Καλησπέρα σε ολους το ταξίδι έκλεισε για Αύγουστο οδικώς με το έπιπλο έκτος απο πράσινη καρτα τι άλλο θα χρειαστεί να έχω μάζι μου.
Στάλθηκε απο τον Χειριστή Σχοινοσυρμού
Printable View
Καλησπέρα σε ολους το ταξίδι έκλεισε για Αύγουστο οδικώς με το έπιπλο έκτος απο πράσινη καρτα τι άλλο θα χρειαστεί να έχω μάζι μου.
Λεφτα για τα Autogrill !
Αληθεια Λεώ θα χεστεις στο φαι. Εχουν απειρες γευσεις, τρως μεχρι σκασμου και εννοειται σταματας σε ΟΛΑ ! Κλεισε ξενοδοχειο με parking γιατι οι Ιταλοι ειναι περιεργοι. Πινακιδες νεου τυπου με GR ή αυτοκολλητο απο την ΕΛΠΑ (1¤) για να αποφυγεις ελεγχους. Πιο ευκολα θα σταματησουν μια πινακιδα που δεν ξερουν απο που ερχεται. Δεν τρεχεις οπου θες, να κοιτας τους ντοπιους. Προσοχη στις ζωνες ZTL, αν υπαρχουν ακομα. Το προστιμο ηταν 85¤. Γενικος ελεγχος στο αμαξι πριν φυγεις, και για καμμενη λαμπα θα σε σταματησουν. Απο χαρτια μονο ταυτοτητες θες με λατινικους χαρακτηρες αλλιως διαβατηριο. Πρασινη καρτα για το αμαξι. Να δοκιμασεις espresso σε 2 γουλιες (οχι οπως εδω που το λιβανιζουμε 4 ωρες :D ), πιτσα και ζυμαρικα. Βολτα στα μουσεια. Δεν ξερω αν εχεις παει Βενετια, δεν αξιζει. Τα κωλονερα ειναι τοσο βρωμικα που αν πεσεις μεσα θα βγεις με 4 ποδια. Προσοχη στη Ναπολη. Το χαος ειναι 50 φορες χειροτερο απο την Ομονοια, απο σφηνες καμικαζι μεχρι πεσιμο στο δρομο.
Road trip στην Ιταλια ειναι τρελη εμπειρια. Θα σου αρεσει thumb
Το δίπλωμα μου δεν έχει λατινικα να το κάνω αλλαγή σε κάρτα δεν ξερω Ρώτησα και σε σχολή οδηγών και μου ειπαν δεν χρειαζεται αφού έχει το GR απο μπροστά.Πινακίδες έχω νέου τύπου αρα είμαστε ΟΚ απο εκεί. Το δρομολόγιο θα είναι μέσω Γιουγκοσλαβίας ξέχασα να το αναφέρω.
Θα επρεπε αλλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα συμφωνα με αυτο https://europa.eu/youreurope/citizen...tourist_el.htm . Με σταματησαν ασφαλιτες στη Γερμανια και καναμε μιση ωρα να βγαλουμε ακρη τοτε. Παλιο διπλωμα χωρις λατινικα με αλλη φωτο και ταυτοτητα με αλλη φωτο :th_Laie_67-1: Η φραου ελεγε πως το κανετε αυτο? Σε εμας ειναι ολα ιδια.
Νομιζω 30¤ και αιτηση στο ΚΕΠ θελει για το νεο. Δεν εχω παει ποτε απο πανω. Σιγουρα θα θελει περισσοτερη προσοχη μεχρι να βγεις απο τις περιεργες περιοχες.
Πράσινη κάρτα χρειάζεται;
Γιατί για τις ασφαλιστικές της Αγγλίας δεν χρειάζεται οπότε φαντάζομαι αυτό θα ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ
2 αυγουστου
Λεωνιδα στα χανια παντως για να βγει νεου τυπου απο παλιο θελει κατι παραβολα ψιλα (30 αν θυμαμαι καλα) και αναμονη δυο μηνες.
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Τώρα είδα πας από Γιουγκοσλαβία... εγώ μέσω Ανκόνας...
Πηγά ρωτησα σήμερα σε σχόλη οδηγών 60 ευρώ και 2 μηνες αναμονή μου ειπαν.
1300 χιλιομετρα μέχρι το Ούντινε που θα κάνουμε την πρωτη διανυκτέρευση πιστεύω θα βγει με την μια.
αν θες να ξέρεις ότι οι καλές ασφαλιστικές μπορούν να σου κάνουν και κάλυψη για κλοπή, η απλή πράσινη κάρτα που είναι δωρεάν είναι μόνο προς τρίτους.
Θα σου πουν ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει, στο λέω απο τώρα ότι θα στο πουν αλλά εγώ πάντα το κάνω με ΑΧΑ
το μόνο που χρειαζεσαι Λεω είναι μιά συνοδηγό που να τα καταφερνει με τα Ιταλικα ... :shok: δεν το χουν με τις ξενες γλωσσες οι ιταλοι (ούτε οι ισπανοί, ούτε οι γαλλοι :thumbsdown:).
ολα τα άλλα ειναι απλά, θα το ευχαριστηθείτε οικογενειακώς.
καλά να περασετε φίλε ! :cheers:
Το μόνο που έχω να πω είναι να προτιμήσετε Ανκόνα. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από το '98-'99 αλλά με παιδιά δεν θα ήθελα να περάσω από εκεί. (πες το κόλλημα, αλλά δεν θα το έκανα).
Να σχεδιάσετε καλά την διαδρομή που θα ακολουθήσετε, οι εθνικές τους προσωπικά με ψιλο αγχώνουν μιας και τις βρίσκω στενές σε πλάτος και την οδήγηση των υπολοίπων νευρική. Το φαγητό καλό αλλά λίγο. Μια χούφτα πένες 9 ευρώ, πάντα μετά θα χτυπήσω ένα κεμπάπ.
Οι Ιταλοί φιλικοί, τα ιταλικά εύκολα, πάντα θα βγάλεις άκρη, μα με νοήματα, μα με μισά Αγγλικά-μισά Γαλλικά/Ιταλικά (που μοιάζουν), θα την βρεις την άκρη.
Η Τοσκάνη υπέροχη, η Ρώμη μοναδική, ο Βορράς είναι άλλη χώρα, για Νότο δεν έχω άποψη αλλά φίλος που σπούδαζε εκεί έφυγε βράδυ.
Ζηλεύωωωωω ! :hyper:
Το έχουμε κ εμείς στο πρόγραμμα μόλις ξεπεταχτεί η μικρή.
Τα παιδιά στην γιαγιά τους πολυ απλα ταξίδι θα κάνουμε με ενα φιλικό ζευγαρι.
Μπράβο ρε Λεώ σου εύχομαι να περάσεις τέλεια!! Με το έπιπλο 1300 θα βγουν χωρίς κόπο (εγώ βγάζω με το connect 1500 σερί με τα σουστόφυλλα πίσω να κάνουν τεστ κοπώσεως την σπονδυλική μου στήλη) σειρά 5 είναι φίλε βούτηρο στο ψωμί του thumb Μην τον φοβάσαι τον δρόμο, όρια ταχύτητας να προσέχεις και μην προσπερνάς εύκολα στα στενά κομμάτια, Σκόπια Σερβία βάλε άφοβα βενζίνη από επώνυμα πρατήρια LUKOIL-EKO-OMV φτηνή 98αρα 100αρα να χαρεί και ο Μ52 λίγο αφού με τα 19αρια του έκανες ευθανασία :th_Laie_67-1: Κάτι που πρέπει να σκεφτείς επίσης είναι η οδική.Εαν δεν έχεις να κάνεις και ρώτα ποιες χώρες καλύπτει, εγώ μιας και πάω με το δικό μου που και που έκανα πρόσφατα γιατί δεν είχα ο μακάκας και την πάτησα λίγο πριν τα Σκόπια -ευτυχώς- που έμεινα από φλοτέρ...
Φτασαμε Ιτάλια και μας πιάνει ενα χαλάζι επι μια ωρα εξω απο την Βενετία με αποτέλεσμα καμια 15αρια γούβες https://img.tapatalk.com/d/14/08/07/ta7any3e.jpg
Τα υπολοιπα μολίς γυρίσω με το καλο
Ω κρίμα... :facepalm:
Χαλάζι ήταν αυτό ή:shok: πέτρες...??
Ελπίζω να φτιάχνεται εύκολα Λεωνίδα
Πάμε για ολικό βάψιμο ευκαιρία ήταν :D:D:D :D:D:D:D
Α, μάλιστα, τότε καλά :whistle:
Λεώ Autogrill τσιμπησες? :th_Laie_67-1:
Αμεεεεεεεεεε
Λεο οταν με το καλο γυρισεις περνα απο τους all star applies!!!!!
:fountwtis::fountwtis::fountwtis::fountwtis:
Θάνο έκλεισε το αμάξι μέσα στο χειμωνα κατεβαίνει Ανδραβίδα για σπέσιαλ ολικό :D:D:D:D:D:D
Μόλις φορτωσαμε το πρωι επιστρέφουμε!!!!!!!!
https://img.tapatalk.com/d/14/08/09/ne5abe5e.jpg
Αυτό ήταν; Γυρνάτε κι όλας;!; Ελπίζω να περασατε καλα :original:
Καλή επιστροφή, χωρίς βροχή ή χαλάζι!:shok:
καλη επιστροφη λέο!!!!
Φτάσαμε μόλις στο ΣΠΙΤΙ απο αύριο το ρεβιου του ταξιδίου με φωτογραφικό υλικό.
Μπράβο ρε Λέο, καλή ξεκούραση και αναμένουμε ρεπορτάζ.
Λοιπον ξεκινώντας θέλω να αρχίσω απο το τι χρειαζεται κάποιος για να βγει στο εξωτερικο.
1. Πινακίδες νέου τύπου με το GR η αυτοκόλλητο.
2. Πράσινη κάρτα την οποία προμηθευεστε απο την ασφαλιστική σας εταιρία.
3. Οδική βοήθεια για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κοστος 30 ευρώ για ενα εξάμηνο.
Βγαίνοντας απο την χωρά μέσω ευζώνων ο δρόμος είναι απαράδεκτος σκασμενος και με παρα πολλές λακούβες τουλαχιστον με το 39αρι που φοράει KW και τις 19αρες με τεσσερα ατομα και φουλ πορτμπαγκάζ ήθελε Πόλυ προσοχή. Τα διόδια στα σκοπια είναι είναι 3 απο 1,5 ευρώ εδώ θέλω να πω οτι μπαινωνοντας στα σκοπιά γεμιστε με βενζίνη και σουπερ αμόλυβδη που ανέφερε και ο Νικολάς σε προηγούμενο ποστ μιας και η Τίμη της είναι στο 1,33¤ . Ενα ρεζερβουάρ σε εμένα με έβγαλε με ταχύτητες 110-130 μέχρι τα σύνορα της Κροατίας οπου και εκανα την βλαξεια να μην γεμισω στη Σερβία και να πληρωσω το λίτρο 1.78¤. Μπαινωντας Κροατία θα χρειαστεί να αγοράσουμε βινιετα με κοστος 17 ευρώ περιπου και διόδια αλλά 17-18 ευρώ διόδια. Επομένη χωρά η Σλοβενία οπου και εκεί χρειάζεται βινιετα με κοστος 15 ευρώ χωρίς όμως να υπαρχουν διόδια. Πριν αφήσω στην Σλοβενία ξαναγεμισα σχεδόν μισο ρεζερβουάρ με 1,44 και βουρ για ιταλια οπου με το που μπαίνει κάποιος στην autostrada παίρνει χαρτάκι και πληρώνει ανάλογα με τα χιλιομετρα που κανει σε κάθε εξοδο της.
Πρωτη στάση στο mestre που είναι διπλά στην Βενετιά παρκάρισμα το αμάξι στο ξενοδοχείο και περνούμε αστικό για Βενετία. Εκεί έχει σταθμούς με καραβάκια που σε πάνε μεσά στη Βενετιά γλιτώνεις καμια ωρα περπάτημα με 26 ευρώ το άτομο για το πάνε ελα
https://tapatalk.imageshack.com/v2/1...2a7f475301.jpg
https://tapatalk.imageshack.com/v2/1...2104b58cb5.jpg
https://tapatalk.imageshack.com/v2/1...b2dd1284cf.jpg
https://tapatalk.imageshack.com/v2/1...51cac2fff1.jpg
Φευγωντας απο Βενετιά την επόμενη Μερά για μπεργαμο οπου ηταν και ο προορισμός μας μας πιάνει ενα χαλάζι επι μιάμιση ωρα με αποτέλεσμα καπώ ουρανός και πορτμπαγκάζ να γεμίσουν λακούβες.