Μυστηριος ηχος απο τις 2400 μεχρι περιπου και τις 2800-2900.
Απ'οτι μου ειπε και ο αλεξ εκλασε το μηχανικο που εχει τα γραναζια. Καλως τα δεχτηκαμε ενα μηνα πριν τις σερρες.
:ranting2:
Printable View
Μυστηριος ηχος απο τις 2400 μεχρι περιπου και τις 2800-2900.
Απ'οτι μου ειπε και ο αλεξ εκλασε το μηχανικο που εχει τα γραναζια. Καλως τα δεχτηκαμε ενα μηνα πριν τις σερρες.
:ranting2:
Ευχομαι Τομ να το φτιαξεις γρηγορα ...
Γρηγορα θα φτιαχτει. Να συμμαζευομαι γρηγορα με τα εξοδα δεν βλεπω...μεσα στο διμηνο εχω δωσει λεφτα που δεν δινω στο οχταμηνο...
Αει σιχτηρ πια γμτ...
Σου αναβει βλαβη? Αν ναι, εχεις κωδικο βλαβης?
Οχι δεν αναβει βλαβη, και περναει και στο τεστ που κανει το διαγνωστικο.
Με τον αλεξ που μιλησα, μου λεει οτι κλανουν τα γραναζια, αλλα δεν μπορει το διαγνωστικο να το βρει σαν βλαβη.
αρα δεν ειναι vanos solenoids. Μηπως εννοει με ενα θεμα που ειχαν τα vanos και εσπαγαν ενα αυτακι απο τον εκκεντροφορο εξαγωγης?
Για τα γραναζια μου ειπε.
Για πειτε καμμια πληροφορια παραπανω!
Εγω παντως εκανα περιπου 40 χιλιομετρα ετσι, το αμαξι παει κανονικοτατα, απλα στο.φασμα.στροφων που ανεφερα κανει θορυβο, τον οποιο ακους χαρακτηριστηκα μπροστα στην μοναδα του βανος.
Εσυ γιωρικα τι ακριβως λες?
Κάπου το εχω ποστάρει...Αλλά εαν έχεις κανει 40 χιλιόμετρα δεν θα ειναι αυτό. Σε οσους έχει τύχει και δεν έκανε κράου το μοτερ, χέστηκαν απάνω τους και το φορτωσαν κατ'ευθειαν.
Δε μπορεί να είσαι τόσο χοντρόπετσος, το ξέρεις το αμάξι, θα είχες κάνει κράτει.
Περαν του θορυβου δεν παρατηρησα κατι, και για να'μαι ειλικρινης το πλακωσα και σε κανα δυο σημεια.
Νομιζω καταλαβα τι λες, πρεπει να ηταν απο το m3forum.net αν δεν κανω λαθος, που εκανε κραου το μοτερ του τπα απο ενα θραυσμα.
Έχει τύχει και σε 2,3 Ζ4Μ.
https://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=423170
Νατο, ο θεός να μας φυλάει!
Αυτός ΚΑΙ τις βίδες σπασμένες.
Δε νομιζω να εχω τετοιο θεμα ρε φιλε.
Αν παθαινα κατι τετοιο, πιστευω οτι στα πρωτα πεντακοσια μετρα, θα ειχε κλασει τελειως το μοτερ.
Υπαρχει και ενα αλλο θεμα με τις βιδες που κρατανε το γραναζι του εκκεντροφορου πανω στο μεταβλητο, οι οποιες ξεσφιγγουν. Υπαρχει νομιζω και update στις βιδες που πουλανε τωρα στις οποιες εχουν βαλει και κολλα σπειρωματων
Νταξ...μας κανατε την καρδια περιβολι βραδυατικα.
Φοβαμαι να το βαλω μπρος τωρα.
Και ξαναρωτω. Υπαρχει περιπτωσει να σπασει το γραναζι, να φυγει θραυσμα και να κανει το αμαξι 40 χιλιομετρα χωρις προβλημα?
Λιγο κουλο δεν ακλυγεται ρε παιδια? Στο διαγνωστικο παντως δεν βγαζει τπτ, περναει το τεστ βανος, και ο αλεξης που στα 50.000 χιλιομετρα που ειχε το ιδιο θεμα, ηταν το μηχανικο μερος του βανος.
Και η σκόνη που περνάει από το φίλτρο αέρος, ξύνει τα πιστόνια και το χιτώνιο.
Μην το βάζετε μπροστά ! :th_Laie_67-1:
Νομίζω αυτά είναι λιγάκι υπερβολές.
Ναι πολλά μπορούν να σπάσουν γενικά, αλλά η υπερβολή δεν είναι καλή.
Όσους γνωρίζω (επίσημους) για το συγκεκριμμένο θέμα, λένε ότι δεν θα πάθει κάτι απλά φτιάξ'το όσο πιο γρήγορα γίνεται.
ΥΓ : Γιώργο καθέ πότε αλλάζεις φίλτρο λαδιού στο δικό σου ? Υποθέτω ξέρεις ότι αυτό είναι η Αχίλλειος πτέρνα αυτού του κινητήρα μιας και κόβει την πίεση λαδιού thumb
Πηγα ηδη ρε παιδια.
Κανει αυτο τον θορυβο στις στροφες που ανεφερα, και κατα τα υπολοιπα, το αμαξι κινειτε κανονικα.
Εχω κλεισει παρασκευη μαλον να το βαλω μεσα για να γινει η αλλαγη. Το συνεργειο εχει τρεις κομπλε μοναδες με το μηχανικο-υδραυλικο-ηλεκτρικο μερος, και θα αλαχτουν ολα κομπλε.
Η τιμη που μου κανει ειναι ολα μαζι στα 500, πραγμα που την βρισκω πολυ καλη.
Η κουβεντα του ηταν οτι μπορω να κανω ανετα τις δουλειες μου, μεχρι την ημερα που θα μπει μεσα το αμαξι.
Εύχομαι να γίνει η δουλειά γρήγορα και χωρίς άλλα προβλήματα Θωμά..
Αυτο που δε καταλαβα ειναι ,αφου πηγες και σου ειπε οτι μη φοβασαι αλλα και τι ακριβως ειναι η ζημια για πιο λογο και τι ακριβως συζηταμε και γιατι αγχωνομαστε ?thumb
Αλεξη αν ηξερες απο πριν τι συμβαινει στο κινητηρα τοτε ισως γι αυτο μιλας για υπερβολη.
Ομως ο Θωμας ατην αρχη του θεματος δεν αναφερει πως πηγε συνεργειο ηδη αλλα αναρωτιεται τι μπορει να συμβαινει.
Ετσι λοιπον ο καθενας λεει αυτο που μπορει να εικαζει .
Και εδω ρωταω μια και δε ξερω και πολλα (αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε)αν καποια βιδα ειχε λασκαρει δεν υπηρχε πιθανοτητα να φυγει και να κανει ζημια ?
Ειναι υπερβολη λοιπον να λεει καποιος μη το βαζεις μπροστα η παρτο με γερανο?
Πριν απο καποιους μηνες στο τσακ γλυτωσα το μπαμ του κινητηρα στο 330 και μαλιστα μια μερα πριν απο ταξιδι απο το πυρο της πεταλουδας (ντισα αν το λεω σωστα).
Και ο VanVIC να σπασει το μοτερ οταν ξεβιδωσε η βιδα της τρομπας λαδιου αν δε κανω λαθος απο το καρτερ.
Ενα χιλιομετρο να εκανε θα το επαιρνε στα χερια....
Θελω να πω πως δεν ειναι θεμα υπερβολης αλλα προληψης.
Εξ αλλου οτι και να λεει ο καθενας ο καθε κατοχος θα κανει αυτο που εκεινος νομιζει .thumb
Οταν λεω δλδ ρε βαγγελη οτι περναει το βανος τεστ, που αλλου θα μπορουσα να περασω το τεστ εκτος απο το διαγνωστικο του συνεργειου?
Αυτο που συζηταμε ειναι πληροφοριακα. Απλα αναφερω κατι που επαθα, και με τα διαφορα ποστ, αρχισα και ανυσηχω για μια δουλεια που υποτιθεται οτι ειναι ρουτινας.
Τελος,.δεν πιστευω οτι με πεταμενο θραυσμα το αμαξι θα.εκανε 40 χιλιομετρα χωρις να σπασει αν παθαινα κατι οπως το ποστ που εβαλε ο γιωργος.
Οσων αφορα παξιμαδι που ξελασκαρει, αν θυμαμαι καλα ειναι προβλημα του Μ54, κσι οχι του S54.
Λεω να το κουνησω και αυριο, να το παρακολουθησω λιγο καλυτερα, και μετα να το αφησω. Τελικα απο βδομαδα θα μπει μεσα, οποτε λεω να το κουνησω μονο αυριο.
Τα δύο αυτά προβλήματα των Μ54 είναι γνωστά και όντως καταστρέφουν κινητήρες.
Στο S54 και ειδικά με το βάνος, νομίζω ότι το 99.99% έχουν τον ενοχλητικό θόρυβο και το πας για επισκευή.
Το 0.01% (ίσως και λιγότερο) είχαν κάτι πιο χοντρό και όντως έγινε ζημιά.
Όταν γνωρίζουμε 10 αυτοκίνητα από τα εκατοντάδες χιλιάδες που βγήκαν με αυτόν τον κινητήρα να είχα σοβαρό πρόβλημα από το βάνος, τότε ψάχνουμε βελόνι στα άχυρα.
Υπάρχουν άλλα θέματα στον S54 που τον σκοτώνουν (αντίστοιχα με αυτά που είπες για τον Μ54).
Γι'αυτό μίλησα για υπερβολή όχι ότι η πρόθεση των φίλων που είπαν μην το κινείς είναι κακή. Αντιθέτως, είναι καλή πρόθεση.
Θωμά το αυτοκίνητο δεν θέλει πλέον εσένα ιδιοκτήτη.
Να τα κάνουμε τράμπα με το Ζ3 ?
Με το τσι ες ελ και διαφορα απο μερους σου, we could talk.
Οχι τπτ αλλο, αλλα τετοιος κολλημαρας που εισαι, σου δινω αμαξι με μεγαλυτερη αξια απο απλο Μ3. Που θα βρεις να παρεις αμαξι να ειναι ετοιμο για επισκευη βανος ρε???
Σαν τα παιδακια του δημοτικου που κανουνε χειροτεχνια θα εισαι οταν θα το παρεις.
Οκ δεν το κουναω.
Γμτ κερατο μου.
Μην παιρνετε αψηφιστα οτι εχει να κανει με αστοχια του Vanos
https://www.m3forum.net/m3forum/show...=vanos+failure
και ενα poll με vanos failures
η συγκεκριμενη αστοχια μπορει να προκαλεσει και την ολικη καταστροφη του κινητηρα (σπασμενο δοντι απο τα γραναζια των εκκεντροφορων-και εχει συμβει αρκετες φορες)
Οσο αφορα το αυτοκινητο του Θωμα, δεν ξερω τι εχει συμβει η τι του ειπε ο μηχανικος του, αλλα ποιος τον βεβαιωνει οτι δεν βρισκεται σε μια παρομοια απο τις παραπανω περιπτωσεις? Ενα σπασμενο δοντι δεν φαινεται στο GT1 αλλα ενα σπασμενο δοντι θα κανει καποιο περιεργο μηχανικο θορυβο. Μπορει και μην εχει τιποτα (και το ευχομαι) αλλα καλο ειναι οταν δινουμε συμβουλες να ειμαστε σιγουροι για το τι μιλαμε. Αν παθει κατι το αυτοκινητο του Θωμα ολοι αυτοι που δινουν συμβουλες 'ελαφρα τη καρδια' δεν θα του δωσουν χρηματα να το επισκευασει.
Το αυτοκινητο του Θωμα βεβαια, σε αυτον ανηκει, και οτι θελει το κανει και οπως γουσταρει το κυκλοφορει, εμας τελικα δεν μας πεφτει λογος, αλλα μιας που ο Θωμας αναζητησε συμβουλες/πληροφοριες αναφεραμε οτι πληροφοριες ειχαμε για το Vanos και την σοβαροτητα του προβληματος καθως (αποδεδειγμενα) εχει προκαλεσει σοβαροτατες ζημιες σε κινητηρες.
Στειλε το τρομπετ, και ριξε τον πισω αξονα σε μια σακουλα ρε φλωρε...
Δεν θελω διαφορα ρε. Ετσι...δωρακι, γιατι με πιασαν τα κουβαρνταλικια μου.
Δεν τον βαζω μπρος τον οικο ανοχης με την προπελα ρε. Τελος...
Νομιζω οτι βρηκα την νεα υπογραφη στα accounts μου στα φορουμ που ειμαι γραμμενος... Στο θεμα μας τωρα ψηλε... Υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις πριν ξηλωθεις για επισκευη. Βγαλε το διακοσμητικο καπακι απο το πανω μερος του μοτερ για αρχη. Θα χρειαστεις ενα κλειδι 13, ενα 17, ενα δυναμοκλειδο 29Nt και μια βαριοπουλα. Αφου λοιπον βγαλεις καπακι, βαλε μπροστα το μοτερ και προσπαθησε να εντοπισεις ακριβως απο που ερχεται ο θορυβος. Αφου το βρεις παρε τη βαρια και αρχισε να το βαρας μεχρι να σταματησει ο θορυβος η το μοτερ γενικα. Τα υπολοιπα εργαλεια λογικα δε θα τα χρειαστεις αλλα εχε τα ετσι για το look .... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εγω ελεγα να του αδειασω τα λαδια και να το βαλω μπρος. Λογικα χωρις το λαδι μεσα στο μοτερ, θα ακουσω πιο καλα τον θορυβο.
Να του κανω και καμμια βολτουλα, για περισσοτερα συμπερασματα.
Πλακα πλακα, ο μυτεραν πως και δεν το ειδε ακομα...
Παιζει να μην προλαβε να ποσταρει. Απο την πολυ χαρα θα εμεινε αυτος.