https://i1126.photobucket.com/albums...Photo-0049.jpg
Αυτό το μοτέρ τα πάω γιατί μου κάνει όλα τα χατίρια! Αν έβγαζε και ήχο από
εξακύλινδρο...:thumbsup::thumbsup:
Τον μετρητή τον μηδένισα στο πρατήριο....
Printable View
https://i1126.photobucket.com/albums...Photo-0049.jpg
Αυτό το μοτέρ τα πάω γιατί μου κάνει όλα τα χατίρια! Αν έβγαζε και ήχο από
εξακύλινδρο...:thumbsup::thumbsup:
Τον μετρητή τον μηδένισα στο πρατήριο....
Ποσο ηταν η μεση καταναλωση εκεινη τη στιγμη;
Δεν είναι αντπροσωπευτική γιατί έχω πολύ καιρο να την μηδενίσω και έχει
κλειδώσει στα 8.1 με μεικτή χρήση.Το νούμερο αυτό το είδα σε ταξίδι 300χλμ
με χαμηλές σχετικά ταχύτητες λόγω κακοκαιρίας!
Πολυ καλη καταναλωση παντως!
ΥΓ:Αλλα τι να την κανεις την καταναλωση με τοσα τελη που εχουν βαλει οι μα(λ)ακες...
μαλακες ειναι πεστο μην ντρεπεσαι.
Αν δεν κάνω λάθος:
Λογικά κατανάλωσε 63lts περίπου- αναλόγως αν το γέμισε ο βενζινάς τέρμα (63lts χωρητικότητα έχει νομίζω) , 951km οπότε....
μιλάμε επομένως για μέση κατανάλωση στα 6.63 lts/100km...
πολύ καλό νούμερο για n42b20
Βασικα ειναι 951 εναπομειναντα και 117 που ειχε ηδη κανει καθως ειχε μηδενισει στο βενζιναδικο!Οποτε ειναι ακομα μικροτερη καταναλωση!
Αυτή είναι η κατανάλωση (L/100 χλμ) σε ταξίδι μου με 120 χλμ μεση ταχύτητα, για Αθήνα - Πατρα - Αθήνα.
Το αυτοκίνητο μου Ε46,( Μ54 Β22) :original:
αν αυτο το νουμερο ειναι το rest τοτε μην υπολογιζεις πως θα κανεις (ή θα εκανες αν συνεχιζες εκεινο το ταξιδι) 951+117= 1068 χλμ. Σταδιακα θα κατεβει και καπου στα 500-600 θα αδειασει. Οταν εγω το γεμιζω και βγαινω εθνικη σε νορμαλ συνθηκες δειχνει 1.300 χλμ, ποτε δεν τα εχω δει.
τσεκαρισμενο μετρημενο στο δικο μου σε ταξιδι με ταχυτητες 120-150 απο φουλ γεματο σε φουλ αδειο 654χλμ ακριβως.οταν λεμε αδειο εννοω οτι 2 χλμ πιο μακρια να ηταν το βενζηναδικο θα εσπρωχνα.τα 950 μου φαινονται πολλα για τον n42b20.αυτη η αυτονομια θυμιζει πιο πολυ ντιζελ.τωρα με μικροτερη ταχυτητα ταξιδιου δλδ 120-130 αντε να ανεβει 100-150χλμ περισσοτερο αλλα οχι 300χλμ
εντυπωσιακο πραγματικα
Όταν πήρα το 318ci με τον Ν42Β20 το καλοκαίρι του 2007 (μτχ), έκανα ένα ταξίδι στα Γιάννενα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Γέμισα πριν φύγω και γέμισα στην επιστροφή έξω από τη Ναύπακτο. Είχα κάνει περίπου 830 χλμ και το trip έδειχνε ακόμα εκατόν κάτι. Είχα εντυπωσιαστεί με την αυτονομία!!!
Δυστυχώς, από τότε δεν ξαναείδα τέτοια νούμερα... αφού η μέση κατανάλωση παίζει γύρω στα 10 με 11 αφού κινούμαι πολύ στην πόλη... :ranting2:
Προσωπικά, με τον n46b20 και το σχετικά ελαφρύ e87, με cruise στα 110-120χλμ βλέπω μέση κατανάλωση 6.0-6.3 πολύ συχνά... (την τελευταία φορά είδα μέση κατανάλωση 6.3lts/100km σε 400km που έκανα και συμπεριελάμβανε και ανάβαση στο Μαίναλο - στο χιονοδρομικό κέντρο και επιστροφή από την άλλη πλευρά του βουνου !!!)
το θεμα ειναι οτι το trip βγαζει τα υπολοιπομενα χλμ με βαση την στιγμιαια ταχυτητα κλπ.αν πχ σου βγαζει οτι εχεισ ακομα 100χλμ και πατησεις μια 160 -170 θα δουμε οτι θα βγαλει αλλα χλμ. εγω τα μετρησα με τα χλμ και οχι με το τριπ.δλδ φουλαρα μηδενισα τον χιλιμετρητη και εφυγα απο Θεσ/νικη για Ναυπλιο(το οποιο ειναι 654χλμ απο θεσ/νικη)και φτανοντας λιγο πριν το Ναυπλιο αναψε λαμπακι.εφτασα Ναυπλιο 1χλμ πριν μπω στο κεντρο της πολης εβαλα βενζινη γιατι ειχα λαμπακι για τουλαχιστο 30-40χλμ οποτε θα εμενα.την στιγμη που εβαζα βενζινη ο μετρητης εδειχνε 654χλμ. το τριπ εγω να πω την αληθεια δεν το εμπιστευομαι καθολου παραειναι αισιοδοξο σε οτι αφορα τα καυσιμα.
Το ρεζερβουάρ το γεμίζω πάντα τέρμα,λέω στον βενζινά ότι μετά το σκάσιμο
πέρνει άλλα 2 λίτρα και έτσι συνεχίζει.Το trip το εμπιστεύομαι πολύ γιατί είναι
πολύ σωστά ρυθμισμένο.Η αυτονομία παίζει όπως πρέπει ανάλογα με τους
ρυθμούς σου και η μέση αλλάζει περίπου κάθε 50χλμ(σύμφωνα και με το βιβλίο
του κατασκευαστή).Έχω φτάσει την αυτονομία στα 9χλμ !!! Για να σας φύγει η
απορία στο ταξίδι αυτό που είναι και η φώτο μου άναψε λαμπάκι (στα 100-110
ανάβει πάντα) μετά από περίπου 700χλμ γιάτι αργότερα ανέβασα ρυθμό.
Τα 951 είναι συν τα 117 δηλαδή 1068 σύνολο αν συνέχιζα με τον ίδιο ρυθμό !!!
Η ουσία για μένα είναι το αυτοκίνητο σε ανταμείβει αν είσαι αμυντικός σε
αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα. Π.χ. φίλος με ISIGNIA 180 ps που πλασάρεται σαν
eco-turbo,και καλά,κάνει προσπάθεια να κατέβει τα 13 λίτρα.Αν ψάξει δε για τα
180ps....Άντε γειά!!
13 λίτρα σε εθνική έχει ο φίλος σου με το Insignia??:shok:
Όχι, σε μεικτή χρήση.
νικο κανε μια δοκιμη.φουλαρε το αυτοκινητο και μετρα χλμ.ασε bc κλπ.μηδενισε τον χιλιομετρητη και μετρα χλμ.μιλαμε οτι αναφερεις τα 2πλα χλμ απο το δικο μου αυτοκινητο οχι απλα λιγα περισσοτερα.ασε που τα 1100 χλμ για αυτοκινητο με βενζινη και ειδικα για το δικο μας απλα ειναι αδυνατον.ουτε σβηστο δεν κανει τοσα!!!! το δικο μας σε ντιζελ και πλαι τοσα μπορει να μην εχει.εχει κοντα στα 800χλμ
Ειναι εντελως πλασματικη αυτη η ενδειξη των 1000+ χλμ για το μοτερ σου φιλε μου και θα σου πω γιατι.Εσυ μηδενισες τον χιλιομετρητη και μετα απο 117χλμ σου'βγαζε αλλα 951.Ομως μπορει αυτα τα 117 να ειχανε πχ,πολυ κατηφορα με αφηματα γκαζιου,ή πολυ χαμηλες ταχυτητες με 5η και ρολλαριστα και γενικως συνθηκες που θα ηταν αδυνατον να βρεις μεσα στα επομενα 951 χλμ!Στην Ελλαδα τουλαχιστον!Με την ιδια λογικη,βαλε βενζινη,κατεβα ενα βουνο 20-30 χλμ και δες τι θα σου δειχνει το OBC!Απιστευτα νουμερα αφου με αφημενο το γκαζι θα παιζεις στο πιο φτωχο μειγμα,20:1!Ουτε diesel να'σουνα!!Οποτε μην ενθουσιαζεσαι,η σωστη μετρηση ειναι μια και στην ειπε ο φιλος πιο πανω που πηγε στο Ναυπλιο.Γεμιζεις,μηδενιζει ς,κανεις χλμ,ξαναμηδενιζεις και υπολογιζεις.Ολα τ'αλλα ειναι φιλολογικη κουβεντα,μηδενικου ενδιαφεροντος....
Μια διόρθωση, όταν είσαι με ταχύτητα και αφημένο γκάζι και ταχύτητα στο σαζμάν καις 0lt/100 (μηδέν).
Εμένα πάντως το OBC (μετά το reset που έκανα από το κρυφό μενού)με σταθερή οδήγηση είτε εντός είτε εκτός πόλης.
Δλδ και στην πορεία τα χιλιόμετρα της αυτονομίας έπεφταν όσο ανέβαινε του χιλιομετρητή και όταν είδα απόσταση 10 χλμ όντως κόντεψα να μείνω καθώς γέμισα με 50 λίτρα ακριβώς.
Αυτό που θέλω να πω είναι αν είναι ρυθμισμένο το bc σωστά η ακριβειά του είναι φοβερά καλή.
Δε νομίζω, αλλά δεν είναι δύσκολο.
Κάποιος (νομίζω ο stefm5) είχε πει πως, μπαίνεις στο κρυφό μενού και στο νούμερο 17 ή 18 σου δείχνει κάποιες ενδείξεις.
Είχε πει νομίζω ο stef πως γίνονταν, δεν το κατάφερα και μετά σε κάποιο επόμενο μενού είχε ΜΟΝΟ την ένδειξη RESET? την οποία και πάτησα.
Μετά πηγαίνοντας στο προηγούμενο μενού παρατήρησα ότι η ένδειξη 1000er από 1040 που ήταν (από μόνη της χωρίς να πειράξω τπτ) πήγε στο 940 (και όχι 740 όπως κάπου είχα αναφέρει, λαθεμένα).
Από τότε διορθώθηκε το θέμα που είχα (γέμιζα και έδειχνε μέγιστη αυτονομία 450 - 500 χλμ και μέση κατανάλωση γύρω στο 8 με 9, χωρίς να συμβαίνει στην πραγματικότητα).
Ξέρω είναι κάπως συγκεχυμένες οι πληροφορίες μου, αν ψάξεις είτε στο φόρουμ είτε στο google.
Τι να πω τώρα...Τα χιλιόμετρα μου σαν οδηγός είναι 50.000/χρόνο εδώ και 12
χρόνια.Λές να μην αντιλαμβάνομαι τι καίει το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα;
Δεν ενθουσιάστηκα με το αυτοκίνητο φίλε μου.Είπα ότι ΑΝ συνέχιζα με τον ίδιο
ρυθμό θα κάλυπτα αυτήν την απόσταση.Πήγαινα σιγά λόγω παγωνιάς και ομίχλης.
Μόλις καθάρισε ο δρόμος ανέβασα ρυθμό.Το μηδένισμα του μετρητή το κάνω πάντα
για επαλήθευση του BC.ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τον λόγω λέω ότι το εμπιστεύομαι και σας
προτρέπω να το εμπιστευτείτε και εσείς.Τώρα αν πιστεύετε ότι η BMW το έβαλε για
πλάκα και δείχνει ότι θέλει κανένα πρόβλημα!! Α,επίσης αν έχει μηδενικό ενδιαφέρον
η κουβέντα προτείνω αυτό https://www.northcountryatvllc.com/
Ελπίζω να σηκώνεις πλάκα έτσι;;:thumbsup:
Αντιγραφω απο το λινκ του προηγουμενου ποστ:
Felting έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των πλεκτοβιομηχανίες, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Υπάρχει κάτι μαγικό για πλέξιμο κάτι που αρχίζει να ψάχνουν αρκετά μεγάλη και δύσκολη και καταλήγει να είναι ένα εντελώς διαφορετικό ύφασμα αφού πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στο πλυντήριο.
Ακριβώς περίπου οποιοδήποτε πλεκτό αντικείμενο μπορεί να πιληματοποιημένα, από επίπεδα κομμάτια σαν σουβέρ και το Αφγανιστάν πλατείες σε τσάντες, ζώνες, καπέλα, αξεσουάρ σπιτιού και περισσότερο. Αλλά felting μπορεί να είναι λίγο μυστήριο και τον εκφοβισμό σε όσους δεν έχουν κάνει πριν. Εδώ είναι μια γρήγορη μείωση για το πώς να αισθάνθηκε καμία πλεκτά αντικείμενο.
Αλλα δεν βγαινει κανενα νοημα δυστυχως
Για φιλολογική κουβέντα και μονο,
1. Κατάβαση 9χλμέτρων, με 4η χωρίς καθόλου γκάζι, το bc δείχνει 2,4 λτ/100.
Μηδενισμός και ανάβαση, εκτινάσσεται στα 9. Αν δεν μηδενιστεί στο τέλος της ανάβασης δείχνει 6.7λτ/100. Αρκετά κοντά στον μέο όρο νομίζω.
1. Δεκάδες ταξίδια στην Αθήνα. Μηδενισμός στον Βαρδάρι, μετά από 510 χλμ, με ταχύτητες από 100 μέχρι 150, μέση κατανάλωση 8,7 λτ και στο bc υπόλοιπο χλμ 160.
Φουλάρισμα στα 46 λίτρα.
Μιλάμε για 16αρι με Ν40. Η μαμα δίνει γιά τον Ν40 κατανάλωση : 11,1/6,1/7,9 για τον Ν42 αντίστοιχα 10,4/5,7/7,4.
Με λίγα λόγια προσωπικά βρίσκω το bc αρκετά αξιόπιστο αρκεί να γίνεται reset πριν από κάθε μέτρηση. Όσο για τα υπολοιπόμενα χλμ που μπορείς να διανύσεις λογικό είναι πως έχουν άμεση εξάρτηση απ τον ρυθμό και το είδος της διαδρομής.
@ gant.
2.4lt/100 είναι η ένδειξη της στιγμιαίας κατανάλωσης ή της μέσης;
Γιατί της στιγμιαίας από την στιγμή που ΔΕΝ πατάς γκάζι με ταχύτητα μέσα (εκτός στροφών ρελαντί) πρέπει να δείχνει 0lt/100km (εκτός αν είναι φίατ, τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο η μίνιμουμ ελάχιστη στιγμιαία είναι 2lt/100km)
1ον του Νικου ειναι 2λιτρο 2ον παιδια καντε την πραξη ειναι δυνατων να βγαλει με οσο συντηρητηκη οδηγηση και να κανεις το 2λιτρο το βαλβετρονικ 5.5-6 λιτρα τα 100χλμ?ουτε με 15αρες ζαντες δεν βγαζει τοση και του Νικου ειναι 17αρες.δεν ξερω εγω που το εχω 6 χρονια ποτε των ''ποτων'' δεν ειδα τετοια καταναλωση. μια σχετικα λογικη ειναι 8-10 αναλογα πως πας αλλα οχι και 6.δεν λεω οτι ο Νικος λεει ψεματα ετσι?απλα πιστευω οτι κατι λαθος εγινε στην μετρηση
Παναγιωτη εχω την εντυπωση πως η μετρηση εγινε με τις 16αρες που εχει ο Νικος! thumb
Εγω παντως με το 316 Ν40 κινητηρα εχω κανει Κομοτηνη-Τρικαλα-Κομοτηνη με ενα ντεποζιτο,110 σταθερα στην εγνατια οδο και ειναι πανω απο 900 χιλιομετρα!Η μεση καταναλωση του bc ηταν στα 5,8 λιτρα στα 100!!
Λευτερη η καταναλωση ενος αυτοκινητου,δεν ειναι ποτε μηδεν,ακομη και στο αφημα του γκαζιου.Ειναι οντως στα 20:1 στοιχειομετρικη αναλογια αερα-μειγματος(φαινεται και στα δυναμομετρα οταν πας για ρυθμιση),το οποιο οντως αναλογει στα 2-4lt/100km αν πηγαινεις με αφημενο γκαζι.Για τεχνικους λογους,οπως καταλαβαινεις,δεν μπορει ενα μοτερ να δουλευει μονο με αερα κοπανιστο και τα πιστονια ν'ανεβοκατεβαινουν στεγνα..απλως δουλευει τελειως φτωχο.....
Νομίζω πως μέση κατανάλωση μετρούμε.
Ξεκινώ αμέσως μετά τον μηδενισμό κάπου στα 12λτ/100 και μόλις κατηφορίζω με 4η και ταχύτητα από 40 ώς 60χλμ/ώρα, χωρίς καθόλου γκάζι και πότε πότε λίγο φρενάκι, με τις στροφές του μοτερ γύρω στις 2000, αρχίζει και μειώνεται και μετά από 1 χλμ απόστασης σταθεροποιείται στα 2 με 2,5 χλμ/ώρα. Φυσικά με μιά βαθειά γκαζιά και μόνο η ένδειξη εκτινάσσεται προς τα πάνω.
Δεν ψεκάζουν τα μπεκ, δεν ρίχνει σπινθήρα.
Όχι ρε συ κλείνουν τα μπεκ τελείως, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται καύση, και απλά το μοτέρ λειτουργεί σαν αντλία αέρα. Γιατί να μην ανεβοκατεβαίνουν στεγνά τα πιστόνια; Από καύσιμο εννοείς στεγνά έτσι; Γιατί το λάδι και ΟΛΑ τα άλλα που κινούνται ΜΗΧΑΝΙΚΑ και ηλεκτρικά (εφόσον το κλειδί είναι στη θέση ignition) δουλεύουν κανονικά. Δεν υφίσταται καύση απλά συμπίεση και αποσυμπίεση αέρα.
Αν ίσχυε αυτό (δλδ αν πάθαινε ζημιά ένας εμοβολοφόρος εσωτερικής καύσης επειδή συμπιέζει και αποσυμπιέζει αέρα) οι βοθρατζίδες θα αλλάζαν του V2 πίσω από τον τράκτορα κάθε τρεις και λίγο.
Η στοιχειομετρική καύση βενζίνης αέρα Μιχάλη είναι 14,7 προς 1, όχι 20 προς 1.
θα τοπω πιο απλα οχι με αναλογιες κλπ.στο ασε του γκαζιου η πεταλουδα κλεινει εντελως ? δεν στεκεται στην θεση του ρελαντι?ποτε δεν κλεινει εντελως ετσι δεν ειναι?αρα δεν εχει ποτε μηδενικη καταναλωση το αυτοκινητο.ειναι κλειστη μεχρι την θεση του ρελαντι.λογικο δεν ειναι?
Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα αυτά.
Το ένα είναι η πεταλούδα και το άλλο είναι η κατανάλωση καυσίμου.
Στα ντιζάτα η πεταλούδα στο άσε κλείνει τελείως. Δεν ξέρω τι γίνεται με την βαλβίδα του ρελαντί όμως (αν μένει ανοιχτή δλδ). Στα ηλεκτρόγκαζατα δεν έχω ιδέα ανκλείνει τελείως.Δεν ρυθμίζεται το ρελαντί σε όλα τα μοτέρ μέσω πεταλούδας.
Το 100% σίγουρο είναι ότι όταν αφήνεις γκάζι με ταχύτητα μέσα η κατανάλωση είναι μηδέν, δεν ψεκάζει ούτε ρίχνει σπινθήρα. Στα μοτέρ με ηλεκτρονικό ψεκασμό μιλάμε πάντα έτσι;
μα και η βαλβιδα ρελαντι δεν ψεκαζει μια μικρη ποσοτητα καυσιμου στον κινητηρα?.αν δεν υπαρχει αναφλεξη εστω και με μηδεν γκαζι πως λειτουργει το μοτερ?
Η βαλβίδα του ρελαντί δεν ψεκάζει καύσιμο.
Καύσιμο ψεκάζουν ΜΟΝΟ τα μπεκ.
Η βαλβίδα ρελαντί (όταν κλείνεις την πεταλούδα) αφήνει μια ελάχιστη ποσότητα αέρα να περάσει στην εισαγωγή για να μπορέσει το καύσιμο να αναφλεγεί.
Μα το μοτέρ λειτουργεί. Καύση δεν γίνεται.
Ρε συ το όλο θέμα είναι πολύ απλό.
Πάρε μια ρόδα ποδηλάτου και γύρισε την με το χέρι (καύση, πάτημα γκαζιού), όταν την αφήνεις (αφήνεις το γκάζι) δεν συνεχίζει να γυρνάει;
Ε λοιπόν όταν κινείσαι πχ με 100χλμ/ώρα και έχεις 5000 στροφές στο μοτέρ και αφήνεις γκάζι το αμάξι λόγω αδράνειας το όχημα συνεχίζει να κινείται και επειδή η μετάδοση (διαφορικό - σασμάν) είναι εμπλεγμένη συμπαρασύρει και σε περιστροφή το μοτέρ και ότι είναι συνδεδεμένο σε αυτό (αντλίες λαδιού, εκκεντροφόρους, βαλβίδες, αντλίες τιμονιού, δυναμό κτλ κτλ, και αν αυτά είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πάλι συνεχίζουν να δουλεύουν, αν είναι μηχανικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λειτουργούν ακόμα και αν γυρίσεις το κλειδί!!! (αρκεί να μην κλειδώσεις το τιμόνι, γιατί μετά θα λειτουργήσει και το ασθενοφόρο).
Η Ecu βλέπει άνοιγμα πεταλούδας μηδέν άρα σου λέει δεν υπάρχει λόγος για ψεκασμό.
Τι θεωρείς ότι δεν πάει καλά με το ότι δεν ψεκάζεται καύσιμο; (αλήθεια ρωτάω)
οχι ρε δεν θεωρω οτι κατι δεν παει καλα απλα σου λεω σαν σκεψη στο μυαλο μου οτι πιστευω οτι στο ασε του γκαζιου θεωρω οτι ο κινητηρας δουλευει σαν να ειναι στο ρελαντι οτι ποτε δεν κλεινει εντελως το καυσιμο(αυτο στο ρωτησα γιατι το ειχαμε κουβεντα με καποιους μηχανικους και καταληξαμε στο οτι το πιθανοτερο αυτο να συμβαινει παρα να κλεινουν ολα).απλα σαν σκεψη αν ενω στροφαρει ο κινητηρας με μηδεν καυσιμο ψεκασουν τα μπεκ και εχουμε σπινθηρα δεν θα εχουμε το λεγομενο σκασιμο στην εξατμιση?καποια προαναφλεξη η οτιδηποτε αλλο?
Σκάσιμο θα έχεις αν ψεκάσεις καύσιμο και ΔΕΝ έχεις σπινθήρα. και αυτό γιατί επειδή το μοτέρ δεν τραβάει αέρα δεν θα έχεις καύσιμο ΜΕΙΓΜΑ αλλά μόνο βενζίνη η οποία δεν μπορεί να καεί, αυτό θα αεριοποιηθεί θα περάσει και μόλις φτάσει στην ατμόσφαιρα λόγω οξυγόνου θα αναφλεγεί.
Προανάφλεξη έχεις στην περίπτωση μαλακισμένου καυσίμου, ή μεγάλης προπορείας σπινθήρα ή υπερθέρμανσης των θαλάμων ή όλων των παραπάνω μαζί.
ναι συμφωνω οκ μπορει να εδωσα λαθος παραδειγματα απλα λεω μηπως εχουμε καποια ανομαλια στην λειτουργεια του κινητηρα.δλδ ο κινητηρας εκεινη την ωρα βγαζει αερα κοπανιστο?
υγ το @@@σαμε το θρεντ