Καλησπέρα σε όλους, ξεκίνησα εδώ και λίγες ημέρες να ψάχνω ανάρτηση για το δικό μου (E46 Compact 316ti με 16"αρες προς το παρόν ζάντες) μιας και τα αμορτισέρ μου διανύουν τις τελευταίες τους ημέρες. Αυτήν την στιγμή φοράω M-Pack αμορτισέρ/ελατήρια. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από το θέμα άνεση/κράτημα, αλλά σαν ανήσυχος οδηγός σκέφτομαι ευκαιρίας δοθείσης μήπως ήρθε η ώρα για κάτι καλύτερο και συγκεκριμένα ρυθμιζόμενη ανάρτηση.
Η χρήση που κάνω είναι 100% δρόμο. Καθημερινή κυκλοφορία και όποτε το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις γρήγορες βόλτες λίγο πιο έξω από Αθήνα. Επίσης, ταξίδια. Δεν θα ήθελα λοιπόν να χάσω σε άνεση. Όταν πήρα το αμάξι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει ελατήρια χαμηλώματος H&R και το αυτοκίνητο κοπάναγε. Τα ξήλωσα γρήγορα, μόλις μου χάλασαν τα εργοστασιακά αμορτισέρ.
Σε πίστα δεν πάω με το αυτοκίνητο, οπότε δεν με ενδιαφέρει κάτι που θα είναι καλό σε τέτοια χρήση.
Θα ήθελα λοιπόν να προτείνετε τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και σε τι κόστος κυμαίνονται. Αγορά και Τοποθέτηση/Ευθυγράμμιση. Αν μπορείτε αναφέρετε τα συν/πλην των προτάσεών σας.
Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η ρυθμιζόμενη, σε απλά αμορτισέρ τι έχετε να προτείνετε? M-Pack πάλι? Κάποιο set Bilstein? Sachs?
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, οποιοδήποτε σχόλιο δεκτό!