-
e36 αναρτηση
Καλησπερα σε ολο το φορουμ...Θα ηθελα την βοηθεια σας για αμορτισερ και ελατηρια...Δεν ξερω για το ποσο καλη ιδεα ειναι αυτη που με ηρθε...Αυτην την στιγμη φοραω τις μ-πακ αναρτησεις...Σκεφτομαι να αλλαξω μονο ελατηρια και να βαλω einbach λιγο πιο χαμηλα απο αυτα που φοραει τωρα....
-
Tι ακριβώς θέλεις από το αυτοκίνητο? Τι είδους χρήση το κάνεις? Το χρησιμοποιείς απλά για τις μετακινήσεις σου ή θέλεις γενικά κάτι παραπάνω? Και αν θέλεις, πόσο παραπάνω?
Και πόσα χρήματα χονδρικά διαθέτεις?
Το coupe έχεις?
-
Ακριβώς, δώσε μας πιο πολλές πληροφορίες!
Είναι το αμάξι σου το κόκκινο coupé που έχεις στο garage σου;
-
τα αμορτισερ σου εχουν πολλα χλμ?λογικα ναι ε?
αμα τα αμορτισερ σου ειναι παλια ευκαιρια να βαλεις σετ αμορτισερ-ελατηρια.
εγω προσφατα χτυπησα eibach prosystem σετακι που θα βαλω μετα τις διακοπες.το περιμενω να ερθει..(ο μικρος μεγαλωσε τωρα πηγε 2 χρονων οποτε ενα 3ποντο ελατηριο μπορουμε να βαλουμε.αλλα μεχρι εκει.:thumbsup:).
ομως αν δω οτι αρχισει τα κοπανηματα μετα απο κανα χρονο θα ξαναμπουν τα μαμα ελατηρια με μαμα αμορτισερ που θα αγορασθουν και τελος..
για δομικη τα πηρα και κυριως γιατι ειναι ευκαιρια τετοια τιμη...(μονο εγω τα ξετρυπωνω τετοια...:hystericalbs1:).
παντως διαβαζοντας σε ξενα φορουμ κριτικες για την αναρτηση αυτη ολοι λενε πολυ καλα λογια...λενε οτι εχει καλο κρατημα και η ανεση πολυ κοντα στα εργοστασιακα προτυπα!!(να το δω και να μην το πιστεψω)
εδω:
4κυλινδρα https://www.ebay.de/itm/EIBACH-Sport...item5661ed35ae
6κυλινδρα https://www.ebay.de/itm/EIBACH-Sport...item3f3a58d822
μονο τα ελατηρια κοστιζουν 130-150ε.βαζεις αλλα 100ε και παιρνεις και αμορτισερ που συνεργαζονται αψογα..(καλυτερο απο το να παντρευεις εσυ αλλα αμορτισερ με αλλα ελα
-
Το bmw ειναι το κοκκινο που εχω στο garage μου, ακριβως...Η χρηση που το κανω ειναι να το χρησιμοποιω καθημερινα και για την δουλεια αλλα και για τις βολτες μου...Το θεμα ειναι οτι δεν θελω κατι παραπανω απο αυτο διοτι και να τρεξω εδω που ειμαι δεν μπορω ουτε πολλες στροφες εχω...Μενω Γερμανια και οπως καταλαβαινετε τα ορια ταχυτητας ειναι χαμηλα οποτε προσεχουμε μην μας βγαλουν "αναμνηστικη" φωτογραφια...Το αυτοκινητο εχει ακριβως 195.000χλμ, αλλα φοραει ακομα τα μανισια του αμορτισες...Ειναι λιγο βαρκουλα...Εχω κοιταξει για αμορτισερ εδω, δεν θα ηθελα να βαλω ας πουμε koni η bilstein διοτι δεν το κανω χρηση η οποια να χρειαζετε τοσο καλο κρατημα...Γνωμη μου παντα...Εχω βρει καποια σε χαμηλες τιμες αλλα δεν ξερω αν θα κρατησουν καιρο και αν ειναι εστω και λιγο αξιοπιστα...Παρακατω σας βαζω τις τιμες στο περιπου...
Fk αμορτισερ-ελατηρια 170E
Jom αμορτισερ-ελατηρια ρυθμιζομενα 180E
Einbah αμορτισερ-ελατηρια 250Ε
-
Οπότε η καλύτερη λύση είναι τα Μ-pack... Σχετικά "σφιχτά" και ταυτόχρονα άνετα... Όσο για τα ελατήρια τα ρυθμιζόμενα που έγραψες πρόσεχέ τα λιγάκι... Να μην είναι αμφιβόλου ποιότητας... Καλύτερα να βάλεις κάτι σταθερό και επώνυμο...
Υπάρχουν λύσεις και σε άλλες εταιρίες για καλά αμορτισερ χωρίς να χάνεις σε άνεση, δηλαδή μην ακούς Bilstein και πάει το μυαλό σου κατ' ευθείαν σε κούτσουρο... Η Bilstein έχει κι άλλες προτάσεις πέρα από τις σπόρ όπως πχ τα μαύρα...
https://www.ebay.com/itm/BMW-3ER-E36...item20c0ef99f5
Όπως το παράδειγμα που ανέφερα με την Bilstein βγάζει και η κάθε εταιρία ανάλογες προτάσεις και σε διαφορετικές τιμές, έτσι μπορείς να βρεις και καποια πιο οικονομική λύση από τις M-pack που είναι της Sachs... Ψάξε δηλαδή τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας - τιμής που να είναι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς...thumb
-
ε καλα δεν πιστευω να εχει σχεση σε ποιοτητα η eibach με τις υπολοιπες που αναφερεις...
-
Σιγουρα δεν εχουν ιδια ποιοτητα...Αυτα τα μαυρα bilstein στο λινκ αδερφε, δεν ειναι κακα...Πιστευω ειναι καλη επιλογη και με καλη τιμη απο οτι βλεπω...Παντως θα το ψαξω κιαλλο και θα εχω ως πρωτη σκεψη αυτα που μου λετε γιατι κατι παραπανω ξερετε...Αλλα αδερφε αυτα τα ελατηρια στο λινκ με τι θα ηταν καλο να τα συνδιασω? Να εχετε υποψην σας και οτι θελω να το χαμηλωσω γυρω στους 60/40...
-
το λινκ του ηλια ειναι μονο για πισινα αμορτισερ με βασεις αλλα δεν κανουν για μ-πακ ελατηρια(το γραφει κιολας).
εγω επιμενω στην προταση που σου εκανα..ειναι και με αμορτισερ και με ελατηρια ιδιας μαρκας...θα συνεργαζονται και καλα...
μην πας σε χαμηλωμα ανω των 3 ποντων θα χτυπαει σαν κατσικι και ειδικα εσυ που εχεις συνιθισει την ανεση των μ-πακ θα σου κακοφανει πολυ..
eibach αμορτισερ με eibach ελατηρια 3ποντα και τελος..
επισης ευκαιρια ειναι αφου θα λυθουν ολα:
αλλαζεις και top mount καινουργια (πισινα βαλε απο ε46 καμπριο πιο ενισχυμενα).
μπροστα ενισχυσεις απο μ3 ε36 (τα πιατελα που λεμε).
πισω ενισχυσεις απο ζ3 μαζι με καινουργια λαστιχενια στηριγματα απο ε46 πιο παχια και bump stop Μ-πακ καινουργια και κοιμασαι υσηχος τα βραδια...
υ.γ. δεν προχωρω σε θολομπαρες,χιαστη μπαρα κ.λ.π. γιατι δεν το τρεχεις απο οτι λες...
-
Απο οτι μου φαινεται πιο ευκολα θα καταληξω σε αμορτισερ-ελατηρια παρα σε mm χαμηλωματος Θελω οσο γινεται να καληψω το κενο αναμεσα σε θολο και λαστιχο...Κραταω ομως αυτα που με ειπατε...Θα καταληξω καπου ωστε να εχω ενα ομορφο και πρακτικο χαμηλωμα αλλα ταυτοχρονα ανετο σε θεμα οδηγικης συμπεριφορας...Μην ειναι οπως ειπε ο φιλος πιο πανω σαν κατσικι...