Μια ερώτηση παίδες:
Ο δέκτης των λαδιων που δείχνει το OBC, αφορά μόνο την στάθμη, ή και κάτι άλλο ;
(ιξωδες, ποιότητα κλπ)
Αν ρώτησα τελείως κοτσανα, απαντηστε μου με αγάπη, ειμαι κάπως ευαίσθητος αυτή τη στιγμή
Printable View
Μια ερώτηση παίδες:
Ο δέκτης των λαδιων που δείχνει το OBC, αφορά μόνο την στάθμη, ή και κάτι άλλο ;
(ιξωδες, ποιότητα κλπ)
Αν ρώτησα τελείως κοτσανα, απαντηστε μου με αγάπη, ειμαι κάπως ευαίσθητος αυτή τη στιγμή
Χωρίς να είναι απόλυτο νομίζω πως μόνο στάθμη μετράει και τα υπόλοιπα όπως ιξώδες κτλπ τα βγάζει για τα χλμ που σου λέει για αλλαγή λαδιών .
Που στηρίζεται και αποφασίζει ποτέ θέλει να του αλλάξεις λάδια;
Σε ποιες παραμέτρους και με βάση τι όμως...
Υπάρχει θρεαντ(δεν το βρίσκω τώρα :ranting2:) που είχε ανοίξει κάποιος που είχε στείλει δείγμα για έλεγχο και του είπαν από το χημείο ότι ήθελαν αλλαγή σε τόσες χιλ χλμ , τόσα έγραφε και το obc (και ας είχαν περάσει χρόνο-που εγώ προσωπικά τα αλλάζω πάντα) τώρα πως το υπολογίζει και τι έχει ακριβώς καλή ερώτηση αλλά δεν έχω απάντηση thumb
υπολογιζει τις ωρες λειτουργιας του κινητηρα σε συναρτηση με την χρηση, ετσι αναλογα την χρηση αυξομειωνει το εναπομειναν διαστημα για την αντικατασταση.
Αλλες ενδειξεις θα βγαλει οταν διανυσεις 2000 χιλ εντος πολης και αλλες σε ταξιδι.
Αν και ενα απο τα αιωνια θεματα που "βασανιζουν" τα φορα και εχει γινει αντικειμενο πολλων διαπληκτισμων ειναι, το ποτε αλλαζουμε λαδια, καλο θα ειναι να μην πας by the book ή by the obc...
Ντινάκουσουμ διακοπές είσαι, το μόνο λάδι που πρέπει να σκέφτεσαι είναι αυτό που απλώΝεις στην κορμάρα σου
https://www.squabbles.com/wp-content...ian-action.jpg
κατά τα λοιπά, είναι όπως τα περιγράφει ο Νίνος, ένα σύστημα αλγορίθμων βγαλμένο από την τεχνολογία του csi, υπολογίζει την καταπόνιση του κινητήρα και ανάλογα σου βγάζει τα km αντικατάστασης. Το αυτό με τα φρένα.
^ η παραπάνω φωτογραφία είναι ότι πιο light έχω δει από τον Μπουλ...
:thnx::mpaks:
:viannen_01:
Υ.Γ Ντίνο, το λαδάκι καταπονείται εκτός από τα χιλιόμετρα και τη χρήση (πχ πίστα) και από τις ακραίες θερμοκρασίες (πολύ υψηλές/πολύ χαμηλές). Μια καλή αλλαγή λαδιών αν δεν πιάνουμε τα χλμ στο χρόνο ή αν δεν μπαίνουμε πίστα είναι τώρα τον Ιούλιο (προστασία στις διακοπές του Αυγούστου και το λάδι έτοιμο με λίγες χιλιάδες χλμ για χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρές εκκινήσεις) το χειμώνα).
Έχω κατεβάσει στροφές γιατί τους έχω τσιτώσει τους πράσσινους (κάτι ενοχλητικά πράσσινα ανθρωπάκια στο σάουτ - αν τα χεις προσέξει :hystericalbs1: )