Επιστροφή στο Forum : [E46] Καλωδίωση bc
Παιδιά γεια χαρά σε όλους. Θα χρειαστώ μια μικρή βοήθεια. Έβαλα BC στο αμάξι μου ε46 2004 2000cc sedan faselift και δεν μου δουλεύει. Το πήγα στην BMW και μου είπαν ότι δεν έχει καλωδίωση. Αξίζει να περάσω καλωδίωση και αν ξέρει κάποιος πού; και το κόστος περίπου; ευχαριστώ
Κοίταξε φίλε μου.Retrofit υπάρχει...Σου επισυνάπτω και το επίσημο έγγραφο ;)
Τώρα το θέμα είναι αν θες να στο κάνουν στην bmw ή να στο κάνει ένας ηλεκτρολόγος ή να το κάνεις και μόνος σου (αν πιάνουν τα χέρια σου-βέβαια δεν ξέρω με την κωδικοποίηση τι ζητάει).Είναι απλά θέμα χρήματος και μόνο...thumb
Εκτός απο την καλωδίωση θα χρειαστείς και τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας μαζί με την φύσα του (κομμάτι 1,3) https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/316i_1.6-M43/LHD/N/2001/june/browse/audio_navigation_electronic_systems/temperature_sensor/ οπότε απο εκεί ξεκινάμε με 30 ευρώ ανταλλακτικά (καινούργια) και συνεχίζει...
ειδικα στα καινουρια δεν χρειαζεται καλωδιωση ρε παιδια μπαινει και δουλευει με προγραμματισμο αυτο συμβαινει γιατι απ το 2001 (βαλβετρονικ)και μετα εχουν ολους τους αισθητηρες που χρειαζονται για να δουλεψει ο υπολογιστης!! λιγο ψαξιμο με τους μαστορες θελει
Παναγιώτη και εγώ το ίδιο ήξερα για τα facelift,οτι με ένα προγραμματισμό παίζουν κατευθείαν...
Αλλά συγγνώμη κιόλας...Πήγε στη bmw και του είπαν ότι δεν έχει καλωδίωση?!?!?!?!?Γι'αυτό μπήκα στον κόπο να ψάξω και για την καλωδίωση...
Tsakirakos
09-09-11, 13:35
εγω παντως πηγα στην αντιπροσωπεια για προγραμματισμο αλλα μαλλον θελει πιο πλαιο λογισμικο μου ειπαν για να δουλεψει. δε ψαχτηκα παραπανω...
Βασιλη οι αντιπροσωπειες αποδεδειγμενα πλεον γνωριζουν μονο οτι τους εχουν μαθει και πανε τυφλοσουρτη.αν κατι δεν τους το εχουν διδιαξει απλα δνε το ξερουν και κανενας τους δεν προκειται να βαλει κατω το ξεροκεφαλο του και να πει γιατι δεν παιζει ρε φιλε γιατι δεν δουλευει σωστα? τους εχουν πει ρεταρει σου λενε αλλαξε πλεηξουδα τους λενε αναβει τσεκ αλλαξε πολλαπλασιαστες.τπτ παραπανω περα απο αυτο δεν ξερουν.''κακαλή μαλία'' θελει καλωδιωση ενα προγραμματισμο θελει.καλωδιωση θελαν μονο τα Μ43 μοντελα που δεν ειχαν καν μπας καλα καλα σε ολο το αυτοκινητο οπως τα μετεπειτα μοντελα
Ναι το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ήταν παντελώς άσχετοι,αν φέρθηκαν απλά έτσι.Και μάλιστα και αδιάβαστοι έστω και στα μετρημένα που πρέπει να ξέρουν!
Γιατί καλωδίωση υπάρχει εφόσον υπάρχει retrofit! (ασχέτως αν το αμάξι το facelift έχει ήδη!-το παραβλέπουμε αυτό...)
Mιλάμε για την υπέρτατη ασχετοσύνη!!!!!!
θελει καλωδιωση ενα προγραμματισμο θελει.καλωδιωση θελαν μονο τα Μ43 μοντελα που δεν ειχαν καν μπας καλα καλα σε ολο το αυτοκινητο οπως τα μετεπειτα μοντελα
Καλέ μου φίλε για το board computer χρειάζεται μόνο αλλαγή ο διακόπτης των φλας(που ναχει το κουμπάκι) και προγραμματισμός.Και οι αισθητήρες θερμοκρασίας προυυπάρχουν και όλα και ας μην έχει το αμάξι αρχικά board computer. Τίποτε άλλο.M43 έχω και αυτό έκανα.Με 80 ευρώ σύνολο έτοιμο.
Moufas E46
09-09-11, 20:01
Βασιλη οι αντιπροσωπειες αποδεδειγμενα πλεον γνωριζουν μονο οτι τους εχουν μαθει και πανε τυφλοσουρτη.αν κατι δεν τους το εχουν διδιαξει απλα δνε το ξερουν και κανενας τους δεν προκειται να βαλει κατω το ξεροκεφαλο του και να πει γιατι δεν παιζει ρε φιλε γιατι δεν δουλευει σωστα? τους εχουν πει ρεταρει σου λενε αλλαξε πλεηξουδα τους λενε αναβει τσεκ αλλαξε πολλαπλασιαστες.τπτ παραπανω περα απο αυτο δεν ξερουν.''κακαλή μαλία'' θελει καλωδιωση ενα προγραμματισμο θελει.καλωδιωση θελαν μονο τα Μ43 μοντελα που δεν ειχαν καν μπας καλα καλα σε ολο το αυτοκινητο οπως τα μετεπειτα μοντελα
κανεις λαθος φιλε μου. εγω m43 εχω και αλλαξα μονο το διακοπτη του φλας. μετα εγινε ενας προγραμματισμος απο την αντιπροσωπια και δουλεψε αμεσως. αρα ο φιλος μας χρειαζεται μονο ενα διακοπτη φλας και εναν προγραμματισμο. αποκλειετε να μην εχει καλωδιωση το facelift
ειδικα στα καινουρια δεν χρειαζεται καλωδιωση ρε παιδια μπαινει και δουλευει με προγραμματισμο αυτο συμβαινει γιατι απ το 2001 (βαλβετρονικ)και μετα εχουν ολους τους αισθητηρες που χρειαζονται για να δουλεψει ο υπολογιστης!! λιγο ψαξιμο με τους μαστορες θελει
η καροτσα μου ειναι 2002.Ειναι ακριβως οπως τα λες.θελει απλα και μονο προγραμματισμο.
Εκει στην αντιπροσωποια εχει τσιμπλιαρικα κουταβια.Εντος της αντιπροσωποιας και οι γνωστες μηχανικοι παριστανουν τους βλακες.
Εγω προσωπικα πηγα σε γνωστο ηλεκτρολογο της θεσσαλονικης και μου εβαλε μεταχειρισμενο bc μπροστα στα ματια μου με 100ευρω συμπεριλαμβανομενου το προγραμματισμο.Επισης κρατησα το δικο μου διακοπτη απο το φλασ
οκ το Μ43 ηταν παραδειγμα και υπηρχαν μοντελα που δεν εχουν τον αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας και χρειαζεται αυτος εγκατασταση γι αυτο και θελει καλωδιωση.το συγκεκριμενο αυτοκινητο εχει σιγουρα τα παντα αλλα δεν εχει σωστο μαστορα!!!!
giannis_compact
09-09-11, 20:13
οκ το Μ43 ηταν παραδειγμα και υπηρχαν μοντελα που δεν εχουν τον αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας και χρειαζεται αυτος εγκατασταση γι αυτο και θελει καλωδιωση.το συγκεκριμενο αυτοκινητο εχει σιγουρα τα παντα αλλα δεν εχει σωστο μαστορα!!!!
Παντως Ε46 Μ43 11/98 δουλεψε κατευθειαν με κωδικοποιηση!
Τα 46αρια εχουν ολα αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας!
Γιαννη εχω 2 περιπτωσεις συγκεκριμενων αυτοκινητων που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας!!!!!!οπως και στο ρετροφιτ δινει τον αισθητηρα.δλδ λετε να το βαλαν ετσι χαβαλε?
υγ υποψην παιζει ρολο αν το αυτοκινητο εχει clima η a/c. ολα με clima εχουν αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας
Tsakirakos
09-09-11, 20:21
Γιαννη και Πανο! πρεπει να κανουμε και την δικη μου αηδια να δουλεψει! εχω να ερθω Θεσσαλονικη ομως απο τον Απριλιο...
εεεεεμ μονο τηλεφωνικες παραγγελιες δινεις φιλε!!!!!!!!
giannis_compact
09-09-11, 20:48
Γιαννη και Πανο! πρεπει να κανουμε και την δικη μου αηδια να δουλεψει! εχω να ερθω Θεσσαλονικη ομως απο τον Απριλιο...
Εσενα σου ειπα να δοκιμασουμε και με το διακοπτη τον δικο μου αλα βαριεσαι το βαλε-βγαλε του τιμονιου κυριε συμπατριωτα!!
giannis_compact
09-09-11, 20:50
Γιαννη εχω 2 περιπτωσεις συγκεκριμενων αυτοκινητων που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας!!!!!!οπως και στο ρετροφιτ δινει τον αισθητηρα.δλδ λετε να το βαλαν ετσι χαβαλε?
υγ υποψην παιζει ρολο αν το αυτοκινητο εχει clima η a/c. ολα με clima εχουν αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας
Ναι οντως για το κλιμα το ηξερα!
Για τα αλλα δεν ημουν σιγουρος επρεπε να διευκρινισω!
Tsakirakos
09-09-11, 20:50
ρε παιδια...αυτα τα ψιλολογια και τα βιδακια πραγματικα με κουραζουν! να αλωνισω αυτη τη βδομαδα τα καλαμποκια και να σηκωθω να ερθω μια Παρασκευη Θεσσαλονικη.
giannis_compact
09-09-11, 20:58
ρε παιδια...αυτα τα ψιλολογια και τα βιδακια πραγματικα με κουραζουν! να αλωνισω αυτη τη βδομαδα τα καλαμποκια και να σηκωθω να ερθω μια Παρασκευη Θεσσαλονικη.
Τι καλαμποκια ρε...Σαν το αλωνισμα του βαμβακιου δεν εχει...
(Σορρυ για το οφ τοπικ)
Καλημέρα παιδιά. Το αμάξι έχει την καλωδίωση της θερμοκρασίας, και τον αισθητήρα, αλλά αυτός στην αντιπροσωπεία μου λέει ότι δεν το βρίσκει στο κομπιούτερ, και θα πρέπει να ανοίξει μέχρι και το καντράν του αμαξιού, να βγούν τα κοντέρ και να βάλει άλλη καλωδίωση για να δουλέψει. Δεν υπάρχει κάποιος από Αθήνα να πάω να μου το φτιάξει; Είμαι σίγουρος ότι αυτός στην ΒMW είναι παντελώς άσχετος. Βοηθήστε λιγάκι την κατάσταση. Ευχαριστώ
Μα παντελώς όμως...Έχεις pm...;)