Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αποφυγη διοδιων!

Vasilis
06-09-11, 23:45
Ολο το καλοκαιρι μιας κ η οικογενεια εμεινε απο 1 Ιουνιου εως κ τελος Σεπτεμβρη στη Λευκαδα κ μην αντεχοντας μακρια τους πανω απο βδομαδα,αναγκαστηκα να δυανυσω περι τα 7500-8000 χλμ πανω-κατω ,Αθηνα-Λευκαδα μαζι με τις βολτες εκει!

Ετσι κ λογω ΔΝΤ επρεπε να βρω εναλλακτικες διαδρομες κ τροπους να πηγαινοερχομαι για να ελαττωσω τα εξοδα μιας κ οπως καταλαβαινετε ηταν ΑΡΚΕΤΑ!

Το πιο προσφατο ταξιδι εγινε με την Μπεμπαρα ,οπου κ παροπλιστηκε πλεον στην Λευκαδα σε ασφαλες υγιες περιβαλλον αφου το κολο ΔΝΤ κ η κατασταση δεν μας αφησε να χαρουμε ο ενας τον αλλον πλεον!

Σ αυτο το ταξιδι,μιας κ ηταν το τελευταιο της (προς το παρον), εγραψα την διαδρομη σε ενα ΑΡΙΣΤΟ προγραμμα που ανακαλυψα για το iphone κ ακουει στο ονομα DRIVEMATE (το προτεινω ανεπιφυλακτα στους κατοχους iphone).

Παραθετω λοιπον ενα κομματι το οποιο αφορα αποφυγη διοδιων στην Ελευσινα για Κορινθο,μιας κ πολλοι απο μας χρησιμοποιουμε συχνα αυτην την διαδρομη κ ισως να μην γνωριζουμε τον τροπο που μπορεις να γλυτωσεις τα 3,10 ευρω με καθυστερηση περιπου 5-7 λεπτων (οπως υπολογιζω)

Στο τελος του 1ου βιντεο θα παρακολουθεισετε κ το λαθος στην εξοδο που εκανα πριν τα Μεγαρα,οπου εχουν στησει κ εκει διοδια κ αν κανεις το λαθος να βγεις θα επιβαρυνθεις τα 3,10 εχοντας κανει κ αρκετα χλμ στον παραδρομο!

Δυστυχως ,λογω βιασυνης δεν εγραψα την αποφυγη διοδιων στο Κιατο (μιας κ δεν πηγα απο κει απο λαθος)!

Για οσους λοιπον δεν γνωριζουν την διαδρομη μπορουν να την δουν στο βιντεακι που ''γραφει'' κ την διαδρομη μεσω GPS!

https://www.youtube.com/watch?v=FbVuV0SIPcc

https://www.youtube.com/watch?v=VhKhDzB_P3g

στο 2ο βιντεο ,στο 5:10 λεπτο,ισως θα μπορουσα να παω αριστερα κ να βγω κατευθειαν στην εξοδο Μεγαρων χωρις να αναγκαστω να μπω για λιγο στα προαστεια της πολης!

Αν καποιος το γνωριζει παρακαλω ας το επισημανει!

:thanks: κ καλη συνεχεια

σημ:θα προσπαθησω σε επομενο ταξιδι να γραψω κ την αποφυγη διοδιων στα διοδια Κιατου!thumb

Vasilis
06-09-11, 23:53
Να σημειωσω οτι

αν το κανεις 4 φορες το μηνα που το εκανα εγω ειναι

2 διοδια πηγαινε
2 διοδια ελα

συνολο 4 διοδια επι 3,10

12,40 επι 4 φορες τον μηνα....ενα 50αρικο τον μηνα μονο απο τα διοδια!

6,50 απο τα διοδια Ριου Αντιρριου επι 8 φορες τον μηνα (πηγαινε-ελα) (μιας κ επαιρνα το καραβακι αλλο ενα 50αρικο...

Υπολογιζω κ την βενζινη που εκαψα με την μπεμπα να ερθω...ενα 100αρικο ...ΧΑΛΑΡΑ, με το ποδι οσο πιο ελαφρυ γινοταν,ενω με το Smart θελω 32 ευρα κ με το MITSU θελω κανα 40 αρι το ταξιδι...μονο το πηγαινε ή το ελα εννοω...καταλαβαινετε οτι εκανα αρκετη οικονομια!!!thumb

Atsa linos
07-09-11, 00:53
Βασιλη ειναι θεμα χρονου να κλεισουν με διοδια και αυτη την εξοδο στα Μεγαρα οποτε μετα δεν λεει να τρεχεις για Αγιους Θεωδορους η Κινεττα να βρεις εξοδο
Ολα τα λεφτα που γλυτωνεις απο τα διοδια θα τα χαλασεις στο σταματα ξεκινα
Τα εχουν υπολογισει ολα μα ολα ΔΥΣΤΗΧΩΣ!!!

Vasilis
07-09-11, 01:01
Το ακούω χρόνια για τα Μέγαρα...για να δούμε!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bellof-3
07-09-11, 01:10
Βασιλη ειναι θεμα χρονου να κλεισουν με διοδια και αυτη την εξοδο στα Μεγαρα οποτε μετα δεν λεει να τρεχεις για Αγιους Θεωδορους η Κινεττα να βρεις εξοδο
Ολα τα λεφτα που γλυτωνεις απο τα διοδια θα τα χαλασεις στο σταματα ξεκινα
Τα εχουν υπολογισει ολα μα ολα ΔΥΣΤΗΧΩΣ!!!

ας μην τα παρουν ποτε αυτοι

το "δεν πληρωνω"? μας τελειωσε?

GEORGE316
07-09-11, 07:29
βασιλη ειναι τραγελαφικο το γεγονος οτι μας εχουν αναγκασει να αναστεναζουμε,να μη μπορουμε να χαρουμε τα αγαθα που εχουμε αποκτησει(ειτε σπιτι,ειτε αυτοκινητο...)και επιπλεον να αναστεναζουμε καθε φορα που θελουμε να "διασκεδασουμε"τον εαυτο μας με μια μετακινηση(κατι που θα επρεπε να ηταν θεμιτο,διοτι ο τουριστικος τομεας θα κινουταν,θα παω μια κυριακη βολτα πχ στη λεπτοκαρυα,θα πιω ενα καφε,θα φαω σε μια ταβερνα.....)
παντως εχω γνωρισει φετος κοπελα που εχουν σπιτι στο πλαταμωνα και εχει ανακαλψει διαδρομες οπου αποφευγει τα διοδια!εκει μας εχουν καταντησει!!!!

Thomelef
07-09-11, 08:58
billy μου, δόξα το θεό να λές που στην αρχή του δεύτερου βίντεο δεν βγήκε κανένας απο την
έξοδο που πείγαινες με την όπισθεν...της κακομοίρας θα γινόταν έτσι και ερχόταν κάποιος έστω
και λίγο τσαμπουκαλεμένα με το αμάξι του μέσα στην έξοδο...

Vasilis
07-09-11, 09:56
billy μου, δόξα το θεό να λές που στην αρχή του δεύτερου βίντεο δεν βγήκε κανένας απο την
έξοδο που πείγαινες με την όπισθεν...της κακομοίρας θα γινόταν έτσι και ερχόταν κάποιος έστω
και λίγο τσαμπουκαλεμένα με το αμάξι του μέσα στην έξοδο...

σαφως κ εχεις δικιο Θωμα!

ωστοσο εχεις καλη ορατοτητα για να κανεις πισω κ εκτος των αλλων,απο κει περνανε 1 ή 2 αυτοκινητα την ημερα...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Samaro
07-09-11, 12:51
Βασίλη , ποιό ραδιοφωνικό σταθμό άκουγες ;;; :original::th_Laie_67-1:

ΥΓ: Το προγραμματάκι στο iphone φαίνεται πολύ καλό ! Το αγόρασα !

spar@
07-09-11, 13:36
στο 2 41 γιατι κανεις δεξια???
την διαδρομη ελευσινα κορινθο μεχρι ισθμο χωρις διοδια την κανω πολυ συχνα αλλα βραδυ αργα και τωρα που την βλεπω μερα μου φαινεται καπως, εγω δεν κανω δεξια παω ολο ευθεια ουτε στα μεγαρα, περναω αγιους θεοδωρους, κινεττα κλπ...

υ..γ το προγραμμα θελει ιντερνετ ε?

Vasilis
07-09-11, 14:18
Βασίλη , ποιό ραδιοφωνικό σταθμό άκουγες ;;; :original::th_Laie_67-1:

ΥΓ: Το προγραμματάκι στο iphone φαίνεται πολύ καλό ! Το αγόρασα !

το προγραμματακι ειναι κορυφη!
οσον αφορα τον ραδιοφωνικο σταθμο Αντωνη μου , ζαπινγκ εκανα..χεχε

στο 2 41 γιατι κανεις δεξια???
την διαδρομη ελευσινα κορινθο μεχρι ισθμο χωρις διοδια την κανω πολυ συχνα αλλα βραδυ αργα και τωρα που την βλεπω μερα μου φαινεται καπως, εγω δεν κανω δεξια παω ολο ευθεια ουτε στα μεγαρα, περναω αγιους θεοδωρους, κινεττα κλπ...

υ..γ το προγραμμα θελει ιντερνετ ε?

αν την κανεις την διαδρομη οπως δειχνω εγω...

μετα τα Μεγαρα θα βγεις παλι στον αυτοκινητοδρομο κ ετσι δεν θα αναγκαστεις να παρεις την παλια Εθνικη ως την Κορινθοthumb

Οσον αφορα το προγραμμα,

αν εχεις ιντερνετ σαφως κ θα χεις ολες τις πληροφοριες ονλαιν

αν δεν εχεις , πατας το REC κανονικα κ βλεπεις τα παντα εκτος απο τον χαρτη!

η διαδρομη φυσικα κ εγγραφεται κ ετσι οταν βρεθεις καπου με wifi τραβαει κ το χαρτη κ ετσι εχεις πληρη εικονα της βολτας σου!

Αφου λοιπον εχεις ιντερνετ μεσω wifi ,μπορεις να κανεις την αποστολη του βιντεο στην βιβλιοθηκη σου!thumb

spar@
07-09-11, 16:52
ωραιος Βασιλη... στην αρχη στο πρωτο βιντεο αντι για δεξια αν πηγαινες ευθεια δεν θα ηταν καλυτερα ή δεν θα μπορουσες να βγεις μετα??? εννοω να πηγαινες απ την παλια απ την παραλια με τα γκρεμια...(ωραια διαδρομη)

Samaro
07-09-11, 18:24
Οσον αφορα το προγραμμα,

αν εχεις ιντερνετ σαφως κ θα χεις ολες τις πληροφοριες ονλαιν

αν δεν εχεις , πατας το REC κανονικα κ βλεπεις τα παντα εκτος απο τον χαρτη!

η διαδρομη φυσικα κ εγγραφεται κ ετσι οταν βρεθεις καπου με wifi τραβαει κ το χαρτη κ ετσι εχεις πληρη εικονα της βολτας σου!

Αφου λοιπον εχεις ιντερνετ μεσω wifi ,μπορεις να κανεις την αποστολη του βιντεο στην βιβλιοθηκη σου!thumb

Χρειάζεται σύνδεση με ιντερνετ η απλα GPS Βασίλη ;

Vasilis
07-09-11, 18:25
στην αρχη του 1ου βιντεο που κανω δεξια

παω γιατι αν ακολουθησω την ευθεια διαδρομη που λες θα φαω πολυ νταλικα κ πολλες στροφες!

βεβαια ειναι ρομαντικη η διαδρομη που προτεινεις,αλλα για συντομια κ καθολου φορτηγα προτεινω την αρχικη μιας κ δεν ανεβαινουν νταλικες εκει!

σαφως κ μπορεις να βγεις κ απο την δικη σου διαδρομη στο ιδιο σημειο που βγαινεις απο την δικη μου,αλλα οπως προανεφερα θα φας κινηση κ στροφες!

Vasilis
07-09-11, 18:30
το GPS ειναι απαραιτητο φιλτατε Αντωνη!

το ιντερνετ (αφου εχεις κανει εγγραφη) ειναι απαραιτητο μετα για να ενσωματωσει σε χαρτη την διαδρομη που διενυσες!(κατι που θα γινοταν αν κ εφοσον ειχες δεδομενα κ κατα την πορεια σου)

spar@
07-09-11, 18:47
Bασιλη την επομενη φορα θα παω απ την διαδρομη σου, να την δω δεν εχω παει ποτε...:thumbsup:
οταν λες για gps τι εννοεις? νομιζω τα αιφον δεν εχουν δεκτη, και παιρνουν σημα απο ιντερνετ, αν και ειναι λιγο οφ τοπικ δωσε τα φωτα σου, γιατι ποτε δεν τα χω καταφερει να δουλεψει το αιφον με gps... (οχι οτι το χω ψαξει και πολυ, γιατι θα το πηγαινα στον βελτιωτη μου Aceman xixiix)

Samaro
07-09-11, 19:17
Ορισμένα προγράμματα του iPhone ( πχ Navigation , χαρτες, φαρμακεία) ζήτούν απο το χρήστη να επιτρέψει τον εντοπισμό της θέσης του.
Ο εντοπισμός γίνεται με το GPS της συσκευής και όχι με χρήση ιντερνετ.

Στη συνέχεια προβάλουν τις αποθηκευμένες πληροφορίες για την περιοχή αυτή !

Αν τώρα τα δεδομένα των προγραμμάτων ( χάρτες ) κατεβαίνουν μέσω σύνδεσης ιντερνετ , φοβάμαι μήπως η χρέωση σε Mb είναι μεγάλη !!

αν κάνω λάθος ασ με διορθωσει ο Βασίλης