Επιστροφή στο Forum : Xenon to BiXenon
Στο αυτοκίνητο μου e46 coupe facelift έχει xenon. Πως γίνεται να γίνει BiXenon? Χρειάζεται μόνο ενισχυτή από BiXenon και τη λάμπα ή δεν γίνεται και θέλει άλλο projector?
Ευχαριστώ
Χμμμ καλή ερώτηση
Για μίλα με το μέλος M3est τον Νίκο
σε Ε46 facelift ειναι δυσκολο εως αδυνατον να μην ειναι ixenon τα φαναρια.απο το 4θυρο facelift και coupe facelift αν το αυτοκινητο φορουσε xenon εργοστασιακα τοτε ηταν Bi xenon. αν τωρα λεμε ΑΝ δεν ειναι στο δικο σου τοτε χρειαζεται να αλλαξεις ολο το φαναρι και οχι μονο μετασχηματιστη. μηηηπως εννοεις adaptive xenon? γιατι στα coupe facelift βγηκαν και adaptive αλλα και εκει παλι πρεπει να αλλαξεις ολο το φαναρι!!!
Christos 330
26-07-11, 14:11
Eιναι bi xenon οπως σε ολα τα facelift . . .
Atsa linos
26-07-11, 14:34
μηπως εννοεις να βαλεις στν μεγαλη σκαλα xenon ?
Eιναι bi xenon οπως σε ολα τα facelift . . .
Γειά σου Χρhστάρα! Ρε συ το δικό μου facelift είναι και έχει από παραγγελία xenon, αλλά απ ότι βλέπω, μόνο η μεσαία σκάλα είναι και όχι η μεγάλη.
Bi-xenon δεν σημαίνει και οι δυό σκάλες να είναι xenon?
Christos 330
26-07-11, 16:37
Γειά σου Χρhστάρα! Ρε συ το δικό μου facelift είναι και έχει από παραγγελία xenon, αλλά απ ότι βλέπω, μόνο η μεσαία σκάλα είναι και όχι η μεγάλη.
Bi-xenon δεν σημαίνει και οι δυό σκάλες να είναι xenon?
Εδω ειναι που την παταν ολοι (ακομα και οταν το εψαχνα το 2003) . . .
Bi xenon εννοουμε οταν αναβουμε την μεγαλη σκαλα εχει παραπανω ενισχυση
στα φωτα πορειας και επισης ετσι οπως το εβλεπα εγω ειχε και μια κληση προς
τα επανω . . .
ps . . . Γιωργαρα χαθηκαμε !!!!
αρα η μεγαλη σκαλα δν μπορει να ειναι με xenon λαμπα? παραδειγμα σε ενα mercedes στη μεγαλη σκαλα αναβει η xenon λαμπα ακομα περισσοτερο.δ γινεται να γινει και στο bmw αυτο?
Οταν αναβεις τη μεγαλη σκαλα, δεν αναβει περισσοτερο η xenon, αλλα κινηται ενα διαφραγμα - κουρτινα, εντος του φαναριου ωστε να γινει διαμορφωση της δεσμης ως μεγαλη σκαλα.
Παλιοτερα ομως, υπηρχαν κι αλλες υλοποιησεις.
Σε καποιες εταιρειες και κινουνταν η κουρτινα και αναβαν ταυτοχρονα λαμπες αλογονου, σε ξεχωριστο φωτιστικο σωμα.
Σε αλλες η μεγαλη σκαλα, ηταν αποκλειστικα απο λαμπες αλογονου και εμεναν αναμενα και τα xenon σαν μεσαια σκαλα.
savvas bmwdakias
27-07-11, 01:27
Ρε παιδια εγω ξερω οτι τα bi xenon στα ε46 τουλαχιστον ειναι xenon και τα μεσαια και τα μεγαλα.Δεν ισχυει?Ας μας πει καποιος που ξερει να μας λυθει η απορια.
Ρε παιδια εγω ξερω οτι τα bi xenon στα ε46 τουλαχιστον ειναι xenon και τα μεσαια και τα μεγαλα.Δεν ισχυει?Ας μας πει καποιος που ξερει να μας λυθει η απορια.
νομίζω απάντησε πολύ σωστά ο Νίκος ακριβώς από πάνω.
τα bi ειναι οπως τα ειπε ο Νικος εχουν μεσα στο φαναρι ενα κλαπετο το οποιο αναβοντας την μεγαλη σκαλα ανοιγει και στην ουσια σηκωνει λιγο τη δεσμη προς τα πανω αλλα ταυτοχρονα με την λαμπα αλογονου της μεγαλης σκαλας.δεν γινεται να εχει η μεγαλη σκαλα xenon για τον λογο του οτι δεν μπορι να κανει σινιαλο η λαμπα του xenon επειδη εχει χαμηλοτερη αντιδραση πυρακτωσης.ακομα και σε οχηματα με λαμπες Η4 που θεωρουνται bi xenon η μεσαια σκαλα ειναι xenon και η μεγαλη ειναι απλη πυρακτωσεως απλα βρισκονται και οι 2 μεσα σε ενα γλομπο!