Επιστροφή στο Forum : Βγηκε το αμορτισερ
Λοιπον.θα παρακαλουσα για οσες περισσοτερες αποψεις γινεται γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη.το αμαξι ειναι χαμηλωμενο με αμορτισερ bilstein κιτρινα τα οποια δεν ηταν χαμηλωματος.πριν απο καμια εικοσαρια μερες εβαλα πισω μ΄αρα θολων.Μετα απο ενα διημερο ψιλοξεσκιζματος στις κολιες απο τον αδερφο μου,την επομενη μερα το πισω αριστερο αμορτισερ βγηκε απο τη θεση του ενω το πισω δεξι ηταν σχεδον ετοιμο να φυγει και αυτο απο τη θεση του.τελικα αλλαχτηκαν τα δυο πισω με bilstein κιτρινα χαμηλωματος.τι μπορει να εφταιξε και βγηκαν απο τη θεση τους;το σκισιμο απο τον αδερφο μου σε συνδυασμο με τη θολομπαρα;η θολομπαρα μονο;μπορει να υπηρχε καποιο αλλο προβλημα που σε συνδυασμο με τα παραπανω να δημιουργησε το προβλημα;τη θολομπαρα τελικα την εβγαλα μεχρι να ακουσω τις αποψεις σας.
Υγ:χρειαζομαι πραγματικα τις αποψεις σας γιατι εχω προβληματιστει αρκετα.δεν ειναι και λιγο να εχουν βγει τα αμορτισερ απο τη θεση τους...
Ευχαριστω εκ των προτερων!
m-power_01
24-07-11, 14:31
Λοιπον.θα παρακαλουσα για οσες περισσοτερες αποψεις γινεται γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη.το αμαξι ειναι χαμηλωμενο με αμορτισερ bilstein κιτρινα τα οποια δεν ηταν χαμηλωματος.πριν απο καμια εικοσαρια μερες εβαλα πισω μ΄αρα θολων.Μετα απο ενα διημερο ψιλοξεσκιζματος στις κολιες απο τον αδερφο μου,την επομενη μερα το πισω αριστερο αμορτισερ βγηκε απο τη θεση του ενω το πισω δεξι ηταν σχεδον ετοιμο να φυγει και αυτο απο τη θεση του.τελικα αλλαχτηκαν τα δυο πισω με bilstein κιτρινα χαμηλωματος.τι μπορει να εφταιξε και βγηκαν απο τη θεση τους;το σκισιμο απο τον αδερφο μου σε συνδυασμο με τη θολομπαρα;η θολομπαρα μονο;μπορει να υπηρχε καποιο αλλο προβλημα που σε συνδυασμο με τα παραπανω να δημιουργησε το προβλημα;τη θολομπαρα τελικα την εβγαλα μεχρι να ακουσω τις αποψεις σας.
Υγ:χρειαζομαι πραγματικα τις αποψεις σας γιατι εχω προβληματιστει αρκετα.δεν ειναι και λιγο να εχουν βγει τα αμορτισερ απο τη θεση τους...
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Τι εννοείς βγήκε από την θέση του? Δεν φταίει ούτε θολόμπαρα ούτε κολιές ούτε τίποτα. Σφάλμα στην τοποθέτηση ή αστόχησε κάποια βίδα ή την άκουσαν τα τοπ μαουντς. Αμα μου πεις ακριβως πως βγήκαν θα σου πω
Στειλε μου το e mail σου να σου στειλω μια φωτο που εχω βγαλει το δεξι αμορτισερ γιατι το αριστερο που ειχε βγει τελειως δεν το τραβηξα!
Κακη τοποθετηση της μπαρας.
Την επιασε πανω στα πιατελα και δεν εσφιξε καλα να κλειδωσουν οι βιδες.
Αποτελεσμα λασκαραν τα πιατελα απο κατω και κουνηθηκαν τα αμορτισερ.
Δεν νομιζω να εννοει πωσ εφυγαν απο τη γεφυρα.
Σταματη πρωτα απολα χαιρομαι που μπορεσες και επεστρεψες ενεργα!πραγματι κατι πρεπει να εχει γινει με τη μπαρα γιατι τα αμορτισερ τα ειχα σχεδον 30000 χιλιομετρα επανω στο αμαξι...
Σε ποιο σημείο έφυγε από την θέση του ??
Σε ποιο σημείο έφυγε από την θέση του ??
Εχω στειλει φωτο στο σπυρο γιατι μπαινω απο κινητο και δεν ξερω πως νς την ανεβασω!ελπιζω να την ανεβασει αυτος!θα προσπαθησω να το περιγραψω.στο κατω μερος του αμορτισερ,εκει που ειναι το σινεμπλοκ του μπαινει μια βιδα που βιδωνει το αμορτισερ.ε φαντασου,το κεφαλι αυτης της βιδας καταφερε και περασε ολο το σινεμπλοκ και το αμορτισερ βγηκε απο εκει.οποτε το κατω στρογγυλο μερος του αμορτισερ οπου βρισκεται το σινεμπλοκ βρεθηκε να ειναι διπλα απο τη βιδα που το κραταγε!
Δεν το εχω ξανακουσει αυτο.
Σαν να εστριψε το αμορτισερ στον αξονα του το ακουω.
Κουλο.
Εχω στειλει φωτο στο σπυρο γιατι μπαινω απο κινητο και δεν ξερω πως νς την ανεβασω!ελπιζω να την ανεβασει αυτος!θα προσπαθησω να το περιγραψω.στο κατω μερος του αμορτισερ,εκει που ειναι το σινεμπλοκ του μπαινει μια βιδα που βιδωνει το αμορτισερ.ε φαντασου,το κεφαλι αυτης της βιδας καταφερε και περασε ολο το σινεμπλοκ και το αμορτισερ βγηκε απο εκει.οποτε το κατω στρογγυλο μερος του αμορτισερ οπου βρισκεται το σινεμπλοκ βρεθηκε να ειναι διπλα απο τη βιδα που το κραταγε!
χεχεχεχ
Το έχω ξαναδεί σε ένα φίλο μου!!
Πήγαμε το αυτοκίνητο του για σέρβις και μετά μας το έδειξε ο μάστορας, βέβαια αυτουνού δεν πρόλαβε να βγει τελείως το αμορτισέρ, βάλαμε μια ροδέλα εκεί στην βίδα μεταξύ του αμορτισέρ και το γλυτώσαμε!
Πληροφοριακά ούτε θολόμπαρα είχε ούτε το έλιωνε!!!
Απλά έτυχε μας είπε ο μηχανικός και ότι το έχει ξαναδεί το φαινόμενο!!
Τι εννοείς βγήκε από την θέση του? Δεν φταίει ούτε θολόμπαρα ούτε κολιές ούτε τίποτα. Σφάλμα στην τοποθέτηση ή αστόχησε κάποια βίδα ή την άκουσαν τα τοπ μαουντς. Αμα μου πεις ακριβως πως βγήκαν θα σου πω
+ 1000
Για αυτό μπαίνουν γκρόβερς και αυτασφάλιστα παξιμάδια..... Να μην λύνουν thumb
Νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξεις μηχανικό....................
χεχεχεχ
Απλά έτυχε μας είπε ο μηχανικός και ότι το έχει ξαναδεί το φαινόμενο!!
Απλα ετυχε δεν μου κανει Βασιλη για αποδεκτη απαντηση.
Τι παει να πει απλα ετυχε;
Ουτε κινεζικο παπι ειναι να το περιμενεις απο που θα σκορπισει, ουτε λαντα συντηρημενο στον μαστρο-χλιμιτζουρα.
Το να φυγει αμορτισερ απο την κατω βαση δειχνει ειτε συντηρηση γιουχου ειτε κακη τοποθετηση.
Αποψη μου φυσικα.
Απλα ετυχε δεν μου κανει Βασιλη για αποδεκτη απαντηση.
Τι παει να πει απλα ετυχε;
Ουτε κινεζικο παπι ειναι να το περιμενεις απο που θα σκορπισει, ουτε λαντα συντηρημενο στον μαστρο-χλιμιτζουρα.
Το να φυγει αμορτισερ απο την κατω βαση δειχνει ειτε συντηρηση γιουχου ειτε κακη τοποθετηση.
Αποψη μου φυσικα.
και θα συμφωνήσω μαζί σου!!!
Μετα που πήγαμε για καφέ τα ίδια λέγαμε!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Εγώ είμαι της άποψης πως ο αδερφός θα πέρασε με όσα κανα σαμαράκι και σε μια "αδυναμία" δεν είχε σφιχτεί καλά και γειά σας το αμορτισέρ.....
Αυτά τα αδέρφια... Σαν τον δικό μου, μισή ώρα βόλτα και αλλάζαμε φλάτζα!
Τι λαθος μπορει να ειχε γινει στην τοποθετηση;μια βιδα ειναι ολη κι ολη.συν οτι τα αμορτισερ ηταν φορεμενα για 30000και χιλιομετρα οποτε γιατι δεν ειχε συμβει τοσο καιρο και συνεβη τωρα,λιγες μερες μετα τη τοποθετηση της θολομπαρας;
Αν δεν σφίχτηκε καλά αυτή η βίδα?
Σαν να μου λες τώρα: "εντάξει ρε αλλάξαμε λάστιχο αλλά βάλε 2 μπουλόνια αντί για 5!" Το αμάξι θα πάει αλλά για πόσο θα πάει, γιατί θα δείς κανα τροχό ξέμπαρκο και θα λες: "ίδιος ο δικός μου είναι!"
Τα αμορτισέρ μέχρι οδηγούς έχουν Λάμπρο πρέπει να σαι πολύ βλήμα για να μην τα βάλεις σωστά..... Αν μπούν σωστά πρέπει να βιδωθούν και σωστά γιατί αλλιώς παθαίνεις ότι έπαθες (μικρό το κακό)
Ωραια.πες οτι δεν ειχε βιδωσει το ενα καλα.δεν ειχε βιδωσει και το αλλο;;γιατι δεν βγηκαν νωριτερα;τα εχω τρια χρονια.γιατι βγηκαν και τα δυο σχεδον ταυτοχρονα;κατι επαιξε με τη θολομπαρα πιστευω..καμια άλλη ιδεα παιδες;;
θολόμπαρα έβαλε ρε παιδιά...τι λάθος στην τοποθέτηση να έγινε. απο τα πιατέλα έφυγαν τα
αμορτισέρ. τι δουλειά είχαν να ξεβιδώσουν εκεί κάτω για να περάσουν μια θολόμπαρα απο
πάνω!!!εγώ νομίζω πως τα λάστιχα κρούσεως στα πιατέλα ήταν για πέταμα, και ο οδηγός των
ελατηρίων αρκετά φθαρμένος, έτσι ώστε με λίγο ζόρι παραπάνω να φύγει απ'την θέση του.
άντε να ήταν και η μπάρα λίγο πιο καργαρισμένη απο όσο ήθελε, έγινε και λίγο πιο απόλυτο
το αμάξι απ'ότι ήτανε, και να το το κακό...εγώ όταν είχα αλλάξει πίσω ψαλίδι, ήταν επειδή
η βάση του αμορτισέρ είχε φαγωθεί, και φοβηθήκαμε μήπως και γίνει αυτό που έπαθε ο φίλος.
θολόμπαρα έβαλε ρε παιδιά...τι λάθος στην τοποθέτηση να έγινε. απο τα πιατέλα έφυγαν τα
αμορτισέρ. τι δουλειά είχαν να ξεβιδώσουν εκεί κάτω για να περάσουν μια θολόμπαρα απο
πάνω!!!εγώ νομίζω πως τα λάστιχα κρούσεως στα πιατέλα ήταν για πέταμα, και ο οδηγός των
ελατηρίων αρκετά φθαρμένος, έτσι ώστε με λίγο ζόρι παραπάνω να φύγει απ'την θέση του.
άντε να ήταν και η μπάρα λίγο πιο καργαρισμένη απο όσο ήθελε, έγινε και λίγο πιο απόλυτο
το αμάξι απ'ότι ήτανε, και να το το κακό...εγώ όταν είχα αλλάξει πίσω ψαλίδι, ήταν επειδή
η βάση του αμορτισέρ είχε φαγωθεί, και φοβηθήκαμε μήπως και γίνει αυτό που έπαθε ο φίλος.
Επειδη δεν πολυκαταλαβα,μηπως πρεπει να ελεγξω και κατι αλλο τωρα που αλλαξα αμορτισερ;πιστευεις οτι δεν εφταιγε η θολομπαρα απ΄οτι καταλαβα..
Εδώ ρε Λάμπρο βάζαμε μόνοι μας θολόμπαρες στο πεζοδρόμιο και ξεσκιζόμασταν στις πάντες! Και δεν είχε φύγει ποτέ αμορτισέρ απο την θέση του......
Λάθος του μηχανικού που έβαλε τα αμορτισέρ και την θολόμπαρα, δεν τα έσφιξε καλά ή μπορεί να μην τα έβαλε σωστά στην θέση τους!
Επειδη δεν πολυκαταλαβα,μηπως πρεπει να ελεγξω και κατι αλλο τωρα που αλλαξα αμορτισερ;πιστευεις οτι δεν εφταιγε η θολομπαρα απ΄οτι καταλαβα..
τσέκαρε τα λάστιχα κρούσεως, και τους πύρους πάνω στα πιατέλα, που είναι οι οδηγοί για
να κάθονται τα αμορτισέρ...αν ξεκουμπώσεις το αμορτισέρ απο κάτω, θα καταλάβεις αμέσως
για ποια κομμάτια μιλάω... αυτά είναι νορμάλ, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο λόγο...
τζίμ. στο πρώτο ποστ γράφει ο φίλος, πως έβαλε θολόμπαρα, έγινε ότι έγινε, και μετά
άλλαξε αμορτισέρ. πράγμα που σημαίνει πως πρίν γίνει το συμβάν, τα αμορτισέρ δεν
πειράχτηκαν καθόλου.
tommy για αυτό λέω για βίδες και ιστορίες και πως την 1η ευθύνη την έχει ο μηχανικός που έβαλε την θολόμπαρα
m-power_01
24-07-11, 22:18
Λάμπρο το μόνο που πρέπει να θυμηθείς είναι αν υπήρχε ροδέλα στην βίδα, διότι κανονικά υπάρχει ροδέλα σε εκείνο το σημείο στα Ε46. Και δεύτερον αν υπάρχει τώρα.\
Αν δεν υπήρχε είναι σφάλμα του μηχανικού σου.Αν υπήρχε και πάραυτα έγινε ότι έγινε, θα σου πω ότι το αμάξι θέλει συντήρηση και έλεγχο πιο τακτικά. Αυτό δεν γίνεται σε μία βραδιά χωρίς να ακουστεί τίποτα.
nikos valvetronic
24-07-11, 23:32
Αφου περασε το κεφαλι μεσα απο το σινεμπλοκ αρα απλα δεν υπηρχε ροδελα και με τα χιλιομετρα φαγωθηκαν η γωνιες του κεφαλιου της βιδας και περασε μεσα η βιδα! Δεν βλεπω να υπαρχει καμια σχεση με πιατελα-ελατηρια κλπ. Η θολομπαρα εκανε πιο ισχυρα τα χτυπηματα που δεχεται καθε πλευρα της αναρτησης επειδη τα φορτια μεταδιδονται μεσω αυτης απο την μια στην αλλη πλευρα.Λογικα η βιδα σου θα εμεινε κρεμασμενη μαζι με το παξιμαδι της απο την αλλη μερια ετσι;
https://img827.imageshack.us/img827/8549/22072011067.jpg
Ορίστε η φωτό.
Αφου περασε το κεφαλι μεσα απο το σινεμπλοκ αρα απλα δεν υπηρχε ροδελα και με τα χιλιομετρα φαγωθηκαν η γωνιες του κεφαλιου της βιδας και περασε μεσα η βιδα! Δεν βλεπω να υπαρχει καμια σχεση με πιατελα-ελατηρια κλπ. Η θολομπαρα εκανε πιο ισχυρα τα χτυπηματα που δεχεται καθε πλευρα της αναρτησης επειδη τα φορτια μεταδιδονται μεσω αυτης απο την μια στην αλλη πλευρα.Λογικα η βιδα σου θα εμεινε κρεμασμενη μαζι με το παξιμαδι της απο την αλλη μερια ετσι;
Έτσι όπως τα λές είναι.Η βίδα έμεινε στη θέση της...
nikos valvetronic
24-07-11, 23:54
Φανταζομαι να ευχαριστησες τον αδελφο σου που ανακαλυψε τοσο γρηγορα και αποτελεσματικα το προβλημα που κουβαλουσες τοσο καιρο εν αγνοια σου !!
Μπά!!μόνο τον έκραξα ότι μου χάλασε το αμάξι!χαχαχαχα
Στα καινούρια αμορτισέρ που έβαλα,πάλι δεν μου έβαλαν ροδέλες..Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να μπαίνουν ροδέλες??
Στα καινούρια αμορτισέρ που έβαλα,πάλι δεν μου έβαλαν ροδέλες..Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να μπαίνουν ροδέλες??
Και ροδέλες, και γκρόβερ, και αυτασφάλιστο παξιμάδι thumb
m-power_01
25-07-11, 12:30
Να πάρεις και να βάλεις
Να πάρεις και να βάλεις
Θα πάρω και θα βάλω ροδέλες αλλά τελικά πιστεύετε ότι αυτό ήταν το πρόβλημα?? Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο για δύο ροδέλες να έγινε όλο αυτό το σκηνικό...
μια αρχαια κινεζικη παροιμια λεει:
ελειψε το καρφι και χαθηκε το πεταλο
ελειψε το πεταλο και χαθηκε το αλογα
ελειψε το αλογο και δεν παραδωθηκε το μυνημα
λογω της μη παραδοσης του μυνηματοσ χαθηκε η μαχη.
Θα πάρω και θα βάλω ροδέλες αλλά τελικά πιστεύετε ότι αυτό ήταν το πρόβλημα?? Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο για δύο ροδέλες να έγινε όλο αυτό το σκηνικό...
φιλε μου πηγαινε αμεσως και βαλε ροδελες γιατι θα σου συμβει ξανα το ιδιο και στα καινουρια που εβαλες.
απο τη φωτογραφια που ειδα αυτο που εγινε οφειλεται καθαρα στην ελλειψη ροδελας.
Kazakos Garage
25-07-11, 14:25
μεσα στα κουτια απο τα αμορτισερ εχι ροδελεσ.μαλον ο μιχανικο σου δεν ιξερε που να τισ βαλι και δε στισ εβαλε καθολου.
Ναι Λαμπρο οι ροδελες φταινε και το προβλημα ενισχυθηκε απο τη μπαρα. Η βιδα εχει πολυ μικροτερη διαμετρο απο το λαστιχο και το περναει περα. Βαλε ροδελες μεγαλυτερες ή λιγο μικροτερες απο το λαστιχο ωστε να βρισκει κοντρα και θα εισαι ενταξει. Ποιος σου τα εβαλε?
georggge46
30-07-11, 08:10
Ναι ,θελει οπωσδηποτε ροδελες ! Συνεβη και σε εμενα ! Σε τυχαιο ελενχο ειδαμε το ενα αμορτισερ ετοιμο να φυγει ... ,τελικα βαλαμε ροδελες και ολα οκ ! Απορω ομως γιατι τα τοποθετουν χωρις ροδελες αφου υπαρχει ''θεμα'' και μαλιστα επικινδυνο ..... :thumbsdown:
https://www.allshocks.com/instructions/BMW%20E46%20PSS%20(not%20M3).pdf
μεσα στο κουτι του αμορτισερ υπαρχει ροδελα που πρεπει να μπει με την βιδα οπως δειχνει και το χαρτι οδηγιων που υπαρχει και αυτο σε καθε κουτι.τα αμορτισερ απο το εργοστασιο εχουν ατσαλινα λαμακια μεταξυ σινεμπλοκ και βιδας.
Ναι Λαμπρο οι ροδελες φταινε και το προβλημα ενισχυθηκε απο τη μπαρα. Η βιδα εχει πολυ μικροτερη διαμετρο απο το λαστιχο και το περναει περα. Βαλε ροδελες μεγαλυτερες ή λιγο μικροτερες απο το λαστιχο ωστε να βρισκει κοντρα και θα εισαι ενταξει. Ποιος σου τα εβαλε?
Φανη εβαλα τελικα ροδελες!δεν νομιζω να κουνηθουν πλεον!παλι καλα που δεν ειχα φυγει για ταξιδι...οπως ειπε και καποιος στο θεμα σου με το διαφορικο,αφου βλεπουν οτι κατι περισσευει,γιατι δεν το ψαχνουν λιγο καλυτερα ρε μαμωτο;;τα ειχα βαλει σε ενεν μπιπ μηχανικο που δεν προκειται να με ξαναδει ποτε...!
Υγ:να την ξαναβαλω τη θολομπαρα;οχι τιποτα αλλο,εχουν μεινει και οι τρυπες στη πισω μοκετα και δεν μπορω να τις βλεπω!
Καήκαμε στον χυλό, φυσάμε και την γιαούρτη....
Βάλτην Λάμπρο άφοβα αφού τα αμορτισέρ δεθήκανε σωστά μην φοβάσαι.....
nikos valvetronic
30-07-11, 19:48
Μραβο Λαμπρο τελος καλο ολα καλα.Βαλε την θολομπαρα και πες μας αν θελεις διαφορες με και χωρις,αξιζει ο κοπος (=ευρω);
Φανη εβαλα τελικα ροδελες!δεν νομιζω να κουνηθουν πλεον!παλι καλα που δεν ειχα φυγει για ταξιδι...οπως ειπε και καποιος στο θεμα σου με το διαφορικο,αφου βλεπουν οτι κατι περισσευει,γιατι δεν το ψαχνουν λιγο καλυτερα ρε μαμωτο;;τα ειχα βαλει σε ενεν μπιπ μηχανικο που δεν προκειται να με ξαναδει ποτε...!
Υγ:να την ξαναβαλω τη θολομπαρα;οχι τιποτα αλλο,εχουν μεινει και οι τρυπες στη πισω μοκετα και δεν μπορω να τις βλεπω!
Στειλε μου ενα πμ με το ονομα αν θες. Βαλε τη μπαρα δεν εχεις προβλημα, για να βεβαιωθεις ριξε σε κανα μηνα μια ματια να δεις αν κουνηθηκε η βιδα.