PDA

Επιστροφή στο Forum : Αφιέρωμα Rory Gallagher-16 χρόνια απο το θάνατο ενος θρύλου!!!

aristent
08-07-11, 18:41
https://1.bp.blogspot.com/_fJjSJ-eFFmw/TOkGT3WqADI/AAAAAAAAAv4/cMgrL8qrM5c/s1600/Rory_Gallagher_Statue_-_Ballyshannon.jpg
Θα ηθελα να καταχωρισω και εδω στο φορουμ μας αυτο το αφιερωμα για την μεγαλη μορφη του γνησιου Ροκ, τον Rory Gallagher, που ηταν ινδαλμα μου στα εφηβικα και οχι μονο, χρονια μου!thumb

Πρωτα ενα απο τα πιο αγαπημενα μου τραγουδια σε live εκτελεση το 1979!!!

https://www.youtube.com/watch?v=WBvGgY8cKAw&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=WBvGgY8cKAw&feature=related

...μερικες φωτο...
https://1.bp.blogspot.com/_9f0Ib-CE54Q/TPGh1CShZBI/AAAAAAAABGU/WqmFTTVyiI0/s1600/Rory_Gallagher-Irish_Tour-Frontal.jpg

https://www.geartalk.com/gallery/data/500/rory_gallagher_early_chrysalis.jpg

η κιθαρα του στο μουσειο πλεον...
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b3/Drnxh_RG_SC1961.jpg/800px-Drnxh_RG_SC1961.jpg
την ειχε λιωσει λεμε!!!:thumbsup:

μακαρι να μας δωθει η ευκαιρια με το γιο μου,καποια μερα, να παμε εκει:
https://static.panoramio.com/photos/original/16265765.jpg
να αφησουμε και εμεις την πενα μας ως φορο τιμης σε εναν μουσικο που ειναι και ιδαλμα πατερα και...:shok: γιου!!!...ναι καλα διαβασατε!!! ...και ο γιος μου τον εχει ως προτυπο,καθοτι ειναι και εκεινος κιθαριστας σαν εμενα,χεχεχεχε πολυ καλυτερος ομως απο εμενα,....Αλεξη!!!!:th_Laie_67-1:
...και πιο κατασταλαγμενος στο γνησιο και μονο Ροκ.thumb

ενα βιντεο απο την γιορτη παρουσιασης του αγαλματος του:

https://www.youtube.com/watch?v=3BEI_raopPg&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=3BEI_raopPg&feature=related

...και τωρα το κειμενο απο το ανωνυμο Blog:

Αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα-φόρος τιμής στον κιθαρίστα, συνθέτη και πάνω από όλα Άνθρωπο Rory Gallagher. Τον αντιήρωα της κιθάρας. Αν όλοι οι εξάχορδοι θέλουν τη σκηνή δική τους και τον προβολέα πάνω τους όλη την ώρα, ο Rory ήταν απλός, σεμνός όλη του τη ζωή. Δεν καταλάβαινε τον θόρυβο που γινόταν γύρω από το όνομα του και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως κάτι το άφταστο, το εξωτικό, το υπερβολικό.

Το ταλέντο του ξεχείλιζε. Ακούστε οποιοδήποτε ηχογράφημά του και θα το διαπιστώσετε από μόνοι
σας. Η μουσική του βγήκε από την ψυχή, γι αυτό κάθε φορά που ακούτε τα κομμάτια του ίσως νιώθετε ένα ρίγος να σας διαπερνά, αισθάνεστε κάτι δυνατό και όμορφο. Είναι αυτή η μαγεία που κατόρθωσε ο να περάσει μέσα από τις νότες κατευθείαν στις καρδιές όλων μας.

Αθάνατος!

14 Ιουνίου 1995.

A blue day for the blues. Μια από αυτές τις μέρες που μοιάζουν να έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό σου σαν ταινία. Δέκα χρόνια μετά από αυτό που έγινε, κάθε στιγμή μου έχει μείνει στο μυαλό πάρα πολύ ζωντανά.

Ήταν μια ασυνήθιστη μέρα για μένα. Ήμουν στον κήπο του σπιτιού μου, ήμουν πολύ απασχολημένος με τους “Nine Below Zero”. Hχογραφούσαμε το άλμπουμ “Ice Station Zero”, που σήμαινε ότι όλα μου τα καθήκοντα στο σπίτι είχαν πάει πίσω. Ειδικά ο κήπος είχε παραμεληθεί και ίδρωνα στη λιακάδα προσπαθώντας να περάσω μέσα από τα χορτάρια, όταν η γυναίκα μου, Coral, με φώναξε στο τηλέφωνο. Χάρηκα για την ευκαιρία για διάλειμμα που μου δόθηκε. Αμέσως, αναγνώρισα τη φωνή του Phil McDonnel, ηχολήπτη του Rory Gallagher και road manager από το 1977 μέχρι το 1988. Ήταν εμφανώς ταραγμένος.

«Gery…Gery…Ο Phil είμαι», άρχισε να κλαίει με αναφιλητά…

«Phil, τι διάολο συμβαινει;»

O Phil πήρε μια βαθειά ανάσα. “Gerry, μόλις με πήρε τηλέφωνο η Ute( η γυναίκα του). Ο αδερφός της ο Klaus στη Γερμανία την πήρε να της πει ότι άκουσε στο ραδιόφωνο να ανακοινώνουν ότι ο Rory πέθανε. Δεν το πιστεύω Gerry. Ο Rory έφυγε».

Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν ήταν αλήθεια. Δεν είχα επικοινωνήσει με τον Rory για πάνω από δυο χρόνια. ΅Ολοι ξέραμε ότι ήταν άρρωστος-η υγεία του ήταν ασταθής από τη δεκαετία του Ά80, όταν περιοδεύαμε. Ανησυχούσα γι αυτόν εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο πανταχού παρόν roadie του, Tom OΆDriscoll, μας ενημέρωνε τακτικά, εμένα και τον ντράμερ Brendan OΆNeil για το τι συνέβαινε. Ο Brendan, όπως κι εγώ είχαμε φύγει από την μπάντα το 1990 και πήγαμε στους Nine Below Zero. Βγαίναμε συχνά με τον Tom για καμιά μπύρα και μας έλεγε ότι η υγεία του Rory χειροτέρευε. Είχε πάει στο νοσοκομείο για μεταμόσχευση ήπατος και τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά. Αλλά μετά από μερικές μέρες, ο Tom μας είπε ότι όλα πήγαν καλά στην εγχείρηση και ότι ο Rory θα έμενε μερικές μέρες ακόμα στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Θα ήταν μια χαρά. Η ανακοίνωση στο Γερμανικό ραδιόφωνο δεν μπορούσε να είναι αλήθεια. Με τίποτα.

Αμέσως τηλεφώνησα τον αδελφό και μάνατζερ του Rory, Donal αλλά δεν μπορούσα να πιάσω γραμμή. Για πάνω από δυο ώρες τηλεφωνούσα συνέχεια, και όσο περισσότερο άκουγα τον ήχο του κατειλημμένου, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι κάτι συνέβαινε. Υπερφορτωμένος από ανησυχία έπαιρνα κάθε λεπτό ώσπου η γυναίκα του Donal, Cecilia απάντησε. Κρατώντας τα δάκρυά της επιβεβαίωσε ότι ο Rory είχε πεθάνει εκείνη τη μέρα στο KingΆs Hospital του Λονδίνου. Ενώ όλα έδειχναν πως πήγαιναν κατΆ ευχήν, το μόσχευμα του ήπατος που του είχαν βάλει έπαθε μόλυνση και η όλη επιχείρηση απέτυχε. Ο Rory Gallagher πέθανε ενώ ήταν μόλις 47 ετών.

Αργότερα την ίδια μέρα κατόρθωσα να επικοινωνήσω με τον Donal, κάτσαμε και κλάψαμε μαζί. Ο Donal ήταν πια αποξενωμένος. «Είναι το τέλος μια εποχής Gerry» μου είπε και ήξερα ότι είχε δίκιο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να σκεφτώ εκείνες τις μέρες και να μην συγκινηθώ. Ήμουν μπασίστας και φίλος του Rory Gallagher για πάνω από 20 χρόνια, από το 1971 έως το 1991- πέρα από τον Rory ήμουν η μοναδική συνεχής παρουσία σε όλα τα 14 άλμπουμ, με πωλήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Rory και εγώ ταξιδέψαμε σε όλον τον κόσμο αρκετές φορές και χάρη στην επιρροή και το σεβασμό που απέπνεε σαν μουσικός γνώρισα και έπαιξα με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς του πλανήτη σε μερικά από τα μεγαλύτερους και ευυπόληπτους συναυλιακούς χώρους του rock…

©Gerry McAvoy and Pete Chrisp

Απόσπασμα από το βιβλίο “Riding Shotgun” , Prologue: Can't believe it's True, Gerry McAvoy and Pete Chrisp (Μετάφραση: Γιάννης Δόλας)

Σε μια μικρή πόλη το Bellyshanon της Ιρλανδίας, εκεί γεννήθηκε
ο Rory Gallagher στις 2 Μαρτίου του 1949.
Πολύ γρήγορα μετακόμισε στο Cork .
Hταν μόλις 9 χρονών όταν αγόρασε την πρώτη του ακουστική κιθάρα
επηρεασμένος από τον Elvis που είχε δει τότε στη τηλεόραση.

Στα 12 κέρδισε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα σΆ ένα διαγωνισμό
ταλέντων και στα 13 του έφτιαξε την πρώτη του μπάντα τους Fontana
Showband με τους οποίους άρχισε να παίζει support σε διάφορες μπάντες της εποχής επηρεασμένος
από το παίξιμο του Chuck Berry.

Στα 16 του φτιάχνει τους Impact όπου πια ο νεαρός –τότε- Rory
ξεκινά το «ταξίδι» του στη ροκ παίζοντας πρώτη φορά εκτός της χώρας
του, στην Ισπανία και τη Γερμανία.

Το 1965-1966 σχηματίζονται οι Taste. Με τον John Wilson στα ντραμς
και τον Richard McCracken στο μπάσο.

Το 1968 η μπάντα πηγαίνει στο Λονδίνο ενώ το 1969-1971 κυκλοφορούν
τα άλμπουμ “Taste”, “On the boards” περιοδεύοντας παράλληλα και στην
Αμερική.

Τελευταίο άλμπουμ το “Live Taste” το οποίο περιελάμβανε την εμφάνιση
τους στο φεστιβάλ του Isle Of Wight, στο οποίο εντυπωσίασαν μένοντας
ανεπηρέαστοι από το γεγονός ότι ο εξοπλισμός τους είχε μόλις κλαπεί.
Οι McCracken και Wilson αποχωρούν για να σχηματίσουν τους Stud και
τότε ο Rory φτιάχνει τη προσωπική του μπάντα. Βρίσκει τον – χαρισματικό
πιτσιρίκο τότε- Gerry McAvoy για μπασίστα (με τον οποίο συνεργάστηκε
για πολλά χρόνια μετά) ενώ στα ντραμς αναλαμβάνει ο Wilgar Cambpell.

Ο Rory Gallagher ξεκινά τη δισκογραφία του μα, το καλύτερο γι αυτόν,
ξεκινά και τις περιοδείες του. Η φήμη του εξαπλώνεται παντού.

Τα 150άλεπτα σόου του φαντάζουν μυθικά σήμερα που οι περισσότεροι,
με μια 90λεπτη παράσταση πολυμελούς γκρουπ, μοιάζουν ευτυχισμένοι…

Το 1974 οι Rolling Stones τον ζήτησαν στις τάξεις τους.
Όμως ο Rory αρνήθηκε.
Δεν ταίριαζε, δεν «κόλλαγε» με το στυλ, την έκφραση και το «φτιασίδωμα»
των Stones.

Ο Rory ήταν ένας απλός, έντιμος μουσικός αφιερωμένος στο μπλουζ,
βίωνε το rock αληθινά κι η ζωή του ήταν η δημιουργία κι όχι απλά
το αριστοτεχνικό παίξιμο σε μια μεγάλη μπάντα.
«…Το 1973 o Rod De ΅Ath αντικατέστησε τον Cambell, ενώ στο σχήμα
προστέθηκε και ο Lou Martin στα κίμπορντς.

O τελευταίος επηρέασε ιδιαίτερα τον ωμό, σκληρό ήχο του Gallagher
προσθέτοντας τις δικές του τονικότητες.

Ύστερα από τρία άλμπουμ με την Polydor, o Rory υπέγραψε συμβόλαιο
με την Chrysalis, το 1975.

Το ντεμπούτο του για την πολυεθνική ετικέτα ήρθε τον επόμενο χρόνο,
με την κυκλοφορία του “Calling Card”, σε παραγωγή του Roger Glover
των Deep Purple.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης τα “Photo-Finish” (1978) και
“Top Priority” (1979).

Οι εσωτερικές αλλαγές στο σχήμα συνεχίστηκαν με την προσθήκη του
Ted McKenna στα ντραμς, ενώ ο Gerry McAvoy αποχώρησε οριστικά το 1980…»

12 Σεπτεμβρίου 1981, Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια

Στις 12 Σεπτέμβρη του 1981 σαράντα χιλιάδες νέων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν
για να ακούσουν τόν RORY GALLAGHER σ εκείνη την ιστορική συναυλία
στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τα νέα της συναυλίας του Rory Gallagher κυκλοφόρησαν από στόμα σε στόμα
σε όλα τα σχολεία, τα προαύλια, τα φροντιστήρια, τις καφετέριες,
στα ηλεκτρονικά, τις πλατείες, τους παράνομους ραδιοφωνικούς σταθμούς
στα FM… και το όνομα του έγινε Θρύλος.

Γραφόταν σε τοίχους, σχολικές τσάντες, θρανία, φοιτητικές εστίες, ΠΑΝΤΟΥ.

Την επόμενη μέρα από τα κρεμασμένα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλα
τα περίπτερα, ή Ελλάδα μάθαινε «Κάηκε ή Νέα Φιλαδέλφεια από τους
ΡΟΚΑΔΕΣ».

Συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κάψιμο περιπολικών, ρίψη δακρυγόνων
και ολονύκτιο κυνηγητό στα γύρω στενά και τον σταθμό του ηλεκτρικού στο
Περισσό.

Απόσπασμα από συνέντευξη του Rory Gallagher γιά τήν συναυλία στην Αθήνα

«… Ηταν αμέσως μετά το Ελληνικό Κύπελο και έκαναν τις πρώτες ελεύθερες
εκλογές μετά από πολύ καιρό.
Μόλις το σόου ξεκίνησε, άρχισα να βλέπω φλόγες από μακριά στη πίσω
πλευρά του σταδίου.

Εστιατόρια και μαγαζιά καιγόντουσαν στο δρόμο έξω από τη συναυλία.
Νομίζω πως είτε δεν άφησαν αρκετό κόσμο να μπει στη συναυλία, είτε άφησαν
περισσότερους αλλά, όπως και να ΅χει, η αστυνομία έφτασε κι άρχισε
να ρίχνει δακρυγόνα σε μας.

Ηταν η περισσότερο επικίνδυνη συναυλία που έχω κάνει.
Αυτά τα δακρυγόνα είναι επικίνδυνα.
Θολώνουν τα μάτια σου και δεν μπορείς να δεις που πηγαίνεις ή
να κάνεις τίποτα.

Οταν τελικά μπήκαμε στα παρασκήνια (σ.μ. μετά το τέλος της συναυλίας)
ήμασταν πολύ αναστατωμένοι μιας και δεν είμασταν σίγουροι ποιος ήθελε
να μας προστατεύσει και ποιος να μας επιτεθεί.

Μας περιτριγύριζαν “παραστρατιωτικοί” (σ.μ. ασφαλίτες) κι έμοιαζαν
πολύ απειλητικοί.

Γι αυτό φύγαμε μπαίνοντας σ ένα αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να γυρίσουμε
πίσω στο ξενοδοχείο.

Ομως στο δρόμο μείναμε από βενζίνη κι αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε.

Συνέβαιναν τόσα πολλά, ήταν ένας εφιάλτης.
Είμασταν βρεγμένοι, τα μάτια μας δάκρυζαν (σ.μ. από τα δακρυγόνα)
κι όλοι φοβηθήκαμε.

Η συναυλία από μόνη της ήταν καταπληκτική. Αλλά ήταν επικίνδυνη.

Απλά δεν ήθελα να πεθάνω σ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα,
χωρίς να ξέρω καν τι συνέβαινε…»

14 Ιουνίου 1995, KingΆs College Hospital, London
Από τό ραδιόφωνο ανακοινώνεται οτι ο Rory Galagher εφυγε από τή ζωή..

Ολοι γνώριζαν ότι ήταν άρρωστος - η υγεία του ήταν ασταθής από τη
δεκαετία του Ά80...

Είχε πάει στο νοσοκομείο για μεταμόσχευση ήπατος και τα πράγματα
δεν φαίνονταν καλά.

Το μόσχευμα του ήπατος που του είχαν βάλει έπαθε μόλυνση και η όλη
επιχείρηση απέτυχε.
Ο Rory Gallagher πέθανε ενώ ήταν μόλις 47 ετών.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν έκανε παιδιά.
Το αλκοόλ του κατέστρεψε τη ζωή.
Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα γι αυτόν.
Πέθανε από πνευμονικό οίδημα ύστερα από τη μεταμόσχευση συκωτιού που
είχε υποβληθεί.
Ο Rory Gallagher έπαιξε με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς.
Ενέπνευσε πολλούς άλλους που πίνουν νερό στ όνομά του.

Ο Rory πούλησε 30 εκατομμύρια δίσκους κι ακόμα πουλάει στους ορκισμένους
φίλους του.
Σ όλους αυτούς που οι ήρωες δε σημαίνουν τίποτα παρά μόνο την αγάπη και
την αφοσίωση σ αυτό που τους γεμίζει, σ αυτό που τους κάνει να νιώθουν
καλά, σ αυτό που τάχθηκαν να δημιουργήσουν και να ζήσουν.

HULK
08-07-11, 18:46
Βαζω και εγω το αγαπημενο μου κομματι απο τον Rory

https://www.youtube.com/watch?v=nsUKWFkmRu0

aristent
08-07-11, 18:51
Βαλτε παιδια!!!
Σχεδον ολα τα εχω στα αγαπημενα!!!
https://www.rorygallagher.com/#/discography

aristent
08-07-11, 18:54
Βαζω και εγω το αγαπημενο μου κομματι απο τον Rory

https://www.youtube.com/watch?v=nsUKWFkmRu0

Στιχοι:
IN THE FLINTY LIGHT, ITΆS MIDNIGHT, AND STARS COLLIDE
SHADOWS RUN IN FULL FLIGHT, TO RUN SEEK AND HIDE
WELL IΆM STILL NOT SURE WHAT PART IΆLL PLAY

IN THIS SHADOW PLAY, THIS SHADOW PLAY

IN THE HALF LIGHT, ON THIS MAD NIGHT
I HEAR A VOICE IN TIME
WELL I LOOK BACK AND SEE A HALF SMILE
THEN ITΆS GONE FROM SIGHT
WONΆT YOU TELL ME HOW I CAN FIND MY WAY

SOUNDS COME CRASHING AND I HEAR LAUGHING
ALL THOSE LIGHTS JUST BLAZED AWAY
I FEEL A LITTLE STRANGE INSIDE,
A LITTLE DOCTOR JEKYLL,
A LITTLE MISTER HYDE

SOUNDS COME CRASHING AND I HEAR LAUGHING
ALL THOSE LIGHTS JUST BLAZED AWAY
I FEEL A LITTLE STRANGE INSIDE,
A LITTLE DOCTOR JEKYLL,
A LITTLE MISTER HYDE

THOUGHTS RUN WILD, FREE AS A CHILD
INTO THE NIGHT
ACROSS THE SCREEN, A THIN BEAM OF MAGIC LIGHT
THINGS THEY JUST DONΆT LOOK THE SAME

I CANΆT RUN AWAY FROM THIS SHADOW PLAY
THIS SHADOW PLAY, THIS SHADOW PLAY

Irish Tour 74' -

Samaro
08-07-11, 19:01
https://www.youtube.com/watch?v=gyHymAxUVrc"]https://www.youtube.com/watch?v=gyHymAxUVrc

hades7
08-07-11, 19:04
κυκλοφορει ενας μυθος οτι ο μεγαλος RORY ζει ακομα αναμεσα μας...
https://i217.photobucket.com/albums/cc195/konas_01/DSC00155-1.jpg

aristent
08-07-11, 19:38
κυκλοφορει ενας μυθος οτι ο μεγαλος RORY ζει ακομα αναμεσα μας...

:thumbsup:
και ομως εκεινη την ωρα επαιζα τα ωραια ροκ!!!....ρωτα και τον Ταμ-Ταμ και τον Γιωργο(GEO316)που ηταν διπλα μου!!!:thumbsup:

...:whistle:μετα αρχισα τα "θανατηφορα"!!!:hystericalbs1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

hades7
08-07-11, 19:44
ok Αρη θα τους ρωτησω και τους δυο αλλα μια απορεια εχω τον Νικο γιατι να μην τον ρωτησω υπονοεις μηπως οτι ειχε αλλου το μυαλο του? :fagopoti:

aristent
08-07-11, 19:59
ok Αρη θα τους ρωτησω και τους δυο αλλα μια απορεια εχω τον Νικο γιατι να μην τον ρωτησω υπονοεις μηπως οτι ειχε αλλου το μυαλο του? :fagopoti:

:whistle::thumbsup::th_Laie_67-1:
ΡΕ ΣΥ ΑΡΗ!!! εγγυος ειναι!!!!.... δεν ειναι απο φαϊ αυτος ο σωματοτυπος!!!!:thumbsup:

Νικο:hug: το ξερεις οτι σ'αγαπαμε!!!:thumbsup:

E39COMP
08-07-11, 20:20
"Sounds come crashing,
And I hear laughing,
All those lights just blaze away.
I feel a little strange inside,
A little bit of Jekyll, a little Mr. Hyde."

Το αγαπημενο μου στοιχακι απο το Shadow play του Rory.
Και κατι τραγικο που μου εχει συμβει....
4 Νοεμβρίου του 2001 τα πιναμε με 2 φιλαρακια στο La Rocka στον Πειραια , πανω στο πατάρι...Η γκαρσονα μας ειχε ψιλιξεχασει εμας τους αποπάνω και αποφασισα να κατεβω μόνος να παρω τα ποτα μας .... Κατεβαινοντας και φτάνοντας στο μπαρ εμεινα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κοκκαλο καθως υπήρχε ενας απιστευτος τυπος , που αποδείχτηκε πολύ μ@λακας ( θα καταλαβετε γιατι σε λιγο ) ο οποίος ηταν αν οχι το φαντασμα του Rory Gallagher , ο διδυμος αδελφος του.... μαλλι ιδιο με του Rory το ντισιμο ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με τις γνωστοτερες φωτο του ( ξεβαμμένο τζιν παντελονι και ιδιο τζιν πουκαμισο , σκατομούρης οπως και ο αειμνηστος ΑΛΛΑ τσογλανος μεγαλος και απο τους πιωμενους μπακουρους βαρυμαγκες που θα συναντησεις μεσα σε ενα μπαρ , οι οποίοι κανουν καμακι στην μπαργουμαν ενω ξερουν πως δεν εχουν ελπίδα ουτε με φουσκωτη κούκλα..... Μενω λοιπον πραγματικα κοκκαλο οταν τον αντικρυσα και εκατσα και τον κοιταζα για ποσο .... 30 - 40 δευτερολεπτα ??? Οχι παραπάνω .... Ο τυπος με καταλαβαινει πως τον κοιταζω , παιρνει πρεφα πως ειμαι κατα ...20 χρονια μικροτερος του και πως αλλιως θα πουλησει μαγκια ...με ρωταει ...
- Τρεχει κατι ?
- Οχι ρε φιλε απανταω .... απλα μου θυμησες καποιον απιστευτα και κολλησα μολις σε ειδα .
Επειδη ΠΡΟΦΑΝΩΣ ηξερε ποιον μου θυμηζε με ρωτησε αγριεμενος με ποιον μοιαζει ....
Την πηρα την αγριαδα του στην πλακα οπως υπολογιζα πως ειναι η ολη φαση και του απαντησα...
- Με τον Rory Gallagher μοιαζεις και κολλησα ... Αλλα αυτος εχει πεθανει ...Οποτε ΔΕΝ εισαι εσυ αλλα του μοιαζεις υπερβολικα....
Και η απαντηση του βαρυμαγκα..... ΜΗΠΩς ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ????
Αγριεψα τοτε και εγω μεσα στην ψιλοσουρα μου και του ειπα πως αν νομιζει πως μπορει , καλο θα ειναι να προσπαθησει και οχι να ταζει μονο ....Αποφασισε να σηκωθει απο την καρεκλα αλλα δυστυχως μονο στα μουτρα εμοιαζε στον Rory .... Οχι στο μπόι γιατι πανω απο 1,75 δεν ηταν ΜΕΤΙΠΟΤΑ .... εχοντας λοιπον το αβανταζ των 20 επιπλεον ποντων και καμμια 60 κιλων παραπανω που του εριχνα τον εσπρωξα να ξανακατσει στο σκαμπω του και τον προετρεψα να μην λεει τετοιες μ@λακιες οπου κατσει γιατι , οπως του ειπα, μπορει να σεβομουνα την ηλικια του αλλα δεν σηκωνα και παπαριες απο τον οποιοδηποτε ..... Αυτο και εκανε και προσφερθηκε να κερασει και το ποτο μετα αλλα δεν ....
Τελικα το δραματικο που ακομα το σκεφτομαι και κατι με πιανει ..... Βγαινοντας απο το La Rocka .... πρωτο σημαδι που κατι μας ελεγε για την συνεχεια της βραδιας , ηταν μια κοπελιτσα που γλυστραει το αμαξι της μπροστα στο μαγαζι την ωρα που παμε προς τα αυτοκινητα μας και σκαει ακριβως μπροστα μας πανω στα καγκελα που υπαρχουν μπροστα στο μαγαζι ..... Ευτχυχως περα απο ψιλουλικες ζημιες και μερικα κλαματα δεν ειχαμε προς στιγμην κατι αλλο ..... Μπαινω και εγω στο αμαξι μου , ενα Ε36 325 τοτε και ανεβαινουμε ηρεμα εθνικη προς Ερυθραια που μενουμε , με βροχη και εγω με χαλια λαστιχα και ανηφοριζουμε .... Στο υψος πριν την Ρενο , εκει που σημερα ειναι ενα βενζιναδικο ΕΚΟ και η Hellas Service , ο δρομος εχει μια μικρη κλιση περιεργη ..... σημερα μπορω να μπω με το αμαξι μου με 200 χλμ και να μην συμβει το παραμικρο..... Εκεινο το βραδυ ομως ... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ SHADOW PLAY στο cd μου .... ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΒΑ ..... Με ταχυτητα οχι μεγαλύτερη των 90 χλμ κατα μαρτυρια και των φιλων πισω που ακολουθουσαν ... Το αμαξι γλυστρησε απο την μεσαια λωριδα , βγηκα τερμα αριστερα και χτυπησε η μπροστινη ζαντα στο κρασπεδο και ξαφνικα με την κοντρα που εκανε , σε κλασματα βρεθηκα καρφωμενος στην απεναντι δεξια μπαρα και αφου εσπασε το καθισμαμου , βρεθηκα πισω απο τον συνοδηγο .Το μοτερ ειχε σταματησει να δουλευει ΑΛΛΑ .... TO SHADOW PLAY ακομα επαιζε στο cd..... Aπο τοτε και αφου την γλυτωσα ΦΘΗΝΑ , οπως ολοι μου ειπαν γιατι ειχα BMW και μαλιστα coupe χωρις πισω πορτα που θα μπορουσε με το χτυπημα το δικο μου πανω της να ανοιξει και να εχω βρεθει , ενας θεος ξερει που και πως , οποτε ακουω SHADOW PLAY .... κατι με πιανει .....
Παρ'ολα αυτα ο RORY ..... ΑΘΑΝΑΤΟΣ .....

DRAKOULAS
08-07-11, 21:43
Ενταξει, μετριος ητανε μη ουρλιαζετε....Η αμερικα μονο ειχε χιλιους καλυτερους απο δαύτονε....Ευτυχως που βρεθηκε και ο Ροτζερ και τον εκανε ''ροκα'' και κονομησε αλλα το παρακανε με την κονομα και τα ηπιε ολα ξυδια...

aristent
09-07-11, 06:24
Ενταξει, μετριος ητανε μη ουρλιαζετε....Η αμερικα μονο ειχε χιλιους καλυτερους απο δαύτονε....Ευτυχως που βρεθηκε και ο Ροτζερ και τον εκανε ''ροκα'' και κονομησε αλλα το παρακανε με την κονομα και τα ηπιε ολα ξυδια...

:thumbsdown:Οταν μπαινεις σε ενα θρεντ, που ειναι αφιερωμα στη μνημη ενος ανθρωπου,(και μιλαμε για εναν καταξιωμενο μουσικο!!!)τουλαχιστον αυτο θα επρεπε να ΤΟ ΣΕΒΕΣΑΙ!!!

Εαν παλι δεν κρατιεσαι και πρεπει ντε και καλα να πεις την π@π@ρια σου, μην απαξιωνεις τους παντες και ειδικα τον Κωνσταντινο ο οποιος εχει πολλεεεες γνωσεις σχετικα με το θεμα και ειναι και φαν του Rory!!!

ΥΣ.το ξερουμε οτι επινε και ειναι και ο λογος που χαλασε την υγεια του,.... αλλα κανεις δεν κρινει την προσφορα του στον εαυτο του εδω, αλλα την προσφορα του στη μουσικη σκηνη της εποχης του που εχει αποηχο ακομη και ΣΗΜΕΡΑ!!!

Ή θα αστειέυεσαι ή παίρνεις ναρκωτικά...........

ουτε το ενα ουτε το αλλο......:whistle:απλα τα ξερει ολα.....

Οχι, εσυ μαλλον εισαι μετριος και αδιαβαστος ροκας....

....στα ειπα και παραπανω!!!

DRAKOULAS
09-07-11, 08:52
:thumbsdown:Οταν μπαινεις σε ενα θρεντ, που ειναι αφιερωμα στη μνημη ενος ανθρωπου,(και μιλαμε για εναν καταξιωμενο μουσικο!!!)τουλαχιστον αυτο θα επρεπε να ΤΟ ΣΕΒΕΣΑΙ!!!

Εαν παλι δεν κρατιεσαι και πρεπει ντε και καλα να πεις την π@π@ρια σου, μην απαξιωνεις τους παντες και ειδικα τον Κωνσταντινο ο οποιος εχει πολλεεεες γνωσεις σχετικα με το θεμα και ειναι και φαν του Rory!!!

ΥΣ.το ξερουμε οτι επινε και ειναι και ο λογος που χαλασε την υγεια του,.... αλλα κανεις δεν κρινει την προσφορα του στον εαυτο του εδω, αλλα την προσφορα του στη μουσικη σκηνη της εποχης του που εχει αποηχο ακομη και ΣΗΜΕΡΑ!!!

ουτε το ενα ουτε το αλλο......:whistle:απλα τα ξερει ολα.....

....στα ειπα και παραπανω!!!

Οτι σχεση εχει η γιαγια μου με τα ελικοπτερα εχεις και συ με το Ροκ...Μαθε οτι δεν ξερεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ουτε εσυ ουτε ο Κων/νος απο μουσικη. Οπως μετριος ως μουσικος ηταν ο ρορυ αλλο τοσο μετριοι ειναι και οι οπαδοι του, ετσι ειναι αυτα τα πραγματα. Οσα ξερει κανεις τοσο λεει,λογικο ειναι..
Σε ενημερωνω ομως οτι το ροκ(70s) ειναι θαλασσα οπως και η γνωση γενικοτερα και γι αυτο δεν μπορει να χωρεσει στο ταπεινο μας κεφαλι. Οταν ημουν μανιωδης συλλεκτης βινυλιων και εδωσα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμες για τη μουσικη μου,οταν μαζεψα 4000 underground groups(μονο απο '69-'75),συνειδητοποιησα οτι ΠΑΝΤΑ θα ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και απογοητευμενος τα παρατησα γιατι τελειωσαν και τα χρηματα...Πληροφορω υμας λοιπον οτι στην τεραστια θαλασσα του ροκ, ο ρορυ ειναι μια φτωχη βραχονησιδα. Υπηρχαν γκρουπ που δεν τα ηξερε η μανα τους και που θα μπορουσαν να βαλουν 50 ρορυ να κοκκινισουν. Τωρα πως εγινε φιρμα ειναι αλλο θεμα. Οι φιρμες δεν ειναι κατ'αναγκη και κορυφες. Ειστε θυματα του μαρκετινγκ και αυτων που σας πλασαρουν γι αυτο κοψτε τις θεαματικες κορωνες και κοιταξτε να εντρυφησετε σε καποιο θεμα για να δειτε το αληθινο του μεγαλειο...Ως τοτε κοιμηθειτε ησυχοι με το ρορυ σας, Η ΑΓΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ....

ΥΓ. Διαθετω πανω απο 120 αγγλους και ιρλανδους κιθαριστες και νομιζω οτι μπορω να συγκρινω...Εσυ ποσους διαθετεις?

katsaraios
09-07-11, 10:58
Αρη ,Δημοκρατια εχουμε οταν δεν βριζουμε (που δεν το εκανε ) ειναι σεβαστες ολες οι αποψεις.
τωρα η εκφραση περι ληψης ναρκωτικων δεν ειναι και η ομορφοτερη αποκριση ,δεν συμφωνεις???

aristent
09-07-11, 13:04
Αρη ,Δημοκρατια εχουμε οταν δεν βριζουμε (που δεν το εκανε ) ειναι σεβαστες ολες οι αποψεις.
τωρα η εκφραση περι ληψης ναρκωτικων δεν ειναι και η ομορφοτερη αποκριση ,δεν συμφωνεις???

Γιωργο,το να λογομαχουμε πισω απο ενα πληκτρολογιο δεν ειναι και το καλυτερο,αλλα δεν μπορει κανεις να ισοπεδωνει τα παντα επειδη "γνωριζει" τα ......παντα......

...σεβαστη ειναι η αποψη που εχει να προσθεσει κατι καλο στο παρων θρεντ,που οπως λεει ο τιτλος ειναι αφιερωμα στη μνημη καποιου παγκοσμιου φημης μουσικο, παρ'ολο που αρκετοι δεν τον γνωριζουν απο εδω μεσα και ισως δεν τους ενδιαφερει το θεμα και οτι και να πει καποιος δεν τους ακουμπα.

....ομως για να καταλαβεις τι εννοω,

.....εαν υποθεσουμε οτι ελεγε καποιος για τον Παπαζογλου

Ενταξει, μετριος ητανε μη ουρλιαζετε....Η Ελλαδα μονο ειχε χιλιους καλυτερους απο δαύτονε....Ευτυχως που βρεθηκε και ο ****** και τον εκανε ''τραγουδοποιο'' και κονομησε αλλα το παρακανε με την κονομα και τα ηπιε ολα ξυδια...
πως θα σου φαινοταν???...μαλλον θα ορμουσαν να τον φανε τα βαμπιρ τον Δρακουλα!!!!
....μ'αυτην την εννοια πιστευω οτι δεν εχει νοημα και προσφορα το ποστ του Δρακουλα στο παρων θρεντ και βοηθαει μονο για αντιπαραθεση και τιποτα περισσοτερο....

Οτι σχεση εχει η γιαγια μου με τα ελικοπτερα εχεις και συ με το Ροκ...Μαθε οτι δεν ξερεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ουτε εσυ ουτε ο Κων/νος απο μουσικη. Οπως μετριος ως μουσικος ηταν ο ρορυ αλλο τοσο μετριοι ειναι και οι οπαδοι του, ετσι ειναι αυτα τα πραγματα. Οσα ξερει κανεις τοσο λεει,λογικο ειναι..
Σε ενημερωνω ομως οτι το ροκ(70s) ειναι θαλασσα οπως και η γνωση γενικοτερα και γι αυτο δεν μπορει να χωρεσει στο ταπεινο μας κεφαλι. Οταν ημουν μανιωδης συλλεκτης βινυλιων και εδωσα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμες για τη μουσικη μου,οταν μαζεψα 4000 underground groups(μονο απο '69-'75),συνειδητοποιησα οτι ΠΑΝΤΑ θα ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και απογοητευμενος τα παρατησα γιατι τελειωσαν και τα χρηματα...Πληροφορω υμας λοιπον οτι στην τεραστια θαλασσα του ροκ, ο ρορυ ειναι μια φτωχη βραχονησιδα. Υπηρχαν γκρουπ που δεν τα ηξερε η μανα τους και που θα μπορουσαν να βαλουν 50 ρορυ να κοκκινισουν. Τωρα πως εγινε φιρμα ειναι αλλο θεμα. Οι φιρμες δεν ειναι κατ'αναγκη και κορυφες. Ειστε θυματα του μαρκετινγκ και αυτων που σας πλασαρουν γι αυτο κοψτε τις θεαματικες κορωνες και κοιταξτε να εντρυφησετε σε καποιο θεμα για να δειτε το αληθινο του μεγαλειο...Ως τοτε κοιμηθειτε ησυχοι με το ρορυ σας, Η ΑΓΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ....

ΥΓ. Διαθετω πανω απο 120 αγγλους και ιρλανδους κιθαριστες και νομιζω οτι μπορω να συγκρινω...Εσυ ποσους διαθετεις?

Τι να κανουμε πανμεγιστε και παντογνωστη δρακουλα?
.....εαν η γιαγια σου ηταν πιλοτος στα ελικοπτερα, τοτε ενταξη, συμφωνω μαζι σου....αυτη τη σχεση εχω εγω και ο Κωνσταντινος με το Ροκ!!!

Τωρα εαν καταξοδευτικες για τα βινυλια και εχεις πνιγει στη θαλασσα του ροκ και παραμενεις ασχετος,....λυπαμαι,αλλα δεν μπορουμε να σε σωσουμε.

DRAKOULAS
09-07-11, 13:35
Δε σε χαρακτηριζω γιατι και το ποστ θα μου σβησουν αλλα και θα χασω το δικιο μου...Ο κοσμος θα διαβασει και θα κρινει ποιος το παιζει ξερολας με τα γραπτα του...Δεν μπορεις να σωσεις ουτε τον εαυτο σου στην απυθμενη αγνοια σου,εμενα θα σωσεις???

Τελικα εκτος απο το Ρορυ και καμια χουφτα 'ροκαδες' του MTV γνωριζεις ροκα του Σαβ/κου???

DRAKOULAS
09-07-11, 13:45
Φυσικα οπως και να τον εχεις φτιαξει στο παιδικο μυαλο σου τον ρορυ, η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι ηταν ενας ΜΕΤΡΙΟΣ κιθαριστας. Αν δε μπορεις να το δεχτεις δεν μπορω να κανω τιποτα..

aristent
09-07-11, 18:09
...Ο κοσμος θα διαβασει και θα κρινει ποιος το παιζει ξερολας με τα γραπτα του...

Ok συμφωνουμε!thumb

Τελικα εκτος απο το Ρορυ και καμια χουφτα 'ροκαδες' του MTV γνωριζεις ροκα του Σαβ/κου???

.................

Nino
09-07-11, 19:37
Εγώ μουσική παιδεία δεν έχω,μόνο ακούσματα και γενικές γνώσεις κληρονομιά απο τα χρόνια που είμασταν ροκαδες.
Δεν έχω την ικανότητα να κρίνω το ταλέντο του ρορυ,μου άρεσε για το ειδος μουσικής του ήταν απο τους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους.
Σαφώς και υπήρχαν και καλύτεροι ίσως άτυχοι που δεν κατάφεραν να αναδειχθούν.
Ακόμα και το ταλέντο του ρορυ μπορεί να μην είχε εκτιναχθει εάν δεν τον έπαιρνε ο μπασιστας των deep purple δεν θυμάμαι το όνομα του.
Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία η μουσική κληρονομιά που άφησε είναι σημαντική και ας έφαγε το εαυτό όπως και οι περισσότεροι εκείνης της εποχής(Jim,Tim Sid,jonny...)
Βέβαια αυτοί έπαιζαν άλλο είδος μουσικής απο του ρορυ.
Συμπερασματικα όταν το είδος της μουσικής μας αρέσει τότε εντάξει αν όχι όμως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συγκρίσεις.
Κορυφαίοι καλλιτέχνες της punk δεν γίνεται να συγκριθούν με αντίστοιχους της λευκής μπλουζ σκηνής είναι παράλογο.
Έκαστος στο είδος του και στο ρορυ αν μη τι άλλο πρέπει να του αναγνωρισθεί αυτ που εμείς τότε λέγαμε.. Δεν ήταν εμπορικός!! Οποίος έχει κάνει Ρόκας θα καταλάβει
Αυτά και ρορυ για λαθακια αλλα γράφω απο το σημάδι το μηλοφωνο .

Κωνσταντίνος
09-07-11, 20:14
........

Δε σε χαρακτηριζω γιατι και το ποστ θα μου σβησουν αλλα και θα χασω το δικιο μου...Ο κοσμος θα διαβασει και θα κρινει ποιος το παιζει ξερολας με τα γραπτα του...Δεν μπορεις να σωσεις ουτε τον εαυτο σου στην απυθμενη αγνοια σου,εμενα θα σωσεις???

Φυσικα οπως και να τον εχεις φτιαξει στο παιδικο μυαλο σου τον ρορυ, η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι ηταν ενας ΜΕΤΡΙΟΣ κιθαριστας. Αν δε μπορεις να το δεχτεις δεν μπορω να κανω τιποτα..

Thanks drakoula. Έκανες τον κόπο να απαντήσεις εσύ στον κατσαραίο αντί για τον Άρη. :D

Λοιπόν στο θέμα μας.

Οχι, εσυ μαλλον εισαι μετριος και αδιαβαστος ροκας....
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Η ροκ σκηνή με όλα τα παρακλάδια της είναι μια απύθμενη δεξαμενή. Όσο και να έχεις ασχοληθεί, ότι και να έχεις ακούσει, πάντα θα ανακαλύπτεις διαμάντια που θα σε εκπλήσσουν ευχάριστα.
Ύστερα απο 26 χρόνια που ακούω αυτή την μουσική μου συμβαίνει συχνά πυκνά.
Υπο αυτή την έννοια ναι, είμαι μέτριος και αδιάβαστος.

Τι κρίνει ποιός είναι καλλίτερος απο τον άλλον ; Εμείς ; Υποκειμεινικό.
Και γιατί να μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία στην μουσική. Εγώ τουλάχιστον διαφωνώ.
Γιατί να συγκρίνω τον Gallagher με τον Winter για παράδειγμα. Ή τον Tom Petty με τον Νeil Young; Υπάρχει κάποια ουσία σε αυτό ;
H μουσική δεν είναι πρωταθλητισμός. Για να "ανακυρήξουμε τον καλλίτερο".
Ο κάθε μουσικός αφήνει το στίγμα του.
Ακούγεται διαφορετικά στα αυτιά του καθενός, ξεσηκώνει, συγκινεί, νοσταλγεί, ντοπάρει, μελαγχολεί διασκεδάζει διαφορετικούς ανθρώπους.
Εσύ την έβρισκες με τις undergound μπάντες και μάζευες βυνίλια απο αυτές όταν εγω έπαιρνα πιο.........mainstream ροκ καλλιτέχνες (όχι δεν τους γνώριζα απο το mtv, τότε είχαμε μόνο ΕΤ1, ΕΤ2 :D ).
Ο καθένας με το κέφι του.

Όταν όμως π.χ o Gallagher απο την ώρα που ήταν με τους Taste και μέχρι σήμερα που έχει "φύγει", έχει τόσα εκατομύρια φανς σε όλο τον κόσμο κάτι λέει.
Εκτός και αν οοοοοοοοοολοι αυτοί είναι "ροκάδες του Σαββατοκύριακου", τρώνε κουτόχορτο και ότι "δείχνει το mtv", τότε οκ, πάμε πάσο κύριε γκουρού πανμέγιστε διδάσκαλε της ροκ.
Μάλλον φταίει η παράγκα που δεν προώθησε τα γκρουπ που μάζευες εσυ σε βυνίλιο για να σπρώξει τα δικά της παιδιά.

Ενταξει, μετριος ητανε μη ουρλιαζετε....Η αμερικα μονο ειχε χιλιους καλυτερους απο δαύτονε.......

ΥΓ. Διαθετω πανω απο 120 αγγλους και ιρλανδους κιθαριστες και νομιζω οτι μπορω να συγκρινω...Εσυ ποσους διαθετεις?.

Τελικά τι "διαθέτεις" ; Αμερικάνους ή Βρετανούς ;
Ή έχεις και απο τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ;
Ή μήπως είχε μερικούς στο μυαλό σου ως Αμερικάνους αλλά το google και το wiki σου έδειξαν ότι είναι Βρετανοί ; :D

Επίσης ο Rory δεν είναι απλά ένας "κιθαρίστας".
Είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης ως συνθέτης, στιχουργός και performer.
Και τα έκανε όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνει για πάντα στην μνήμη μας.

Εάν για σένα είναι απλά μέτριος μην ασχολείσαι. Τόσο απλα. Το να επιτίθεσαι στον δημιουργό του thread επειδή του αρέσει ο Rory, είναι το λιγότερο γραφικό.

...Ο κοσμος θα διαβασει και θα κρινει ποιος το παιζει ξερολας με τα γραπτα του...Δεν μπορεις να σωσεις ουτε τον εαυτο σου στην απυθμενη αγνοια σου,εμενα θα σωσεις???

Συμφωνώ 1000 % !!!!!!!!

Έχουμε και Rory σε σαξόφωνο. Κερασμένο για να σβήσουν λίγο τα αίματα.

https://www.youtube.com/watch?v=N0_NvpLGmUw

Stathis
09-07-11, 20:26
ροτζερ γκλοβερ ηταν ο μπασιστας.

για να πω την αληθεια, εκεινο τον καιρο (τελη δεκαετιας 70 αρχες 80 που αρχισα να ασχολουμαι με μουσικη) δεν μου αρεσε ο ρορυ γκαλαχερ.
σε σχεση με αλλα συγκροτηματα ροκ που ακουγα τοτε (π.χ. deep purple, rainbow, l.z. κλπ) η μουσικη του δεν με εντυπωσιασε.
νομιζω μαλιστα οτι πριν τη συναυλια του στην ελλαδα (αν θυμαμαι στη λεωφορο), ο ρορυ ηταν ελαχιστα γνωστος στη χωρα μας.
μετα απεκτησε φανατικους οπαδους που τον ακολουθουν μεχρι και σημερα.

τα ναρκωτικα, το ποτο και ολες οι υπολοιπες καταχρησεις ειναι λιγο πολυ γνωστες στο χωρο των καλλιτεχνων.
πολλα ταλεντα χαθηκαν ή εγιναν ακομα και μυθοι μεσα απο αυτα (jim morrison).
ακομα και στο ποδοσφαιρο ο -για πολλους το μεγαλυτερο ταλεντο ολων των εποχων- τζορτζ μπεστ ελαμψε για λιγο και επειτα χαθηκε απο τις καταχρησεις...

προσωπικα απο κιθαριστες θα ξεχωριζα τον ριτσι μπλακμορ, τον τζιμι πεϊτζ και φυσικα τον γκαρυ μουρ που τον χασαμε και προσφατα.
αυτα χωρις να εχω ακουσει και πολλα, αλλα απο μικρος αυτα τα ακουσματα μου αρεσαν και με ακολουθουν εως και σημερα.

τον ρορυ τον ειδα με μεγαλυτερη συμπαθεια τα τελευταια χρονια μιας και μου θυμιζει λιγο τα παλια, και ειδικα τη συναυλια που προανεφερα η οποια εκανε παταγο.
ετσι επελεξα να βαλω δυο τραγουδια του στη λιστα μου (moonchild & shadow play, σε εκτελεσεις live μαλιστα) τα οποια θεωρω κλασσικα πλεον και τα ακουω ευχαριστα αρκετα συχνα...:thumbsup:

HULK
09-07-11, 21:09
Δεν χρειαζεται να εισαι βιρτουοζος κιθαριστας για να αγγιξει η μουσικη σου τον κοσμο.Οι περισσοτεροι χανονται στην τεχνικη και την ταχυτητα.

Ο συγκεκριμενος μας στελνει αδιαβαστους χρονια τωρα χωρις πολλα πολλα και χωρις να εχει τα δαχτυλα του στην κατασταση που τα εχουν οι αλλοι...Τony Iommi

https://www.youtube.com/watch?v=O-gQAy-Bss0&feature=related

και εδω αλλες 2 μορφες..

https://www.youtube.com/watch?v=xsKpazeA5L8

Κωνσταντίνος
09-07-11, 21:36

για να πω την αληθεια, εκεινο τον καιρο (τελη δεκαετιας 70 αρχες 80 που αρχισα να ασχολουμαι με μουσικη) δεν μου αρεσε ο ρορυ γκαλαχερ.
σε σχεση με αλλα συγκροτηματα ροκ που ακουγα τοτε (π.χ. deep purple, rainbow, l.z. κλπ) η μουσικη του δεν με εντυπωσιασε.
νομιζω μαλιστα οτι πριν τη συναυλια του στην ελλαδα (αν θυμαμαι στη λεωφορο), ο ρορυ ηταν ελαχιστα γνωστος στη χωρα μας.
μετα απεκτησε φανατικους οπαδους που τον ακολουθουν μεχρι και σημερα.

τα ναρκωτικα, το ποτο και ολες οι υπολοιπες καταχρησεις ειναι λιγο πολυ γνωστες στο χωρο των καλλιτεχνων.
πολλα ταλεντα χαθηκαν ή εγιναν ακομα και μυθοι μεσα απο αυτα (jim morrison).
ακομα και στο ποδοσφαιρο ο -για πολλους το μεγαλυτερο ταλεντο ολων των εποχων- τζορτζ μπεστ ελαμψε για λιγο και επειτα χαθηκε απο τις καταχρησεις...

προσωπικα απο κιθαριστες θα ξεχωριζα τον ριτσι μπλακμορ, τον τζιμι πεϊτζ και φυσικα τον γκαρυ μουρ που τον χασαμε και προσφατα.
αυτα χωρις να εχω ακουσει και πολλα, αλλα απο μικρος αυτα τα ακουσματα μου αρεσαν και με ακολουθουν εως και σημερα.

τον ρορυ τον ειδα με μεγαλυτερη συμπαθεια τα τελευταια χρονια μιας και μου θυμιζει λιγο τα παλια, και ειδικα τη συναυλια που προανεφερα η οποια εκανε παταγο.
ετσι επελεξα να βαλω δυο τραγουδια του στη λιστα μου (moonchild & shadow play, σε εκτελεσεις live μαλιστα) τα οποια θεωρω κλασσικα πλεον και τα ακουω ευχαριστα αρκετα συχνα...:thumbsup:

Gery McAvoy ήταν για πολλά χρόνια ο μπασίστας του.
Η συναυλία έγινε στην Νέα Φιλαδέλφεια το 1981.
Δεν σκέφτηκε κανείς να μαγνητοσκοπήσει την συναυλία :thumbsdown:
Τα μόνα που σώζονται εκτός απο το ηχητικό μέρος είναι κάποιες φώτο που φαίνονται στο παρακάτω βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=4CF08-ZsIto

Stathis
10-07-11, 08:50
Gery McAvoy ήταν για πολλά χρόνια ο μπασίστας του.

ο μπασιστας των deep purple δεν θυμάμαι το όνομα του.

των deep purple
thumb

DRAKOULAS
10-07-11, 10:09
Kαποτε σε μια συζητηση με τον Σταθη ανεφερα ως παραδειγμα ενα seiko και ενα breitling. To ιδιο θα χρησιμοποιησω και τωρα: Ο πατερας μου πιστευε οτι τα seiko ειναι τα καλυτερα ρολογια του κοσμου γιατι μονο αυτα ηξερε,αντε κ κανα-δυο αλλες μαρκες...Θελω να πω οτι οι κορυφες σε ενα τομεα ΠΑΝΤΑ θα αφορουν ΛΙΓΟΥΣ και φυσικα δεν θα ειναι καταλωτικα αγαθα αλλα κομψοτεχνηματα. Ο Ρορυ ηταν seiko ειτε το θελετε ειτε οχι...Οι ''αλλοι'' ειναι για λιγους....

Ειμαι σιγουρος οτι το ιντερνετ χαλαει φιλιες περισσοτερο απ'το να δημιουργει. Θα μπορουσα να σας πεισω εκ του συνεγγυς πινοντας καφε οτι η τα 70's ανεδειξαν ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ με την απολυτη εννοια του ορου...

Κωνσταντίνος
10-07-11, 14:34
Τι έχουν πει μερικοί για τον Rory Gallagher

"......so these couple of kids come up, who's me and my mate, and say 'How do you get your sound Mr. Gallagher?' and he sits and tells us. So I owe Rory Gallagher my sound."
"He had this amazing capacity to create riffs and i love those riffs. I am holding it in my hand now, Tastes "On the Boards", "Morning Sun" you know thats a great riff and its very influential on me. You know, if you look at "Tie Your Mother Down", the riff on that is not so dissimilar from "Morning Sun". I'd be the first to acknowledge a huge debt to the man. I wish he here to say that to, I really, really, wish he was here"
Brian May - Κιθαρίστας των Queen

"Rory Gallagher he was a great player. I've seen him perform several times he just used to use a little Fender amp and that beat-up old Strat, but boy, he could make that guitar talk... He was another guitar player who never got the credit he deserved, it's incredible. He either had a bad publicist, or I don't know."
Ace Frehley - Κιθάρα, μπάσο και φωνητικά στους Kiss

"He (Rory) was a great man in many ways. I never met him though. You know, some people don't become HUGE because they are too SMART! They hold back a little so they can remain true to themselves, Maybe Rory was like that?"
Pete Townshend - The Who

"Rory Gallagher is the first person I saw who really exploited the harmonic thing. I couldn't understand how he did it when I used to watch him"
"Without a Shadow of a doubt, the person who inspired me to become a musician, and who I thought was unbelieveable and magical was Rory Gallagher"
Glen Tipton - Κιθάρα στους Judas Priest

"Rory had this Celtic approach, which is very similar to mine y'know, where your playing blues but there is always that real, sort of, edge of, in his case, the Irish feeling.....Scottish folk music and Irish folk music obviously are very close - a lot of it's on the Pentatonic scale. A lot of the rhythm's - usually starts off with an eight kind of a feel and suddenly change in the middle and speed up and go into this twelve feel which is very close, the rhythmic feel is very close to a kind of shuffle. It always amazes me when people, sort of, think "Well, if your white and you come from Ireland, you come from Cork in particular, or you come from Glasgow that you can't have that feeling and express that. You can, it's as simple as that. If your just living the music, you can do it. He certainly could do it. He embodied honesty in the music business in the way of playing music and in his life, I think he lived the music and maybe he lived it a little bit too hard, as some of us have been guilty of. But that was because...of the Celtic spirit"

Jack Bruce Μπάσο στους Cream μεταξύ άλλων (για πολλούς, ένας απο τους κορυφαίους μπασίστες που υπήρξαν).

"About 1975 or 1976, I was about 13 or 14 and occasionally I would come across these records by this enigmatic, mysterious guy. So one time I shelled out 2 pounds 50 or whatever it was for a Polydor sampler and I never looked back really, my world was pretty much sorted out for the next few years because then i had kind of found my man really. He appeared to be like his audience - a lot of people have his idea that he had no image, when in fact he had a really, really strong image - he seemed very street. Seeing him live was quite an eye-opener, particularly if you were very young because it was bordering on terrifying in its intensity. He was a very beautiful man and a lovely gentle presence but when he plugged in and started playing he got this kind of bug-eyed stare going and occasionally if he looked down and I was in the audience half of me wanted him to clock me and the other half was thinking "Oh no, don't" because he was on fire - he was right in the moment., and was the centre of about 2,000 people. As soon as I could, I got the money together to get "Deuce" and that was the first proper, real album that I got and started to try and play along with it. One day I pulled a sicky off school and spent the whole day playing along with that record and it really moved me on as a guitar player massively" ......

Johnny Marr - Κιθάρα στους The Smiths

'I was first was introduced to Rory through friends at school who would talk about their favorite band.
In the mid-70's the bands everyone was excited about were Thin Lizzy and Rory Gallagher.
I wasn't even playing guitar but everyone loved Rory, he signified something for kids of my era - the Irish guitar player, up there with the greats.
The blues was his form. But there was a lyricism to his playing which was quite his own. I was drawn to his phrasing as a younger player, I found it fascinating but also accessible, it wasn't showy but had beautiful elegance to it...'
The Edge - Κιθάρα στους U2

“Playing with Rory in LA was one of the biggest thrills for me ever.”
Slash - Κιθάρα στους Guns n' Roses

Λατρεύεται σαν θεός απο τους Ιρλανδούς (πιο μουσικός λαός δεν υπάρχει για μένα).
Μια φράση που κυκλοφορεί στην Ιρλανδία είναι η εξής "First there was Jesus Christ, and then there was Rory Gallagher".

Έχει συνεργαστεί με τον Jery Lee Lewis και τον Muddy Waters.
Δεν ήταν καλλιτέχνης μόνο της ροκ σκηνής. Ήταν και ένας μεγάλος blues καλλιτέχνης.

Υ.Γ Ας τελειώνει η γελοιότητα με τα σέικο και τις άλλες π@πάρες μάντολες. Καταντάει κουραστικό πια εκτός απο γραφικό και γελοίο.

Κωνσταντίνος
10-07-11, 19:15
Απο την συναυλία του 1981 στην Νέα Φιλαδέλφεια

https://www.youtube.com/watch?v=t_d5EufKexw

Ουσιαστικά ήταν η πρώτη μεγάλη ροκ συναυλία στην Ελλάδα.
Και ο κόσμος πού διψασμένος.
Δυστυχώς η αστυνομία ήταν επίσης εκεί, διψασμένη επίσης. Βλέπετε οι "μαλλιάδες" τότε ήταν πολύ στοχοποιημένοι.
Δεν άργησε να γίνει κόλαση. Νομίζω δεν ολοκληρώθηκε η συναυλία. Προς το τέλος έγινε σύρραξη. Χαμός απο τα δακρυγόνα της αστυνομίας.
Η κατάσταση ήταν τόσο τρομακτική που ο ίδιος ο Rory είχε πει μετά : "Πραγματικά δεν ήθελα να πεθάνω σε ένα γήπεδο στην Ελλάδα. Και μάλιστα χωρίς να ξέρω το γιατί....."
Τέσπα, έστω και έτσι, πολύ τυχεροί όσοι ήσαν μέσα.

Stathis
10-07-11, 19:19
ειχε παει ολη η παρεα μου τοτε (εγω δεν πηγα καθως δεν μου αρεσε οπως ειπα πιο πανω).
οταν γυρισαν ηταν εκστασιασμενοι!

Κωνσταντίνος
10-07-11, 19:21
ειχε παει ολη η παρεα μου τοτε (εγω δεν πηγα καθως δεν μου αρεσε οπως ειπα πιο πανω).

Αχχχ βρε Στάθη τι έχασες. Ακόμα και που δεν σου άρεσε, η εμπειρία νομίζω θα σου έμενε lifetime.

Nino
10-07-11, 20:11

Ουτε εγω ειχα παει ειχε παει ομως ενας φιλος λιγο μεγαλυτερος,στο χαμο που ακολουθησε(επεισοδια) βρεθηκε καποια στιγμη μεσα σε μια ομαδα που "κατεβασαν" μια τζαμαρια.
Απο τα σπασμενα τζαμια τραυματιστηκε αυτος καποιοι αλλοι και μαζι ενας αστυνομικος.
Στα επειγοντα του νοσοκομειου που βρεθηκαν για τις πρωτες βοηθειες συναντηθηκαν με τον αστυνομικο...
Τρια χρονια μετα στο κατηγορητηριο εγραφε οτι ηγειτο αναρχικης ομαδας.. ευτυχως βεβαια δεν ειχε σοβαρες επιπτωσεις.

aristent
10-07-11, 20:13
Αχχχ βρε Στάθη τι έχασες. Ακόμα και που δεν σου άρεσε, η εμπειρία νομίζω θα σου έμενε lifetime.

Για μενα εχει μεινει lifetime η ζωντανες εμφανησεις που καναμε με το Ροκ γκρουπ ,λεγονταν Νonmoral,που ειχα το 1983-1985 και εμφανιζομαστε τοτε στα σχολικα παρτυ σε μεγαλες ντισκοτεκ τις εποχης(οι τοπικοι εδω θα θυμουνται Stales,Starchip,Anambella,Disco '80 κλπ.) και ενω δεν απευθυνομαστε σε καθαρα ροκαδικο κοινο,μαλλον πιο πολλοι ηταν οπαδοι ντισκο,ειχαμε τις καλυτερες κριτικες και τη θερμοτερη ανταποκριση στα τραγουδια που παιζαμε με βασικες επιτυχιες του Rory!!!:thumbsup:

Kιθαριστας σολιστ και τραγουδιστης Τσιλινικος Ευγενιος
Ντραμερ Γκριμπουλης Σακης
Μπασο Γιωργος(επιθετο δεν θυμαμαι, αλλα τον ειχαμε δανεικο απο το αλλο συγκροτημα του ντραμερ μας, που επαιζαν τζαζ και λεγοταν Colectiva Χαλκης)
Κιθαριστας ο γραφων....:thumbsup:

και να η λιστα των τραγουδιων που παιζαμε:
black magic woman Santana
oye como va Santana

shadow play Rory Gallagher
do you read me Rory Gallagher (το μοναδικο που εχω ηχογραφηση απο προβα!!!)
philby Rory Gallagher

born to be wild Steppenwolf

rolling on the river Revival

Smoke on the water Deep Purple

Man on the Silver mountain RAINBOW

και αλλα....

Δυστυχως βιντεο δεν εχω απο τοτε αλλα εχω μονο μια φωτο που με πρωτη ευκαιρια θα την σκαναρω και θα την ανεβασω.thumb

aristent
10-07-11, 20:26
Το μοναδικο βιντεο που υπαρχει στο διαδυκτιο, ειναι του κιθαριστα μας του Ευγενιου ,που οταν επεστρεψε μετα απο 16 χρονια,ειχε φυγει για Αυστραλια,στην Ελλαδα εκανε μια μικρη εμφανηση στον τοπο καταγωγης του, στη Δεσκατη Γρεβεννων

https://www.youtube.com/watch?v=qgB_urjz7t4&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=qgB_urjz7t4&feature=related

...ημουν πολυ τυχερος που ειχα γκρουπ μαζι του,αφου ηξερε πολυ καλα αγγλικα και ειχε μεγαλο ταλεντο και στη σολο κιθαρα.
Πιστεψτε με, ακομη και τοτε που ηταν 17-18 χρονων με την ιδια ανεση τραγουδουσε.thumb

...το ρεπερτοριο του εχει αλλαξει απο τοτε,αλλα παντα μεσα του εχει εκεινη την εποχη.

Κωνσταντίνος
10-07-11, 23:25
Το μοναδικο βιντεο που υπαρχει στο διαδυκτιο, ειναι του κιθαριστα μας του Ευγενιου ,που οταν επεστρεψε μετα απο 16 χρονια,ειχε φυγει για Αυστραλια,στην Ελλαδα εκανε μια μικρη εμφανηση στον τοπο καταγωγης του, στη Δεσκατη Γρεβεννων

https://www.youtube.com/watch?v=qgB_urjz7t4&feature=related

...ημουν πολυ τυχερος που ειχα γκρουπ μαζι του,αφου ηξερε πολυ καλα αγγλικα και ειχε μεγαλο ταλεντο και στη σολο κιθαρα.
Πιστεψτε με, ακομη και τοτε που ηταν 17-18 χρονων με την ιδια ανεση τραγουδουσε.thumb

...το ρεπερτοριο του εχει αλλαξει απο τοτε,αλλα παντα μεσα του εχει εκεινη την εποχη.

O τύπος έχει φωνάρα πάντως. Μπράβο για τις ωραίες στιγμές που ζήσατε με την μπάντα σας.
Έχετε να θυμάστε

Stathis
23-09-11, 17:17
Όταν ο Ρόρι Γκάλαχερ ήρθε στην Αθήνα

https://www.cosmo.gr/Entertainment/Mousiki/afieromata-music/o-rori-gkalaxer-sthn-athhna.1365582.html

aristent
23-09-11, 17:52
https://www.cosmo.gr/Entertainment/Mousiki/afieromata-music/article1365595.ece/BINARY/w460/Rory2.jpg

Μακαρι να γυριζε ο χρονος πισω.....να πηγαινα στη συναυλια...ολο και καποια κρυφη καμερα θα ειχα και ας απογορευοταν η ληψη οπως λεει και το εισητιριο...

Σταθη, σ' ευχαριστουμε, εμεις οι φανατικς του Ρορυ, γι'αυτο το ποστ!!! thumb

:thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx: :thnx:

aristent
12-05-12, 22:58
Mετα απο πολλα χρονια ξαναβρεθηκα με τον τραγουδιστη/κιθαριστα του συγκροτηματος που ειχαμε!!!! :dance1:

Ελειπε για αρκετα χρονια στην Αυστραλια και δεν ειχα καποια νεα του, οποτε δεν ηξερα τι ακριβως εχει κανει στο μουσικο κομματι της ζωης του,αλλα μονο οτι ειχε ασχοληθει με λεωφορεια ως οδηγος/ιδιοκτητης...

....και προς μεγαλη μου(ευχαριστη) εκπληξη διαπιστωνω οτι εχει:shok: συναντηθει και φωτογραφηθει με το ινδαλμα μας τον Rory Gallagher!!!:thumbsup:

..δειτε και στο παρακατω βιντεο την φωτο,αλλα ακουστε τον προσεκτικα πως ερμηνευει τον Rory και πως παιζει τα σολα στην κιθαρα!!!

https://www.youtube.com/watch?v=H3p41KGjhF0&feature=relmfu"]https://www.youtube.com/watch?v=H3p41KGjhF0&feature=relmfu

..η ηχογραφηση εχει γινει το 1994 στο σπιτι του στην Αυστραλια,με ηχογραφημενο απο πριν τα ντραμς,μπασο,συνοδευτικη κιθαρα....οπως τα ακουτε εκει ετσι ακριβως παιζαμε και με το γκρουπ που ειχαμε!!!

Τωρα που ξαναβρεθηκαμε με τον Ευγενιο θα συμαζεψουμε φωτο,και καποιες ηχογραφησεις που εχουμε σε κασσετα και θα προσπαθησω να τα ανεβασω και εδω,αφου ο Rory ηταν η επιλογη μας για τα περισσοτερα τραγουδια που παιζαμε.:original:

....