PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σε Ψυγείο e30 Μ40

jimmy_e30
27-06-11, 11:30
Κάνοντας προχθές μια μικρή διαδρομή 10km στον γυρισμό λίγο πριν φτάσω σπίτι ο δείκτης της θερμοκρασίας τρελάθηκε και περνώντας την μεσαία γραμμή και την δεξιά άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα την κόκκινη περιοχή.......

Αναγκάστηκα να σβήσω το αμάξι εν κινήσει και ανοίγοντας το καπό διαπίστωσα οτι το νερό απο το δοχείο του ψυγείου είχε εξαφανιστεί....συμπλήρωσα νερό έφτασα σπίτι και αφού ξαναάνοιξα το καπό διαπίστωσα οτι έσταζε νερό κάτω απο το ψυγείο ακριβώς στο σημείο που έχει μια μπλε βίδα κάτω απτο δοχείο...

Εν τω μεταξύ το αμάξι έχει 390000 km και το ψυγείο είχε αλλαχτεί στις 250000.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να έχω γλιτώσει το σπασμένο ψυγείο?
Αν χρειαστεί αλλαγή του πόσο θα κοστίσει? :shok:

:thanks:

nikos1400
27-06-11, 12:18
Νομιζω δεν αξιζει να το φτιαξεις, πρεπει να βρεθουμε να μου πουλησεις το αμαξι !
:D

Πλακα κανω ! Τζιμυ που το πηγαινεις ? Ή δεν χρειαστηκε ακομα ?
Μηπως ειχε ξεβιδωσει λιγο η βιδα, την εσφιξες ?

Ξαναεβαλες μπρος να δεις αν ξαναανεβαζει θερμοκρασια ?
Ειπες δεν επιασε κοκκινο ε ?

Bassakos
27-06-11, 12:23
μαλον πας για new ψυγειο ! τωρα τιμη υπολογιζε καπου τα 180? καπου εκει ...αναλογα την μαρκα και εχεις AC η οχι

jimmy_e30
27-06-11, 12:51
Bassakos AC δεν εχω δυστυχως ασε...

Nikos1400 χανια βλεπω ε??? στον νωε το παω στο καμπανι..
δεν χανει ακριβως απτην βιδα απο λιγο πιο πισω χανει κ δν μπορω να δω τι γινεται εκει..
αυτη η μπλε βιδα τι ειναι ξερεις?

ξαναγεμιζω το νερο και η μηχανη δουλευει κανονικα και σε κανονικη θερμοκρασια μεχρι να το ξαναχασει ολο (το νερο) απτο ιδιο σημειο...λογικο πιστευω χωρις νερο πως να μην ανεβει η θερμοκρασια?

εν τω μεταξυ μια φορα θυμαμαι κατα λαθος ενω ηταν κρυα η μηχανη ειχα βαλει 5-6 γραμμες νερο πανω απο την ενδειξη kalt...μηπως εγω χαλασα το ψυγειο κατα λαθος? να βριζω τον εαυτο μου?

nikos1400
27-06-11, 13:00
Bassakos AC δεν εχω δυστυχως ασε...

Nikos1400 χανια βλεπω ε??? στον νωε το παω στο καμπανι..
δεν χανει ακριβως απτην βιδα απο λιγο πιο πισω χανει κ δν μπορω να δω τι γινεται εκει..
αυτη η μπλε βιδα τι ειναι ξερεις?

ξαναγεμιζω το νερο και η μηχανη δουλευει κανονικα και σε κανονικη θερμοκρασια μεχρι να το ξαναχασει ολο (το νερο) απτο ιδιο σημειο...λογικο πιστευω χωρις νερο πως να μην ανεβει η θερμοκρασια?

εν τω μεταξυ μια φορα θυμαμαι κατα λαθος ενω ηταν κρυα η μηχανη ειχα βαλει 5-6 γραμμες νερο πανω απο την ενδειξη kalt...μηπως εγω χαλασα το ψυγειο κατα λαθος? να βριζω τον εαυτο μου?

οχι, μια χαρα γεμιζεις και μεχρι την πιο πανω γραμμη.
τωρα, εφοσον δε χανει απο τη βιδα την ιδια, μαλλον εχει σοβαροτερο προβλημα/σπασιμο απο αλλο σημειο...

Δεν ξερω μηπως αλλαζει μονο το πλαστικο κομματι οπως του Σταυρου εδω
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8808

εαν ειναι βεβαια απο εκει το προβλημα...

Παντως καλυτερα αφου σε παει εστω και λιγο αποσταση, να το πας μεχρι το συνεργειο, χωρις βεβαια να ανεβει παλι επικινδυνα η θερμοκρασια.

Bassakos
27-06-11, 13:32
το οτι δεν εχεις AC εχει σαν αποτελεσμα να ζεστσινεσε το καλοκαιρι μεν...αλλα ειναι ποιο φτηνο το ψυγειο του νερου δε , οπως ειπε και πριν ο φιλος δεν εκανες ζημια λογο οτι το γεμισες ποιο πανω απο την γραμμη ,απλα ηρθε ο καιρος του να "σπασει"

για δες εδω μπας και αλλαζει μονο καποιο κομματι, αλλα πρεπει να το βγαλεις πρωτα να δεις απο που χανει

https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AJ51&mospid=47273&btnr=17_0502&hg=17&fg=05

βαζω και την φωτο

https://img842.imageshack.us/img842/5489/89443616.png (https://imageshack.us/photo/my-images/842/89443616.png/)

TAKIS_BMW
27-06-11, 16:53
αν χάνει απο το παγούρι μπορείς να αλλάξεις μόνο το παγούρι το (δοχείο που λέμε)
αν δεν χάνει απο εκεί θα χάνει απο τις ενώσεις του ψυγείου
οπότε πας για ψυγειό..
αλλά το βλέπω ακριβό...και αν είναι το ψυγείο πάρτο χωρίς το παγούρι σκέτο
και βάλε το δικό σου παγούρι..

DIMITr|S
27-06-11, 18:13
οπως φαινεται εχει τρυπησει...και να το φτιαξεις-μπαλωσεις εκει μεθαυριο θα τρυπησει αλλου!εχει βγαλει τοσα χιλιομετρα ετσι κ αλλιως.αλλαξε το να ησυχασεις!

jimmy_e30
28-06-11, 12:32
Παιδια πηγα σημερα στο συνεργειο... μου εβαλε πιεση στο ψυγειο αυτος και το ψυγειο τερας δεν εχανε απο πουθενα... ξερετε ποια ηταν η "διαγνωση"????

δεν ειχα κλεισει καλα το καπακι στο παγουρι του νερου...και οταν λεει δεν το σφιγγεις καλα χανει το νερο του....

πως μπορεσα να πιστεψω οτι με προδωσε μια e30?? :P :D

Bassakos
28-06-11, 12:44
ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα σου!
παντος καλου κακου εχε το νου σου μην στο ξανακανει

TAKIS_BMW
28-06-11, 14:37
συμφωνώ και εγώ μετο bassakos έχε το νου σου..