PDA

Επιστροφή στο Forum : Τρέιλερ Αγωνιστικού

Dr. Yamastura
11-06-11, 08:26
Παιδιά ψάχνω από τώρα τρέιλερ για το ντριφτάμαξο που ετοιμάζω...αφού τα τέλη μαζί με ασφάλειες προβλέπονται απαγορευτικά.:ranting2:
Ξέρει καποιος καμμιά άκρη??
Είδα στα γρήγορα,ότι οι τιμές παίζουν από 1500-2500.
Καλά μεταχειρισμένα σε καλές τιμές που μπορώ να βρω??
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!:original:

Z4 DCT
11-06-11, 08:39
Επειδη δεν υπαρχουν πολλα και αυτα που υπαρχουν βλεπω και εγω οτι τα δινουν ακριβα.....λεω τωρα....γιατι δεν περνεις ενα τρειλερ για σκαφος (στο σωστο μηκος) και να του προσθεσεις ραμπα σε ενα συνεργειο....νομιζω θα σου κοστισει λιγοτερα...https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1463640/
με ενα καλο παζαρι ας πουμε ισως το παρεις αρκετα πιο κατω....

Υποθετικα...δεν ξερω καν αν γινεται......:original:

Dr. Yamastura
11-06-11, 08:43
Tα τρέιλερ για αυτοκίνητα πρέπει να έχουν 4 ρόδες...κατά τη γνώμη μου..
δεν ξέρω.Αν πας να κατεβάσεις το αμάξι,θα παίζει σαν τραμπάλα το συγκεκριμένο!!:th_Laie_67-1:
Θέλω να είμαι σίγουρος και όχι στο ντεμί με πατέντες..

nikos1400
11-06-11, 10:14
Tα τρέιλερ για αυτοκίνητα πρέπει να έχουν 4 ρόδες...κατά τη γνώμη μου..
δεν ξέρω.Αν πας να κατεβάσεις το αμάξι,θα παίζει σαν τραμπάλα το συγκεκριμένο!!:th_Laie_67-1:
Θέλω να είμαι σίγουρος και όχι στο ντεμί με πατέντες..

γιατρε θυμησου, για νομιμο πρεπει να'ναι και κλειστο σαν κουβουκλιο.
thumb

nik200
11-06-11, 10:28
χρηστο γενικα το τρειλερ ειναι λιγο μπλεξιμο..ψαξτο καλα το θεμα..γιατι η αστυνομια δεν αστειευται αν σε σταματησει...

Dr. Yamastura
11-06-11, 10:32
γιατρε θυμησου, για νομιμο πρεπει να'ναι και κλειστο σαν κουβουκλιο.
thumb

Ρε παιδιά στα ντριφτ όλο ανοιχτά τρέιλερ βλέπω,σπάνια κλειστά.Αν είναι κλειστά κυρίως τα βάζουν μέσα σε φορτηγά.

Leonidas_E39
11-06-11, 10:34
Προχτες που γυρνουσαμε απο την συναντηση πετυχα πανω στην Εθνικη 4 αυτοκινητα με ρυμουλκουμενα τρειλερ τα οποία ειχαν αυτοκινητα πανω τους. Πιθανον να πηγαιναν Σερρες.

Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι τα τρειλερ ειχαν 4 τροχους , δεν ηταν κλειστου τυπου με κουβουκλειο και τα σαξοραλλα που ειχαν φορτωμενα τα ειχαν δεμενα με ιμαντες.

Δεν πιστευω να ηταν παρανομοι μιας και περπατουσαν πανω στην εθνικη για αρκετα χιλιομετρα μιας τα αυτοκινητα που τα ρυμουλκουσαν ειχαν Αθηναικες και Χαλκιδαιικες πινακιδες.

Παρολα αυτα χρειαζεται ενα καλο ψαξιμο προς αποφυγη μπλεξιματος με την αστυνομια. Ηταν σαν αυτα των πρωτων φωτογραφιων https://www.kotsadoros.gr/el/special-constructions

nikos1400
11-06-11, 14:13
παιδια, αν δεν κανω λαθος, το ειχαμε ψιλο-συζητησει και σε αλλο τοπικ.

για να ειναι νομιμο, πρεπει να ειναι κλειστο.

τωρα τι γινεται στην πραξη, ξερουμε ολοι. αλλα ρισκαρεις και εξαρτασαι απο τη διαθεση του αστυνομικου που θα σε σταματησει.

nikos1400
11-06-11, 14:19
εδω
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=152395&postcount=168

ΔημήτρηςΜ3
11-06-11, 14:43
εχω εγω αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι παρανομα νομιζω
να ρυμουλκεις αυτοκινητο

Jimmakos
11-06-11, 14:53
χρηστο γενικα το τρειλερ ειναι λιγο μπλεξιμο..ψαξτο καλα το θεμα..γιατι η αστυνομια δεν αστειευται αν σε σταματησει...

Θες ανάλογο δίπλωμα Γ' αν θυμάμαι καλά και άδεια για κοτσαδόρο.....

Αν σε σταματήσει we drink it man...... :shok:

330compressor
11-06-11, 16:10
Απαγορευεται δια ροπαλου να ρεμουλκας αυτοκινητο ου… και πεσεις στο στραβοξυλο, δεν θυμαμαι σε ποια αναβαση (στη πατρα ) η αλλου ειχαν γραψει ολους τους αγωνιζομενους με μεγαλα προστιμα και ειχε μεσολαβησει ο τοτε Αρης Σταθακης αλλα που τα προστιμα πληρωθηκαν ……:thumbsdown: :ranting2:

Stunt Mike
11-06-11, 16:25
Καταρχην Χρηστο χρειαζεσαι τα εξης:αδεια ρυμουλκησης απ'το Υπουργειο Συγκοινωνιων,οπου επανω στην αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου που θα δηλωσεις ως ρυμουλκο θ'αναγραφεται ο κωδικος του τρειλερ και ΜΟΝΟ μ'αυτο τ'αμαξι θα μπορεις πλεον να το ρυμουλκησεις.Για να γινει αυτο λοιπον χρειαζονται καποια δικαιολογητικα:
Αίτηση (υπάρχει έντυπο στις υπηρεσίες μεταφορών)
1)Τίτλος κυριότητος του ρυμουλκούμενου οχήματος (τιμολόγιο αγοράς ή ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από την Εφορία ή απόδειξη αγοράς).
2)Βεβαίωση ικανότητας έλξεως του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία ή προσπέκτους.
3)Υπεύθυνη δήλωση Μηχανολόγου-Μηχανικού για τις διαστάσεις και το βάρος του τρέϊλερ και ότι πληροί τους όρους ασφαλούς κυκλοφορίας.
4)Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
5)Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με αποτυπωμένο τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου και του ρυμουλκούμενου.
6)Όταν πρόκειται περί ιδιοκατασκευής του τρέϊλερ ή της μπαγκαζιέρας θα δηλώνεται στην υπεύθυνη δήλωση.
7)Για τα τροχόσπιτα όταν πρόκειται για καινούργιο θα προσκομίζεται πιστοποιητικό τελωνισμού,
σαν τίτλος κυριότητας.
Για μεταχειρισμένα τροχόσπιτα, εισαγόμενα, απαιτείται ξένη άδεια κυκλοφορίας ή προσπέκτους. Τα παραπάνω δικαιολογητικά κατατίθενται στον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφορών­ Επικοινωνιών.
Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία ρυμουλκούμενο στερούμενος του ειδικού σημειώματος τιμωρείται με φυλάκιση ενός μέχρι έξι μηνών και χρηματική ποινή.
Άδεια ικανότητας οδηγού--> εδω λοιπον αν το συνολικο βαρος των οχηματων(ρυμουλκο,τρειλερ, τριφταδικο) ξεπερναει τους 3.5 τονους χρειαζεσαι διπλωμα Γ' κατηγοριας.
Το θεμα ειναι οτι αν δωσεις 2-2500 ευρω + 200 για κοτσαδορο,θα'ναι σαν να'χεις πληρωσει τα τελη 2-3 χρονων προκαταβολικα και θα'χεις ενα αμαξι που θα κινειται μονο εντος πιστας.Η καλυτερη λυση πιστευω ειναι το δηλωμα του ως 1600....
Υ.Γ. η νομοθεσια δεν ξεκαθαριζει πουθενα αν επιτρεπεται να'χεις αυτοκινητο πανω στο τρειλερ...για σκαφη και τροχοσπιτα λεει.Συμφωνα με το νομο απαγορευεται ρητα η ρυμουλκηση αυτοκινητου με οποιονδηποτε τροπο,οποτε???Μπλεξιμο....

Stunt Mike
11-06-11, 16:30
Διαβαστε κι εδω: https://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=13275&start=15
Απ'οτι φαινεται υπαρχει κενο στη νομοθεσια μας για το θεμα....

m-power_01
11-06-11, 19:50
3)Υπεύθυνη δήλωση Μηχανολόγου-Μηχανικού για τις διαστάσεις και το βάρος του τρέϊλερ και ότι πληροί τους όρους ασφαλούς κυκλοφορίας.

Όπως ακριβώς τα λέει ο Μιχαλης γιατρέ μου...Το βασικό σημείο είναι το 3.Πρέπει να ενισχύσεις τον κλάδο γιατρέ ...έχει πέσει ανεργία. Και οχι τίποτα αλλο σαν επιστημονας γνωρίζεις πως πρεπει να αμοιβεται η επιστήμη :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Jimmakos
11-06-11, 20:32
1η άδεια ήταν 318is... Ξαναγύρνα το εκεί και τελείωσε το θέμα.... Ου μπλέξεις thumb