PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασφάλεια φάντασμα!!!!!!!

beliris
31-05-11, 23:34
Αγαπητοί BMWfans θέλω να σας μεταφέρω την τελευταία μου εμπειρία,σχετικά με την συντήρηση της Ε46 318 1.9 μου.
Πρίν από ένα περίπου μήνα,επισκέφτηκα συνεργείο επίσημου αντιπροσώπου,για αντικατάσταση ψυκτικού υγρού,λόγω παρέλευσης τετραετίας!!!
Η εργασία έγινε και μετά διαπίστωσα οτι δεν είχε κουμπωθεί η πλαστική ποδιά κάτω από τον κινητήρα,από την δεξιά πλευρά(ευτυχώς δεν χάθηκαν τα κλιπς που την συγκρατούν).
Ακολούθως το αυτοκίνητο πάρκαρε στην πυλωτή και κινήθηκε πολύ λίγο,ήταν και ο καιρός σχετικά ψυχρός.Η στάθμη του ψυκτικού υγρού ήταν σωστή σε έλεγχο μετά από μία εβδομάδα.
Προχθές το κίνησα σε διαδρομή εκτός πόλης σε σχετικά ζεστή ημέρα και κατά την διάρκεια του παρκαρίσματος ο δείκτης θερμοκρασίας μετακινήθηκε δεξιά στα 3/4 με ανοδική τάση!!!Μου συνέβη πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που έχω το αυτοκίνητο!!!
Το έσβυσα και αναρωτιόμουν τι μπορεί να φταίει,ακολούθως μετά 10 λεπτά το έθεσα σε λειτουργία και σε δύο λεπτά άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία,οπότε το ξαναέσβησα!!!
Παρατήρησα ότι ο ανεμιστήρας του ψυγείου δεν λειτούργησε καθόλου,είτε λόγω θερμοκρασίας,είτε θέτοντας σε λειτουργία το aircontition!!!
To ψυκτικό υγρό ήταν εντάξει,καθώς επίσης και τα λάδια του κινητήρα!!!
Έψαξα για καμμία γνώμη στο internet και η πιο απλή ενέργεια ήταν να ελέγξω την ασφάλεια του ανεμιστήρα(θέση ασφαλειοθήκης 37).
Αφού άνοιξα την ασφαλειοθήκη διαπίστωσα με ΑΠΟΡΙΑ και ΤΡΟΜΟ που ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ σε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ότι έλειπε τελείως η ασφάλεια του ανεμιστήρα(ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ 50Α)!!!!
Τοποθέτησα την εφεδρική και όλα εντάξει!!!
Απορία λοιπόν:ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ του επίσημου συνεργείου ή ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ;Υπήρχε κάποιος λόγος να αφαιρεθεί η ασφάλεια;Τι να πω και πως να το αποδείξω;Με χάσανε οριστικά,δεν ξαναπάω σε συνεργείο που δεν γίνεται η εργασία μπροστά μου!!!
Παρατήρηση:Κατά την διάρκεια της κίνησης ο δείκτης ήταν ακριβώς στη μέση (ώρα 12) και ανέβασε θερμοκρασία μόνο όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και έμεινε ακίνητο για 2-3 λεπτά!!!Ευτυχώς δεν έπεσα σε κίνηση!!!
Τέλος η επίσημη αντιπροσωπεία και τέλος καλό όλα καλά!!!

katsaraios
31-05-11, 23:49
Αγαπητοί BMWfans θέλω να σας μεταφέρω την τελευταία μου εμπειρία,σχετικά με την συντήρηση της Ε46 318 1.9 μου.
Πρίν από ένα περίπου μήνα,επισκέφτηκα συνεργείο επίσημου αντιπροσώπου,για αντικατάσταση ψυκτικού υγρού,λόγω παρέλευσης τετραετίας!!!
Η εργασία έγινε και μετά διαπίστωσα οτι δεν είχε κουμπωθεί η πλαστική ποδιά κάτω από τον κινητήρα,από την δεξιά πλευρά(ευτυχώς δεν χάθηκαν τα κλιπς που την συγκρατούν).
Ακολούθως το αυτοκίνητο πάρκαρε στην πυλωτή και κινήθηκε πολύ λίγο,ήταν και ο καιρός σχετικά ψυχρός.Η στάθμη του ψυκτικού υγρού ήταν σωστή σε έλεγχο μετά από μία εβδομάδα.
Προχθές το κίνησα σε διαδρομή εκτός πόλης σε σχετικά ζεστή ημέρα και κατά την διάρκεια του παρκαρίσματος ο δείκτης θερμοκρασίας μετακινήθηκε δεξιά στα 3/4 με ανοδική τάση!!!Μου συνέβη πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που έχω το αυτοκίνητο!!!
Το έσβυσα και αναρωτιόμουν τι μπορεί να φταίει,ακολούθως μετά 10 λεπτά το έθεσα σε λειτουργία και σε δύο λεπτά άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία,οπότε το ξαναέσβησα!!!
Παρατήρησα ότι ο ανεμιστήρας του ψυγείου δεν λειτούργησε καθόλου,είτε λόγω θερμοκρασίας,είτε θέτοντας σε λειτουργία το aircontition!!!
To ψυκτικό υγρό ήταν εντάξει,καθώς επίσης και τα λάδια του κινητήρα!!!
Έψαξα για καμμία γνώμη στο internet και η πιο απλή ενέργεια ήταν να ελέγξω την ασφάλεια του ανεμιστήρα(θέση ασφαλειοθήκης 37).
Αφού άνοιξα την ασφαλειοθήκη διαπίστωσα με ΑΠΟΡΙΑ και ΤΡΟΜΟ που ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ σε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ότι έλειπε τελείως η ασφάλεια του ανεμιστήρα(ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ 50Α)!!!!
Τοποθέτησα την εφεδρική και όλα εντάξει!!!
Απορία λοιπόν:ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ του επίσημου συνεργείου ή ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ;Υπήρχε κάποιος λόγος να αφαιρεθεί η ασφάλεια;Τι να πω και πως να το αποδείξω;Με χάσανε οριστικά,δεν ξαναπάω σε συνεργείο που δεν γίνεται η εργασία μπροστά μου!!!
Παρατήρηση:Κατά την διάρκεια της κίνησης ο δείκτης ήταν ακριβώς στη μέση (ώρα 12) και ανέβασε θερμοκρασία μόνο όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και έμεινε ακίνητο για 2-3 λεπτά!!!Ευτυχώς δεν έπεσα σε κίνηση!!!
Τέλος η επίσημη αντιπροσωπεία και τέλος καλό όλα καλά!!!
φιλε αυτο που περιγραφεις ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και βεβαια αν ειναι εσκεμμενο να μας ενημερωσεις με πμ για το συνεργειο.

georgepap
31-05-11, 23:52
Τετοιοι απατεωνες και αεριτζηδες πρεπει να γινονται γνωστα τα ονοματα τους!!!
Η οικονομικη κριση αντι να τους κανει πιο φιλοτιμους και συνετους απεναντι στον
πελατη τους κοιταζουν να του 'ρουφιξουν το αιμα'.Ποσο βλακες ειναι??????

spar@
31-05-11, 23:53
λοιπον θα σου πω ενα σεναριο που παιζει, καποιο αλλο bmw στο εν λογω συνεργειο ειχε προβλημα με τον ανεμιστηρα και το αυτοκινητο σου εγινε δωρητης οργανων για δοκιμη, μπορει να σας φαινεται παραξενο αλλα γινεται συχνα, το θεμα ειναι οτι να ξεχνας κατι τοσο σημαντικο να ξανατοποθετησεις σε αυτοκινητο που δεν ειχε κανενα προβλημα δεν ειναι παραληψη αλλα ηλιθιοτητα!!!

Jimmakos
01-06-11, 00:57
μήπως η ασφάλεια την έκανε με ελαφρά στην διαδρομή? δεν βρίσκω κάποιον λόγο να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ασφάλεια!

Και αν αφαιρέθηκε απο χέρι τότε έγινε σκόπιμα.... Στα συνεργεία βγάζουν τον αρνητικό πόλο και όχι τις ασφάλειες μία/μία!

individual
01-06-11, 01:17
αφου το βρηκες και δεν εγινε ζημια...ολα καλα!!!....
απλως δεν ξαναπας εκει......και φυσικα ενημερωνεις φιλους και γνωστους,για αυτο που σου συνεβη.......αν φυσικα εγινε 100% εκει......
και το αναποδο φυσικα.....οταν ειμαστε ευχαρηστημενοι απο ενα συνεργειο......να το λεμε επισης......γιατι καποια στιγμη ολοι μας πρεπει να λεμε και τα καλα...και τα κακα.....
αν αυτο το κανουμε ολοι μας.....θα μηνουν μονο τα καλα συνεργεια....και τα λαμογια.....θα βαρανε μυγες....
αυτο φυσικα ισχυει σε ολα τα επαγγελματα!!!

Jimmakos
01-06-11, 01:24
αφου το βρηκες και δεν εγινε ζημια...ολα καλα!!!....
απλως δεν ξαναπας εκει......και φυσικα ενημερωνεις φιλους και γνωστους,για αυτο που σου συνεβη.......αν φυσικα εγινε 100% εκει......
και το αναποδο φυσικα.....οταν ειμαστε ευχαρηστημενοι απο ενα συνεργειο......να το λεμε επισης......γιατι καποια στιγμη ολοι μας πρεπει να λεμε και τα καλα...και τα κακα.....
αν αυτο το κανουμε ολοι μας.....θα μηνουν μονο τα καλα συνεργεια....και τα λαμογια.....θα βαρανε μυγες....
αυτο φυσικα ισχυει σε ολα τα επαγγελματα!!!

Αντώνη δίκιο έχεις αλλά δεν έχω δεί κανέναν τόσα χρόνια να βγεί και να πεί οτι ο τάδε δεν κάνει καλή δουλειά και το αντίθετο............
Και αν βγήκε ένας χριστιανός να πει οτι δεν έμεινε ευχαριστημένος απο κάποιον ΞΑΦΝΙΚΑ πλακώνει ενα team του μάστορα και κράζουν 100 άτομα έναν..........

spar@
01-06-11, 01:32
τι εννοεις δημητρη με τον αρνητικο πολο??
απ οτι καταλαβα δεν ειναι ασφαλεια αλλα ρελες, ο ρελες βγαινει μονο με χερι... και επειδη στοιχιζουν παραπανω απο ασφαλειες παιζουν δοκιμες αν δεν υπαρχει διαγνωστικο!

Jimmakos
01-06-11, 01:34
τι εννοεις δημητρη με τον αρνητικο πολο??
απ οτι καταλαβα δεν ειναι ασφαλεια αλλα ρελες, ο ρελες βγαινει μονο με χερι... και επειδη στοιχιζουν παραπανω απο ασφαλειες παιζουν δοκιμες αν δεν υπαρχει διαγνωστικο!

Όταν πάει ένα αυτοκίνητο για σέρβις, για να μην γίνει καμιά πατάτα δεν πρέπει να κόψει τα ρεύματα?

Άρα βγάζουν τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας για να μην υπάρχουν ρεύματα στο αυτοκίνητο την ώρα της όποιας επισκευής....

thumb

spar@
01-06-11, 01:43
ναι απλα ο ανθρωπος πηγε να του αλλαξουν τα νερα...
εγω λεω οτι εγινε δωρητης οργανων, καποιο αλλο μπεμβεδακι ειχε προβλημα με το βεντιλατερ και εψαχναν να βρουν τι φταιει.... στου παιδιου δουλευαν ολα αρα καταλαβαινεις!:whistle:

individual
01-06-11, 01:47
Αντώνη δίκιο έχεις αλλά δεν έχω δεί κανέναν τόσα χρόνια να βγεί και να πεί οτι ο τάδε δεν κάνει καλή δουλειά και το αντίθετο............
Και αν βγήκε ένας χριστιανός να πει οτι δεν έμεινε ευχαριστημένος απο κάποιον ΞΑΦΝΙΚΑ πλακώνει ενα team του μάστορα και κράζουν 100 άτομα έναν..........

ισως δεν εγινα σαφης......
φαντασου οτι εισαι σε μια παρεα και λες μια κακια εμπειρια που ειχες απο καποιον επαγγελματια η λες μια καλη εμπειρια......
απο στομα σε στομα θα διαδωθει......
αν ομως δεν την πεις,για να μην φας δουλεμα.....την αλλη μερα θα την πατησει και ο φιλος σου.......
και λεω λοιπον,αν ολοι μας λεμε τις εμπειριες μας....και δεν υπαρχει μυστικοτητα........τα νεα μαθαινοντε με πιο γρυγορους ρυθμους......
και ξεχωριζουν οι κακοι με τους καλους!!!!

beliris
01-06-11, 06:42
μήπως η ασφάλεια την έκανε με ελαφρά στην διαδρομή? δεν βρίσκω κάποιον λόγο να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ασφάλεια!

Και αν αφαιρέθηκε απο χέρι τότε έγινε σκόπιμα.... Στα συνεργεία βγάζουν τον αρνητικό πόλο και όχι τις ασφάλειες μία/μία!

Φίλε μου προβληματίστηκα και εγώ μήπως έπεσε η ασφάλεια,αλλά μπαίνει τόσο σφιχτά στη θέση της, που για να την βγάλεις θέλει πολύ προσπάθεια!!!Επίσης η ασφαλειοθήκη είναι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού,θα την έβρισκα λοιπόν μέσα στο ντουλαπάκι.
Είναι μεγάλη σε μέγεθος και όλες οι ασφάλειες είναι σε κατακόρυφη θέση, στην ασφαλειοθήκη!!!
Έχω βρει σε άλλα μου αυτοκίνητα παλιότερα καμένη ασφάλεια,αλλά να λείπει εντελώς ποτέ!!!
Δεν μπορώ να υποθέσω τον λόγο που έπρεπε να βγει η ασφάλεια!!!

GEORGE316
01-06-11, 07:35
εχεις υποχρεωση να τους ενημερωσεις για το συμβαν.με ευγενικο και ηρεμο τροπο θα τους εξηγησεις ολη την ιστορια.
δεν παιρνω το μερος των αντιπροσωπειων σε καμμια περιπτωση,αλλα ειναι πιθανο να εγινε και καποιο ανθρωπινο λαθος.
απο εκει και περα αν δεις οτι εχουν διαθεση να επανορθωσουν προτεινοντας σου καποια υπηρεσια η κατι αλλο,ειναι στην κριση σου για το αν θα ξαναπας η οχι.
παντως πρεπει να ενημερωθουν.
βεβαια αν σου κανουν τους κινεζους υπαρχουν και εμμεσες απειλες οπως
πολυ καλα χασατε εμενα και τους δυο κολλητους μου που ειναι πελατες σας εδω,
εξαιρετικα,ας δουμε τι εχει να πει ο συνηγορος του πολιτη για αυτο,
πειτε μου το ονομα σας για να μιλησω με το διευθυντη σας.
γενικα.ειναι ο τροπος που θα το χειριστεις μετα..
ξαναλεω οτι πρεπει να ενημερωθουν για το λαθος τους

S8N
01-06-11, 09:39
Την ασφάλεια ενδέχεται να την αφαίρεσε ο μηχανικός για λόγους που έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση του παραφλού (π.χ. για να μην ξεκινήσει ο ανεμιστήρας). Μπορεί ο άνθρωπος να επέλεξε αυτή την τακτική αντί της αφαίρεσης του πόλου της μπαταρίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται (σβήσιμο σφλαμάτων, επαναπρογραμματισμός, κλπ). Φυσικά μετά ξέχασε να τη βάλει... κι όταν το κατάλαβε έκανε μώκο...

spar@
01-06-11, 14:08
ρε παιδια γιατι να μην δουλεψει ο ανεμιστηρας? στην αντικατασταση του παραφλου, και γιατι να μην δουλεψει το αμαξι δλδ να βγαλει πολο μπαταριας...
στα bmw χρειαζεται αυτο??? αλλαζεις τα νερα και κανεις εξαερωση, και χρειαζεται να δουλευουν ολα! κατα την διαρκεια της εξαερωσης, θα ηθελα πολυ να μου εξηγησετε!

DIMITr|S
01-06-11, 14:35
εγω οποτε παω για παραφλου ο μαστορας δεν με αφηνει να φυγω αν δεν δοκιμασει τα βενριλατερ...βαζουμε μπρος το αμαξι και μονο οταν παρει μπρος το βεντιλατερ με αφηνει να φυγω.....
παιζει να το εκανε και επιτηδες για να πας με ατμους στο συνεργειο...

skandalis447
01-06-11, 15:00
Δεν υπαρχει κανενας λογος να αφαιρεθει η ασφαλεια...Μα κανενας...Η αντικατασταση του παραφλου ειναι απλουστατη διαδικασια και δεν εχει καμμια σχεση με ηλεκτρικα...επισης,κατα το γεμισμα του κυκλωματος με παραφλου καινουργιο, η ασφαλεια πρεπει να ειναι στη θεση της ωστε ο κινητηρας να ερθει σε θερμοκρασια λειτουργιας και να ανοιξει το βεντιλατερ...Τοτε μονο κανει τον απαιτουμενο κυκλο το παραφλου (με τα κλαπετα στο ζεστο) και αφου κρυωσει συμπληρωνουμε...
Ειμαι περιεργος να ακουσω την εξηγηση τους...

Jimmakos
01-06-11, 15:06
Όντως για αλλαγή παραφλού δεν βγάζεις το βεντιλατέρ, ανοίγεις τάπες ή βγάζεις το κολλάρο, συμπληρώνεις παραφλού και βάζεις μπροστά μέχρι να ανοίξει ο θερμοστάτης να κυκλοφορήσει τα νερά.....

Και μετά κάνεις εξαέρωση, συμπληρώνεις παραφλού ξανά εξαέρωση και έτοιμος....
Και παιδί δημοτικού μπορεί να το κάνει!

GiannisRob
01-06-11, 17:06
εχεις υποχρεωση να τους ενημερωσεις για το συμβαν.με ευγενικο και ηρεμο τροπο θα τους εξηγησεις ολη την ιστορια.
δεν παιρνω το μερος των αντιπροσωπειων σε καμμια περιπτωση,αλλα ειναι πιθανο να εγινε και καποιο ανθρωπινο λαθος.
απο εκει και περα αν δεις οτι εχουν διαθεση να επανορθωσουν προτεινοντας σου καποια υπηρεσια η κατι αλλο,ειναι στην κριση σου για το αν θα ξαναπας η οχι.
παντως πρεπει να ενημερωθουν.
βεβαια αν σου κανουν τους κινεζους υπαρχουν και εμμεσες απειλες οπως
πολυ καλα χασατε εμενα και τους δυο κολλητους μου που ειναι πελατες σας εδω,
εξαιρετικα,ας δουμε τι εχει να πει ο συνηγορος του πολιτη για αυτο,
πειτε μου το ονομα σας για να μιλησω με το διευθυντη σας.
γενικα.ειναι ο τροπος που θα το χειριστεις μετα..
ξαναλεω οτι πρεπει να ενημερωθουν για το λαθος τους

Θα έρθω και θα συμφωνήσω με τον Γιώργο!

Το σωστό θα ήταν να τους ενημερώσεις και με ευγενικό τρόπο να ζητήσεις μια εξήγηση. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μην έγινε επίτηδες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους, οπότε μπορεί να ζητήσουν συγγνώμη με διάφορους τρόπους.

Ωστόσο, αν κάνουν τους κινέζους/ τις πάπιες, πάλι σωστό θα ήταν να συμπεριφερθείς και εσύ ανάλογα!

:cheers: