PDA

Επιστροφή στο Forum : pc βοηθειαααα..

E60_Arkadia
08-05-11, 20:39
Θελω την γνωμη απο τους γκουρου των υπολογιστων που εχουμε στο φορουμ.:original: Λοιπον στο λαπτοπ εχω το εξης προβλημα.. ξαφνικα γινεται η οθονη γαλαζια και γραφει κατι <κινεζικα> και αμεσως σβηνει ο υπολογιστης! Κανει μονος του επανεκινηση και αλλες φορες λειτουργει κανονικα μεχρι να το ξαναπαθει,αλλες με το που κανει επανεκινηση ξανα γαλαζια οθονη με περιεργα γραμματα και σβησιμο.Του εκανα σκαν αλλα τπτ.Τι λετε να επαθε? Αυριο το παω σε τεχνικο αλλα θελω την γνωμη σας μιας και δεν το πολυ κατεχω το αθλημα και φοβαμαι μην αρχισει να μου λεει ο,τι θελει ο τεχνικος και μου πιασει τον κ@λο.Να προσθεσω οτι τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω μονο για το φορουμ,για καμμια ειδηση και ραδιο ελληνικο.

bill_m3
08-05-11, 20:42
Απλά τα πράγματα, γαλάζιο φόντο και σβήσιμο = σκληρός :original: :original: :original:

Αλλά περίμενε να το δει και κανένας γκουρού!!

Kostas_1
08-05-11, 20:43
Τι λαπτοπ ειναι?

Κατι τετοια εκανε το δικο μου (HP pavillion 9500) και ειχε ξεκολλησει το τσιπακι της καρτας οθονης.

Μου το εφτιαξαν εδω: https://www.computer-systems.gr/

Φοβερα παιδια, οι καλυτερες τιμες που ειχα βρει.

Χρίστος
08-05-11, 20:49
Αυτο που σου παρουσιαζει λεγεται bsod(blue screen of death) ή σε αλλους kernel panic.
Αυτο που πρωτεινω ειναι να το ανοιξεις ή να το δωσεις να στο ανοιξουν.να γινει ενα καλο καθαρισμα γιατι μπορει να εχεις προβλημα θερμοκρασιων.
Απο κει και περα αν ειναι hardware μονη λυση ειναι να αλλαξεις το προβληματικο κομματι, αν και δε το νομιζω.
Αν τωρα μιλαμε για προβλημα software(το οποιο και νομιζω οτι ειναι στη περιπτωση σου) ενα καλο back up και ενα φορματ θα σου το λυσει σιγουρα το προβλημα.

Mouton
08-05-11, 20:51
βασικά ναι τι λάπτοπ έχεις ;
λειτουργικό;
είναι ζεστό πολύ όταν τα κάνει αυτά ;
δλδ το έχεις χρησιμοποιήσει ώρα; ( πόση και μετά από πόση ώρα στο κάνει αυτό ;)
Ti antivirus φοράς;
κάνει anti Rut kit το antivirus σου ;
η οθόνη χωρίζει στα δύο όταν γίνεται μπλε (κάθετα ή οριζόντια ) και σου βγάζει τα κινέζικα ; η μόνο σε θαλασσί και κινέζικά;
σε τι συχνότητα χρήσης στο κάνει ;
(όταν στο ξανά κάνει δοκίμασε να το βάλεις στο ψυγείο για πέντε δέκα λεπτά και μετά δες τι συμπεριφορά έχει )

ξέρω δε βοηθάω πολύ :-) :-) LOL όλο ερωτήσεις ... χαχαχαχαχ

E60_Arkadia
08-05-11, 21:01
Σας ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις.Λοιπον το λαπτοπ εινα σχετικα παλιο μοντελο 2006 αν θυμαμαι,μαρκας ΗΡ pavilion ze4900.H οθονη γινεται γαλαζια ολη και γραφει τα περιεργα.Οταν δεν μπορει να κανει επανεκινηση γτ ολο αμφανιζεται η γαλαζια οθονη με τα περιεργα το σβηνω απ τον διακοπτη και το ανοιγω παλι μετα απο 10-12 ωρες και ανοιγει κανονικα μεχρι να το ξανακανει.Εχω antivirus nod32

Dathanaso
08-05-11, 21:02
Αυτο που σου παρουσιαζει λεγεται bsod(blue screen of death) ή σε αλλους kernel panic.
Αυτο που πρωτεινω ειναι να το ανοιξεις ή να το δωσεις να στο ανοιξουν.να γινει ενα καλο καθαρισμα γιατι μπορει να εχεις προβλημα θερμοκρασιων.
Απο κει και περα αν ειναι hardware μονη λυση ειναι να αλλαξεις το προβληματικο κομματι, αν και δε το νομιζω.
Αν τωρα μιλαμε για προβλημα software(το οποιο και νομιζω οτι ειναι στη περιπτωση σου) ενα καλο back up και ενα φορματ θα σου το λυσει σιγουρα το προβλημα.
Συμφωνω thumb
πριν το πας κανε ενα format μονος σου μπορει να τα παιξε το λειτουργικο

Kostas_1
08-05-11, 21:04
Ελα, αυτο που σου λεει ο Aceman ειναι. Υπερθερμανση που αν προχωρησει ξεκολλαει τα ποδαρακια απο το τσιπακι της καρτας οθονης.

Ετσι ηταν και στο δικο μου, συνηθισμενο στα pavillion. Στειλτο εκει που σου ειπα αφου τους παρεις τηλεφωνο.

Οι μονοι που το εφτιαχναν, ολοι οι αλλοι μου το εβγαζαν αχρηστο, και τωρα δουλευει αριστα (με αυτο δουλευω)

panos90
08-05-11, 21:06
αν μπορεις κανε τον κοπο να bootαρεις εχοντας τον διακοπτη του WiFi κλειστο και πες μας αν εφτιαξε η οχι.

Χρίστος
08-05-11, 21:09
βασικά ναι τι λάπτοπ έχεις ;
λειτουργικό;
είναι ζεστό πολύ όταν τα κάνει αυτά ;
δλδ το έχεις χρησιμοποιήσει ώρα; ( πόση και μετά από πόση ώρα στο κάνει αυτό ;)
Ti antivirus φοράς;
κάνει anti Rut kit το antivirus σου ;
η οθόνη χωρίζει στα δύο όταν γίνεται μπλε (κάθετα ή οριζόντια ) και σου βγάζει τα κινέζικα ; η μόνο σε θαλασσί και κινέζικά;
σε τι συχνότητα χρήσης στο κάνει ;
(όταν στο ξανά κάνει δοκίμασε να το βάλεις στο ψυγείο για πέντε δέκα λεπτά και μετά δες τι συμπεριφορά έχει )

ξέρω δε βοηθάω πολύ :-) :-) LOL όλο ερωτήσεις ... χαχαχαχαχ
Ξεχασες να ρωτησεις νουμερο παπουτσια και τι φαι εφαγε το μεσημερι!

Σωστη παντος η λυση του ψυγειου αλλα αν εχει ανεβασει πολυ θερμοκρασια και το βαλει υπαρχει περιπτωση ραγισματος λογω μεγαλης αλλαγης θερμοκρασιας οπως επισεις και πιθανοτητα να πιασει υγρασια αμα εχει κοντα φρουτα.thumb

E60_Arkadia
08-05-11, 21:10
Τι ειναι το bootarεις? Σορρυ ειμαι ασχετος..Sharky μενω Ιταλια,τι να πω στον τεχνικο να του κανει οταν του το παω?

panos90
08-05-11, 21:12
σε περιπτωση υπερθερμανσης συνηθως κλεινει το λαπτοπ στην ψυχρα.
σε μερικα υπαρχει ρυθμιση και στο bios, οπου του λες ποτε θες να σβηνει.

2 λαπτοπ που ειχα πεταγαν μπλε οθονη οταν πηγαιναν να συνδεθουν στο ιντερνετ.
εκανα φορματ και στα δυο.

το 1 εφτιαξε
το 2ο οχι.

το 2ο τρεχει linux τωρα και ειναι μια χαρα λειτουργικοτατο - γιατι απλα ΔΕΝ υπαρχει bsod. :-)

// μπουταρεις, εννοω να εκκινησεις τον υπολογιστη και να φορτωσει τα windows :-) .

Kostas_1
08-05-11, 21:15
Τι ειναι το bootarεις? Σορρυ ειμαι ασχετος..Sharky μενω Ιταλια,τι να πω στον τεχνικο να του κανει οταν του το παω?

Bootareis = εκκινηση. Δεν ξερω τι να του πεις...Εγω το ειχα στειλει εκει που σου ειπα με courier. Τους στελνουν για επισκευη και απο εξωτερικο πάντως. Νομιζω εχουν σελιδα στο ebay...

E60_Arkadia
08-05-11, 21:16
Αυτο μου εμφανιζει παιδια. Αλλα δεν καταλαβαινεις τι γραφει

Kostas_1
08-05-11, 21:18
https://www.computer-systems.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=69&lang=el

E60_Arkadia
08-05-11, 21:19
σε περιπτωση υπερθερμανσης συνηθως κλεινει το λαπτοπ στην ψυχρα.
σε μερικα υπαρχει ρυθμιση και στο bios, οπου του λες ποτε θες να σβηνει.

2 λαπτοπ που ειχα πεταγαν μπλε οθονη οταν πηγαιναν να συνδεθουν στο ιντερνετ.
εκανα φορματ και στα δυο.

το 1 εφτιαξε
το 2ο οχι.

το 2ο τρεχει linux τωρα και ειναι μια χαρα λειτουργικοτατο - γιατι απλα ΔΕΝ υπαρχει bsod. :-)

// μπουταρεις, εννοω να εκκινησεις τον υπολογιστη και να φορτωσει τα windows :-) .
Και χωρις ιντερνετ το κανει.

Bootareis = εκκινηση. Δεν ξερω τι να του πεις...Εγω το ειχα στειλει εκει που σου ειπα με courier. Τους στελνουν για επισκευη και απο εξωτερικο πάντως. Νομιζω εχουν σελιδα στο ebay...

Με φορματ θα φτιαξει??

Kostas_1
08-05-11, 21:20
Και χωρις ιντερνετ το κανει.

Με φορματ θα φτιαξει??

Το δικο μου δεν εφτιαξε. Αν ειναι αυτο το θμεα που ειχα και γω, οχι.

YiorgosXania
08-05-11, 21:27
Αυτο μου εμφανιζει παιδια. Αλλα δεν καταλαβαινεις τι γραφει

δεν καταλαβαίνεις τι γράφει γιατί προφανώς έχεις ελληνικά windows, στην αγγλική version όχι όμως.
Προσωπικά θα εκτιμήσω ότι ή μάλλον υπάρχει κάποιο περιοδικό σφάλμα στην εκκίνηση των windows πράγμα ποιο σίγουρο και μετά για κάποιο άλλο hardware π.χ. γραφικών.
Αυτό που θα σου έλεγα να πάρεις άμεσα είναι ένα backup του σκληρού σου και των προσωπικών δεδομένων σου και μετά να κάνεις ένα αντίγραφο ασφαλείας σε dvd πιθανόν (δεν ξέρω τι ακριβώς μηχάνημα έχεις), ο λόγος που σου το λέω είναι ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνει ποιο έντονο αυτό το φαινόμενο και τελικά να βγεί εκτός που τότε θα πας αναγκαστικά για φορμάτ.

E60_Arkadia
08-05-11, 21:31
Οκ τουλαχιστον τωρα θα ξερω πανω κατω τι να περιμενω.Οταν ειχα περασει απο τον τεχνικο που θα το παω (αλλα χωρις το λαπτοπ) μου ειχε πει οτι ευθυνεται ενας driver που μπλοκαρει τον δισκο η κατι τετοιο τελοςπαντων.

asot
08-05-11, 21:59
Οπως φαίνεται στην 4η γραμμή του σφάλματός σου (Blue Screen Of Death - BSOD)
Paged_fault_in_nonpaged_area

Σϋμφωνα με το support της Microsoft, αυτή είναι η λύση https://support.microsoft.com/kb/329293/en-us

Αν δεν δουλέψει, googlaρισε το paged_fault.... για περισσότερες λύσεις

Το πρόβλημα είναι σε λειτουργικό / λογισμικό, στο τέλος αν δεν δουλευει κάποια λύση και έχεις backup, κάνε ένα format να ησυχάσεις!

Vasilis
08-05-11, 22:26
πριν πληρωνεις κερατιατικα...

οτι λενε τα παιδια...μπακαπ κ μετα φορματ!

αν δεν φτιαξει , τελευταια λυση ο τεχνικος!

Κωνσταντίνος
08-05-11, 23:02
Blue screen of death είναι πρόβλημα hardware (συνήθως).
Θα δεις που βρίσκεται το σφάλμα απο την τελευταία γραμμή (στην φώτο που έβαλες)
Έχει έναν κωδικό σφάλματος τύπου "7Χ0000000000000345" (τυχαία ψηφία έβαλα, αλλά σχεδόν πάντα είναι αριθμός το γράμμα Χ και πολλα ψηφία μετά).
Προσπάθησε να συγκρατήσεις αυτόν τον κωδικό και βάλτον στο Google ή πόσταρε το εδώ.

E60_Arkadia
08-05-11, 23:25
Εχω ανοιχτο tο λαπτοπ απο τις 9 και δεν εχει σβησει ακομα,χθες το εκανε πολλες φορες ωσπου τον εκλεισα απο το κουμπι.Την μπλε οθονη την δειχνει για δευτερολεπτα και αμεσως κανει restart,δεν νομιζω να προφτασω να δω τον κωδικο.

m-power_01
08-05-11, 23:37
χμ...μνημη παει το μυαλο μου.

stratos
08-05-11, 23:45
χμ...μνημη παει το μυαλο μου.

Αν είχε καμένη RAM δεν θα το έκανε κάθε φορά?

E60_Arkadia
08-05-11, 23:45
Εννοεις σκληρο Σπυρο?

m-power_01
09-05-11, 00:02
Αν είχε καμένη RAM δεν θα το έκανε κάθε φορά?

Δεν ξερω Στρατο ,απλα κατι παρομοιο ειχα παθει και ηταν απο την ram

Εννοεις σκληρο Σπυρο?
ram

asot
09-05-11, 07:16
Τα προβλήματα των Windows είναι ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ και δυστυχώς, δεν αναπαράγονται ευκολα ή με στανταρ τρόπο.
Ο κωδικός σφάλματος που αναφέρει ο Κωνσταντίνος μπορεί να σε βοηθήσει λίγο παραπάνω αλλα αν κατάλαβα καλά, δεν είσαι και "χακεράς" (καμια ειρωνία, βέβαια!). Αν δεν μπόρεσες να κάνεις κάτι ύστερα από τόσες ώρες, προχώρα παρακάτω - φθείρεσαι χωρίς λόγο.
Αν πάλι θες να το παλέψεις, λύσεις (χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα) θα βρεις αρκετές (με αναζήτηση κυρίως στο Internet).
Μια λύση ακόμα παραπέρα είναι οι επαγγελματίες, ομως επειδή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σφιχτό χρόνο (και μερικοι και "στενές" γνώσεις) φαντάζομαι οτι αμέσως μετά την παραλαβή και την γρήγορη διάγνωση θα σου προτείνουν το FORMAT σαν λύση...

optostyle
09-05-11, 08:03
Μνημη RAM

Thomelef
09-05-11, 08:43
κάρτα γραφικών...δίσκος λίγο χλωμό. αν την είχε ακούσει δεν θα ξεκινούσε καν. όταν θα
πείγαινε να μπουτάρει ο δίσκος, θα έτρωγες το γνωστό disk boot faillure, και πολύ απλά
δεν θα ξεκινούσε ποτέ...εγώ το πάθαινα σε ένα παιχνίδι που έπαιζα, όπου τα γραφικά τα
είχα αρκετά ανεβασμένα, και μια δεύτερη φορά, που όντως είχε κλάσει η κάρτα γραφικών.
πάντως και τις δύο φορές σε μένα και μια στης ελίνας τον υπολογιστή, ήταν απο γραφικά.

S8N
09-05-11, 19:27
Ήξερα ότι κάτι θα πήγαινε στραβά από τη στιγμή που διάβασα το μήνυμα.

Ήταν η 6η και τελευταία φορά που χάλασε ο pavilion dv5 της γυναίκας μου. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ HP ΠΙΑ.

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/IMAG0002.jpg

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/IMAG0003.jpg

stratos
09-05-11, 19:41
Αχαχαχα. Ωρα για Vaio?

Jimmakos
09-05-11, 19:52
Υπερθέρμανση, βρώμα στον ανεμιστήρα της CPU, Σκληρός έτοιμος να παραδώσει, RAM έτοιμη να παραδώσει, επίσης και RAM/σκληρός που δεν κάνει καλή επαφή!

Αυτά είναι όταν βγάζει μπλέ σελίδα! thumb

Jimmakos
09-05-11, 19:54
Αχαχαχα. Ωρα για Vaio?

Εσύ πρέπει να τον μισείς τον άνθρωπο δεν εξηγείται αλλιώς :th_Laie_67-1:

stratos
09-05-11, 19:56
Εσύ πρέπει να τον μισείς τον άνθρωπο δεν εξηγείται αλλιώς :th_Laie_67-1:

Γιατί ρε Μήτσο? Τόσο χάλια είναι?

Mouton
09-05-11, 20:05
get a mac
https://www.youtube.com/watch?v=siSHJfPWxs8
:th_Laie_67-1:
QUOTE=Aceman1925;160278]Ξεχασες να ρωτησεις νουμερο παπουτσια και τι φαι εφαγε το μεσημερι!

Σωστη παντος η λυση του ψυγειου αλλα αν εχει ανεβασει πολυ θερμοκρασια και το βαλει υπαρχει περιπτωση ραγισματος λογω μεγαλης αλλαγης θερμοκρασιας οπως επισεις και πιθανοτητα να πιασει υγρασια αμα εχει κοντα φρουτα.thumb[/QUOTE]
αγαπητέ Aceman εννοείτε ότι πριν το βάλουμε στο ψυγείο
περνάει λίγη ώρα να ηρεμήσει (περίπου μία) και μετά
και είναι σαφές ότι μπαίνει στο ψυγείο μεσα σε σακούλα
ζητάω ταπεινά συγνώμη που δε το ανέλυσα ;)

υ.σ ζητάω συγνώμη για την ανάκριση :-) δεν είμαι και χάκερ :-) :-) αλλα λόγο εμπειρίας όσο να ναι είπα να πω μια κουβέντα :-)
ελπίζω όλα να πήγαν καλά !

Jimmakos
09-05-11, 20:15
Γιατί ρε Μήτσο? Τόσο χάλια είναι?

Αδερφέ αν το HP έφαγε κατσαβίδι σε vaio έχω ρίξει βαριοπούλα!
Κλειδωμένα να μην παίρνουν άλλο λειτουργικό.
Κάθε μήνα θέλουν επισκευή.
Οι οθόνες μάπα και στραβώνεσαι.
Ηχος? Καλύτερα παίζει το λαμπάτο ραδιόφωνο του παππού μου.
Κάρτες δικτύων μάπα είσαι δίπλα στο ρούτερ και δείχνει 50% σήμα
Σκληροί βαράνε με το παραμικρό....

Και γενικώς SONY! :thumbsdown:

Έχει χαλάσει αυτή η εταιρία.... Όσο καλά τηλέφωνα φτιάχνει τώρα τόσο έχει καταστρέψει τα άλλα προιόντα της!

E60_Arkadia
09-05-11, 20:28
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.Μαλλον σε τεχνικο θα το παω για φορματ,οταν βρω χρονο λογω δουλειας.Μην χτυπατε ρε δεν σκαμπαζω απο υπολογιστες να το κανω μονος μου :thumbsdown: :thumbsup:

stratos
09-05-11, 20:41
Αδερφέ αν το HP έφαγε κατσαβίδι σε vaio έχω ρίξει βαριοπούλα!
Κλειδωμένα να μην παίρνουν άλλο λειτουργικό.
Κάθε μήνα θέλουν επισκευή.
Οι οθόνες μάπα και στραβώνεσαι.
Ηχος? Καλύτερα παίζει το λαμπάτο ραδιόφωνο του παππού μου.
Κάρτες δικτύων μάπα είσαι δίπλα στο ρούτερ και δείχνει 50% σήμα
Σκληροί βαράνε με το παραμικρό....

Και γενικώς SONY! :thumbsdown:

Έχει χαλάσει αυτή η εταιρία.... Όσο καλά τηλέφωνα φτιάχνει τώρα τόσο έχει καταστρέψει τα άλλα προιόντα της!

2 Vaio μέχρι στιγμής και κανένα απο τα παραπάνω. Και με διαφορά οι καλήτερες οθόνες σε laptop. Δεν επιμένω γιατί μπορεί να έπεσες στην περίπτωση, αλλά το επόμενο (τρίτο) laptop θα είναι πάλι Vaio

edit: πάντα σε 17άρα οθόνη

Mouton
11-05-11, 13:13
πήρα mac και ησύχασα :-D

Jimmakos
11-05-11, 13:38
2 Vaio μέχρι στιγμής και κανένα απο τα παραπάνω. Και με διαφορά οι καλήτερες οθόνες σε laptop. Δεν επιμένω γιατί μπορεί να έπεσες στην περίπτωση, αλλά το επόμενο (τρίτο) laptop θα είναι πάλι Vaio

edit: πάντα σε 17άρα οθόνη

Εγώ δεν είχα ποτέ και ούτε πρόκειται.... Απο φίλους κλπ απο ότι βλέπω και απο αρκετά που έχω επισκευάσει....

Ίσως να σαι τυχερός τι να πώ thumb

Jimmakos
11-05-11, 13:39

Απο τα καλύτερα thumb

sophie
11-05-11, 13:42

Καλά και τα vaio, αλλά θα συμφωνήσω με την mouton ;)

E60_Arkadia
13-05-11, 23:38
Λοιπον εκανα backup και μετα format.Μεχρι στιγμης δεν το εχει ξανακανει.:sealed: Αν το ξανακανει ευθυνεται η RAM μου ειπε ο τεχνικος.:ranting2:

Jimmakos
14-05-11, 00:34
βγάλτην και φύσα τις επαφές με σπρέι αέρα.... Πολλές φορές πιάνει σκόνη και κολλάνε οι επαφές στις ram thumb