PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] παράθυρα

savvas bmwdakias
04-05-11, 12:17
Γεια χαρα σε ολους.Ειμαι κατοχος ενως e46 cabrio και εχω ενα θεματακι με τα παραθυρα.Οταν ειναι κατεβασμενα και κλεινω τις πορτες κοπανανε τα τζαμια λες και ειναι κανα datsun.Στο συνεργειο που το κανα service μου ειπαν οτι ρεγουλαρονται.Ισχυει κατι τετοιο?Εχουμε καποιον καλο ηλεκτρολογο στην αθηνα που να ξερει να κανει αυτη τη δουλεια?

davids
04-05-11, 12:31
Δέν ρεγουλάρονται , η μόνη ρύθμιση είναι όταν κλείνουν να είναι πιό σφιχτά με το λάστιχο για να μήν το καβαλάνε όταν τρέχεις και το κλείνεις λόγω υποπίεσης. Τον θόρυβο αυτό τον έχω κι εγώ και έχω σκοπό να αλλάξω λάστιχα μήπως λυθεί το πρόβλημμα μου.Επίσης πρέπει να υπολογίσεις πως οι ντίζες κάνουν πιο πολύ θόρυβο και όχι τα παράθυρα , η λύση είναι να λύσεις τις πόρτες και να πιάσεις με δεματικά τις ντίζες καλύτερα.

davids
04-05-11, 13:06
Αλλο σοβαρό πρόβλημα των παραθύρων σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι ότι επειδή δέν έχει κολόνα το παράθυρο , να τρώγονται οι οδηγοί με αποτέλεσμα να παίζουν πολύ τα παράθυρα όταν είναι σηκωμένα. η BMW προτείνει την αλλαγή του γρύλλου . όταν πήρα το αυτοκίνητο είχε αυτό το πρόβλημα και το έλυσα με τον εξής τρόπο.
Ο οδηγός που κατάει το τζάμι είναι αλουμινένιος, αυτός σύρετε επάνω σε μία μεταλική ράγα και ανεβοκατεβαίνει το παράθυρο.
Το σημείο επαφής της ράγας και του οδηγού είναι 2 πράσινα πλαστικά εξαρτήματα τα οποία είναι κουμπωμένα επάνω στον οδηγό και σύρονται στην ράγα . Με την χρήση (τριβη) αυτά τα πλαστικά φθείρονται και γίνονται πιο λεπτά με αποτέλεσμα να δημιουργούν κενο και έτσι να παίζουν τα παράθυρα.
Εκοψα λοιπόν ένα λαμάκι 1χιλιοστού μακρόστενο και το σφίνωσα ανάμεσα στα πράσινα πλαστικά και τον οδηγό με αποτέλεσμα να μικρίνει το κενό που έχουν για να αγκαλιάζουν την ράγα και έτσι το πρόβλημα λύθηκε χωρίς να αλλάξω γρύλλο.

giannis_compact
04-05-11, 13:20
Και γώ το ίδιο πρόβλημα είχα και η μόνη λύση παιδιά είναι να αλλαχτούν τα ανεβατόρια!Φθείρεται το πλαστικό που ανεβο-κατεβαίνει στο σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό και να κοπανάνε τα παράθυρα όταν είναι κατεβασμένα!Δε φταίει κάτι άλλο σε αυτήν την περίπτωση μόνο αυτό μπορεί να είναι!

savvas bmwdakias
04-05-11, 13:26
Ξερουμε κοστος αλλαγης για ανεβατορια?

giannis_compact
04-05-11, 13:39
Γύρω στα 130 ευρώ το ένα!Εγώ τα πήρα από Γερμανία σε στόκ και τα πήρα 70 ευρώ τα δύο!Γιαυτό και τα πήρα αλλιώς δε θα τα έπαιρνα καθόλου!

nikos valvetronic
05-05-11, 21:59
Και εγω παθων,απο του οδηγου την πλευρα αλλαξα μονο και το πηρα απο Αδαμιδη περιπου 110 ευρω.Πριν αλλαξω τον γρυλο μου προτεινε λαμαρινας να αλλαξω μονο τις κοκκινες πλαστικες ασφαλειες που κουμπωνουν πανω στο κρυσταλλο (2-3 ευρω οι δυο) για λιγη παρατα αλλα λιγο βελτιωθηκε οποτε μην ανοιγεις τσαμπα ταπετσαρια δυο φορες πανε κατευθειαν για γρυλλο
(Στο COROLLA δουλευαν 15 χρονια ακουραστα και τα 4 την βαυαρια μου μεσα!!!!)

dark knight
06-05-11, 00:03
το προβλημα αυτο δημιουργει και αεροδυναμικους θορυβους οταν τα παραθυρα ειναι ανεβασμενα?τα ανεβατορια ειναι τα window regulator?

fanisk
06-05-11, 16:28
το προβλημα αυτο δημιουργει και αεροδυναμικους θορυβους οταν τα παραθυρα ειναι ανεβασμενα?τα ανεβατορια ειναι τα window regulator?

dark knight ακους και εσυ κατι σαν σφυριγμα (σαν να μην μονωνει καλα) απο το παραθυρο οταν ειναι τερμα ανεβασμενο?
Επισης, το παραθυρο κουνιεται (σηκωνεται) με το χερι πανω κατω?

Νομιζα τοσο καιρο πως θελω αλλη τσιμουχα στο δικο μου, αλλα το παραθυρο του οδηγου κουνιεται με το χερι οποτε μαλλον παω για γρυλλο.. αυτο το σφυριγμα που μπαζει αερα(συνηθως μετα τα 80-100+) περιγραφεις ως αεροδυναμικο θορυβο?

dark knight
06-05-11, 17:50
με το χερι δεν κουνιεται το παραθυρο.αλλα ενας θορυβος στα χλμ που ανεφερες ακουγεται.στην αρχη νομιζα οτι ηταν εξαιτιας του καθρεπτη αλλα κατι τετοιο αποκλειεται αφου δεν εχω αφαιρεσει τον καθρεπτη ποτε απο την αρχικη του θεση.

BILL007
06-05-11, 18:01
Δυστηχώς ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς για λίγο απο αυτούς τους θορύβους είναι η αλλαγή των γρύλων...
Και πάλι θα πληρώσεις ένα σκασμό λεφτά και μετά απο 1-2 χρόνια το πολύ πάλι θα θέλουν αλλαγή...

sorry,αλλά αυτό είναι γνωστό bug στα Ε46:ranting2::ranting2::ranting2: (κάτι σαν το παγούρι νερού...;))

savvas bmwdakias
01-06-11, 21:51
Και γώ το ίδιο πρόβλημα είχα και η μόνη λύση παιδιά είναι να αλλαχτούν τα ανεβατόρια!Φθείρεται το πλαστικό που ανεβο-κατεβαίνει στο σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό και να κοπανάνε τα παράθυρα όταν είναι κατεβασμένα!Δε φταίει κάτι άλλο σε αυτήν την περίπτωση μόνο αυτό μπορεί να είναι!

Γιαννη το πλαστικο που φθειρεται ειναι αυτο εδω?https://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E46-WINDOW-REGULATOR-REPAIR-CLIPS-FRONT-LEFT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27b29e9935QQitemZ17050 0462901QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

SoNiC_77Gr
01-06-11, 22:08
Εγω ρε παιδια οταν τα εχω ανεβασμενα (βεβαια δεν το κανει παντα), καθως πηγαινω πορεια χαλαρα αν εχει τιποτα μικρολακουβες ακουω κυριως απο το παραθυρο του συνοδηγου κ το μικρο παραθυρο πισω σαν τρυγμους, κατι σαν τρρ-τρρ-τρρ. Στην ουσια τριζει το τζαμι.. Τι ειναι αυτο?

SoNiC_77Gr
20-01-12, 22:22
Καμια απαντηση στο παραπανω ερωτημα καποιος? Ειναι θεμα γρυλου κ αυτος ο θορυβος του "τριγμου" ? Δν μπαινει απο πουθενα αερας ουτε κ ακουγεται οτι ειναι κατι αεροδυναμικο, γιατι το ακουω ακομα κ σε πολυ χαμηλες ταχυτητες.. 30-40km...

Kostas_1
21-01-12, 10:06
Δυσκολο να πει κανεις κατι...μπορει να ειναι οτιδηποτε ενας τριγμος

gyiama
23-01-12, 14:32
κλασικο θεματακι ετοιμαζεσαι για γρυλουσ σιγα σιγα .

υγ αλλιως με μια πατεντα αλλαζειμονο ο οδηγος απ το ανεβατορι

savvas bmwdakias
25-09-12, 10:08
Επαναφερω το θεμα μετα απο πολυ καιρο για να κανω μια παρατηρηση. Σε πολλες συζητησεις που εχουμε κανει οι περισσοτεροι εχουν θεμα με τα παραθυρα στο Ε46 ειναι ενα προβλημα συχνο απ οτι φαινεται. Εδω θα θελα να πω πριν φτασετε στην αντικατασταση του γρυλου τσεκαρετε αν ολες οι βιδες-παξιμαδια ειναι στη θεση τους και καλα βιδωμενα. Το λεω αυτο γιατι ειχα προβλημα και στα 2 μπροστινα παραθυρα και στα 2 ελειπε απο ενα παξιμαδι. Το τοποθετησαμε στον ηλεκτρολογο μου και το προβλημα λυθηκε χωρις περιτα εξοδα.