PDA

Επιστροφή στο Forum : Βουλγαρικες πινακίδες

Vasilis
11-04-11, 08:50
3.000 Ελληνες έχουν ιδρύσει εταιρείες στη Βουλγαρία εξαιτίας των τεκμηρίων σε ΙΧ και ακίνητα. Τοποθετήσεις κιτ υγραεριοκίνησης με εγγύηση και πιστοποιητικό για ΚΤΕΟ με μόλις 350 ευρώ στη Βουλγαρία!

Προμήθεια Τελών Κυκλοφορίας και Ασφάλειας καθώς και την ανανέωση της εταιρείας αναλαμβάνουν οικονομικές και νομικές επιχειρήσεις

Του Γιώργου Ανδρή

andris@pegasus.gr

Μέχρι πρότινος οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας ήταν γνωστό πως μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής που διατίθενται τα καύσιμα. Ωστόσο σήμερα το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων αλλά και η υψηλή τιμή απόκτησης εξαιτίας κυρίως του φόρου πολυτελείας έχει οδηγήσει περισσότερους από 3.000 έλληνες να ιδρύουν “εταιρείες” στη Βουλγαρία...

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η ίδρυση της προσωπικής τους εταιρείας στη Βουλγαρία πραγματοποιείται σε μόλις 10 ημέρες ενώ το ελάχιστο απαιτούμενο από το Νόμο εγκεκριμένο κεφάλαιο είναι μόλις 2 λέβα δηλαδή 1 ευρώ!

Ο αριθμός των αιτήσεων από Ελληνες συνεχώς αυξάνεται και όπως επισημαίνουν στην “Η” επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα οι περισσότεροι που ιδρύουν εταιρεία στη γειτονική χώρα το κάνουν για να ξεφύγουν από τη δαγκάνα των τεκμηρίων ή να διατηρήσουν το ΙΧ τους με χαμηλό κόστος ενώ υπάρχουν και κάποιοι που αποκτούν αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες μετά τη σύσταση της εταιρείας τους. Αλλωστε το κόστος διατήρησης της εταιρείας είναι πολύ χαμηλό ενώ το πρόβλημα με τα τελωνειακές Αρχές δεν υφίσταται καθώς οι επιχειρηματίες πηγαινοέρχονται συνεχώς από τη Θεσσαλονίκη προς τη Βουλγαρία για “δουλειές”, ψώνια ή προμήθεια καυσίμων...

Ωστόσο πέραν των αυτοκινήτων οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία μπορούν να μεταβιβάσουν και τα ακίνητά τους στην εταιρεία τους έχοντας σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Οσον αφορά στις διαδικασίες έχουν συσταθεί πάρα πολλές εταιρείες οι οποίοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια το οποίο κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

Ειδικότερα για τη σύσταση εταιρείας το νομικό κείμενο και η εγγραφή της χρεώνεται από 500 έως 850 ευρώ ενώ το Πιστοποιητικό για ενδοκοινοτικές συναλλαγές υπολογίζεται σε 300 έως 450 ευρώ. Η ετήσια νομική ανανέωση της εταιρείας κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ ενώ παρέχεται και λογιστική στήριξη με μόλις 50 ευρώ. Το ετήσιο κόστος παροχής έδρας στοιχίζει από 50 έως 100 ευρώ. Αν η εταιρεία είναι θυγατρική ξένης εταιρείας το νομικό κείμενο καθώς και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα κοστίζουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Τέλος η έκδοση μόνιμης κατοικίας και η κάρτα Παραμονής εκδίδεται κατόπιν συμφωνίας...

Σύσταση Εταιρειών

Η ίδρυση - σύσταση νέας εταιρείας στη Βουλγαρία, διαρκεί από 2 εβδομάδες. Οι υπηρεσίες των εταιρειών που αναλαμβάνουν την ίδρυσή τους στη γειτονική χώρα περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες καταχωρίσεις και τις εγγραφές, που επιτρέπουν στη νεοσυσταθείσα εταιρεία να είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επιχείρησή της. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και η καταχώρηση στο Μητρώο BULSTAT και στο Εθνικό Οργανισμό Εσόδων.

Η ελάχιστη απαιτούμενη, από τον Νόμο, εγκεκριμένο κεφάλαιο είναι 2 λέβα (ευρώ 1). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα αυθαίρετο όνομα για την επιχείρησή τιους, εφόσον το όνομα αυτό είναι ελεύθερο. Πάντως με την επιλογή κάποιου εναλλακτικού ονόματος εξοικονομείται χρόνος. Η βουλγαρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης μπορεί να συσταθεί και με ένα μόνο μέτοχο, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας και ο διαχειριστής της. Η Εταιρεία δύναται να βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση στη Βουλγαρία. Η διεύθυνση διοικήσεως μπορεί να μη συμπίπτει με την έδρα της εταιρίας.

Αυτοκίνητα - Ακίνητα

Η απόκτηση αυτοκινήτου είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό η κυκλοφορία του μέσα στα όρια της ΕΕ. Για Έλληνες υπηκόους θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ειδικοί έλεγχοι στην Ελλάδα γι' αυτό συνίσταται η απόκτηση κάρτας μόνιμης παραμονής στην χώρα (εκδίδεται σε 3 εργάσιμες και απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του αιτούντος) για τα άτομα που έχουν δραστηριότητα στην Βουλγαρία ή εναλλακτικά να έχουν έγγραφα που αποδεικνύουν πραγματική παραμονή. Στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν υφίσταται κανένας περιορισμός. Το αυτοκίνητο υπόκειται σε πενταετή απόσβεση στον ισολογισμό, ενώ για αυτοκίνητα S.U.V. με 5+1 θέσεις επιστρέφεται στην εταιρεία ολόκληρο το ΦΠΑ (20%) από την τιμή αγοράς. Το ΦΠΑ θεωρείται έξοδο για την εταιρεία και δεν επιστρέφεται για πενταθέσια αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο απαιτεί ετήσιο έλεγχο, ασφάλιση, ετήσιο φόρο κυκλοφορίας. Όλα αυτά τα αναλαμβάνουν οι εταιρείες που ειδικεύονται στην ίδρυση εταιρειών στη γειτονική χώρα.

Αν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας να αποκτήσει αυτοκίνητο από την Βουλγαρία, μπορεί να κάνει εισαγωγή και καταχώρηση νέου αυτοκινήτου, καταβάλλοντας ΦΠΑ και τα έξοδα εγγραφής. Για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν 6-μηνη χρήση σε άλλη χώρα δεν καταβάλλεται ΦΠΑ. Δασμός δεν υπάρχει στην Βουλγαρία από 1/1/2010.

Τα έξοδα κίνησης εκπίπτουν από τα έξοδα στον ισολογισμό της εταιρείας. Μόνο θα πρέπει να είναι γνωστό ότι υπάρχει παρακράτηση φόρου 10% επί των εξόδων η οποία στο τέλος του έτους συμψηφίζεται. Συγκεκριμένα για τιμολόγιο κίνησης 100 λέβα, θα πρέπει να καταβάλλεται προπληρωμένος φόρος ίσος με 10 λέβα. Αυτό το ποσό συμψηφίζεται στο τέλος της οικονομικής χρήσης του έτους. Δυνατότητα χρηματοδότησης ή leasing υφίσταται ακόμα και για νέα εταιρεία χωρίς αποδεδειγμένα εισοδήματα, αρκεί να καταβληθεί το 35% της αξίας του αυτοκινήτου. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την ίδρυση εταιρειών μπορούν να πραγματοποιήσουν και αυτή την διαδικασία, έναντι συμφωνημένης αμοιβής. Σε τέτοια περίπτωση, απαιτείται εξουσιοδότηση της εταιρείας χρονομίσθωσης προς τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Η απόκτηση ακινήτου είναι ελεύθερη σε εταιρείες και υπόκειται σε περιορισμούς στα φυσικά πρόσωπα. Μονοπρόσωπες ΕΠΕ μπορούν να έχουν ακίνητα σε πλήρη ιδιοκτησία.

Πάντως οι περισσότεροι Ελληνες προτιμούν να εξάγουν τα ΙΧ τους στη Βουλγαρία και κατόπιν να αποκτηθούν από την εταιρεία τους γλιτώνοντας έτσι τα Τέλη Ταξινόμησης, τα τεκμήρια διαβίωσης ενώ παράλληλα καταβάλλουν και χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι μετά την ίδρυση της εταιρείας αποκτούν κάποιο πολυτελές μεταχειρισμένο ΙΧ (κυρίως πετρελαιοκίνητο ή sport μοντέλο επιδόσεων) έναντι λίγων χιλιάδων ευρώ το οποίο κυκλοφορούν νομότυπα και στην Ελλάδα...

Το ίδιο γίνεται και με τα ακίνητα στα οποία γλιτώνουν το τεκμήριο αλλά και διάφορους άλλους φόρους.

Τοποθετήσεις υγραερίου στα ΙΧ

Πολλοί είναι οι καταναλωτές κυρίως της Βορείου Ελλάδος που καταφεύγουν στην γειτονική χώρα Βουλγαρία προκειμένουν να τοποθετήσουν στα ΙΧ τους συσκευές υγραεριοκίνησης με κόστος πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Ελλάδας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε απόσταση μόλις 50 χλμ. Από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τα κιτ της μετατροπής στοιχίζουν από 350 έως και 600 ευρώ ενώ παράλληλα τα συνεργεία δίνουν εγγύηση και πιστοποιητικό για τα ΚΤΕΟ!

πηγη:ημερησια https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=108409161

bimmer-corfu
11-04-11, 09:11
πηγή: www.marketbeast.gr

Μέχρι πρότινος οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας ήταν γνωστό πως μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής που διατίθενται τα καύσιμα............

sharky: Υπήρχε ήδη το θεμα και τα ενωσα :)

Kostas_1
11-04-11, 09:28
Καλό το άρθρο, αλλα λίγο υπερβολικο.

Εχει και ρίσκα μια τετοια κινηση, καθως και υποχρεώσεις. Το να ανοιγεις μια εταιρεία δεν είναι ότι πιο απλό, ιδιαίτερα σε χωρες που μετά θα εξαρτάσαι από άλλους για τα λογιστικά - φορολογικά κλπ

oldcarskickass
11-04-11, 09:53
Καλό το άρθρο, αλλα λίγο υπερβολικο.

Εχει και ρίσκα μια τετοια κινηση, καθως και υποχρεώσεις. Το να ανοιγεις μια εταιρεία δεν είναι ότι πιο απλό, ιδιαίτερα σε χωρες που μετά θα εξαρτάσαι από άλλους για τα λογιστικά - φορολογικά κλπ

Σωστός, στην Ελλάδα δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ρίσκο (και δε το λέω ειρωνικά).

Με το που ανοίγεις (ή με το που σκεφτείς) επειχήρηση είναι σα να παίρνεις στάση κωλονοσκόπησης, σίγουρα πράγματα.

ΤΕΒΕ το οποίο ανεβαίνει χωρίς κανένα κριτήριο εσόδων, απλά και μόνο επειδή περνάει ο καιρός, τέλη κυκλοφορίας που δεν ξέρεις πόσο θα φτάσουν, ασφάλειες επίσης, χρόνος δημιουργίας επειχήρησης (όχι Α.Ε.) περί τους 3 μήνες.
Επίσημο κόστος χαμηλό μεν καμία σχέση με το 1¤ των απέναντι, ανεπίσημο (λάδωμα) ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επειχήρηση.

Έλεγχος από πολεοδομία, υγειονομικό κτλ τους οποίους ελέγχους αν ΔΕΝ έρθουν να τους κάνουν ΔΕΝ μπορείς να ανοίξεις ΝΟΜΙΜΑ, σε κόβουν για ΠΛΑΚΑ (εμάς πχ μας είχαν κόψει γιατί δεν μπορέσαμε να τους δείξουμε πως ανοίγει το φως εξόδου κινδύνου), μέσος όρος που θα έρθει να σε ελεγξει ο τεμπέλης δημόσιος περί τους 2μήνες (τους οποίους μήνες ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεις το ΤΕΒΕ σου και ΟΛΑ τα κρατικά τρέχοντα έξοδα χωρίς να μπορείς να εισπράξεις νόμιμα ΤΙΠΟΤΑ).

6μήνες μέχρι να σου έρθει το βιβλιάριο του ΤΕΒΕ και να μπορείς να πας σε ένα γιατρό (εννοείται ότι θα σου έρθει το ΤΕΒΕ και θα πρέπει να ξαναπας στο ΤΕΒΕ για να δηλώσεις τους συνεργαζόμενους γιατρούς, οι οποίοι λιγοστεύουν επικίνδυνα, άσε που για να πάρεις τα χρήματα από ιατρική δαπάνη ΠΡΕΠΕΙ να πας στο ΤΕΒΕ στο οποίο έχεις πρωτοκάνει εγγραφή)

Λογιστής να σου κλείσει τον μήνα 50¤ μές στο νερό, επαγγελματικό επιμελητήριο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλο ένα 30 - 60 το χρόνο, ακόμα και αυτοπεραίωση κάθε χρόνο υποχρεούσαι να ΞΑΝΑΜΑΤΑπεραιωθείς θες δε θες, ΦΠΑ στο θεό, και παράλογο ΦΠΑ (κράνος μοτό είδος πολυτελείας σε πολιτισμένη χώρα εν έτει 2011), 1,70¤ η βενζίνη και ΣΤΑΝΤΑΡ παρακάλι για να σου κόψουν απόδειξη ή τιμολόγιο.

Και χώρια που για να βάλεις την βενζίνη στα έξοδα του καταστήματος πρέπει σώνει και ντε να έχεις τιμολόγιο με στοιχεία του επαγγελματικού σου Ι.Χ., όχι του πολιτικού.

Παραπομπή από την μια υπηρεσία στην άλλη για ψύλλου πήδημα (λες και δεν μπορούν να συννενοηθούν οι υπηρεσίες ηλεκτρονικά)

Επιδοτήσεις που οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν γνωρίζουν πως μοιράζονται ως επί το πλείστον.

Οπότε τι να τρέχεις τώρα στη Βουλγαρία;

GEORGE316
11-04-11, 10:00
ρε παιδια,τωρα γιανα συννενοηθουμε...
ποιος φταιει???
φταιει ο πολιτης η το κρατος???
προσφερει τιποτα αυτο ο αναθεματισμενο κρατος???
οχι πειτε μου αν προσφερει κατι...
αντι αυτου χρονια τωρα μου παιρνει απο φορους εως κρατησεις...
αυτο το ρημαδι το ικα το πληρωνω απο τοτε που κολλησα το πρωτο μου ενσημο και ποτε μα ποτε μα ποτε οποτε το χρειαστηκα δεν ηταν εκει.
οχι να με βοηθησει,αλλα να με κανει χειροτερα...
απο τα τελη που αστα να πανε...
μεχρι τις ασφαλειες που επισης αστα να πανε...
μεχρι τουλαχιστον πριν μερικα χρονια,φοροδιαφευγανε οι πολυ εχοντες...
εδω και λιγο καιρο φοροδιαφευγουνε ακομα και οι παμφτωχοι!!!
δεν πρεπει καποιος απο αυτους που κυβερνανε να κατανοησει οτι αυξανοντας φορο δεν κερδιζεις τιποτα σε μια οικονομια που καταρρεει??αντιθετα τη αποτελειωνεις!!!

Kostas_1
11-04-11, 10:05
Λευτερη δικιο εχεις. Αλλα δεν εννουσα αυτου του ειδους τα ρισκα.
Οπως ανεφερα το να ανοιγεις μια εταιρεια σε ξενη χωρα χωρις να ξερεις από ποιους εξαρτασαι? Και μονο και μονο για να εχεις ενα αυτοκινητο?

Δεν μιλαμε τωρα για τη περιπτωση εταιρείας εκει αν εχεις ηδη δουλειες στη Βουλγαρια....

ORPHEUS
11-04-11, 10:12
τα πες ολα ρε φιλε oldcarskickass , εδω ο αλλος πηγε να πληρωσει φπα και ειχαν απεργια οι εφοριες, και μετα οταν ανοιξαν του εβαλαν προστιμο 1.5% για μια μερα γιατι αργησε να πληρωσει το φπα .....:sm-angry05:

Kostas_1
11-04-11, 10:18
Παιδες σωστα αυτα που λετε, και συμφωνω 100% μαζι σας, αλλα ειναι αλλη συζητηση.
Εδω μιλαμε για την περιπτωση ανοιγματος εταιρείας σε ξενο κρατος με μοναδικο σκοπό την φοροαπαλλαγη για αγορα αυτοκινητου.
Δεν συγκρινουμε τις διαδικασιες στις 2 χωρες

optostyle
11-04-11, 10:20
Εζησα 5 χρονια στη Βουλγαρια..........το να εχεις μια μικρη επιχειρηση εκει, εισαι με λιγα λογια Α-Ρ-Χ-Ο-Ν-Τ-Α-Σ............και σε αντιμετωπιζουν και σαν αρχοντα....το να εχεις καλο αμαξι εκει ειναι το τελευταιο.........τι να λεμε τωρα....και σε τελικη ειναι και μιαμιση ωρα απο δω......

billakos
11-04-11, 10:37
παιδες παντως εδω πολυ εχουν αλλαξει πινακιδες.. κ ολοι λενε οτι συμφερει.για ν πω την αληθεια και εγω το σκεφτομαι εδω και καιρο γτ για να δωσω παλι τοσα λεφτα για τελη κτλ.. ειναι κοροϊδια.... ενας γειτονας μ εχει 520 e34 και μολις ειχαν ανεβει τα τελη τσακ πηγε κ αλλαξε τις πινακιδες κ ετσι τ κρατησε. ομως η κουφ@λ@ δεν λεει ακριβως τ εκανε.δλδ την ολη διαδικασια και μεχρι τωρα πως τις εχει ακομα.

A8hnaios
11-04-11, 11:06
οπως τα λεει ο Λευτερης ειναι και χειροτερα..! αστα...
εχω τραβηξει και τραβαω χειροτερα... εδω σε κυνηγανε.

oldcarskickass
11-04-11, 11:29
Λευτερη δικιο εχεις. Αλλα δεν εννουσα αυτου του ειδους τα ρισκα.
Οπως ανεφερα το να ανοιγεις μια εταιρεια σε ξενη χωρα χωρις να ξερεις από ποιους εξαρτασαι? Και μονο και μονο για να εχεις ενα αυτοκινητο?

Δεν μιλαμε τωρα για τη περιπτωση εταιρείας εκει αν εχεις ηδη δουλειες στη Βουλγαρια....

Ναι καταλαβαίνω τι θες να πεις και καταλαβαίνω και το λόγο που θες να πεις.

Απλά την περασμένη εβδομάδα μας ήρθε άλλο ένα μπουγιουρντί (ούτε καν το είδα τι στο καλό είναι και από που) για το μαγαζί που κλείσαμε το καλοκαίρι.

Και τίποτα να μην είναι τα πετρέλαια και η ταλαιπωρία είναι άστα να πάνε.

Είναι τραγικό να κάνεις όλο αυτό το θέμα για ένα αυτοκίνητο, αλλά σκέψου ότι το κάνουν ήδη αρκετοί και ακόμα περισσότεροι το σκέφτονται. Μόνο αυτό Κώστα για εμένα είναι τραγικό.

Και δεν είναι θέμα ξεβολέματος να πεις ότι παρατάς το Ι.Χ., από τη στιγμή που ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης σε οποιαδήποτε πόλη.

ORPHEUS
11-04-11, 12:16
υπαρχει περιπτωση να ιδρυση μια εταιρια το "bmwfans.gr" στην βουλγαρια?? ποια να ειναι η διαδικασια ? πιθανον να ειχε πολλους "συνεταιρους":whistle:

BMWδοmaniac
11-04-11, 12:18
Καλησπέρα νομίζω Ότι ΜΠΟΡΩ δειλά δειλά να πάρω θέση στο θρεντ μιας και το 46αρι το Έχω με βουλγαρικες πινακίδες... Έχω μια εταιρία πάνω (ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ) και το τονίζω διότι πολλοί έκαναν αυτο το λάθος και τους κυνηγάει το Ελληνικό αξιαγαπητο ΣΔΟΕ να τους...... Αλλα Ότι φορολογικά συμφέρει απεριοριστα ΕΙναι γεγονός.. Απο ΚΤΕΟ ασφάλειες σηματακια κλπ παίρνεις μεγάλη ανάσα.. Και τώρα Έχω στο Προγραμμα να το πάω και για αεριο.. Αν γνωρίζει κάποιος που ΜΠΟΡΩ να το κάνω το 6κυλινδρο με 600 ε ας μ πει η απο δω η με pm!!

individual
11-04-11, 12:22
στην πολη μου (κιλκις) τα αυτοκινητα που εχουν βουλγαρικες πινακιδες αυξανονται συνεχως.
να συμπληροσω οτι πλεον καποιοι που εχουν καποιον κολλητο που εχει εταιρια στην βουλγαρια,προσλαμβανοντε ως εργαζομενοι,δηλονωντας και μια διευθηνση κατοικιας και απολαμβανουν και αυτοι τα ιδια ωφελη......
εγω πιστευω οτι εαν τα τελη κυκλοφοριας σε συνδιασμο με τα ανοητα τεκμηρια,ηταν σε λογικα πλαισια........υπηρχε περιπτωση να βρισκαμε Μ3 γνησιο με 20 χιλιαρικα???...
ασε που το car.gr θα ειχε τις μισες αγγελιες,απο οτι εχει τωρα!!!!
για ολα τα παραπανω που κανουν με την βουλγαρια.......η γνωμη μου???....
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ

BMWδοmaniac
11-04-11, 12:38
Χωρίς να θέλω να κάνω καμια διαφημηση ριξτε μια ματια να συγκρινετε απο θέματα καθαρά κόστους αγοράς!! Www.mobile.bg ΕΙναι στα βουλγαρικα Αλλα θα τη βρείτε την άκρη

Samaro
11-04-11, 12:43
Είναι λίγο μπελάς ολη αυτη η διαδικασία, μονο και μόνο για να γλυτώσει κάποιος τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ του.

Σε καθε περίπτωση όμως είναι καλό να υπάρχει μιά εναλλακτική που να προβληματίζει λίγο τους ηλίθιους, εκάστοτε, κυβερνωντες.

Stathis
11-04-11, 12:55
μπραβο!
οδηγιες εξαπατησης του κρατους και του υπολοιπου κοινωνικου συνολου, τωρα και στο διαδυκτιο!
για ολους αυτους τους μαγκες καταφερζηδες παλι θα πληρωσουν τα συνηθη κοροϊδα... :thumbsdown:

Samaro
11-04-11, 13:03
μπραβο!
οδηγιες εξαπατησης του κρατους και του υπολοιπου κοινωνικου συνολου, τωρα και στο διαδυκτιο!
για ολους αυτους τους μαγκες καταφερζηδες παλι θα πληρωσουν τα συνηθη κοροϊδα... :thumbsdown:
Ποιού κράτους βρέ Στάθη μου ;;;

Αυτού, που πρώτο, δίνει το δειγμα εξαπάτησης του φορολογούμενου ;;;

Ολοι σιγά σιγά θα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια.

Είναι θέμα χρόνου για τον καθένα μας. Δυστυχώς !!!

Stathis
11-04-11, 13:20
δεν εχεις αδικο αντωνη, αλλα εγω συνεχιζω να κατακρινω αρθρα τα οποια με συμβουλευουν πως να παρανομησω.

kplc16
11-04-11, 14:54
μιλησα προσφατα με Βουλγαρο εργατη στη Θεσσαλονικη.

Φερνει αυτοκινητα τα πουλαει σε Ελληνες αλλα δε κανει χαρτια μεταβιβασης. Πηγαινουν στο τοπικο αστυνομικο τμημα και υπογραφουν χαρτια οτι τα αφηνει στον Ελληναρα εως ενεχειρο.

Ετσι αν ο Ελληναρας τσαλαπατισει καποιον εχει την ευθυνη.

Ο Βουλγαρος αναλαμβανει να πληρωνει τα τελη και τις ασφαλειες στη Βουλγαρια, εννοειται με χρηματα που του δινει ο Ελληναρας.

Επισης ο Βουλγαρος μου τονισε οτι δεν ειναι αναγκη να ανοιξει καποιος εταιρεια στη Βουλγαρια, αρκει να κανει αιτηση οτι θα ανοιξει εταιρεια στη Βουλγαρια.Κοστος λιγοτερο απο 200 ευρω. Δεν υπαρχει πιεση απο το βουλγαρικο κρατος για το ποτε θαλειτουργισει η εταιρεια σου.

oldcarskickass
11-04-11, 15:09
δεν εχεις αδικο αντωνη, αλλα εγω συνεχιζω να κατακρινω αρθρα τα οποια με συμβουλευουν πως να παρανομησω.

Να παρανομήσεις για ποιο λόγο;

Ακόμα και στην περίπτωση εικονικής εταιρείας;

Απλά τηρείς ΟΛΟΥΣ τους κανονισμούς της Βουλγαρίας για να έχεις δηλωμένο εκεί το υπό κατοχήν όχημα, και επίσης τηρείς όλους τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί κυκλοφορίας.

Το παράνομο που είναι; (δεν ειρωνεύομαι)

Kostas_1
11-04-11, 15:37
Για να εχεις ενα αυτοκινητο δηλωμενο σε εταιρεία θα πρεπει η εταιρεία να υπάρχει.

Επίσης ειτε σε εταιρεία είτε σε φυσικό πρόσωπο θα πρεπει σε τακτα χρονικα διαστηματα να βγαίνει Βουλγαρία για ανανέωση του δικαιώματος χρήσης εντος Ελλάδος.

Η ασφαλεια του επίσης θα είναι Βουλγαρική.

Ομοίως οι υποχρεώσεις σου θα αφορούν το Βουλγαρικό κράτος.

Επίσης στην Ελλάδα θα μπορεί να το οδηγεί μονο ο κάτοχος του αυτοκινητου.

Τα εχω ψαξει λόγω του ότι εχω δυνατότητα να το κανω (όχι Βουλγαρια - σε άλλο κράτος και απολυτα νομιμα)...

Δεν ξερω ρε παίδες, ακόμη και με απολύτως νόμιμες διαδικασίες δεν θα αποφάσιζα κατι τετοιο, μονο και μόνο για να έχω ενα αυτοκίνητο περα απο τις οικονομικές μου δυνατότητες. Διότι επι της ουσίας περί αυτού προκειται. Θα προτιμούσα ενα μικρότερο εντός Ελλάδας.

BMWδοmaniac
11-04-11, 16:28
Σταθη δεν ξέρω για ποιον παράνομο μιλάς Αλλα σου τονίζω Ότι θεωρουμαι και είμαι πλέον Βούλγαρος επαγγελματίας που φορολογουμαι απο το Βουλγαρικο κράτος και δίνω Εργασία σε κατοίκους του! Και αν θεωρείται παράνομο το Ότι άνοιξα μια εταιρία σε ξένο κράτος για να επιβιωσω Εγώ και η οικογένεια μου ναι είμαι παράνομος! Αρκετά μας μαμησε το κράτος αυτο τόσα χρόνια.. Κ εμείς πληρωναμε και ΦΠΑ και περαιωσεις κ Όλα τα χάλια τους! Όχι Παιδια, κάντε την Όσο ΕΙναι καιρός! Και ναι, αν δεν είχα εταιρία στη Βουλγαρια Ούτε μπεμπα δεν θα είχα!! Και εκει ιδρώτα ρίχνεις, Αλλα τον παίρνεις πίσω με τον Ένα η τον άλλο τροπο!! Ευχαριστώ φιλικά Πάντα!!

Moufas E46
11-04-11, 16:30
τα σπαει το θεμα που ανοιξατε μονο που ακομα δεν θιξατε ενα πραγμα. πως θα νιωθατε να οδηγουσατε αυτοκινητο με βουλγαρικες αλβανικες και παει λεγοντας πινακιδες? εκτος και αν καποιοι ειναι οπαδοι του παοκ :th_Laie_67-1: πλακιτσα κανω μη το παρει κανεις σοβαρα και αρπαχτουμε

BMWδοmaniac
11-04-11, 17:09
Και ναι!! Οδηγαω αυτοκίνητο με βουλγαρικες πινακίδες!!! Το τι βρισιδι ακούω δε λέγεται!!! Αλλα κλαιν μαιν όταν ακούν Ελληνικό βρισιμο κλείνουν τα παράθυρα!! Συνήθεια ΕΙναι μωρεεεεεεε

katsaraios
11-04-11, 17:14
Σταθη ,οι πολιτες ακολουθουν τους ταγους τους που εδωσαν τοοοσσσααααα χρονια το καλο παραδειγμα με τις οφσορ εταιριες ,μην μπουμε σε ονοματολογια...
Εχεις και δικιο γιατι και εσυ δινεις ψωμι στην χωρα σου και οχι εξω ,αλλα το "παρανομο" ξεκινησε και επικρατησε απο τα "μεγαλα"κεφαλια.
thumb

Vasilis
11-04-11, 17:14
για ποια παρανομια μιλαμε ρε παιδια?

εδω κ τοσα χρονια

οσοι ΔΕΝ μπορουν να αντεξουν οικονομικα ενα υπερπολυτελες αυτοκινητο

ή θελουν να ''κλεψουν'' το κρατος

απλα το δηλωνουν στις εταιριες τους με οτι ελαφρυνσεις συνεπαγεται αυτο

ακομα κ με λισινγκ για την αγορα τους!

ξερω ανθρωπους που ''τρεμουν'' στο ακουσμα του ΣΔΟΕ για τετοιες περιπτωσες κ κοιτουν αρων αρων με τους ελεγχους που αρχισαν κ γινονται
(γιατι αρχισαν πλεον) να προσπαθουν να τα ξεφορτωθουν απο πανω τους!...κ οχι μονο αυτο φυσικα....ραμματα πολλα για τις γουνες καποιων!

αυτο τοσα χρονια δεν ειναι εξαπατηση κ παρανομια?

ξαφνικα γιναμε ολοι νομοταγεις τωρα?

kplc16
11-04-11, 18:28
τα σπαει το θεμα που ανοιξατε μονο που ακομα δεν θιξατε ενα πραγμα. πως θα νιωθατε να οδηγουσατε αυτοκινητο με βουλγαρικες αλβανικες και παει λεγοντας πινακιδες? εκτος και αν καποιοι ειναι οπαδοι του παοκ :th_Laie_67-1: πλακιτσα κανω μη το παρει κανεις σοβαρα και αρπαχτουμε

αν δε πεσει ban sto moufa οι βορειοελλαδιτες θα πρεπει να στρεψουν τη πλατη τους στο forum.

To συγκεκριμενο ατομο εχει μιλησει κι αλλες φορες με προσβλητικο τροπο για τους βορειοελλαδιτες.

Kostas_1
11-04-11, 18:41

εδω κ τοσα χρονια

ξερω ανθρωπους που ''τρεμουν'' στο ακουσμα του ΣΔΟΕ για τετοιες περιπτωσες κ κοιτουν αρων αρων με τους ελεγχους που αρχισαν κ γινονται
(γιατι αρχισαν πλεον) να προσπαθουν να τα ξεφορτωθουν απο πανω τους!...κ οχι μονο αυτο φυσικα....ραμματα πολλα για τις γουνες καποιων!

Βασιλη σορυ αλλα εχεις λαθος. Αυτο (η χρονομισθωση) ηταν μια νομιμοτατη ενεργεια. Παρανομο ηταν οταν δηλωνες αλλα αντι αλλων στοιχεια. Μαλλον σε τετοιες περιπτωσεις αναφερεσαι.

Παντως ομως πλεον δεν συμφερει, διοτι περναει στη φορολ δηλωση του εκαστοτε χρηστη του αυτοκινητου. Αυτος ειναι ο λογος που δεν τα θελουν πλεον. :)

Οσο για το ξενο κρατος η παρανομια εγκειται οταν δηλωνει κανεις ψευδως μονιμη κατοικια εκει για να εχει δικαιωμα αγορας αυτοκινητου.

Σαφως και ο φιλος μας BMWδοmaniac αφου εχει επιχειρηση εκει εχει απολυτο νομιμο δικαιωμα και σε καμμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε τετοιες περιπτωσεις (πραγματικες εταιρειες και μονιμη κατοικια εκει)

oldcarskickass
11-04-11, 18:53

εδω κ τοσα χρονια

Μα το θέμα δεν είναι το πολυτελές ή μη αυτοκίνητο.

Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ φορολογείσαι βάσει αυτού.

Παράδειγμα το δικό μου πιάνει δεν πιάνει 15Κ¤, πληρώνω 600¤ σήμα άλλα τόσα ετήσια ασφάλεια και έχω και ένα Χ τεκμήριο.

Τα ΙΔΙΑ ακριβώς με εμένα πληρώνει και ένας με ένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ δίλιτρο 5άρι πχ, χώρια που 100% αυτός δίνει και λιγότερα τέλη γιατί θα είναι ταξινόμηση μετά τον 11/10.

Κάπου στο σύνταγμα υπάρχει η έννοια της ισονομίας και της ισοπολιτείας, αλλά δε θυμάμαι ΠΟΥΘΕΝΑ να συνάντησα την έννοια της ισοπέδωσης και της εξομοίωσης (εννοείται ως προς τα φορολογικά και εννοείται ΠΑΝΤΑ προς τα επάνω).

αν δε πεσει ban sto moufa οι βορειοελλαδιτες θα πρεπει να στρεψουν τη πλατη τους στο forum.

To συγκεκριμενο ατομο εχει μιλησει κι αλλες φορες με προσβλητικο τροπο για τους βορειοελλαδιτες.

Και εσύ με τέτοια ποστ του δίνεις αξία.

Stathis
11-04-11, 19:26
το ξερετε οτι με τις λεξεις μπορω να παιξω πολυ ευκολα.
το θεμα δεν ειναι καποιος που αποφασισε να μεταφερει την επαγγελματικη του δραστηριοτητα σε αλλη χωρα, απογοητευμενος δικαια απο την κατασταση μας.
αυτος καλα κανει και δεν μας ενδιαφερει.

το θεμα μας ειναι ο κλασσικος ελληναρας που παλι βρηκε τροπο να παρακαμψει τις διαδικασιες και να τα καταφερει και παλι να μην πληρωσει.
αυτο το βλεπουμε καθημερινα απο παλια, απλα η κατασταση παραγινε πια.
και δεν φτανει αυτο, τωρα εχει και τις οδηγιες πως θα το κανει απο το ιντερνετ!:thumbsup:

ετσι για μενα ειναι τραγικος οποιος παει να κανει ολη αυτη τη διαδικασια να υπογραψει ψευτικες δηλωσεις περι μονιμου κατοικιας, να ανοιξει εικονικες εταιριες, να κανει εικονικες δηλωσεις στο εξωτερικο με μονο κερδος να αποκτησει ενα ματσο σιδερα καλυτερα απο του διπλανου του (που ειναι βλακας και παει με το σταυρο στο χερι.)

σε καποια πραγματα πρεπει να υπαρχουν ηθικοι φραγμοι. σε καποια πραγματα πρεπει να λεμε μονοι μας οχι, χωρις να μας υποχρεωσει το κρατος ή οποιος αλλος.

αλλα δυστυχως η τιμιοτητα και η περηφανεια ειναι λεξη σχετικη πλεον.
βγαινει π.χ. ο δημοσιος υπαλληλος που κοροϊδευει χρονια, που διοριστηκε κομματικα, διοτι τα προσοντα του δεν επαρκουσαν ουτε για περιπτερο και σου λεει φερτε πισω τα κλεμμενα.
τα δικα του κλεμμενα δεν τα υπολογιζει βεβαια...

οσο για τους επιχειρηματιες και τις χρονομισθωσεις, οποιος τα ενοχοποιει απλα δεν γνωριζει το θεμα.
οτι εχει να κανει με τραπεζα, ειναι 1000% καθαρο και νομιμοτατο μεχρι την τελευταια λεπτομερεια...
συμφωνω ομως απολυτα να γινουν ελεγχοι στους εμπορους.
πολυς κοσμος εκανε απατες με τα αυτοκινητα. δεν πληρωθηκαν φοροι, εκδοθηκαν πινακιδες με πλαστα πιστοποιητικα, εγιναν υποτιμολογησεις και πολλα αλλα.
γεμισε η ελλαδα καγιεν και Μ3...

billakos
11-04-11, 20:07
Καλησπέρα νομίζω Ότι ΜΠΟΡΩ δειλά δειλά να πάρω θέση στο θρεντ μιας και το 46αρι το Έχω με βουλγαρικες πινακίδες... Έχω μια εταιρία πάνω (ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ) και το τονίζω διότι πολλοί έκαναν αυτο το λάθος και τους κυνηγάει το Ελληνικό αξιαγαπητο ΣΔΟΕ να τους...... Αλλα Ότι φορολογικά συμφέρει απεριοριστα ΕΙναι γεγονός.. Απο ΚΤΕΟ ασφάλειες σηματακια κλπ παίρνεις μεγάλη ανάσα.. Και τώρα Έχω στο Προγραμμα να το πάω και για αεριο.. Αν γνωρίζει κάποιος που ΜΠΟΡΩ να το κάνω το 6κυλινδρο με 600 ε ας μ πει η απο δω η με pm!!

απλα αυτο με τοσα ευρω εδω στο ελλαντα,δεν γινεται μονο βουλγαρια.ολοι ζητανε 1000 και πανω.ειχα ρωτησει για του αδερφου μ.

Dr. Yamastura
11-04-11, 20:13
Ανάλογη ιστορία με αυτήν προ 25 ετών,μέχρι και τα τέλη του '90,
με τις γερμανικές-ιταλικές-αγγλικές πινακίδες... που τα κυνηγούσε το τελωνείο.
Βαριέμαι και μόνο να το σκεφτώ....
Αν ακόμα ο έλληνας δεν έβαλε μυαλό και δεν χόρτασε με τα καγιεν,τζαγκουαρ,μερσεντες ,μπε-εμ-βε τα τελευταία δέκα χρόνια,τι άλλο να πω...
Μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία για να γλυτώσεις 1000 ευρώ το χρόνο τελη και ασφάλειες??Μεταχειρισμένα και αυτοκινητάρες,δόξα τω Θεό,έχει και εδώ τσάμπα, αν ψαξεις τώρα με την κρίση.
Γιατί θα σου φύγουν και λεφτά για να πας εκεί και να συστήσεις εταιρεια,θα πληρώσεις και εκεί κάποια ασφάλιστρα...
Αν έχεις τέτοιο αυτοκίνητο και δεν μπορείς να το συντηρήσεις,μην το πάρεις καθόλου...

Vasilis
11-04-11, 20:36
Βασιλη σορυ αλλα εχεις λαθος. Αυτο (η χρονομισθωση) ηταν μια νομιμοτατη ενεργεια. Παρανομο ηταν οταν δηλωνες αλλα αντι αλλων στοιχεια. Μαλλον σε τετοιες περιπτωσεις αναφερεσαι.

Παντως ομως πλεον δεν συμφερει, διοτι περναει στη φορολ δηλωση του εκαστοτε χρηστη του αυτοκινητου. Αυτος ειναι ο λογος που δεν τα θελουν πλεον. :)

Οσο για το ξενο κρατος η παρανομια εγκειται οταν δηλωνει κανεις ψευδως μονιμη κατοικια εκει για να εχει δικαιωμα αγορας αυτοκινητου.

Σαφως και ο φιλος μας BMWδοmaniac αφου εχει επιχειρηση εκει εχει απολυτο νομιμο δικαιωμα και σε καμμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε τετοιες περιπτωσεις (πραγματικες εταιρειες και μονιμη κατοικια εκει)

νομιμοτατη ενεργεια οταν επαιρνες ενα αυτοκινητο που αποσκοπουσε στην εξυπηρετηση του επαγγελματος για το οποιο το αγοραζες Κωστη μου...

οχι καμμια...Μερσεντεδαρα κ να χεις μια αλυσιδα ....μπακαλικου!

εχω φιλο στο Σωμα ,που μου λεει ουκ ολιγα ...πυκνα συχνα!

θα τα πουμε στο καφεδακι κ θα σου εξηγησω περι ποιας παρανομιας μιλαω!thumb

nikos-Mpacket
11-04-11, 21:47
.............................
οσο για τους επιχειρηματιες και τις χρονομισθωσεις, οποιος τα ενοχοποιει απλα δεν γνωριζει το θεμα.
οτι εχει να κανει με τραπεζα, ειναι 1000% καθαρο και νομιμοτατο μεχρι την τελευταια λεπτομερεια...
..

Σταθη απο την πειρα μου στο συγκεκριμενο θεμα και εχωντας δουλεψει μεσα στο συστημα θα σου ελεγα να μην βαλεις το χερι σου στο Ευαγγελιο αν σε ρωτησουν για το ποσο νομιμη μπορει να ειναι μια χρονομισθωση και για να το βαλω και στον σωστο χρονο επειδη εχω αποσυρθει απο τον συγκεκριμενο χωρο αρκετα χρονια θα ελεγα ποσο νομιμες ηταν καποιες χρονομισθωσεις.
Και για να ειμαι ακομα πιο σωστος θα ελεγα οτι ειδικα για χρονομισθωσεις εξοπλισμων και οχι αυτοκινητων εχουν γινει απιστευτα πραγματα.

Παντα υπαρχουν παραθυρακια για να κανεις κατι οπου το ενα ποδι θα παταει στην νομιμοτητα και το αλλο οχι,αρκει να ψαξεις να τα βρεις.

Η συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε δεν ειναι παρανομη απλα καποιοι εκμεταλευονται την νομοθεσια της Βουλγαριας για να ωφεληθουν εναντι της Ελληνικης νομοθεσιας.
Δεν ειναι μονο τα τελη και τα αφαλιστρα αλλα και η τιμη αγορας ενος αυτοκινητου.
Ετσι προχειρα που κοιταξα στο site που εχει γραφτει παραπανω υπαρχει Μ5 με 15000 euro.

StratosZ4
11-04-11, 21:53

Θα παρουν θεση οι admin?..

Moufas E46
11-04-11, 21:59

δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι το συνεχιζουν το θεμα εδω μεσα. εγω ο ιδιος διευκρινισα πως ηταν για πλακα απο το αρχικο post. δεν θα μπω στην διαδικασια ουτε της απολογιας ουτε να ανοιξει κυκλος αντεγκλησεων χωρις κανενα νοημα με μονο αποτελεσμα να χαλασουμε το θεμα. αυτα και ΤΕΛΟΣ

Vasilis
11-04-11, 22:13

Στρατο...

επετρεψε μου να σε ενημερωσω οτι το συγκεκριμενο φορουμ εγκειται σε κανονες τους οποιους εχουμε αποφασισει οι αντμιν κ λειτουργουμε βαση αυτων!

ετσι...οσον αφορα την αποφαση για μπαναρισμα ή οχι καποιου συμφορουμιτη,πρεπει να την παρουμε 3 στους 5 ονλαιν αντμινς,εαν κ εφοσον κρινουμε σκοπιμο το μπαναρισμα ή του οποιου ειδους αλλη ''τιμωρια-ποινη''.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη
ο μουφας (κ το εχω boldαρει στο ποστ του) ...εκανε πλακιτσα!

ο συμφορουμιτης kplc που τυγχανει μεγαλης εκτιμησης απο μερους μου, αναφερει οτι εχει γινει επανειλημμενα,κατι που δυστυχως ειναι αδυνατο να ψαξουμε να το βρουμε...τουλαχιστον αμεσα!

θα μας επιτρεψεις λοιπον να συνεχισουμε να λειτουργουμε με τον τροπο τον οποιο επιλεξαμε, κ θεωρω οτι μεχρι τωρα ειναι δικαιος κ σωστος απεναντι σε ολους τους χρηστες!

Αυτο που θεωρω σωστο στην συγκεκριμενη περιπτωση, αν θες την προσωπικη μου αποψη:

αν κ εφοσον ο Moufas εκανε πλακιτσα κ συνεχιζει να διαβαζει το συγκεκριμενο θρεντ...καλο ειναι να ζητησει μια συγνωμη για να τελειωσει φιλικα αυτη η παρεξηγηση!Εγω αυτο θα εκανα...κ παλι σου λεω οτι ειναι προσωπικη αποψη!

σαν φορουμ...σαφως κ απαιτειτε πιστωση χρονου!

δεν ειμαι μονος ουτε εγω ουτε καποιος αλλος αντμιν σ αυτον τον χωρο!

Θα αποφασισουμε τουλαχιστον 3 κ αν εγκειται λογος διαπληκτισμου ή ποινης να σαι σιγουρος οτι θα δοθει!thumb

Thomelef
11-04-11, 22:20
για να τα βάζουμε όλα ένα ένα στην θέση τους...είμαστε στην χώρα του παραλόγου. δεν
λειτουργεί τπτ απολύτως, και όλα είναι εις βάρος του πολίτη. δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν
υπάρχει ήθος, δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει τπτ. κοινώς η
χώρα μας είναι απέραντο μπ@υρδέλο. προσωπικά σαν θωμάς, δεν βρίσκω παράλογο κάποιος
να κάνει την συγκεκριμένη κίνηση αν είναι τα πράγματα τόσο απλά. και δεν το λέω απο την
πλευρά του να γλυτώσει 1000 - 1500 ευρώ τον χρόνο, απο αυτά που είδη πληρώνει, αλλά
για την προσωπική ευχαρίστηση και την αντίδραση προς το ελληνικό κράτος, που κάθε
μέρα μας κοροιδεύουν όλο και πιο πολύ. ναι να καταρεύσει, είναι πλέον σαν να λέμε, για το
αν θα πρέπει να λυπηθούμε τον κλέφτη, λέγοντας έλα μωρέ τώρα τον άνθρωπο...είναι
δυνατόν να κρύψουμε τα λεφτά και τα χρυσαφικά??? και τι θα κλέψει ο άνθρωπος.

Thomelef
11-04-11, 22:25
έντιτ...πείτε μου έναν λόγο πχ γιατί να μην το κάνω, όταν έχω να λαμβάνω φπα εδώ και
εννέα μήνες κοντά απο δουλειές εξωτερικού, τα οποία δεν μπορώ ούτε να τα ρυθμίσω στο
φπα που πληρώνω απο τα τιμολόγια που κόβω. ξέρετε τι μου λένε??? άλλο το ένα άλλο το
άλλο. και μιλάμε ρε παιδιά??? είναι δυνατόν??? καμμία λύπηση. ότι μπορεί να γλυτώσει ο
καθένας ας το γλυτώσει. εδώ δεν υπάρχει τσίπα. μόνο γαιδουριά.

pilot
11-04-11, 22:43
Θωμά ήρθε η ώρα για το Πορκι μου φαίνεται!!:whistle::whistle:

nikos-Mpacket
11-04-11, 22:46
έντιτ...πείτε μου έναν λόγο πχ γιατί να μην το κάνω, όταν έχω να λαμβάνω φπα εδώ και
εννέα μήνες κοντά απο δουλειές εξωτερικού, τα οποία δεν μπορώ ούτε να τα ρυθμίσω στο
φπα που πληρώνω απο τα τιμολόγια που κόβω. ξέρετε τι μου λένε??? άλλο το ένα άλλο το
άλλο. και μιλάμε ρε παιδιά??? είναι δυνατόν??? καμμία λύπηση. ότι μπορεί να γλυτώσει ο
καθένας ας το γλυτώσει. εδώ δεν υπάρχει τσίπα. μόνο γαιδουριά.

Αχ ρε Θωμα με χτυπησες στην καρδια,στην ψυχη και στην τσεπη με το ποσταρισμα σου.

Θα σου πω να κανεις υπομονη οπως κανουμε και εμεις που δεν εχουμε παρει ακομα το ΦΠΑ απο εξαγωγες του 2008,2009 και φυσικα του 2010,αλλα εχουμε πληρωσει φορο εισοδηματος,περαιωση και οτι αλλο μας εχει ζητηθει μεχρι τωρα.

Αρα μας οδηγουν στο να ψαχνουμε αλλους τροπους για να γλυτωσουμε απο την σαπιλα του Ελληνικου συστηματος.

Thomelef
11-04-11, 23:03
εγώ συμφωνώ να στηρίζουμε την χώρα μας. να μας στηρίζει και αυτή όμως. εδώ μιλάμε πως
ένα πολύ μικρό ποσοστό έχουν κάνει τέρατα και έχουν φέρει την ελλάδα σε αυτό το σημείο,
και τώρα έχουμε κληθεί όλοι οι υπόλοιποι, να σώσουμε την κατάσταση απο τα τέρατα που
άλλοι έκαναν. και μάλιστα πρέπει να βάλουμε πλάτη χωρίς την θέληση μας. απαράδεκτο δεν
είναι??? προσωπικά εγώ νομίζω πως είναι το ίδιο ακριβώς με την παράδοση πινακίδων...
απλά ο ένας δεν πληρώνει με το τίμημα να μην ευχαριστιέται το αυτοκίνητο του, έναντι του
άλλου. όπως και να το κάνουμε όμως, είναι μια αντίδραση...αν δεν είναι ικανοί να καταλάβουν
ολοι αυτοί που βγάζουν αυτούς τους νόμους τι κακό κάνουν στην χώρα που υποτίθεται πως
κοιτάν να σώσουν, τότε καλώς να επωφελούνται οι βούλγαροι και οι κάθε βούλγαροι απο
τον αγανακτησμένο έλληνα.

ORPHEUS
11-04-11, 23:40
Και 1 ευρώ να μπορείς να γλιτώσεις από αυτό το μπουρδέλο που έχουμε για κράτος σε βάζει στην διαδικασία να σκεφτείς πως μπορεί να γίνει αυτό , άλωστε "το νόμιμο είναι και ηθικό " ...και όποιος μπορεί καλά κάνει , και δεν είμαι ο "κλασικός ελληναρας" απλά βαρέθηκα την σφαλιάρα και την κορόιδα , έμπορος είμαι και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε......
όσο για τους εύθικτους πατριώτες μακάρι η βενζίνη να πάει 10ευρο το λίτρο και τα τέλη 5.000 το μήνα, για να νιώθουν ότι κάνουν καλύτερα το καθήκον απέναντι στο κράτος. Σε ένα κράτος που πρώην κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι πήρε ένα πεντακοσάρικο σε λάδωμα αλλά το βάλε στο κόμμα , το οποίο δηλώνει ότι δεν πήρε τσιγάρο , και από τότε όλοι κάνουν το βοσκό δεν ανοιξε μύτη , σε ένα κράτος όπου η σύζυγος πρώην υπουργού, υπάλληλος ΔΕΚΟ που είναι 5 χρόνια σε αργία, άδεια άνευ υποδοχών , δηλαδή άνεργη της έδωσε τράπεζα δάνειο με 4500 ευρώ το μήνα δόση, για αγοράσει ένα ακίνητο από μια offshore εταιρία στη οποία πλήρωνε ενοίκιο μέχρι να το αγοράσει το ακίνητο αυτό:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
σε ένα κράτος που έκανα κάθε χρόνο αυτοπεραιωση εθελοντικά και μου στείλε περαίωση γιατί ήμουνα κορόιδο που έκανα μόνος μου , μπορώ να συνεχίσω να γράφω για πιο κράτος εγώ νιώθω ότι έχω απέναντι μου γιατί μαζί μου δεν είναι σίγουρα , αλλά θα πέσει ο σερβερ :thumbsdown:
ρε ουουστ

Stathis
12-04-11, 00:39
δεν εχετε αδικο που αγανακτειτε αλλα μην ευτελισουμε το θεμα παλι στα κακως κειμενα του κρατους.
ουτε ειναι τροπος εκδικησης και αντιδρασης η αποκτηση πορσε με βουλγαρικα νουμερα.
οσο για τη δαιμονοποιηση της επιχειρηματικοτητας απο ανθρωπους που ισως δεν ξερουν καν πως λειτουργουν οι επιχειρησεις, ο θωμας πιο πανω απεδειξε με ενα απλο παραδειγμα οτι οσο μεγαλυτερη ειναι μια δουλεια τοσο μεγαλυτερα προβληματα αντιμετωπιζει απο το υπαρχον καθεστως.
γι αυτο αλλωστε οι περισσοτερες επιχειρησεις που εχουν τη δυνατοτητα μεταφερονται αλλου. (και να δουμε οταν θα κλεισουν ή θα φυγουν ολοι οσοι παραγουν -και δεν τους θελουμε γιατι πηραν "μερσεντε"-, απο που θα πληρωθουν οι φιλοι μας οι δημοσιοι και λοιποι κρατικοδιαιτοι που δεν παραγουν τιποτα αλλα εμαθαν μονο να καταναλωνουν.:))
να ειστε σιγουροι ο επιχειρηματιας δεν προκειται να χασει, αν δει οτι το πλαισιο δεν τον εξυπηρετει μεταφερει αλλου τη δραστηριοτητα του. σε αλλες χωρες, αλλους τομεις κλπ.
πληροφοριακα απο τη μισθωση ενος αυτοκινητου 100-200 χιλιαδων ευρω ειναι αμελητεα τα φορολογικα κερδη σε επιχειρησεις με τζιρους μερικα εκατομμυρια (και αντιστοιχους φορους).
η μισθωσεις γινονται για αλλους λογους πιο πρακτικους τους οποιους τους εχουμε αναλυσει σε αναλογα θεματα, ετσι οποιος θελει να σχολιασει αυτο το συστημα μπορει να το κανει εκει.
καποια off-topic διαγραφηκαν ας μεινουμε στο θεμα μας και ας συνεχισουμε την κουβεντα για τις βουλγαρικες πινακιδες και το κατα ποσο ειναι θεμιτο να προβει καποιος σε ενα σωρο ψευδεις δηλωσεις και εικονικες πραξεις με σκοπο την κατοχη ενος καλυτερου αυτοκινητου.

billakos
12-04-11, 14:42
ναι ρε παιδια ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα.. συμφωνω οτι η κατασταση εδω ειναι οτι να ναι.. αλλα.. αν καποιος το εχει κανει ας μας πει ποια ειναι η διαδικασια της ολης φασης,ποσο κοστιζει και τελικα ποσα κερδισε με την κινηση αυτη? αν δεν θελει να το πει εδω ας με στειλει πμ..για ν καταλβω επακριβεστατα τη παιζει.

katsaraios
12-04-11, 14:46
ναι ρε παιδια ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα.. συμφωνω οτι η κατασταση εδω ειναι οτι να ναι.. αλλα.. αν καποιος το εχει κανει ας μας πει ποια ειναι η διαδικασια της ολης φασης,ποσο κοστιζει και τελικα ποσα κερδισε με την κινηση αυτη? αν δεν θελει να το πει εδω ας με στειλει πμ..για ν καταλβω επακριβεστατα τη παιζει.
ξαναδιαβασε το αρχικο ποστ φιλε.τι να σου πει ο καθενας προσωπικα τι κανει με τα λεφτα του???
οποιος θελει να ψαχτει οι οδηγιες ειναι εκει.

tamtamcafe
12-04-11, 15:06
εχω την εντυπωση οτι ολοι μας ειμαστε δυσαρεστημενοι απο το κρατος και οπως το οριζουν αυτοι που τους δωσαμε το δικαιωμα να το κυβερνουν δυστυχως
ουτε προκειται να σταματησει ο ελληναρας σταθη μου να ψαχνει τροπους να λουφαρει οτιδηποτε, ουτε ομως και οι κυβερνωντες να βγαζουν τον κωλο τους απ'εξω και να ειναι υπερανω παντων ψαχνοντας πως θα σε γ@μ@σουν που ολο "και καλα" τους ξεφευγεις
εχεις δικιο να λες οτι τα πληρωνουν οι αλλοι οσα καποιοι λουφαρουν αλλα φανταζομαι δε μιλας για αυτους που πανε στη βουλγαρια για αυτοκινητα ε?
και λεω φανταζομαι γιατι αν πχ 10000 ελληναρες πανε στην βουλγαρια να γλυτωσουν απο 1000 εως 2000 το χρονο, φαντασου καποιοι 10 εως 30 δεν βγηκαν καν απο την ελλαδα
και εχουν γλυτωσει, φαει και πιει, εις βαρος των νομιμων πολιτων, την υποθηκη της ελλαδας και στα δισεγγονα μας.........
βεβαια θα μου πεις ετσι δε βγαζουμε ακρη και θα εχεις δικιο, αλλα για φαντασου οτι με αυτη τη λογικη καθε χρονο η ελλαδα βουλιαζει
γιατι καποιοι θελουν και καλα κανουν να πληρωνουν διοδια γιατι ετσι λεει ο νομος ανεξαρτητα αν δεν απολαμβανουν αυτο που πληρωνουν,
γιατι καποιοι θελουν ναι πληρωνουν και καλα κανουν εισητηρια στα ΜΜΜ ανεξαρτητα αν απολαμβανουν αυτα για τα οποια πληρωνουν
γιατι καποιοι πληρωνουν τελη κυκλοφοριας και καλα κανουν για να μπορουν να κινουνται με ασφαλεια στον δρομο χωρις να απολαμβανουν αυτο που πληρωνουν
και γιατι....... και γιατι..... και γιατι...... και γιατι.... καλα κανουν αυτοι που το κανουν
ομως εμενα και τον καθε ελληνα που αισθανεται προδωμενος και εγκαταλελειμενος απο αυτο το πραγμα που κυβερνα αυτο το κρατος
που ελπιζει ο πολιτης και θελει να ειναι νομιμος τον κατακρεουργει καθε μερα και του παιρνει οτι εχει φτιαξει μικρο η μεγαλο....
χρειαζεται να αντιδρασουμε και αυτη ειναι μια μορφη αντιδρασης σταθη και για καποιους που με οικονομιες στερησεις εχουν την καυλα να παρουν ενα καλο αυτοκινητο
ερχεται ο γαμαω και του λεει: που πας ρε κααμητροοοοο....., εσυ δεν εχεις δικαιωμα στο ονειρο, ασχετα αν αυτος ηθελε να κανει το σκατο του παξιμαδι για να οδηγει μια φορα το μηνα ενα καλο αυτοκινητο
θα πρεπει εκτος απο τον ιδρωτα του να το αποκτησει να τον γ@μ@σουν για να το χαρει εστω και λιγο
και δε μιλω φυσικα για τα λαμογια που με χ τροπους αποκτουν τα παντα και μετα παραπονιουνται
για αυτο
Ε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΡΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ
:mpaks:

billakos
12-04-11, 15:06
ξαναδιαβασε το αρχικο ποστ φιλε.τι να σου πει ο καθενας προσωπικα τι κανει με τα λεφτα του???
οποιος θελει να ψαχτει οι οδηγιες ειναι εκει.

οχι ρε συ δ ζητησα να μου πει καποιος τ κανει με τ λεφτα του.. προς θεου.
ζητησα ν μ πει ποσα κερδιζεισ πανω κατω για τελη ασφαλειες κτλ.(γ αυτο κ ειπα μ πμ).
ναι το διαβασα το αρχικο ποστ. αλλα αλλο ν τ διαβαζεις και ν λες οκ θα τ κανω. και αλλο να το σ πει καποιος π τ εχει κανει γτ ολο και θα θελει κατι ακομα στην διαδικασια.

katsaraios
12-04-11, 15:08
εχω την εντυπωση οτι ολοι μας ειμαστε δυσαρεστημενοι απο το κρατος και οπως το οριζουν αυτοι που τους δωσαμε το δικαιωμα να το κυβερνουν δυστυχως
ουτε προκειται να σταματησει ο ελληναρας σταθη μου να ψαχνει τροπους να λουφαρει οτιδηποτε, ουτε ομως και οι κυβερνωντες να βγαζουν τον κωλο τους απ'εξω και να ειναι υπερανω παντων ψαχνοντας πως θα σε γ@μ@σουν που ολο "και καλα" τους ξεφευγεις
εχεις δικιο να λες οτι τα πληρωνουν οι αλλοι οσα καποιοι λουφαρουν αλλα φανταζομαι δε μιλας για αυτους που πανε στη βουλγαρια για αυτοκινητα ε?
και λεω φανταζομαι γιατι αν πχ 10000 ελληναρες πανε στην βουλγαρια να γλυτωσουν απο 1000 εως 2000 το χρονο, φαντασου καποιοι 10 εως 30 δεν βγηκαν καν απο την ελλαδα
και εχουν γλυτωσει, φαει και πιει, εις βαρος των νομιμων πολιτων, την υποθηκη της ελλαδας και στα δισεγγονα μας.........
βεβαια θα μου πεις ετσι δε βγαζουμε ακρη και θα εχεις δικιο, αλλα για φαντασου οτι με αυτη τη λογικη καθε χρονο η ελλαδα βουλιαζει
γιατι καποιοι θελουν και καλα κανουν να πληρωνουν διοδια γιατι ετσι λεει ο νομος ανεξαρτητα αν δεν απολαμβανουν αυτο που πληρωνουν,
γιατι καποιοι θελουν ναι πληρωνουν και καλα κανουν εισητηρια στα ΜΜΜ ανεξαρτητα αν απολαμβανουν αυτα για τα οποια πληρωνουν
γιατι καποιοι πληρωνουν τελη κυκλοφοριας και καλα κανουν για να μπορουν να κινουνται με ασφαλεια στον δρομο χωρις να απολαμβανουν αυτο που πληρωνουν
και γιατι....... και γιατι..... και γιατι...... και γιατι.... καλα κανουν αυτοι που το κανουν
ομως εμενα και τον καθε ελληνα που αισθανεται προδωμενος και εγκαταλελειμενος απο αυτο το πραγμα που κυβερνα αυτο το κρατος
που ελπιζει ο πολιτης και θελει να ειναι νομιμος τον κατακρεουργει καθε μερα και του παιρνει οτι εχει φτιαξει μικρο η μεγαλο....
χρειαζεται να αντιδρασουμε και αυτη ειναι μια μορφη αντιδρασης σταθη και για καποιους που με οικονομιες στερησεις εχουν την καυλα να παρουν ενα καλο αυτοκινητο
ερχεται ο γαμαω και του λεει: που πας ρε κααμητροοοοο....., εσυ δεν εχεις δικαιωμα στο ονειρο, ασχετα αν αυτος ηθελε να κανει το σκατο του παξιμαδι για να οδηγει μια φορα το μηνα ενα καλο αυτοκινητο
θα πρεπει εκτος απο τον ιδρωτα του να το αποκτησει να τον γ@μ@σουν για να το χαρει εστω και λιγο
και δε μιλω φυσικα για τα λαμογια που με χ τροπους αποκτουν τα παντα και μετα παραπονιουνται
για αυτο
Ε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΡΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ
:mpaks:

ρε λακαμ σε αφησα να δουλεψεις και καθεσαι στα ιντερνετια????:hystericalbs1::hysterical bs1:

yodas
27-06-11, 18:08
ακούστε και τα ηχητικά στο τέλος έχει ενδιαφέρων

https://www.inews.gr/93/apistefto-ich-choris-teli-kykloforias-tekmiria-kai-asfalistra.htm

steliosm46
27-06-11, 18:55
παιδιά προτείνω το εξής:όσοι είστε απο βόρεια ελλάδα αλλά και οχι μόνο όποιος θέλει και μπορεί δηλαδή,απλα αυτοι τις βόρειας ελλάδας έρχεται ποιο βολικά,προτείνω να κάνουμε ένα γκρούπ-συνάντηση,όπως θέλεται πέστε το..

Να κάνουμε μια συνάντηση για καφέ στην θεσσαλονίκη ασ πούμε, να βρούμε ένα καλό λογιστή ή κάποιον ειδικό δεν ξέρω και εγώ τι χρειάζεται και να το κουβεντιάσουμε, ώστε με αυτό τον τρόπο να ενημερωθούμε όλοι γιατι οι περισσότεροι φοβούνται κλπ (και εγώ μέσα σε αυτούς) να βρούμε μια λύση
να βγάλουμε βουλγάρικες πινακίδες..

δεν ξέρω... τι λέτε εσείς? εγω προσωπικά πλέον νομίζω πως αρχίζει να μην με ενδιαφέρει τι θα πεί ο κάθε μακάκας για το εάν έχω βουλγάρικες πινακίδες κλπ..

Εγώ πάντως πιστέυω οτι θα υπάρξει λύση...και να το οργανώσουμε άμεσα

Παιδιά την συγκεκριμένη πρόταση? Σκέφτεται κανείς γιαυτήν την λύση για βουλγάρικες?

Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται-λεπτομέρειες κλπ,γιαυτό καλά θα ήταν να μας ενημερώσει κάποιος ειδικός σε αυτά..
Για κάποια βασικά όπως:

Τι γίνεται με την ασφάλιση είναι οκ?
Εαν τρακάρεις η σε περίπτωση κλοπής τι γίνεται?
Είναι 100% ασφαλή επιλογή ή υπάρχει κάποιο κόλημα?
Εαν θες να το ξαναβγάλεις παράδειγμα ελληνικές πινακίδες τι γίνεται?μπορείς? ή θα θέλουν κανα τελωνείο?
Εαν 8ες να το πουλήσεις πχ μετά τι γίνεται?βγάζει ελληνικές πινακίδες και στην συνέχεια το πουλάς?

και άλλα τέτοια.., απλά αναφέρω μερικά που σκέφτομαι τώρα μιας και πιστέυω ενδιαφέρουν πολλούς..

paganis
27-06-11, 19:42
ακούστε και τα ηχητικά στο τέλος έχει ενδιαφέρων

https://www.inews.gr/93/apistefto-ich-choris-teli-kykloforias-tekmiria-kai-asfalistra.htm

αφου το βουλγαρικο κρατος...ειναι πιο εξυπνο απο το δικο μας....εισπρατει! οταν η Ελλαδα φορολογει ,...η βουλγαρια δινει φοροελαφρυνσεις και προσελκυει επενδυτες μικρους ή μεγαλους! λιγα ή πολλα ..τα εσοδα για εκεινους ρεουν προς τα εκει.!..οι ανικανοι υπευθυνοι για την ελληνικη διοικηση...φταινε για τα χαλια αυτα!

Thomelef
28-06-11, 08:37
πάντως και με τα βουλγάρικα τα νούμερα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
μόλις μάθω πληροφορίες απο συνεργάτη που έχει επιστολή για κατάσχεση, θα ενημερώσω
ακριβώς το τι γίνεται...μιλήσαμε την παρασκευή, και μου είπε μην κάνεις τπτ...τα υπόλοιπα
απο κοντά. μάλον αυτή την εβδομάδα, θα περάσω απο εκεί, να δώ τι θα μου πεί και γιατί
υπάρχει πρόβλημα.
δεν ήθελα να το γράψω ακόμα, απλά σκέφτηκα πως ίσως κάποιοι απο εδώ έχουν αρχίσει
είδη να κάνουν κάποιες κινήσεις, και είπα να τους προλάβω...

gnx
28-06-11, 08:41
Ελληνας υπήκοος που εργάζεται και διαμένει στο εξωτερικό μπορεί να εχει αμάξι με ξενα νουμερα οχι πάνω απο 185 μέρες το χρόνο.

το και ανάμεσα στα bold δεν ειναι ενωση, ειναι τομή.

Κανεις αλλος για κανένα λόγο δεν ειναι νομιμος.

Kostas_1
28-06-11, 14:44
Για να προσπαθησω να συγκεντρωσω την ουσια (δεκτες οι διορθωσεις σε τυχον λαθη)

1-Απαιτειται μονιμη κατοικια στη Βουλγαρια,
2-Γινεται διαγραφη από Ελλαδα και εγγραφη του αυτοκινητου στη Βουλγαρια
3-Καθε 6 μηνες μεταβαση εκει για ανανεωση της αδειας (κανονικα απαιτειται παραμονη εκει 185 μερες το χρονο)
4-Ασφαλεια σε Βουλγαρικη ασφαλιστικη και εκδοση πρασινης καρτας (καλυπτει μονο απλη αστικη ευθυνη) δεν υπαρχει για μεικτη και κλοπη
5- Επανεισαγωγη σε Ελλαδα μαλλον αποκλειεται (λόγω δασμων μτχ). Αρα σε Βουλγαρια αν θες να το πουλησεις καποια στιγμη
6- Οδηγειται ΜΟΝΟ από τον κατοχο.
7- Εξαρτάσαι αμεσα από το γραφειο εξυπηρετησης (sic) εκει για ολη τη διάρκεια (επανεκδόσεις ασφαλισης, τελη κυκλοφορίας, κλπ)
8- Εισαι υπό ανησυχια για πιθανους ελέγχους και τρεχαματα να αποδειξεις την αναγκη-υπαρξη μονιμης κατοικιας+εργασιας εκει. Αρα ενεχει κινδυνους για υπαλληλους που εργάζονται σε καθημερινη βαση στην Ελλαδα. Αρκετά πιο ευκολο για ελ. επαγγελματιες, επιχειρηματιες, συνταξιουχους.
9- Πολυ μικρότερο κόστος

Ξεχασα κατι? Για συμπληρωστε...

και βεβαια σε αναμονη:

πάντως και με τα βουλγάρικα τα νούμερα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
μόλις μάθω πληροφορίες απο συνεργάτη που έχει επιστολή για κατάσχεση, θα ενημερώσω
ακριβώς το τι γίνεται...μιλήσαμε την παρασκευή, και μου είπε μην κάνεις τπτ...τα υπόλοιπα
απο κοντά. μάλον αυτή την εβδομάδα, θα περάσω απο εκεί, να δώ τι θα μου πεί και γιατί
υπάρχει πρόβλημα.
δεν ήθελα να το γράψω ακόμα, απλά σκέφτηκα πως ίσως κάποιοι απο εδώ έχουν αρχίσει
είδη να κάνουν κάποιες κινήσεις, και είπα να τους προλάβω...

και μερικα λινκ:
https://www.hermesintlmovers.com/pdf/ix.pdf
https://www.taxheaven.gr/pages/library2/load/12/load1/7922

Thomelef
28-06-11, 15:19
λοιπόν...τον πείρα τηλ τον τύπο, και τον έπριξα για να μου πεί τι παίζει...
χοντρά χοντρά...όποιος νομίζει πως κάνοντας απλώς σύσταση εταιρείας η οποία υπάρχει μόνο
στα χαρτιά και δεν έχει εκδόσει αποδείξεις ή τιμολόγια, μετά απο διαστάυρωση θα έχει μεγάλο
πρόβλημα μιάς και πολύ λογικά η εταιρεία θεωρείτε εικονική...
επίσεις αν μέχρι τώρα γινόταν έλεγχος στους 2 απο τους 10 έλληνες, τώρα θα γίνεται στους
20 απο τους 10...τα πρόστιμα είναι βαρβάτα, + της κατασχέσεως.
ο μοναδικός τρόπος για κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο, είναι νοικιάζοντας κάποιο ακίνητο, ΩΣ
μόνιμη κατοικία, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο για κάποιον ο οποίος εργάζεται στην ελλάδα.
χοντρά χοντρά αυτά...περισσότερες λεπτομέρειες απο κοντά μου είπε πάλι, αν και νομίζω
ότι γενικώς το πείραμε το μύνημα...
αυτός την πάτησε με εταιρεία. η πλάκα είναι, πως έχει κάνει σύσταση γιατί ώντος θα φύγει εκεί,
απλά για κάποιο λόγο το θέμα είχε παγώσει και δεν μεταφέρθηκε, γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα
με την παροχή ρεύματος και το ψάχνει ακόμα...
σαν καλός έλληνας φυσικά δεν ξέχασε να δηλώσει τα αμάξια εκεί!!!χαχαχαχαχα...

Kostas_1
28-06-11, 15:23
λοιπόν...τον πείρα τηλ τον τύπο, και τον έπριξα για να μου πεί τι παίζει...
χοντρά χοντρά...όποιος νομίζει πως κάνοντας απλώς σύσταση εταιρείας η οποία υπάρχει μόνο
στα χαρτιά και δεν έχει εκδόσει αποδείξεις ή τιμολόγια, μετά απο διαστάυρωση θα έχει μεγάλο
πρόβλημα μιάς και πολύ λογικά η εταιρεία θεωρείτε εικονική...
επίσεις αν μέχρι τώρα γινόταν έλεγχος στους 2 απο τους 10 έλληνες, τώρα θα γίνεται στους
20 απο τους 10...τα πρόστιμα είναι βαρβάτα, + της κατασχέσεως.
ο μοναδικός τρόπος για κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο, είναι νοικιάζοντας κάποιο ακίνητο, ΩΣ
μόνιμη κατοικία, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο για κάποιον ο οποίος εργάζεται στην ελλάδα.
χοντρά χοντρά αυτά...περισσότερες λεπτομέρειες απο κοντά μου είπε πάλι, αν και νομίζω
ότι γενικώς το πείραμε το μύνημα...
αυτός την πάτησε με εταιρεία. η πλάκα είναι, πως έχει κάνει σύσταση γιατί ώντος θα φύγει εκεί,
απλά για κάποιο λόγο το θέμα είχε παγώσει και δεν μεταφέρθηκε, γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα
με την παροχή ρεύματος και το ψάχνει ακόμα...
σαν καλός έλληνας φυσικά δεν ξέχασε να δηλώσει τα αμάξια εκεί!!!χαχαχαχαχα...

Αυτο με τις εικονικες εταιρειες ειχε αρχισει να βρωμαει....
Η μονιμη κατοικια ειναι απαραιτητη αλλα....τα γραψα πιο πανω...
αξιζει?

GiannisRob
28-06-11, 15:26
αξιζει?

Τελικά ότι και να κάνουμε, για να μπορούμε να έχουμε ένα δίλιτρο αυτοκίνητο τα χρήματα μας θα πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό. Είτε πληρώνοντας τέλη στην Ελλάδα, είτε στη Βουλγαρία...

Thomelef
28-06-11, 15:38
για ένα αμάξι, δεν αξίζει τπτ απο τα παραπάνω πιστεύω...υπομονή και παλι υπομονή...
μπόρα είναι και θα περάσει. εμείς να κρατηθούμε όπως μπορούμε, και θα την βγάλουμε
πάλι την άκρη...

GiannisRob
28-06-11, 15:45
για ένα αμάξι, δεν αξίζει τπτ απο τα παραπάνω πιστεύω...υπομονή και παλι υπομονή...
μπόρα είναι και θα περάσει. εμείς να κρατηθούμε όπως μπορούμε, και θα την βγάλουμε
πάλι την άκρη...

Σαφώς! Κάθε τι έχει την αξία του, μεταξύ αυτών και το αυτοκίνητο, όση οδηγική ευχαρίστηση και αν προσφέρει! Value for money που λένε :D

:cheers:

pilot
28-06-11, 17:57
μάλιστα..δεν αξίζει με τίποτε όπως είπαν και οι από πάνω... ίδωμεν..:thumbsdown:

Kostas_1
28-06-11, 18:04
Ας το δουν και αλλοι αν ξεχασα κατι και αφου κατασταλαξουμε το βαζω στο 1ο ποστ, να μην το ψαχνουμε καθε φορα, μια και προβλεπω παλι σε λιγο καιρο αρκετους να θελουν να ενημερωθουν

Για να προσπαθησω να συγκεντρωσω την ουσια (δεκτες οι διορθωσεις σε τυχον λαθη)

1-Απαιτειται μονιμη κατοικια στη Βουλγαρια,
2-Γινεται διαγραφη από Ελλαδα και εγγραφη του αυτοκινητου στη Βουλγαρια
3-Καθε 6 μηνες μεταβαση εκει για ανανεωση της αδειας (κανονικα απαιτειται παραμονη εκει 185 μερες το χρονο)
4-Ασφαλεια σε Βουλγαρικη ασφαλιστικη και εκδοση πρασινης καρτας (καλυπτει μονο απλη αστικη ευθυνη) δεν υπαρχει για μεικτη και κλοπη
5- Επανεισαγωγη σε Ελλαδα μαλλον αποκλειεται (λόγω δασμων μτχ). Αρα σε Βουλγαρια αν θες να το πουλησεις καποια στιγμη
6- Οδηγειται ΜΟΝΟ από τον κατοχο.
7- Εξαρτάσαι αμεσα από το γραφειο εξυπηρετησης (sic) εκει για ολη τη διάρκεια (επανεκδόσεις ασφαλισης, τελη κυκλοφορίας, κλπ)
8- Εισαι υπό ανησυχια για πιθανους ελέγχους και τρεχαματα να αποδειξεις την αναγκη-υπαρξη μονιμης κατοικιας+εργασιας εκει. Αρα ενεχει κινδυνους για υπαλληλους που εργάζονται σε καθημερινη βαση στην Ελλαδα. Αρκετά πιο ευκολο για ελ. επαγγελματιες, επιχειρηματιες, συνταξιουχους.
9- Πολυ μικρότερο κόστος

Ξεχασα κατι? Για συμπληρωστε...

και μερικα λινκ:
https://www.hermesintlmovers.com/pdf/ix.pdf
https://www.taxheaven.gr/pages/library2/load/12/load1/7922

Thomelef
28-06-11, 18:18
έχουμε και λέμε λοιπόν...όποιος έχει παιδί, γράφει στο όνομα του το αυτοκίνητο και νοικιάζει
σπίτι για το παιδί στην βουλγαρία, με την προυπόθεση πως δεν είναι πουθενά εδώ δηλωμένο
σαν εργαζόμενο ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μπορούσε να τον κάνει μόνιμο κάτοικο ελλάδος.
ο επαγγελματίας, μπορεί να κάνει μια εταιρεία και να στέλνει τιμολόγια στην βουλγάρικη απο την
ελληνική, και απο εκεί να στέλνει τα τιμολόγια πώλησης στους πελάτες της ελληνικής εταιρείας.
κοινός κάνει μια οφσορ με λίγα λόγια, και το αμάξι είναι στο όνομα της εταιρείας...η συγκεκριμένη
μέθοδος δεν είναι καθόλου παράνομη για χώρες εντός ζώνης, άσχετα τις @@ που λένε εδώ,
μιάς και δεν μπορούν να ισχυριστούν παρανομία και τις αφήνουν όλες στην υσηχία τους...
εξαιρούνται φυσικά αυτές που υπάρχουν για να ξεπλένουν χρήμα...απο την στιγμή που δεν
υπάρχει τελωνείο, τα πάντα είναι νόμιμα. σαν να πειγαίνατε εμπορεύματα στην διπλανή σας
πόρτα...
φυσικά υπάρχουν και άλλοι πολοί τρόποι για να κάνεις μαι*****ές, αλλά νομίζω πως είναι πολύ
to much για ένα ή και δύο αυτοκίνητα τέτοια πράγματα...

bill_m3
28-06-11, 18:36
έχουμε και λέμε λοιπόν...όποιος έχει παιδί, γράφει στο όνομα του το αυτοκίνητο και νοικιάζει
σπίτι για το παιδί στην βουλγαρία, με την προυπόθεση πως δεν είναι πουθενά εδώ δηλωμένο
σαν εργαζόμενο ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μπορούσε να τον κάνει μόνιμο κάτοικο ελλάδος.
ο επαγγελματίας, μπορεί να κάνει μια εταιρεία και να στέλνει τιμολόγια στην βουλγάρικη απο την
ελληνική, και απο εκεί να στέλνει τα τιμολόγια πώλησης στους πελάτες της ελληνικής εταιρείας.
κοινός κάνει μια οφσορ με λίγα λόγια, και το αμάξι είναι στο όνομα της εταιρείας...η συγκεκριμένη
μέθοδος δεν είναι καθόλου παράνομη για χώρες εντός ζώνης, άσχετα τις @@ που λένε εδώ,
μιάς και δεν μπορούν να ισχυριστούν παρανομία και τις αφήνουν όλες στην υσηχία τους...
εξαιρούνται φυσικά αυτές που υπάρχουν για να ξεπλένουν χρήμα...απο την στιγμή που δεν
υπάρχει τελωνείο, τα πάντα είναι νόμιμα. σαν να πειγαίνατε εμπορεύματα στην διπλανή σας
πόρτα...
φυσικά υπάρχουν και άλλοι πολοί τρόποι για να κάνεις μαι*****ές, αλλά νομίζω πως είναι πολύ
to much για ένα ή και δύο αυτοκίνητα τέτοια πράγματα...

Εκτός αν φτιάξουμε μια εταιρεία στην βουλγαρία που θα ονομάζεται BMWFANS και θα βάλουμε όλα τα αυτοκίνητα του φόρουμ εκεί!!!
Τι λέτεεεεεεεεεε?????????????? :D:D:D:D:D:D:D

steliosm46
29-06-11, 18:42
Εκτός αν φτιάξουμε μια εταιρεία στην βουλγαρία που θα ονομάζεται BMWFANS και θα βάλουμε όλα τα αυτοκίνητα του φόρουμ εκεί!!!
Τι λέτεεεεεεεεεε?????????????? :D:D:D:D:D:D:D

Να γίνει!!:original:

katsaraios
29-06-11, 18:51
εγω σας προτεινω να κανετε ΥΠΟΚΙΒΥΣΜΟ ...οπως λεγανε καποιοι φωστηρες:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
29-06-11, 18:54
κλείδωμα και τέλος. σιγά μην σκάσουμε κιόλα.
δεν χρειάζεται και πολύ σκασίλα, η λύση είναι απλή...έτσι αυτοί, έτσι εμείς!!!
με οποιονδήποτε τρόπο όμως, θα παραμείνουμε έντιμοι. εγώ δεν θα τους δώσω το δικαίωμα
τους μπάσταρδους να με κάνουν παράνομο με το έτσι θέλω...

Stathis
28-07-11, 10:54
ελα θωμα, ετοιμο σε εχω...

δεν θελω τιποτε αλλο, να σε δω με βουλγαρικες πινακιδες... :hystericalbs1::hystericalbs1:

https://www.car.gr/xyma/view/1580658/

Εαν τα εξοδα του αυτοκινητου σας(τελη κυκλοφοριας,κτλ.),σας εχουν εξαναγκασει να θεσετε το αυτοκινητο προς πωληση ή να παραδωσετε τις πινακιδες του,εχουμε τιν πλεον οικονομικοτερη λυση για να μην το αποχωριστειτε!σας προτεινουμε να σας μετατρεψουμε το αυτοκινητο σας με Βουλγαρικες πινακιδες ειναι ακρως νομιμοτατο ,δοκιμασμενο, δεν υπαρχει κινδυνος κατασχεσης απο τις Ελληνικες αρχες,διοτι σας εξασφαλιζουμε Βουλγαρικη αδεια παραμονης οπου σας δινει επιπλεον δικαιωμα να αγορασετε αυτοκινητα απο την Ε.Ε. Τα εξοδα ειναι τα εξης:
1τος Χρονος
1001-2500 κ.εκ.=1000ε
2501-3150 κ.εκ.=1100ε
3151 κ ανω κ.εκ.=1200ε

2,3,4τος...χρονος
1001-2500 κ.εκ.=400ε
2501-3150 κ.εκ.=500ε
3151 κ ανω κ.εκ.=550ε

στην τιμη συμπεριλαμβανονται όλα τα απαιτουμενα εξοδα-χρεωσεις : (αδεια παραμονης,αδεια κυκλοφοριας,τελη ταξινομησης,τραπεζικα εξοδα,ασφαλεια τυπου αστικη ευθυνη+πρασινη καρτα,τακτικος μηχανικος ελεγχος<κτεο>,τελη κυκλοφοριας,οικολογικος φορος,συμβολαιογραφικα.)

Δεν υπαρχει κινδυνος απατεωνιας ειναι δοκιμασμενο απο Ελληνες πολιτες πελατες μας ιδιοκτητες πολυτελων, αυτοκινητων,δεν πληρωνετε προκαταβολικα,πληρωνετε παντα στην ωρα διαδικασιας,ολα γινονται με την παρουσια σας!
Για πληροφοριες:
(τηλεφωνειτε στις ωρες(11πμ-14μμ και 18μμ-22μμ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54630

Thomelef
28-07-11, 13:54
ελα θωμα, ετοιμο σε εχω...

δεν θελω τιποτε αλλο, να σε δω με βουλγαρικες πινακιδες... :hystericalbs1::hystericalbs1:

https://www.car.gr/xyma/view/1580658/

ναι...και χρυσή αλυσίδα μεγέθους σαν και αυτές που κλειδώνουν τις βέσπες!!!:th_Laie_67-1:

Stathis
28-07-11, 14:25
η βεσπα δεν χρειαζεται κλειδωμα ρε.
τη βαζει μπροστα μονο ο ιδιοκτητης της.
ειναι σαν το σκυλο, γνωριζει ενα αφεντικο...thumb

Stamatis
28-07-11, 14:50
Καλα μην ορκιζεσαι.
Οι δικιες μου, ουτε με το αφεντικο τους ξεκινανε.

Stathis
28-07-11, 14:52
γι αυτο δεν παιρνουν οι δικες σου, γνωριζουν τον προηγουμενο...;)

Thomelef
28-07-11, 15:43
η βεσπα δεν χρειαζεται κλειδωμα ρε.
τη βαζει μπροστα μονο ο ιδιοκτητης της.
ειναι σαν το σκυλο, γνωριζει ενα αφεντικο...thumb

Καλα μην ορκιζεσαι.
Οι δικιες μου, ουτε με το αφεντικο τους ξεκινανε.

γι αυτο δεν παιρνουν οι δικες σου, γνωριζουν τον προηγουμενο...;)

ή πολύ απλά, σου λένε πως δεν έχεις τα μούτρα για να είσαι ιδιοκτήτης τους!!!:th_Laie_67-1:

Z4 DCT
28-07-11, 15:47
ή πολύ απλά, σου λένε πως δεν έχεις τα μούτρα για να είσαι ιδιοκτήτης τους!!!:th_Laie_67-1:

Η σου λενε αστες και παρε ενα γιαπωνεζικο να παιρνει μπρος με μιση μιζια....:thumbsup:

Stathis
28-07-11, 15:51
Η σου λενε αστες και παρε ενα γιαπωνεζικο να παιρνει μπρος με μιση μιζια....:thumbsup:

να και η https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/emot/thsmiley-fart.gif.
και ελεγα τοση ωρα και δεν πεταχτηκε ακομα...:th_Laie_67-1:

Stamatis
28-07-11, 15:53
Αντε ρε ξυλοκόπε, που θα μας πείς και για τις βέσπες μας τώρα.
Κούλερμαν των 5 ηπείρων.
Ταυρομάχε, καβαλάρη της συμφοράς, κουλομαρία, γιεγιέ...

Ξουτ ρε.

Ελα να σε πάω μια βόλτα με την GranTurismo να σου φτάσει το σκτο στην κάλτσα και τα ξαναλέμε, ασδεντούβαλε, κατσινόκωλε, που θες και σουπερλάιντ τσαέραν στο αμάξιν για να καλύψεις την κουλαμάραν σου...

(ρώτα τον τσίφτη να στο εξηγήσει το τελευταίο)

Z4 DCT
28-07-11, 15:54
Αντε ρε ξυλοκόπε, που μας πείς και για τις βέσπες μας τώρα.
Κούλερμαν των 5 ηπείρων.

Ξουτ ρε.

Ελα να σε πάω μια βόλτα με την GranTurismo να σου φτάσει το σκτο στην κάλτσα και τα ξαναλέμε, ασδεντούβαλε, κατσινόκωλε, που θες και σουπερλάιντ τσαέραν στο αμάξιν για να καλύψεις την κουλαμάραν σου...

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Stamatis
28-07-11, 15:55
Αντε ρε ξυλοκόπε, που μας πείς και για τις βέσπες μας τώρα.
Κούλερμαν των 5 ηπείρων.

Ξουτ ρε.

αυτα πηέναεν για ντον Ντομελέφ.

Για την άλλη την παλιογαλότσα, τον κώλο της μαϊμούς τον ξεκαπίστρωτο, θα σκεφτώ άλλα το βράδυ να του τα στείλω με sms κατα τις 4 το ξημέρωμα.

Z4 DCT
28-07-11, 15:56
να και η https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/emot/thsmiley-fart.gif.
και ελεγα τοση ωρα και δεν πεταχτηκε ακομα...:th_Laie_67-1:

Εσενα σε ''σωνει '' καπως το γεγονος οτι καβαλας τον πυραυλο που τον λενε ducati....τσαχπινογριαthumb

Stathis
28-07-11, 15:58
σιγα τον πυραυλο, 95 αεροψυκτα αλογα...
ακομα και με τη χελωνα το Ζ σου θα δυσκολευεται... thumb
:hystericalbs1::hystericalbs1:

Thomelef
28-07-11, 16:30
Κούλερμαν των 5 ηπείρων.

Ξουτ ρε.

άσε ρε...
είπαμε τη μύγα να χέσει και αυτή ξεκωλιάστηκε...απο το πολύ ελάφρωμα μέχρι και τα λάστιχα έβγαλες,
και ακόμα δεν έχεις πάρει γραμμή γιατί σου ανάβει αντισπίν όταν είσαι σε στροφή...βγάλε το τιμόνι...
μείον 4 κιλά, θα στρίβεις και καλύτερα:D

Stamatis
28-07-11, 18:39
Θα βαλω και βουργαρικες πινακιδες που εχουν αλλο μεταλο πιο λαϊτ.
(το ξαναφεραμε στο θεμα)

m-power_01
28-07-11, 18:51
Θα βαλω και βουργαρικες πινακιδες που εχουν αλλο μεταλο πιο λαϊτ.
(το ξαναφεραμε στο θεμα)

Βάλε και με αυτό το μυστήριο ύφος που έχεις θα σε σταματάνε με τα όπλα ανά χείρας!:th_Laie_67-1:

Kostas_1
28-07-11, 19:17
https://www.danheller.com/images/Europe/Scotland/Misc/lost-sign-big.jpg

To thanks ειναι γιαυτο βεβαια:

...
(το ξαναφεραμε στο θεμα)

:):):)

Thomelef
28-07-11, 19:20
https://www.danheller.com/images/Europe/Scotland/Misc/lost-sign-big.jpg

To thanks ειναι γιαυτο βεβαια:

:):):)

ο στά1 και ο στά2 φταίνε...
άμα βρείτε ποιός είναι ο ένας και ποιός είναι ο άλλος, δωράκι...
back to of topic............................................. ........................:original:

ok ok ok sorry!!!:thumbsup:

nikos valvetronic
28-07-11, 22:51
Κούλερμαν των 5 ηπείρων.

Ξουτ ρε.

Θα μου επιτρεψετε...: σημαινει πολυ ελαφρυ καθισμα,αν και πιο ακριβης εκφραση ειναι μαξιλαρα!! Σωστα τα λεω;;;;

Thomelef
29-07-11, 08:04
Θα μου επιτρεψετε...: σημαινει πολυ ελαφρυ καθισμα,αν και πιο ακριβης εκφραση ειναι μαξιλαρα!! Σωστα τα λεω;;;;

έτσι νικόλα...απο τα ποντιακά, τώρα μας έπιασε και τα κυπριακά.

bomer
29-07-11, 10:35
ολα αυτα ειναι ατοπα επειδη δεν ξερετε τι κανει η βουλγαρικη εφορια οταν η εταιρεια μαιμου που θα ιδρυσετε δεν κανει φορολογικη δηλωση με εσοδα.
Πηγαινετε στο εμπορικο τμημα της Βουλγαρικης Πρεσβειας να ρωτησετε.
Εκει μαθαινετε αν εισαστε ΝΟΜΙΜΟΙ με ολα αυτα τα φανταστικα που αναφερει ο καθε αφελης εδω.
Και τις απατεωνιες-τσιπιες για ενα κωλαμαξο να μπλεξετε με βουλγαρους οι οποιοι στο τελος θα το κατασχεσουν ξεχαστε τες.
Ας σοβαρευτουμε. Ενας ελληνας επιχειρηματιας ο οποιος μπορει να στησει αληθινη επιχειρηση με εσοδα στη Βουλγαρια, δεν εχει αναγκη να σκεφτεται πως θα παρει Χ6 με ξενα νουμερα. Ουτε καν τον ενδιαφερει. Τα εταιρικα εσοδα τον ενδιαφερουν. Αλλωστε η χρονομισθωση και μισθωση ειναι τσαμπα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα. Αλλωστε κοιταξτε για παραδειγμα την εταιρεια Rent a Car/Leasing που ιδρυσε η Σπανος και ελεξτε τιμες. Συμφερει εναν επιχειρηματια να το παιζει τυχοδιωκτης με Βουλγαρικες πινακιδες?
Εκτος κι εδω, παραπανω γραφουν ελληνες απλοι υπαλληλοι, οι οποιοι το πολυ για ενα χρονο θα ξεφευγουν μεχρι να τους τσιμπησει η ελλην αστυνομια και η βουλγαρικη εφορια. (απο την ελλην. φορολογικη τους δηλωση, και τις ετησιες αποδειξεις καυσιμων)
Τελος παντων ρωτησε κανεις σας το εμπορικο τμημα της Βουλγαρικης Πρεσβειας στην Ελλαδα, να μας καταθεσει εδω την Νομοθετικη Διαταξη?

Kostas_1
29-07-11, 11:05
Αν διαβασεις ολο το θρεντ θα δεις οτι ηδη τα εχουμε πει και ξεκαθαρισει αυτα, εδω και πολλα ποστ πριν :)

Χαβαλες γινεται στις τελευταιες σελιδες :)

S8N
22-08-11, 23:34
https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231124740

nikos1400
23-08-11, 00:25
Αφου ειπαμε οτι δεν ειναι λυση να τρεχουμε να δουμε πως θα ξεφυγουμε απο ενα αδικο μετρο.

Το προβλημα ειναι το 'αδικο μετρο' και πως αυτο θα διορθωθει...

Θα πληρωσω φετος 950+ ευρω 'τελη κυκλοφοριας' για diesel Hyundai 2000cc του 2005 με 95,000χλμ.
Που ξανακουστηκε ??!!

Αλλα μη λεμε παλι τα ιδια...

BILL007
23-08-11, 10:49

Έχουν να κατασχεθούν πολλά μου φαίνεται...

Ακόμα θυμάμαι την σκούπα που έκαναν στα διόδια πριν απο κάποιο καιρό και όποιο ήταν με ξένες πινακίδες έτρωγε μπλόκο...

Konstantinos E60
23-08-11, 19:44

Καλά...!! Τρομάξαμε !!

beliris
23-08-11, 20:13
Εκτός από Βουλγάρικες,εδω στην Βόρεια Ελλάδα παίζουν και πολλές Ρουμάνικες πινακίδες!!!!! Βρυκολάκιασε ο Τσαουσέσκου!!!!Τύποι που δεν είχαν παπάκι,κυκλοφορούν με ρουμάνικες ΒΜW σειρά 5!!!!

katsaraios
23-08-11, 23:06
και με ποια λογικη να τα κατασχουν???
νομιμα ειναι ολα ,εδω θα κυκλοφορουνε με χασις ελευθερα σε λιγο, τα "βουλγαρικα" τους ετσουξαν επειδη δεν εχει ρουφηγμα απο φορους??

aristent
24-08-11, 07:51
και με ποια λογικη να τα κατασχουν???
νομιμα ειναι ολα ,εδω θα κυκλοφορουνε με χασις ελευθερα σε λιγο, τα "βουλγαρικα" τους ετσουξαν επειδη δεν εχει ρουφηγμα απο φορους??

:th_Laie_67-1:
αυτοι Γιωργο ειναι ικανοι να βαλουν φορους στην Βουλγαρικη Κυβερνηση για διαφυγοντα κερδη!!!!:th_Laie_67-1::thumbsup:

Kostas_1
25-08-11, 12:01
Η διαδικασια:

....Το ΣΔΟΕ ξεκινά ελέγχους για το συγκεκριμένο θέμα που θα γίνονται στο δρόμο. Συγκεκριμένα οι ελεγκτές θα σταματούν ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας προκειμένου να ελέγξουν την εθνικότητα του οδηγού. Εφόσον είναι Έλληνας θα καταγράφονται τα στοιχεία του και θα ελέγχεται στη συνέχεια αν η «συνήθης κατοικία» του όπως ορίζει η τελωνειακή νομοθεσία είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αυτό θα γίνεται με βάση το φορολογικό του μητρώο, δηλαδή αν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα, από ποια πηγή προέρχεται αυτό. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία τότε ο φορολογούμενος δεν θα έχει κυρώσεις. Αν όμως διαπιστώνεται ότι ο μοναδικός του δεσμός με τη Βουλγαρία είναι η εικονική εταιρεία και το ΙΧ που ανήκει σε αυτήν τότε θα εφαρμόζεται η νομοθεσία περί λαθραίας εισαγωγής και κυκλοφορίας ΙΧ.

Πηγή (https://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1267605)

Οχι τπτ άλλο, αλλα τα λεγαμε πιο πριν στο θρεντ

giannis_compact
25-08-11, 12:31
Ηδη γνωριζω αυτοκινητο που κατασχεθηκε και το ειχε ενας συγχωριανος μου!
Οποτε αρχισαν ηδη οι ελεγχοι!

beliris
25-08-11, 13:00
Η ΛΥΣΗ ανάγκης για αποφυγή των υπέρογκων τεκμηρίων είναι η άμεση κατάθεση πινακίδων,ώστε να μην εισπράξουν οι φωστήρες του Σοβιετικού υπουργείου οικονομικών,ούτε επιπλέον φόρους,ούτε τέλη κυκλοφορίας,ούτε έσοδα από καύσιμα-διόδια!!! Χούντα-Κατοχή είναι θα περάσει,από εμένα δεν θα πάρουν μία και δεν τους κάνω το χατήρι να γίνω παράνομος!!! Θα κυκλοφορώ μόνο με την Rebel πλέον!!!

Stamatis
25-08-11, 16:03
Και γιατι δε βγαζουμε και βουλγαρικα διαβατηρια;
Να εχουμε και μια περηφανεια οταν τα δειχνουμε στους γ@μωελληνες;

Ποσο κωλο δηλαδη μπορει να δωσει καποιος για δυο τονους σιδερο;
Μη σωσω και το κυκλοφορησω το ρημαδι αμα ειναι να το δω με βουλγαρικες.
Του βαζω φωτια και το καιω και κατουραω στις σταχτες του.

Ελεος.

Samaro
25-08-11, 18:05
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά !!
Εγκυρες πληροφορίες λένε, πως ο αρμόδιος Υπουργός, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των ΙΧδων, κατά το ταξίδι του στην Ανδρο ( ; )
αποφάσισε όχι μόνο την απόσυρση όλων των δυσβάστακτων μέτρων αλλά (μετά τα 40 κύματα) να καταργήσει τα πάντα.

απο σεμπτεβριο περιμενουμε τα καλα νεα.
-φοροι εισαγωγης, τελη ταξινομησης μηδεν,
-τελη κυκλοφοριας μηδεν,
-τεκμηρια μηδεν,
-σουπερ αμολυβδη στα 0,10 ευρω,
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=9232&page=11

Stamatis
25-08-11, 18:34
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά !!
Εγκυρες πληροφορίες λένε, πως ο αρμόδιος Υπουργός, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των ΙΧδων, κατά το ταξίδι του στην Ανδρο ( ; )
αποφάσισε όχι μόνο την απόσυρση όλων των δυσβάστακτων μέτρων αλλά (μετά τα 40 κύματα) να καταργήσει τα πάντα.

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=9232&page=11

Δυστυχως θα αποφασισει ο Μπενυ για αυτο το θεμα.
Οπως και για τα παντα σχετικα με τις "εισπραξεις".

Thomelef
25-08-11, 18:56
Δυστυχως θα αποφασισει ο Μπενυ για αυτο το θεμα.
Οπως και για τα παντα σχετικα με τις "εισπραξεις".

ο μπένυ χίλ???

Samaro
25-08-11, 19:08
ο μπένυ χίλ???
Σοβαρότερα θα αντιμετώπιζε το θέμα !!!:original:

Thomelef
25-08-11, 19:12
Σοβαρότερα θα αντιμετώπιζε το θέμα !!!:original:

μην το γελάτε καθόλου...τουλάχιστο αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν και κάτι στον
κόσμο μέσα απο την τέχνη τους.

individual
16-10-11, 08:08
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=399211&cid=12

BILL007
16-10-11, 11:37
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=399211&cid=12

Toυς τα'φαγε το ΟΔΔΥ...

Atsa linos
16-10-11, 12:32
Ειναι ενα θεματακι αυτο με ολα τα χαρατσια που εφτασαν και με οσα ειναι προ των πυλων ,γνωμη μου αν καποιος μπορει να το κυκλοφορει και ας εχει και Κογκολεζικες πινακιδες παρα να μιξοκλαιει που το εχει σε ακινησια στο γκαραζ
Αν μας δουν απο το φορουμ της Citroen(τυχαια η μαρκα) θα λενε κοιτα τους μπεεμβεδακιδες για μουρη τα πηραν και δεν εχουν ουτε να τα συντηρησουν με τα νεα μετρα.
ΑΥΤΗ ειναι η προσωπικη μου Γνωμη!!

Thomelef
16-10-11, 12:59
άμα δεν βγαίνεις, χέστηκες κιόλα τι θα πούν όχι απο το citroen club, αλλά ακόμα και απο
το vespa club...:D

Atsa linos
16-10-11, 13:11
άμα δεν βγαίνεις, χέστηκες κιόλα τι θα πούν όχι απο το citroen club, αλλά ακόμα και απο
το vespa club...:D
Το μισο διαβασες μαλον ,,,,

Phase2
17-10-11, 14:53
Και γιατι δε βγαζουμε και βουλγαρικα διαβατηρια;
Να εχουμε και μια περηφανεια οταν τα δειχνουμε στους γ@μωελληνες;

Ποσο κωλο δηλαδη μπορει να δωσει καποιος για δυο τονους σιδερο;
Μη σωσω και το κυκλοφορησω το ρημαδι αμα ειναι να το δω με βουλγαρικες.
Του βαζω φωτια και το καιω και κατουραω στις σταχτες του.

Ελεος.

Γιατι τι εχουνε οι βουλγαρικες πινακιδες?Εγω μολις σημερα πηρα τις δικες μου που ειναι πολωνικες.Εχω μια 530d Ε60 και σε πληροφορω οτι εκτος απο τα 2χιλιαρικα που εδωσα για να το εκτελωνισω στην Πολωνια, δεν πληρωνω τελη κυκλοφοριας - ειναι η μοναδικη χωρα στην ευρωπη που δεν εχει τελη - και η ασφαλεια μου κοστιζει 250 ευρωπουλα τον χρονο.Αν το αυτοκινητο ηταν μεχρι 2000 κυβικα θα πληρωνα αντι για 2000 μονο 300 ευρω.Για εμενα συμφερει και με το παραπανω να εχει καποιος αλλοδαπες πινακιδες.

Thomelef
17-10-11, 15:19
o σταμάτης ενοεί πως προτιμά να το κάψει, παρά να γίνει ψεφτοφορολογούμενος
άλλης χώρας για ένα αμάξι, κα στο τέλος να έχει και τον φόβο της κατάσχεσης...
συνφωνώ απόλυτα μαζί του!!! αν υπάρχει πραγματικό φορολογικό μητρώο κάποιου
σε κάποια χώρα απο την άλλη, συμφωνώ πως το σωστό είναι να ρίξει μια μεγάλη
μούτζα στην κωλοχώρα μας...

nikos1400
17-10-11, 15:38
το πιο σωστο ειναι παιδια, να κοιταξουμε να αλλαξει αυτη η κωλοκατασταση στη χωρα μας...(των αδικων/ηλιθιων μετρων)
οχι μονο να κοιταμε πως θα ξεφυγουμε απο το "συστημα".
το θεμα ειναι το "συστημα" να γινει σωστο.

Thomelef
17-10-11, 16:46
το πιο σωστο ειναι παιδια, να κοιταξουμε να αλλαξει αυτη η κωλοκατασταση στη χωρα μας...(των αδικων/ηλιθιων μετρων)
οχι μονο να κοιταμε πως θα ξεφυγουμε απο το "συστημα".
το θεμα ειναι το "συστημα" να γινει σωστο.

δυστηχώς αυτό είναι κάτι το οποίο δεν περνά απο τα χέρια μας...

Phase2
17-10-11, 18:23
Δεν διαφωνω μαζι σας.Να πληρωσω και εγω τους φορους μου στο Ελληνικο κρατος.Αλλα μου ζηταν σαν τελη κυκλοφοριας για τα 3000 κυβικα 880 ευρω τον χρονο συν την εκτατη εισφορα.Δεν καταλαβα ομως, αφου πληρονουμε τα τελη κυκλοφοριας γιατι θα πρεπει να πληρωνουμε και τα διοδια?Για την ποιοτητα των δρομων που μας προσφερουν?Ασε τα αντικειμενικα κριτηρια.Αυτοι οι ιδιοι μας οδηγουν ολους σε μαζικη φοροδιαφυγη.

nikos1400
17-10-11, 18:47
Δεν διαφωνω μαζι σας.Να πληρωσω και εγω τους φορους μου στο Ελληνικο κρατος.Αλλα μου ζηταν σαν τελη κυκλοφοριας για τα 3000 κυβικα 880 ευρω τον χρονο συν την εκτατη εισφορα.Δεν καταλαβα ομως, αφου πληρονουμε τα τελη κυκλοφοριας γιατι θα πρεπει να πληρωνουμε και τα διοδια?Για την ποιοτητα των δρομων που μας προσφερουν?Ασε τα αντικειμενικα κριτηρια.Αυτοι οι ιδιοι μας οδηγουν ολους σε μαζικη φοροδιαφυγη.

εγω δεν κατακρινω οσους βγαζουν πινακιδες ξενες.
εννοω οτι δεν ειναι λυση να προσπαθουμε να "τρεχουμε" να ξεφυγουμε,
αλλα πρεπει να προσπαθουμε να αλλαξουμε αυτα τα ηλιθια συστηματα.

Thomelef
17-10-11, 19:12

φίλε μου καλά και ωραία όλα αυτά που λές...υποθέτω πως είσαι νόμιμος φορολογούμενος
στην πολωνία, και όχι μαιμού όπως κάνουν πολοί στην γειτονική μας βουλγαρία...δεν είναι
κακό αυτό που κάνεις. απλά λέμε πως είναι χαζό να κάνεις κάτι το οποίο είναι παράνομο,
και κάνει μπαμ στο να σου κάνουν έλεγχο και να σου κατάσχουν το αμάξι...μάγκες!!!βάλτε
το καλά στο κεφάλι σας. όσο πιο καλά μπορείτε. με 200 ευρώ, καταφέρνεις του κώλου τα 9μερα.
και αφήστε τα γραφεία που αναλαμβάνουν την χαρτούρα για λογαριασμό σας...δεν περνάει αυτή
η εξυπνάδα. αν δεν έχεις δηλωμένο εισόδημα σε ξένη χώρα και σε τσιμπήσουν, πές bye bye στο
αμάξι...και αν όχι εισόδημα, κάποιο σταθερό ενοικιαστήριο, ή κάποιο ακίνητο, και ενεργό αριθμό
φορολογικού μητρώου...με μια εγγραφή του κώλου, δουλειά δεν γίνεται...

Phase2
17-10-11, 20:23
Η αληθεια ειναι οτι η γυναικα μου ειναι απο την Πολωνια και αν και μενουμε χρονια στην Γερμανια προτιμω την Πολωνια.Εχει σαν χωρα πολυ λιγοτερους δασμους απο την Γερμανια και στις καταθεσεις εχει μεγαλυτερο τοκο.Με την Ελλαδα το παραδοξο ειναι οτι εδω και χρονια δηλωνω μηδενικο εισοδημα,ομως παντα μα παντα πληρωνω διαφορους φορους.Ενα παραδειγμα ειναι αυτο με τον φορο που μας βαζουν για τα σπιτια μας.Ειμαστε η μοναδικη χωρα που πληρωνουμε τοσους φορους και δεν γινεται τιποτα.

Thomelef
17-10-11, 20:48
Η αληθεια ειναι οτι η γυναικα μου ειναι απο την Πολωνια και αν και μενουμε χρονια στην Γερμανια προτιμω την Πολωνια.Εχει σαν χωρα πολυ λιγοτερους δασμους απο την Γερμανια και στις καταθεσεις εχει μεγαλυτερο τοκο.Με την Ελλαδα το παραδοξο ειναι οτι εδω και χρονια δηλωνω μηδενικο εισοδημα,ομως παντα μα παντα πληρωνω διαφορους φορους.Ενα παραδειγμα ειναι αυτο με τον φορο που μας βαζουν για τα σπιτια μας.Ειμαστε η μοναδικη χωρα που πληρωνουμε τοσους φορους και δεν γινεται τιποτα.

επαγγελματικά που δραστηριοποιήσε φίλε???ελλάδα, γερμανία, ή πολωνία???

Phase2
17-10-11, 21:12
Στην Γερμανια, αλλα επειδη και εγω ως γνησιος Ελληνας εχω μαυρα εισοδηματα που δεν μπορω να δικαιολογησω, αναγκαζομαι να εχω λογαριασμο στην Πολωνια.Καποτε ειχα και στην Ελλαδα ξεκινησει κατι αλλα το μονο που κερδισα ηταν νευρα.

Thomelef
17-10-11, 21:27
Στην Γερμανια, αλλα επειδη και εγω ως γνησιος Ελληνας εχω μαυρα εισοδηματα που δεν μπορω να δικαιολογησω, αναγκαζομαι να εχω λογαριασμο στην Πολωνια.Καποτε ειχα και στην Ελλαδα ξεκινησει κατι αλλα το μονο που κερδισα ηταν νευρα.

μπέρδεμα...χαχα!!!δλδ για να ανακεφαλαιώσουμε, για να ξέρουμε τι γίνεται.
ζείς ελλάδα με μηδενικά εισοδήματα και κυκλοφορείς με πολωνικές πινακίδες,
επειδή έχεις λογαριασμό για τα μαύρα λεφτά που βγάζεις απο μπίζνες στην
γερμανία...σόρυ ρε φίλε, και χωρίς να μου πέφτει λόγος, αλλά αυτά είναι
πράγματα που τουλάχιστο στο νετ δεν κάνει να τα γράφεις...

fanisk
17-10-11, 21:34
μπέρδεμα...χαχα!!!δλδ για να ανακεφαλαιώσουμε, για να ξέρουμε τι γίνεται.
ζείς ελλάδα με μηδενικά εισοδήματα και κυκλοφορείς με πολωνικές πινακίδες,
επειδή έχεις λογαριασμό για τα μαύρα λεφτά που βγάζεις απο μπίζνες στην
γερμανία...σόρυ ρε φίλε, και χωρίς να μου πέφτει λόγος, αλλά αυτά είναι
πράγματα που τουλάχιστο στο νετ δεν κάνει να τα γράφεις...

κλαιν μαιν, εδω γραφει η Γιωργαρα και δεν τον εχουν συλλαβει ακομα :th_Laie_67-1:
Δεν νομιζω πως πειραζει να γραφεις τετοια.. απειλες κατα ζωης και αυτοκτονιες ειναι θεματα που ψαχνουν περισσοτερο. Καλο ειναι να μη τα γραφει ομως ο Phase2.

Phase2
17-10-11, 21:36
Ζω στην Γερμανια.Ελλαδα ερχομαι αρκετες φορες τον χρονο.

Thomelef
17-10-11, 21:37
Ζω στην Γερμανια.Ελλαδα ερχομαι αρκετες φορες τον χρονο.

ωραίος!!!σε ζηλεύω εδώ κα 2 χρόνια...:original:

steliosm46
17-10-11, 21:41
εγω δεν κατακρινω οσους βγαζουν πινακιδες ξενες.
εννοω οτι δεν ειναι λυση να προσπαθουμε να "τρεχουμε" να ξεφυγουμε,
αλλα πρεπει να προσπαθουμε να αλλαξουμε αυτα τα ηλιθια συστηματα.

Φίλε μου αν θελεις πες μου Εναν τροπο για να αλλαξω το συστημα αυτο..Εφοσον προτείνεις να προσπαθησουμε...Δεκτο..απλα αν θελεις πες μας ενα τροπο που θα μπορουσε να βοηθησει..

Γιατι εγω μεχρι τωρα ολα αυτα που εχω κανει δεν νομιζω να κατεληξαν πουθενα...

vagmag
18-10-11, 07:19
Αν κάποιος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλα και στη Βουλγαρία.... Είναι παράνομο με τα εκει εισοδήματα να έχει αγοράσει και να κυκλοφορεί αυτοκίνητο με βουλγαρικες πινακίδες είτε στην Ελλάδα είτε στη Βουλγαρία ;

Konstantinos E60
18-10-11, 07:36
Οι μισθοί έγιναν Βουλγαρίας οι πινακίδες γιατί να μην είναι Βουλγάρικες ????? :thumbsdown:

Thomelef
18-10-11, 09:06
Αν κάποιος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλα και στη Βουλγαρία.... Είναι παράνομο με τα εκει εισοδήματα να έχει αγοράσει και να κυκλοφορεί αυτοκίνητο με βουλγαρικες πινακίδες είτε στην Ελλάδα είτε στη Βουλγαρία ;

αν δραστηριοποιείτε νόμιμα στην βουλγαρία και έχει εισόδημα κτλ κτλ όπως και στην
ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα στο να έχει βουλγάρικο αυτοκίνητο.
το πρόβλημα είναι η εξυπνάδα που κάνουν μερικοί...δλδ πάνε, κάνουν μια απλή εγγραφή,
και that's it!!!μηδέν εισόδημα, καμμιά βουλγάρικη απόδειξη απο ενοίκιο, με λίγα λόγια
μηδενική κίνηση του φορολογικού μητρώου...αν υπάρχει πραγματική δραστηριότητα,
δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα...δλδ ακόμα και αν πάς τα απογεύματα και
κάνεις τον κηπουρό σε έναν βούλγαρο που λέει ο λόγος με εισόδημα που εμφανίζεται
στις βουλγάρικες εφορίες, δεν έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα!!!

stamatis m3 e30
09-12-11, 09:56
ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

https://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1351512

Stathis
09-12-11, 10:22
το κρατος και οι λειτουργοι του ευρισκομενο σε αδυναμια να λειτουργησει αποδοτικα, δικαια, λογικα, εχει μεταβληθει εδω και χρονια σε απατεωνα που αλλα λεει, αλλα εννοει και αλλα κανει.
αυθαιρετει, κλεβει, εκβιαζει και οποιον πιασει...
(μη ημετερο φυσικα)...
λογικη (και σε αρκετες περιπτωσεις θεμιτη) και η αντιδραση απο τους πολιτες του...

τωρα περναει σε νεες δραστηριοτητες, οπως αυτες της "τζαμπα μαγκιας" και της απειλης...
λες και μπορει να ελεγξει ή να υποχρεωσει ολες τις εταιριες ανα τον κοσμο να εχουν συγκεκριμενο κυκλο εργασιων, κερδων κλπ...
και οσοι ειναι κατω απο τα κριτηρια του καθε "φωστηρα" του δημοσιου (που στη ζωη του το μονο που καταφερε ηταν να χωθει στο δημοσιο πουλωντας την ψηφο του), θα κατηγορουνται λεει ως λαθρεμποροι... https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/emot/troba.gif
αααααχαχαχααχαχαχαχχααχχα

m_power_lunatic
09-12-11, 11:05
Προφανως και ειναι εκφοβισμος κτλ,υπαρχει κενο νομου αν θελετε ή αδυναμια ελεγχου αλλα οι πουτ@ν@ς γιοι πολιτικοι για τετοια ειν@ι.

Στο θεμα των Βουλγαρικων πινακιδων,με κανονικη οικονομικη δραστηριοτητα δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα,ουτε να σε σταματησουν και να σου παρουν το αμαξι μπορουνε ουτε τιποτα.

Με διαβεβαιωσε νομικος+λογιστης μιας και συνδεομαι κατα καποιο τροπο με τη Βουλγαρια με το ετερον μου ημισυ οποτε μελλοντικα θα εχουμε και παραδειγμα απο εμενα απο διαδικασιες+χαρτια κτλ.

Στο προσεχες μελλον πρωτα ο θεος,θελω να φερω καποια παλαιοτερα ΒΜW που ειναι αδυνατον να εισαχθουνε πια λογω τελωνειου με νομιμα Βουλγαρικα νουμερα,θα ενημερωσω εγκυρα και αμεσα ολους τους ενδιαφερομενους.

Ξαναλεω ομως ΜΟΝΟ για πραγματικη οικονομικη δραστηριοτητα γιατι αν ειναι εικονικη δραστηριοτητα πολλα μπορουνε να βρουνε οι πουτ@νες οι πολιτικοι.

vagmag
09-12-11, 12:21
Και αν σε σταματήσουν τι τους δείχνεις;;;
Καταστατικό και ισολογισμούς ;;;;

GEORGE316
09-12-11, 12:29
ρε παιδια τι λετε?εδω απαγορευσαν το ηλεκτρονικο τσιγαρο γιατι λεει εχει βλαβερες ουσιες για τον οργανισμο,ενω ταυτοχρονα ανακοινωσαν νεα αυξηση στο καπνο...
εδω δεν προκειται απλως για βλακες...εδω προκειται για το ανεκδοτο "γιατι δεν φορας το κρανος σου"....

S8N
07-02-12, 12:36
Έρευνα ΣΔΟΕ για τις λιμουζίνες με πινακίδες... Βουλγαρίας

Πληθαίνουν τα πολυτελή ΙΧ που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, κατά κύριο λόγο Βουλγαρίας.

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εκφράζεται έντονος προβληματισμός καθώς με τη συγκεκριμένη μεθόδευση χάνονται σημαντικά φορολογικά και τελωνειακά έσοδα. Σαν πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το ΣΔΟΕ ξεκίνησε πρόσφατα ένα πρόγραμμα καταγραφής των ΙΧ καθώς και των οδηγών τους προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε ελέγχους.

Χιλιάδες φορολογούμενοι, λένε στο ΣΔΟΕ, πιστεύουν ότι βρήκαν έναν νομότυπο τρόπο να γλιτώσουν από τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, τέλη ταξινόμησης και τεκμήρια διαβίωσης που βαρύνουν τα μεγάλου κυβισμού και πολυτελή ΙΧ.

Πηγή: https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=467185&cid=4

stefm5
07-02-12, 12:38
Έρευνα ΣΔΟΕ για τις λιμουζίνες με πινακίδες... Βουλγαρίας

Πληθαίνουν τα πολυτελή ΙΧ που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, κατά κύριο λόγο Βουλγαρίας.

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εκφράζεται έντονος προβληματισμός καθώς με τη συγκεκριμένη μεθόδευση χάνονται σημαντικά φορολογικά και τελωνειακά έσοδα. Σαν πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το ΣΔΟΕ ξεκίνησε πρόσφατα ένα πρόγραμμα καταγραφής των ΙΧ καθώς και των οδηγών τους προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε ελέγχους.

Χιλιάδες φορολογούμενοι, λένε στο ΣΔΟΕ, πιστεύουν ότι βρήκαν έναν νομότυπο τρόπο να γλιτώσουν από τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, τέλη ταξινόμησης και τεκμήρια διαβίωσης που βαρύνουν τα μεγάλου κυβισμού και πολυτελή ΙΧ.

Πηγή: https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=467185&cid=4

η έρευνα θα γίνει με τον φοβερό τρόπο των μπλόκων...ό,τι κάτσει λοιπόν

BILL007
07-02-12, 13:38
Σε όποιον κάτσει όμως,δεν θέλω να ξέρω το "τέλος" του...

Atsa linos
07-02-12, 13:51
Μετρα και Δηλωσεις εντυπωσιασμου ,,,,

Μου θυμιζουν το εξης κουλο οποιος καταθεσει πινακιδες για να μην πληρωσει τελη κυκλοφοριας πρεπει να δηλωσει που θα ειναι ακινητοποιημενο το οχημα του,,,

Στα Παλαιοφαρσαλα ρε κοπριτες σε ενα οικοπεδο 4 στρεματων αρτια οικοδομησιμο με φως νερο και τηλεφωνο αιιιιι σιχτηρ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ - ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ανθρωπακια εγκληματων λευκου περιελαιμιου.

Βαρεθηκα τους Ελληνες αυτης της ρατσας Αγαπω την ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!

deepBLUE
21-01-13, 10:06
Βουλγαρικές πινακίδες: To ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»! (https://www.maidanoi.com/2013/01/to_21.html)

Η αύξηση του φόρου για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να ... «κατεργαστούν τέχνας».

Η λύση βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου με τη διαμεσολάβηση «κατάλληλων» γραφείων οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι το ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων, όπου αντί τα κρατικά ταμεία να επωφεληθούν από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου, θα ζημιωθούν πάλι κατά κάποια δεκάδες εκατομμύρια που στο μεταξύ θα έχουν χαθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, από τις ασφάλειες κ.λπ.

friendgr
21-01-13, 10:27
Από ασφάλεια τι γίνεται; ποιά εταιρεία τα ασφαλίζει; οι ελληνικές εδώ ή βουλγάρικες;

Nikos!
21-01-13, 10:54
Και μετά πως το πουλάς;;

Sent via mobile device

friendgr
21-01-13, 11:10
Το αυτοκίνητο από την στιγμή που έχει βουλγάρικες πινάκιδες θεωρείται ξένο.

Που σημαίνει για να το πουλήσεις στην ελλάδα θα πρέπει να εκτελωνιστεί, που σημαίνει το ξεχνάτε. Είναι τρελοί οι φόροι του τελωνείου, ειδικά αν δεν είναι Euro5 χαιρετίσματα. Το είχα ψάξει. μιλάμε ένα αμάξι αγοράς π.χ. 35 χιλιάδων 4000 κυβικά μπορεί να κοστίσει και 100.000 αν πας να το εκτελωνίσεις!!

Η δεύτερη λύση είναι να πουληθεί στην βουλγαρία.

friendgr
21-01-13, 11:34
Είναι λίγο φασαρία πάντως η όλη φάση. Πιστεύω ότι ΔΕΝ αξίζει για δίλιτρο.

https://www.bulgaria-export.com/bulgaria/index.php/3/2012-03-30-17-41-25

Πάντως αν επεκταθεί πολύ η όλη κατάσταση με τις βουλγάρικες πινακίδες, σίγουρα θα βγάλουν κανά απαγορευτικό φιρμάνι. Ολο και κάποια διαστροφή θα σκεφτούν. Αντί να σκέφτονται πως θα κάνουν ελκυστικά τα αυτοκίνητα να κινηθεί η αγορά, θα σκέφτονται πως θα σταματήσουν τα βουλγάρικα. Βάζετε στοίχημα;

Nikos!
21-01-13, 11:37
Νομίζω δεν αξίζει γενικώς.

Θα γίνουν στόχος ελέγχου τέτοια αυτοκίνητα αφενός, και αφετέρου μη παιχτεί καμιά λαμογιά από Ελληνάρα dealer εδώ. Αφορμή ψάχνουν.

Sent via mobile device

STREETRACING
21-01-13, 12:48
Σιγά μην οδηγούσα αμάξι με βουλγαρικες πινακίδες για τέτοιο λόγο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

friendgr
21-01-13, 13:06
Με Μ5 μπαίνεις στον πειρασμό πάντως.

Stathis
21-01-13, 13:10
Το αυτοκίνητο από την στιγμή που έχει βουλγάρικες πινάκιδες θεωρείται ξένο.

Που σημαίνει για να το πουλήσεις στην ελλάδα θα πρέπει να εκτελωνιστεί, που σημαίνει το ξεχνάτε. Είναι τρελοί οι φόροι του τελωνείου, ειδικά αν δεν είναι Euro5 χαιρετίσματα. Το είχα ψάξει. μιλάμε ένα αμάξι αγοράς π.χ. 35 χιλιάδων 4000 κυβικά μπορεί να κοστίσει και 100.000 αν πας να το εκτελωνίσεις!!

Η δεύτερη λύση είναι να πουληθεί στην βουλγαρία.

δεν παιζει αυτο φιλε μου.
δεν εκτελωνιζεται 2 φορες το ιδιο αυτοκινητο.
μεσα σε 7 χρονια εχεις δικαιωμα να το ξαναφερεις χωρις καμια επιβαρυνση.
μετα πληρωνεις κατι ελαχιστο.
ρωτα εκτελωνιστη για λεπτομερειες ή τυχον αλλαγες.

εκτος αυτου μπορεις να μην παραδωσεις οριστικα τις πινακιδες σου και οταν ξαναφερεις το αμαξι απλα να πας να τις παρεις πισω.

Cobalt
21-01-13, 13:17
Και μετά πως το πουλάς;;

Sent via mobile device

ενώ τώρα πουλιέται... :th_Laie_67-1:

Νίκο ούτε 5.000 δεν φεύγει. βάλτο αγγελία για πλάκα να δεις αν θα χτυπήσει τηλέφωνο

mikegr
21-01-13, 14:26
Εμενα ενας Ελληνας με μαντρα στη Γερμανια μου εστειλε μαιλ πως αναλαμβανει να γυρισει αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες απο Ελληνικες και να κυκλοφορει νομιμα. Δεν τον πηρα τηλ. αλλα το κρατησα, για να ερθω σε επαφη να καταλαβω τι εννοει. Μπας και παιξει κανα Ζ06..

Thomelef
21-01-13, 15:23
καλά...τώρα που έκλεισε η χρονιά το 12, θα σου πώ εγώ τι θα γίνει που θα ανοίξουν τα βιβλία όλων αυτών των εταιρειών. με πράξεις εξόδων μισής σελίδας και πράξεις εσόδων ούτε μισής γραμμής μέσα στα κιτάπια, θα σου πώ εγώ τι έχουν να πάθουν...

καλά τα λένε όμορφα και ωραία, την ντάρκ σάιντ του πράγματος κανείς δεν την αναφέρει.

δεν ξέραμε εμείς να κάνουμε έδρα μια υπόγα με 10 ευρώ το μήνα στα 5 τετραγωνικά για έδρα και να βάλουμε τα αμάξια μας μέσα.

μλκς είμαστε...κάτσε και θα δείς τι έχει να γίνει. ένα ένα θα βγαίνουν.

φυσικά δεν δίνω κανένα συγχωροχάρτι στους λεχρίτες που μας κυβερνάνε, αλλά αυτή η παραπληροφόρηση που βάζει κόσμο σε περιπέτειες, είναι πολύ εκνευριστικό...

BILL007
21-01-13, 16:20
Εμενα ενας Ελληνας με μαντρα στη Γερμανια μου εστειλε μαιλ πως αναλαμβανει να γυρισει αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες απο Ελληνικες και να κυκλοφορει νομιμα. Δεν τον πηρα τηλ. αλλα το κρατησα, για να ερθω σε επαφη να καταλαβω τι εννοει. Μπας και παιξει κανα Ζ06..

Aν έχεις γερμανικό διαβατήριο γιατί όχι? thumb

, αλλά αυτή η παραπληροφόρηση που βάζει κόσμο σε περιπέτειες, είναι πολύ εκνευριστικό...

Πες τα Θωμά! thumb Το να κυκλοφορείς με ξένες πινακίδες είναι πολύ σύνθετο θέμα και νομίζουν όλοι ότι είναι παίξε-γέλασε...
Τα ξεχάσανε μου φαίνεται...Πριν ένα-δυο χρόνια τι γινόταν και τι έχει να γίνει απο δω και μπρός αμα το θέμα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις...Κάτι μπλόκα του ΣΔΟΕ στα διόδια :busted_cop:
https://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4516888
https://www.logospellas.gr/greek-news/150-latest/17575-2012-02-15-08-05-02.html

Παραμυθιάζουν μερικούς μερικούς και δεν ξέρουν που πραγματικά μπλέκουν...

STREETRACING
21-01-13, 16:25
Kai καλα θα κανουν

mikegr
21-01-13, 16:46
H αλλη λυση ειναι να αγορασετε αμαξι απο μαντρα και να το αφησει στο ονομα της εταιρειας. Πρεπει βεβαια να τον ξερετε.

Kostas_1
21-01-13, 16:55
H αλλη λυση ειναι να αγορασετε αμαξι απο μαντρα και να το αφησει στο ονομα της εταιρειας. Πρεπει βεβαια να τον ξερετε.

Ναι καλα... Οπως αυτος στη Κηφισια που την κοπάνησε και εχασαν τα αυτοκινητα τους ...

Harisp
21-01-13, 17:38
Τα πράγματα δεν είναι απλά και θέλουν προσοχή...

Γνωρίζω παράδειγμα ανθρώπου που εδώ και δύο χρόνια έχει εταιρεία στο εξωτερικό(Γερμανία πχ) και η εταιρεία διαχειρίζεται κάποια έργα και έχει τζίρους, μικρά κέρδη, μισθό στον ιδιοκτήτη(δηλωμένο στην ελληνική δήλωση ως εισόδημα αλλοδαπής) κτλπ.
Ο ίδιος ασκεί δραστηριότητα στην Ελλάδα, χειρίζεται την Γερμανική εταιρεία από εδώ και μια φορά το τρίμηνο πήγαινε κ Γερμανία. Φέτος έκανε αίτηση για σύνταξη οπότε και δεν θα έχει μισθό στην χώρα, πέρα από την σύνταξή του.

Έχει πάρει φέτος αμάξι στην ξένη εταιρεία με ξένες πινακίδες και κυκλοφορεί κανονικά στην Ελλάδα.
Για να είναι πιο σίγουρος, έκανε δήλωση κατοικίας στο σπίτι ενός συνεργάτη του στην ίδια πόλη που είναι η εταιρεία στο εξωτερικό.

Γνωρίζω πως κανονικά με ξένες πινακίδες πρέπει να είσαι 6 μήνες έξω και έξι μέσα το πολύ.
Όμως πια δεν υπάρχουν σύνορα.

Για πείτε μου λοιπόν...Με ποιον λογικό τρόπο θα τον ελέγχουν και θα αποδείξουν ότι παράνομα έχει αμάξι με ξένες πινακίδες, εφόσον τηρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια, έστω και νομότυπα...;;;

freddys
21-01-13, 18:30
Συμφωνω με τον Τhomelef,τωρα θα δουμε τους μαγκες.Για την Ρουμανια παντως το τελευταιο διμηνο υπαρχει μια κοκκινη γραμμη γιατι αμαξι με ελληνικες πινακιδες εκανε ατυχημα,εγκατελειψε το οχημα...Το τρελο της ολης υποθεσης,το αμαξι δηλωμενο κλεμμενο στην Ελλαδα εχει πληρωθει απο την ασφαλιστικη.Τωρα ο ατυχος Θεσσαλονικιος τρεχει να αποδειξει οτι δεν ειχε καμμια αναμιξη...

Thomelef
21-01-13, 18:39
Τα πράγματα δεν είναι απλά και θέλουν προσοχή...

Γνωρίζω παράδειγμα ανθρώπου που εδώ και δύο χρόνια έχει εταιρεία στο εξωτερικό(Γερμανία πχ) και η εταιρεία διαχειρίζεται κάποια έργα και έχει τζίρους, μικρά κέρδη, μισθό στον ιδιοκτήτη(δηλωμένο στην ελληνική δήλωση ως εισόδημα αλλοδαπής) κτλπ.
Ο ίδιος ασκεί δραστηριότητα στην Ελλάδα, χειρίζεται την Γερμανική εταιρεία από εδώ και μια φορά το τρίμηνο πήγαινε κ Γερμανία. Φέτος έκανε αίτηση για σύνταξη οπότε και δεν θα έχει μισθό στην χώρα, πέρα από την σύνταξή του.

Έχει πάρει φέτος αμάξι στην ξένη εταιρεία με ξένες πινακίδες και κυκλοφορεί κανονικά στην Ελλάδα.
Για να είναι πιο σίγουρος, έκανε δήλωση κατοικίας στο σπίτι ενός συνεργάτη του στην ίδια πόλη που είναι η εταιρεία στο εξωτερικό.

Γνωρίζω πως κανονικά με ξένες πινακίδες πρέπει να είσαι 6 μήνες έξω και έξι μέσα το πολύ.
Όμως πια δεν υπάρχουν σύνορα.

Για πείτε μου λοιπόν...Με ποιον λογικό τρόπο θα τον ελέγχουν και θα αποδείξουν ότι παράνομα έχει αμάξι με ξένες πινακίδες, εφόσον τηρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια, έστω και νομότυπα...;;;

ο άνθρωπος που περιγράφεις φίλε, είναι νομιμότατος και κανείς δεν μπορεί να του πεί τπτ εφόσων υπάρχει πραγματική επαγγελματική δραστηριότητα.

μπορεί να ταλαιπωρηθεί σε έναν έλεγχο αν τύχει σε κάνα στραβό κέρατο που λέει ο λόγος, αλλά στο διαταύτα κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τπτ...

μιλάω για τους δήθεν έξυπνους, που τσιμπάνε απο την παραπληροφόρηση που πουλάνε κάποια γραφεία, για να τσεπώνουν αυτά που τσεπώνουν για να κάνουν τα χαρτιά του κόσμου που τσιμπάει.

Leonidas_E39
21-01-13, 18:43
Το μονο αποδεικτικο που χρειαζεται και μπορει να δειξει πλεον οτι ενα αμαξι με γερμανικες πινακιδες εχει βγει και καλα απ την χωρα ειναι το κτεο το οποιο πλεον δεν χρειαζεται να παει το αμαξι εξω απλα στελνεις τις πινακιδες 300 ευρω και εισαι ετοιμος .

Harisp
21-01-13, 19:00
ο άνθρωπος που περιγράφεις φίλε, είναι νομιμότατος και κανείς δεν μπορεί να του πεί τπτ εφόσων υπάρχει πραγματική επαγγελματική δραστηριότητα.

μπορεί να ταλαιπωρηθεί σε έναν έλεγχο αν τύχει σε κάνα στραβό κέρατο που λέει ο λόγος, αλλά στο διαταύτα κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τπτ...

μιλάω για τους δήθεν έξυπνους, που τσιμπάνε απο την παραπληροφόρηση που πουλάνε κάποια γραφεία, για να τσεπώνουν αυτά που τσεπώνουν για να κάνουν τα χαρτιά του κόσμου που τσιμπάει.

Νομιμότατος είναι, αλλά δεν έχει το αμάξι 6 μήνες έξω και έξι μέσα. Το έχει μόνιμα παρκαρισμένο στην Αθήνα...
Το πάει μόνο κάθε δύο χρόνια για κτεο και αν...γιατί στην Γερμανία αν δώσεις 200 ευρώ σε έναν Τούρκο ή Έλληνα(Κλασσικά), σου στέλνει ΚΤΕΟ και χαρτιά θεωρημένα χωρίς το αμάξι.

Υ.Γ: Το κόλπο με τις Βουλγάρικες θα το έκανα ΜΟΝΟ αν ζούσα κάπου κοντά στα σύνορα(πχ 50-100 χιλιόμετρα) ώστε να μπορώ να υποστηρίζω ότι μένω έξω με διεύθυνση κτλπ, αλλά πηγαινοέρχομαι γιατί δουλεύω Ελλάδα μέσα από τα σύνορα.

freddys
21-01-13, 19:18
Φιλε Harisp εστω οτι την πρωτη χρονια ολα οκ...και ναι το δεχομαστε οτι ειναι τα συνορα κοντα σου...οταν το ονοματακι σου θα φαινεται οτι δεν δικαιολογει τα εξοδα τοτε τι κανεις...γτ για λαθρεμπορια σε τσιμπαν στο πι κ φι....

εφορια
21-01-13, 19:25
:whistle:

Harisp
21-01-13, 19:28
:whistle:

:viannen_01::hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Bellof-3
21-01-13, 19:32
καλωσηρθες στο φτωχικο μας... να σε τραταρουμε κατι? φασολια εχουμε (λιγα αλλα θα προσθεσουμε νερο) και λιγες ελιτσες... αμα ηταν κυριακη θα ειχαμε και λιγη ρακη...

freddys
21-01-13, 19:51
Να αρχισουμε να σβηνουμε threads????

trueno
21-01-13, 20:48
στην Γερμανία αν δώσεις 200 ευρώ σε έναν Τούρκο ή Έλληνα(Κλασσικά), σου στέλνει ΚΤΕΟ και χαρτιά θεωρημένα χωρίς το αμάξι.

Και εχουμε μετά την εντύπωση οτι στη Γερμανια όλα δουλευουν ρολόι και ολα γινονται νόμιμα...

Harisp
21-01-13, 22:11
Και εχουμε μετά την εντύπωση οτι στη Γερμανια όλα δουλευουν ρολόι και ολα γινονται νόμιμα...

Απλά φίλε μου αυτό που εκεί είναι η εξαίρεση εδώ είναι ο κανόνας...
Και αν εκεί σε πιάσουν να παρανομείς σε λιώσανε.
Το γνωρίζεις και ρισκάρεις...

Εδώ αντιθέτως πάντα πιστεύαμε ότι κάπως θα ξελασπώσουμε ακόμα και αν έρθει η στραβή... thumb

pilot
22-01-13, 00:45
μη σκατε βρε..ρωτηστε την Γιωργαρα πως το κανει το κολπο! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Thomelef
22-01-13, 07:47
λοιπόν παιδιά...

φυσικά και όλοι μας έτσι όπως είρθαν τα πράγματα, λίγο πολύ θέλουμε να την φέρουμε στους φωστήρες που μας κυβερνάν. όχι γιατί είμαστε ελληνάρες και μονίμος έτσι σκεφτόμαστε, αλλά γιατί δεν πάει άλλο.

για πολλοστή φορά μας την έφεραν με τον φόρο πολυτελείας ανακοινώνοντας τον, την ίδια στιγμή που έληξε και η προθεσμία για τα σήματα. κίνηση μικροαπατεωνίσκου, που δεν έχει καν στο μυαλό του την έννοια της αξιοπρέπειας, μιας και δεν τον ενδιαφέρει το αν θα βγεί κάρτα και θα πληγεί η αξιοπιστία του.

στην συγκεκριμένη περίπτωση, λυπάμαι, αλλά η λύση δεν είναι οι βουλγάρικες, ή οι σκοπιανές, ή οι τούρκικες, ή οι αμερικάνικες πινακίδες. όπως είναι γνωστό, ο έλληνας είναι της αρπαχτής και του πονηρού.

έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν γραφεία (ο θεός να τα κάνει γραφεία), που ανακοινώνουν ότι αναλαμβάνουν την διαδικασία με κάποιο αντίτιμο. φυσικά σε μια συναλλαγή, το όφελος είναι αμοιβαίο. και απο την πλευρά του πελάτη, και απο την πλευρά του πωλητή. πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί κανένας μα κανένας απο όσους παραπληροφορούν τον κόσμο, δεν του λένε στο τέλος της διαδικασίας το τι μπορεί να πάθει μελοντικά, όπως και τι τραβήγματα μπορεί να καταλήξουν στην πλάτη του.

μην ακούτε. κάντε υπολογισμό και δείτε με ποια προοπτική είστε λιγότερο χαμένοι.

ξέρω, είναι τελείως αλήτικο και απαράδεκτο όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζουν πάνω στην πλάτη μας τα λαμόγια και οι κλέφτες που μας κυβερνάνε, αλλά μαγικές λύσεις απ'ότι φαίνεται δεν υπάρχουν για να απαλαγούμε.

StratosZ4
22-01-13, 09:06
Αν καποιος δεν εχει εταιρια, ας μην το σκεφτεται καν...

Λεγοντας εταιρια, εννοω δουλεια που να κινειται. Το να ιδρυσεις μια εταιρια στη Βουλγαρια ειναι αστειο, το θεμα ειναι να δειχνει και μια κινηση.

Δε στηνονται μονο στα διοδια.
Εχει και μπλοκα με αστυνομια-σδοε-εισαγγελεα.
Εχουν βρει το μπελα τους ανθρωποι ΑΠΟΛΥΤΩΣ νομιμοι, οποτε θελει προσοχη.

Χρειαζονται και καποιες προυποθεσεις περα απο την εταιρια παντως.

Bazil Van Sinner
22-01-13, 09:22
Θελεις 911 με βουλγαρικα νουμερα???
Θελεις Μ5 με βουλγαρικα νουμερα???
Θελεις ZR1 με βουλγαρικα νουμερα???

παντρεψου μια Βουλγαρα και σωθηκες μια και καλη απο τους ελληνικους φορους!
.....να χαρει και η παρεαthumbthumb

mikegr
22-01-13, 10:45
Kαι να ειναι στ ονομα της? Εκει την πατησες τελειως...

StratosZ4
22-01-13, 18:16
Υπαρχουν 'παραθυρακια', αλλα δεν ειναι για ολους μας.

Παντως ακομη και νομιμος να εισαι μπορει να βρεις το μπελα σου και να μεινεις χωρις αμαξι για καιρο

mikegr
23-01-13, 07:40
Υπαρχουν 'παραθυρακια', αλλα δεν ειναι για ολους μας.

Παντως ακομη και νομιμος να εισαι μπορει να βρεις το μπελα σου και να μεινεις χωρις αμαξι για καιρο

Αμα εισαι μεγαλοεπιχειρηματιας ή εφοπλιστης κλπ μια χαρα το κυκλοφορεις. Με μια ντουζινα δικηγορους και λογιστες τη βρισκεις την ακρη

ghost-rider
23-01-13, 09:36
Θα κατσει τωρα ο μεγαλοεπιχειρηματιας και ο εφοπλιστης να βγαλει βουλγαρικες πινακιδες στο αμαξι του, με πλαστη εταιρεια στη βουλγαρια, και θα επιστρατευει τον-τους δικηγορο-ους του για να ασχολουνται με το αμαξι του και να γλιτωνει τελη και φορους πολυτελειας, τη στιγμη που τα ποσα που πληρωνει ετσι κ αλλιως στην εφορια ειναι πολλαπλασια(20-30πλασια και ισως παλι να λεω λιγα), ακομα και αν φοροδιαφευγει φουλ?

Thomelef
23-01-13, 10:08
καμμιά φορά ποτέ δεν ξές...καταρχήν το ότι κάποιος κόσμος έχει πάααααααααααααρα πολλά λεφτά, δεν σημαίνει ότι έχει και την διάθεση να τον κοροιδεύουν στα μούτρα του και να τον ληστεύουν εν ψυχρό.

όσα λεφτά και να'χα, δεν θα δεχόμουν με τπτ να πάω και να σκάσω για 3 5λιτρα πχ 17κ...και λέω τρία 5λιτρα, γιατί δεν είναι τπτ για έναν με πάααααααααααααρα πολλά λεφτά να τα έχει στην κατοχή του. εδώ στην ψωροκώσταινα μια εποχή είχε γεμίσει ο τόπος γκαγιέ ντούρμπο. ο λεφτάς δεν θα'χει???

γιατί να τους δώσει λοιπόν αυτά τα λεφτά???λίγα τους δίνει κάθε χρόνο απο φόρους μήπως, και θα πρέπει να πεί κομμάτια να γίνει???

ghost-rider
23-01-13, 10:23
Δεν ξερω ποσο του φαινονται του μεγαλοεπιχειρηματια τα 17 και αν θεωρει οτι τον κλεβουν η οχι.
Αλλα στα δικα μου μετρα και σταθμα για 2 χιλιαρικα το χρονο δεν εβαζα βουλγαρικα νουμερα. Οχι μονο για την κομπινα της ολης υποθεσης.
Εχω κουραστει να βλεπω παγαποντιες γυρω μου αλλα δεν ειμαι και αγιος...

Θα ντρεπομουν ομως σιγουρα να κυκλοφορησω εξω με βουλγαρικες πινακiδες.

Thomelef
23-01-13, 10:46
οκ, αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις. το πόσο εκτιμάει ο καθένας το χρήμα του, είναι και δικό του θέμα.

αν νομότυπα μπορεί να τα γλυτώνει, δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην το κάνει. και εγώ αν μπορούσα να το κάνω, θα το έκανα με τις μπάντες ακόμα και αν έπρεπε να φορέσω πινακίδες απο την ζιμπάμπουε.

m_power_lunatic
23-01-13, 10:54
Δεν ξερω ποσο του φαινονται του μεγαλοεπιχειρηματια τα 17 και αν θεωρει οτι τον κλεβουν η οχι.
Αλλα στα δικα μου μετρα και σταθμα για 2 χιλιαρικα το χρονο δεν εβαζα βουλγαρικα νουμερα. Οχι μονο για την κομπινα της ολης υποθεσης.

Xαλαρωστε με τις Βουλγαρικες πινακιδες γιατι περα απο αυτους που το κανουν για να γλυτωσουν τα τελη και την φορολογια,υπαρχουνε παρα-παρα πολλοι που εχουνε νομιμη εταιρεια στο ονομα τους με κυκλο εργασιων νομιμο και υπαρκτο (εγω).

Υπαρχουνε παρα πολλοι που εχουνε ΚΑΙ βουλγαρικο διαβατηριο (η κορη μου θα εχει) και πολλοι που εχουνε σπιτι και συζυγο απο την Βουλγαρια (εγω).

Ο νομος τους δινει αυτη την δυνατοτητα νομιμα και ασκουνε το δικαιωμα τους.

Ναι συμφωνω οτι πολλοι το κανουνε μονο για τα τελη και την φορολογια,δεν βλεπω που ειναι η ντροπη ομως.

Ας προσεχε το ελληνικο μπουρδελο με τις μ@λ@κιες του να μην του την φορεσουνε οι διπλανοι.

Οι γερμανικες τί διαφορα εχουνε που οι περισσοτεροι με τις μεταφορικες εταιρειες εισαγωγων-εξαγωγων απο παντα τα αμαξια τους τα εχουνε με γερμανικες?

Δεν εχω κατι μαζι σου,αλλα εκει που ειπες για ντροπη νομιζω ξεπερασες λιγο τα ορια.

mikegr
23-01-13, 11:02
Θα κατσει τωρα ο μεγαλοεπιχειρηματιας και ο εφοπλιστης να βγαλει βουλγαρικες πινακιδες στο αμαξι του, με πλαστη εταιρεια στη βουλγαρια, και θα επιστρατευει τον-τους δικηγορο-ους του για να ασχολουνται με το αμαξι του και να γλιτωνει τελη και φορους πολυτελειας, τη στιγμη που τα ποσα που πληρωνει ετσι κ αλλιως στην εφορια ειναι πολλαπλασια(20-30πλασια και ισως παλι να λεω λιγα), ακομα και αν φοροδιαφευγει φουλ?

Εννοειται!!
Ηδη κυκλοφορει 991 με ευρωπαϊκες πινακιδες και -100.000 ευρω εκπτωση αγορας. Δεν τον χαλαει νομιζω...
Υπαρχει συλλεκτης με δεκαδες αυτοκινητα ολα με ξενες πινακιδες. Το 97 ειχα γνωρισει ενα γιο γνωστης οικογενειας εφοπλιστων, κι αυτος με γερμανικα νουμερα ψωνιζε, τοτε ειχε μια 993 Τουρμπο, καπου 25 εκατ. αγορασμενη.
Ασε που περνανε πλεον και τα εξοχικα, βιλες, ολα σε off shore και γενικα οτιδηποτε επιβαρυνεται με φορο πλεον. Ετσι το κερδος - φοροαποφυγη πολλαπλασιαζεται.

StratosZ4
23-01-13, 11:06

Ωπα ρε φιλε. Που θα ντρεποσουν κιολας

Πρωτα απο ολα, κανεις δε μιλησε για παρανομες διαδικασιες.

Αν ειχες εταιρια κανονικη στη Βουλγαρια και ειχες την επιλογη να γλυτωνεις τα νταβατζιλικια του δικου μας κρατους, ας μην εβαζες ξενες πινακιδες.
Υπαρχουν ατομα οπως βλεπεις που εχουν αυτη την επιλογη και ακομα στηριζουν το δικο μας κρατος.

m_power_lunatic
23-01-13, 11:12
Tωρα θυμηθηκα μια μερα στο Ντραφι Πεντελης 2 αδερφια γονους πασιγνωστης εταιρειας ενδυσης με 2 FERRARI ολοκαινουργια (1 λευκο-1 κοκκινο),με πινακιδες Σοφιας-Βουλγαριας.

Δεν τους ειδα να ντρεπονται καθολου να σου πω την αληθεια και εχουνε και καταστηματα νομιμα στην Βουλγαρια.

ghost-rider
23-01-13, 11:12
Με παρεξηγεις. Πρωτον πιο πανω αναφερω τον ορο πλαστη εταιρεια.
Δευτερον. Σε μια μικρη πολη(κ οχι μονο) ολοι ξερουν ποιος εισαι κ τι κανεις. Αν αυριο κοτσαρω βουλγαρικα νουμερα ολοι θα ξερουν γιατι το εκανα.
Φυσικα κ θα ντρεπομαι.
Οχι λογο της χωρας που φαινεται στην πινακιδα.

m_power_lunatic
23-01-13, 11:14
Με παρεξηγεις. Πρωτον πιο πανω αναφερω τον ορο πλαστη εταιρεια.
Δευτερον. Σε μια μικρη πολη(κ οχι μονο) ολοι ξερουν ποιος εισαι κ τι κανεις. Αν αυριο κοτσαρω βουλγαρικα νουμερα ολοι θα ξερουν γιατι το εκανα.
Φυσικα κ θα ντρεπομαι.
Οχι λογο της χωρας που φαινεται στην πινακιδα.

Μαζι σου,οπως το λες εινα χοντρο οντως.

StratosZ4
23-01-13, 11:16
Tωρα θυμηθηκα μια μερα στο Ντραφι Πεντελης 2 αδερφια γονους πασιγνωστης εταιρειας ενδυσης με 2 FERRARI ολοκαινουργια (1 λευκο-1 κοκκινο),με πινακιδες Σοφιας-Βουλγαριας.

Δεν τους ειδα να ντρεπονται καθολου να σου πω την αληθεια και εχουνε και καταστηματα νομιμα στην Βουλγαρια.

Εντελως οφτοπικ

Πριν απο τα φερραρι, ο ενας ειχε μαυρο exige και ο αλλος r8 V10?:whistle::whistle:

μηπως ειναι ρουμανικες οι πινακιδες?..

mikegr
23-01-13, 11:17

Κι αν ειναι αυτοι που φανταζομαι, κατηγορουνται για εμπρησμο καταστηματων τους με σκοπο την εισπραξη ασφαλειας.

StratosZ4
23-01-13, 11:21
Ας ειμαστε και λιγο πιο διακριτικοι ομως:whistle::whistle:

Γκοστραιντερ, δε μιλαμε για παρανομες πραξεις. Αν αναφεροσουν σε αυτες, τοτε παω πασο. Ειναι αδιανοητο ομως να συζηταμε και να συμβουλευουμε για παρανομιες, εμεις το χομε καθαρο το κουτελο:original:

Tsik.D.
23-01-13, 12:29

εδω φιλε μου εισαι λαθος.. σορρυ κιολας αλλα οταν το ελληνικο κρατος δεν με στηριζει σαν ελληνα υπηκοο και φορολογουμενο τη στιγμη που στηριζει τους αλλοδαπους πολυ παραπανω, τοτε γιατι να ντραπω να φορεσω βουλγαρικες πινακιδες στο οχημα μου και να πληρωνω πολυ λιγοτερα απο τα μισα οταν η βουλγαρια με στηριζει ΠΟΛΥ περισσοτερο απο την πατριδα μου ?? και στο κατω κατω γιατι να ταιζω τους χαραμοφαηδες της ελληνικης βουλης τη στιγμη που μπορω να γλυτωσω το σκησιμο απο τα λεφτα που ΔΟΥΛΕΨΑ-ες-ε κτλ ?? λες και αυτοι δουλεψανε ποτε μεσα στο κρυο η στα εργοστασια η στις οικοδομες που εχουμε-ετε δουλεψει σαν λαος.. θα τους λυπηθω κιολας ?? μας γ@@@νε αυτοι ? το ιδιο και εμεις !!! και με αφορμη τη φραση σου για την ντροπη, θα κυκλοφορουσα με βουλγαρικα νουμερα με καμαρι εαν θες να ξες μονο και μονο επειδη οι ελληνες πολιτικοι ειναι για σκοτωμα και προσπαθουν να μας βουλιαξουν και το ιδιο θα επρεπε να σκεφτεσαι και εσυ γιατι αυτα τα λεφτα τα δουλεψες και ιδρωσες για να τα βγαλεις φανταζομαι οπως και παρα πολλοι στην ελλαδα για να ερθουν τα λαμογια να μας τα παρουν με το ετσι θελω.. φιλικα παντα ολα τα παραπανω απλα το δικιο με πνιγει οταν το παιζουμε πατριωτες για να σωσουμε μια ελλαδα που δεν θελει να σωθει..

jkourkoulis
23-01-13, 14:32

Για αυτούς εδώ μιλάμε να φανταστώ;

https://youtu.be/6VRsCYcgZ4A

Αυτό μήπως είναι ένα από τα δυο;

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2627559/

Bazil Van Sinner
23-01-13, 14:51
Ρουμανικα ειναι τα νουμερα B 100 GOD

B 102 GOD

.....oooooooh my GOD γουστα που θα βγαζουν τα αλανια στο Βουκουρεστι!!!:shok::shok::shok::shok:

https://www.youtube.com/user/dchmovies/videos

StratosZ4
23-01-13, 15:12
Για αυτούς εδώ μιλάμε να φανταστώ;

https://youtu.be/6VRsCYcgZ4A

Αυτό μήπως είναι ένα από τα δυο;

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2627559/

B 102 GOD

.....oooooooh my GOD γουστα που θα βγαζουν τα αλανια στο Βουκουρεστι!!!:shok::shok::shok::shok:

https://www.youtube.com/user/dchmovies/videos

thumbthumbthumb

STREETRACING
23-01-13, 17:10
o καθενας οτι γουσταρει κανει.
κ εταιρεια να ειχα δεν θα εβαζα βουλγαρικες πινακιδες.

Bellof-3
23-01-13, 22:54
Eγω παλι αν ημουνα 100% νομιμος θα εβγαζα.... δε γουσταρω να πληρωνω κερατιατικα...

mikegr
24-01-13, 08:20
o καθενας οτι γουσταρει κανει.
κ εταιρεια να ειχα δεν θα εβαζα βουλγαρικες πινακιδες.

Aμα οδηγουσες κανα τετοιο οχημα μετα θα αλλαζες γνωμη

STREETRACING
24-01-13, 09:40
για ποιο λογο να αλλαξω γνωμη?
για το φορολογικο?
δεν γουσταρω να φοραω ξενες πινακιδες.
που ειναι το κακο?
αμα θελω για φορολογικους κανω αλλα κουμαντα.
εγω εχω το Μ3 και το κυκλοφορω κανονικοτατα.
δεν ειμαι απο τα παιδακια που οταν μπηκε το σδοε στα μπουζουκια και μετα εξαφανιστηκαν τα μεγαλα κυβικα απο την επικρατεια.
απο τη στιγμη που το καλυπτω το κυκλοφορω.
να πηγαινα εξω να κανω εταιρεια,η να εχω εταιρεια ηηηη για να πληρωνω λιγοτερα εγω δεν θα το εκανα.

BILL007
24-01-13, 10:32

B 102 GOD

thumbthumbthumb Kαι εμένα εκεί έπεσε το μάτι μου!:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Bellof-3
24-01-13, 11:47
για ποιο λογο να αλλαξω γνωμη?
για το φορολογικο?
δεν γουσταρω να φοραω ξενες πινακιδες.
που ειναι το κακο?
αμα θελω για φορολογικους κανω αλλα κουμαντα.
εγω εχω το Μ3 και το κυκλοφορω κανονικοτατα.
δεν ειμαι απο τα παιδακια που οταν μπηκε το σδοε στα μπουζουκια και μετα εξαφανιστηκαν τα μεγαλα κυβικα απο την επικρατεια.
απο τη στιγμη που το καλυπτω το κυκλοφορω.
να πηγαινα εξω να κανω εταιρεια,η να εχω εταιρεια ηηηη για να πληρωνω λιγοτερα εγω δεν θα το εκανα.
μα δε σου ειπε κανεις να πας να φτιαξεις εταιρια για να μην πληρωνεις εδω... αν ομως οντως ειχα σχεσεις με μια αλλη χωρα (πχ βουλγαρια) τις οποιες ανεφερε πιο πανω ο λουνατικ δλδ... και ειχα την επιλογη... σιγα μην τους πληρωνα γαμησιατικα για να εχω ελληνικα νουμερα...

κι εγω δε μπορω να καλυψω πανω απο διλιτρο και εχω 1.8 αυτοκινητο... οτι μπορει ο καθενας...

E46 POWER
24-01-13, 11:57
παιδια εγω και εναν χρονο δραστηριοποιουμαι στην bg και πριν 10 μερες εγινε η μπουμπου Βουλγαρα... η εταιρια ειναι νομιμη με δραστηριοτητα και εγω πλεον κατοικος Bg.

δεν ντρεπομαι καθολου μα καθολου και ισα ισα ολοι θελουν μα μου δωσουν και τα δικα τους να τα βαλω στην εταιρια μου... το μονο κακο ειναι οτι με σταματανε πιο ευκολα στην βουλγαρια για ελεγχο!

StratosZ4
24-01-13, 12:07
παιδια εγω και εναν χρονο δραστηριοποιουμαι στην bg και πριν 10 μερες εγινε η μπουμπου Βουλγαρα... η εταιρια ειναι νομιμη με δραστηριοτητα και εγω πλεον κατοικος Bg.

δεν ντρεπομαι καθολου μα καθολου και ισα ισα ολοι θελουν μα μου δωσουν και τα δικα τους να τα βαλω στην εταιρια μου... το μονο κακο ειναι οτι με σταματανε πιο ευκολα στην βουλγαρια για ελεγχο!

Η υπευθυνη δηλωση που θα κανεις για να επιτρεπει σου επιτρεπει η εταιρια σου να οδηγεις το αυτοκινητο, ειναι καλο να γινει στην Ελληνικη πρεσβεια στη Βουλγαρια μαζι με τη μεταφραση στα Βουλγαρικαthumb

Konstantinos BG
24-01-13, 14:29
Καλησπέρα σας κύριοι,
Έχω κοπέλα από την Βουλγαρία και ζω περισσότερο καιρό εκεί ΠΛΕΟΝ !!!
Όπως το βλέπω δε, έτσι όπως μας πάνε εδώ, μάλλον θα το κάνω προς το περισσότερο μόνιμο.
ΝΑΙ ΝΑΙ ξέρω, το θέμα είναι ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ BG. Να μην το παρατραβήξω με την .... γνωριμία μας.
Η κοπέλα, ΕΧΕΙ εταιρεία εδώ και ξέρει ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ανθρώπους , καταστάσεις και πράγματα, αν και σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα για τα καλά όπως θα δείτε.

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θα ήθελε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πληροφορία, μπορεί να ρωτήσει ελεύθερα.

Να σημειώσω
1 – ΔΕΝ χρειάζονται δικηγόροι, εταιρείες, φορολογικές δηλώσεις, υπεύθυνες δηλώσεις ….διάφοροι επιτήδειοι και φυσικά ένα σωρό φράγκα !!!!
2 - πως από 1-1-2013, λόγω Ε.Ε. άλλαξαν ορισμένα πράγματα εδώ (βουλγαρία) σχετικά με ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
- (κατά την γνώμη μου έγινε περισσότερο ΕΥΚΟΛΟ και "ΝΟΜΙΜΟ" η απόκτηση πινακίδας BG, αφού άλλαξαν οι προϋποθέσεις απόκτησης και ΔΕΝ εξαρτάσαι πλέον από άλλους). Το ταξίδι το κάνει το αμάξι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, (Οι βουλγάρικες πινακίδες σφραγίζονται πάνω στο αμάξι !!!)
3-Μπορείς να το συνδυάσεις με την τοποθέτηση Υγραερίου στο αμάξι σε πολύ χαμηλή τιμή, οπότε η αλλαγή πινακίδων θα σου αποφέρει και ΚΕΡΔΟΣ. ΝΑΙ δεν είναι υπερβολή, ΚΕΡΔΟΣ !!! (Οι βούλγαροι χρησιμοποιούν αέριο όταν εμείς ρωτούσαμε τι είναι … )

4 - Για το ΚΤΕΟ που ΠΡΕΠΕΙ να περνά κάθε αυτοκίνητο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (και όχι κάθε 2 όπως ειπώθηκε) στην Βουλγαρία !!! (Υπάρχει τρόπος να γίνει μόνο μία φορά … )

5 - Η ¨αγορά¨ ΑΚΙΝΗΤΩΝ είναι λίγο περίεργη θα έλεγα. Ψάξτε ΚΑΛΑ. Υπάρχουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Μη βιαστείτε !!!
Δικηγόροι και διάφοροι επιτήδειοι είναι για να μας τα παίρνουν και μόνο !!!! Μπορούμε και μόνοι μας.

Έχω κάνει ... 20 και πλέον ταξίδια τον τελευταίο χρόνο, πινακίδες BG, Έλληνας οδηγός. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν΄με ρώτησε κάποιος. ΟΥΤΕ οι αστυνόμοι - τελωνειακοί - ελεγκτές στα σύνορα (!!!) που είναι οι πλέον αρμόδιοι, ούτε η Ελληνική αστυνομία.

Για ΟΛΑ υπάρχουν λύσεις .... ΝΟΜΙΜΕΣ !!! Αλλά δεν γράφονται πάντα .... λέγονται .... (ο νοών… νοήτω). Μέχρι να «τα ζήσω» , άκουγα τον κάθε μ………α και έτρεμα από τον φόβο μου. Τώρα πια, ούτε που ιδρώνω. Λυπάμαι μόνο που μας θεωρούν όλοι οι αετονύχηδες και κάθε κυβερνώντες για ανοιχτά πορτοφόλια, εύκολη λύση και πρόβατα !!!!

>>> Εμείς μένουμε στο VELIKO TARNOBO με μια υπέροχη λίμνη μόλις 30 Χιλ μακριά (Έγινα αισίως 53 ετών πια και "αυτή" είναι η τέλεια απόλαυση μου).

και ΠΡΟΣΟΧΗ στα όρια ταχύτητας στην Βουλγαρία . Αλλιώς ΑΝ είστε τυχεροί να έχετε μαζί σας 10ευρα. ΠΡΕΠΕΙ εντός 2 λεπτών να έχετε ολοκληρώση την "συναλλαγή", αλλιώς είναι άχρηστη καθώς η κλήση πάει αυτόματα από το RADAR στα κεντρικά και έτσι και το 10ευρο χάνετε και η κλήση έρχεται .....

ΕΠΙΣΗΣ κανένας τροχαίος, αστυνόμος κλπ ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας σταματήσει βράδυ ΕΚΤΟΣ κατοικημένης περιοχής. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ αυτό.

ΣΥΓΝΩΜΗ για την πολυλογία, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, θα ΧΑΡΩ να βοηθήσουμε. (δεν ξέρω αν το forum επιτρέπει να σας δώσω τηλέφωνα, αλλά μπορώ να απαντήσουμε δημόσια). Το πολύ σε καμιά βδομάδα θα είμαστε Αθήνα. Πολύ κρύο εδώ … χαχαχαχαχα

E46 POWER
24-01-13, 14:36
παιδια στειλτε τα τηλεφωνα σας αν θελετε με πμ να κανονισοθμε καμια συναντηση ala bg!!

πρεπει να κανω υπευθυνη δηλωση οτι η εταιρια (ειναι στο ονομα μου) επιτρεπει να οδηγω το αμαξι??

StratosZ4
24-01-13, 14:47
παιδια στειλτε τα τηλεφωνα σας αν θελετε με πμ να κανονισοθμε καμια συναντηση ala bg!!

πρεπει να κανω υπευθυνη δηλωση οτι η εταιρια (ειναι στο ονομα μου) επιτρεπει να οδηγω το αμαξι??

Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της εταιριας σωστα?

Εφοσον ειναι δικη σου εταιρια φανταζομαι οτι εσυ εισαι ο διευθυντης(για οσους δεν ξερετε, φαινεται αστειο αυτο που γραφω).

Κανεις δηλωση οτι η ταδε εταιρια επιτρεπει σε σενα(τα στοιχεια σου) να κυκλοφορει το αμαξι ταδε μαρκας και τον ταδε αριθμο κυκλοφοριας απο την ταδε ημερομηνια κι επειτα.

Υπογραφη απο το νομιμο εκπροσωπο,εσενα φανταζομαι, σφραγιδουλα και επικυρωση στην ελληνικη πρεσβεια. Ενα αντιγραφο στα Ελληνικα, ενα στα βουλγαρικα.

Αυτο σου χρειαζεται μονο Ελλαδα.
Η αδεια λεει Μπατζανακης ΑΕ, δεν μπορεις να το κυκλοφορεις εκτος Βουλγαριας χωρις αδεια της εταιριας.

StratosZ4
24-01-13, 14:49
Φιλε Κωνσταντινε, ειναι λιγο ακομψη η τοποθετηση σου.

Ανοιξε ενα θεμα να συστηθεις πρωτα στην παρεαthumb

E46 POWER
24-01-13, 15:04
Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της εταιριας σωστα?

Εφοσον ειναι δικη σου εταιρια φανταζομαι οτι εσυ εισαι ο διευθυντης(για οσους δεν ξερετε, φαινεται αστειο αυτο που γραφω).

Κανεις δηλωση οτι η ταδε εταιρια επιτρεπει σε σενα(τα στοιχεια σου) να κυκλοφορει το αμαξι ταδε μαρκας και τον ταδε αριθμο κυκλοφοριας απο την ταδε ημερομηνια κι επειτα.

Υπογραφη απο το νομιμο εκπροσωπο,εσενα φανταζομαι, σφραγιδουλα και επικυρωση στην ελληνικη πρεσβεια. Ενα αντιγραφο στα Ελληνικα, ενα στα βουλγαρικα.

Αυτο σου χρειαζεται μονο Ελλαδα.
Η αδεια λεει Μπατζανακης ΑΕ, δεν μπορεις να το κυκλοφορεις εκτος Βουλγαριας χωρις αδεια της εταιριας.

ναι εγω ειμαι διευθυντης. απλα εχω το χαρτι ιδρυσης που λεει το ονομα μου. δεν ηξερα οτι χρειαζομαι και αλλο χαρτι.. εχεις μηπως κανενα εγραφο τετοιο σαν δειγμα? να συμπληρωσω τα στειχεια και να το επικυρωσω-μεταφρασω

StratosZ4
24-01-13, 15:17
ναι εγω ειμαι διευθυντης. απλα εχω το χαρτι ιδρυσης που λεει το ονομα μου. δεν ηξερα οτι χρειαζομαι και αλλο χαρτι.. εχεις μηπως κανενα εγραφο τετοιο σαν δειγμα? να συμπληρωσω τα στειχεια και να το επικυρωσω-μεταφρασω

Θα βρουμεthumbthumb

Βασικα οτι και να λεει ο καθενας, το τι χρειαζεται να εχεις ειναι ενα ερωτημα στο οποιο δεν μπορει κανεις να σου δωσει μια σαφη απαντηση.

jkourkoulis
24-01-13, 15:29
Επειδή βλέπω ότι έχουν αρκετοί από εδώ εταιρεία στη Βουλγαρία θα είχε ενδιαφέρον να μας πει όποιος θέλει (ίσως σε ένα άλλο θέμα) τι κερδίζεις, τι χάνεις και γενικότερα γιατί να ανοίξει κάποιος την εταιρία του εκεί. Μιλάω ασφαλώς για κανονικές εταιρίες όχι εικονικές που έχουν να κάνουν μόνο με το αυτοκίνητο αλλά ας πούμε με πώληση προϊόντων.

Konstantinos BG
24-01-13, 21:33
Καλησπέρα, Δεν κατάλαβα σε ποιό πράγμα είναι άκομψη η τοποθέτηση μου Stratosz4, .... ζητώ συγνώμη , δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου !!!.
ΞΕΧΑΣΤΕ τις εταιρείες μαιμου πλέον για εξυπηρ'ετηση στις πινακίδες και άλλα διάφορα. ΤΩΡΑ και το εννοώ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, μετά από εντολή των Ελληνικών αρχών προς την Βουλγαρία, ετοιμάζεται "κατάλογος" των ελληνικών "εταιρειών" στην Βουλγαρία.

>> Αν η εταιρεία είναι νομιμη, θα έχεις παντα ένα χαρτί που θα δηλώνει ότι έχεις το δικαίωμα να οδηγείς το αναλογο όχημα.

>>> Ούτε που να το συζητάς jkourkouli, ΣΥΜΦΕΡΕΙ με χίλια. Οι λογιστές είναι λίγο ακριβοί, αλλά άν βρείς τζιμάνι τότε τα αξίζει κατά πολύ τα λεφτά του.
Έτσι για αρχή θα σου πω πως στο τέλος ΚΑΘΕ έτους γνωρίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα πληρώσεις. ΔΕΝ υπαρχουν ξαφνικοί φόροι ή εισφορές κλπ. Εγώ / εμείς ασχολούμαστε με τα ακίνητα εδώ. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι σοβαρα για εταιρεία, μπορώ εύκολα να ρωτήσω.

VanVIC
27-01-13, 19:25
Αρθρο του Σταυρου Tζιμα (στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27/1/13)

Χιλιάδες Ελληνες αποφεύγουν τη φορολόγηση των μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. τους, μεταφέροντας την άδεια κυκλοφορίας στη γειτονική χώρα

Eως πρόσφατα η «βουλγαροποίηση» στα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα γινόταν μέσω εικονικών εταιρειών. Αν κάποιος διέθετε μια λιμουζίνα και ήθελε να αποφύγει τους υψηλούς φόρους, δεν είχε παρά να ταξιδέψει στο Σαντάνσκι, το Πετρίτσι ή κάποια άλλη κωμόπολη της νότιας Βουλγαρίας.
Εκεί, πληρώνοντας ελάχιστα ευρώ και δίχως να ξοδέψει χρόνο, άνοιγε μια εταιρεία στο όνομά του ή στο όνομα συγγενικού του προσώπου, η οποία στη συνέχεια αγόραζε το αυτοκίνητο, του «φορούσε» βουλγαρικές πινακίδες και το κυκλοφορούσε νομιμότατα στην Ελλάδα, πληρώνοντας στη Βουλγαρία πολύ λιγότερα για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, κ.λπ.
Το κόλπο ήταν παλιό και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Eλληνες από Μακεδονία - Θράκη κυρίως, αλλά και... Ιταλοί το εκμεταλλεύονταν για να κυκλοφορούν, με ελάχιστα έξοδα, τα πανάκριβα Ι.Χ. επιβατικά τους. Οργανωμένα γραφεία πίσω από τα σύνορα τους εξυπηρετούσαν νομιμότατα, μιας και η Βουλγαρία είναι χώρα της Ε.Ε. Και έκαναν χρυσές δουλειές...
Ελεγχοι του ΣΔΟΕ
Πολυτελείς Porsche, Mercedes, θηριώδη τζιπ BMW, AUDI, κ.λπ. με βουλγαρικές πινακίδες διέσχιζαν τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, δίνοντας την εντύπωση ότι η υψηλή κοινωνία της γείτονος μετακόμισε στην Ελλάδα για να ενισχύσει τη δοκιμαζόμενη οικονομία μας. Οταν η προς Βορράν «μετανάστευση της λιμουζίνας» έλαβε διαστάσεις και το ελληνικό Δημόσιο συνειδητοποίησε ότι χάνει έσοδα, ενεργοποίησε το ΣΔΟΕ, που επιδόθηκε σε ελέγχους Ι.Χ. επιβατικών μεγάλου κυβισμού, με βουλγαρικές πινακίδες σε ελληνικό έδαφος. Σε αυτή την προσπάθεια πάταξης του φαινομένου, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές της Βουλγαρίας, αν το ΣΔΟΕ διαπίστωνε ότι ένα τέτοιο πολυτελές όχημα, κατεχόμενο και οδηγούμενο από Ελληνα φορολογούμενο, ανήκει σε βουλγαρική εταιρεία, η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, τότε κινούνταν οι διαδικασίες παραβίασης της ελληνικής τελωνειακής νομοθεσίας περί λαθρεμπορίου, με μεγάλα πρόστιμα.
Ωστόσο, οι επιτήδειοι δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, καθώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων κατόχων πολυτελών Ι.Χ. για παράκαμψη της νομοθεσίας, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά εντάθηκε μετά και την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή φόρου πολυτελείας στα άνω των 1.900 κυβικών οχήματα. Κι έτσι, βρήκαν νέους τρόπους για να αποφύγουν το κυνηγητό των ελληνικών αρχών. «Ξεχάστε τώρα τις εταιρείες, μπορούμε να σας βγάλουμε νομιμότατα πινακίδες Βουλγαρίας χωρίς να κινδυνεύετε με πρόστιμα και διώξεις», λέει στην «Κ», που εμφανίστηκε ως «ενδιαφερόμενη», Ελληνας εγκαταστημένος στη Σόφια, που κάνει αυτή τη δουλειά και μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει «εξυπηρετήσει» γύρω στους εκατό συμπατριώτες μας.
Και στην Ιταλία
Οπως εξηγεί, αναλαμβάνει να βγάλει άδεια παραμονής του ενδιαφερομένου στη Σόφια, εξασφαλίζοντας την υπογραφή συμβολαίου μόνιμης κατοικίας, την οποία δεν θα είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ο κάτοχος του Ι.Χ., αφού θα ανήκει σ’ εκείνον που θα «κανονίσει» τη δουλειά.
Κατόπιν ο πελάτης αποκτάει το δικαίωμα κατοχής αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες και ακολουθεί η νόμιμη, όπως την χαρακτηρίζει, διαγραφή του αυτοκινήτου από την Ελλάδα και η μεταβίβασή του στη Βουλγαρία. Το φαινόμενο δεν αποτελεί βεβαίως «προνόμιο» μόνο των Ελλήνων. Στην Ιταλία εξαπλώνεται ραγδαία αυτή η «μόδα», με τους οδηγούς να καταφεύγουν στη Βουλγαρία αλλά και τη Ρουμανία, προκειμένου να προμηθευτούν πινακίδες κυκλοφορίας και να αποφύγουν τα ακριβά ασφάλιστρα και τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Ο διοικητής της αστυνομίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Μάσιμο Μπεντιβένα, «σηκώνει τα χέρια» μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ακόμα και αν σταματήσουμε ένα αυτοκίνητο για να του βάλουμε πρόστιμο, αφού ο οδηγός του εμφανίζεται νόμιμος», λέει. Στο ίδιο ρεπορτάζ, η γαλλική τηλεόραση αναφέρεται «στις χιλιάδες ιστοσελίδες που ξεφυτρώνουν στο Διαδίκτυο σαν μανιτάρια και βοηθούν τους “πονηρούς Ιταλούς” να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους».

πηγή: https://https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/01/2013_509293

"κλεφτοπόλεμος" σε όλο του το μεγαλείο...

Thomelef
27-01-13, 19:33
οποιοσδήποτε σοβαρός νομοθέτης, αυτή την στιγμή θα έκανε το αυτονόητο μετά απο τα συνεχόμενα χάλια με ότι έχει να κάνει γύρω απο το αυτοκίνητο.

ρίξιμο των τελών πιο κάτω απο τις τιμές του 2008, κατάργηση του φόρου πολυτελείας, επαναφορά των τιμών στα καύσιμα. οτιδήποτε αντίθετο απο αυτά, είναι νομοθετειμένα απο ηλίθιους ανθρώπους μετά απο 4 συνεχόμενα χρόνια πτώσης εσόδων με την συγκεκριμενη πολιτική.

επίσεις, οποιοσδήποτε λογικός, μετά το πρώτο κρασ τεστ στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα είχε αποσύρει τον επιπλέον φόρο, μπας και μπορέσει να σώσει την υπόλοιπη χρονιά.

άχρηστοι - ηλίθιοι - ανίκανοι...

m_power_lunatic
27-01-13, 20:14
οποιοσδήποτε σοβαρός νομοθέτης, αυτή την στιγμή θα έκανε το αυτονόητο μετά απο τα συνεχόμενα χάλια με ότι έχει να κάνει γύρω απο το αυτοκίνητο.

ρίξιμο των τελών πιο κάτω απο τις τιμές του 2008, κατάργηση του φόρου πολυτελείας, επαναφορά των τιμών στα καύσιμα. οτιδήποτε αντίθετο απο αυτά, είναι νομοθετειμένα απο ηλίθιους ανθρώπους μετά απο 4 συνεχόμενα χρόνια πτώσης εσόδων με την συγκεκριμενη πολιτική.

επίσεις, οποιοσδήποτε λογικός, μετά το πρώτο κρασ τεστ στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα είχε αποσύρει τον επιπλέον φόρο, μπας και μπορέσει να σώσει την υπόλοιπη χρονιά.

άχρηστοι - ηλίθιοι - ανίκανοι...

Συμφωνω,θα το πω διαφορετικα....''πουτανας γιοι και κορες'',το εχω ξαναπει.

Bellof-3
27-01-13, 20:19
Νομιζω δεν ειναι τοσο μπετοβλακες να μη βλεπουν οτι τα μετρα εχουν ολο και πιο αρνητικο αντικτυπο στα εσοδα τους... θελουν να ριξουν το βιωτικο επιπεδο της χωρας σε σημειο να εχουμε πολυ χαμηλους μισθους και να μην παραπονιομαστε....

φιλη μου παιρνει σε ασφαλιστικη 500 το μηνα για 8 ωρο και ειναι και ιδιαιτερα χαρουμενη... αυτο θελουν... να μας βουλιαξουν στο σκατο...

mikegr
01-02-13, 11:07
Νομιζω δεν ειναι τοσο μπετοβλακες να μη βλεπουν οτι τα μετρα εχουν ολο και πιο αρνητικο αντικτυπο στα εσοδα τους... θελουν να ριξουν το βιωτικο επιπεδο της χωρας σε σημειο να εχουμε πολυ χαμηλους μισθους και να μην παραπονιομαστε....

φιλη μου παιρνει σε ασφαλιστικη 500 το μηνα για 8 ωρο και ειναι και ιδιαιτερα χαρουμενη... αυτο θελουν... να μας βουλιαξουν στο σκατο...

Xαρακτηριστικη ειναι η συνεισφορα των καναλιων στο στημενο παιχνιδι.
Πριν καιρο ειχε αφιερωμα στην Αφρικη μιας εβδομαδας. Εδειξε μια μανα που πεθανε το παιδι της γιατι δεν ειχε 15 ευρω για φαρμακα.
Με αλλα λογια, η κατασταση στην Ελλαδα ειναι πολυ καλη και δεν πρεπει να παραπονιομαστε!

dark knight
06-02-13, 21:45
Αρθρο του Σταυρου Tζιμα (στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27/1/13)

πηγή: https://https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/01/2013_509293

"κλεφτοπόλεμος" σε όλο του το μεγαλείο...

δεν καταλαβαινω πως γινεται να κυκλοφορεις με βουλγαρικες χωρις εταιρεια μονο με αδεια παραμονης.

VanVIC
07-02-13, 06:24
δεν καταλαβαινω πως γινεται να κυκλοφορεις με βουλγαρικες χωρις εταιρεια μονο με αδεια παραμονης.

Δεν έχω ασχοληθεί να το ψάξω, απλά το άρθρο παρέθεσα επειδή μου έκανε κι εμένα εντύπωση.

StratosZ4
07-02-13, 07:10

Δηλαδη αν σηκωθεις αυριο να πας γερμανια για δουλεια, χρειαζεται να ανοιξεις εταιρια για να παρεις αυτοκινητο?...

Vasilis M3
15-05-13, 19:41
Βεντούζα το Μ5 :whistle:

https://www.autoblog.gr/2013/05/15/katasxoyn-aytokinhta-ellhnwn-me-boylgarikes-pinakides/?fb_source=pubv1

Bazil Van Sinner
16-05-13, 07:49
Βεντούζα το Μ5 :whistle:

https://www.autoblog.gr/2013/05/15/katasxoyn-aytokinhta-ellhnwn-me-boylgarikes-pinakides/?fb_source=pubv1

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων για λαθρεμπόριο οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση επτά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW, Porsche και Mercedes-Benz, επειδή οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Tωρα φοβηθηκαν ολοι!!!

7 αμαξια μαζεψαν και αυτα θα ηταν απο καταγγελια:thumbsdown:

Vasilis M3
16-05-13, 09:18
Εδώ πήραμε άδεια "Μ" για να βγάλουμε βόλτα το Μ3 το σ/κ.

Πήγαμε Αθήνα μέσα...μας περάσανε περιπολικά,ΔΙΑΣ...δεν συνέβει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α βλέπανε ένα αμάξι χωρίς πινακίδες (που δεν υπάρχει μπλόκο να μην σταματήσουμε) και κανείς δεν μας σταμάτησε να δει ρε παιδί μου τι γίνεται...

Το χαρτάκι δεν το είχε πάνω στο τζάμι όπως κανονικά πρέπει..

Αστα να πάνε ρε Βασίλη...:thumbsdown:

siadis
16-05-13, 10:09
Το άρθρο εχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πίσω , με τις αλλαγες στο φορολογικό καθεστώς διαμορφώνεται ανάλογα αλλά παντοντε επιβεβαιώνεται η κίνηση των προνοούντων καποια χρόνια πριν να κάνουν την σωστή κίνηση.

Δεν είμαι κάτοχος BMW αλλά άλλου αυτοκινητού υψηλού κυβισμού που τυγχάνει να είναι και υβριδικό. Πριν 4 χρόνια που το είχα φέρει πλήρωα τέλη κυκλοφορίας 5 ευρώ και τώρα πληρώνω 550¤. Κάποτε έδιναν κίνητρα για αγορά φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων και τώρα κοιτάνε να αρπάξουν απο όπου μπορούν. Αμ δε. Μάλιστα έχουν βάλει τους υπαλλήλους του τελωνείου στον Πειραιά να λένε και ψέματα και να τρομοκρατούν τον κόσμο ότι υπάρχει νόμος μάλιστα σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται σε έλληνες με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα να κυκλοφορεί αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και ιδιαίτερα με προέλευση Βουλγαρία ή Ρουμανία. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ο νόμος είναι παλιός του 88. Ακουσον ακουσον οι πολιτικοί να θέλουν να επέμβουν στην προσωπική οικονομική μου ανάπτυξη απαγορευοντας μου να έχω επιχειρήσεις σε 2 κράτη δηλωμένη μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και να μην μπορώ να επιλέξω με ποιας χώρας πινακίδες θα μπορώ να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητο μου.

............

mark e92
16-05-13, 10:44

Πήγαμε Αθήνα μέσα...μας περάσανε περιπολικά,ΔΙΑΣ...δεν συνέβει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α βλέπανε ένα αμάξι χωρίς πινακίδες (που δεν υπάρχει μπλόκο να μην σταματήσουμε) και κανείς δεν μας σταμάτησε να δει ρε παιδί μου τι γίνεται...

πριν πόσο καιρό πήρες Μ1?

DIMITr|S
16-05-13, 11:27

το κυκλοφορησατε χωρις ασφαλεια επιτρεπεται?αν οχι τι κανατε?

Kostas_1
16-05-13, 11:55
@ siadis:

Δεν τιθεται κανενα θέμα αν έχει κανείς πράγματι επιχειρησεις και ειναι και μονιμος κατοικος εξωτερικου.

Όμως αν αυτά που γράφεις (και τα διέγραψα προσωρινα) αναφέρονται στην διαδικασία εικονικής νομιμοποίησης τότε μιλάμε για παρανομία και αυτό σόρυ αλλα δεν είναι αποδεκτό στο φορουμ μας.

Επίσης γραψε 2 λογια εδω για να γνωριστουμε: https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23