PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με Xenon!

SoNiC_77Gr
08-04-11, 12:13
Ειχα παραγγειλει ενα σετακι xenon κ περιμενα πως κ πως να το βαλω. Το σετακι για να καταλαβετε ειναι ξεχωριστο για το καθε φαναρι, παρακατω στην φωτο βλεπετε πως ειναι ακριβως:

https://img156.imageshack.us/img156/633/imag0216i.th.jpg (https://img156.imageshack.us/i/imag0216i.jpg/)

(Info: Με τον κοκκινο κυκλο εχω σημειωσει το σημειο που γινεται η συνδεση με την μαμα φισα του φαναριου. Με τον μπλε κυκλο ειναι οι μετατροπεις που δινουν μαζι στο σετ λογο διαφορετικων ρευματων για να μην πεταει ενδειξη..)

Το προβλημα μου ειναι το εξης ομως, οταν τα αναβω παραμενουν ανοιχτα για 2-3 λεπτα κ μετα απο λιγο σβηνουν με μια διαφορα 5 δευτερ. μεταξυ τους. Η συνδεση τους εγινε πανω στην μαμα φισα που βγαζει το φαναρι κ ολο το υπολοιπο απλα ειναι οπως φαινεται στην φωτο! Το τσεκαραμε κ ειδαμε οτι η μαμα φισα του φαναριου συνεχιζει να δινει ρευμα κανονικα ακομα κ οταν αυτα ηταν σβησμενα, οποτε απο την φισα η προβλημα απο το αμαξι δν νομιζω να ειναι.. Να πω οτι εχουν προβλημα οι μετασχηματιστες, αλλα κ οι 2 ?? Καμια ιδεα τι φταιει γιατι εχω ξενερωσει ασχημα..

(το αμαξι ειναι ενα Ε46 Coupe Facelift 2004)

andreas110080
08-04-11, 13:41
Κανονικα φιλε μου θα επρεπε να αναβουν, μια που τα εβαλες και μια που επρεπε να αναψουν, λογικα δεν εχεις κανενα προβλημα με τη μαμα φυσα. Εγω που ειχα βαλει κατι παρομοιο δεν ειχα κανενα προβλημα, τωρα τι να σου πω τσεκαρε παλι τα φις στις ενωσεις? Υποθετο οτι το εχεις κανει!
:whistle:

SoNiC_77Gr
08-04-11, 13:50
Ναι τα τσεκαρα καμια 15αρια φορες, τα εβγαλα τα ξαναβαλα το ιδιο κανουν. Εβγαλα κ τα "καλωδια-μετατροπεις" μηπως εφταιγαν αυτα κ τα συνδεσα κατευθειαν επανω παλι τα ιδια κανει.. Σκεφτομαι μηπως ειναι οι μετασχηματιστες αλλα πρεπει να βρω αλλους να τους κουμπωσω ισα για να τσεκαρω να δω οτι αναβουν κ δν μου κανει το ιδιο.. Επισης αν μου σβησουν, τα κλεινω με τον διακοπτη κ τα ανοιγω παλι θα αναψουν επι τοπου αλλα μετα απο λιγο παλι θα σβησουν! Δλδ στην ουσια πρεπει ανα 3-4 λεπτα να τα ανοιγοκλεινω..

SoNiC_77Gr
09-04-11, 01:57
Ενα αλλο που σκεφτηκα ειναι μηπως χρειαζεται περισσοτερο ρευμα κ γι'αυτο δν μενουν συνεχεια ανοιχτα? Η μονη συνδεση που εχω κανει ειναι απο τους μετασχηματιστες στην καλωδιωση του φαναριου. Εχω δει οτι καποια xenon εχουν καλωδια ωστε να συνδεθουν ταυτοχρονα κ με την μπαταρια κ με την καλωδιωση του φαναριου. Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω, αλλιως δν θα αναβαν καθολου.

SoNiC_77Gr
09-04-11, 11:29
Κ επισης κατι αλλο που καθως εψαχνα το ειδα, λενε οτι χρειαζεται να γινει κ flash o LCM (Light Module Control) για να δεχθει τα xenon (πριν δεν ειχα xenon!). Πως γινεται αυτο ρε παιδια?

Vasilis
09-04-11, 13:02
θελει προγραμματισμο

πας ή αντιπροσωπεια ή σε οποιονδηποτε εχει το λογισμικο κ τον εξοπλισμο να μπει μεσω OBD στο αυτοκινητο σου

κ ενημερωνει πλεον το αυτοκινητο σου οτι εχεις xenon!

προσοχη...στο δικο μου εχασα την δυνατοτητα του πανω κατω

ετσι το ρυθμιζεις σωστα να μην ενοχλει κ μενει μονιμα εκει!

εχεις προτζεκτορες να φανταστω ε?

αν ναι...κανενα προβλημα για στραβωμα στους απεναντι!

SoNiC_77Gr
09-04-11, 13:15
Ναι εχω προτζεκτορες κ συγκεκριμενα τους εχω αλλαξει τους μαμα με aftermarket που εχουν ακομα καλυτερο κοψιμο της δεσμης οποτε δεν στραβωνει με τιποτα τους απεναντι. Ενταξει την ρυθμιση του πανω-κατω την κανω κ χειροκινητα απο το φαναρι δν ειναι προβλημα αυτο.. Οποτε απλα θελει να το συνδεσω σε εγκεφαλο για να γινει η αναβαθμιση..

stratos
09-04-11, 14:10
Αφού έχει τις προεκτάσεις για να μην βγάζει καμμένη λάμπα πρέπει να γίνει και πάλι προγραμματισμός? Ετσι και αλλιώς μια αντίσταση είναι για να βλέπει κκατανάλωση κανονικής λάμπας.

Μήπως υπερθερμαίνονται για κάποιο λόγο?

Vasilis
09-04-11, 15:32
εστω κ μια διαρροη να χεις , θα χεις θεμα μια ζωη...

περνα τον προγραμματισμο κ καθαρισες!thumb

SoNiC_77Gr
09-04-11, 19:09
Οταν δουλευουν δεν μου βγαζει καποια ενδειξη μεσα. Με το που σβηνουν μου πεταει μεσα στο καντραν την ενδειξη καμενης λαμπας. Το εχω τσεκαρει κ αυτο με την υπερθερμανση, οι μετασχηματιστες δεν προλαβαινουν ουτε καν να παρουν θερμοκρασια μεγαλη, γιατι τους πιανω κ ναι μεν ειναι λιγο ζεστοι αλλα φαντασου οτι τους κραταω κανονικα χωρις να καιγομαι, οποτε μαλλον θεμα προγραμματισμου ειναι.. (ελπιζω δηλαδη, αλλιως εχουμε θεμα..)

Stathis
09-04-11, 19:22
οσοι φορανε αυτα τα "μαϊμου" ξενον, ολοι ισχυριζονται οτι δεν τυφλωνουν τους απεναντι...
τελικα αυτοι που βλεπουμε καθε μερα στο δρομο να τυφλωνουν ποιοι ειναι? :think:
μαλλον αυτοι που εχουν ξενον απο το εργοστασιο να εικασω... :electrician2:

τη λυση στο προβλημα σου φιλε μου καλυτερα να την αναζητησεις σε καποιον ηλεκτρολογο.
μην δινεις και τοση βαση σε οτι πιθανως σου πει ο καθε ασχετος στο ιντερνετ, διοτι το δικο του προβλημα ισως ειναι εντελως διαφορετικο απο το δικο σου. thumb

SoNiC_77Gr
09-04-11, 19:34
Συνηθως αυτοι που σε στραβωνουν δεν εχουν προτζεκτορες κ εχουν ανακλαστηρες. Οτι κ να κανεις αν το φαναρι ειναι με ανακλαστηρα φωτιζει στον Θεο.. Ακομα ομως κ αν εχεις προτζεκτορες μπορει να στραβωσεις τον αλλον αν δεν κατσεις μετα να τα ρυθμισεις, οι περισσοτεροι απλα τα βαζουν κ δεν τα ρυθμιζει κανενας. Οποτε ειναι μεγαλο το ποσοστο που κυκλοφορει με αρυθμιστα φωτα ασχετος αν ειναι ανακλαστηρας η προτζεκτορας.
Αυτο που λες φιλε μου με τους ηλεκτρολογους πρεπει κ ο αλλος να ξερει απο τετοια, γιατι εχω παει σε 3 κ ολοι μου εχουν πει οτι εδω αλλα xenon τοποθετουν, αυτα τα απλα που φορανε ολοι τα φθηνα οπως ανεφεραν. Οποτε πρεπει να ειναι ψαγμενος κ απο τετοια ο ηλεκτρολογος.. Τι να πω, σε αυτην την χωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα τελικα σωστο..

Vasilis
09-04-11, 20:02
Συνηθως αυτοι που σε στραβωνουν δεν εχουν προτζεκτορες κ εχουν ανακλαστηρες. Οτι κ να κανεις αν το φαναρι ειναι με ανακλαστηρα φωτιζει στον Θεο.. Ακομα ομως κ αν εχεις προτζεκτορες μπορει να στραβωσεις τον αλλον αν δεν κατσεις μετα να τα ρυθμισεις, οι περισσοτεροι απλα τα βαζουν κ δεν τα ρυθμιζει κανενας. Οποτε ειναι μεγαλο το ποσοστο που κυκλοφορει με αρυθμιστα φωτα ασχετος αν ειναι ανακλαστηρας η προτζεκτορας.
..

thumb thumb

Stathis
09-04-11, 20:04
απο τους πιο ψαγμενους ειναι ο μανωλης (εξειδικευμενο bmw) στη μεταμορφωση. δοκιμασε τον...

οσο για τους προτζεκτοτες, και με αυτους δεν γινεται σωστη δουλεια.
δεν γινεται τα εργοστασια να δινουν καποια εκατομμυρια για εξελιξη ολοκληρων συστηματων φωτων και εμεις να θελουμε να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα με ελαχιστο κοστος.
οτι δεν ειναι ρετροφιτ, δεν ειναι σωστο για το αυτοκινητο (και για τους οδηγους που ερχονται απο απεναντι).
τους λογους θα τους βρεις σε αλλα παρομοια θρεντς, τους εχουμε αναλυσει.

SoNiC_77Gr
09-04-11, 20:48
Κοιτα, οταν λεμε οτι εχω αγορασει εξοπλισμο κ δν μιλαω για κοστος 80-90 ευρω που εχουν τα απλα xenon αλλα μιλαμε για ολοκληρο συστημα που κοστισε κοντα στα 350 ευρω ε δν νομιζω να ειναι κ κατι τυχαιο.. Σιγουρα δν ειναι εργοστασιο αλλα οχι οτι ειναι κ κατι το εντελως απλο.

*Θα κοιταξω γι'αυτο που ειπες στην Μεταμορφωση! thumb (αν εχεις καποιο τηλεφωνο-διευθυνση στειλε με pm)

Stathis
09-04-11, 23:38
https://synergeio24.gr/synergeia/qsds-service-bmw-mini-metamorfosi

stef
10-04-11, 00:47
Μόλις γύρισα από βόλτα!
Τα 10/10 αυτοκίνητα με "xenon" made in china όταν τα κοιτούσα με τύφλωναν.
Είναι απαράδεκτη η κατάσταση
Μακάρι να θεσπιστεί νόμος όπως σε ορισμένες πολίτειες της Αμερικής που όποιος τοποθετεί "xenon" aftermarket να του κατασχέτουν το όχημα!
Μόνο τότε ο Έλληνας θα βάλει μυαλό όπως δηλαδή και σε λίγο καιρό που θα πάμε για αναδιάρθρωση...

stef
10-04-11, 00:47
https://synergeio24.gr/synergeia/qsds-service-bmw-mini-metamorfosi

Είναι top
Το συστήνω ανεπιφύλακτα! thumb

SoNiC_77Gr
10-04-11, 01:22
Ευχαριστω Stathis!
Φιλε stef δυστηχως παντα ετσι γινεται εδω, βαζουν μυαλο (οχι παντα ολοι βεβαια) αφου την πατησουν ως συνηθως. Και το συγκεκριμενο θεμα εγω σου λεω οτι οι περισσοτεροι δν το κανουν για να "βλεπουν" καλυτερα στο δρομο αλλα μαλλον καθαρα για θεμα Look-Εμφανισης! Βεβαια ειναι η ευκολη κ φθηνη λυση.. Αλλα αντε να τους κανεις να καταλαβουν..

stef
10-04-11, 01:32
Δεν καταλαβαίνουν ότι 2 λάμπες PIAA μπορεί να είναι 5 φορές καλύτερα από τα εργοστασιακά τους φώτα...
Αυτοί εκεί, το look και η φιγούρα!

Stathis
10-04-11, 11:49
ε, με δυο απλες λαμπες πως θα πωληθει η απαραιτητη "μουρη"? :original:

SoNiC_77Gr
10-04-11, 12:59
Μπρος στα καλλη τι ειναι ειναι ο πονος.. αλλα πονος στα ματια των απεναντι που ερχονται..

(πφφ, ελεος δν την παλευω χωρις φωτα..)

SoNiC_77Gr
10-04-11, 15:04
Ασχετο, μια γενικη απορια για τα aftermarket xenon.. Στην παρακατω φωτο μεσα στον κιτρινο κυκλο φαινεται οτι η συνδεση για να παρει "σημα" να αναψουν τα xenon γινεται μεσω καλωδιωσης η οποια ομως συνδεεται με φισα μονο στο 1 φαναρι απο τα 2. Αυτο δν θα πεταει μετα ενδειξη οτι το ενα φαναρι δν δουλευει την στιγμη που μια φισα δν θα ειναι συνδεδεμενη?

https://img152.imageshack.us/img152/760/9006relayharness.th.jpg (https://img152.imageshack.us/i/9006relayharness.jpg/)

gant
10-04-11, 15:11
οσοι φορανε αυτα τα "μαϊμου" ξενον, ολοι ισχυριζονται οτι δεν τυφλωνουν τους απεναντι...
τελικα αυτοι που βλεπουμε καθε μερα στο δρομο να τυφλωνουν ποιοι ειναι? :think:
μαλλον αυτοι που εχουν ξενον απο το εργοστασιο να εικασω... :electrician2:

τη λυση στο προβλημα σου φιλε μου καλυτερα να την αναζητησεις σε καποιον ηλεκτρολογο.
μην δινεις και τοση βαση σε οτι πιθανως σου πει ο καθε ασχετος στο ιντερνετ, διοτι το δικο του προβλημα ισως ειναι εντελως διαφορετικο απο το δικο σου. thumb

Στάθη πηγαίνοντας συχνά πυκνά στην Βόρεια Χαλκιδική με τις αρκετές απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, να φανταστείς ότι και τα δικά μου τα ΟΕΜ, δεν προλαβαίνουν την αυτορύθμιση τους, με αποτέλεσμα να μου κάνουν σινιάλο μερικές φορές οι απέναντι.

stef
10-04-11, 18:30
ε, με δυο απλες λαμπες πως θα πωληθει η απαραιτητη "μουρη"? :original:

Όχι τίποτα άλλο, τους λες ότι δεν είναι σωστό και στραβώνουν αυτά τα φώτα και σου λένε ότι ΕΣΥ δεν ξέρεις και είσαι άσχετος και κάνεις επίδειξη πλούτου που ΕΣΥ έχεις original xenon και δεν αφήνεις τον "λαό" να χαρεί τα aftermarket...:hystericalbs1::th_Laie_67-1:

SoNiC_77Gr
11-04-11, 12:43
Όχι τίποτα άλλο, τους λες ότι δεν είναι σωστό και στραβώνουν αυτά τα φώτα και σου λένε ότι ΕΣΥ δεν ξέρεις και είσαι άσχετος και κάνεις επίδειξη πλούτου που ΕΣΥ έχεις original xenon και δεν αφήνεις τον "λαό" να χαρεί τα aftermarket...:hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Ναι αυτη η γνωση πια που εχουν ολοι πανω σε τετοια θεματα δλδ τι να πω.. Ολοι εχουν γινει γνωστες για ολα!

*με την απορια μου πιο πανω καμια βοηθεια κανεις?

Stathis
11-04-11, 13:21
φιλε μου στο ειπαμε οτι ειχαμε να σου πουμε.
πηγαινε σε ηλεκτρολογο.
εσυ περιμενες να σου λυσουμε το προβλημα απο το pc?

SoNiC_77Gr
11-04-11, 17:15
φιλε μου στο ειπαμε οτι ειχαμε να σου πουμε.
πηγαινε σε ηλεκτρολογο.
εσυ περιμενες να σου λυσουμε το προβλημα απο το pc?

Δν με καταλαβες, εγω μια γενικη ερωτηση εκανα λιγο πιο πανω αν δεις περι xenon. Οχι για τα δικα μου συγκεκριμενα.. Απλα την ειχα γενικα αυτην την απορια, τωρα αν δν το εγραψα σωστα κ φανηκε σαν να κανω ερωτηση πανω στο προβλημα μου συγκεκριμενα τι να πω.. ζηταω συγνωμη που δν εγινα κατανοητος!

Vasilis
11-04-11, 17:22
Ασχετο, μια γενικη απορια για τα aftermarket xenon.. Στην παρακατω φωτο μεσα στον κιτρινο κυκλο φαινεται οτι η συνδεση για να παρει "σημα" να αναψουν τα xenon γινεται μεσω καλωδιωσης η οποια ομως συνδεεται με φισα μονο στο 1 φαναρι απο τα 2. Αυτο δν θα πεταει μετα ενδειξη οτι το ενα φαναρι δν δουλευει την στιγμη που μια φισα δν θα ειναι συνδεδεμενη?

https://img152.imageshack.us/img152/760/9006relayharness.th.jpg (https://img152.imageshack.us/i/9006relayharness.jpg/)

μαλλον δεν εθεσες σωστα το ερωτημα σου φιλε μου!

θες να ξερεις αν ΔΕΝ συνδεσεις το ενα φαναρι με τη φυσα του , αν θα σου δειξει ενδειξη καμμενης λαμπας?

σαφως κ πρεπει να σου δειξει τετοιου ειδους ενδειξη, αλλα κατι τετοιο θα επιτευχθει μονο εαν ενημερωσεις τον εγκεφαλο του αυτοκινητου οτι φορας πλεον xenon!

αλλιως θεωρω οτι δεν θα υπολογισει την απωλεια ρευματος (που ειναι σαφως πολυ μικροτερη απο του αλογονου) κ ετσι δεν θα σου δινει αυτην την πληροφορια!

σε αλλη περιπτωση
πολλα αφτερμαρκετ ξενον
δινουν λαθημενη πληροφορια για καμμενη λαμπα

κ ας εχεις κ τα δυο ξενον συνδεδεμενα
μιας κ η πληροφορια για ρευμα το οποιο διοχετευεται ειναι πολυ παραπανω απο οτι σε λαμπες αλογονου

σε πρωτη φαση λοιπον
επιμενω να περασεις μια ενημερωση μεσω προγραμματισμου για το οτι φορας πλεον ξενον!thumb

SoNiC_77Gr
11-04-11, 17:59
μαλλον δεν εθεσες σωστα το ερωτημα σου φιλε μου!

θες να ξερεις αν ΔΕΝ συνδεσεις το ενα φαναρι με τη φυσα του , αν θα σου δειξει ενδειξη καμμενης λαμπας?

σαφως κ πρεπει να σου δειξει τετοιου ειδους ενδειξη, αλλα κατι τετοιο θα επιτευχθει μονο εαν ενημερωσεις τον εγκεφαλο του αυτοκινητου οτι φορας πλεον xenon!

αλλιως θεωρω οτι δεν θα υπολογισει την απωλεια ρευματος (που ειναι σαφως πολυ μικροτερη απο του αλογονου) κ ετσι δεν θα σου δινει αυτην την πληροφορια!

σε αλλη περιπτωση
πολλα αφτερμαρκετ ξενον
δινουν λαθημενη πληροφορια για καμμενη λαμπα

κ ας εχεις κ τα δυο ξενον συνδεδεμενα
μιας κ η πληροφορια για ρευμα το οποιο διοχετευεται ειναι πολυ παραπανω απο οτι σε λαμπες αλογονου

σε πρωτη φαση λοιπον
επιμενω να περασεις μια ενημερωση μεσω προγραμματισμου για το οτι φορας πλεον ξενον!thumb

Μαλιστα, ενταξει οσον αφορα το δικο μου θεμα ναι θα παω για προγραμματισμο. Απλα την ειχα αυτην την απορια με την συνδεση καιρο τωρα.. Ευχαριστω!

Vasilis
11-04-11, 18:11
no problem!

γι αυτο ειμαστε ολοι εδω...για να αλληλοβοηθιομαστε!thumb

SoNiC_77Gr
05-05-11, 10:31
Λοιπον, επανερχομαι παλι στο θεμα μιας κ σημερα πηγα κ εκανα τον επαναπρογραμματισμο για να δεχτει το εγκεφαλακι τα xenon. Το θεμα ειναι οτι το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει. Αναβουν κ μετα απο λιγο παλι σβηνουν αλλα αυτην την φορα χωρις να μου πεταει καποια ενδειξη μεσα οτι εχει καποιο προβλημα..(ισως λογο του προγραμματισμου).
Τι αλλες εναλλακτικες εχω??