Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λάδι στην ποδιά μου? Λαδι στην Ποδιά μου!!

Dathanaso
03-04-11, 14:15
Καλησπερα, καθώς καθάριζα σημερα τα πλαστικα του κινητηρα ειδα μεσα και κατω στο πατωμα της ποδιας λάδια που με σκονη μαζι...ηταν σαν λασπη ενα πραγμα..
Βγαζοντας το πλαστικο εμπρος με το σημα της bmw ωστε να εχω καλυτερη εικονα ειδα δυο σωληνες μπροστα και κατω απο τον ιμαντα ενας ασημενιος σαν πεταλο σχημα που φευγει απο τον κινητηρα και ενας ακομη κουρμπαριστος να εχουν λαδια επανω τους οχι τιποτα τραγικο αλλα ηταν σαν να ετρεξε λαδι και απο την σκονη εγινε λασπη και αυτο.
Κοιταξα τα υγρα του τιμονιου ηταν μεχρι πανω οκ.
Νερα επρεπε να συμπληρωσω
και λαδια κινητηρα ηταν οκ
Ειμαι ασχετος με κινητηρα προσπαθησα να δωσω περιγραφικα αυτο που ειδα
Καμια ιδεα?

S8N
03-04-11, 15:02
Παρακολούθησέ το για μερικές εκατοντάδες km. Μπορεί να είναι από μικροδιαρροή έως λάδια που έπεσαν από αδεξιότητα κατά το service. Ο κινητήρας (μπλοκ) είναι καθαρός γενικά?

giannis_compact
03-04-11, 15:09
Διονύση και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και 99% των Ε46!Χάνει απότην αντλία του υδραυλικού τιμονιού!

giannis_compact
03-04-11, 15:11
Αυτό ίσα-ίσα που δακρύζει δε φαίνεται στη στάθμη!2-3 σταγόνες να τρέξουν έγινε το κακό!Δε χάνει μεγάλες ποσότητες!

Dathanaso
03-04-11, 15:30
Παρακολούθησέ το για μερικές εκατοντάδες km. Μπορεί να είναι από μικροδιαρροή έως λάδια που έπεσαν από αδεξιότητα κατά το service. Ο κινητήρας (μπλοκ) είναι καθαρός γενικά?

Ναι φιλε μου Καθαρός ειναι

Dathanaso
03-04-11, 15:31
Διονύση και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και 99% των Ε46!Χάνει απότην αντλία του υδραυλικού τιμονιού!

Γιαννη το επισκευασες?αν ναι με τι κόστος?
Αν όντως ειναι αντλια βγαζει προβληματα αν ναι τι?:thanks:

m-power_01
03-04-11, 15:32
Όπως τα λέει ο Γιαννης ! Τα μαρκουτσια του υδραυλικου είναι. Δεν εγιν κάτι τραγικό . Καθάρισε τα... Αν θέλεις πέρασε τα με λίγο πετρέλαιο που τα φουσκώνει και κόβει μικροδιαροες. Αν το χαλί παραγινει , επειδή είναι ψιλοακριβα ,μπορείς να πας σε ένα μαρκουτσα να στα επισκευάσει. Αλλάζουν το λάστιχο με πολύ λιγότερο κόστος

Dathanaso
03-04-11, 15:40
Όπως τα λέει ο Γιαννης ! Τα μαρκουτσια του υδραυλικου είναι. Δεν εγιν κάτι τραγικό . Καθάρισε τα... Αν θέλεις πέρασε τα με λίγο πετρέλαιο που τα φουσκώνει και κόβει μικροδιαροες. Αν το χαλί παραγινει , επειδή είναι ψιλοακριβα ,μπορείς να πας σε ένα μαρκουτσα να στα επισκευάσει. Αλλάζουν το λάστιχο με πολύ λιγότερο κόστος

Δεν λεω τιποτα άλλο

:winkcool::winkcool::winkcool:

E46 POWER
03-04-11, 23:02
στο παλιο μου αμαξι μ43 ε46 1900 ειχα διαρροη πολυ και τελικα ηταν μια βιδα που εχει επανω στην αντλια και δεν ειναι ολυ ευκολα προσβασιμη...μιλαμε για μεγαλη απωλεια ομως..οταν το πας τερμα δεξια η τερμα αριστερα εκει σταζει πιο πολυ λογω πιεσης!

giannis_compact
04-04-11, 02:58
Έτσι ακριβώς έκανα το δικό μου!20 ευρώ μου πήρε αυτός που κάνει μαρκούτσια!Καινούριο έχει 238...Άν δεν κάνω λάθος!!Πάντως πάνω απο 200!!

sofos 2.8i
04-04-11, 08:09
Eκτος απο αυτα που σου λενε τα παιδια και συμφωνω ,δεν κοιτας μηπως εχεις νοτισμενη την βαση του φιλτρου λαδιου.Γιατι αν την δεις να εχει,θα χρειαστει να αλλαξεις την φλατζουλα της βασης μαζι με δυο λαστιχακια που εχει.Αυτο ισχυει αν εχεις Μ43 αν εχεις καποιο αλλο μοτερ αλλαζεις ενα λαστιχακι στεγανοποιησης που εχουν.

PANOS-E60
04-04-11, 18:34
Eκτος απο αυτα που σου λενε τα παιδια και συμφωνω ,δεν κοιτας μηπως εχεις νοτισμενη την βαση του φιλτρου λαδιου.Γιατι αν την δεις να εχει,θα χρειαστει να αλλαξεις την φλατζουλα της βασης μαζι με δυο λαστιχακια που εχει.Αυτο ισχυει αν εχεις Μ43 αν εχεις καποιο αλλο μοτερ αλλαζεις ενα λαστιχακι στεγανοποιησης που εχουν.

Σωστός ! Στον Μ43 αυτό είναι το πιό πιθανό.Κοστος 40ε συν εργασία. Νομίζω όμως ότι ο dathanaso έχει Ν ... οπότε μάλλον έχει δίκο ο Σπύρος thumb

Dathanaso
04-04-11, 23:29
Λετε να με αφησει γιατι σκεφτομαι να παω οταν πλησιαζει το σερβις

PANOS-E60
05-04-11, 06:47
Λετε να με αφησει γιατι σκεφτομαι να παω οταν πλησιαζει το σερβις

Από τη διαρροή στη φλάτζα της βάσης του φίλτρου, δεν κινδνεύεις. Εχε λίγο το νου σου το δείκτη στάθμης, καλού - κακού και φτιάξτο στο service. Τελικά ποιό κινητήρα έχεις ?

m-power_01
05-04-11, 09:49
Καλησπερα, καθώς καθάριζα σημερα τα πλαστικα του κινητηρα ειδα μεσα και κατω στο πατωμα της ποδιας λάδια που με σκονη μαζι...ηταν σαν λασπη ενα πραγμα..
Βγαζοντας το πλαστικο εμπρος με το σημα της bmw ωστε να εχω καλυτερη εικονα ειδα δυο σωληνες μπροστα και κατω απο τον ιμαντα ενας ασημενιος σαν πεταλο σχημα που φευγει απο τον κινητηρα και ενας ακομη κουρμπαριστος να εχουν λαδια επανω τους οχι τιποτα τραγικο αλλα ηταν σαν να ετρεξε λαδι και απο την σκονη εγινε λασπη και αυτο.
Κοιταξα τα υγρα του τιμονιου ηταν μεχρι πανω οκ.
Νερα επρεπε να συμπληρωσω
και λαδια κινητηρα ηταν οκ
Ειμαι ασχετος με κινητηρα προσπαθησα να δωσω περιγραφικα αυτο που ειδα
Καμια ιδεα?

Ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι μαρκουτσια υδραυλικου! Ο Δυονυσης εχει Ν42 ,οχι Μ43

Dathanaso
06-04-11, 16:29
Ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι μαρκουτσια υδραυλικου! Ο Δυονυσης εχει Ν42 ,οχι Μ43

Ν42 Παιδια
Ρε Σπυρο τα μαρκουτσια απο χρυσαφι ειναι?
Ισχυει η τιμη που εγραψες?:shok:

katsaraios
06-04-11, 16:33
ειναι ακριβουτσικο το ενα ...
παντως δεν θα σε αφησει στο δρομο.

Dathanaso
06-04-11, 16:39
ειναι ακριβουτσικο το ενα ...
παντως δεν θα σε αφησει στο δρομο.

Το ελπίζω φιλε μου.
Αν και μενω Αλεξλη το αυτοκινητο κανει σερβις στη Λαρισα, Δεν εχω καμια ορεξη να με αφησει σε καμια εγνατια

zaharias
06-04-11, 18:11
Ψαξε στο ebay (ή στο νετ γενικα) για codan, ειναι αυτος που τα φτιαχνει για τη BMW.. Θα το βρεις ΠΟΛΥ φθηνοτερα..

Dathanaso
06-04-11, 20:05
Ψαξε στο ebay (ή στο νετ γενικα) για codan, ειναι αυτος που τα φτιαχνει για τη BMW.. Θα το βρεις ΠΟΛΥ φθηνοτερα..

Eυχαριστω Ζαχαρία

οφ τοπικ: το αιγαιο στον Καρφα υπάρχει ακομη?η εκλεισε

zaharias
06-04-11, 23:42
Eυχαριστω Ζαχαρία

οφ τοπικ: το αιγαιο στον Καρφα υπάρχει ακομη?η εκλεισε

Παρακαλω φιλε.. ξερω οτι βγαζει σιγουρα για τα 6κυλινδρα (και το δικο μου τετοιο ειναι), ψαξε στο site της εταιρειας να βρεις κωδικο για Ν42 και μετα ψαξε το νετ-ebay με κωδικο..

Το "Αιγαιο" στον Καρφα φυσικα και υπαρχει ακομη εκει που το αφησες και (σχεδον) οπως το αφησες.. :D Το επισκεπτομαι συνηθως καθημερινες βραδυ το καλοκαιρι.. :D

giannis_compact
06-04-11, 23:46
Διονύση την τιμή εγώ την είχα γράψει και είναι πάνω απο 220 ευρώ σίγουρα!!

sofos 2.8i
07-04-11, 13:02
Για εμενα η λυση ειναι το πρεσαρισμα με ενα καινουργιο μαρκουτσι και τελειωνει η ιστορια,μην το φοβασε.Εδω φτιαχνονται αλλα που ειναι για μεγαλυτερες πιεσεις,εκσκαφτικα φορτηγα κτλ.Φτηνα και σιγουρα.

Dathanaso
07-04-11, 20:42
Διονύση την τιμή εγώ την είχα γράψει και είναι πάνω απο 220 ευρώ σίγουρα!!

ok thumb

Dathanaso
07-04-11, 20:43
Για εμενα η λυση ειναι το πρεσαρισμα με ενα καινουργιο μαρκουτσι και τελειωνει η ιστορια,μην το φοβασε.Εδω φτιαχνονται αλλα που ειναι για μεγαλυτερες πιεσεις,εκσκαφτικα φορτηγα κτλ.Φτηνα και σιγουρα.

Σε τι μαστορα θα απευθυνθω για επισκευη?:thanks:

m-power_01
07-04-11, 22:42

Διονυση δεν ξερω για εκει που εισαι... ειναι παντως μαρκουτσαδικα που ασχολουνται μονο με αυτο, φτιαχνουν μαρκουτσια για υδραυλικα γερανων ,φορτηγων κλπ

Αν θες μπορω απο βδομαδα να δω μηπως βρω μεταχειρισμενα να στα επισκευασω και να σου τα στειλω με δεσμευση ομως να μου στειλεις τα παλια σου.
Αν βρω θα σου πω κοστος και αποφασιζεις. Η δουλεια παντως ειναι εγγυημενη.

Dathanaso
08-04-11, 20:23
Διονυση δεν ξερω για εκει που εισαι... ειναι παντως μαρκουτσαδικα που ασχολουνται μονο με αυτο, φτιαχνουν μαρκουτσια για υδραυλικα γερανων ,φορτηγων κλπ

Αν θες μπορω απο βδομαδα να δω μηπως βρω μεταχειρισμενα να στα επισκευασω και να σου τα στειλω με δεσμευση ομως να μου στειλεις τα παλια σου.
Αν βρω θα σου πω κοστος και αποφασιζεις. Η δουλεια παντως ειναι εγγυημενη.

:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notwo rthy::notworthy:
Θα σε ενημερωσω

Πραγματικα φιλε μου Σπυρο εισαι ενας ανθρωπος που καθε φορουμ θα ηθελε να εχει μελος ...!

Kostase46
08-04-11, 21:12

Το ιδιο προβλημα ειχα σε Ν42. Καινουριο ειχε 230 ευρω το πηγα για πρεσαρισμα βασικα δε πηγα εγω το πηγε ο giannis_compact εχανε μονο το ενα μαρκουτσι αλλα αλαξαμε και τα δυο κοματια και μας πηρε 40 ευρω επειδη το σωληνακι ειναι κουρμπαρισμενο και δε χωραει στη πρεσσα μας το εκοψε το σωληνακι κολησε πασο και ειναι βιδωτα τα μαρκουτσια πανω στο σωληνακι
Κι απο οτι ειδα το σωληνα που μας πρεσαρε ειναι πολυ ποιο ενυσχημενος απο τη bmw.
Αν θες αυριο μπορω να σου ανεβασω και φωτο να δεις πως το εκανε.

Dathanaso
08-04-11, 21:33
Το ιδιο προβλημα ειχα σε Ν42. Καινουριο ειχε 230 ευρω το πηγα για πρεσαρισμα βασικα δε πηγα εγω το πηγε ο giannis_compact εχανε μονο το ενα μαρκουτσι αλλα αλαξαμε και τα δυο κοματια και μας πηρε 40 ευρω επειδη το σωληνακι ειναι κουρμπαρισμενο και δε χωραει στη πρεσσα μας το εκοψε το σωληνακι κολησε πασο και ειναι βιδωτα τα μαρκουτσια πανω στο σωληνακι
Κι απο οτι ειδα το σωληνα που μας πρεσαρε ειναι πολυ ποιο ενυσχημενος απο τη bmw.
Αν θες αυριο μπορω να σου ανεβασω και φωτο να δεις πως το εκανε.

ok thumb