Επιστροφή στο Forum : Να αλλαξω το 46αρι για 39αρι???
nikos valvetronic
29-03-11, 16:49
Τον τελευταιο καιρο την εχω κανει κριση με το πορτμπαγκαζ μου.Επειδη παω συχνα σ-κ με τα μωρα στο χωριο,γεματος παω-γεματος ερχομαι.Ε λοιπον καθε φορα ερχομαι αντιμετωπος με το ατσουμπαλο και στενο πορτμπαγκαζ και ευτυχως που επαιζα καλο TETRIS μικρος και το φορτωνω με επιτυχια.Μου μπηκε λοιπον η σκεψη για 39αρι και μαλιστα wagon γιατι το 46 σε wagon δεν μου αρεσει καθολου.Το θεμα ειναι οτι θελω να πετυχω μια ανταλλαγη χωρις να δωσω επιπλεον χρηματα.Το 46αρι μου ειναι σε κατασταση που καποιος γνωστης θα τη χαρακτηριζε υπεραριστη και αυτο σημαινει οτι τα χωνω με το παραμικρο τσικ που θα κανει το μωρο μου χωρις δευτερη σκεψη!! Το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα 2.2. Νομιζετε οτι θα βρω ακρη ρε παιδες η τσαμπα το παιδευω στο μυαλο μου;
Το καλο για σενα ειναι οτι ψαχνεις:
1) Ε39 δηλαδη Αμαξαρα
2) 2000 κυβικα και ανω
Δεν αποκλειεται να βρεις καποιον που να θελει να κατεβει σε κυβισμο.
Αλλα παλι να δινει καποιος Ε39 για Ε46...υποπτο...
Το ιδανικο, που ισως δε γινεται, ειναι βεβαια να πουλησεις το δικο σου και να εχεις χρονο και διαθεση να ψαξεις την ευκαιρια.
μια χαρά σκέψη έκανες...άλλωστε οι τιμές για τα 39αρια έπεσαν στο γκρεμό
nikos valvetronic
29-03-11, 18:49
Το καλο για σενα ειναι οτι ψαχνεις:
1) Ε39 δηλαδη Αμαξαρα
2) 2000 κυβικα και ανω
Δεν αποκλειεται να βρεις καποιον που να θελει να κατεβει σε κυβισμο.
Αλλα παλι να δινει καποιος Ε39 για Ε46...υποπτο...
Το ιδανικο, που ισως δε γινεται, ειναι βεβαια να πουλησεις το δικο σου και να εχεις χρονο και διαθεση να ψαξεις την ευκαιρια.
Νικολα ετσι ειναι αλλα δεν μπορω να το πουλησω και μετα να ψαξω.Πρεπει να συνδυαστουν και τα δυο με καποιο τροπο..Το μονο αρνητικο για μενα σε σχεση με το 39 ειναι οτι θα παω σε πιο παλια χρονολογια,δηλαδη 2000-2002,
ενω το 46αρι μου ειναι 10/2003...
το touring E39 έβγαινε μέχρι 12/2003
και γιατι δεν παιρνεις μπακαζιερα? (αυτη της Bmw)
nikos valvetronic
29-03-11, 19:49
και γιατι δεν παιρνεις μπακαζιερα? (αυτη της Bmw)
Πανο μου εχω μπαγκαζιερα 480 λιτρα την οποια τη φοραω μονο για τις καλοκαιρινες διακοπες.Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει αμαξι με μπαγκαζιερα αλλα ειναι μια μ..... και μιση!!
1.Ο θορυβος του αερα ξεκινα πριν σηκωθει η βελονα του οικονομομετρου
2.Αλλαζει συμπεριφορα το αμαξι λογω κεντρου βαρους
3.Σου στερει την ηλιοροφη
4.Ειναι σαν φερετρο και μας χαλαει ολη τη ομορφια
Εχεις δικιο για την μπαγκαζιερα...!!!
nikos valvetronic
29-03-11, 19:54
το touring E39 έβγαινε μέχρι 12/2003
Εχεις δικιο stef αλλα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεις απο τα τελευταια.Απο το μεχρι τωρα ψαξιμο αυτο το συμπερασμα εβγαλα
Νίκο, όπως ειπώθηκε ήδη, οι τιμές στα Ε39 έχουν καταρρεύσει τελείως. Εσύ όμως χρειάζεσαι ανταλλαγή, οπότε αυτό το δεδομένο ίσως να μην ισχύει απόλυτα στην περίπτωσή σου. Προτείνω να επικοινωνήσεις με τον συμπολίτη σου το Λεωνίδα που αγόρασε προχτές αστέρι 39αρι γιά να μάθεις πόσο το πήρε. Επίσης πρέπει να βάλεις μιά λογική τιμή στόχο γιά το δικό σου και ανάλογα με το τι θα σου πει ο Λεωνίδας συνεχίζεις να το σκέφτεσαι ή όχι.
Μην θεωρείς απίθανο να ακουμπάς Ε60 στα λεφτά που πιάνει το 46αρι σου. Εχω δύο συγκεκριμένα παραδείγματα στην Αθήνα με Ε60 520 που πουλήθηκε 12.000 ε και Ε60 530 που πουλήθηκε 15.000 ε, καθαρά αυτοκίνητα και τα δύο με κάπως φτωχό σχετικά εξοπλισμό.
Καλό ψάξιμο :original:
Πανο μου εχω μπαγκαζιερα 480 λιτρα την οποια τη φοραω μονο για τις καλοκαιρινες διακοπες.Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει αμαξι με μπαγκαζιερα αλλα ειναι μια μ..... και μιση!!
1.Ο θορυβος του αερα ξεκινα πριν σηκωθει η βελονα του οικονομομετρου
2.Αλλαζει συμπεριφορα το αμαξι λογω κεντρου βαρους
3.Σου στερει την ηλιοροφη
4.Ειναι σαν φερετρο και μας χαλαει ολη τη ομορφια
εχω οδηγησει και με σκι απανω (3 ζευγαρια)..
εμενα μια χαρα μου φανηκε.. και απο σταθεροτητα του αμαξιου μια χαρα..
η καταναλωση αυξανεται μισο λιτρο στα 100χιλ αν θυμαμαι καλα..
Eγω με μια μικρη ανασκαφη βρηκα αυτα αλλα πολλα τα χλμ
https://www.car.gr/classifieds/cars/?offer_type=sale&category=10&make=298&model=939&variant=&price-from=&price-to=&so=dm&or=d®istration-from=®istration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=
Leonidas_E39
29-03-11, 21:04
Νίκο, όπως ειπώθηκε ήδη, οι τιμές στα Ε39 έχουν καταρρεύσει τελείως. Εσύ όμως χρειάζεσαι ανταλλαγή, οπότε αυτό το δεδομένο ίσως να μην ισχύει απόλυτα στην περίπτωσή σου. Προτείνω να επικοινωνήσεις με τον συμπολίτη σου το Λεωνίδα που αγόρασε προχτές αστέρι 39αρι γιά να μάθεις πόσο το πήρε. Επίσης πρέπει να βάλεις μιά λογική τιμή στόχο γιά το δικό σου και ανάλογα με το τι θα σου πει ο Λεωνίδας συνεχίζεις να το σκέφτεσαι ή όχι.
Μην θεωρείς απίθανο να ακουμπάς Ε60 στα λεφτά που πιάνει το 46αρι σου. Εχω δύο συγκεκριμένα παραδείγματα στην Αθήνα με Ε60 520 που πουλήθηκε 12.000 ε και Ε60 530 που πουλήθηκε 15.000 ε, καθαρά αυτοκίνητα και τα δύο με κάπως φτωχό σχετικά εξοπλισμό.
Καλό ψάξιμο :original:
Ευχαριστω Πανο για τα καλα σου λογια . Εδω ειμαστε για οτι θελησει ο Νικος και αφου ειναι απο θεσσαλονικη μπορει να ερθει το σαββατο στο καθιερωμενο καφεδακι μας η οπου αλλου γουσταρει. Να υπενθυμισω οτι το 39αρι πλεον καλυπτει αναγκες 5μελους οικογενειας.:original::original: χωρις να ζοριζομαι που θα χωρεσω τα πραγματα μας.
Ασύγκριτη η οποιαδήποτε 5 άρα σε σχέση με οποιαδήποτε (αντίστοιχη) 3άρα.
Καλομαθημένος από τον χώρο αποσκευών της Ε34 ακόμα κλαίω με το Ε90.
Prevezanos
30-03-11, 12:20
Φίλε niko E46, είναι πλήρως κατανοητή επιλογή σου, πλην όμως αρκετά δύσκολη. Και γω πιστεύω ότι πρέπει να προσανατολιστείς σε Ε60, ακόμη και αν πρέπει να δώσεις κάτι από την τσέπη σου.
Νομζω ότι Ε39 με Ε60, είναι όπως η Ε36 με Ε46. Η Ε36 ειναι πρωτοπορική, είναι μοναδική, είναι "θρύλος", αλλά η Ε46 είναι, απλώς, καλύτερη απο την Ε36.
Σαφώς, η Ε39 είναι σούπερ (παραλίγο να την πάρω καποτε, το αγαπημένο της γυναίκας μου βλέπεις), αλλά η Ε60 είναι άλλο αυτοκίνητο. Κορυφαίοι κινητήρες, κορυφαία ενεργητηκή και παθητική ασφάλεια, αυτό που λέμε "σκάφος". Για παράδειγμα, ο 2,5αρης κινητήρας έχει συμπεριφορά τούρμπο, δηλ. σταθερή ροπή για μεγάλο εύρος στροφών και λογικότατη κατανάλωση. Και σίγουρα οι τιμές, λόγω κρίσης, έχουν πέσει.
Βέβαια εγώ ως φανατικός 3αρης πρέπει να σημειώσω τα εξής:
1. Οταν ταξιδεύεις με την οικογένεια(ακόμη και χωρίς παιδιά) και φορτηγό να έχεις δεν θα σε φτάνει, η σύζυγος θα το γεμίσει και θα εχουν μείνει έξω τα μισά μπαγαζια!!!
2. Η 5αρα είναι κορυφαίο αυτοκίνητο, η 3αρα είναι κορυφαία απόλαυση!
3. Με την 5αρα κανεις πολλά, με την 3αρα τα κάνεις όλα!!!
4. Για τους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους η 3αρα είναι ιδανική ενώ η 5αρα είναι διαστροφή!
Τέλος, μακάρι να βρεις αυτό που θέλεις αλλά πιστεύω ότι η 3αρα θα σου λείψει.
3αρα και ξερό ψωμί!!!!
individual
30-03-11, 12:57
Το μονο αρνητικο για μενα σε σχεση με το 39 ειναι οτι θα παω σε πιο παλια χρονολογια,δηλαδη 2000-2002,
ενω το 46αρι μου ειναι 10/2003...
δεν ισχυει αυτο!!!!
το δικο μου ειναι απριλιο του 2003 και απο οτι ξερω εβγαινε μεχρι τον οκτωβριο του 2003,αν δεν κανω λαθος!!!!thumb
δεν ισχυει αυτο!!!!
το δικο μου ειναι απριλιο του 2003 και απο οτι ξερω εβγαινε μεχρι τον οκτωβριο του 2003,αν δεν κανω λαθος!!!!thumb
Αντώνη τα πρώτα vin του Ε60 είναι Ιούλιος του 2003.
individual
30-03-11, 14:07
οπως ειπα και πριν δεν ειμαι σιγουρος,ακριβως ποιον μηνα σταματησε το 39αρι.....
αλλα το δικο μου ειναι στανταρ 4/2003.....τσεκαρισμενο στο VIN,1000 φορες......
και στο data-card!!!!thumb
Εγω πιστευω οτι η καλυτερη κινηση ειναι το Ε60, εκει που εχουν παει οι τιμες συμφερει αντι του Ε39.. Με λιγο υπομονη και ψαξιμο θα βρεις το καλυτερο (για σενα)..
για τα touring E39 η παραγωγή έφτασε μέχρι 12/2003...τα υπόλοιπα μοντέλα μέχρι 07/2003
nikos valvetronic
02-04-11, 16:31
Παιδια ευχαριστω για τις γνωμες σας,ειμαι ενθουσιασμενος απο την ανταποκριση!! Δεν συμετειχα στις απαντησεις γιατι λειπω και παλι με την δουλεια,ειμαι εξωτερικο και στα εργοταξια δεν βρισκεις ευκολα net!!
Γνωριζω οτι πεσανε οι τιμες θεαματικα σε ολα τα μοντελα αλλα το θεμα μου ειναι οτι γουσταρω πιο πολυ το 39αρι!! Η 60αρα ειναι μια μυωδης και μοντερνα μπερλινα αλλα δεν εχει την αλητεια και την πουτ...ια που εχει η 39! Η 60αρα ειναι πιο κυριλλε φαση,την αγοραζουν και οδηγοι που δεν ειχαν ποτε νταλγκα με την BMW.Εγω ειμαι πιο παραδοσιακος και μακαρι να πετυχω κανενα του 2003 και να τραμπαρω !!!
nikos valvetronic
02-04-11, 16:34
Eγω με μια μικρη ανασκαφη βρηκα αυτα αλλα πολλα τα χλμ
https://www.car.gr/classifieds/cars/?offer_type=sale&category=10&make=298&model=939&variant=&price-from=&price-to=&so=dm&or=d®istration-from=®istration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=
Αυτο το αυτοκινητο το εχει ιστορια (το μπλε εννοω).Ξεκινησε πριν απο 1 χρονο περιπου και 195.000χιλ και 9.500 ευρω και ακομα καθεται.Το παρακολουθω αλλα δεν πρεπει να ειναι πολυ σοι...
nikos valvetronic
02-04-11, 16:44
Ευχαριστω Πανο για τα καλα σου λογια . Εδω ειμαστε για οτι θελησει ο Νικος και αφου ειναι απο θεσσαλονικη μπορει να ερθει το σαββατο στο καθιερωμενο καφεδακι μας η οπου αλλου γουσταρει. Να υπενθυμισω οτι το 39αρι πλεον καλυπτει αναγκες 5μελους οικογενειας.:original::original: χωρις να ζοριζομαι που θα χωρεσω τα πραγματα μας.
Λεω αν με θυμασαι καθομασταν μαζι στο κοπη τη πιτα και ελεγες τον πονο σου για το 36αρι!! Προσπαθω να ερθω ενα Σαββατο αλλα ολο λειπω με τη δουλεια ταξιδι...Οταν καταφερω να ερθω θα ηθελα να παμε βολτιτσα:rally: !!!!!
nikos valvetronic
02-04-11, 16:48
Φίλε niko E46, είναι πλήρως κατανοητή επιλογή σου, πλην όμως αρκετά δύσκολη. Και γω πιστεύω ότι πρέπει να προσανατολιστείς σε Ε60, ακόμη και αν πρέπει να δώσεις κάτι από την τσέπη σου.
Νομζω ότι Ε39 με Ε60, είναι όπως η Ε36 με Ε46. Η Ε36 ειναι πρωτοπορική, είναι μοναδική, είναι "θρύλος", αλλά η Ε46 είναι, απλώς, καλύτερη απο την Ε36.
Σαφώς, η Ε39 είναι σούπερ (παραλίγο να την πάρω καποτε, το αγαπημένο της γυναίκας μου βλέπεις), αλλά η Ε60 είναι άλλο αυτοκίνητο. Κορυφαίοι κινητήρες, κορυφαία ενεργητηκή και παθητική ασφάλεια, αυτό που λέμε "σκάφος". Για παράδειγμα, ο 2,5αρης κινητήρας έχει συμπεριφορά τούρμπο, δηλ. σταθερή ροπή για μεγάλο εύρος στροφών και λογικότατη κατανάλωση. Και σίγουρα οι τιμές, λόγω κρίσης, έχουν πέσει.
Βέβαια εγώ ως φανατικός 3αρης πρέπει να σημειώσω τα εξής:
1. Οταν ταξιδεύεις με την οικογένεια(ακόμη και χωρίς παιδιά) και φορτηγό να έχεις δεν θα σε φτάνει, η σύζυγος θα το γεμίσει και θα εχουν μείνει έξω τα μισά μπαγαζια!!!
2. Η 5αρα είναι κορυφαίο αυτοκίνητο, η 3αρα είναι κορυφαία απόλαυση!
3. Με την 5αρα κανεις πολλά, με την 3αρα τα κάνεις όλα!!!
4. Για τους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους η 3αρα είναι ιδανική ενώ η 5αρα είναι διαστροφή!
Τέλος, μακάρι να βρεις αυτό που θέλεις αλλά πιστεύω ότι η 3αρα θα σου λείψει.
3αρα και ξερό ψωμί!!!!
Με προβληματισες ρε συναδελφε valvetronic....Λες να μου λειψει το 46αρι ??
Prevezanos
02-04-11, 19:10
Φίλε niko e46, για μένα αυτό είναι σίγουρο. Η Ε46 και γενικά η σειρά 3 κάνει τα πάντα και για τα πάντα!!!
Και κάτι τελευταίο, από έναν πουρέιτζερ παντρεμένο με παιδί:
Φίλε μου, οι βαλίτσες και τα μπαγαζια δεν τελειώνουν ποτέ. Βάλε μία φορά τη συζυγο να πακετάρει τα πράγματα, να φορτώσει το αυτοκίνητο, να ξεφορτώσει και να ξεπακετάρει όταν φτάσετε και ομοίως στην επιστροφή. Θα δεις ότι μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει πλέον προβλημα χώρου στο αυτοκίνητο...thumb
E60_Arkadia
02-04-11, 23:47
Οταν με το καλο παρεις την Ε39,πιστεψε με,δεν προκειται να σκεφτεις την Ε46...
Stefanos_Cool
03-04-11, 04:59
Τον τελευταιο καιρο την εχω κανει κριση με το πορτμπαγκαζ μου.Επειδη παω συχνα σ-κ με τα μωρα στο χωριο,γεματος παω-γεματος ερχομαι.Ε λοιπον καθε φορα ερχομαι αντιμετωπος με το ατσουμπαλο και στενο πορτμπαγκαζ και ευτυχως που επαιζα καλο TETRIS μικρος και το φορτωνω με επιτυχια.Μου μπηκε λοιπον η σκεψη για 39αρι και μαλιστα wagon γιατι το 46 σε wagon δεν μου αρεσει καθολου.Το θεμα ειναι οτι θελω να πετυχω μια ανταλλαγη χωρις να δωσω επιπλεον χρηματα.Το 46αρι μου ειναι σε κατασταση που καποιος γνωστης θα τη χαρακτηριζε υπεραριστη και αυτο σημαινει οτι τα χωνω με το παραμικρο τσικ που θα κανει το μωρο μου χωρις δευτερη σκεψη!! Το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα 2.2. Νομιζετε οτι θα βρω ακρη ρε παιδες η τσαμπα το παιδευω στο μυαλο μου;
Δεν χρειάζεσαι wagon, έχεις δει το πορτμπαγκάζ του sedan;
Βάζεις...βάζεις...βάζεις ... και δεν γεμίζει! thumb
Δεν έχει καμία σχέσει το Ε46 με το Ε39 ... σε τίποτα! :whistle:
Σχετικά με την παρομοίωση Ε36-Ε39, απλά καμία σχέση.
Το Ε39 δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με Ε36-Ε46 διότι απλά είναι άλλη κατηγορία.
Για μένα το πλαίσιο (και όχι μόνο) του Ε39 είναι μακράν ότι καλύτερο έχει βγει σε παραγωγή. (μέχρι τώρα)
Atsa linos
03-04-11, 07:03
Καλημερα βλεπω ολοι παινευεται και σωστα φυσικα το Ε39 καλο αμαξωμα πλουσιοι χωροι κλπ,,δεν το εχετε αγορασει απο οτι βλεπω ,,,κατ εμενα σχεδιαστικα μηχανικα και σε πολλες αλλες παραμετρους το Ε46 δεν θα ξαναβγει με διαφορα το πιο ομορφο BMW που δεν μοιαζει με κανενα αλλο σε εξωτερικη εμφανιση
Φιλε πριν δωσεις το Ε46 να το σκεφτεις καλα!!!
individual
03-04-11, 07:26
εγω φυσικα θα συμφωνησω με τον σταφανο σε ΟΛΑ!!!
αλλα μαλλον,απο οτι βλεπω η συζητηση θα παει στο ''ποιος την εχει μακρυτερη''
(δεν το λεω ειρωνικα,για ΚΑΝΕΝΑΝ)
το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος,για να εχει μια απαντηση στην απορια που εχει,ειναι εξης.....
αν εχει καποιος φιλος-γνωστος-συγγενης η οτι αλλο ενα οποιοδηποτε 39αρι,ακομα και αν ειναι χρεπι,πες του απλα να κανετε μια βολτα και αν ειναι εφικτο να το οδηγησεις,για μερικα χιλιομετρα μονο......και αν ειναι και αυτο εφικτο,φορτωσε το με μπαγαζια.....
τοτε μονο θα σου λυθει η απορια........
αν και την απαντηση την ξερω!!!!!
Leonidas_E39
03-04-11, 09:22
εγω φυσικα θα συμφωνησω με τον σταφανο σε ΟΛΑ!!!
αλλα μαλλον,απο οτι βλεπω η συζητηση θα παει στο ''ποιος την εχει μακρυτερη''
(δεν το λεω ειρωνικα,για ΚΑΝΕΝΑΝ)
το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος,για να εχει μια απαντηση στην απορια που εχει,ειναι εξης.....
αν εχει καποιος φιλος-γνωστος-συγγενης η οτι αλλο ενα οποιοδηποτε 39αρι,ακομα και αν ειναι χρεπι,πες του απλα να κανετε μια βολτα και αν ειναι εφικτο να το οδηγησεις,για μερικα χιλιομετρα μονο......και αν ειναι και αυτο εφικτο,φορτωσε το με μπαγαζια.....
τοτε μονο θα σου λυθει η απορια........
αν και την απαντηση την ξερω!!!!!
Αντωνη εχω προσφερθει εγω να γινει το 39αρι μου πειραματοζωο :thumbsup: για να παρει ο Νικος μια ιδεα απο το αμαξι.
Νικο οποτε θελεις στειλε μου pm για να κανονισουμε να το δεις , αν θες ριξε μια ματια στο γκαραζ μου εχω βαλει φωτο.:thumbsup:
nikos valvetronic
04-04-11, 06:53
Βάλε μία φορά τη συζυγο να πακετάρει τα πράγματα, να φορτώσει το αυτοκίνητο, να ξεφορτώσει και να ξεπακετάρει όταν φτάσετε και ομοίως στην επιστροφή. Θα δεις ότι μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει πλέον προβλημα χώρου στο αυτοκίνητο...thumb[/QUOTE]
Το δοκιμασα περυσι που ξεκινησαμε για Ζακυνθο αλλα η δικια μου ειναι σκληρο καρυδι!! Και παλι καλα εγω δεν εχω CDιερα και η μπαταρια μου ειναι μπροστα,μιλαμε για μεγαλο πλεονεκτημα τωρα ετσι!!