PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ από το Φθινόπωρο

individual
14-03-11, 16:20
Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος είναι να εκλογικευτούν οι ποινές και αυτό σημαίνει ότι αλλού θα υπάρξουν μειώσεις, αλλού αυξήσεις και κάποια πρόστιμα θα παραμείνουν ως έχουν. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το Φθινόπωρο.

Διατηρούνται και στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τα γνωστά 700αρια για τα πρόστιμα που αφορούν τις εγκληματικές παραβάσεις
Καμία μείωση δε προβλέπεται για:
• Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
• Παραβίαση STOP
• Παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων
• Επικινδύνους ελιγμούς
• Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Κατά 30% αναμένεται να μειωθούν τα πρόστιμα που δεν προκαλούν απώλειες ανθρωπίνων ζωών, όπως προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Συγκεκριμένα μειώνονται τα πρόστιμα για:
• Απόρριψη αντικειμένων από 400 ευρώ σε 280
• Παραβίαση ωραρίου τροφοδοσίας από 400 ευρώ σε 280
• Έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας από 700 ευρώ σε 490
Αύξηση των προστίμων κατά 50% προωθείται για:
• Αυτοσχέδιους αγώνες από 700 ευρώ σε 1050
• Διπλοπαρκάρισμα από 40 εύρο σε 60
• Στάθμευση σε ράμπα από 150 ευρώ σε 300
• Στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ σε 160
• Παρεμπόδιση κυκλοφορίας τραμ από 50 ευρώ σε 300
Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για τις αλλαγές στον ΚΟΚ και συμφωνά με πληροφορίες προωθείται και η εκλογίκευση των ορίων ταχύτητας.
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο του 2011, προβλέπουν και μείωση κατά 50% του χρόνου που αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης, από οδηγούς ταξί και φορτηγών αυτοκινήτων, όταν παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274909&cid=12

Jimmakos
14-03-11, 17:56
Αντί να ασχολούνται με malaκίες σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο ας φροντίσουν να μαθαίνουν να οδηγούν σωστά παλιοί και νέοι οδηγοί και ας αφήσουνε τα πρόστιμα..........

Samaro
14-03-11, 18:10
Ταχαμου, ταχαμου.
Να εκλογικευτούν οι ποινές !!!:th_Laie_67-1:
Μα ειναι σ'ολους μας γνωστό, οτι η κεντρικη φιλοσοφια του συστηματος στηριζεται μονο σε εισπρακτικα μετρα.

Jimmakos
14-03-11, 18:32
Μα ΌΛΑ ειπρακτικά είναι ;)

fanisk
14-03-11, 19:11
Απο τη μια η μειωση μισθων, απο την αλλη τα αυξημενα προστιμα, ισως και να μειωθουν τα παρακατω, εισπρακτικα ή οχι δεν εχει σημασια, αφου αλλιως δεν καταλαβαινουν μερικοι..
Αντε για το διπλοπαρκαρισμα και το τραμ ας ειναι, για πεζοδρομια(παιδια, ηλικιωμενοι, καροτσακια, αμαξιδια) και τις ραμπες(ΑΜΕΑ) η αυξηση θα επρεπε να ειναι 500% μπας και φιλοτιμηθουν μερικοι και καταλαβουν οτι δεν ειναι μονοι τους στο δρομο.

Αύξηση των προστίμων κατά 50% προωθείται για:
• Αυτοσχέδιους αγώνες από 700 ευρώ σε 1050
• Διπλοπαρκάρισμα από 40 εύρο σε 60
• Στάθμευση σε ράμπα από 150 ευρώ σε 300
• Στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ σε 160
• Παρεμπόδιση κυκλοφορίας τραμ από 50 ευρώ σε 300

Nino
14-03-11, 20:01
Απο τη μια η μειωση μισθων, απο την αλλη τα αυξημενα προστιμα, ισως και να μειωθουν τα παρακατω, εισπρακτικα ή οχι δεν εχει σημασια, αφου αλλιως δεν καταλαβαινουν μερικοι..
Αντε για το διπλοπαρκαρισμα και το τραμ ας ειναι, για πεζοδρομια(παιδια, ηλικιωμενοι, καροτσακια, αμαξιδια) και τις ραμπες(ΑΜΕΑ) η αυξηση θα επρεπε να ειναι 500% μπας και φιλοτιμηθουν μερικοι και καταλαβουν οτι δεν ειναι μονοι τους στο δρομο.

και λιγα λες...
και απο τη στιγμη που δεν σεβονται τους συνανθρωπους τους,καμια κατανοηση.
Το εχω γραψει και παλαιοτερα καπου αλλου και βεβαια δεν αποτελει δικη μου πρωτοτυπη ιδεα(ειναι του Αρη Σταθακη),αλλα θα ειμαι παντα υποστηρικτης της,και εξηγουμαι
Το προστιμο εχει χαρακτηρα αποτρεπτικο της τελεσης της παραβασης,μονο που ο αποτρεπτικος αυτος χαρακτηρας δεν εχει ουτε το ιδιο νοημα,αντικτυπο, σημασια και συνεπειες σε ολους τους ανθρωπους.
Τα 700 ευρω σε καποιον ειναι το μηνιατικο του,ενω σε καποιον αλλο τα πουρα του Σαββατοκυριακου...
Ετσι μια "συνδεση" των προστιμων με την οικονομικη κατασταση του καθενα ισως να μας εκανε ολους λιγο καλυτερους στο δρομο...

Vasilis
29-08-11, 22:52
Νέα τσουχτερά πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις προβλέπονται στον υπό τροποποίηση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο φθινόπωρο από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μέχρι και 60% αυξάνεται το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα εισόδου/ εξόδου και από....

150 ευρώ εκτινάσσεται στα 325 ευρώ, ενώ για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ εκτινάσσεται σε 120 ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση κυκλοφορίας του τραμ και από 150 ευρώ το πρόστιμο εκτινάσσεται σε 225 ευρώ. Χέρι όμως βάζει το υπουργείο και στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα. Αμείλικτος θα είναι ο νέος ΚΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», όσον αφορά την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1050 ευρώ, την παραβίαση STOP όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα και την οδήγηση σε κατάσταση μέθης όπου το πρόστιμο θα παραμείνει μεν το ίδιο (700 και 1.200 ευρώ) αλλά θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος οδήγησης.

Πηγη (https://www.trelokouneli.gr/2011/08/blog-post_702.html)

Stamatis
29-08-11, 23:32
Κατασχεση αδειας κυκλοφοριας για ενα μηνα για οποιαδηποτε παραβαση εχει να κανει με "καφριλα".
Τελος.
Να καθαρισει η κατασταση να γινουμε ανθρωποι.
Κλεισιμο διασταυρωσης; Τον πουλο.
Τριπλο παρκαρισμα στο Κολωνακι; Το πουλο.
Μεθη; Ενα χρονο χωρις αδεια τον πουλο και στο μπαουλο.
Ουτε προστιμα ουτε τιποτα.
Και για να παρεις την αδεια πισω, ΚΤΕΟ, Ιατρικες Εξετασεις και τεστ δεξιοτητων.
Τσουζει ε;

katsaraios
29-08-11, 23:46
Κατασχεση αδειας κυκλοφοριας για ενα μηνα για οποιαδηποτε παραβαση εχει να κανει με "καφριλα".
Τελος.
Να καθαρισει η κατασταση να γινουμε ανθρωποι.
Κλεισιμο διασταυρωσης; Τον πουλο.
Τριπλο παρκαρισμα στο Κολωνακι; Το πουλο.
Μεθη; Ενα χρονο χωρις αδεια τον πουλο και στο μπαουλο.
Ουτε προστιμα ουτε τιποτα.
Και για να παρεις την αδεια πισω, ΚΤΕΟ, Ιατρικες Εξετασεις και τεστ δεξιοτητων.
Τσουζει ε;
κατωωωω
https://www.youtube.com/watch?v=BBPGbeT_xoc

m-power_01
30-08-11, 00:01
αυτό που με χαλάει... είναι η μείωση για την Έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας από 700 ευρώ σε 490. Έπρεπε να αυξηθεί! Μπορεί να στεναχωρώ κάποιους ,αλλά πραγματικά το να μην φοράει κάποιος κράνος είναι ασυγχώρητο. Τόσο για οδηγό ,αλλά ακόμα περισσότερο για συνοδηγό. Πρέπει να σταματήσει αυτή η γενοκτονία. Καταλάβετε το και μεταδώστε το σε φίλους και γνωστούς σας! Λάθη γίνονται κάθε μέρα, δέν είναι ανάγκη να μετατρέπονται σε θανατηφόρα!

Skyline_IS
30-08-11, 01:31
αυτό που με χαλάει... είναι η μείωση για την Έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας από 700 ευρώ σε 490. Έπρεπε να αυξηθεί! Μπορεί να στεναχωρώ κάποιους ,αλλά πραγματικά το να μην φοράει κάποιος κράνος είναι ασυγχώρητο. Τόσο για οδηγό ,αλλά ακόμα περισσότερο για συνοδηγό. Πρέπει να σταματήσει αυτή η γενοκτονία. Καταλάβετε το και μεταδώστε το σε φίλους και γνωστούς σας! Λάθη γίνονται κάθε μέρα, δέν είναι ανάγκη να μετατρέπονται σε θανατηφόρα!

Διαφωνω σε αυτο.Εφοσων δεν βαζει σε κινδυνο την ζωη των υπολοιπων οδηγων δεν υπαρχει λογος να ειναι αυξημενο το προστιμο..Γνωριζεις οτι αν πεσεις απο την μηχανη και δεν φορας κρανος εχεις αυξημενες πιθανοτητες να τραυματιστεις σοβαρα,παρολαυτα γουσταρεις να κυκλοφορεις χωρις κρανος με γεια σου και χαρα σου

Να αυξηθουν τα προστιματα σε αλκοολ και κοκκινο αλλα και αυτους που παρκαρουν πανω σε στροφη,κλεινουν δρομους,ραμπες κλπ
Οπως και επιτελους να γραφουν κανεναν που χρησιμοποιει την λωριδα εκτακτου αναγκης,γιατι νομιζει οτι ειναι εξυπνος

Ολα αυτα ομως απαιτουν και εντατικους ελεγχους και οχι μονο στην αρχη και μετα ξαφανιζολ

nikos-Mpacket
30-08-11, 02:04
Εφοσων δεν βαζει σε κινδυνο την ζωη των υπολοιπων οδηγων δεν υπαρχει λογος να ειναι αυξημενο το προστιμο..Γνωριζεις οτι αν πεσεις απο την μηχανη και δεν φορας κρανος εχεις αυξημενες πιθανοτητες να τραυματιστεις σοβαρα,παρολαυτα γουσταρεις να κυκλοφορεις χωρις κρανος με γεια σου και χαρα σου
.................................................. ............................................

Συγνωμη αλλα δεν ειναι με γεια σου και χαρα σου αν δεν φορας κρανος ενω κανονικα θα επρεπε και πεσω πανω σου και αντι να τραυματιστεις σκοτωθεις,γιατι τοτε αντι να εχω στο οδηγικο μου βιογραφικο ενα ατυχημα με τραυματισμο θα εχω στο ποινικο μου μητρωο φονο φταιω,δεν φταιω.

Εχω τυχει σε τετοιο περιστατικο και το μπλεξιμο του οδηγου του αυτοκινητου που δεν εφταιγε κιολας ηταν απιστευτο.
Αυτοφορα,δικαστηρια,κατακρ αυγη,κυνηγητα απο τους συγγενεις του νεκρου και αλλα τετοια που σαφως δημιουργουν ασχημες καταστασεις με δυσαρεστα αποτελεσματα.

Αρα βαζει σε κινδυνο την ζωη μου η επιλογη καποιου να μην φορεσει κρανος.

Vasilis
30-08-11, 07:41
ειθισται

η μη χρηση κρανους να αποβαινει μοιραια για το Κρατος!

Μονο κ μονο γι αυτο το κρατος επι-διωκει την Υποχρεωτικη χρηση του!

Ειχα ακουσει παλιοτερα (σε δικη μου απορια)

του γιατι το κρατος με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να σωσω την κεφαλα μου,

οτι γινεται γιατι το κρατος σε θεωρει Εργατικο Δυναμικο κ ετσι,

χανοντας σε (πεθαινοντας) ή ακομα μενοντας σε αναπηρια (καροτσακι κ ετσι) βγαινει χαμενο!

Πατωντας πανω σε τετοιες ''θεωριες;'' να το πω,ασκησε βετο στην υποχρεωτικη χρηση του κρανους!

(αυτα φυσικα δια στοματος απο ανθρωπους του χωρου κ δη αστυνομικους)!

Skyline_IS
30-08-11, 08:11
Συγνωμη αλλα δεν ειναι με γεια σου και χαρα σου αν δεν φορας κρανος ενω κανονικα θα επρεπε και πεσω πανω σου και αντι να τραυματιστεις σκοτωθεις,γιατι τοτε αντι να εχω στο οδηγικο μου βιογραφικο ενα ατυχημα με τραυματισμο θα εχω στο ποινικο μου μητρωο φονο φταιω,δεν φταιω.

Εχω τυχει σε τετοιο περιστατικο και το μπλεξιμο του οδηγου του αυτοκινητου που δεν εφταιγε κιολας ηταν απιστευτο.
Αυτοφορα,δικαστηρια,κατακρ αυγη,κυνηγητα απο τους συγγενεις του νεκρου και αλλα τετοια που σαφως δημιουργουν ασχημες καταστασεις με δυσαρεστα αποτελεσματα.

Αρα βαζει σε κινδυνο την ζωη μου η επιλογη καποιου να μην φορεσει κρανος.

Δηλαδη αν εγω δεν φοραω κρανος και πεσω πανω σε σενα,χτυπα ξυλο πεθαινω, εσυ θα εχει τραβηγματα με το νομο? :shok:
Τι παραλογο ειναι αυτο?

Vasilis
30-08-11, 08:12
Δηλαδη αν εγω δεν φοραω κρανος και πεσω πανω σε σενα,χτυπα ξυλο πεθαινω, εσυ θα εχει τραβηγματα με το νομο? :shok:
Τι παραλογο ειναι αυτο?

δυστυχως ετσι ειναι!!!:ranting2::ranting2::ranting2:

Samaro
30-08-11, 08:31
Τι παραλογο ειναι αυτο?
Δεν είναι καθόλου παράλογο.
Εκτός απο το Πακιστάν την Ινδία κλπ όπου οι οδηγοί δικύκλων οδηγούν χωρίς κράνος , η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα και μάλιστα ευρωπαική
που οι δικυκληστές οδηγούν χωρίς κράνος, με κοντομάνικο μακό,με σορτσάκι και σαγιονάρα !!!

:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

GEORGE316
30-08-11, 08:52
τα μετρα εχουν καθαρα εισπρακτηκο χαρακτηρα και οχι παραδειγματικο.
και δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να περασει με κοκκινο?και αν το κανει δεν ειναι κατι αθωο,αχ συγνωμη μου ξεφυγε αφηστε με να φυγω..
ουτε το τριπλοπαρκαρισμα στο κωλονακι(οπως ειπε ο φιλος)η στην αρετσου που λεω εγω ειναι ανεκτο.
τωρα ας ειμαστε και εμεις οι οδηγοι σοβαροι.το μονο που μαθαμε ειναι να παταμε το γκαζι και το φρενο και οποτε γουσταρουμε περναμε με κοκκινο γιατι ο μπιπ μπροστα ξεχαστηκε και δεν ξεκινησε και εμενα με επιασε,η πινω το βοσπορο και εμτα εγω οταν πινω μπορω και οδηγαω καλυτερα...
απο την αλλη ομως...δεν εχουμε ηγεσια στην αστυνομια,οποτε οτι και να κανουν...το κανουν για να εισπραξουν χρηματα απο ενα λαο που δενε χει οδηγικη παιδεια.

m-power_01
30-08-11, 20:18
@ Skyline Is σου απάντησαν τα παιδιά παραπάνω ... Δυστυχώς έτσι είναι. Και επειδή λάθη γίνονται... ας συμμορφωθούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο. Και ακόμα χειρότερα έπρεπε να είναι τα πρόστιμα για τους συνεπιβάτες που δεν φοράνε κράνη. Και τα πρόστιμα να αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον οδηγό

katsaraios
30-08-11, 23:01
Τι παραλογο ειναι αυτο?
Δεν ειναι παραλογο φιλε μου,οπως οταν γινει εργατικο ατυχημα εχει συνεπειες ο προισταμενος η εργοδοτης για παραλειψεις ασφαλειας του εργαζομενου..

που οι δικυκληστές οδηγούν χωρίς κράνος, με κοντομάνικο μακό,με σορτσάκι και σαγιονάρα[/B] !!!

:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

σε πιανω αδιαβαστο Αντωνη !!!
το κρανος υπαρχει περασμενο στο χερι μην γδαρει τον αγκωνα...

Konstantinos E60
30-08-11, 23:33
Οσο και να ανεβάσουν τα πρόστιμα πρεπει πρώτα να εφαρμόζονται !! Δλδ αν δεν δωσει ο εκαστοτε διοικητης εντολή "σκίστε τους" μην περιμένετε να αλλάξουν και πολλά.
π.χ δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απο μπλόκο ή να "πέσεις" πάνω σε αστυνομικό χωρις κράνος στην Θεσ/νίκη και να σου την χαρίσουν,αντίθετα με την Αθήνα...!!!

Z4 DCT
31-08-11, 12:56
Οσο και να ανεβάσουν τα πρόστιμα πρεπει πρώτα να εφαρμόζονται !! Δλδ αν δεν δωσει ο εκαστοτε διοικητης εντολή "σκίστε τους" μην περιμένετε να αλλάξουν και πολλά.
π.χ δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απο μπλόκο ή να "πέσεις" πάνω σε αστυνομικό χωρις κράνος στην Θεσ/νίκη και να σου την χαρίσουν,αντίθετα με την Αθήνα...!!!

Γιατι ειμαστε ''γλυκομουρηδες'' και καλα παιδια ρε.....αντιθετα με σενα και κατι αλλα παλικαρια απο θεσ/νικη......χοντροι και ασχημοι!!!!:th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
31-08-11, 13:18
Με τέτοια μύτη......που να χωρέσει κράνος !!!!:thefinger:

A8hnaios
27-08-15, 19:29
Αυστηρός ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά με μικρότερα πρόστιμα. Αυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζουν τα αρμόδια υπουργεία, καθώς τα τσουχτερά πρόστιμα που είχαν θεσπιστεί με τη λογική του παραδειγματισμού, όπως φαίνεται δεν λειτούργησαν.

Στόχος του νέου ΚΟΚ είναι να γίνει πιο… φιλικός προς τον παραβάτη, με μείωση σειράς προστίμων προκειμένου να είναι εναρμονισμένα με τις νέες οικονομικές συνθήκες, αλλά να είναι ρεαλιστικότερη η είσπραξή τους.

Τα αποτελέσματα με την επιβολή προστίμων των 700 ευρώ ήταν αισθητά κατώτερα του αναμενόμενου, αφενός λόγω της ανικανότητας των οδηγών να τα καταβάλλουν, αφετέρου λόγω της έλλειψης προσωπικού της Τροχαίας να διεξαγάγει συστηματικούς ελέγχους, αλλά και η «χαρτογράφηση» από τους οδηγούς των σημείων SOS σε όλο το οδικό δίκτυο και οι ώρες που τα συνεργεία της Τροχαίας δραστηριοποιούνται.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα πρόστιμα που βρίσκονται υπό αναθεώρηση:

- Παραβίαση STOP: 700 ευρώ.
- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ.
- Αυτοσχέδιοι αγώνες (κόντρες): 700 ευρώ.
- Αντικανονικό προσπέρασμα: 700 ευρώ.
- Επικίνδυνοι ελιγμοί: 700 ευρώ.
- Απόρριψη αντικειμένων που παρακωλύουν την κυκλοφορία ή καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα (διαρροή ή πτώση φορτίου): 400 ευρώ.
- Μη χρήση ζωνών ασφαλείας από οδηγό, επιβάτη, παιδιά κάτω των 12 ετών: 300 ευρώ.

Τα πρόστιμα που δεν θα μειωθούν:

- Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα άνω των 150 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.
- Υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε άλλους δρόμους με ταχύτητα άνω των 120 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.
- Οπισθοπορεία σε σήραγγα ή σε αυτοκινητόδρομο: 700 ευρώ.
- Μη τήρηση υποχρεώσεων παραχώρησης προτεραιότητας σε οδικούς κόμβους: 350 ευρώ.
- Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-2.000 ευρώ.
- Εξοπλισμός εντοπισμού ή παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας: 2.000 ευρώ.

dreamer
15-07-18, 16:43
μου εστειλαν ειοδποιηση για να βγαλω καρτα καυσαεριων.περσι εβγαλα στο κτεο.συνηθως δεν βγαζω γιατι το προστιμο αν σε πιασουν σε ελεγχο να μην την εχεις ειναι 30 ευρω και αν κανεις πληρωμη μεσα σε 10 μερες πληρωνεις το μισο δλδ.15 ευρω,οποτε ερχεται το ιδιο σχδον.
εχει αλλξει κατι σε αυτο?γνωριζετε?
και σε περιπτωση που καποιος -θα το πει- καλα 10 ευρω λυπασαι?οχι ουτε 10 ουτε 50 δεν λυπαμαι απλα δεν μπορω αλλο πια αυτη την βλακεια που δερνει το αθλιο φοροεισπρακτικο κρατος και ειναι μια μορφη αντιρησης σαυτο το ληστευτικο συστημα.δλδ. μεσα σε ενα χρονο απο το κτεο το οχημα μου θα βρωμισει - ρυπανει το συμπαν μεχρι το επομενο ετος που θα παω για κτεο ξανα?

mark e92
15-07-18, 21:37
μου εστειλαν ειοδποιηση για να βγαλω καρτα καυσαεριων.περσι εβγαλα στο κτεο.συνηθως δεν βγαζω γιατι το προστιμο αν σε πιασουν σε ελεγχο να μην την εχεις ειναι 30 ευρω και αν κανεις πληρωμη μεσα σε 10 μερες πληρωνεις το μισο δλδ.15 ευρω,οποτε ερχεται το ιδιο σχδον.
εχει αλλξει κατι σε αυτο?γνωριζετε?
και σε περιπτωση που καποιος -θα το πει- καλα 10 ευρω λυπασαι?οχι ουτε 10 ουτε 50 δεν λυπαμαι απλα δεν μπορω αλλο πια αυτη την βλακεια που δερνει το αθλιο φοροεισπρακτικο κρατος και ειναι μια μορφη αντιρησης σαυτο το ληστευτικο συστημα.δλδ. μεσα σε ενα χρονο απο το κτεο το οχημα μου θα βρωμισει - ρυπανει το συμπαν μεχρι το επομενο ετος που θα παω για κτεο ξανα?

Το 50% καταργήθηκε.