Επιστροφή στο Forum : [E36] ηλεκτρικη κουκουλα?
γεια σας παιδια ξερει κανεις αν μπορω στο 36αρι μου cambrio την κουκουλα μου να την κανω να ανοιγωκλεινει απο το κλειδι?
το εχω δει σε 46αρι cambrio.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Δεν ξερω αν γινεται στο 36αρι,αλλα και να γινεται δεν ειναι οτι καλυτερο για την μπαταρια σου!!!!
Ειναι τρελο ξελιγωμα
εχεις δικιο αλλα υπαρχει περιπτωση να γινεται?
δεν το ξερω.
σιγουρα καποιος θα δει το μηνυμα σου και θα σου απαντησει:original:
απο οσο ξερω δεν γινεται γιατι το Ε36 δεν εχε can bus ωστε να δωσει εντολη για να κλεισει την κουκουλα! ολες αυτες οι αυτοματες λειτουργιες γινονται με εντολες πραγμα το οποιο το Ε36 δεν διαθετει!!(δεν ορκιζομαι κιολας οτι δεν γινεται αλλα απ οσο ξερω ετσι ειναι)
Για να το προσπαθήσουμε λιγάκι...
Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν τα E36 με την χειροκίνητη κουκούλα (αν θυμάμαι καλά) και αυτά με την ηλεκτρική.
Αν όντως είναι έτσι όπως το θυμάμαι(και δεν είναι τελείως λάθος),τότε ένας καλός ηλεκτρολόγος μπορεί με πατέντα να κάνει αυτό το μηχανισμό να παίξει (όπως ένας αφτερμάρκετ συναγερμός με το κεντρικό κλείδωμα στα Ε36 φαντάζομαι ;) )
Ας επιβεβαιώσει κάποιος αυτό με τις κουκούλες και μετά θα βρούμε και το επόμενο...
thumb
savvas bmwdakias
05-03-11, 14:57
Λοιπον φιλε μου εγω ειχα το ε36 το καμπριο με φουλ ηλεκτρικη κουκουλα.Αν βαλεις το κλειδι στην κλειδαρια και το γυρισεις λιγο παραπανω απ οτι κλειδωνει κλεινει την κουκουλα και τα παραθυρα,πρεπει ομως να κρατας το κλειδι γυρισμενο μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.Εγω τι εκανα?Εβαλα εναν αφτερ μαρκετ συναγερμο και ο ηλεκτρολογος "εκλεψε" αυτην την εντολη απο την κλειδαρια και πατωντας ενα συνδιασμο κουμπιων(στο δικο μου 2)εκανε ακριβως την ιδια κινηση.Με αυτην την διαδικασια επρεπε να κραταω τα 2 κουμπια πατημενα μεχρι να ολοκληρωθει ολη η διαδικασια.Αυτη ειναι η πρωτη λυση.
Η δευτερη λυση ηταν στον ιδιο συναγερμο να βαλει μια πλακετα και πατωντας τον συνδιασμο κουμπιων που ειπαμε παραπανω, μια φορα και μονο και οχι παρατεταμενα να κανει ολη την διαδικασια αυτοματα μεχρι να κλεισει η κουκουλα και τα παραθυρα.Και το αντιστροφο με αλλο συνδιασμο κουμπιων να ανοιγει η κουκουλα και τα παραθυρα.
Ολα αυτα πριν 4 χρονια σε συναγερμο python(θυγτρικη της clifford) δεν ξερω αν υπαρχει κατι νεοτερο με περισσοτερες δυνατοτητες.Οσο για το κλειδι ουτε αυτο το γνωριζω φιλε μου.
Ελπιζω να σε βοηθησα και οτι αλλο θες για καμπριο(ε36) πες μου.
savvas bmwdakias
05-03-11, 15:06
Για να το προσπαθήσουμε λιγάκι...
Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν τα E36 με την χειροκίνητη κουκούλα (αν θυμάμαι καλά) και αυτά με την ηλεκτρική.
Αν όντως είναι έτσι όπως το θυμάμαι(και δεν είναι τελείως λάθος),τότε ένας καλός ηλεκτρολόγος μπορεί με πατέντα να κάνει αυτό το μηχανισμό να παίξει (όπως ένας αφτερμάρκετ συναγερμός με το κεντρικό κλείδωμα στα Ε36 φαντάζομαι ;) )
Ας επιβεβαιώσει κάποιος αυτό με τις κουκούλες και μετά θα βρούμε και το επόμενο...
thumb
1)Στο ε36 υπαρχει η τελειως χειροκινητη κουκουλα με γαντζο μπροστα και χερουλακι στην πισω αριστερη ταπετσαρια.Ολη η διαδικασια ειναι χειροκινητη και πρεπει να βγεις εξω απο το αμαξι για να το κανεις καμπριο
2)Η ημιαυτοματη δηλαδη πρωτα ξεκουμπωνεις το γαντζο απο μπροστα και μετα πατας το κουμπακι και ανοιγει η κουκουλα
3)και η φουλ ηλεκτικη που πατας μονο το κουμπακι και κανει ολη την κινηση.
Εκτος απο τα παραπανω υπηρχαν καποιο οι οποιο τα ημιαυτοματα τα κανανε φουλ καμπριο δηλαδη καταργουσαν το γαντζο μπροστα.Αυτο βεβαια δεν ξερω αν υπηρχε σαν γνησιο ανταλακτικο της bmw ή ηταν καποια αφτερ μαρκετ πατεντα.
Εβαλα εναν αφτερ μαρκετ συναγερμο και ο ηλεκτρολογος "εκλεψε" αυτην την εντολη απο την κλειδαρια και πατωντας ενα συνδιασμο κουμπιων(στο δικο μου 2)εκανε ακριβως την ιδια κινηση...
Μια τέτοια πατέντα θα έκανα και εγω αν ήθελα να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα thumb Σωστός ο ηλεκτρολόγος σου thumb
παιδια κατ αρχας ευχαριστω η κουκουλα ειναι φουλ ηλεκτρικη φιλε SAVVA μαλλον θα τη βρουμε τη λυση με τον συναγερμο θυμασαι μηπως ποσο σου ειχε κοστισει?
savvas bmwdakias
05-03-11, 20:59
Εγω τοτε τον συναγερμο τον ειχα βαλει 350 ευρω ηταν με τηλεειδοποιηση κτλ και ηθελε αλλα 100 ευρω για την πλακετα την οποια δεν ειχα βαλει.Πατουσα παρατεταμενα τα κουμπια και εκλεινε την κουκουλα.Στην περιπτωση που εχεις εναν απλο συναγερμο μπορεις να βαλεις αυτην την πλακετα και να σου κανει αυτην τη δουλεια εφοσον "παιρνει" πλακετα.Για λεπτομερειες καλυτερα ρωτα καποιον ηλεκτρολογο.
Υ.Γ.Μια λεπτομερεια,η κουκουλα στο ε36 κανει περιπου 30¨ για να κλεισει αν θυμαμαι καλα.Στο δικο μου το συναγερμο πατουσα τα κουμπια παρατεταμενα για 20¨ σταματουσε η κινηση και μετα αφηνα τα κουμπια και τα ξαναπατουσα για τα υπολοιπα 10¨ που απομενανε για να κλεισει η κουκουλα.Αυτο ηταν μια ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου συναγερμου.Κατα τη γνωμη μου βαλε την πλακετα να τα κα νει ολα μονο του,πολυ ωραια μαγκια, αμα το κρατουσα αυτο θα κανα εγω.
παιδια κατ αρχας ευχαριστω
Τίποτα φίλε μου!:original: Χαρά μας να βοηθάμε όπου μπορούμε ο ένας τον άλλο!
Αυτή άλλωστε είναι μια απο τις βασικές "αρχές" του φόρουμ μας thumbthumbthumb
mitsos_chania
06-03-11, 13:14
ειναι πολυ πιθανον αφου κλεινει με το κλειδι στην κλειδαρια η κουκουλα να μπορει να προγραμματιστει και απο τον τηλεχειρισμο.ψαξε να βρεις καποιον που να ξερει να χειριζεται το διαγνωστικο να δει αν γινεται πριν πας να πληρωσεις για συναγερμο με τετοια λειτουργια