Επιστροφή στο Forum : [E90]320si Πρόβλημα με καταλύτες?
Το θέμα έχει αναλυθεί εκτενώς στο shoutbox αλλά θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και εδώ για να πάρω γνώμες.
Το αμάξι αγοράστηκε προ 2,5 μηνών περίπου με 22.300 Km. Ήταν σχεδόν σε απόλυτη ακινησία για καιρό. Από την αρχή ήταν αναμμένη η κίτρινη ένδειξη του κινητήρα. Δεν ανησύχησα όμως μιας κ το διαγνωστικό, όταν το αμάξι πήγε για έλεγχο, έδειξε υγρασία στον καταλύτη. Το λαμπάκι έσβησε από το συνεργείο και το αμάξι όταν αγοράστηκε εξακολούθησε να κινείται ελάχιστα (1 φορά κάθε μία έως 2 εβδομάδες).
Κάποια στιγμή κ ενώ ήταν εν κινήσει άναψε πάλι. Ξανά στο συνεργείο, (ξανά σβήσιμο της ένδειξης) το οποίο απεφάνθη πρόβλημα στο καταλύτη κ ενδεχόμενη αλλαγή του. Υπήρχε επίσης η προτροπή να δουλέψει το αμάξι σε υψηλές στροφές, με χρήση καυσίμου 100 οκτανίων ώστε να απαλλαχθεί ο καταλύτης από τυχών υγρασίες ή άλλα σωματίδια.
Πράγματι, το ΣΚ που πέρασε έγινε ταξίδι με αρκετά υψηλές στροφές κ ταχύτητα και όλα οκ. Στην επιστροφή ή ένδειξη όμως άναψε πάλι.
Σήμερα την ξανα σβήσαμε και τελικά αποφασίσαμε εαν το φαινόμενο επαναληφθεί, να καθαριστούν όλες οι φύσες από τους αισθητήρες Λ και να δούμε την συμπεριφορά. Αν επαναληφθεί, η αντικατάσταση (μαμά) καταλύτη δείχνει να είναι μονόδρομος.
Το αμάξι δεν ρετάρει, δεν τρέμει, δεν έχει χάσει σε απόδοση και όλα δείχνουν εντάξει.
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις για το φαινόμενο του λαμπακίου και αν πράγματι ένας καταλύτης δύναται να παρουσιάσει βλάβη με τόσο λίγα km σε τόσο μικρό διάστημα ζωής. :thnx:
Χαχα, το εχω ξαναδει το εργο....
η λυση: βαλε ανταπτορακι εκει που βιδωνει ο σενσορας στον καταλυτη και θα του περασει.
Το θέμα έχει αναλυθεί εκτενώς στο shoutbox αλλά θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και εδώ για να πάρω γνώμες.
Το αμάξι αγοράστηκε προ 2,5 μηνών περίπου με 22.300 Km. Ήταν σχεδόν σε απόλυτη ακινησία για καιρό. Από την αρχή ήταν αναμμένη η κίτρινη ένδειξη του κινητήρα. Δεν ανησύχησα όμως μιας κ το διαγνωστικό, όταν το αμάξι πήγε για έλεγχο, έδειξε υγρασία στον καταλύτη. Το λαμπάκι έσβησε από το συνεργείο και το αμάξι όταν αγοράστηκε εξακολούθησε να κινείται ελάχιστα (1 φορά κάθε μία έως 2 εβδομάδες).
Κάποια στιγμή κ ενώ ήταν εν κινήσει άναψε πάλι. Ξανά στο συνεργείο, (ξανά σβήσιμο της ένδειξης) το οποίο απεφάνθη πρόβλημα στο καταλύτη κ ενδεχόμενη αλλαγή του. Υπήρχε επίσης η προτροπή να δουλέψει το αμάξι σε υψηλές στροφές, με χρήση καυσίμου 100 οκτανίων ώστε να απαλλαχθεί ο καταλύτης από τυχών υγρασίες ή άλλα σωματίδια.
Πράγματι, το ΣΚ που πέρασε έγινε ταξίδι με αρκετά υψηλές στροφές κ ταχύτητα και όλα οκ. Στην επιστροφή ή ένδειξη όμως άναψε πάλι.
Σήμερα την ξανα σβήσαμε και τελικά αποφασίσαμε εαν το φαινόμενο επαναληφθεί, να καθαριστούν όλες οι φύσες από τους αισθητήρες Λ και να δούμε την συμπεριφορά. Αν επαναληφθεί, η αντικατάσταση (μαμά) καταλύτη δείχνει να είναι μονόδρομος.
Το αμάξι δεν ρετάρει, δεν τρέμει, δεν έχει χάσει σε απόδοση και όλα δείχνουν εντάξει.
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις για το φαινόμενο του λαμπακίου και αν πράγματι ένας καταλύτης δύναται να παρουσιάσει βλάβη με τόσο λίγα km σε τόσο μικρό διάστημα ζωής. :thnx:
Πάνο στα εχω ξαναπέι ιστέυω και το έχουμε αναλύσει πολύ το θέμα.
δική μου απορία είναι το κατα πόσο το διαγνωστικό έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και να σου δείχνει ΥΓΡΑΣΙΑ στον καταλύτη!!!
συνήθως απλά δείχνουν βλάβη οι αισθητήρες λ και είναι ξεκάθαρη η ένδειξη και η βλάβη. εδώ μου φαίνεται οτι πάνε ψάχνοντας.
Χαχα, το εχω ξαναδει το εργο....
η λυση: βαλε ανταπτορακι εκει που βιδωνει ο σενσορας στον καταλυτη και θα του περασει.
Τόσο απλά; Το πρόβλημα στην ουσία του (εάν υφίσταται) ξεπερνάτε ή απλά κρατά την ένδειξη σβηστή;
Πάνο στα εχω ξαναπέι ιστέυω και το έχουμε αναλύσει πολύ το θέμα.
Το ξέρω ρε Πετράν αλλά πρέπει να μαζέψω κ άλλες γνώμες :D
δική μου απορία είναι το κατα πόσο το διαγνωστικό έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και να σου δείχνει ΥΓΡΑΣΙΑ στον καταλύτη!!!
To είδα (το διαγνωστικό), το Πίστεψα και έπαθα ο Ίδιος Πλάκα, έγραφε ξεκάθαρα για καταλύτη.
εδώ μου φαίνεται οτι πάνε ψάχνοντας.
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; :(
Πρεπει να διαβασεις πως λειτουργει το συστημα καταλυτης - αισθητηρας - ρυθμιση μειγματος - ελεγχος καυσαεριων απο τον 2ο αισθητηρα.
Στην ουσια με το 2ο αισθητηρα διαβαζει οτι εχεις καυσαερια και σου αναβει λαμπακι.
Ερωτηση: μετρησες καυσερια και εισαι οκ???? τοτε βαζοντας το spacer θα διαβαζει σωστα και δεν θα αναβει.
Πρεπει να διαβασεις πως λειτουργει το συστημα καταλυτης - αισθητηρας - ρυθμιση μειγματος - ελεγχος καυσαεριων απο τον 2ο αισθητηρα.
Στην ουσια με το 2ο αισθητηρα διαβαζει οτι εχεις καυσαερια και σου αναβει λαμπακι.
Ερωτηση: μετρησες καυσερια και εισαι οκ????
τοτε βαζοντας το spacer θα διαβαζει σωστα και δεν θα αναβει.
Ναι Κώστα, αυτό είναι το αξιοπερίεργο, Λ και καυσαέρια είναι ΟΚ!
Ωραία, το ανταπτοράκι είναι μία λύση για να δοκιμάσουμε :thanks: Με απασχολεί όμως το γιατί να ανάβει καθώς κ ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα.
Υγρασια στον καταλυτη πρωτη φορα ακουω συνηθως πιανουν τα σιλανσιε που εχουν μονωση εσωτερικη ο καταλυτης μεταλα εχει . Τον 2 λαμδα που μετραει τον εκανε καθαρισμο? Λιγο απιθανο μου φενεται καταλυτη απο τα 25 χιλιαδες τον εχετε λυσει καμια φορα να τον παρεις στα χερια να δεις αν εχει ιχνη απο πολυ μαυριλα αυτη οφειλεται σε μουφα καυσιμο (με τοσα λιγα χιλιομετρα θα πρεπει να φανει αν ειναι αυτο). Τον εχεις χτυπησει απο κατω δεν εχει ραγισει εσωτερικα η σπαση? Δεν το ανεφερες οποτε το αποκλειουμε. Αυτο το μοντελο δεν νομιζω να εχει ιδιο καταλυτη με το 2 λιτρο αν προχωρησεις σε αλλαγη εργοστασιακη υπολογιζε χιλιαρικο και πανω. Αν θες μπορεις να κανεις καθαρισμο καταλυτη υπαρχει ενα ειδικο σπρευ που το ψεκαζεις μεσα και το αφηνεις καμποση ωρα και καθαριζει ο καταλυτης αν τυχον ειναι λιγο βουλομενος η δεν εχουν λιωσει οι κυψελες.Τωρα αυτο με το ανταπτορακι δοκιμασε 4-5 χαλκινες ροδελες κανουνε δουλεια thumb
Υγρασια στον καταλυτη πρωτη φορα ακουω συνηθως πιανουν τα σιλανσιε που εχουν μονωση εσωτερικη ο καταλυτης μεταλα εχει . Τον 2 λαμδα που μετραει τον εκανε καθαρισμο? Λιγο απιθανο μου φενεται καταλυτη απο τα 25 χιλιαδες τον εχετε λυσει καμια φορα να τον παρεις στα χερια να δεις αν εχει ιχνη απο πολυ μαυριλα αυτη οφειλεται σε μουφα καυσιμο (με τοσα λιγα χιλιομετρα θα πρεπει να φανει αν ειναι αυτο). Τον εχεις χτυπησει απο κατω δεν εχει ραγισει εσωτερικα η σπαση? Δεν το ανεφερες οποτε το αποκλειουμε. Αυτο το μοντελο δεν νομιζω να εχει ιδιο καταλυτη με το 2 λιτρο αν προχωρησεις σε αλλαγη εργοστασιακη υπολογιζε χιλιαρικο και πανω. Αν θες μπορεις να κανεις καθαρισμο καταλυτη υπαρχει ενα ειδικο σπρευ που το ψεκαζεις μεσα και το αφηνεις καμποση ωρα και καθαριζει ο καταλυτης αν τυχον ειναι λιγο βουλομενος η δεν εχουν λιωσει οι κυψελες.Τωρα αυτο με το ανταπτορακι δοκιμασε 4-5 χαλκινες ροδελες κανουνε δουλεια thumb
και εγώ φίλε dblade το θεωρώ απίθανο να πιάσει υγρασία ο καταλύτης μιας κ σηκώνει θερμοκρασίες.. ηφαιστείου..
Σε καθαρισμό κ διεξοδικό έλεγχο θα προχωρήσουμε εφόσον το πρόβλημα συνεχιστεί. Ο καταλύτης εμφανισιακά είναι σε άψογη κατάσταση και ούτε ακούγονται περίεργοι θόρυβοι. Πράγματι το κόστος του είναι 1070 ευρώ..
Τελικά το αποφάσισα, αν επαναληφθεί το φαινόμενο θα κάνω συνδυαστική κίνηση: έλεγχο και καθάρισμα καταλύτη - αισθητήρων + ανταπτοράκι ώστε να είμαι καλυμμένος όσο καλύτερα γίνεται.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)
Eτσι να κανεις και θα φτιαξει ο καταλυτης σηκωνει 600-700 βαθμους και με διπλα γαντια να τον πιανεις δερματινα χοντρα εχεις 10 sec προτου περασει η θερμοκρασια στο χερι σου (εχω καει ουκο λιγες φορες)! Τωρα με τον ανταπτορα δεν ξερω αν διαφερει απο μοντελο σε μοντελο αν μαθεις μετρα τα εκατοστα της αποστασης και προσθεσε χαλκινες ροδελες την ιδια δουλεια κανουν βγαζουν τον λαμδα παραεξω ετσι ωστε να μην περνει μετρηση απο το 100% του καυσαεριου και δεν σου αναβει λαμπακι για εβο παντως 4 ροδελες κανουν δουλεια με κοστος μηδαμηνο ο ανταπτορας κανει 20-25 . Eχεις και 2 λαμδα πριν και 2 μετα τον καταλυτη. Μα καλα γιατι εχουν ενσοματοση πολλαπλη με καταλυτες δεν μπορω να καταλαβω για να εχουν μεγαλυτερη ευσθησια και να τα περνουν χοντρα οι αντιπροσοπιες. Μεχρι και στο κολτ 1,3 κατεβαζουν χταποδι κανονικο οχι πολλαπλη και σε ολοκληρο si εχουν βαλει αυτη την μαλακια. Τεσπα ελπιζω να λυθει το προβλημα σου και να ξενιασης εχεις και γ@μω τα αυτοκινητα! thumb
m-power_01
09-02-11, 17:57
Οι καταλυτες ειναι πανω στην πολλαπλη εξαγωγη, για να ερχονται οσο το δυνατον πιο γρηγορα στην θερμοκρασια λειτουργιας.
Πανο υγρασια απο τους καταλυτες και απο οποιοδηποτε σιλανσιε, φευγει μεσα σε δευτερολεπτα σκισιματος.
Εγω στην θεση σου θα καθαριζα λ. Βεβαια δεν πιστευω να στρωσει...
οποτε μετα θα πηγαινα να αλλαξω λ και οχι καταλυτη
Συγνωμη,γιατι δεν τους λες στη bmw να ελεγξουν τους αισθητηρες ''λ''
με το διαγνωστικο και με το κινητηρα σε λειτουργεια??ετσι μπορουν να
δουν αν ''διορθωνουν''οι ''λ''.Εγω μυριζομαι πως θελουν να σε ξεγελασουν...
!!!Για προσπαθησε να το ελεγξεις σε κανα-δυο αντιπροσωπειες..εξουσιοδοτ ημενες!!!!
Να ξερεις πως οι ''λ'' καθαριζουν οδηγωντας το αυτοκινητο σε υψηλες στροφες
4500-5500 αλλα με σταθερο το γκαζι(οχι πλακωμενο)..να προτιμησεις να ειναι κατηφορα!!!Αυτο μου το εχουν πει στη BMW.
m-power_01
10-02-11, 02:12
4500-5500 αλλα με σταθερο το γκαζι(οχι πλακωμενο)..να προτιμησεις να ειναι κατηφορα!!!Αυτο μου το εχουν πει στη BMW.
Σωστα, υψηλη ροη καυσαεριων λόγω των στροφων και ''φτωχό'' μιγμα λόγω του μηδενικου φορτιου
Για το "υγρασια στον καταλυτη" δεν θα πω κουβεντα.....
Το να προσπαθουμε να διαγνωσουμε μια βλαβη σε ενα φορουμ δεν ειναι σωστο.
Εδω και με το διαγνωστικο επανω και πολλες φορες δεν βγαινει ακρη.
Το μονο που καταφερνουμε ειναι να αγχωνουμε τον εκαστοτε "ατυχο" με ενα σωρο πιθανες βλαβες.
Καλοδεχουμενες οι εμπειριες ολων μας σε σχεση με καποιο παρομοιο προβλημα αλλα μεχρι εκει.
ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ αναφαιρομαι ΣΕ ΚΕΝΕΝΑΝ που εχει γραψει μεχρι τωρα σε αυτο το ποστ του Πανου αλλα ηταν κατι που ηθελα να πω γιατι ενιοτε εκνευριζομαι με κατι διαγνωσει τις φουτσας!!!!!
Παναγιωτη μην απογοητευεσαι και θα βρεθει η λυση.Καταλυτης ειναι απιθανο να ειναι κατα την γνωμη μου.
Αυτος που παρακολουθει το αυτοκινητο θα πρεπει να το δει λιγακι πιο ζεστα.
Αν τον εμπιστευεσαι και επιμενει για καταλυτη κανε μια εγραφη συμφωνια οτι θα βαλεις τον καταλυτη που σου λενε επανω αλλα αν ξαναβγαλει τον ιδιο κοωδικο βλαβης θα τον παρουν πισω.
Δεν υπαρχει προβλημα χωρις λυση.
Πολλες φορες και τα διαγνωστικα δεν πολυ βοηθανε.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που η λυση βρισκεται απο τα read values και οχι απο τον κωδικο βλαβης.
Εγω στην θεση σου θα καθαριζα λ. Βεβαια δεν πιστευω να στρωσει...
οποτε μετα θα πηγαινα να αλλαξω λ και οχι καταλυτη
Καθαρισμός των λ θα γίνει αν ξανα ανάψει το λαμπάκι! Τώρα θα το κινώ καθημερινά για να δω συμπεριφορά.
Συγνωμη,γιατι δεν τους λες στη bmw να ελεγξουν τους αισθητηρες ''λ''
με το διαγνωστικο και με το κινητηρα σε λειτουργεια??ετσι μπορουν να
δουν αν ''διορθωνουν''οι ''λ''.Εγω μυριζομαι πως θελουν να σε ξεγελασουν...
!!!Για προσπαθησε να το ελεγξεις σε κανα-δυο αντιπροσωπειες..εξουσιοδοτ ημενες!!!!
Ελέγχθηκαν ήδη από το διαγνωστικό κ βρέθηκαν οκ όπως και τα καυσαέρια.
Προσωπικά πιστεύω πως οι αντιπροσωπείες και οι μάστορες θεωρούν το διαγνωστικό πανάκεια κ βαριούνται να ψάχνουν ένα θέμα. Έγιναν και τα αμάξια σαν pc και ήρθε κ έδεσε.
και αυτό το έκανα κ μάλιστα στην Κορίνθου - Τριπόλεως που είναι ιδανική !
Για το "υγρασια στον καταλυτη" δεν θα πω κουβεντα.....
Κι όμως Δημήτρη το είδα και εγώ να αναγράφεται στο διαγνωστικό.
Αν τον εμπιστευεσαι και επιμενει για καταλυτη κανε μια εγραφη συμφωνια οτι θα βαλεις τον καταλυτη που σου λενε επανω αλλα αν ξαναβγαλει τον ιδιο κοωδικο βλαβης θα τον παρουν πισω.
Αυτό θα ήταν ιδανικό αλλά το θεωρώ δύσκολα αποδεκτό..
Δεν υπαρχει προβλημα χωρις λυση.
Πολλες φορες και τα διαγνωστικα δεν πολυ βοηθανε.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που η λυση βρισκεται απο τα read values και οχι απο τον κωδικο βλαβης.
Έτσι πιστεύω και εγώ, τα διαγνωστικά δεν είναι πανάκεια κ έχω βαρεθεί να ακούω για πολλαπλασιαστές, λαμπάκια και ιστορίες. Σου δίνουν μια κατεύθυνση αλλά από εκεί και πέρα θέλει ψάξιμο, εμπειρία και όρεξη.
Τέλος πάντων, όπως είπα, το αμάξι θα το κινώ καθημερινά κ θα το παρακολουθώ. Συνήθως ξανα ανάβει μετά από 4-5 μέρες. Αν το πρόβλημα επανεμφανιστεί, θα γίνει καθαρισμός σε λ και καταλύτη και θα τοποθετηθεί και το ανταπτοράκι. Μετά, βλέπουμε.
Σας ευχαριστώ όλους για τις χρησιμότατες συμβουλές! :)
Ξεματιασμα θελει...χαχαχα αν επιμένει δοκιμασε κΙ ένα διαγνωστικο τελευταίας γενιάς..gt κάτι λέγεται η κανωλαθος;
Πάνο μήπως πρέπει να κάνουμε μια κόντρα στην Αττική οδό για να ζηλέψει το αμάξι σου απο το δικό μου και να σταματήσει τις μαλακίες?
μήπως έχει ψυχή στυλ ΧΕΡΜΠΥ? (σκαραβαίος) :hystericalbs1:
Δλδ Παναγωτη εγραφε "Υγρασια στον καταλυτη"???
Πως καθαριζει καποιος εναν καταλυτη?
Και τελος αν βαλεις εναν καταλυτη αξιας 1000 ευρω και συνεχισει το προβλημα δεν θα τον παρουν πισω ???
Δλδ Παναγωτη εγραφε "Υγρασια στον καταλυτη"???
Πως καθαριζει καποιος εναν καταλυτη?
Και τελος αν βαλεις εναν καταλυτη αξιας 1000 ευρω και συνεχισει το προβλημα δεν θα τον παρουν πισω ???
Έτσι ακριβώς Δημήτρη. Μάλιστα το βάλαμε δύο φορές, την πρώτη έβγαλε υγρασία στο σασί ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι, την δεύτερη έγραφε καταλύτης.
Υποθέτω με κάποιο σπρέι ή χημικό καθαρίζει όπως γράφει και ο dblade.
Αυτή ήταν και η δική μου ερώτηση..
Θα με τρελανεις..."υγρασια στο σασι"......??????
Δλδ πως μπορει να κανει διαγνωση για υγρασια στο σασι????
Τεσπα...δεν αμφιβαλω απλα διψαω για γνωση.
Καθαρισμο καταλυτη παλι δεν εχω ξανακουσει οσα χρονια δουλευω.
Και στο φιναλε απο τι να βρωμισε? εσπασε καμια τουρμπινα και τον γεμισε λαδια???? δε νομιζω
Kαι γω για Λ νομιζω πως θα πρεπει να κοιταξεις.
:hystericalbs1: μιλάμε για πεμφέ διαγνωστικό με τεχνολογία δανεισμένη από την csi
Μήτσο θα βρεθούμε κ θα τα πούμε από κοντά ή θα σε πάρω τηλ. γιατί εδώ θα φτάσουμε το νήμα 50 σελίδες.
:hystericalbs1: μιλάμε για πεμφέ διαγνωστικό με τεχνολογία δανεισμένη από την csi
Μήτσο θα βρεθούμε κ θα τα πούμε από κοντά ή θα σε πάρω τηλ. γιατί εδώ θα φτάσουμε το νήμα 50 σελίδες.
Για αυτο ειναι τα νηματα Παναγιωτη αν εχουν ενδιαφερουν και αφηνουν γνωση και εμπειρια σε μελλοντικους χρηστες... ας φτανουν και τις 100 σελιδες, εδω αλλα και αλλα φτανουν...
Για αυτο ειναι τα νηματα Παναγιωτη αν εχουν ενδιαφερουν και αφηνουν γνωση και εμπειρια σε μελλοντικους χρηστες... ας φτανουν και τις 100 σελιδες, εδω αλλα και αλλα φτανουν...
Ακριβώς! Αλλά από την άλλη δε θέλω να γράφω τι τους είπα, τι μου είπαν, τι τους ξαναείπα, θέλω να δω αποτέλεσμα ώστε να γράψουμε την λύση του προβλήματος!
Ξεματιασμα θελει...χαχαχα αν επιμένει δοκιμασε κΙ ένα διαγνωστικο τελευταίας γενιάς..gt κάτι λέγεται η κανωλαθος;
Πάντως, το συνεργείο διαθέτει δύο διαγνωστικά, ένα για μοντέλα μέχρι του 2005 και ένα νεότερης γενιάς, για μοντέλα του 2006 κ μετά! Το έχει κάποιος υπόψη αυτό?
Τεσπα...δεν αμφιβαλω απλα διψαω για γνωση.
Θα εχει κανενα αισθητηρα και θα κοιταει τα ποσοστα υγρασια οπως οταν κανουμε προγνωση καιρου! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
[QUOTE=Καθαρισμο καταλυτη παλι δεν εχω ξανακουσει οσα χρονια δουλευω.
Και στο φιναλε απο τι να βρωμισε? εσπασε καμια τουρμπινα και τον γεμισε λαδια???? δε νομιζω[/QUOTE]
Εχω καθαρισει αλλα μονο σε πετρελαια ταχι υπαρχει ενα ειδικο σπρευ δεν θυμαμαι μαρκα που το ψεκαζεις μεσα στις κυψελες για να φυγουν τα εκαστοτε λαδια - μαυριλα και να ξεβουλωσουν μερικες κυψελες για να μπορει να κινειτε το αμαξι ειναι σαν να το κανεις μπανιο εσωτερικα. Αυτο γινεται λογω του οτι ακουν το χρηματικο ποσο που πρεπει να δωσουν οι επαγγελματιες και λενε ψεκασε το και οσο κρατησει.
Καταλυτη σε βενζινα δεν εχω καθαρισει και δεν εχω ακουσει τετοιο θεμα ξανα.
Όχι πως έχει καμιά σημασία, απλά μια σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα:
Παρασκευή πρωί (4/3), ηλιόλουστη μέρα κ μιας το γνωστό πρόβλημα με το λαμπάκι έκανε δυναμική επανεμφάνιση είπα να πάω για μια δεύτερη γνώμη σε γνωστό μεγάλο εξειδικευμένο συνεργείο.
Βρίσκω τον προϊστάμενο (με την λευκή ρόμπα) και αφού δίνω στην ρεσεπσιόν τα στοιχεία μου, του εξηγώ το πρόβλημα. Περνώ στο σαλονάκι κ μετά από 1 ώρα έρχεται με το χαρτί της διάγνωσης στο χέρι ακολουθώντας ο παρακάτω διάλογος:
bmw: Λοιπόν, να το αποτέλεσμα, Πιθανότατα ελαττωματικός ή γερασμένος καταλύτης.
Pt: Πωπωωω μα καλά δικαιολογείται αμάξι με 23.000Km να βγάλει θέμα καταλύτη?
bmw: Τι να σας πω? Ναι, είναι πιθανόν ή μπορεί να είναι ελαττωματικός.
Pt: Εσείς από που πιστεύετε ότι παρουσιάστηκε το πρόβλημα - έτσι για να το έχω υπόψη - βενζίνες? Ακινησία?
bmw: Δεν γνωρίζω κύριε.
Pt: Μμμ, υπάρχει το ενδεχόμενο αν είναι ελαττωματικός να τον περάσουμε στην εγγύηση?
bmw: Αποκλείεται, είναι πολύ παλιό.
Pt: Θα μπορούσαμε πριν προβούμε σε αλλαγή να τσεκάρουμε τους λ και να τους καθαρίσουμε?
bmw: Nα καθαρίσουμε τους λ? Αυτό δε μπορεί να γίνει, πως να τους καθαρίσουμε?
Pt: ... Ωραία μπορούμε να δούμε το κόστος του καταλύτη?
Bmw: (ψάχνει στο pc) μμμ, λοιπόν, 1099 ευρώ.
Pt: ωραία, με τοποθέτηση ε?
Bmw: Όχι η τοποθέτηση είναι έξτρα κ κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ.
Pt: 400 ευρώ? Μα 300 μου είχαν ζητήσει για κατέβασμα της μηχανής.
Bmw: Ναι αλλά πρέπει να βγει κ η πολλαπλή ολόκληρη.
Pt: Μάλιστα, ξέρετε αν ο καταλύτης είναι μεταλλικός ή κεραμικός?
Βmw: Δεν ξέρω κύριε, είναι ότι δίνει η bmw.
Pt: Πως δικαιολογούνται τα καυσαέρια να είναι οκ κ ο καταλύτης προβληματικός?
Bmw: Ειλικρινά δεν γνωρίζω να σας πω.
Pt: Ωραία, αν τον αλλάξουμε κ το πρόβλημα κάνει επανεμφάνιση?
Bmw: Θα πάρουμε πίσω το ανταλλακτικό.
Pt: Μάλιστα.. και εν τέλη είμαστε σίγουροι ότι είναι ο καταλύτης? Δεν θα χρειαστεί να το ψάξουμε λίγο σε βάθος?
Bmw: Ότι λέει το διαγνωστικό, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο. Θα αλλάξουμε τον καταλύτη κ βλέπουμε..
Pt: Φχαριστούμε, γεια σας..
Απορίες:
Χμ, με 70 ευρώ την εργασία ανά ώρα, δικαιολογείτε άγνοια στην πλειοψηφία των ερωτήσεων μου ή κάνω εγώ κάτι λάθος;
Αν το παρατήσω όπως είναι άραγε θα υπάρξει πρόβλημα;
Αν βάλω καταλύτη after market με το 1/4 του κόστους θα υπάρξει πρόβλημα;
Όχι πως έχει καμιά σημασία, απλά μια σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα:
Παρασκευή πρωί (4/3), ηλιόλουστη μέρα κ μιας το γνωστό πρόβλημα με το λαμπάκι έκανε δυναμική επανεμφάνιση είπα να πάω για μια δεύτερη γνώμη σε γνωστό μεγάλο εξειδικευμένο συνεργείο.
Βρίσκω τον προϊστάμενο (με την λευκή ρόμπα) και αφού δίνω στην ρεσεπσιόν τα στοιχεία μου, του εξηγώ το πρόβλημα. Περνώ στο σαλονάκι κ μετά από 1 ώρα έρχεται με το χαρτί της διάγνωσης στο χέρι ακολουθώντας ο παρακάτω διάλογος:
bmw: Λοιπόν, να το αποτέλεσμα, Πιθανότατα ελαττωματικός ή γερασμένος καταλύτης.
Pt: Πωπωωω μα καλά δικαιολογείται αμάξι με 23.000Km να βγάλει θέμα καταλύτη?
bmw: Τι να σας πω? Ναι, είναι πιθανόν ή μπορεί να είναι ελαττωματικός.
Pt: Εσείς από που πιστεύετε ότι παρουσιάστηκε το πρόβλημα - έτσι για να το έχω υπόψη - βενζίνες? Ακινησία?
bmw: Δεν γνωρίζω κύριε.
Pt: Μμμ, υπάρχει το ενδεχόμενο αν είναι ελαττωματικός να τον περάσουμε στην εγγύηση?
bmw: Αποκλείεται, είναι πολύ παλιό.
Pt: Θα μπορούσαμε πριν προβούμε σε αλλαγή να τσεκάρουμε τους λ και να τους καθαρίσουμε?
bmw: Nα καθαρίσουμε τους λ? Αυτό δε μπορεί να γίνει, πως να τους καθαρίσουμε?
Pt: ... Ωραία μπορούμε να δούμε το κόστος του καταλύτη?
Bmw: (ψάχνει στο pc) μμμ, λοιπόν, 1099 ευρώ.
Pt: ωραία, με τοποθέτηση ε?
Bmw: Όχι η τοποθέτηση είναι έξτρα κ κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ.
Pt: 400 ευρώ? Μα 300 μου είχαν ζητήσει για κατέβασμα της μηχανής.
Bmw: Ναι αλλά πρέπει να βγει κ η πολλαπλή ολόκληρη.
Pt: Μάλιστα, ξέρετε αν ο καταλύτης είναι μεταλλικός ή κεραμικός?
Βmw: Δεν ξέρω κύριε, είναι ότι δίνει η bmw.
Pt: Πως δικαιολογούνται τα καυσαέρια να είναι οκ κ ο καταλύτης προβληματικός?
Bmw: Ειλικρινά δεν γνωρίζω να σας πω.
Pt: Ωραία, αν τον αλλάξουμε κ το πρόβλημα κάνει επανεμφάνιση?
Bmw: Θα πάρουμε πίσω το ανταλλακτικό.
Pt: Μάλιστα.. και εν τέλη είμαστε σίγουροι ότι είναι ο καταλύτης? Δεν θα χρειαστεί να το ψάξουμε λίγο σε βάθος?
Bmw: Ότι λέει το διαγνωστικό, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο. Θα αλλάξουμε τον καταλύτη κ βλέπουμε..
Pt: Φχαριστούμε, γεια σας..
Απορίες:
Χμ, με 70 ευρώ την εργασία ανά ώρα, δικαιολογείτε άγνοια στην πλειοψηφία των ερωτήσεων μου ή κάνω εγώ κάτι λάθος;
Αν το παρατήσω όπως είναι άραγε θα υπάρξει πρόβλημα;
Αν βάλω καταλύτη after market με το 1/4 του κόστους θα υπάρξει πρόβλημα;
Εγω προσωπικα θα ηθελα επωνημα την αντ/πεια αυτη ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΕΚΕΙ ΠΟΤΕ.....και δεν νομιζω αυτο να συντρεχει με καποιο νομικο κολημα, γιατι ο Πανος παραθετει διαλογο.....
Πανο αν δεν μπορουμε να την πουμε δημοσια στειλε μου την με πμ/////
Αι σιχτιρ με το καθε ασχετο λαμογιο που οτι δηλωσει ειναι!!!!!:ranting2::ranting2:
Μια χαρα....:(
Κοιτα ο τυπακος σου απαντησε σωστα.
Οι λ δεν καθαριζονται,αυτο ειναι σιγουρο.
Τωρα 400 ευρω για αλλαγη καταλυτη...ειναι αρκετουτσικα θα ελεγα.
τι πλαισιο ειναι το αυτοκινητο Πανο?
Μια χαρα....:(
Κοιτα ο τυπακος σου απαντησε σωστα.
Οι λ δεν καθαριζονται,αυτο ειναι σιγουρο.
Τωρα 400 ευρω για αλλαγη καταλυτη...ειναι αρκετουτσικα θα ελεγα.
τι πλαισιο ειναι το αυτοκινητο Πανο?
Ρε Δημητρη ο τυπος ειπε περισοτερα οχι και απο αν τον ρωτουσανε αν θελει να τον απαφτοσουνε@$@#$#@%
Δηλαδη σε λιγο θα του ελεγε.....ραους αυτο που λεω εγω ειναι και αι μαμησου...ημαρτον......προιστ μενος του κωλου...και λεω και λιγα γιατι σεβομαι το θρεντ
Εσυ δε θα το εκανες ποτε αυτο.......
Gregory_///M
08-03-11, 11:24
Πλήρης άγνοια και αντιεπαγγελματισμός......ντρ οπή τους!
Εννοείται πως και μόνο από την αντιμετώπιση δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάς εκεί!
Γιαννη απλα ο τυπος ηταν λακωνικος και δεν αφησε περιθωρια για αλλη κουβεντα.
Μην τα βλεπεις στραβα,ειναι περιεργος ο κοσμος και ζηταει οτι να ναι...πιστεψε με.
Ασε που μπορει και ο Πανος να εχει διαστρευλωσει τον διαλογο....(δεν τον ξες καλα τον Πανο...σσσσσ)
περα απο την πλακα,δεν ειναι ολος ο κοσμος ιδιος.
Εμενα αμα μου σκαγε τετοια περιπτωση θα στεναχωριομουν σα να ειναι δικο μου (ναι τετοιος μ@λ@κ@ς ειμαι) και θα τον παρηγορουσα κιολας ψαχνοντας να βρω την πιο συμφερουσα λυση.
Δεν ειναι ομως ολοι ετσι.
Ερχεται ο υδραυλικος σπιτι και σου λεει "Κυρ Γιανν τρεχει ο σωληνας μεσα στον τοιχο και πρεπει να γκρεμισουμε το μισο σπιτι...κοστος 1500 ευρω"....εκει πως σου φαινεται?
Και εκει δεν φταις και στο αυτοκινητο δεν φταις,απλα στο θεμα του αυτοκινητου εχεις και καποιον να τσακωθεις,ενω με την σωληνα,δεν μπορεις να τσακωθεις με κανενα....
Γιαννη απλα ο τυπος ηταν λακωνικος και δεν αφησε περιθωρια για αλλη κουβεντα.
Μην τα βλεπεις στραβα,ειναι περιεργος ο κοσμος και ζηταει οτι να ναι...πιστεψε με.
Ασε που μπορει και ο Πανος να εχει διαστρευλωσει τον διαλογο....(δεν τον ξες καλα τον Πανο...σσσσσ)
περα απο την πλακα,δεν ειναι ολος ο κοσμος ιδιος.
Εμενα αμα μου σκαγε τετοια περιπτωση θα στεναχωριομουν σα να ειναι δικο μου (ναι τετοιος μ@λ@κ@ς ειμαι) και θα τον παρηγορουσα κιολας ψαχνοντας να βρω την πιο συμφερουσα λυση.
Δεν ειναι ομως ολοι ετσι.
Ερχεται ο υδραυλικος σπιτι και σου λεει "Κυρ Γιανν τρεχει ο σωληνας μεσα στον τοιχο και πρεπει να γκρεμισουμε το μισο σπιτι...κοστος 1500 ευρω"....εκει πως σου φαινεται?
Και εκει δεν φταις και στο αυτοκινητο δεν φταις,απλα στο θεμα του αυτοκινητου εχεις και καποιον να τσακωθεις,ενω με την σωληνα,δεν μπορεις να τσακωθεις με κανενα....
το επαθα αυτο μολις τελειωσε το σπιτι........και ξηλωσε ολο το ντουζ παλι....:ranting2::ranting2:
Βαλτος εισαι ρε κουφαλα και μου τον ξαναθυμισες τον μπινε!!!!!!!!
Παντως δεν βρισκω κατι το αντιεπαγγελματικο στην συμπεριφορα του υπαλληλου.
ειπε τα πραγματα ως εχουν.
σαφως και δεν γνωριζει γιατι εχει χαλασει ο καταλυτης και εχει και το θαρρος να το πει.
προτιματε μηπως το ποιημα "κωλοβενζινες μωρε..." ???
συν τοις αλλοις οσον αφορα τον καταλυτη ξερουμε αν ο προιγουμενος τον ειχε κοπανησει? η αν πηγαινε με καμμενο πολλαπλασιαστη,πραγμα που στην ουσια εκτελει τον καταλυτη.
τεσπα το θεμα ειναι οτι ο Πανουλης θελει καταλυτη.
Αντε τωρα να βαλεις αυτο το ποσο στον προυπολογισμο του σπιτιου και να χεις τη γυναικα να στην λεει (δικαιολογημενα) για το καινουριο αυτοκινητο που της εκθιαζες....
δραμα...
Δημήτρη κι όμως ο διάλογος είναι αυτούσιος κ το ρεζουμέ που μου έμεινε εμένα είναι ένα ''δεν ξέρω - δεν γνωρίζω'' σε ότι και να ρωτούσα.
Μάλιστα, στο τέλος τον ρώτησα να μου πει οφφ δε ρέκορντ αν θα έχω θέμα να προχωρήσω σε άφτερ μάρκετ λύση. Ούτε τότε πήρε θέση - και το δέχομαι (ακολουθούν μία πολιτική), απλά σε ανθρώπινο κ μόνο επίπεδο θα ήθελα να μου προτείνει - αν γινόταν - κάτι λογικό κ όχι αυτή την αποστειρωμένη αντιμετώπιση.
Δεν γινόταν, οκ, πλήρωσα το 30 αρι μου, κύριος, για την διάγνωση και έφυγα. Πάλι καλά που μου έσβησαν το λαμπάκι.
Δημήτρη κι όμως ο διάλογος είναι αυτούσιος κ το ρεζουμέ που μου έμεινε εμένα είναι ένα ''δεν ξέρω - δεν γνωρίζω'' σε ότι και να ρωτούσα.
Μάλιστα, στο τέλος τον ρώτησα να μου πει οφφ δε ρέκορντ αν θα έχω θέμα να προχωρήσω σε άφτερ μάρκετ λύση. Ούτε τότε πήρε θέση - και το δέχομαι (ακολουθούν μία πολιτική), απλά σε ανθρώπινο κ μόνο επίπεδο θα ήθελα να μου προτείνει - αν γινόταν - κάτι λογικό κ όχι αυτή την αποστειρωμένη αντιμετώπιση.
Δεν γινόταν, οκ, πλήρωσα το 30 αρι μου, κύριος, για την διάγνωση και έφυγα. Πάλι καλά που μου έσβησαν το λαμπάκι.
Αυτη η αποστειρωμενη αντιμετωπιση ειναι η ευκολη λυση.
Δλδ δε σου αφηνει περιθωρια για να αρχισει να ζητας εγγυησεις κλπ κλπ.
Δεν ειναι η σωστη λυση αλλα ειναι ευκολη.
Και ολος ο κοσμος δεν ειναι σαν και σενα και μενα Παναγιωτη,δεν μπορεις (μαλλον μπορεις) να φανταστεις τι απαιτησεις εχουν μερικοι και με τι τροπο τις διεκδικουν.
οπως και να χει θελουμε καταλυτη.
μηπως σε κανα μτχ? εχεις δει τιποτα?
το θεμα με αφτερμαρκετ δε μου ακουγεται και πολυ σωστο παντως.
Αντε τωρα να βαλεις αυτο το ποσο στον προυπολογισμο του σπιτιου και να χεις τη γυναικα να στην λεει (δικαιολογημενα) για το καινουριο αυτοκινητο που της εκθιαζες....
δραμα...
Την καραμέλα ''υγρασία από την ακινησία ρε μωρό, πάω πάλι για ένα καθάρισμα αφού τζάμπα μου το κάνουν'' την έχω εξαντλήσει μετά από χρήση 3 φορών.
Τώρα ότι κάνω το καλοκαίρι πια όπου θα είμαι home alone για 1 εβδομάδα κ το αμάξι θα μπορεί να λείψει χωρίς να γίνει αντιληπτή η απουσία του..
και πάλι όμως μισό μύριο από το πουθενά δεν μπορώ να δώσω για αυτό κ θα ψαχτώ περαιτέρω.
Gregory_///M
08-03-11, 11:50
Όταν στο προηγούμενό μου BMW 318ci διαγνώστηκε πρόβλημα στον 2ο αισθητήρα λ, μου είπε το παλικάρι από το συνεργείο!
1ον.Σβήνουμε την βλάβη
2ον.Το παρακολουθούμε κ
3ον. Αν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, τότε θα προβούμε σε αντικατάσταση.
Για μένα μου λέει είναι πολύ εύκολο αν θέλω να σου πάρω λεφτά, αλλά είναι κρίμα να δώσεις τόσα πολλά! Όντως ο άνθρωπος είχε δίκιο και δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω!
Όταν στο προηγούμενό μου BMW 318ci διαγνώστηκε πρόβλημα στον 2ο αισθητήρα λ, μου είπε το παλικάρι από το συνεργείο!
1ον.Σβήνουμε την βλάβη
2ον.Το παρακολουθούμε κ
3ον. Αν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, τότε θα προβούμε σε αντικατάσταση.
Για μένα μου λέει είναι πολύ εύκολο αν θέλω να σου πάρω λεφτά, αλλά είναι κρίμα να δώσεις τόσα πολλά! Όντως ο άνθρωπος είχε δίκιο και δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω!
ΑΚΡΙΒΩΣ μα ΑΚΡΙΒΩΣ την ΙΔΙΑ αντιμετώπιση είχα και εγώ, στο δικό μου συνεργείο, με το 318 ci όταν τελικά αλλάχτηκε ο λ. Το σβήσαμε καναδυό φορές και τελικά τά 'σκασα, όταν ήμασταν 90% σίγουροι γιά δεν ήταν κάτι άλλο (το 100% δεν παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις). Είχα 110.000 χλμ. τότε.
Εμένα αυτό που με τρελαίνει - όπως και με τους Γιατρούς (ακόμα χειρότερα) είναι η αντίφαση των απαντήσεων μεταξύ των συνεργείων.
Μπορεί ως καταναλωτής να έχω άγνοια επί τεχνικών θεμάτων, μπορώ όμως να αντιληφθώ την κοροϊδία και επειδή την φασαρία δεν την ''έχω'', προτιμώ την αποχώρηση ψάχνοντας σαν τον Διογένη για συνεργείο.
1. οι λ όντως δεν καθαρίζονται
2. εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, όσο και αντιεπαγγελματική σου φαίνεται η συμπεριφορά της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και όχι του Υπαλλήλου, οτι αν προβεί σε αλλαγή καταλύτη και το πρόβλημα δεν λυθεί οτι θα στον πάρει πίσω! στο έχουν πει πολλοί αυτό?
3. το για ποιό λόγο ο καταλύτης σου είναι για πέταμα δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς γιατί πολύ απλά υπάρχουν χιλιάδες λόγοι...
σου ξαναείπα Πάνο οτι το σημαντικό στην υπόθεση είναι να σου λύσουν το πρόβλημα και να ξεμπερδέυεις. το αν για να λυθεί το πρόβλημά σου κοστίζει ή όχι αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
όσο για τις aftermarket λύσεις εγώ προσωπικά αμφιβάλλω και δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία.
όσο για το κόστος αλλαγής του καταλύτη σου δεν σου είπαν ούτε πολλά ούτε λίγα αν αναλογιστείς οτι πρέπει να βγει ολόκληρη η πολλαπλή!!!
2. εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, όσο και αντιεπαγγελματική σου φαίνεται η συμπεριφορά της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και όχι του Υπαλλήλου, οτι αν προβεί σε αλλαγή καταλύτη και το πρόβλημα δεν λυθεί οτι θα στον πάρει πίσω! στο έχουν πει πολλοί αυτό?
3. το για ποιό λόγο ο καταλύτης σου είναι για πέταμα δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς γιατί πολύ απλά υπάρχουν χιλιάδες λόγοι...
σου ξαναείπα Πάνο οτι το σημαντικό στην υπόθεση είναι να σου λύσουν το πρόβλημα και να ξεμπερδέυεις. το αν για να λυθεί το πρόβλημά σου κοστίζει ή όχι αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
όσο για τις aftermarket λύσεις εγώ προσωπικά αμφιβάλλω και δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία.
όσο για το κόστος αλλαγής του καταλύτη σου δεν σου είπαν ούτε πολλά ούτε λίγα αν αναλογιστείς οτι πρέπει να βγει ολόκληρη η πολλαπλή!!!
Εγω για να αφαιρεσω πολλαπλη και να βγαλω προκατ στο 92αρι εδωσα 200ε.....
Σε άλλο συνεργείο μου είπαν ότι καθαρίζονται..
Εγώ, σαν άσχετος καταναλωτής τι να κάνω?
Το μόνο θετικό, όχι δεν μου το έχουν πει, αλλά θα τεθεί σαν κανόνας αν τελικά τον αλλάξω οπουδήποτε.
Δεν διαφωνώ, ρώτησα επίσης για πιο λόγο τα καυσαέρια είναι οκ εφόσον έχει πρόβλημα ο καταλύτης? Απάντηση που μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί από κανένα συνεργείο.
Τέλος πάντων, για να μην αναμασάω τα ίδια κ τα ίδια:
Θα ήθελα πριν προβώ σε ενέργεια για μία τόσο ακριβή βλάβη να υπάρχει διάθεση από το συνεργείο για μια πιο λεπτομερής εξέταση του προβλήματος. Δεν είναι ότι ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΎΕΙ η απάντηση λόγω κόστους, αλλά θέλω κάποιες λογικές απαντήσεις στις λογικές ερωτήσεις μου. Αν δεν τις έχω τότε θα αμφιβάλω κ εγώ για το εκάστοτε συνεργείο κ την ποιότητα υπηρεσιών του._
:thumbsdown:ντι μπεστεν κουαλιτατ... μαι αςς..μπιφορ εντ αφτερ σεηλ:whistle:
Νεοτερα ?
Φίλε Ντίνο σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μου (μέσω του αγαπητού Γιώργου - Gnx thumb ).
Όπως είδες, προφανώς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα στο οποίο να σημειωθεί ότι το αμάξι έχει αυτή τη στιγμή 27.300km μόνο!
Πρόβλημα με καυσαέρια δεν υπάρχει, η απόδοση - απόκριση είναι κανονική και αν εξαιρέσω ένα στιγμιαίο τρέμουλο (πολλαπλασιαστές; ) που εμφάνισε πριν ένα μήνα το οποίο δεν επαναλήφθηκε, όλα είναι εντάξει.
Το λαμπάκι του κινητήρα ωστόσο, μόλις σβήσει στο διαγνωστικό, ανάβει πάλι μετά από 200-300 km πορείας.
Για να μην επαναλαμβανόμαστε όμως κ γίνεται μονότονο το θρεντ, θα επικοινωνήσουμε σε προσωπικό επίπεδο για ερωτήσεις κ απορίες.
Σε ευχαριστώ κ πάλι για την απόκριση. :original:
ps: Δύο αμάξια από τα 60-70 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα κ παρουσιάζουν το ίδιο φαινόμενο κατά πόσο μπορεί να είναι τυχαίο; :think:
Φίλε Ντίνο σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μου (μέσω του αγαπητού Γιώργου - Gnx thumb ).
Όπως είδες, προφανώς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα στο οποίο να σημειωθεί ότι το αμάξι έχει αυτή τη στιγμή 27.300km μόνο!
Πρόβλημα με καυσαέρια δεν υπάρχει, η απόδοση - απόκριση είναι κανονική και αν εξαιρέσω ένα στιγμιαίο τρέμουλο (πολλαπλασιαστές; ) που εμφάνισε πριν ένα μήνα το οποίο δεν επαναλήφθηκε, όλα είναι εντάξει.
Το λαμπάκι του κινητήρα ωστόσο, μόλις σβήσει στο διαγνωστικό, ανάβει πάλι μετά από 200-300 km πορείας.
Για να μην επαναλαμβανόμαστε όμως κ γίνεται μονότονο το θρεντ, θα επικοινωνήσουμε σε προσωπικό επίπεδο για ερωτήσεις κ απορίες.
Σε ευχαριστώ κ πάλι για την απόκριση. :original:
ps: Δύο αμάξια από τα 60-70 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα κ παρουσιάζουν το ίδιο φαινόμενο κατά πόσο μπορεί να είναι τυχαίο; :think:
μπορεί να το έχουν βγάλει και τα απλά 320 Πάνο... δεν το ξέρεις.
μη νομίζεις οτι ο καταλύτης του απλού είναι πιο φθηνός...
μπορεί να το έχουν βγάλει και τα απλά 320 Πάνο... δεν το ξέρεις.
μη νομίζεις οτι ο καταλύτης του απλού είναι πιο φθηνός...
Σίγουρα, αλλά από όσο έχω διαβάσει σε διάφορα φόρα το κύριο πρόβλημα στα 320i αφορά σε πολλαπλασιαστές κ κολόνα τιμονιού.
Όσων αφορά τα 320si, τουλάχιστον μέσα από τα φόρα έχω δει ότι είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα (το πολύ 10 αυτοκίνητα) και τα 2 εμφανίζουν αυτή την ιδιαιτερότητα γεγονός που μου προξενεί εντύπωση μιας κ μιλάμε για καταλύτη και όχι για λ, πολλαπλασιαστές ή κάποιο άλλο σύνηθες πρόβλημα. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί κ όχι.
Γεια σου Παναγιωτη.
Το δικο μου μου παρουσιασε την ενδειξη (κιτρινο λαμπακι) στα περι 122.οοο χλμ.
3-4 φορες το ειχα σβησει, αλλα μετα απο λιγο επανεμφανιζοταν. Απο την πρωτη φορα μου ειχαν πει στο συνεργειο οτι ειναι μαλλον καταλυτης, και λιγοτερο πιθανον καποιος απο τους λ.
Το πηγα σε 2-3 ακομη συνεργεια, και εκει μου ειπαν με βεβαιοτητα, "καταλυτης".
Μια απο ολες αυτες τις διαγνωσεις που διαβασα, ελεγε, "καταλυτικος μετατροπεας νο. 2".
Και ενω στα 2-3 αυτα συνεργεια (που ποτε δεν ειχα παρε-δωσε μαζι τους) μου ελεγαν καθετα οτι ειναι θεμα καταλυτη, στο συνεργειο που πηγαινω παντα τοσο το δικο μου οσο και της γυναικας μου, ηταν ποιο επιφυλακτικοι, με την εννοια οτι στο "καταλυτικος μετατροπεας νο. 2" περιλαμβανεται και ενας - αν θυμαμαι σωστα - αισθητηρας λ.
Καπου εδω ομως μπαινει και η εμπιστοσυνη, που την ειχα απενατνι στον συγκεκριμενο μηχανικο, ο οποιος μου ειπε, οτι βαση εμπειριας και αντιστοιχων περιπτωσεων με την αλλαγη του καταλυτη, διορθωνεται το προβλημα.
Εν παση περιπτωση, αφησα το αυτοκινητο οπως ηταν, με μονιμη την ενδειξη αναμμενη, μιας και ειχα αλλες προτεραιότητες αντι των 1465 ευρω για την αλλαγη καταλυτη + εργασια, και εκανα περι τα 2.οοο χλμ με μονιμα αναμενη την ενδειξη
Καποια στιγμη εντος του Μαϊου μου ηθρε μια ενημερωση απο το συνεργειο που πηγαινω το αυτοκινητο, η οποια ελεγε οτι μεχρι τις 15 Μαϊου (εαν θυμαμαι σωστα), υπηρχε 20% εκπτωση σε ανταλλακτικα & εργασια, και χωρις να το σκεφτω και πολυ, πηγα και τον αλλαξα, και πληρωσα 1.οοο ευρω.
Μεχρι στιγμης εχω κανει γυρω στα 1000 χλμ, και δεν εχει παρουσιαστει ξανα η ενδειξη. Ειδωμεν...
Εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο να χρειαστει αλλαγη καταλυτη στα 120.οοο χονδρικα χλμ. Δικαιολογουμην στον εαυτο μου οτι μπορει και να σχετιζεται με κακη βενζινη σε συνδιασμο με 2 πολλαπλασιαστες που ειχα αλλξει, καποια κακη καυση, κλπ, κλπ... Δικαιολογιες.
Στην περιπτωση του δικου σου ομως, με τα πολυ λιγα χλμ, μου φαινεται πολυ περιεργο...
Ας ρωτησω και μια ... κουταμαρα:
Μηπως εχει χτυπηθει πουθενα το si (κατω στον καταλυτη δλδ) ?
Κατατοπιστικότατος κ χαίρομαι που τελικά λύθηκε το πρόβλημα έστω κ αν είσαι κατα 1000 ευρώ φτωχότερος.
Η ίδια επιστολή μου είχε έρθει κ εμένα (προφανώς από την ίδια μεγάλη κάθετη μονάδα) όπου μείωνε το αρχικό κόστος από τα 1500 περίπου ευρώ στα 1200. Την αγνόησα όμως καθώς είχα κ έχω άλλες προτεραιότητες όπως εξακολουθώ να αγνοώ την μόνιμη ένδειξη του ταμπλό εδώ και πολλές χιλιάδες km.. (το έχω απορία αν κ πότε θα πάρω πιστόΝι, μπιέλα κ καταλύτη στην μασκάΛη κ τους λ στον λοκώ.. )
Το χτύπημα στον καταλύτη (καθόλου χαζή ερώτηση) ήταν από τα πρώτα πράγματα που τσέκαρα οπτικά στο συνεργείο.
Δεν ξέρω αν έχει λογική, αλλά θα περίμενα από τα διάφορα συνεργεία να μην προσκληθούν στο διαγνωστικό αλλά να βγάλουν τον καταλύτη, να τον τσεκάρουν με όποιο τρόπο, να δουν του λ, κάτι να κάνουν τέλος πάντων κ μετά να αποφανθούν για καταλύτη.
Μία ερώτηση: Τα καυσαέρια σου πως ήταν?
Κατατοπιστικότατος κ χαίρομαι που τελικά λύθηκε το πρόβλημα έστω κ αν είσαι κατα 1000 ευρώ φτωχότερος.
Φοβηθηκα μηπως καιγοταν το λαμπακι απο το οτι ηταν συνεχεια αναμμενο, και ηθελε πανω απο ενα χιλιαρικο να το φτιαξουν :hystericalbs1:
Η ίδια επιστολή μου είχε έρθει κ εμένα (προφανώς από την ίδια μεγάλη κάθετη μονάδα) όπου μείωνε το αρχικό κόστος από τα 1500 περίπου ευρώ στα 1200. Την αγνόησα όμως καθώς είχα κ έχω άλλες προτεραιότητες όπως εξακολουθώ να αγνοώ την μόνιμη ένδειξη του ταμπλό εδώ και πολλές χιλιάδες km.. (το έχω απορία αν κ πότε θα πάρω πιστόΝι, μπιέλα κ καταλύτη στην μασκάΛη κ τους λ στον λοκώ.. )
Το χτύπημα στον καταλύτη (καθόλου χαζή ερώτηση) ήταν από τα πρώτα πράγματα που τσέκαρα οπτικά στο συνεργείο.
Δεν ξέρω αν έχει λογική, αλλά θα περίμενα από τα διάφορα συνεργεία να μην προσκληθούν στο διαγνωστικό αλλά να βγάλουν τον καταλύτη, να τον τσεκάρουν με όποιο τρόπο, να δουν του λ, κάτι να κάνουν τέλος πάντων κ μετά να αποφανθούν για καταλύτη.
Μία ερώτηση: Τα καυσαέρια σου πως ήταν?
Μετα απο καποιες στροφες, βρωμερα :th_Laie_67-1:
Πάντως απο τη στογμή που ο Ντίνος άλλαξε καταλύτη και το πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) λύθηκε αυτό σημαίνει οτι όντως το πρόβλημα οφειλόταν εκεί!
το αν σαν ανταλλακτικό το δικό σου Πάνο είναι ελλατωματικό ή αν ο προηγούμενος κάτοχος είχε κάνει χρήση την οποία εσύ δεν γνωρίζεις. (πχ να το είχε βάλει μπροστά σπρόχνωντας το) ή ακόμα και αν πρόκειται για αστοχία υλικού, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να αλλαχτεί και σε σένα.
το κόστος το οποίο δεν θες ή δεν μπορείς να δώσεις είναι πάλι άλλο θέμα.
πάντως τα si γενικά βγάζουν λιγότερα προβλήματα αλλά πιο σοβαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα.
μερικά απο αυτά είναι
κολώνα τιμονιού (κλασικό σε πολλά Ε90)
μικρό πρόβλημα τρέμουλου σε εκκίνηση με κρύο κινητήρα (μόνο τα si)
μερικά πολύ σπάνια πολλαπλασιαστές
ράγισμα χιτωνίου στον κινητήρα με αποτέλεσμα αντικατάσταση μπλοκ κινητήρα ή ολόκληρου του μοτέρ.
Πάντως απο τη στογμή που ο Ντίνος άλλαξε καταλύτη και το πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) λύθηκε αυτό σημαίνει οτι όντως το πρόβλημα οφειλόταν εκεί!
Αυτό Πέτρο είναι το μόνο που με παρηγορεί!
το κόστος το οποίο δεν θες ή δεν μπορείς να δώσεις είναι πάλι άλλο θέμα.
Ασφαλώς κ δε μου είναι ότι πιο ευχάριστο να σκάσω μισό μύριο για καταλύτη από το πουθενά και για αυτό - όπως έχω επαναλάβει πολλάκις - θεωρώ καθήκον για ένα ευσυνείδητο συνεργείο, εξουσιοδοτημένο η μη, να εξαντλεί κάθε περίπτωση πιθανών λύσεων. Ίσως κ να έχω λάθος σκεπτικό, δε ξέρω.
ράγισμα χιτωνίου στον κινητήρα με αποτέλεσμα αντικατάσταση μπλοκ κινητήρα ή ολόκληρου του μοτέρ.
Απλά καθημερινά προβλήματα δηλαδή :hystericalbs1:
ρε παιδια και αν ειναι χαλασμενος ο αισθητηρας στον καταλυτη και κανει κολπα?
ο καταλυτης εχει πολυ λιγα χιλιομετρα και ειναι αδυνατο να ειναι χαλασμενος...αφου και τα καυσαερια ειναι οκ μην τον αλλαξεις.....1500 ευρω?
ρε παιδια και αν ειναι χαλασμενος ο αισθητηρας στον καταλυτη και κανει κολπα?
ο καταλυτης εχει πολυ λιγα χιλιομετρα και ειναι αδυνατο να ειναι χαλασμενος...αφου και τα καυσαερια ειναι οκ μην τον αλλαξεις.....1500 ευρω?
Τους λ εννοείς Δημήτρη? Είναι αρκετά πιθανό να έχουν αυτοί πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι αυτοί πάνε κάπου στα 600-800 ευρώ και 1480 ο καταλύτης. Οπότε τι κάνω? Πάω ψάχνοντας αλλάζοντας πρώτα τους λ κ αν εμφανιστεί το πρόβλημα πάλι αλλάζω και καταλύτη;
Τους λ θα τους πάρουν πίσω ή θα έχω χρεωθεί 2.500 ευρώ στο χαλαρό;
Μέσα στον Ιούλιο πάντως θα ασχοληθώ με το όλο θέμα οπότε κ ελπίζω σε οριστική λύση ενημερώνοντας κ το θρεντ.
Τους λ εννοείς Δημήτρη? Είναι αρκετά πιθανό να έχουν αυτοί πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι αυτοί πάνε κάπου στα 600-800 ευρώ και 1480 ο καταλύτης. Οπότε τι κάνω? Πάω ψάχνοντας αλλάζοντας πρώτα τους λ κ αν εμφανιστεί το πρόβλημα πάλι αλλάζω και καταλύτη;
Τους λ θα τους πάρουν πίσω ή θα έχω χρεωθεί 2.500 ευρώ στο χαλαρό;
Μέσα στον Ιούλιο πάντως θα ασχοληθώ με το όλο θέμα οπότε κ ελπίζω σε οριστική λύση ενημερώνοντας κ το θρεντ.
οχι!εννοω μηπως τα εχει παιξει ο αισθητηρας π ειναι στο καταλυτη και λεει οτι εχει προβλημα-υγρασια και τζαμπα ο ανησυχιες?
οχι!εννοω μηπως τα εχει παιξει ο αισθητηρας π ειναι στο καταλυτη και λεει οτι εχει προβλημα-υγρασια και τζαμπα ο ανησυχιες?
Αυτό δε το αναρωτηθεί καθόλου. Θα το κοιτάξω!
βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει εκει αισθητηρας...αλλα για να λεει το διαγνωστικο οτι ο καταλυτης εχει προβλημα μηπως εκει υπαρχει και αισθητηρας ο οποιος να εχει χαλασει.....
αν ξερει καποιος οτι υπαρχει εκει αισθητηρας να μας διαφωτισει
Δημητρη,
Θυμασαι τι ελεγε η ενδειξη του διαγνωστικου ?
Παναγιωτης ηθελα να πω :th_Laie_67-1:
Δημητρη,
Θυμασαι τι ελεγε η ενδειξη του διαγνωστικού ?
Παναγιωτης ηθελα να πω :th_Laie_67-1:
Έχει περάσει καιρός κ δε θυμάμαι με ακρίβεια πια.
Θυμάμαι όμως ότι ένα συνεργείο μου έλεγε για υγρασία στο σασί (ναι ναι δουλέψτε με :ranting2::hystericalbs1: ) κ μετά από 2η επίσκεψη στον καταλύτη.
Ενώ άλλο συνεργείο, για ελαττωματικό καταλύτη.
Ρωταω, επειδη εχει 4 λ.
Δυο πανω στους καταλυτες (εναν λ σε καθε καταλυτη), και δυο μετα τους καταλυτες.
Καθε λ κανει περι τα 200 ευρα.
Εαν η ενδειξη εγραφε (πχ) "καταλυτικος μετατροπες νο.2", αυτο θα σημαινε πιθανοτατα κατι απο τα παρακατω:
1. Εχει προβλημα ο ενας καταλυτης (αυτος της πολλαπλης για τους 3&4 κυλινδρους
(Αδιαφορο, γιατι στα 4κυλινδρα πανε πακετο/ζευγαρι οι καταλυτες)
2. Εχει προβλημα ο λ που ειναι πανω στον καταλυτη νο.2
Απλα λεω τα παραπανω (ελπιζω να μην λεω μπαρουφες, και περιπλεξω περισσοτερο τα πραγματα), μηπως και στην περιπτωση που θελεις να κανεις κινηση για αλλαγη λ, να ξερεις περι ποιου προκειται.
Φανταζομαι καποιος φιλος εδω που να ειναι γνωστης να μας πει αντα τα παραπανω που γραφω εχουν βαση....
Στο ΤΤ είχα βάλει 200άρηδες καταλύτες Milltek με αποτέλεσμα να μου ανάβει συνεχώς η ένδειξη DTC. Δε θυμάμαι τον κωδικό του σφάλματος, αλλά η εξήγηση μου έχει πλέον αποτυπωθεί (την έχω σβήσει με VAG-COM πάνω από 400 φορές): Catalyst system efficiency below threshold. Το θεματάκι αυτό διορθώθηκε με επαναπρογραμματισμό από τον βελτιωτή μου, αν και αυτό είναι λίγο ριψοκίνδυνο αφού στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα ο 2ος λ μετέχει στον καθορισμό του μίγματος. Μάλιστα, στο GTI ήταν wideband και κόστιζε όσο ένα νεφρό.
Κάποιο βράδυ λοιπόν που ανέβαινα την περιφερειακή Καρέα άνοιξαν οι κρουνοί στον ουρανό κι έγινε κατακλυσμός. Εκείνη την ώρα ήρθα αντιμέτωπος με ένα ποτάμι (χωρίς υπερβολή) το οποίο με χτύπησε μετωπικά και παραλίγο να με στείλει στο Φάληρο. Το αυτοκίνητο έγινε U-boat αλλά τα κατάφερε και με έβγαλε μέχρι τη καμπούρα στα φανάρια του Βύρωνα, οπότε άρχιζε η κατηφόρα. Την επόμενη μέρα είχα πάλι DTC, αυτή τη φορά όμως αφορούσε τον 2ο λ. Το μύνημα ανέφερε σφάλμα στο κύκλωμα θέρμανσης του αισθητήρα.
Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πιστεύω πως το πρόβλημα του Πάνου είναι οι καταλύτες και μόνον. Όταν πρόβλημα έχει ο λ, ο κωδικός OBD II είναι ξεκάθαρος και αναφέρεται στον αισθητήρα.
Περαστικά μου και μένα.
σήμερα Αττική οδό με βροχή και σε κάποια φάση μου ανάβει το λαμπάκι.
αύριο πάει στην BMW για σβήσιμο κωδικού σφάλματος και ..... βλέπουμε
το αμάξι έχει 22.000 ΚΜ :shok:
Dimitra Gk
22-12-11, 17:01
το εμφανισε κ στο δικο μας.ακουληθησε η ιδια διαδικασια οπως την αναφερεις.αναψε-σβησε-αναψε-σβησε κλπ μεχρι που αντικατασταθηκαν κ τα 4 κ λογο των λιγων χιλιομετρων,αλλα επειδη ηταν κ εκτος εγυησης μετα την 3ετια το κοστος ηταν μειομενο.αυτα.καλη δυναμη κ καλα ξεμπερδεματα.
Περαστικά μου και μένα.
σήμερα Αττική οδό με βροχή και σε κάποια φάση μου ανάβει το λαμπάκι.
αύριο πάει στην BMW για σβήσιμο κωδικού σφάλματος και ..... βλέπουμε
το αμάξι έχει 22.000 ΚΜ :shok:
ΩΧ!
Ευχομαι να ειναι το φτηνοτεροτερο πιθανο σεναριο !!!
Ντίνο σε σένα πόσο πήγε η αλλαγή? έχουν έκπτωση 20% όλα τα συνεργεία σχεδόν μέχρι τέλος του χρόνου.. αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω αλλαγή με μόλις 22.000 ΚΜ και χωρίς να το σβήσω πρώτα και να δω αν θα ανάψει ξανά...
προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο απο το να σβήσω το σφάλμα και να το παρακολουθώ... ίσως ήταν κάτι παροδικό.
χρησιμοποιώ μόνο 100άρα βενζίνη πάντως.
m-power_01
22-12-11, 19:50
Ντίνο σε σένα πόσο πήγε η αλλαγή? έχουν έκπτωση 20% όλα τα συνεργεία σχεδόν μέχρι τέλος του χρόνου.. αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω αλλαγή με μόλις 22.000 ΚΜ και χωρίς να το σβήσω πρώτα και να δω αν θα ανάψει ξανά...
προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο απο το να σβήσω το σφάλμα και να το παρακολουθώ... ίσως ήταν κάτι παροδικό.
χρησιμοποιώ μόνο 100άρα βενζίνη πάντως.
Πραγματικά, είναι επιπολαιότητα να πας να δωσεις ένα σεβαστό ποσό χωρίς να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία... Διάγνωση προτείνω:original:
Εδωσα 1000κατιτις ευρω.
Δεν υπαρχει καμια λογικη παιδια σε τοσο λιγα χλμ να θελει καταλυτη, και με την λογικη οτι η 100αρα εχει και καλυτερη καυση
(Εγω μονο 95αρα βαζω)
Ας δουμε τι θα πει και το διαγνωστικο, αλλα με το θεμα του καταλυτη (τουλαχιστον στην δικη μου πριπτωση) δεν ηταν ξεκαθαρη η διαγνωση
"Καταλυτικος μετατροπεας νο.2" εγραφε, απο οτι μου ειχαν πει μεσα σε αυτο περιλαμβανονται ΚΑΙ οι αισθητηρες λ...
Σήμερα το αυτοκίνητο σε αντιπροσωπεία στην οποία η διάγνωση έδειξε:
''Ελλατωματικός ή γερασμένος καταλύτης'' αυτό έγραφε το διαγνωστικό.
σβληστικε απο τη μνήμη ο κωδικός λάθους και αναμένουμε...
οτι και να γίνει δεν πρόκειται να αλλάξω καταλύτη στις 22.000 ΚΜ αφού δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι.
θα σβήνεται το λάθος κάθε φορά που θα εμφανίζεται πολύ απλά μιας και πιστεύω οτι γίνεται απο στιγμιαίο λάθος διάβασμα ή ακόμα και στις βενζίνες.
1.500 ευρώ αλλαγή καταλύτη ? όχι ευχαριστώ... :whistle:
super duper
23-12-11, 13:57
φιλε μου, διαβασα με προσοχη ολα τα ποστ.
θεωρω οτι τα κοστη ειναι πολυ υψηλα κυριώς για την διαδικασία αλλαγης.
εγω στο δικο μου εφοσον ρωτας εβαλα ενα after market χωρις προβλημα.
το θεμα υγρασίας το εχουν εξαντλησει και αλλα παιδιά, δεν ξερω σε ποιο μεγαλο εξουσιοδοτημενο πηγες αλλα σιγουρα μην στηριχθεις μονο σε αυτην την αποψη κανε μια βολτα και απο κανα δυο αλλους ''μεγαλους''
Σήμερα το αυτοκίνητο σε αντιπροσωπεία στην οποία η διάγνωση έδειξε:
''Ελλατωματικός ή γερασμένος καταλύτης'' αυτό έγραφε το διαγνωστικό.
σβληστικε απο τη μνήμη ο κωδικός λάθους και αναμένουμε...
οτι και να γίνει δεν πρόκειται να αλλάξω καταλύτη στις 22.000 ΚΜ αφού δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι.
θα σβήνεται το λάθος κάθε φορά που θα εμφανίζεται πολύ απλά μιας και πιστεύω οτι γίνεται απο στιγμιαίο λάθος διάβασμα ή ακόμα και στις βενζίνες.
1.500 ευρώ αλλαγή καταλύτη ? όχι ευχαριστώ... :whistle:
Πετρο ειδες με τα ματια σου τι εγραψε το διαγνωστικο ?
ναι, το είδα με τα μάτια μου. δεν έιναι κάποια δι'αγνωση η πιθανή βλάβη που σου δίνει κάποιος μηχανικός αλλά το διαγνωστικό software της BMW.
Ελλατωματικός ή γερασμένος καταλύτης.
όσο για τα after market δεν νομίζω να υπάρχει μιας και πάει κομπλέ το σετ των 2 καταλυτών με την πολλαπλή εξαγωγής. αλλά ακόμα και να υπήρχε, μόνο η πολλαπλή εξαγωγής έχει κανα 500αρικο.
εξακολουθώ να πιστέυω οτι είναι θέμα misfiring κάποιου κυλίνδρου ή κακή στιγμή καύσης\κατάλυσης μιας και δεν ανάβει ξανά μετά το σβήσιμο.
αν ανάψει ξανά 2-3 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε βλέπουμε...
πατράγγειλα καλού κακού ένα διαγνωστικό για να το ελέγχω μόνος μου και να σβήνω τυχόν λαμπακια απο έδω και πέρα αντί να δίνω 25άρια στις αντιπροσωπείες...
σήμερα σε μια επίσκεψη που πήγα με το δεύτερο αμάξι μας (Suzuki Ignis) άναψε και σε αυτό το ίδιο λαμπάκι!!! :shok:
τυχαία σύμπτωση και στα 2 αυτοκίνητα η ίδια βλάβη μέσα στην ίδια εβδομάδα τα οποία φουλάρουν απο το ίδιο βενζινάδικο???
μήπως πρέπει να αλλάξω βενζινάδικο? :thumbsdown:
λέω εγώ τώρα.... :ranting2:
m-power_01
25-12-11, 18:45
Ε δεν θα είχες και άδικο αν δοκίμαζες άλλο !
Σήμερα στην Αττική οδό με χαλαρό ρυθμό πάλι λαμπάκι καυσαερίων!!!
δεν το γλιτώνω τον καταλύτη μάλλον.
το απόγευμα θα το βάλω στο διαγνωστικό που πήρα για να δω τι θα εμφανίσει σαν βλάβη.
:ranting2:
το απόγευμα θα το βάλω στο διαγνωστικό που πήρα για να δω τι θα εμφανίσει σαν βλάβη.
Φερτο στον ταμταμ το βραδυ να το δουμε. Θα εχω το μπλουτουθι μαζι
Πέτρο, η κόρη του bmx όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο και κάθεται στου συνοδηγού το κάθισμα, σβήνει αυτομάτως και ότι βλάβη υπάρχει (λαμπάκια). Και δεν χρεώνει και πολλά. thumb
από site για καταλύτες.
Για παράδειγμα, κάποιες BMW παρουσίαζαν πρόβλημα CEL και οι κωδικοί που έδιναν ήταν χαλασμένος καταλύτης στα 45.000 χλμ περίπου. Οι καταλύτες δούλευαν κανονικά, απλά η BMW έπρεπε να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο και να μειώσει τις ανοχές στους πίσω αισθητήρες O2 για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα. Έτσι, αν ο κατασκευαστής σας συνιστά να αλλάξετε καταλύτη, πιθανότατα δεν θα έχει δίκιο, εκτός και αν έχετε κάνει πάνω από 200.000 χλμ ή 10 χρόνια με αυτόν.
Όταν τα έλεγα και τα λέω ποτέ δεν λάμβανα σαφή απάντηση. Μερικά πράγματα είναι ΚΟΙΝΗ λογική.
από site για καταλύτες.
Όταν τα έλεγα και τα λέω ποτέ δεν λάμβανα σαφή απάντηση. Μερικά πράγματα είναι ΚΟΙΝΗ λογική.
Ειχες καλο δασκαλο :original:
Ειχες καλο δασκαλο :original:
να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο και να μειώσει τις ανοχές στους πίσω αισθητήρες O2 για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα
Αυτό μου έλεγες και εσύ Κώστα εμμέσως πλην σαφώς.
Το θεμα ειναι οτι η BMW τελικα ΔΕΝ αλλαζει το προγραμμα στο σημειο αυτο με αποτελεσμα οι ΔΙΚΟΙ της καταλυτες να δειχνουν οτι ειναι εκτος...:thumbsdown:
Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος που να μη μπορεί να επέμβει στο πρόγραμμα όμως.
Σπάρα, Σπύρε κ λοιποί τι λέτε;
Δεν ρωτας τον Δημητρη τον Σκανδαλη;
Sorry για την τυμβωρυχία, αλλά τι έγινε τελικά με την ιστορία αυτή; Υπήρξε κάποια εξέλιξη ή τελικά τα αυτοκίνητα των μελών άλλαξαν χέρια;
Άλλαξα καταλύτη - αν θυμάμαι καλά - την περασμένη άνοιξη. Για περίπου 100-200km όλα καλά, μέχρι που ξανα άναψε!
Πάω πίσω, το ξαναμηδενίζουμε και ξανα άναψε!
Το σφάλμα και τις δύο φορές έγραφε (για άλλη μια φορά) γερασμένος καταλύτης.
Το παράτησα το θέμα μέχρι αρχές Γενάρη όπου και πήγα για το προγραμματισμένο - ετήσιο σέρβις.
Επειδή το συνεργείο που πηγαίνω είναι επαγγελματίες και όχι αλμπάνηδες, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω χωρίς να τους πω κουβέντα πριν.
Στην αρχή αρνήθηκα, λέγοντάς τους, κράτα τα χρήματα αλλά να το ψάξουμε. Τελικά μου τα έδωσε πίσω και είπαμε μέσα στον Γενάρη να περάσω να το δει διεξοδικά (να δω πότε θα πάω..)
Ενημερωτικά το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ τον Νοέμβρη στο χαλαρό, με κάρτα καυσαερίων και ενώ με τον παλιό καταλύτη άναβε αλλά ξανα έσβηνε, κοκ, με τον καινούριο άναψε και έμεινε αναμμένο για πάντα.
Το έχω συνηθήσει πια και αφού το αμάξι μετράει πλέον μια 10ετία ζωής χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό από τα γνωστά προβλήματα των 90ριών, πραγματικά και να μη λυθεί το θέμα, δε με πολυ νοιάζει. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν ξανα ανάψει θα το αφήσω για το μάτι.
Άλλαξα καταλύτη - αν θυμάμαι καλά - την περασμένη άνοιξη. Για περίπου 100-200km όλα καλά, μέχρι που ξανα άναψε!
Πάω πίσω, το ξαναμηδενίζουμε και ξανα άναψε!
Το σφάλμα και τις δύο φορές έγραφε (για άλλη μια φορά) γερασμένος καταλύτης.
Το παράτησα το θέμα μέχρι αρχές Γενάρη όπου και πήγα για το προγραμματισμένο - ετήσιο σέρβις.
Επειδή το συνεργείο που πηγαίνω είναι επαγγελματίες και όχι αλμπάνηδες, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω χωρίς να τους πω κουβέντα πριν.
Στην αρχή αρνήθηκα, λέγοντάς τους, κράτα τα χρήματα αλλά να το ψάξουμε. Τελικά μου τα έδωσε πίσω και είπαμε μέσα στον Γενάρη να περάσω να το δει διεξοδικά (να δω πότε θα πάω..)
Ενημερωτικά το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ τον Νοέμβρη στο χαλαρό, με κάρτα καυσαερίων και ενώ με τον παλιό καταλύτη άναβε αλλά ξανα έσβηνε, κοκ, με τον καινούριο άναψε και έμεινε αναμμένο για πάντα.
Το έχω συνηθήσει πια και αφού το αμάξι μετράει πλέον μια 10ετία ζωής χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό από τα γνωστά προβλήματα των 90ριών, πραγματικά και να μη λυθεί το θέμα, δε με πολυ νοιάζει. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν ξανα ανάψει θα το αφήσω για το μάτι.
άλλαξες καταλύτη με γνήσιο? άλλαξες ολόκληρη την πολλαπλή εξαγωγής? 1000 ευρώ?
εμένα απο τότε που μου το είχε κάνει (πριν 4 χρόνια?) δεν έχει ανάψει ξανά. το αποδίδω σε στιγμιαίο διάβασμα λάθους καυσαερίων τον λόγο που άναβε το λαμπάκι.
Όχι Πέτρο δεν άλλαξα την πολλαπλή παρά μόνο τον καταλύτη (γνήσιο). Υπερβολή δεν είναι η πολλαπλή; Επηρεάζει σε κάτι;
Όχι Πέτρο δεν άλλαξα την πολλαπλή παρά μόνο τον καταλύτη (γνήσιο). Υπερβολή δεν είναι η πολλαπλή; Επηρεάζει σε κάτι;
σε ρωτάω γιατί ΑΝ θυμάμαι καλά που νομίζω είμαι 99,99999% σιγουρος πάει πακέτο όλο αυτό.
RP-exhaust manifold with catalytic conv.
18 40 7 552 947
η ΒMW επίσημα αυτό άλλαζε!
Δε το γνωρίζω αυτό, αλλά ούτε και ο σπανός ούτε κανείς από όσους πήγα (εξουσιοδοτημένους) μου ανέφεραν κάτι. Όλοι μου έλεγαν για τον καταλύτη.
Όταν πάω συνεργείο θα το αναφέρω και αυτό και θα μεταφέρω το τι τελικά έγινε.
Εγώ άλλαξα μόνο καταλύτη (ούτε προκαταλύτη ούτε τίποτα άλλο).
Δε το γνωρίζω αυτό, αλλά ούτε και ο σπανός ούτε κανείς από όσους πήγα (εξουσιοδοτημένους) μου ανέφεραν κάτι. Όλοι μου έλεγαν για τον καταλύτη.
Όταν πάω συνεργείο θα το αναφέρω και αυτό και θα μεταφέρω το τι τελικά έγινε.
Εγώ άλλαξα μόνο καταλύτη (ούτε προκαταλύτη ούτε τίποτα άλλο).
εμενα στο Σπανό και σε έναν άλλο μου ειπαν για καταλύτη, ναι, αλλά οτι αυτό σημαίνει πακέτο όλη η πολλαπλή. εσύ πως άλλαξες? έλυσες πολλαπλή και έβγαλες έξω τα εντόσθια και έβαλες άλλα???
Έτσι γίνεται. Κόβεις ουσιαστικά το "κάνιστρο", βγάζεις το cartridge του καταλύτη, το αλλάζεις και ξανα-κολλάς.
Για να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία, ούτε με aftermarket καταλύτες γίνεται δουλειά. Όταν θες να ρολάρεις λίγη ώρα με σταθερό γκάζι και χαμηλές στροφές, γύρω στις 2-2,5 krpm με 6η πχ. το check είναι θέμα χρόνου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διαβάζει ο εγκέφαλος δυσανάλογα πλούσια καυσαέρια και στιγμιαία να θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστή κατάλυση - άρα και εμφανίζει τη βλάβη.
Σκέφτηκα και τη λύση των ροδελών, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος των πίσω λ είναι κάτι παραπάνω από ελεγκτικός - άρα, εάν παρεμβαίνουν στην ισορρόπηση του μίγματος και κάποια στιγμή δώσουν εντολή να "φτωχύνει" εκεί που δεν πρέπει, θα έχουμε άλλα γλέντια...
Θα κοιτάξω μπας και κάνω κανένα data logging με το Carly κάποια στιγμή και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Βαρέθηκα να κάνω reset κάθε τρεις και λίγο.
Έτσι γίνεται. Κόβεις ουσιαστικά το "κάνιστρο", βγάζεις το cartridge του καταλύτη, το αλλάζεις και ξανα-κολλάς.
Για να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία, ούτε με aftermarket καταλύτες γίνεται δουλειά. Όταν θες να ρολάρεις λίγη ώρα με σταθερό γκάζι και χαμηλές στροφές, γύρω στις 2-2,5 krpm με 6η πχ. το check είναι θέμα χρόνου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διαβάζει ο εγκέφαλος δυσανάλογα πλούσια καυσαέρια και στιγμιαία να θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστή κατάλυση - άρα και εμφανίζει τη βλάβη.
Σκέφτηκα και τη λύση των ροδελών, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος των πίσω λ είναι κάτι παραπάνω από ελεγκτικός - άρα, εάν παρεμβαίνουν στην ισορρόπηση του μίγματος και κάποια στιγμή δώσουν εντολή να "φτωχύνει" εκεί που δεν πρέπει, θα έχουμε άλλα γλέντια...
Θα κοιτάξω μπας και κάνω κανένα data logging με το Carly κάποια στιγμή και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Βαρέθηκα να κάνω reset κάθε τρεις και λίγο.
η κατανάλωση καυσίμου σου που κυμαίνεται? με τι χρήση?
Από 11,5 έως 14+. Αναλόγως το πόδι. Μέση 12,6 με το 70% πόλη
Sent from my iPad using Tapatalk
Από 11,5 έως 14+. Αναλόγως το πόδι. Μέση 12,6 με το 70% πόλη
μια χαρά είσαι... σε σχέση με τα 15,6 που έχω εγώ μεσα στην πόλη και μέση ωριαία ταχύτητα 26ΚΜ/Η
Για να σου πω την αλήθεια, αν οδηγούσα συνεχώς σε κίνηση με σταμάτα-ξεκίνα και σε αποστάσεις έως 7-8km πιθανώς να είχα παραπλήσια. Πάντως για το προφίλ του μοτέρ και το βάρος που σέρνει, οι καταναλώσεις αυτές δεν είναι παράλογες
εμενα στο Σπανό και σε έναν άλλο μου ειπαν για καταλύτη, ναι, αλλά οτι αυτό σημαίνει πακέτο όλη η πολλαπλή. εσύ πως άλλαξες? έλυσες πολλαπλή και έβγαλες έξω τα εντόσθια και έβαλες άλλα???
Αυτές Πετράν είναι λεπτομέριες που δεν γνωρίζω (δεν ήμουν και μπροστά). Δώσαμε ραντεβού εντός του μήνα να το πάω να το ψάξει με ηρεμία, οπότε θα ρωτήσω λεπτομέρειες να σας πω.
και αυτό το είχα κάνει για ένα φεγγάρι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά από λίγο άναβε πάλι.
Το περίεργο είναι ότι με τον πρώτο καταλύτη το λαμπάκι αναβοέσβηνε, ενώ με τον καινούριο, δεν έσβησε ποτέ!
Κατανάλωση είμαι εδώ και ένα χρόνο ''καρφωμένος'' στο 10,4 με χρήση ΑΟ & ΕΟ (με ελάχιστη τοπική).
Εξαιρετική κατανάλωση! Λογικό για τους δρόμους που λες - θέλει και σύνεση στο γκάζι βέβαια.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες για τις ροδέλες. Πόσες έβαλες; Τι περιθώριο είχες;
Ένα ανταπροράκι βιδωτό είναι στην ουσία που το παρήγγειλε το συνεργείο σε σιδηρουργό (αν δε κάνω λάθος) και αύξησε την απόσταση που διαβάζει ο σένσορας τα καυσαέρια.
Το τοποθέτησε το συνεργείο, δεν είδα από κάτω τι και πως, το είδα μόνο όταν του το φέρανε.
(δεν κατέχω και πολλά)
ένα ανταπτοράκι είναι στην ουσία που βιδώνει στην θέση του λάμδα και ο λάμδα πάνω εκεί αλλά έρχεται πιο έξω.
έχει κάμποσα στο ebay.
Τα ανταπτοράκια που κυκλοφορούν στο e-bay είναι ουσιαστικά για να βγάζουν off τους πίσω λ. Εξού και το γεγονός ότι έχουν μία πολύ μικρή οπή στο πίσω μέρος τους, ώστε απλά να ζεσταίνονται και να παίρνουν μόλις "μια μυρωδιά" από καυσαέρια. Απευθύνονται σε όσους βγάζουν τελείως τους καταλύτες. Εγώ έλεγα απλά να τραβηχτούν οι λ λίγο πιο μακριά από τη ροή χωρίς να περιορίζεται η διατομή, ώστε να διαβάζουν μεν, αλλά να είναι λίγο πιο πίσω από τη "φλόγα". Αυτό έκαναν και στο συνεργείο του Ptboul (και σωστά). Εφόσον όμως και αυτό ΔΕΝ δούλεψε, μάλλον κάτι πρέπει να παίζει με τους λ ή τον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Άρα data logging... :thumbsdown:
Τα ανταπτοράκια που κυκλοφορούν στο e-bay είναι ουσιαστικά για να βγάζουν off τους πίσω λ. Εξού και το γεγονός ότι έχουν μία πολύ μικρή οπή στο πίσω μέρος τους, ώστε απλά να ζεσταίνονται και να παίρνουν μόλις "μια μυρωδιά" από καυσαέρια. Απευθύνονται σε όσους βγάζουν τελείως τους καταλύτες. Εγώ έλεγα απλά να τραβηχτούν οι λ λίγο πιο μακριά από τη ροή χωρίς να περιορίζεται η διατομή, ώστε να διαβάζουν μεν, αλλά να είναι λίγο πιο πίσω από τη "φλόγα". Αυτό έκαναν και στο συνεργείο του Ptboul (και σωστά). Εφόσον όμως και αυτό ΔΕΝ δούλεψε, μάλλον κάτι πρέπει να παίζει με τους λ ή τον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Άρα data logging... :thumbsdown:
το θέμα είναι οτι σε καμια απο τις περιτπώσεις δεν είναι ορθή η αντιμετώπιση του προβλήματος με το να τυφλώνεις απλα τους λ
το θέμα είναι οτι σε καμια απο τις περιτπώσεις δεν είναι ορθή η αντιμετώπιση του προβλήματος με το να τυφλώνεις απλα τους λ
Εννοείται! Για λίγο το άφησα και εγώ μέχρι να αλλάξω τον καταλύτη.
Πάντως με προβληματίζει που 10 χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί η αιτία και η λύση.
[από ότι κατάλαβα είναι κοινό πρόβλημα των si (μαζί με τα κολλημένα μοτεράκια :( ]
Εννοείται! Για λίγο το άφησα και εγώ μέχρι να αλλάξω τον καταλύτη.
Πάντως με προβληματίζει που 10 χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί η αιτία και η λύση.
[από ότι κατάλαβα είναι κοινό πρόβλημα των si (μαζί με τα κολλημένα μοτεράκια :( ]
αν πήγαινες με τις οδηγίες της BMW θα λυνότανε το πρόβλημα. το θεμα είναι όμως οτι πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ...
εγώ το αποδίδω στην υπερβολική κατανάλωση που έχει σαν όχημα με αποτέλεσμα να έχει αρκετή άκαυστη πίσω και οι λ να διαβάζουν πολλές φορές πολύ πλούσιο μίγμα.
θεωρώ δηλαδή οτι είναι και θέμα ρύθμισης είτε ψεκασμού είτε λ απο το εργοστάσιο το ίδιο.
δεν γίνεται να έχεις σε 2λιτρο με 173 άλογα 15 λίτρα κατανάλωση και να έχει στοιχειμερία με λ = 1
σίγουρα το μίγμα πολλές φορές θα είναι πλούσιο πίσω
ίσως μια EGR να βελτίωνε την κατανάλωση
H EGR δε θα συνεργάζονταν με τέτοιο μοτέρ για πολλούς λόγους.
Σε σχέση με ατμοσφαιρικά με περί τα 180-200 άλογα εκείνης της εποχής που έχουν πέσει στα χέρια μου, η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, αλλά όχι κάτι τραγικό. Τα 15 λίτρα που έχεις, θεωρώ ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η χαμηλή ΜΩΤ σου μαρτυρά πολλά σταμάτα-ξεκίνα. Για παράδειγμα, η 145 μου, (1,8 εργοστασιακή), σε έντονη κίνηση χτυπάει 12άρια.
Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι η αιτία βρίσκεται στη συνεργασία των λ. Άλλωστε και ο Ptboul που πήγε by the book δεν κατέληξε κάπου. Κι επειδή οι πίσω λ είναι που κρίνουν τον καταλύτη, εκεί θα επικεντρωθώ.
H EGR δε θα συνεργάζονταν με τέτοιο μοτέρ για πολλούς λόγους.
Σε σχέση με ατμοσφαιρικά με περί τα 180-200 άλογα εκείνης της εποχής που έχουν πέσει στα χέρια μου, η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, αλλά όχι κάτι τραγικό. Τα 15 λίτρα που έχεις, θεωρώ ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η χαμηλή ΜΩΤ σου μαρτυρά πολλά σταμάτα-ξεκίνα. Για παράδειγμα, η 145 μου, (1,8 εργοστασιακή), σε έντονη κίνηση χτυπάει 12άρια.
Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι η αιτία βρίσκεται στη συνεργασία των λ. Άλλωστε και ο Ptboul που πήγε by the book δεν κατέληξε κάπου. Κι επειδή οι πίσω λ είναι που κρίνουν τον καταλύτη, εκεί θα επικεντρωθώ.
εγώ αποτι καταλαβα ο Πάνος δεν πήγε by the book για λόγους κόστους... by the book συμφωνα με τις οδηγιες είναι αλλαγή πολλαπλής
Και ο Σπανός για αλλαγή των cartridge μου είχε πει. Δε μίλησε για πολλαπλή
Και ο Σπανός για αλλαγή των cartridge μου είχε πει. Δε μίλησε για πολλαπλή
εμένα μου ειχαν πει τότε που πήγα σε 2 πολλαπλή που πάει πακέτο. ανταλλακτικό μόνο κάπου 700 ευρώ. ευτυχώς απο τότε δεν έχει ξαναβγάλει πρόβλημα. πραγμα που μαλλον σημαίνει οτι αφου δεν άλλαξα κατι απλά έστρωσε?????? μήπως παίζει ρόλο και η βενζίνη εδώ όντως? κινούμαι ολο το χρονικό διάστημα απο τότε μόνο με 100αρα
Για λόγους κόστους, σίγουρα, αλλά κυρίως δεν είχα ενημέρωση για πολλαπλή η οποία προφανώς και θα ανέβασε το κόστος στα 1.200€.
Ο Ντίνος πάντως όταν άλλαξε, που είχε το ίδιο πρόβλημα, δεν του ξανα άναψε. (Δε θυμάμαι μόνο πότε τον άλλαξε και πότε το πούλησε το αμάξι για να δούμε αν εμφάνισε πάλι το πρόβλημα).
Επίσης, 100άρα το κερνάω 2-3 φορές το χρόνο (να μη κακομαθαίνει :p ). Πάντα βάζω 95άρα αλλά, στο μέτρο του δυνατού, από το ίδιο πρατήριο.
Για να σου πω την αλήθεια ρώτησα τη διαδικασία, όχι το κόστος. Στον Σπανό στη Γλυφάδα. Στο Carly πέραν του Catalytic Converter, εμφανίζει μια στο τόσο και σφάλμα στους πίσω λ. Και στα δύο banks ταυτόχρονα. Είναι πάντως περίπλοκο, διότι μπορεί το σφάλμα να είναι και στους μπροστινούς και να εντοπίζεται όταν οι πίσω διαβάσουν κάτι off scale. Ίδωμεν.
Κι εγώ V-Power Racing βάζω μόνον. Θεωρητικά, αν οι knock κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν θα έπρεπε να υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Αν το αμάξι αυτό έχει τόσο πλούσιο πρόγραμμα απο το εργοστάσιο τότε με ένα custom πρόγραμμα θα έπαιρνε πολύ στον δρόμο και θα έριχνε και την κατανάλωση.
Απλά εδώ μάλλον κανείς δεν ξέρει να το φτιάξει.
Με το Μ3 15 πάντως δεν έφτανα ούτε σε απανωτά πατήματα
Αν το αμάξι αυτό έχει τόσο πλούσιο πρόγραμμα απο το εργοστάσιο τότε με ένα custom πρόγραμμα θα έπαιρνε πολύ στον δρόμο και θα έριχνε και την κατανάλωση.
Απλά εδώ μάλλον κανείς δεν ξέρει να το φτιάξει.
Με το Μ3 15 πάντως δεν έφτανα ούτε σε απανωτά πατήματα
είναι πολύ πιθανό...
Για λόγους κόστους, σίγουρα, αλλά κυρίως δεν είχα ενημέρωση για πολλαπλή η οποία προφανώς και θα ανέβασε το κόστος στα 1.200€.
Ο Ντίνος πάντως όταν άλλαξε, που είχε το ίδιο πρόβλημα, δεν του ξανα άναψε. (Δε θυμάμαι μόνο πότε τον άλλαξε και πότε το πούλησε το αμάξι για να δούμε αν εμφάνισε πάλι το πρόβλημα).
Επίσης, 100άρα το κερνάω 2-3 φορές το χρόνο (να μη κακομαθαίνει [emoji14] ). Πάντα βάζω 95άρα αλλά, στο μέτρο του δυνατού, από το ίδιο πρατήριο.
Εγώ δεν θυμάμαι καν τι άλλαξα [emoji14]
To αυτοκίνητο πάντως (το έχει συναδέλφος) δεν του έχει ξαναεμφανισει πρόβλημα.
Το είχα δώσει τον Απρίλη του '12 (αν θυμάμαι καλά)
Περασμένα μεγαλεία...
Να σας ξανασπασω τα νεύρα με την κατανάλωση? [emoji14]
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Update: μετά από 2-3 log sessions έχουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Οι πίσω λ ΔΕΝ στέλνουν παραπλήσιες τάσεις στον εγκέφαλο την ίδια χρονική στιγμή. Ενώ τα voltage των εμπρός (wide band) έχουν μια μέση απόκλιση της τάξης του 3%, οι πίσω δείχνουν εντελώς ασυγχρόνιστοι και σε περιπτώσεις εμφανίζουν αποκλείσεις έως και... 1600%! Ναι, 16 φορές πάνω! Ειδικά στις χαμηλές στροφές με ελάχιστο φορτίο, όπου είναι οι συνθήκες που μου ανάβει συνήθως το check. Άρα, είτε οι καταλύτες αποκλείνουν τόσο τραγικά στη λειτουργία τους, είτε κάποιος από τους πίσω λ αργεί περισσότερο από τον άλλον - φθορά ή δυσλειτουργία.
Κι επειδή έχω πικράν εμπειρία με την αξιοπιστία των λ γενικώς, τείνω να συμπεράνω το προφανές.
Μόλις ψωνίσω 2 καινούργιους και τους βάλω επάνω, θα ξαναμετρήσω και θα ενημερώσω.
Update: μετά από 2-3 log sessions έχουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Οι πίσω λ ΔΕΝ στέλνουν παραπλήσιες τάσεις στον εγκέφαλο την ίδια χρονική στιγμή. Ενώ τα voltage των εμπρός (wide band) έχουν μια μέση απόκλιση της τάξης του 3%, οι πίσω δείχνουν εντελώς ασυγχρόνιστοι και σε περιπτώσεις εμφανίζουν αποκλείσεις έως και... 1600%! Ναι, 16 φορές πάνω! Ειδικά στις χαμηλές στροφές με ελάχιστο φορτίο, όπου είναι οι συνθήκες που μου ανάβει συνήθως το check. Άρα, είτε οι καταλύτες αποκλείνουν τόσο τραγικά στη λειτουργία τους, είτε κάποιος από τους πίσω λ αργεί περισσότερο από τον άλλον - φθορά ή δυσλειτουργία.
Κι επειδή έχω πικράν εμπειρία με την αξιοπιστία των λ γενικώς, τείνω να συμπεράνω το προφανές.
Μόλις ψωνίσω 2 καινούργιους και τους βάλω επάνω, θα ξαναμετρήσω και θα ενημερώσω.
αναμένουμε λοιπόν.... εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο