Επιστροφή στο Forum : Τι λετε (Εξατμιση-φιλτρο/ ε46 κουπε 2l)??
Λοιπον....μετα απο αρκετο καιρο και αφου καταφερα να λυσω το προβλημα που ειχα με τα σβησιματα και τη μειωμενη δυναμη που μου παρουσιαζε οποτε γουσταρε το αμαξι (αισθητηρας εκκεντροφορου εισαγωγης ηταν τελικα)....εβγαλα τη φιλτροχωανη που ειχε πανω (φωτο στο γκαραζ) και το γυρισα στο μαμα φιλτρο. Τα πραγματα που παρατηρησα ηταν, διαφορα στην καταναλωση περιπου στο 1 λιτρο/100, νομιζω οτι εκοψε λιγο δυναμη στις χαμηλες και πλεον δεν ακουω πλεον το μαματο ηχο απο το μοτερ!!!
Βρηκα λοιπον ενα τελικο μεταχειρισμενο της AC Schnitzer απο φιλο και σκεφτομαι να το βαλω πανω, επισης σκεφτομαι να αλλαξω το μαμα φιλτρο με καποιο ποιο ελευθερο. Για πειτε τη γνωμη σας και τι προτεινετε για φιλτρο.
Ευχαριστω.
Ευχαριστω πολυ....πηρα την αποφαση μου...........
Ευχαριστω πολυ....πηρα την αποφαση μου...........
Που κατεληξες τελικα..?? (εκτος και αν κανεις πλακα και το λες ειρωνικα επειδη δεν εχει γραψει κανεις στο θρεντ.. :D)
bimmer-corfu
08-02-11, 08:35
δεν γράφει κανείς γιατί δεν προσφέρει τίποτα αυτή η μετατροπή εκτός απο ήχο και ψυχολογικό μπουστ.
Άρα είναι στην κρίση του φίλου να βάλει ότι θέλει:original:
ps stavr πολύ ωραίο avatar έχεις!!!
δεν γράφει κανείς γιατί δεν προσφέρει τίποτα αυτή η μετατροπή εκτός απο ήχο και ψυχολογικό μπουστ.
Δικιο εχεις, δεν λεω..
Κατι προσφερει στο συνολο, αλλα το συνηθιζεις πολυ γρηγορα και θελεις κι αλλο..
Απλα οσον αφορα το τελικο, για εμενα το schnitzer ειναι πολυ ησυχο και προτιμω ενα made by Ποπαυ ή Μαυροειδακο.. αλλα αν ειναι σε τιμη ξεφτιλα τοτε ισως να αξιζει η αγορα του..
Για φιλτρο το Κ&Ν ειναι στα top of the range..
Αν το αμαξι δεν κανει ταξιδια, αυτο που θα κανει τη καλυτερη διαφορα ειναι ενα κοντυτερο βημα διαφορικο..
Εγω το απολαμβανω μεσα στο νησι με το 3,38..
Αποφασισα να βαλω την εξατμιση που προαναφερω αλλα εφαγα ακυρο μιας και ειδα οτι δεν κανει τελικα για 6κυλινδρο. Ετσι ψαχτικα σημερα στους εδω εξατμισαδες οι οποιοι προτεινουν λυσεις για τελικο, κατα τα λεγομενα τους χειροποιητο και ανοξειδωτο με μια οβαλ ή και 2 στρογγυλες εξοδους, με κοστος εως 200 ευρω φορεμενο.
Απο φιλτρακι παραγγειλα απο ebay ενα της κν (https://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2231).Tο αυτοκινητο το εχω για καθημερινη χρηση αλλα οπου βρω χωρο του ριχνω κανα διπλωμα! Δεν με ενδιαφερει τοσο η τελικη του οσο να παρω λιγο νευρο χαμηλα. Φιλε ζαχαρια για πες λεπτομεριες για διαφορικο-βημα κτλ μιας και δεν το χω ψαξει καθολου......δεν ξερω καν τι βημα εχει το δικο μου.
Να σαι καλα
Πιστευω οτι θα ταιριαζει και τυπωμενο σε μπλουζακι....τι λες?? Ολο σκεφτομαι να το παω και να ρωτησω ποσο θα πιασει αλλα το ξεχναω!!!
Οσο για την αποδοση αυτου του "μπαξ" το ξερω και δεν περιμενω πολλα πραγματα.....
Αποφασισα να βαλω την εξατμιση που προαναφερω αλλα εφαγα ακυρο μιας και ειδα οτι δεν κανει τελικα για 6κυλινδρο. Ετσι ψαχτικα σημερα στους εδω εξατμισαδες οι οποιοι προτεινουν λυσεις για τελικο, κατα τα λεγομενα τους χειροποιητο και ανοξειδωτο με μια οβαλ ή και 2 στρογγυλες εξοδους, με κοστος εως 200 ευρω φορεμενο.
Απο φιλτρακι παραγγειλα απο ebay ενα της κν (https://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2231).Tο αυτοκινητο το εχω για καθημερινη χρηση αλλα οπου βρω χωρο του ριχνω κανα διπλωμα! Δεν με ενδιαφερει τοσο η τελικη του οσο να παρω λιγο νευρο χαμηλα. Φιλε ζαχαρια για πες λεπτομεριες για διαφορικο-βημα κτλ μιας και δεν το χω ψαξει καθολου......δεν ξερω καν τι βημα εχει το δικο μου.
Φτιαξε ενα τελικο στο Μαυροειδακο (τοσο μου πηρε και μενα 200) look Μ3 με 2πλη μπουκα ασυμετρη και θα εισαι μια χαρα.. Και ωραιο εμφανησιακα και ωραιο ηχο..
Το προγραμμα αστο τελευταιο..
Οσον αφορα το διαφορικο.. Ξερεις τι βημα φορας τωρα? 3,45? https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/320Ci-M52/2000/january/browse/rear_axle/differential_drive_output/
Φτιαξε ενα τελικο στο Μαυροειδακο (τοσο μου πηρε και μενα 200) look Μ3 με 2πλη μπουκα ασυμετρη και θα εισαι μια χαρα.. Και ωραιο εμφανησιακα και ωραιο ηχο..
Οσον αφορα το διαφορικο.. Ξερεις τι βημα φορας τωρα? 3,45? https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/320Ci-M52/2000/january/browse/rear_axle/differential_drive_output/
Σε ευχαριστω Ζαχαρια, απο οτι βλεπω αυτο πρεπει να ναι το διαφορικο μου. μπαινει πιο κοντο??? Ποιο και ποσο ?? Αν ξερεις.... Για προγραμμα δεν ενδιαφερομαι προς το παρον. Το ενα τελικο που μου δειξαν ειναι του Μαυροειδακου αν δεν κανω λαθος και ειναι οπως λες διμπουκο ασυμετρο look M3.
Σε ευχαριστω Ζαχαρια, απο οτι βλεπω αυτο πρεπει να ναι το διαφορικο μου. μπαινει πιο κοντο??? Ποιο και ποσο ?? Αν ξερεις.... Για προγραμμα δεν ενδιαφερομαι προς το παρον. Το ενα τελικο που μου δειξαν ειναι του Μαυροειδακου αν δεν κανω λαθος και ειναι οπως λες διμπουκο ασυμετρο look M3.
Κουκλε, το συζητησα με ενα φιλο και μαλλον δεν θα κανεις δουλεια με το διαφορικο (μονο που σε ξεσηκωσα).. Βαλε το τελικο και το φιλτρακι για αρχη..
αα, εσυ το προχωρησες ε ?
το διαφορικο για Ε46 ειναι τελικα δυσκολη (ακριβη!) περιπτωση, ε ?
και εγω ψηφιζω διπλη στρογγυλη ασυμετρη (οπως τη δικια μου, ξερεις).
θα δεις, θα ανεβει η ψυχολογια σου, κι ας μην πηγαινει το αμαξι καλυτερα!
:drive:
αυτο το ωραιο διμπουκο που εχεις στο γκαραζ σου το εφτιαξε με 200 ευρω?
θελει κοψιμο ο προφυλακτηρας για να χωρεσει?
αυτο το ωραιο διμπουκο που εχεις στο γκαραζ σου το εφτιαξε με 200 ευρω?
θελει κοψιμο ο προφυλακτηρας για να χωρεσει?
Εχεις δικιο.. Δεν εχω αλλαξει το γκαραζ μου.. Αυτο ειναι supersprint αλλα τοτε ηταν 2λιτρο.. Θα ανεβασω φωτο.. Δεν θελει κανενα κοψιμο ο προφυλακτηρας, ουτε ο απλος, ουτε ο Μ πακ..