Επιστροφή στο Forum : Ελαστικα 14'' ζαντα
Μεχρι τι φαρδος ελαστικο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε στη 14αρα μαμισια ζαντα ενοσ ε30(αυτη με το τασι)?
πειραζει τα πισω να ειναι λιγο πιο φαρδυα απο τα μπροστα για καλυτερο πατημα?ή υπαρχει καποιος κινδυνος?
αυτα που φοραει τωρα ειναι 175/70/14
Στην ίδια ζάντα-την οποία έχω και εγώ- με πλάτος 5.5Χ14 βάζεις με ασφάλεια 195/65/14 και είσαι εντάξει. Αν βάλεις πιο φαρδιά πίσω θα έχεις περισσότερη υποστροφή στο όριο μιας και η ουρά θα δυσκολεύεται να φεύγει οπότε νομίζω ότι δε χρειάζεται να το ρισκάρεις... Τα κορυφαία στη διάσταση αυτή είναι michelin energy 400 ευρώ τοποθετημένα αλλά πραγματικά αξίζουν δε θα το μετανιώσεις, εκτός και αν ντριφτάρεις όλη μέρα και φθαρούν γρήγορα.
ta μπροστα ειναι καινουρια 175/70
αρα πρεπει και τα πισω να ειναι 70
αρα αν βαλω 185/70 θα ειναι καλυτερα ετσι..οχι δεν κανω ντριφτ και τετοια αλλα σημερα απο ενα γλιστριμα σε μια στροφη με 40 και τριτη στο κιβωτιο..παω να τα αλλαξω επειγοντως....
πιστευεισ οτι το 185/70 ειναι καλα?δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα που ειναι μεγαλυτερο απο τα μπροστα ετσι?
βασικα 185 η 195?
ειμαι αναμεσα σε αυτα
https://e-elastika.gr/p.Elastiko-Bridgestone-195-70-14-V-330-91-T-elastiko-gia-epivatika-aytokinita.228181.html
https://www.e-elastika.gr/p.Elastiko-Bridgestone-185-70-14-V-330-EVO-88-T-elastiko-gia-epivatika-aytokinita.228179.html
ποια ειναι πιο καινουρια τα B250 ή τα B330 BRIDGESTONE?
Μια και καλή 195 και στα 4 και μέχρι να να μπορέσεις να τα βάλεις περισσότερη προσοχή, για να γίνει σωστά η δουλειά, αν και το γλύστριμα δεν είναι από δικό σου λάθος, κατα τη γνώμη μου φταίει η κατάσταση των ελαστικών που έχεις τώρα και όχι η διάσταση. Οταν έρθει η ώρα και μπορέσεις μια και καλή μια τετράδα από αυτά που σου έγραψα και πίστεψε με με μαμά ανάρτηση δε στρίβω με καθόλου χαμηλή ταχύτητα για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.
τα μπροστινα τα εβαλα το καλοκαιρι ειναι ολοκαινουρια...
οποτε παω μονο για πισω....
επειδη εχω τα bridgestone b250 175/70/14 σε αλλο αμαξι και μου φαινεται λες και κουμπωνει κατω το αυτοκινητο....ειμαι προκατειλημμενος προς αυτα..
αλλα ψαχνοντας βρηκα και τα b330 σε μεγεθη
185/70/14 και 195/70/14
αλλα μαλλον τα Β330 ειναι πιο παλια απο τα B250
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...
NA βαλω τα μικροτερου πελμοτος καινουριας τεχνολογιας που ειμαι αυχαριστημενος απο το αλλο αμαξι
ή τα μεγαλυτερου πελματος που ειναι πιο παλιας τεχνολογιας?
Δεν έχω γνώμη για αυτά που λες αλλά σίγουρα κάτι πιο καινούριο με καλύτερες επιδόσεις σε πρόσφυση! Κατα τη γνώμη μου όμοιο πλάτος μπρος-πίσω και είσαι οκ!
μαλλον αυτο θα κανω..ιδια διασταση
αν θες οικονομικο και πολυ καλο λαστιχο
βαλε αυτα
https://camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s142p52280
τα φοραω 6 μηνες τωρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
τα αγωρασα απο το συκγεκριμενο site και εδωσα αλλα 30 ευρω
να μου τα βαλουν εδω Ελλαδα δες το site εχει και αλλα λαστιχα
oldcarskickass
24-01-11, 09:33
Ίδια διάσταση με τα μπροστινά βάλε.
Και την άλλη φορά που θα αλλάξεις ΜΟΝΟ το ένα ζευγάρι λάστιχα φρόντισε τα καινούρια λάστιχα να τα βάλεις ΠΙΣΩ και όχι μπροστά. (από θέμα ασφάλειας, όχι καλοπέρασης)