Επιστροφή στο Forum : βελτιωση e46 valvetronic, 143 HP
πως μπορουμε να βελτιωσουμε τους ιππους και τις επιδοσεις στο συγκεκριμενο μοτερ, χωρις να προβουμε σε μεγαλες μετατροπες, ραβε-ξηλωνε κτλ? επαναπρογραμματισμος εγκεφαλου? καποιο προγραμμα?
Λυπάμαι που θα σε σταναχωρεσω αλλα η μετατροπή ή η αλλαγή αυτοκινήτου είναι μονόδρομος .
Θα ξοδεψεις χρήμα χώρις ουσία κ καμμιά διάφορα!
Το ίδιο μοτέρ είχα κ κατέληξα στη μετατροπή
Αν θες να νοιώσεις λίγο "σπιρτο" το γκάζι χωρίς βέβαια να χεις πάρει ίχνος αλογου ,φορά ένα sprint booster!
Κανε μια αναζήτηση στο φόρουμ μας...υπάρχουν πληροφορίες ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
SuperSonic
25-12-10, 09:18
Εντελως φιλικα δεν αξιζει να ασχοληθεις με το συγκεκριμενο μοτερ,περα του οτι δεν θα βγαλεις ουτε ιππο θα χασεις χρονο και χρημα..και δεν θα βγει αποτελσμα ΚΑΝΕΝΑ!
Για να μην σου πω οτι θα ειναι χειροτερα!
Ακομα και στο θεμα μετατροπης δεν αξιζει..με τα λεφτα που θα δωσεις βρισκεις σημερα πολυ καλο εργαλειο..οπως το θες!
Απολαυσε το αυτοκινητο σου οπως ειναι και αργοτερα κανε τραμπα με κατι αλλο.
ευχαριστω, εχω γραψει στο θρεντ σχετικα με το sprintbooster, το οποιο ειχα στο προηγουμενο αμαξι μου και σκεφτομαι να το βαλω και εδω το ιδιο, απλα με προβληματιζει μηπως μου ξεκινησει καμια ιστορια με αισθητηρες κτλ..ακουσα οτι ειναι λιγο ειαισθητοι οι valvetronic σε βλαβες..
Εγώ πάντως το είχα στο βαλβετρονικ απροβληματιστα..
Μη σε πάρω στο λαιμό μου όμως...χεχε
Βασιλη, χρονια πολλα κι ολας, εχω γραψει και ενα αλλο θρεντ, σχετικα με τον ηχο της εξατμησης..μπορεις να μου πεις τη γνωμη σου?
και οποιος αλλος θελει φυσικα, αλλα το αναφερα γιατι ο Βασιλης ειχε νομιζω ενα σχετικο προβλημα..
Σου απάντησα στο άλλο φίλε μου
Ωστόσο μη βιαστεις
Ασε Από βδομάδα που θα μαι σε πισι να τα πούμε κ καλύτερα
Χρόνια πολλά κ σε σένα!!!
το μονο σιγουρο που μπορει να κανει καποιος ειναι το ΦΠΕ.
μιας και ειναι διλιτρο θα ανταποκριθει καλυτερα απο τα 1600 αρια..
δηλαδη αντι να παρει 5 αλογα θα παρει 10 :p
βεβαια αυτα με κανα χιλιαρικο κοστος.
μιας και εχω την ιδια μηχανη αυτα που θα εκανα ειναι τα εξης (εχω κανει το 1):
1) αν εχεις μεγαλες ζαντες βαλε μικροτερες.. θα χασεις σε εμφανιση αλλα στις λακουβες θα γινεις αρχοντας και θα τραβαει κααααπως καλυτερα.
πχ απο 18 αρες σε 16αρες θα δεις ευκολα διαφορα.
εγω απο 17αρες σε 16αρες ειδα μεγαλη διαφορα στις λακουβες και μετρια διαφορα (εχω την εντυπωση οτι η 3η ακουει καλυτερα..) σε επιδοσεις..
2) σπριντμπουστερ μιας και η αποκριση γκαζιου ειναι χαλια...
εχω παρατηρησει στο ιδιο πατημα γκαζιου το δινει πολυ πιο αποτομα με αλλες φορες που αργει κανα δευτερολεπτο... οταν το δινει αποτομα σου δινει την αισθηση οτι παει και πιο γρηγορα.. αστειο αλλα ισχυει...
το πετυχα μια φορα με τον πατερα μου μεσα και με ρωταγε τι εκανα στο αμαξι... λολ..
3) πολλοι θεωρουν αυτη την μηχανη σκουπιδι..
εγω την θεωρω διαμαντι και εξηγω.
φτιαχτηκε για οικονομια και σε ταξιδι αν δεν το κυνηγας θα δεις καταναλωσεις που τα σημερινα τουρμπατα ΠΡΑΣΙΝΑ αυτοκινητα τις βλεπουν με το κυαλι.
σε επιδοσεις σε μαμα κατασταση, ΟΚ δεν βαζει φωτια στον δρομο αλλα δεν ειναι και σαραβαλο. Παει ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολυ ικανοποιητικα.
ξερετε πολλα αμαξια με 143 αλογα να βγαζουν τελικη ~220 με 5 ατομα μεσα και μπακαζιερα απο πανω και να κανουν προσπερασεις με τις προηγουμενες συνθηκες + AC με ενα κατεβασμα σε 4η?..
// βεβαια το ελληνικο κρατος αναιρει εμενα και την bmw μιας και με 600 ευρω τελη μονο οικονομικο δεν ειναι.
Πέρα απο φπε σπριντμπουστερ κ μικρότερης διαστάσεις ζάντας που σου είπαν μπορείς βάλεις διαφορικο με πιο κοντό βήμα (πχ 4.44) έτσι θα χεις τ αίσθηση περισσότερης ροπης
...πολλά λεφτά για το "τίποτα" όμως Όλα τα ανωτέρω...
Πίστεψε με ότι καθε μπαξιμο Από τα παραπάνω θα διαρκεί όσο ένας στιγμιαιος ενθουσιασμός...
Την επ Αύριο Παλι εδω θα σαι με καινούργιες ερωτήσεις αναβάθμισης..
Μη ξοδεψεις λεφτά για τέτοιες αλλαγές(γνώμη μου πάντα)
Κοιτα να το χάρεις έτσι κ άλλαξε το Όταν μπορέσεις...
Βασιλη ειπες το καλυτερο πραγμα.
16 αρα εχω και δε σκοπευω να την αλλαξω και για τους λογους που ειπατε, αλλα και επειδη(καθαρα προσωπικο γουστο) μου αρεσει πολυ..για το sprintbooster το σκεφτομαι πολυ να το βαλω μιας και το ειχα στο παλιο αμαξι, και ημουν ευχαριστημενος..παντως, σας ευχαριστω θερμα ολους και καλες γιορτες με υγεια!!!