PDA

Επιστροφή στο Forum : [E36]Λαμπακι abs

Skyline_IS
19-12-10, 18:58
Καλησπερα

Οταν αγορασα το αμαξι και γυρνουσα το κλειδι πριν βαλω μπροστα αναβαν ολα τα λαμπακια συμπεριλαμβανομενου και του abs και μετα απο 1 δευτερολεπτο σβηνανε ολα.

Πριν κανα μηνα προσεξα οτι και ενω βαζω μπροστα ξανα αναβει το λαμπακι του abs για 1 δευτερολεπτο και σβηνει.Μηπως πρεπει να ανυσηχω?

nikos1400
19-12-10, 19:03
Να ανησυχεις ? Μπααα....
Εμενα αναβει μονιμα ! :D

Πιθανον να την εχει παιξει (αν αναβει μονιμα) η μοναδα του ABS.
Τα φρενα δουλευουν ομως...
Υπαρχει πιθανοτητα επισης, αν δεν κανω λαθος, να θελουν καθαρισμα τα "ματακια", οι αισθητηρες στον τροχο πανω. Ας διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.

Επαναλαμβανω, τα φρενα σου προφανως δουλευουν κανονικα, ε ?

Skyline_IS
19-12-10, 19:12
Να ανησυχεις ? Μπααα....
Εμενα αναβει μονιμα ! :D

Πιθανον να την εχει παιξει (αν αναβει μονιμα) η μοναδα του ABS.
Τα φρενα δουλευουν ομως...
Υπαρχει πιθανοτητα επισης, αν δεν κανω λαθος, να θελουν καθαρισμα τα "ματακια", οι αισθητηρες στον τροχο πανω. Ας διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.

Επαναλαμβανω, τα φρενα σου προφανως δουλευουν κανονικα, ε ?

Και αν τα εχει παιξει η μοναδα του abs τι συνεπειες υπαρχουν?

Τα φρενα δουλευουν κανονικα,πριν 3000 χιλιομετρα εγινε αλλαγη τακακια και ηταν ολα οκ.

bill_m3
19-12-10, 19:17
Και αν τα εχει παιξει η μοναδα του abs τι συνεπειες υπαρχουν?

Τα φρενα δουλευουν κανονικα,πριν 3000 χιλιομετρα εγινε αλλαγη τακακια και ηταν ολα οκ.

Πάτησες δυνατά φρένο να πιάσει το abs??

Αν ναι και έπιασε κανονικά, τότε κάποιος αισθητήρας δεν κάνει καλή επαφή!

nikos1400
19-12-10, 19:19
Εχεις φρενα, αλλα οχι ABS.
Μερικοι το προτιμουν σε πιστες και τετοια χρηση.

Δεν ξερω, καθε φορα που βαζεις μπρος το κανει ?
Ισως ειναι ενδειξη για καποια δυσλειτουργια σε καποιον αισθητηρα ή κατι παρομοιο.

Μοναδα ABS, με την ευκαιρια, μετχ. ξεκινανε νομιζω απο κανα 80-ευρω, Καινουριες δεν ξερω.

Skyline_IS
19-12-10, 19:28
Πάτησες δυνατά φρένο να πιάσει το abs??

Αν ναι και έπιασε κανονικά, τότε κάποιος αισθητήρας δεν κάνει καλή επαφή!

To πατησα δυνατα και πιανει κανονικα.

νικος: καθε φορα που βαζω μπροστα,αναβει για ενα 1 δευτερολεπτο και σβηνει.Μονο τοτε

Nickolas_s2k
19-12-10, 19:30
Καλησπερα

Οταν αγορασα το αμαξι και γυρνουσα το κλειδι πριν βαλω μπροστα αναβαν ολα τα λαμπακια συμπεριλαμβανομενου και του abs και μετα απο 1 δευτερολεπτο σβηνανε ολα.

Πριν κανα μηνα προσεξα οτι και ενω βαζω μπροστα ξανα αναβει το λαμπακι του abs για 1 δευτερολεπτο και σβηνει.Μηπως πρεπει να ανυσηχω?

Φιλε μου 2 χρονια σχεδον καθε μερα που βαζω μπρος(κυριως το πρωι) εχω αυτη την ιστορια!:thumbsup::thumbsup:
Αυριο μαλλον θα δωσω οριστικη λυση στο προβλημα..και θα ενημερωσω για το αποτελεσμα..Ενα απο τα πρωτα πραγματα που παιρνει ρευμα την ωρα που πας να βαλεις μπροστα ειναι η μοναδα ASC/ABS..το οτι κανει Check τα λαμπακια την ωρα που βαζεις μπροστα οφειλεται σε ελλειψη τασης ακριβως εκεινη τη στιγμη και υπευθυνο για αυτο ειναι το δυναμο σου..αν μετρησεις τα ρευματα σου θα ειναι ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ομως το προβλημα αυτο εκει οφειλεται!!!!!εγω θα κανω επισκευη στο δυναμο για το λογο οτι τωρα τελευταια κανει αραια και που την εμφανιση του το λαμπακι της μπαταριας(μαζι με του abs-asc) το οποιο φυσικα αναβει και σβηνει στιγμιαια ομως δεν θα διακυνδυνευσω να με αφησει στο δρομο!! Για τη μοναδα να ανυσηχεις αν σου αναψουν τα λαμπακια ενω εισαι εν κινηση και μεινουν αναμμενα..το προβλημα που εχεις ειναι επειδη το δυναμο σου δεν δινει το απαιτουμενο ρευμα στη μοναδα στιγμιαια και για αυτο σου ξανατσεκαρει τα λαμπακια..

PANOS-E60
19-12-10, 19:32
Αυτό που περιγράφεις είναι εντελώς φυσιολογικό. Εφόσον το λαμπακι σβήνει μετά από 1 - 2 δλ. σημαίνει ότι το τσεκ που κάνει ο εγκέφαλος πήγε καλά και η ένδειξη σβήνει. Μιά χαρά είσαι.

Nickolas_s2k
19-12-10, 19:36
Οχι ! φυσιολογικο ειναι να τα σβησει πριν παρει μπρος ο κινητηρας..το αμαξι τα ξανατσεκαρει δευτερη φορα..ακριβως πανω στο μιζαρισμα η με το που παρει μπρος και αμεσως τα σβηνει! το επομενο σημαδι οπως ειπα ειναι τσεκαρισμα και λαμπακι μπαταριας μαζι..

Skyline_IS
19-12-10, 19:37
Θα το θεωρουσα φυσιολογικο αν το εκανε εξαρχης.Επειδη το κανει τωρα τελευταια μπηκα σε υποψιες.

νικολα αναμενω νεα

Nickolas_s2k
19-12-10, 19:41
Καλα και μενα ετσι ξαφνικα μου το αρχισε!τεσπα επειδη το θεμα το εχω εξαντλησει σε πολλες αντιπροσωπιες και σε πολλους ηλεκτρολογους μην ανησυχεις!Απλα στιγμιαια η μοναδα σου δεν παιρνει το ρευμα που θελει απο το δυναμο και μολις το παρει τα ξανατσεκαρει τα βρισκει ολα καλα και φυσικα τα σβηνει!Αν δεις εν κινηση λαμπακι μπαταριας η την ωρα που βαζεις μπρος μαζι με τα λαμπακια που σου τσεκαρει σου αναψει και αυτο της μπαταριας ειναι σημαδι να πας και εσυ για επισκευη για να μη σε αφησει ξαφνικα..ο αυτοματος του δυναμο μπορει να ειναι η αιτια η καποιο καρβουνακι που δεν παταει καλα ..

savvas bmwdakias
19-12-10, 20:31
Εγω παντως οταν μου αναβε το λαμπακι δεν ειχα abs.Ητανε καποιος αισθητηρας απ΄οτι μου ειχε πει ο ηλεκτρολογος,δεν το εφτιαξα ποτε ετσι το πουλησα.Το μονο σιγουρο ειναι οτι το abs ειναι πολυ σημαντικο μια μερα που το χρειαστηκα και δεν ειχα παραλιγο να στουκαρω,την γλιτωσα με 2 μπροστινα λαστιχα τα οποια εφαγα μονοπατα απο το φρεναρισμα.Τσεκαρε το!

Akis 318tis
30-05-11, 17:59
καλό είναι να το βάλεις στον εγκέφαλο (βίζμα κάτω απο το καπό) σε ένα ηλεκτρολογείο να στο σβήσουν. Αν δεν σβήσει πας για μονάδα ABS.... πίκρα..
Ακης

sofos 2.8i
02-06-11, 09:51
Θα συμφωνησω κι εγω με τον Νικολα,προσθετοντας οτι μαλλον η μπαταρια σου εχει αρχισει και πεφτει με συνεπεια να ζοριζεις το δυναμο κατα την εκκινηση.Γι αυτο και βλεπεις το λαμπακι του abs να αργει να σβησει,επειδη τραβαει αρκετο ρευμα πριν παρει μπροστα. Υπαρχουν ειδικα tester τα οποια σου δειχνουν το ποσοστο επι τις εκατο ζωης της μπαταριας,ενα τετοιο εχουν σιγουρα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της bmw και τομηχανημα ειναι της bosch.

Skyline_IS
02-06-11, 10:09
καλό είναι να το βάλεις στον εγκέφαλο (βίζμα κάτω απο το καπό) σε ένα ηλεκτρολογείο να στο σβήσουν. Αν δεν σβήσει πας για μονάδα ABS.... πίκρα..
Ακης

Αναβει κατα την εκκινηση μονο για 1-2 δευτερολεπτα και μετα σβηνει.Προς το παρων δεν ειναι κατι τοσο ανηχυτικο και προς το παρων το αφηνω ετσι.

davids
28-06-11, 19:53
Δοκίμασε κάτι,
Αν έχεις αυτόματο κλιματισμό κλειστον και μετά βάλε μπροστά..!!
θα δείς άν έχεις την ίδια συμπεριφορά