Επιστροφή στο Forum : προβλημα με e46 compact
asteris777
17-12-10, 19:02
σημερα το μεσημερακι πηγα να βαλω μπροστα το αυτοκινητο και ετρεμε τρελα ολοκληρο.το σβηνω το αναβω το ιδιο.ανοιγω το καπο και ξαναβαζω μπροστα και βλεπω το μοτερ να κουνιετε τρελα.αφου εκανα την διαδικασια αναμα-σβησιμο 5 φορες μετα εστρωσε αλλα εγω ειχα χεστει λιγακι επανω μου και μυριζε ακαυστη.
επισης να σας πω οτι το αμαξι εδω και κανα 3μηνο εχει καταναλωση απο οτι γραφει 15 και εγω εχω μετρησει οτι κανει με 20 λιτρα 120-130 χιλιομετρα αποκλειστικα στην πολη με νορμαλ οδηγηση κυριως νυχτα ομως λογο δουλειας που ειναι αδειοι οι δρομοι.
το αυτοκινητο ειναι e46 compact 316 n45.το μονο που εχω βαλει ειναι kn φιλτρακι στο φιλτροκουτι.
καθε γνωμη-βοηθεια ευπροσδεκτη....:thnx:
giannis_compact
17-12-10, 19:21
Μπορει επειδη εχεις αυτο το φιλτρο να τα παιξε ο μετρητης μαζας αερα(μαφ) και σε λιγο να σου αναψει λαμπακι...
Το λαδωνεις πολυ το KN asteris777? Ισως να χαλασες το MAF σου με πολυ λαδι, η καταναλωση που γραφεις ειναι υπερβολικη, στο δικο μου δεν εβλεπα πανω απο 13 οσο και να το εσκιζα.
Το μοτερ που κουνιοταν τρελα.. μαλλον καποιος κυλινδρος δεν δουλευε - πολλαπλασιαστης ισως?
asteris777
17-12-10, 19:39
Μπορει επειδη εχεις αυτο το φιλτρο να τα παιξε ο μετρητης μαζας αερα(μαφ) και σε λιγο να σου αναψει λαμπακι...
και εμενα εκει παει το μυαλο μου αλλα λεω μπας και ειναι τπτ αλλο και γλιτωσω.....
Το λαδωνεις πολυ το KN asteris777? Ισως να χαλασες το MAF σου με πολυ λαδι, η καταναλωση που γραφεις ειναι υπερβολικη, στο δικο μου δεν εβλεπα πανω απο 13 οσο και να το εσκιζα.
Το μοτερ που κουνιοταν τρελα.. μαλλον καποιος κυλινδρος δεν δουλευε - πολλαπλασιαστης ισως?
δεν το εχω καθαρισει το εβαλα τον απριλιο....
giannis_compact
17-12-10, 19:51
Εμενα ετρεμε για 3 φορες...
1η:αισθητηρας λαμδα
2η:maf
3η:αισθητηρας λαμδα
Βαλτο λοιπον σε να διαγνωστικο και θα μαθεις ολη την αληθεια...
asteris777
17-12-10, 20:00
Εμενα ετρεμε για 3 φορες...
1η:αισθητηρας λαμδα
2η:maf
3η:αισθητηρας λαμδα
Βαλτο λοιπον σε να διαγνωστικο και θα μαθεις ολη την αληθεια...
λαμδα αλλαξα πριν 2 χρονια και τοτε αναβε το λαμπακι κινητηρα.
μαλλον το μαφ δεν το γλιτωνω....
ποσο παει ενας bosch....?
επειδη υποφερουν απο τους πολλαπλασιαστες αυτα τα μοντελα εγω πιστευω οτι ειναι αυτο, υπολογιζε ενα 50αρικο ο ενας. δε χρειαζεται αλλαγη ολων αλλα μονο του συγκεκριμενου εκτος αν εισαι ψιρας κ τα θελεις ολα κομλε!
επισης το αλλο πιθανοτερο ειναι να εχει χαλασει οαισθητηρας στροφαλου η εκκεντροφορου, νομιζω 70 κ 90 ευρω αντιστοιχα..
asteris777
18-12-10, 06:53
και η τρελη καταναλωση που ευθηνεται?
οντως ενδεχετε να ειναι κ ο maf αλλα κοιτα κ το φιλτρο του αερα μηπως εχει πιασει μακα.
παντως η καταναλωση ανεβενει κ με χαλασμενο πολλαπλασιαστη διοτι εαν υπολειτουργει δεν κανει σωστη καυση.