Επιστροφή στο Forum : σκασιματα εξατμισης
παιδια!!!
ερωτηση...
οταν η εξατμιση ξερναει φλογες....πως γινεται και γιατι???
μπορω να το κανω και με το δικο μου?
οταν πεταει φλογες ειναι ακαυτη βενζινη που φτανει στην εξατμιση και καιγεται μεσα σε αυτην απ την θερμοκρασια που εχει η εξατμιση!!γιατι να το κανεις σε σενα?
οταν πεταει φλογες ειναι ακαυτη βενζινη που φτανει στην εξατμιση και καιγεται μεσα σε αυτην απ την θερμοκρασια που εχει η εξατμιση!!γιατι να το κανεις σε σενα?
αν δε κάνω λάθος (από την εμπειρία που έχω σε παπί :D ) μπορεί να οφείλεται σε τρύπια εξάτμιση, τρύπιο καταλύτη, σε πλούσιο μείγμα, κ.α.
Btw, ελλοχεύει κίνδυνος για τις βαλβίδες;
στο παπι ηταν απ την εξατμιση που ηταν ελευθερη απο μπροστα μεχρι πισω και εβγαινε η φλογα του κινητηρα μεχρι εκει ειδικα οταν τα ειχαμε 55 60 χιλιοστα με κατι καρμπυρατερ απο rd 350 κλπ κλπ που ριχνανε βενζινη με την μανικα μεσα στον κυλινδρο!!!!!!!
Μπορείς να χαλάσεις λίγο το χρονισμό των εκκεντροφόρων σου ώστε να πετάει άκαυτη στην εξαγωγή. Βέβαια αυτό δεν είναι καλό αφού το αμάξι θα γίνει λιγότερο αποδοτικό! Βασικά μάλλον αυτό θα το έχεις δει σε τουρμπο αυτοκίνητα τα οποία έχουν αντι-lag....
μαλιστα...δηλαδη πιθανο το ραλακι να ειχε τουρμπο....
βασικα με εντυπωσιασε το θεαμα.. να βλεπω το σκασιμο της εξατμισης....
ωστε ειναι ακαυστη βενζινη...μαλιστα.το μαθαμε και αυτο!
μαλιστα...δηλαδη πιθανο το ραλακι να ειχε τουρμπο....
βασικα με εντυπωσιασε το θεαμα.. να βλεπω το σκασιμο της εξατμισης....
ωστε ειναι ακαυστη βενζινη...μαλιστα.το μαθαμε και αυτο!
δεν χρειαζεται ,να ηταν τουρμπο το ραλλακι για να πεταει φλογες! εναν ρυθμιστη πιεσης βενζινης...αφαιρεση καταλυτη και αυξημενη συμπιεση....! ή αλλιως...τελειως καγκουριστικα...υπαρχει συστημα για την εξατμιση..που να πεταει μονο φλογες...
οπως αν αναφερομαστε σε rally μπορει να ειχε κανιβαλους εκεντροφορους και οτι οτι αλλο μπαρμπουτσαλο θες οποτε λογικο να πεταει ακαυτες!!!!!
ΥΓ φυσικα σε τετοιο rally δεν καθεσαι διπλα του στο φαναρι......................
nikos ///M
07-12-10, 17:14
εγω παντως οταν ειμουν μικρος
και ειχα ενα ΚADETT μολις ζεστενοταν
η εξατμιση ανοιγοκλινα γρηγορα το διακοπτη
πατοντας το γκαζι ωστε να παει ακαυστη βενζινη
στο διακοπτη και να αρχιζει να σκαει βγαζοντας φλογες
καγκουριες χιχιχι!!!
Yπαρχει τέτοιο κιτακι με μπουζι στο τελος της εξατμισης φιλος μου πηγε να το συνδεση μονος του και εκαψε τον εγκεφαλο στην πρωτη φλογα κοστος 800 ευρα :whistle: :whistle: :shok:
Logistakos
19-12-10, 18:14
Η πιο απλή, φαντασμαγορικη/εντυπωσιακη (για την ακριβεια καγκουρικη αφου θα ειναι μουφα οι φωτιες κ θα φαινεται αυτο!) και αξιοπιστη απο θεμα βλαβων, λυση, ειναι ενα φλογοβολο. Αυτο που ενεγερε κ ενας φιλος πιο πισω.
Ειδικα πριν μερικα χρονια που ειχαν πρωτοβγει αυτα τα "συστηματα" (ή που ειχαν πρωτοερθει Ελλαδα), ειχα πετυχει μερικους κατι Πεμπτες στα γνωστα μερη, με φλωγοβολο στην εξατμιση. Φυσικα εκανε ΜΠΑΜ (μεταφορικό) οτι ηταν συστημα και οχι φλογιδια λογω λειτουργιας του κινητηρα, γιατι δεν εβγαζε απλα φλογιδια αλλα επιαναν πυρκαγια κανονικη στα μπουρια τους!! χαχαχα
Τωρα δεν ξερω, σε αυτο μπορει να παιζουν ρολο και τα κυβικα, η συμπιεση του καθε κινητηρα αν ειναι turbo ή οχι, κλπ.
Υ.Γ.: Το πιο ομορφο, ομοιομορφο, δυνατο, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ ΣΚΑΣΙΜΟ που εχω δει, ειναι παλιοτερα απ'το γνωστο σε πολλους κιτρινο ραλλακι του 0-400 σε ενα ανοιγμα....
αλλο το παπι κ αλλο το αμαξι! οταν εχεις βαλει καρμπυρατερ απο φρεγατα πανω στο ερημο το παπακι κ εκκεντροφορους που δαγκωνουν πως να μην πεσει ακαυτη στην κουφια εξατμιση κ να μην παρει φωτια! το αμαξι σκεψου οτι εχει 3,5 μετρα σωληνα εξατμισης με διαφορα εμποδια,καταλυτες καζανακια προκαταλυτες κτλ,πως να ξερασει φλογα? κ τερμα πιεσμενο να εχεις το μοτερ, αν δε βγαλεις αυτα τα εμποδια θα ανοιξουν τα καζανακια σαν γαρυφαλο, χωρια που θα λιωσει ο καταλυτης κ θα βουλωσει την εξατμιση! ειμαι παθον στην περιπτωση "καζανακι γαρυφαλο"
https://www.youtube.com/watch?v=DOQFKgvA9AU&feature=related
Θεικο....
https://www.youtube.com/watch?v=p4Uw1knt1C4&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=DOQFKgvA9AU&feature=related
Θεικο....
https://www.youtube.com/watch?v=p4Uw1knt1C4&feature=related
σημ. να τα δω μετα στο σπιτι. φαινονται ενδιαφερον ! thumb
εντυπωσιακες οι φλογες, αλλα λαθος σε καθημερινη χρηση. μπορει να καψουμε κανεναν !! :th_Laie_67-1:
xoxoxo ειναι "αρρωστημενα" φλογιδια αυτα Νικολα! ;)