Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : E46 πρόβλημα κλειδαριά τιμονιού

zaharias
22-11-10, 22:49
Καλησπερα παιδες..

Παρατηρησα ενα προβλημα σημερα στο αμαξι μου (Ε46)...

Δεν εμπαινε το κλειδι στη κλειδαρια του τιμονιου.. :angryfire

Ειδα οτι ενα "αυτακι" εμποδιζε το κλειδι να μπει μεσα και επισης η κλειδαρια ειχε λιγο βρωμια μεσα.. Το κλειδι μου ειναι παντα καθαρο και σε δερματινη θηκη.. σκεφτομαι να βαλω ηλεκτρικη σκουπα να τραβηξω οτι μπορω..

Ξερω οτι δεν μπορω να βαλω καποιο σπρευ γιατι μπορει να μπλοκαρει το immobilizer..

Μετα απο πολλη προσπαθεια καταφερα να βαλω το κλειδι μεσα και να βαλω μπροστα το αμαξι..

Παρατηρησα ομως οτι με το κλειδι εκτος διακοπτη, οταν γυριζεις το τιμονι, ΔΕΝ κλειδωνει (το τιμονι).. :angryfire

Παμε για κλειδαρια..?? https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=32_0944&hg=32&fg=30

Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανενα?

Διαβαζω παντως για πολλα προβληματα στο e46fanatics με τις κλειδαριες κτλ στα Ε46..

PANOS-E60
23-11-10, 07:27
Με το κλειδί μέσα στην κλειδαριά του τιμονιού, το τιμόνι δεν κλειδώνει. thumb

zaharias
23-11-10, 07:34
......................

Παρατηρησα ομως οτι με το κλειδι εκτος διακοπτη, οταν γυριζεις το τιμονι, ΔΕΝ κλειδωνει (το τιμονι)..

Με το κλειδί μέσα στην κλειδαριά του τιμονιού, το τιμόνι δεν κλειδώνει. thumb

z3 2.2
23-11-10, 07:40
Zαχαρια λιγο WD-40.
Μη το φοβασαι,μονο καλο θα κανει.
Βαλε λιγακι και παιξε με το κλειδι.Μπορει και να συνελθει :)

gyiama
23-11-10, 09:20
Ζαχο αγοραζεις καθαριστικο σπρευ επαφων ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ και ριχνεις μπολικο μεσα στον διακοπτη και βαζεις βγαζεις το κλειδι συνεχεια για να καθαρισει!!! μετα αγοραζεις (αν θες τοοοοση λεπτομερια) ενα σπρευ απο την wurth που ειναι ειδικο για κλειδαριες και ριχνεις μεσα!!διαφορετικα και πιο οικονομικα αγοραζεις αλλο εινα σπρευ επαφων αλλα ΜΕ ΛΑΔΙ και ριχνεις μεσα στον διακοπτη και εισια ετοιμος!!!!μην σκας τπτ δεν ειναι!!!!

Kostas_1
23-11-10, 09:41
Το εχω ξαναδιαβασει για τις κλειδαριες των Ε46.
Συνεβη και στο δικο μου λιγο μετα που το πουλησα. :D
Αν δεν λυθει με wd40 μαλλον πας για κλειδαρια

gyiama
23-11-10, 09:55
Το εχω ξαναδιαβασει για τις κλειδαριες των Ε46.
Συνεβη και στο δικο μου λιγο μετα που το πουλησα. :D
Αν δεν λυθει με wd40 μαλλον πας για κλειδαρια

να επισημανουμε οτι το wd40 περα απο τις αντισκωριακες/λιπαντικες του ιδιωτητες μετα απο 4 μερες παυει να λειτουργει και βγαινει η οξυτητα του οποτε δεν ειναι οτι καλυτερο για επαφες κλπ!!!!!!

zaharias
23-11-10, 10:56
Εχω σπρευ επαφων χωρις λαδι..

Θα ψεκασω λιγο πρωτα πανω στο κλειδι, μην ψεκασω απευθειας μεσα στη κλειδαρια..

Εχει μια μικρη τρυπουλα.. Εχω την εντυπωση οτι γυρνωντας το κλειδι στη πρωτη σκαλα και με ενα ψιλο κατσαβιδακι μεσα στη τρυπα, βγαινει ο αφαλος..

gyiama
23-11-10, 12:45
μη το φοβασαι καθολου δεν προκαλει τπτ μεσα στην κλειδαρια ισα ισα την καθαριζει!!!ριξε και σπρευ επαφων με λαδι και εισαι σουπερ!!!!!

zaharias
23-11-10, 14:33
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες..

Το πλακωσα με σπρευ επαφων (χωρις λαδι) και εφτιαξε προς το παρον..

Θα το παρακολουθησω και θα σας πω..

z3 2.2
23-11-10, 18:43
οποτε δεν ειναι οτι καλυτερο για επαφες κλπ!!!!!!
οι επαφες ειναι πισω απο τον αφαλο και ειναι αρκετα δυσκολο να περασει το wd,εκτος αν το wd ειναι κομμαντο!!!χαχαχα
παντως δεν υπαρχει προβλημα με το wd και τα ηλεκτρικα,trust me!:original:
υπαρχει βεβαια και ενα σπρει επαφων της wurth το οποιο χρησιμοποιουμε στη δουλεια και ειναι αρκετα καλο και εχει και λιπαντικες ιδιοτητες.
ειναι στο μεσαιο μπουκαλακι και εχει γαλαζια ετικετα
παραθετω φωτο