Επιστροφή στο Forum : alcantara ή δερμα
giannis_compact
31-10-10, 00:16
Τι πιστευει πως ειναι καλυτερο-ανθεκτικοτερο-ομορφοτερο σε ενα αυτοκινητο?Η αλκανταρα ή το δερμα?Βρισκομαι σε αυτο το διλλημμα γιαυτο...:thanks:
ΔημήτρηςΜ3
31-10-10, 00:49
Γιαννη επειδη το εχω δει το αμαξι σου
θα ελεγα πως και τα 2 ειναι ωραια αναλογος τα γουστα παντα!!!
giannis_compact
31-10-10, 01:26
Δε ξερω ρε παιδια τι να πω...Δημητρη αν θυμασαι εκεινο το πρωι στο ειχα ξανααναφερει αυτο αλλα δεν εχω κατασταλλαξει ακομα!Για χρωμα θα ελεγα μαυρο απλα αυτο που με νοιαζει τωρα ειναι αλκανταρα ή δερμα...
και τα δυο ειναι εξερετικα,ομως το αλκανταρα θελει πολυ περιποιηση..............
georggge46
31-10-10, 06:59
Το αλκανταρα θελει μεγαλη προσοχη ... με το παραμικρο ''σβολιαζει'' , ''κραταει'' την σκονη και δεν καθαριζεται ευκολα ! Το μονο θετικο ειναι οτι εχει ωραια αισθηση και δεν γλυστραει !
m-power_01
31-10-10, 08:59
οχι αλκανταρα...δυσκολο στην συντηρηση του...ξεθωριαζει κλπ... αν θες βαλε λεπτομερειες αλκανταρα
μαυρη αλκανταρα ειναι σαφως ομορφοτερη απο το δερμα.
To δερμα ομως ειναι ποιο ευκολο στη συντηριση του.
Αν ειναι να ξανανεις αλλαγη σε μια τετραετια ξεκινα με αλκανταρα
Η αλκανταρα σαν υγασμα,ειναι πολτοποιημενο δερμα.
οσα κομματια δερματος δεν ειναι εκμεταλευσιμα αλεθονται και με επεξεργασια γινονται το υφασμα αλκανταρα.ειναι ενα ποιοτικο υφασμα,ακριβο στην αγορα του,με εντελως διαφορετικη υφη απο το δερμα.
στην ουσια μιλαμε για δυο τυπους δερματος.οτι αρεσει στον καθενα οπτικα!!
έχουμε 2 αμάξια το ένα δέρμα το άλλο αλκαντάρα....προτιμώ το δέρμα γιατί είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Το αλκανταρα θέλει πολύ προσοχή. Και σαν ομορφιά μ αρέσει πιο πολύ το μαύρο αλκαντάρα μόνο, αλλιώς προτιμώ δέρμα
οχι αλκανταρα...δυσκολο στην συντηρηση του...ξεθωριαζει κλπ... αν θες βαλε λεπτομερειες αλκανταρα
+10000000000000000000000 thumb
Σε προηγούμενο αυτοκίνητό μου είχα εργοστασιακό κάθισμα με δέρμα στα πλάγια και αλκαντάρα στο κέντρο.
Το αυτοκίνητο έμεινε στα χέρια μου για 140.000 χιλιόμετρα περίπου οπότε έχω σχηματίσει άποψη για τις αντοχές και τη συντήρηση.
Δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να προστατεύσεις την αλκαντάρα.
Ενα πλύσιμο, ένα καθάρισμα και αυτό είναι όλο.
Οσο χοντρή και να είναι, όσο καλή και αν είναι, κάποια στιγμή θα φθαρεί και θα φθαρεί άσχημα.
Σε εμένα η αλκαντάρα παρέδωσε πολύ πριν τα πλαϊνά των καθισμάτων και μάλιστα στην πλάτη είχε ζαρώσει κιόλας απο τον ιδρώτα που έριχνα (ακόμα και με κλιματισμό) επειδή δεν ανέπνεε σχεδόν καθόλου.
Το δέρμα στα πλαϊνά, φαγώθηκε σε σημείο να είναι άσχημο (τρίφτηκε δλδ) στα 90 με 100 περίπου χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά μέχρι τότε με ένα κεράκι και ένα σαμπουάν έδειχνε πολύ όμορφο σε αντίθεση με την αλκαντάρα που ήταν ξεθωριασμένη, ζαρωμένη και -επίπεδη- είχε χάσει την στιλπνάδα της.
Τα υπέρ που είχε η αλκαντάρα ήταν ότι δύσκολα γλυστρούσες επάνω της και ήταν απόλαυση να νοιώθεις ότι κάνεις -σκρατς- στο κάθισμα όσο ήταν ακόμα "άγρια".
Επίσης ήταν τρομερός οπτικός συνδυασμός.
Τέλος να προσθέσω ότι δεν έχει τα "άσχημα" του δέρματος - πάγος το χειμώνα, φούρνος το καλοκαίρι.
Αν σήμερα επέλεγα κάτι ανάλογο, θα προτιμούσα να είμαι σε φουλ δέρμα (και τρυπητό στην πλάτη), ή αν επέλεγα την αλκαντάρα, θα ήμουν προετοιμασμένος για αλλαγή ή ντύσιμο εκ νέου κάπου στα 70-80 χιλιάδες χιλιόμετρα (για τη δική μου χρήση και το δικό μου σώμα)