PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλήματα με runflat σε E90

zeovani
06-10-10, 08:57
Καλημέρα,

Στο 2ο σέρβις που έκανα, μου είπε το παλληκάρι ότι εάν κρατήσω τα runflat (τα χωρίς ρεζέρβα, που και μετά από πρόβλημα ελαστικών θα με πάνε στον προορισμό μου) το σίγουρο είναι ότι θα εμφανίσω βλάβη σε ακρόμπαρα.
Ηδη παρατηρώ ζόρι στο λάστιχο (ειδικά στις λακούβες κουνιέται ολόκληρο το αμάξι-φοράω 17αρα ζάντα) και σκέφτομαι να αγοράσω απλά συμβατικά. Εσείς τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ
:original:

NickE60
06-10-10, 09:02
να το κάνεις.. thumb

Konstantinos E60
06-10-10, 09:06
Συμβατικά και ένα κιτ επισκευής και είσαι άρχοντας.Αλλο αμάξι θα έχεις !!

stratos
06-10-10, 09:14
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω αν δημιουργούν ζημιά στα ακρόμπαρα αλλά είναι πολύ τραβηγμένο. Δηλαδή τόσες αυτοινητοβιομηχανίες έχουν rft και καμία δεν σκέφτηκε το πρόβλημα στα ακρόμπαρα? Α ρε μάστορα....

Πάντως συμφωνώ για τα συμβατικά λάστιχα. Θα είναι και εμέννα η επόμενη μου κίνηση

yodas
06-10-10, 09:25
με τα συμβατικά θα νομίζεις ότι οδηγας άλλο αυτοκίνητο...

PANOS-E60
06-10-10, 09:28
Κάντο χτές ! Το έκανα το βήμα την περασμένη βδομάδα και πετάω από τη χαρά μου, χωρίς υπερβολή. Το αμάξι απέκτησε το πάτημα της γάτας, από εκεί που πατούσε στις ανωμαλίες σα βούβαλος ! thumb

zeovani
06-10-10, 09:38
Προτάσεις με προσφορά για καινούργια συμβατικά λάστιχα έχουμε?

PANOS-E60
06-10-10, 09:58
Προτάσεις με προσφορά για καινούργια συμβατικά λάστιχα έχουμε?

εχεις π.μ.
δες τα γνωστά sites που σου έγραψα και θα κατατοπιστείς. Η μάρκα είναι δική σου επιλογή. thumb

themis
07-10-10, 17:34
με πεισατε παιδεσ .....και εγω ειμαι υπερ των συμβατικον...και το δικο μου με τα rfl..νομιζω οτι θα μου φυγει το τιμονι οταν παταω σε μικρογουρνεσ κτλ.λες και μου τραβανε το τιμονι κανει...ολα αυτα πιστευετε ειναι απο τα λαστιχα ειναι και για αλαγη βεβαια..

bimmer-corfu
07-10-10, 17:58
με συμβατικά θα κερδίσεις σε άνεση αλλά θα χάσεις σε οδηγική συμπεριφορά στο όριο.

Christos 330
07-10-10, 20:10
Να τα βαλεις αγορινα και να δεις οτι δεν θα ξαναβαλεις runflat . . .

halkida116mpack
07-10-10, 20:24
με συμβατικά θα κερδίσεις σε άνεση αλλά θα χάσεις σε οδηγική συμπεριφορά στο όριο.

νομιζω οτι κανεις μεγαλο λαθος...ισα ισα που με συμβατικα εχεις την επιλογη να βαλεις οτι τυπο γουσταρεις ενω τα ραν φλατ εχουν περιορισμους....πχ π ζερο ροσο μου ειπε εμενα οτι δεν βγαζει ραν φλατ που ειναι ανωτερο απο τις σαμπρελες που μου χει το εργοστασιο επανω...

atha
07-10-10, 23:51
bgale ta run flat .ginetai to amaxi safos pio aneto .tora ama einai na se koboun ta sybatika sto orio se sxesi me ta run flat mallon eisai gia slicks

bimmer-corfu
08-10-10, 07:32
νομιζω οτι κανεις μεγαλο λαθος...ισα ισα που με συμβατικα εχεις την επιλογη να βαλεις οτι τυπο γουσταρεις ενω τα ραν φλατ εχουν περιορισμους....πχ π ζερο ροσο μου ειπε εμενα οτι δεν βγαζει ραν φλατ που ειναι ανωτερο απο τις σαμπρελες που μου χει το εργοστασιο επανω...

μπορεί να κάνω λάθος, δεν το έχω κάνει ο ίδιος (αλλαγή απο runflat σε συμβατικά) αλλά όσα παιδιά το έκαναν - και υποστηρίζουν ότι πάνε κομμάτια στις στροφές - λένε ότι έχασαν πολύ σε οδηγική συμπεριφορά απο το τσάκισμα που κάνουν τα συμβατικά.
Επίσης, σε οδήγηση στο ίσιο αλλά με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες λένε ότι έγινε πιο πλαδαρό το αμάξι

Το δικηγόρο του διαβόλου κάνω παιδιά...

bimmer-corfu
08-10-10, 07:34
bgale ta run flat .ginetai to amaxi safos pio aneto .tora ama einai na se koboun ta sybatika sto orio se sxesi me ta run flat mallon eisai gia slicks

αυτή είναι σωστή παρατήρηση. Αν πχ εμένα με αφήνουν τα συμβατικά να πηγαίνω άνετα στο 95% των runflat θα τα άλλαζα αφού η άνεση που κερδίζεις είναι μεγάλη.

Αλλά δεν μπορώ να το ξέρω....

PANOS-E60
08-10-10, 08:19
Η διαφορά στην άνεση είναι τόσο μεγάλη, που θυσιάζω μιά μικρή απώλεια στην ακρίβεια του τιμονιού. Πλεύση δεν υπάρχει, εξαρτάται και από την ανάρτηση φυσικά.

zeovani
08-10-10, 19:43
Λοιπόν παιδιά, σόρρυ για την αναμονή...
Τα ελαστικά που φοράει αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο μου είναι:

Sportcontact 2 SSR-RSC-Continental 225/45R 17 91V radial tubeless

Ουφφφ το 'πα και ησύχασα...!

Τι προτείνετε για τα επόμενα?

Ευχαριστώ~!!!

bimmer-corfu
08-10-10, 21:45
sportcontact 5 σε ίδια διάσταση

zeovani
08-10-10, 21:46
sportcontact 5 σε ίδια διάσταση

Τα 5 είναι τα συμβατικά? Και από πού?

Driver M
08-10-10, 21:51
Aν θες σπορ οδήγηση, bridgestone potenza.

Αν θες περισσότερη άνεση, αλλά με πολύ καλά σπορτίφ χαρακτηριστικά, goodyear f1 asymmetric.

Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για τα sport contact 3 (αλήθεια πότε πρόλαβαν και βγήκαν τα 4 και έχουν ήδη βγει και 5??) και λογικά τα ακόμα νεότερα θα είναι καλύτερα.

Πάντως, καλά θα κάνεις να αλλάξεις σε συμβατικά ελαστικά.
Κι εγώ όταν τοποθετήσω καινούρια ελαστικά, θα καταργήσω τα κουραστικά rft.

zeovani
08-10-10, 22:01
Επειδή δεν έχει τύχει να ξανα-αλλάξω λάστιχα σε αμάξι, υπάρχει περίπτωση να πάρω κανένα φράγκο από τα παλιά λάστιχα???Οέο?

Lefteris116
09-10-10, 00:04
Εγω θα σου προτεινα τα TOYO Τ1R.Μολις αλλαξω τα δικα μου αυτα θα βαλω.τα φοραει ο αδερφος μου στο δικο του αυτοκινητο.πραγματικα νιωθεις το δρομο!πολυ καλη αισθηση.θα δεις μεγαλη διαφορα.

zeovani
09-10-10, 07:27
Επειδή μπήκα στο site του https://www.elastika-online.gr/
και σκέφτομαι να κάνω την παραγγελία απλά βλέπω ότι στα θερινά ελαστικά έχει
Continental SportContact 3 225/45 R17 91V με την προστασία ζάντας
και η χαμηλότερη τιμή είναι 127 ¤. Τόσο ψηλά πάμε ρε παιδιά για 3 άντε 4 χρόνια λάστιχα?
Εμπειρίες από το συγκεκριμένο site?

nfot
09-10-10, 09:50
Το elastika-online ειναι γνωστο μαγαζι και με καλο ονομα στην πιατσα. Υπολογισε αι το κοστος των περαστικων ομως, για να δεις αν τελικα σε συμφερει.

zeovani
09-10-10, 18:45
Το elastika-online ειναι γνωστο μαγαζι και με καλο ονομα στην πιατσα. Υπολογισε αι το κοστος των περαστικων ομως, για να δεις αν τελικα σε συμφερει.

Οταν λες περαστικούς τι εννοείς?

Kostas_1
09-10-10, 18:50
Οταν λες περαστικούς τι εννοείς?

Τα περαστικα εννοει. Το κοστος για τη τοποθετηση-ζυγοσταθμιση, που συνηθως οταν αγοραζεις απο μαγαζι ελαστικων τα εχουν συμπεριλαβει στη τιμη

zeovani
09-10-10, 18:51
Τα περαστικα εννοει. Το κοστος για τη τοποθετηση-ζυγοσταθμιση, που συνηθως οταν αγοράζεις απο μαγαζι ελαστικων τα εχουν συμπεριλαβει στη τιμη

Τα έχουν συμπεριλάβει εννοείς γιατί συνεργάζονται με συνεργείο στην Ελλάδα αλλά όποια περιοχή και αν έχω βάλει δεν έχω δει συνεργείο στο site.

Kostas_1
09-10-10, 18:55
Ρε συ, άλλο λεω:

Οταν αγορασεις απο ιντερνετ τα περαστικα ΔΕΝ ειναι μες τη τιμη. Θα πρεπει να πας καπου να στα βαλουν. Εκει θα πληρωσεις περαστικα.

Οταν αγορασεις απο καταστημα συνηθως αυτα ειναι υπολογισμενα μεσα στη τιμη και δεν τα χρεωνουν εξτρα

zeovani
09-10-10, 18:58
Το τελωνείο εννοείς???

mr incredible
09-10-10, 19:11
Το τελωνείο εννοείς???

οχιρε φιλε οταν θα σου στειλουν τα λαστιχα μονος σου θα τα βαλεις? θα πρεπει να τα πας σε λαστιχα να στα βαλει και να σου κανει ζυγοσταθμιση.αυτο λεει ο ανθρωποςthumb

Kostas_1
09-10-10, 19:11
Οχι. Το κοστος για να μπουν τα λαστιχα στις ζαντες σου και να ζυγιστουν....

zeovani
09-10-10, 19:18
Οχι. Το κοστος για να μπουν τα λαστιχα στις ζαντες σου και να ζυγιστουν....

Για να μπουν όμως θα πρέπει να βρω συνεργείο που συνεργάζεται το συγκεκριμένο site. Και βάλτε και εσείς στο site Αθήνα, Αττική κλπ και θα δείτε ότι δεν βγάζει τίποτα

Kostas_1
09-10-10, 19:20
Για να μπουν όμως θα πρέπει να βρω συνεργείο που συνεργάζεται το συγκεκριμένο site. Και βάλτε και εσείς στο site Αθήνα, Αττική κλπ και θα δείτε ότι δεν βγάζει τίποτα

Ε αυτο σου λεμε....

Οτι θα πρεπει να τα πας σε καποιο Χ συνεργειο που θα σε χρεωσει την τοποθετηση.

zeovani
09-10-10, 19:23
Και εγώ πάλι λέω το εξής απλό:

Στο site έχει μία επιλογή: "Βρείτε συνεργείο στην περιοχή σας"
Το γράφω και δεν βγάζω τίποτα...

Kostas_1
09-10-10, 19:24
Αρα ισχυει αυτο που σου λεμε τοση ωρα:

θα πρεπει να τα πας σε καποιο Χ συνεργειο που θα σε χρεωσει την τοποθετηση.

PANOS-E60
09-10-10, 19:28

Βρε Γιάννη, σου έστειλα και πμ προχτές ...
Το elastika-on line έχει συνεργαζόμενους λαστιχάδες, ο camskill δεν έχει, δες καλύτερα ! Στο βγάζει μόνο όταν προχωρήσεις στην παραγγελία, εάν βήμα πριν πληρώσεις με την κάρτα ! Παρόλα αυτά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις τον συνεργάτη τους λαστιχά, μπορείς να τα παραλάβεις σπίτι σου και να πας στον δικό σου να στα βάλει. Κόστος περίπου 50ε.

Αν τα conti3 σου πέφτουν ακριβά, υπάρχουν και φτηνότερα και πολύ φτηνότερα, εσύ αποφασίζεις. Οσο γιά τα παλιά σου λάστιχα δεν πουλιούνται, ξέχνα το. Να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερης διάστασης λάστιχο ψάχνεις, τόσο περισσότερο συμφέρουν αυτά τα μεγάλα sites σε σχέση με την εγχώρια αγορά.

Ελπίζω να σε βοηθήσαμε όλοι. thumb

mr incredible
09-10-10, 19:35
Και εγώ πάλι λέω το εξής απλό:

Στο site έχει μία επιλογή: "Βρείτε συνεργείο στην περιοχή σας"
Το γράφω και δεν βγάζω τίποτα...

camskill ψαξε σε αυτο το σαιτ.στα φερνουν στην πορτα σου.αν καιθα σου προτεινα να κανεις λιγο παζαρι στον λαστιχα θα δεις οτι οι τιμες εδω στο ελλαντα εχουν πεσει.thumb

Andreas_E92
10-10-10, 00:37
Ρε παιδιά εγώ έχω m-pack που έχει σκληρότερες αναρτήσεις και πίστευα ότι αυτές είναι υπεύθυνες για το ότι δεν μπορώ να περάσω σαμαράκι με κάποια χλμ γιατί θα κολλήσει το κεφάλι μου στην οροφή... Από αυτά που βλέπω όμως αρχίζω να πιστεύω ότι είναι στα λάστιχα το θέμα αφού λίγο πολύ όλοι λέτε ότι έχετε κοπανήματα με τα rft... Τυχαίο? :)

Konstantinos E60
10-10-10, 02:55
Για ακόμη μία φορά !! Βγάλτε τα run flat βάλτε συμβατικά και θα δείτε τεράστια
διαφορά στην άνεση !!!
Τώρα ,όσοι φοβούνται να τα βγάλουν το ποιο άνετο run flat είναι αυτό https://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=23026772.137.13512&typ=R-132450&ranzahl=4&Breite=245&Quer=40&Felge=18&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_ αλλα δεν παυει να γίνεται και αυτό κουραστικό στους
Ελληνικούς δρόμους.

Stunt Mike
10-10-10, 13:00
Εγω εβαλα Pirelli pzero rosso 225/45R17 περισυ ομως,500 ευρω/4αδα....Και ειχε κι αλλες μαρκες σ'αυτη τη τιμη

BM7BM777
22-10-10, 19:59
aderfe min masas ta run einai to kalitero patoymeno gia thn bebeka.den se talepori sta skasimata glitoneis rezerves exeis kalitera kratimata einai super egw den talazw me simbatika kias exw megalitero kostos apo ta simbatika

bill_m3
22-10-10, 20:02
aderfe min masas ta run einai to kalitero patoymeno gia thn bebeka.den se talepori sta skasimata glitoneis rezerves exeis kalitera kratimata einai super egw den talazw me simbatika kias exw megalitero kostos apo ta simbatika

Καλώς ήρθες φίλε μου,

Σε παρακαλώ να γράφεις Ελληνικά, είναι κανόνας τους φόρουμ και αν θες γράψε κάτι για εσένα στην ενότητα ¨ας γνωριστούμε¨ .

E60_Arkadia
22-10-10, 20:10
Το ρανφλατ επισκευαζεται,σε περιπτωση που σκασει?

PANOS-E60
22-10-10, 20:44
Το ρανφλατ επισκευαζεται,σε περιπτωση που σκασει?

Κανονικά Κώστα, αν είναι στο πέλμα φυσικα.

bimmer-corfu
23-10-10, 06:40
Για ακόμη μία φορά !! Βγάλτε τα run flat βάλτε συμβατικά και θα δείτε τεράστια
διαφορά στην άνεση !!!
Τώρα ,όσοι φοβούνται να τα βγάλουν το ποιο άνετο run flat είναι αυτό https://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=23026772.137.13512&typ=R-132450&ranzahl=4&Breite=245&Quer=40&Felge=18&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_ αλλα δεν παυει να γίνεται και αυτό κουραστικό στους
Ελληνικούς δρόμους.

Είναι πολύ άνετα πραγματικά τα sp sport 01, αν δεν σου το πουν δεν καταλαβαίνεις ότι είναι runflat

Τώρα έχω βγάλει τα 17άρια runflat που έχει το 92άρι μου και φοράω κάτι 16άρια χειμερινά runflat, 92άρι φίλου με 17αρια runflat sp sport 1 συνεχίζει να είναι πιο άνετο απο εμένα. Να σκεφτήτε ότι μόλις έβαλα 16άρια νόμιζα ότι έγινε χαλί το αμάξι. Κέρδισε πολύ σε άνεση και ας είναι runflat