Επιστροφή στο Forum : ΚΑΜΜΕΝΗ ΛΑΜΠΑ?
Παιδια καλησπερα εχει λιγο καιρο που μου αναβει η πισω δεξια ενδειξη στο καντραν του Ε46 οτι εχω καμμενη λαμπα ,αλλα δεν εχω, το ελεγξα!Παρατηρησα πως οταν αναβω βραδυ τα φωτα η ενδειξη σβηνει.καμια ιδεα?
Κατι μπορει να μη κανει καλη επαφη η να ειναι κατι οξειδωμενο.
Οστοσο η λαμπα μπορει να θελει αλλαγη.
Θα σου προτεινα να την αλλαξεις πριν κανεις οτιδηποτε αλλο.
Σωστος ο deep... και εμενα φιλε μου ειναι ιγο καιρο μια ανβει μια σβυνει η ρουφιανα η ενδειξη... τελικα αλλαξα λαμπα(5 ευρω...ενα σκατουλακι μικρο ) και να δουμε πως θα "πορευτει".
Αν συνεχισει παω για ντουι!
ok θα αλλαξω και τα λεμε.
κανε μια τραμπα την κ καλα καμενη με την απεναντι να δεις τι θα δειξει, αααν δειξει.
Mπα παιδες λαμπα δεν ειναι σιγουρα μου αναψε και η δεξια και τωρα αναβουν εναλλαξ.Κ τα χριστουγεννα αργουν ακομη.Καμια ιδεα?
Tsakirakos
02-10-10, 15:36
το ιδιο μου εκανε και εμενα.
ειναι στο οριο για να καουν.
αλλαξε τες μη σου καουν σε καμια νυχτερινη διαδρομη και ειναι αρκετα επικινδυνο
εγω με τα ιδια συμπτωματα που αναβοεσβυνε η ενδειξη... μολις αλλαξα τη λαμπα τελος ολα μια χαρα...
Το ίδιο και το δικό μου. Μερικές μέρες πριν καεί η πίσω αριστερή λαμπα, αναβε η ένδειξη καμένης. Την άλλαξα προληπτικά και όλα καλά, η ένδεξη μέσα εξαφανίστηκε.
zgouriazmenos
03-10-10, 21:03
Αλλάζεις λάμπα και αν συνεχίσει να το κάνει καθάρισε τις επαφές απο τα "ντουί" γιατί πιθανόν να έχουν οξειδωθεί ;)
maintenance
12-10-10, 21:56
Αλλάζεις λάμπα και αν συνεχίσει να το κάνει καθάρισε τις επαφές απο τα "ντουί" γιατί πιθανόν να έχουν οξειδωθεί ;)
το αυτο.:original:
Αλλαξα ολες τις λαμπες και συνεχιζει να αναβει η ενδειξη σβηνει οταν παταω φρενο αρα καταληγω πως ειναι η λαμπα των φρενων.
Οξειδωση δεν εχει
παρατηρησα οτι κατω απο το λαμακι που παταει η λαμπα εχει ενα ελατηριο τι ρολο παιζει?
παιδες help μου χει σπασει τα ...........α.:ranting2:
Για να καταλαβω...αλλαξες ολες τις πισω λαμπες?
Φρενα και φλας ?
Αν ναι και συνεχιζει τοτε καποιο βραχυκυκλωματακι θα εχεις πρεπει να το δει ενας ηλεκτρολογος.
Εβαλες τις σωστες λαμπες η οτι βρηκες ?
zgouriazmenos
08-01-11, 14:49
Τσέκαρε και το φισάκι που κουμπώνει το φανάρι. Ισως να έχει πάρει υγρασία ή να μην κάνει σωστή επαφή. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μέτρησε με ένα πολύμετρο τη γραμμή που φέρνει ρεύμα στη λάμπα όταν ανάβεις τα φώτα. Θα πρέπει να σου δείξει 12ν
nikos valvetronic
11-01-11, 22:32
Γνωστο το προβλημα σου,γνωστη και η λυση του! Πρωτα καθαρισε καλα τις επαφες που πατανε οι λαμπες και το επομενο βημα ειναι να ενισχυσεις την γειωση τους.Αν πιανουν τα χερια σου θα καταλαβεις τι πρεπει να κανεις αφου λυσεις το χερουλι του πορτ-μπαγκαζ.Ενα μικρο καλωδιακι μεταξυ λαμαρινας και του πλην (-) των λαμπων.
Εννοώντας ενισχυση γειωσης με τι?
το εσωτερικο χερουλι εννοεις?
nikos valvetronic
13-01-11, 22:55
Εννοω να βαλεις ενα καλωδιο που θα ενωνει τα λαμακια που εχουν το
(-) κατευθειαν πανω στη λαμαρινα.Εγω παντως δεν χρειαστηκε να καταφυγω σε αυτη την λυση γιατι επειτα απο πολυ καλο καθαρισμα στο εσωτερικο απο τα λαμακια,εκει που ακουμπανε οι λαμπες δηλαδη και λιγο στραβωμα προς τα μεσα ωστε να μπαινουν σφιχτα οι λαμπες,δεν μου αναψε ξανα η ενδειξη.Ομως σε φιλου 46αρι που δεν εσβηνε ευκολα προσθεσαμε αυτην την εξτρα γειωση επειτα απο συμβουλη ηλεκτρολογου που ασχοληθηκε με το θεμα.
Για να καταλαβω...αλλαξες ολες τις πισω λαμπες?
Φρενα και φλας ?
Αν ναι και συνεχιζει τοτε καποιο βραχυκυκλωματακι θα εχεις πρεπει να το δει ενας ηλεκτρολογος.
Εβαλες τις σωστες λαμπες η οτι βρηκες ?
Εβαλα κοινες λάμπες απο ηλεκτρολογο deepblue.
Εννοω να βαλεις ενα καλωδιο που θα ενωνει τα λαμακια που εχουν το
(-) κατευθειαν πανω στη λαμαρινα.Εγω παντως δεν χρειαστηκε να καταφυγω σε αυτη την λυση γιατι επειτα απο πολυ καλο καθαρισμα στο εσωτερικο απο τα λαμακια,εκει που ακουμπανε οι λαμπες δηλαδη και λιγο στραβωμα προς τα μεσα ωστε να μπαινουν σφιχτα οι λαμπες,δεν μου αναψε ξανα η ενδειξη.Ομως σε φιλου 46αρι που δεν εσβηνε ευκολα προσθεσαμε αυτην την εξτρα γειωση επειτα απο συμβουλη ηλεκτρολογου που ασχοληθηκε με το θεμα.
Νικο η πορτα του πορτμπαγκαζ εχει δυο λαμπες και δυο λαμακια (-)θελει το καθενα ξεχωριστα? ή ενα απο τα δυο?
nikos valvetronic
16-01-11, 23:58
Νικο η πορτα του πορτμπαγκαζ εχει δυο λαμπες και δυο λαμακια (-)θελει το καθενα ξεχωριστα? ή ενα απο τα δυο?
Εμεις ειχαμε βαλει ενα μονο και δεν ξαναεμφανιστηκε η ενδειξη φιλε μου
Λοιπον το προβλημα μου που μου εβγαζε καθε τοσο καμμενη λάμπα ΛΥΘΗΚΕ :thumbsup:
Εκανα μια εξτρα γείωση στο σασι του αυτοκινητου με τα λαμακια των πισω φαναριων και εσβησε το γ@μολαμπακι :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2: