PDA

Επιστροφή στο Forum : Z4m e85 carbon εισαγωγή

polaxgr
09-01-26, 11:57
Καλή χρονιά με υγεία!
Τελευταία μου έχει μπει η ιδέα να βάλω carbon εισαγωγή, μόνο και μόνο για τον ήχο. Δε ξέρω πολλά πράγματα πάνω στο θέμα..αν υπάρχει κανείς που να το έχει κάνει/ξέρει να με κατευθύνει. Κάποιο συνεργείο εδώ Αθήνα να ρωτήσω.. Φαντάζομαι το original του csl δε μπαίνει; Μετά έχω δει karbonius και κάποιες άλλες μάρκες αλλά δε ξέρω αν είναι καλές/αξιοπιστες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

The Ace
09-01-26, 14:12
Δεν γνωρίζωι για το συγκεκριμένο όχημα/κινητήρα, αλλά επειδή έχω ασχοληθεί με εισαγωγές αυτοκινήτων (και μάλιστα έχω φτιάξει 2-3 από μόνος μου from scratch) να σου πω ότι (α) για το αν μπαίνει εισαγωγή από άλλο κινητήρα/μοντέλο θα στο πει κάποιος που το έχει κάνει ήδη (ή αποτύχει να το κάνει), και (β) για το θέμα ήχου, το carbon θα σου δώσει υψηλότερες συχνότητες από ότι το πλαστικό (λόγω σύνθεσης, πυκνότητας και ειδικού βάρους), άρα κινείσαι αναλόγως του αν θες πιο βαρύ ή πιο υψίσυχνο ήχο. Στο θέμα βάρους, η διαφορά carbon με πλαστικό θα είναι κάποια λίγα γραμμάρια, οπότε ανάξια λόγου, και μετά βέβαια πάμε στο θέμα ομορφιάς/looks και βέβαια brand name (βλέπε eventouri)

deepBLUE
10-01-26, 01:16
Καλή χρονιά με υγεία!
Τελευταία μου έχει μπει η ιδέα να βάλω carbon εισαγωγή, μόνο και μόνο για τον ήχο. Δε ξέρω πολλά πράγματα πάνω στο θέμα..αν υπάρχει κανείς που να το έχει κάνει/ξέρει να με κατευθύνει. Κάποιο συνεργείο εδώ Αθήνα να ρωτήσω.. Φαντάζομαι το original του csl δε μπαίνει; Μετά έχω δει karbonius και κάποιες άλλες μάρκες αλλά δε ξέρω αν είναι καλές/αξιοπιστες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Να μην πειράξεις την εισαγωγή γιατί το μόνο που θα αποκτήσεις είναι ο θόρυβος και θα χάσεις σε δύναμη

BILL007
14-01-26, 22:49
Να μην πειράξεις την εισαγωγή γιατί το μόνο που θα αποκτήσεις είναι ο θόρυβος και θα χάσεις σε δύναμη

:+1: :)

alexk
15-01-26, 22:49
Προτείνω Karbonius και με σωστό χάρτη θα δεις λίγο παραπάνω δύναμη και καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

gnx
19-01-26, 20:31
Η φιλτροχοάνη της eventuri, (όχι η ψευδο csl ολοκληρη εισαγωγή που λανσάρισαν πρόσφατα) βγάζει πολύ ωραίο ήχο.

deepBLUE
19-01-26, 21:06
Η φιλτροχοάνη της eventuri, (όχι η ψευδο csl ολοκληρη εισαγωγή που λανσάρισαν πρόσφατα) βγάζει πολύ ωραίο ήχο.

Βγάζει ωραίο ήχο αλλά μετά θέλει απλά επαναπρογραμματισμό για να δουλέψει και παλι δεν είναι βέβαιο .

gnx
19-01-26, 21:36
Ναι τωρα που το λες, ειχα παρει και προγραμμα μαζι απο τον Πακιστανο

deepBLUE
19-01-26, 21:54
Ναι τωρα που το λες, ειχα παρει και προγραμμα μαζι απο τον Πακιστανο

Πακιστανό ?
Είχες κάνει δυναμομετρηση πριν και μετά Γιώργο ?

gnx
20-01-26, 12:54
Την evolve/eventuri εννοω. Μπορει να τα πωλουσαν πακετο, αλλά δε θυμαμαι το προγραμμα να ειναι προαπαιτουμενο της φιλτροχοάνης. Δεν εχω κανει ποτε δυναμομετρηση.

Εβαλα προσφατα και στο ε46 μια χωρίς προγραμμα και ο ηχος ειναι και εκει ευχαριστος. Στο ε46 δε εναλλάσσεται με τον ηχο της εξατμισης και ειναι πολυ ωραιο. Στο Ζ δεν ακους εξατμιση, μονο κινητηρα.

deepBLUE
20-01-26, 17:18
Η eventuri εισαγωγή δεν πωλείται μαζί με πρόγραμμα .
Τουλάχιστον εγώ δεν είχα κάποια τέτοια ενημέρωση από τον Στέφανο που την αγόρασα .
Αλλά και εκεί που έκανα την τοποθέτηση (στο συνεργείο σου γιατί ήταν μέσα στην τιμή)ο Νίκος μόνο για θέμα μάρκετινγκ μίλησε και όχι για απόδοση .
Όσο για τον evolve η επικοινωνία μόνο εύκολη δε μου φάνηκε .
Θεωρώ πάντως σχεδόν βέβαιο πως σε οποιοδήποτε Μ ατμοσφαιρικό βάλεις μόνο την εισαγωγή καλύτερο αποτέλεσμα δε θα έχεις .
Ο ήχος είναι σούπερ και σε συνδυασμό με εξάτμιση τα σπάει ,βέβαια τώρα που κυνηγάνε τα πάντα ,μάλλον πρόβλημα θα είναι.
Για εμένα δεν άξιζε ένα τόσο μεγάλο κόστος για το όποιο αποτέλεσμα.
Πέρα του ότι κάποια στιγμή θα την βγάλω και θα την πουλήσω .
Με το πρόγραμμα που μου έβαλε ο Χρήστος Φ.το συνεργείο που πάω το αμάξι ήρθε στα ίσα του αλλά ουτε εγώ έχω παει δυναμομετρο να δω τι και πως .
Το μόνο βέβαιο ήταν πως μόνο με την εισαγωγή και το πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς φόραγε, προ εισαγωγής (όπου δούλευε μια χαρά ) το αυτοκίνητο,σέρνονταν .
Αν δε προχωρήσω σε προσθήκη κομπρεσέρ ,θα πάω να δυναμομετρησω για να έχω εικόνα αλλά και για να βελτιώσω ότι χρειαστεί .