PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με BMW E81 SOS

KSRXaris
20-09-25, 18:02
Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Χάρης, είμαι νέος στο forum και είμαι κάτοχος ενός BMW 116i, μοντέλο 01/2010, 3θυρο.
Πριν λίγες ημέρες ενώ είχα πατήσει το κουμπί να κλείσει το παράθυρο του συνοδηγού, η μικρή μου κόρη προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και ξαφνικά έπεσε το παράθυρο. :facepalm:
Δεν ανέβαινε ούτε κατέβαινε, ευτυχώς το μοτέρ ήταν ΟΚ. Αμέσως είδα μπροστά μου ένα 200άρη να αχνοφαίνεται. :thumbsup:
Πήγα σε έναν φίλο ηλεκτρολόγο ο οποίος με παρέπεμψε σε έναν άλλον ο οποίος έχει κατάστημα με ανταλλακτικά και είχε μια εμπειρία. Μου είπε ότι επειδή είναι χωρίς μπράτζο η πόρτα και ήταν αδύνατο να το φτιάξει μου είπε για καινούργιο γρύλο καθώς έχει σπάσει. Η τιμή ήταν 220, γνήσιο της BMW χωρίς την εγκατάσταση.
Για να μην σας τα πολυλογώ, έβαλα ιμιτασιόν με 110 και ένα 40 εργασία.
Ποιό το πρόβλημα θα μου πείτε;
Λοιπόν, το παράθυρο έκανε κάτι τρελά, δηλαδή, κόλλαγε στο ανέβασμα και δεν κατέβαινε. Ενώ η πόρτα του οδηγού, όταν ανοίγει το παράθυρο κάνει ένα μικρό κατέβασμα, στου συνοδηγού είναι τέρμα και είτε θα κατέβει λίγο ή καθόλου. Απο ότι είδα μετα από ψάξιμο στο internet πρέπει να κάνω calibration.
Το δοκίμασα αλλά σίγουρα κάτι κάνω λάθος :ranting2: γιατί μία βλέπω βελτίωση μία όχι.
Μπορεί κάποιος αν γνωρίζει να μου πεί την σειρά των βημάτων;

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα. :tt1:

Kostas_1
23-09-25, 09:31
Για επαναπρογραμματισμο:

Το πατας να παει το παραθυρο τερμα κατω και μετα το βαστας πατημενο 3''.

Μετα το πας τερμα πανω και επισης το βαστας το κουμπι πατημενο 3".

Το κατεβαζεις το παραθ 10 εκατοστα. Το ξανανεβαζεις και βαστας το κουμπι πατημενο 3".

BILL007
25-09-25, 20:22
Καλωσήρθες στην παρέα μας!! Όπως είπε ο Κώστας δοκίμασε! :)

KSRXaris
03-10-25, 17:17
Καλησπέρα παίδες. Κάτι έχω κάνει, απ ότι φαίνεται δουλεύει σωστά.
Απλά είναι λίγο πιο αργό απο το εργοστασιακό και καμία φορά, στο auto close εάν το κόψεις με auto open σκαλώνει, anyway.
Εχθές βρέθηκα στην Λάρισα για δύο εκκρεμείς ενέργειες ανάκλησης, 0032670300 και 0012260400. Τελικά μου το κράτησαν το βουβού στην αντιπροσωπεία μέχρι να τελειώσουν με το 0012260400, επαναπρογραμματισμό.
Κάτι είπαν μέχρι και για αλλαγή κινητήρα, :shok: Εγώ είπα θέλω Μ εαν γίνεται :th_Laie_67-1:
Μου έδωσαν ένα παλιό Χ2 και θα ήμαστε σε επικοινωνία.
Άσχετο όλο αυτό βέβαια με το θέμα μας.

dreamer
04-10-25, 09:23
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=26282

καλημερα ,διαβασε το νημα,εξηγει για το ερορ και τι αφορα.αποτι φαινεται το αυτοκινητο δεν περασε τοτε ,πριν 10 χρονια σχεδον, απο αντιπροσωπεια γιατι θα ειχαν δει την ενημερωση για ανακληση και θα εκαναν την διαγνωση τοτε και τον προγραματισμο.

KSRXaris
08-10-25, 17:06
Σήμερα με πήραν τηλέφωνο απο την αντιπροσωπεία της BMW και μου είπαν ότι έλυσαν κάρτερ και έστειλαν κάποιες μετρήσεις στην BMW. Αναμένουμε......

KSRXaris
20-10-25, 22:22
Καλησπέρα στην παρέα. Το πρωί μετά απο επικοινωνία που είχα με την BMW μου είπαν ότι τελικά θα γίνει αλλαγή μοτέρ.

The Ace
21-10-25, 08:28
Whoah, that escalated quickly !! :)

Από έλεγχο για μια ανάκληση, φτάσαμε στην αλλαγή κινητήρα ?!?!

dreamer
21-10-25, 10:42
αλλαγη μοτερ σε ενα τοσο παλιο μοντελλο? δωρεαν? τι βρηκαν τελικα,τους ρωτησες?
μου φαινεται απιστευτο,πρεπει να ειναι κατι πολυ σοβαρο.

KSRXaris
21-10-25, 13:07
Μετά την αποτυχία της αναβάθμισης μου είπαν για πρόβλημα στην πίεση λαδιού. Μου είπαν ότι δεν επιβαρύνομαι με τίποτα.

BILL007
21-10-25, 23:14
Μετά την αποτυχία της αναβάθμισης μου είπαν για πρόβλημα στην πίεση λαδιού. Μου είπαν ότι δεν επιβαρύνομαι με τίποτα.

:shok:OYAOY!! :thumbsup:

dreamer
22-10-25, 10:04
ειχες πει αρχικα οτι βρεθηκες στην αντιπροσωπεια για τις 2 εκρεμεις ανακλησεις. τι εννοεις βρεθηκες? ειχες παει για καποιο αλλο λογο? σε ειχαν ειδοποιησει για τις ανακλησεις αυτες? πως το πληροφορηθηκες και πηγες στην αντιπροσωπεια? ρωταω γιατι πιθανοτατα εχω και εγω το ιδιο προβλημα με πιεση λαδιου αλλα δεν θυμαμαι για την σχετικη ανακληση.εχω ιδιο αυτοκινητο 5θυρο

KSRXaris
22-10-25, 10:59
Καλημέρα φίλε μου. Θα σου πω, τον Ιούνιο συζητούσα με τον κολλητό μου και μου αναφέρει για την ανάκληση σχετικά με τους αερόσακους της takata. Εγώ το είχα κάνα μήνα το αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο. Τεσπα, παίρνω μετά από μια βδομάδα στην Λάρισα, στην bmw, δίνω τα στοιχεία του αυτοκινήτου και κου λένε από το συνεργείο, έχετε μια ανάκληση για τον αερόσακο οδηγού και άλλη μια από την bmw για επαναπρογραμματισμό. Κάνουν αυτοί την παραγγελία για τον αερόσακο και θα με έπαιρναν τηλ για ραντεβού. Για να μην τα πολύ λόγο, αρχές Οκτωβρίου τους ξανά πήρα τηλ μου είπαν ότι έχει έρθει ο αερόσακος και να ανέβω για το service. Εκεί μου είπαν αλλά και στο τηλ ότι παίρνει κανένα 3-4 ωρο. Εν τέλη, άλλαξαν αερόσακο αλλά τους έβγαλε σφάλμα στην αναβάθμιση και μου είπαν ότι από την στιγμή που είναι ανάκληση όλα είναι καλυμμένα. Άφησα το αυτοκίνητο και κου έδωσαν ένα για να κινούμε. Με ενημέρωναν για την πορεία βέβαια μέχρι προχθές που κου είπαν ότι πρέπει να αλλαχθεί ο κινητήρας.
Τώρα, εμένα όταν το πήρα το αμάξι μια μέρα μου έκανε το εξής, από 5η σε νεκρό έπεσαν οι στροφές και έσβησε, χαχαχαχαχ
Και 3 φορές μου πέταξε ένα check engine μαζί με ένα άλλο εικονίδιο check το οποίο ήταν μισό μαύρο μισό κίτρινο. Ο κινητήρας δεν είχε ροπή καθόλου. Αφού το έσβησα και το άναψα μετά από καμία ώρα είχε σβήσει και η ροπή του πάλι κανονική. Επίσης αρκετές φορές είχα τρέμουλο/ρεταρισμα. Σε ένα συνεργείο που πήγα εδώ λαμια, μου άλλαξαν πολλαπλασιαστή και μου είπε ότι έχω στην μνήμη σφάλμα συνδυαστικό, αισθητήρας στροφάλου και εκκεντροφόρου.
Τώρα θα ανέβω να παραδώσω το Χ2 που μου έδωσαν (πολύ μπομπα αμάξι) και θα μου δώσουν από εταιρία με ενοικιασμένα μέχρι να γίνει το δικό μου. Ελπίζω μα σε κάλυψα, ότι άλλο θέλεις στείλε και πμ να μιλήσουμε στο τηλ.

GiannisRob
22-10-25, 14:26
Σήμερα με πήραν τηλέφωνο απο την αντιπροσωπεία της BMW και μου είπαν ότι έλυσαν κάρτερ και έστειλαν κάποιες μετρήσεις στην BMW. Αναμένουμε......

Αν θέλεις ρώτα τους τι ακριβώς μετρήσεις πήραν και έστειλαν στη μαμά εταιρία. Χοληστερίνη μέτρησαν ή ανοχές εδράνων στροφάλου/ μπιελών; Πως ακριβώς δηλαδή γίνεται διάγνωση ότι απαιτείται αλλαγή μηχανής;

KSRXaris
22-10-25, 14:28
Την πρώτη φορά μου είπαν ότι έχουν ανοίξει καρτερ.

dreamer
23-10-25, 11:22
Καλημέρα φίλε μου. Θα σου πω, τον Ιούνιο συζητούσα με τον κολλητό μου και μου αναφέρει για την ανάκληση σχετικά με τους αερόσακους της takata. Εγώ το είχα κάνα μήνα το αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο. Τεσπα, παίρνω μετά από μια βδομάδα στην Λάρισα, στην bmw, δίνω τα στοιχεία του αυτοκινήτου και κου λένε από το συνεργείο, έχετε μια ανάκληση για τον αερόσακο οδηγού και άλλη μια από την bmw για επαναπρογραμματισμό. Κάνουν αυτοί την παραγγελία για τον αερόσακο και θα με έπαιρναν τηλ για ραντεβού. Για να μην τα πολύ λόγο, αρχές Οκτωβρίου τους ξανά πήρα τηλ μου είπαν ότι έχει έρθει ο αερόσακος και να ανέβω για το service. Εκεί μου είπαν αλλά και στο τηλ ότι παίρνει κανένα 3-4 ωρο. Εν τέλη, άλλαξαν αερόσακο αλλά τους έβγαλε σφάλμα στην αναβάθμιση και μου είπαν ότι από την στιγμή που είναι ανάκληση όλα είναι καλυμμένα. Άφησα το αυτοκίνητο και κου έδωσαν ένα για να κινούμε. Με ενημέρωναν για την πορεία βέβαια μέχρι προχθές που κου είπαν ότι πρέπει να αλλαχθεί ο κινητήρας.
Τώρα, εμένα όταν το πήρα το αμάξι μια μέρα μου έκανε το εξής, από 5η σε νεκρό έπεσαν οι στροφές και έσβησε, χαχαχαχαχ
Και 3 φορές μου πέταξε ένα check engine μαζί με ένα άλλο εικονίδιο check το οποίο ήταν μισό μαύρο μισό κίτρινο. Ο κινητήρας δεν είχε ροπή καθόλου. Αφού το έσβησα και το άναψα μετά από καμία ώρα είχε σβήσει και η ροπή του πάλι κανονική. Επίσης αρκετές φορές είχα τρέμουλο/ρεταρισμα. Σε ένα συνεργείο που πήγα εδώ λαμια, μου άλλαξαν πολλαπλασιαστή και μου είπε ότι έχω στην μνήμη σφάλμα συνδυαστικό, αισθητήρας στροφάλου και εκκεντροφόρου.
Τώρα θα ανέβω να παραδώσω το Χ2 που μου έδωσαν (πολύ μπομπα αμάξι) και θα μου δώσουν από εταιρία με ενοικιασμένα μέχρι να γίνει το δικό μου. Ελπίζω μα σε κάλυψα, ότι άλλο θέλεις στείλε και πμ να μιλήσουμε στο τηλ.

εμενα μου τον αλλαξαν σε ενα μισαωρο.βασικα ο προγραματισμος ηταν το πιο πολυ,η αλλαγη ενα κλιψακι απο πισω ηταν οπως μου περιεγραψαν στον τροπο που γινεται οταν ρωτησα. οπως σου ειπα εχω το ιδιο αυτοκινητο,το Ε87 5θυρο. .στον ιδιο αντιπροσωπο θεσσαλονικη.

dreamer
23-10-25, 11:33
Αν θέλεις ρώτα τους τι ακριβώς μετρήσεις πήραν και έστειλαν στη μαμά εταιρία. Χοληστερίνη μέτρησαν ή ανοχές εδράνων στροφάλου/ μπιελών; Πως ακριβώς δηλαδή γίνεται διάγνωση ότι απαιτείται αλλαγή μηχανής;
.

στην ανακληση την αλλη που ποσταρε,οντως προβλεπεται αλλαγη κινητηρα εαν δεν πετυχει η αναβαθμιση

οπως εγραψα εχουμε το αναλογο παλιο θεμα σχετικα με την ανακληση εδω

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=26282

και το pdf της ανακλησης,δες γιαννη εαν θες ,εαν λεει κατι σχετικο με αυτο που ρωτας

46803

KSRXaris
31-10-25, 15:55
Αλάνια καλησπέρα. Με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι ήρθε ο κινητήρας από Γερμανία και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει τοποθέτηση. Μου είπαν επίσης ότι θα χρειαστεί και δίσκος το αμάξι και αφού είναι λυμένο είναι ευκαιρία να αλλαχθεί ο δίσκος.
Κόστος ανταλλακτικών 510€ και δεν θα χρειαστεί εργατικά. Ο μηχανικός μου μου είπε τελική τιμή 300€ και μάρκα LUK.
Εσείς τι λέτε;

eliasj
31-10-25, 16:15
Καλησπερα σε όλους. Τον Αύγουστο αγορασα και εγώ μια Ε87 για τον γιο μου και τελικα ο προηγουμενος ιδιοκτήτης δεν ειχε παει για την ανακληση, μου εκλεισαν ραντεβου στον Σπανο για Δευτερα. Πριν το αγορασω το πηγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, Μήτσης, Αργυρουπολη. Οταν το εβαλε στο διαγνωστικο δεν θα επρεπε να φανει οτι δεν εχει περασει απο ανακληση, οτι δεν εχει αλλαχτει κατι, η κανω καποιο λαθος? Δεν βρηκε καποιο προβλημα μηχανικα, παρα μονο το service που πρεπει να γινει. Κατοπιν της αγορας ελαβα επιστολη απο την BMW Hellas, λεγοντας μεχρι να γινει η αντικατασταση "Σας συνιστουμε ρητα να μην συνεχισετε να χρησιμοποιειτε το οχημα σας" Να επισημανω οτι ποτε ο ιδιοκτήτης δεν με ενημέρωσε οτι υπαρχει θεμα ανακλησης, κλπ. Εδω καρτα καυσαεριων δεν ειχε βγαλει και το διαπιστωσα πριν ενα μηνα. Θα εκτιμουσα την βοηθεια σας. Ευχαριστω

KSRXaris
31-10-25, 16:38
Θα μιλήσεις με την Αντιπροσωπεία της BMW και θα σε κατατοπίσουν. Εάν πάλι θέλεις στείλε pm αριθμό για περισσότερες λεπτομέριες. Εμένα είναι 3ο χέρι και δεν είχαν πεί τίποτα για ανάκληση.
Και εγώ έλαβα χαρτί εχθές αλλά μου έχουν αλλάξει τον αερόσακο.
Να ξέρεις είναι δωρεάν όλα σε ανάκληση.

eliasj
31-10-25, 17:06
Ευχαριστω πολυ. Το προβλημα μου ειναι γιατι οταν το πηγα στο εξουσιοδοτημένο δεν έδειξε κατι το διαγνωστικο. Αυτο προσπαθω να μαθω. Να ειμαι ειλικρινής θα ειχα αγορασει μια αλλη Ε87 που ειχα βρει απο εμπορο εστω και λιγο ακριβοτερα.

KSRXaris
31-10-25, 17:09
Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω αλλά και εμένα ο προηγούμενος κάτοχος όλα τα service τα έκανε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο bmw και δεν είχαν πεί τίποτα.

nikos valvetronic
01-11-25, 08:32
Εγώ δεν θα τον άλλαζα. Εσύ σαν οδηγός κατάλαβες ότι το αμάξι θέλει δίσκο? Ο δίσκος προειδοποιεί πολλά χιλιόμετρα πριν. Αυτοί λογικό είναι να το προτείνουν για να κερδίσουν, δλδ αν χρεωναν και εργασία θα πλήρωνες π.χ. 700 ευρω ?? Και ο Luk που σου είπε ο δικός σου είναι πρώτης τοποθέτησης, τα 300 είναι πολύ τίμιο νούμερο.

dreamer
01-11-25, 09:05
Αλάνια καλησπέρα. Με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι ήρθε ο κινητήρας από Γερμανία και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει τοποθέτηση. Μου είπαν επίσης ότι θα χρειαστεί και δίσκος το αμάξι και αφού είναι λυμένο είναι ευκαιρία να αλλαχθεί ο δίσκος.
Κόστος ανταλλακτικών 510€ και δεν θα χρειαστεί εργατικά. Ο μηχανικός μου μου είπε τελική τιμή 300€ και μάρκα LUK.
Εσείς τι λέτε;

ο LUK οπως σου ειπε σωστα ο νικος ειναι αυτος που φοραει. ειθισται οι αντιπροσωπειες οταν κανουν δωρεαν επισκευη να "βρισκουν" κατι να σε χρεωσουν που μπορει να μην χρειαζεται επισκευη.εσυ σαν χαρουμενος ανθρωπος που γλυτωσες ενα μεγαλο κοστουμι απο την δωρεαν επισκευη ,λες σιγα μωρε τωρα γλυτωσα 5000 επισκευη στα 300 θα μεινω? και τα δινεις με μεγαλη χαρα και αισθανεσαι και ευγνωμοσυνη προς αυτους. φυσικα θα στο δικαιολογησουν οτι ετσι λενε οι οδηγιες που παιρνουν απο την μαμα γερμανια ,οτι επειδη αλλαζει αυτο πρεπει να αλλαχτει και εκεινο και οτι μετα δεν φερουν ευθυνη κ.λ.π. ολα αυτα που σου αναφερω ειναι μεσα απο σεμιναρια που τους κανουν ,ψυχολογιας πελατη και πωλησεων.οταν καποτε μιλησα με εναν φιλο τεχνικο συμβουλο ,μου ειπε οτι στην θεση αυτη προσλαμβανονται οχι απαραιτητα ανθρωποι που εχουν σπουδασει κατι σχετικα με την ειδικευση τεχνικος οχηματων,το αντιθετο μαλιστα . το καλυτερο πτυχιο που ζητουν ειναι απο τουριστικες επιχειρησεις και οικονομικων γιατι αυτο που θελουν ειναι να πωλουν,πωλητες θελουν που να πουλανε τον ευατο τους και φυσικα να πειθουν να γινονται εισαγωγες αυτοκινητων ,εστω και για ελεγχο ,γιατι ετσι δειχνουν κινηση στο συνεργειο που την χρειαζονται για να φαινονται στην γερμανια.

εχω μεγαλη τριβη με τις αντιπροσωπειες γιαυτο σε ρωτησα γιατι 3 ωρες για εναν αεροσακο.εγω εκανα μιση ωρα. χθες ανοιξα και εγω την επιστολη απο την μαμα εδω ,αφου ειχα ηδη πριν 1 μηνα και ,κανει την ανακληση για τον αεροσακο.οπου αναγραφει ακριβως οτι θα χρειαστει μιση ωρα.πως λοιπον 3 ωρες σε εσενα? θελω να εισαι καχυποπτος οταν πας σε οποιαδηποτε αντιπροσωπεια.

dreamer
01-11-25, 09:11
Καλησπερα σε όλους. Τον Αύγουστο αγορασα και εγώ μια Ε87 για τον γιο μου και τελικα ο προηγουμενος ιδιοκτήτης δεν ειχε παει για την ανακληση, μου εκλεισαν ραντεβου στον Σπανο για Δευτερα. Πριν το αγορασω το πηγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, Μήτσης, Αργυρουπολη. Οταν το εβαλε στο διαγνωστικο δεν θα επρεπε να φανει οτι δεν εχει περασει απο ανακληση, οτι δεν εχει αλλαχτει κατι, η κανω καποιο λαθος? Δεν βρηκε καποιο προβλημα μηχανικα, παρα μονο το service που πρεπει να γινει. Κατοπιν της αγορας ελαβα επιστολη απο την BMW Hellas, λεγοντας μεχρι να γινει η αντικατασταση "Σας συνιστουμε ρητα να μην συνεχισετε να χρησιμοποιειτε το οχημα σας" Να επισημανω οτι ποτε ο ιδιοκτήτης δεν με ενημέρωσε οτι υπαρχει θεμα ανακλησης, κλπ. Εδω καρτα καυσαεριων δεν ειχε βγαλει και το διαπιστωσα πριν ενα μηνα. Θα εκτιμουσα την βοηθεια σας. Ευχαριστω

καταρχην παιδια για να μιλατε την γλωσσα επισημα,εξουσιοδοτημενο ειναι μονο οι αντιπροσωπειες.οτιδηποτε αλλο ,μητσης, κλ.π.. ειναι εξειδικευμενα ,ετσι λεγονται.για να μπορουμε να συνενοουμαστε καθως εχει σημασια.εχιε σημασια γιατι ο μητσης επειδη δεν ειναι εξουσιοδοτημενο=αντιπροσω ος δεν διαθετει τον ιδιο εγκεφαλο με της αντιπροσωπειας.η αντιπροσωπεια πληρωνει για αναβαθμιση κατι χιλιαρικα καθε χρονο για να μπορει να κανει τα παντα,ειναι υποχρεωμενη λογω συμβασης.ο μητσης εχει συνδεση μονο για μερικα πραγματα με γερμανια,εαν εχει κιολας,πολλα εξιειδκευμενα δεν εχουν.οποτε γιαυτο δεν μπορει να την δει. ασε που για τις ανακλησεις υπευθυνη ειναι μονο η αντιπροσωπεια=εξειδικευμε ο,κανεις αλλος δεν μπορει να την κανει.ο επισημος τροπος για να δεις εαν εχεις ανακληση ειναι μεσα απο το λινκ της σελιδας που ποσταρε ο γιαννης πριν κατι σελιδες εδω η' να κανεις ενα τηλεφωνο στην μαμα εδω και να τους δωσεις το πλαισιο να δουν.

dreamer
01-11-25, 09:13
Ευχαριστω πολυ. Το προβλημα μου ειναι γιατι οταν το πηγα στο εξουσιοδοτημένο δεν έδειξε κατι το διαγνωστικο. Αυτο προσπαθω να μαθω. Να ειμαι ειλικρινής θα ειχα αγορασει μια αλλη Ε87 που ειχα βρει απο εμπορο εστω και λιγο ακριβοτερα.

δεν ειναι εξουσιοδοτημενο εκει που πηγες ειναι εξειιδκευμενο. εγραψα την διαφορά.

dreamer
01-11-25, 09:24
οσον αφορα αυτην την ανακληση,ενοχλησα εγω πολλες αντιπροσωπειες και εκανα ερευνα,ως συνηθως:original:

λενε οτι εφοσον δεν την βγαζει οταν δινω το πλαισιο και το ψαχνουν μεσα στον υπολογιστη τους,φανταζομαι οπως εμεις μεσα απο το λινκ του γιαννη,οτι δεν χρειαζεται να γινει εισαγωγη και ανακληση.
τους ρωταω πως ειναι δυνατον ? 1 ατομο που γνωριζω εχιε το ιδιο μοντελλο -κινητηρα με εμενα,εκεινος δεν ειχε προβλημα με πιεση λαδιου και του εβγαλε ανακληση και εγω που εχω προβλημα με λαμπακι δεν μου εβγαλε ποτε.
μηπως λεω καποιος εσβησε την ανακληση οταν πηγαινα στις διαφορες αντιπροσωπειες? μηπως εγινε καποιο λαθος? η μαμα μου ειπε οτι αυτο μονο η αντιπροσωπεια μπορει να το δει. οποτε παω σε μια αντιπροσωπεια και ρωταω.του λεω μπορουμε να δουμε τι ανακλησεις και ενημερωσεις εχει περασει το αυτοκινητο και τους κωδικους του σαν ιστορικο? και μου απαντανε αρνητικα.δεν ξερω εαν ισχυει . μου ειπαν επισης και κραταω μικρο καλαθι παντα μαυτους, η ανακληση ΠΑΝΤΑ εχει να κανει με το συγκριμενο αυτοκινητο,ειναι σε σχεση με την ταυτοτητα του,δεν παει με το μοντελλο η' τον κινητηρα . εκει σταματησα γιατι δεν γνωριζω εαν ισχυει.ξερω γιατι το ρωτησα π.χ τωρα για τον αεροσακο ,που δεν με πιστευε ο τεχνικος συμβουλος και εβαλε το πλαισιο για να το διαπιστωσει,οτι το εαν θα κανει την ανακληση ειχε να κανει με το τι τιμονι φορουσε το αυτοκινητο σαν εξοπλισμο.μου ειπε δλδ. οτι οσα φορουν το σπορ τιμονι μονο κανουν ανακληση .

ομως για την αλλη ανακληση που συζηταμε θα το ψαξω περαιτερω και θα ενημερωσω .

GiannisRob
01-11-25, 10:41
η ανακληση ΠΑΝΤΑ εχει να κανει με το συγκριμενο αυτοκινητο,ειναι σε σχεση με την ταυτοτητα του,δεν παει με το μοντελλο η' τον κινητηρα . εκει σταματησα γιατι δεν γνωριζω εαν ισχυει.ξερω γιατι το ρωτησα π.χ τωρα για τον αεροσακο ,που δεν με πιστευε ο τεχνικος συμβουλος και εβαλε το πλαισιο για να το διαπιστωσει,οτι το εαν θα κανει την ανακληση ειχε να κανει με το τι τιμονι φορουσε το αυτοκινητο σαν εξοπλισμο.μου ειπε δλδ. οτι οσα φορουν το σπορ τιμονι μονο κανουν ανακληση .

ομως για την αλλη ανακληση που συζηταμε θα το ψαξω περαιτερω και θα ενημερωσω .

Η ανάκληση έχει να κάνει με μια ολόκληρη παρτίδα, όχι με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δηλαδή, αν μια παρτίδα αερόσακων κριθεί ελαττωματική (για οποιονδήποτε λόγο) επηρεάζεται αντίστοιχα όλη η αντίστοιχη παρτίδα αυτοκινήτων, με την οποία συνδέεται. Από τη συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων, μπορεί ο επηρεαζόμενος αερόσακος να τοποθετήθηκε μόνο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα της παρτίδας αυτής, ωστόσο ελέγχεται το σύνολο της παρτίδας. Αυτό γίνεται ώστε να αποκλιστεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει κάποιο αυτοκίνητο από έλεγχο, το οποίο μπορεί να απέκτησε το συγκεκριμένο δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα μετά την παραγωγή του, είτε ως τοποθέτηση πριν την πώληση από την αντιπροσωπεία, είτε ως retrofit. Καλώς ή κακώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ καλή.

Άλλωστε και το δικό μου Ε39 δεν έχει το εργοστασιακό του τιμόνι, το οποίο έχει 4 ακτίνες και μουχλιάζει στην αποθήκη μου. Αντ' αυτού, έχει ένα ωραιότατο 3άκτινο Μ3, που αγόρασα μέσα από το forum, και το οποίο προέρχεται από Ε46. Πάραυτα, ο αερόσακος αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της ανάκλησης.

Συμπερασματικά, το εργαλείο αναζήτησης στο site της BMW σου απαντάει μόνο στο ερώτημα αν το αυτοκίνητο σου είναι μέρος μιας παρτίδας που επηρεάζεται από ένα δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα. Αν η απάντηση είναι θετική, επισκέπτεσαι την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, και όλα τα άλλα λύνονται εκεί. Τυχόν αντικατάσταση του επηρεαζόμενου εξαρτήματος συνοδεύεται από έγγραφη τεκμηρίωση και την προβλεπόμενη εγγύηση.

dreamer
01-11-25, 17:11
[QUOTE=GiannisRob;608348]Η ανάκληση έχει να κάνει με μια ολόκληρη παρτίδα, όχι με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δηλαδή, αν μια παρτίδα αερόσακων κριθεί ελαττωματική (για οποιονδήποτε λόγο) επηρεάζεται αντίστοιχα όλη η αντίστοιχη παρτίδα αυτοκινήτων, με την οποία συνδέεται. Από τη συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων, μπορεί ο επηρεαζόμενος αερόσακος να τοποθετήθηκε μόνο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα της παρτίδας αυτής, ωστόσο ελέγχεται το σύνολο της παρτίδας. Αυτό γίνεται ώστε να αποκλιστεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει κάποιο αυτοκίνητο από έλεγχο, το οποίο μπορεί να απέκτησε το συγκεκριμένο δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα μετά την παραγωγή του, είτε ως τοποθέτηση πριν την πώληση από την αντιπροσωπεία, είτε ως retrofit. Καλώς ή κακώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ καλή.

Άλλωστε και το δικό μου Ε39 δεν έχει το εργοστασιακό του τιμόνι, το οποίο έχει 4 ακτίνες και μουχλιάζει στην αποθήκη μου. Αντ' αυτού, έχει ένα ωραιότατο 3άκτινο Μ3, που αγόρασα μέσα από το forum, και το οποίο προέρχεται από Ε46. Πάραυτα, ο αερόσακος αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της ανάκλησης.

Συμπερασματικά, το εργαλείο αναζήτησης στο site της BMW σου απαντάει μόνο στο ερώτημα αν το αυτοκίνητο σου είναι μέρος μιας παρτίδας που επηρεάζεται από ένα δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα. Αν η απάντηση είναι θετική, επισκέπτεσαι την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, και όλα τα άλλα λύνονται εκεί. Τυχόν αντικατάσταση του επηρεαζόμενου εξαρτήματος συνοδεύεται από έγγραφη τεκμηρίωση και την προβλεπόμενη εγγύηση.

εδωσαν εσενα για τον αεροσακο αποδειξη η΄καποιο αλλο εγγραφο ? εγω ζητησα και απο την αντιπροσωπεια και ρωτησα και την μαμα με τηλεφωνο και μου ειπαν και οι 2 οτι περαστηκε στο ιστορικο.λογικα στο ιστορικο στην γερμανια και οτι ισχυει η εγγυηση κανονικα.εγγραφο οσο και εαν απαιτησα δεν εδιναν.

GiannisRob
02-11-25, 01:14
εδωσαν εσενα για τον αεροσακο αποδειξη η΄καποιο αλλο εγγραφο ? εγω ζητησα και απο την αντιπροσωπεια και ρωτησα και την μαμα με τηλεφωνο και μου ειπαν και οι 2 οτι περαστηκε στο ιστορικο.λογικα στο ιστορικο στην γερμανια και οτι ισχυει η εγγυηση κανονικα.εγγραφο οσο και εαν απαιτησα δεν εδιναν.

Βεβαίως. Έφυγα από την αντιπροσωπεία με δύο σελίδες Α4. Η μία είναι μια δήλωση που υπογράφεται από εμένα και την αντιπροσωπεία ότι ολοκληρώθηκε η εργασία της ανάκλησης και ότι έλαβα γνώση, και το δεύτερο είναι μια εντολή εργασίας/ παραστατικό μηδενικής αξίας που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση του εξαρτήματος και αποτελεί αποδεικτικό εγγύησης, καθώς πρόκειται για εργοστασιακό ανταλλακτικό που τοποθετήθηκε στην αντιπροσωπεία.

nikos valvetronic
02-11-25, 13:05
Και εγώ έχω έγγρφα αντικατάστασης. Πρώτα είχα αλλάξει του συνοδηγού και μετά από καιρό βγήκε και για του οδηγού (και εγώ με αλλαγή σε τριάκτινο). Έχει πολύ καιρό βέβαια, ακόμα Τρικαλιώτης ήταν η Βελμάρ στην Θεσσαλονίκη.

KSRXaris
02-11-25, 13:41
Καλημέρα στην παρέα και καλή Κυριακή σε όλους. Εννοείτε πως είπα όχι, το ηρωικό ΟΧΙ. Χαχαχχχχα
Αφενός και δεν μου περισσεύουν αυτή την στιγμή τα χρήματα αφετέρου και εγώ έχω μεγάλη αντιπάθεια με τις αντιπροσωπείες.
Όταν τους είπα ότι θα γίνει αργότερα αντικατάσταση σε δικό μου μηχανικο άρχισαν να μου λένε ότι μπορούν να τοποθετήσουν και αυτοί aftermarket εάν θέλω και οποία μάρκα.

dreamer
02-11-25, 19:46
πηγα και κοιταξα ολες τις αποδειξεις που πηρα απο τις 2 αντιπροσωπειες στην θεσσαλονικη. δεν βρηκα πουθενα αποδειξη για ενημερωση λογισμικου.βρηκα ομως για ανακληση οπου τοποθετηθηκε
ανταλλακτικο,πολστες π.χ. εχετε δικιο.ειδα οτι καποιες φορες δινουν αλλες οχι.αυτην την φορα δεν μου εδωσαν παροτι ζητησα.θα παω απο εκει και θα επιμεινω.

ομως ...οσοι απο εσας θυμουνται την περιπετεια μου με τα μπεκ κ.λ.π πριν 2 χρονια ,τα νεα μπεκ τα αντικατεστησαν ξανα με νεα μετα απο 2 μηνες γιατι ταχα καποιο χαλασε η' ηταν ελλατωματικο οπως ειπαν,χαλασμενο και μεσα στην εγγυηση μου τοποθετησαν καινουρια.
δεν μου εδωσε αποδειξη γιατι μου ειπαν οτι οταν κατι ειναι μεσα στην εγγυηση και οταν γινεται αλλαγη ανταλλακτικου δεν δινεται αποδειξη , καταγραφεται ομως ηλεκτρονικα στο κλειδι και στην γερμανια.
επειδη ειχαν γινει πολλα και καταλαβαν οτι ειμαι δυσπιστος μαζι τους ,επεμενα για ενα αποδεικτικο που να λεει οτι εγινε ξανα αλλαγη των μπεκ. τοτε ο τεχνικος συμβουλος μου εδειξε στον υπολογιστη τους στην οθονη οτι οντως υπαρχει
καταγραφη μεσα απο το κλειδι.το ειδα και του λεω καλα εχετε εσεις εικονα,εγω ομως εαν παω καπου αλλου θεω να δειχνω αποδεικτικο οτι εγινε αλλαγη.τον πιεσα πολυ και για να με ξεφορτωθει μου ειπε οτι θα μου εκτυπωσει ολο το ιστορικο των εργασιων 12 χρονια πισω μεχρι το 2023.οντως μου εκανε εκτυπωση ολο το ιστορικο σε Α4 σελιδες οπου αναγραφει αναλυτικα ολα τα σερβις,ανακλησεις κ.λ.π. ακομα και για αυτες τις αντικαταστασεις ανταλλακτικων μεσα σε ανακληση που δεν μου εδωσαν αποδειξη.αρα υπαρχει οντως ηλεκτρονικη καταγραφη.
δεν λενε ψεμματα σαυτο.τωρα γιατι δεν δινουν αποδειξη δεν ξερω,επαναλαμβανω οτι το ιδιο μου ειπε και η bmw hellas,οτι σε ανακλησεις δεν δινουν.αλλα σε εσας εδωσαν.τουλαχιστον στον γιαννη που το εκανε τωρα ειναι αντιφατικο με οτι λεει η μαμα.αντε ο αντιπροσωπος να κανει καποια παραλειψη αλλα οταν το λεει η ιδια η μαμα τοτε ειναι επισημο.του νικου ηταν πιο παλιο οποτε μπορει και να ηταν διαφορετικες οι διαδικασιες τοτε.μπορει.

αυτο που βρηκα στα γραπτα μου ομως ειναι οτι τελικα αυτην την ανακληση του φιλου την εκαναν σε εμενα ,εγινε ο προγραμ/σμος.εγινε το 2016,ακριβως τοτε που βγηκε.

ετσι αναγραφεται:
retrofiting the onboard diagnosis for the brake vacum. κωδικος 0012260400 ,προγραματισμος cas 12ΧΕ

τοτε δεν μου εδωσαν αποδειξη γιαυτο,αλλα τελικα καταγραφηκε αποτι ειδα ηλεκτρονικα.αρα υπαρχουν καταγραφες σε περιπτωση που θελω αποδειξη.σαυτο το ιστορικο που μου εδωσαν οι εργασιες των σερβις φαινονται οπως φαινονται στο bc με τις
ιδεις εικονες.

ετσι για την ιστορια . μετα απο 4 χρονια ,το 2020 χαλασε η φλαντζα στεγανοποιησης της αντλιας κενου,την οποια αφορουσε αυτη η ανακληση του 2016. την φλαντζα την ειχαν καταργησει σαν ανταλλακτικο και επρεπε να την αγορασεις ολη.ευτυχως πηγα σε ενα καλο μαστορα και βρηκε φλαντζα και την εβαλε .

οποτε εγινε αυτη η ανακληση τοτε και ο προγραμματισμος και δεν βρηκαν τιποτα ,λογικα.αρα ελεγε βλακειες ο τεχνικος συμβουλος οτι δεμ μπορουν να πανε πισω και να δουν τι ανακλησεις εγιναν,προφανως δεν ηθελε να ασχοληθει.
θα παω απο εκει ομως να ζητησω μαζι με την αποδειξη και εξηγησεις για την κακη του εξυπηρετηση.

eliasj
03-11-25, 16:28
Έχεις δικαιο thumb το ιδιο μου ειπαν και στην BMW γιατι το διαγνωστικο του δεν εδειξε ανακληση. Οσο αφορα το αυτοκινητο το πηρα πισω, το αφησα στις 8.30 το πρωι στις 12 ηταν έτοιμο. Εγινε αλλαγη αεροσακου οδηγου και αντικατασταση ενός καλωδιου στο ταμπλο συνοδηγού που επηρεαζε το ανεμιστηρακι. Ποιο ανεμιστηρακι δεν εχω ιδεα. Ζητησα εγγραφως τις εργασιες που εγιναν και μου ειπαν επειδη ειναι ανακληση καταγραφεται μονο στο κλειδι και θα μου αποστειλουν ηλεκτρονικα μηδενικο τιμολογιο. Αυτα μου ειπαν αυτα σας λεω στον Σπανο Γλυφαδας

KSRXaris
03-11-25, 17:59
Ωραίος

dreamer
04-11-25, 07:38
εγω τελικα πηγα χθες και βρηκα τον γνωστο μου και μου εδωσε το τιμολογιο με το ανταλλακτικο και ενα ακομα για τις εργασιες.2' λεπτα εκτυπωση ηταν.ομως εχουν δικιο οτι καταγραφονται ηλεκτρονικα,δεν χανεται τιποτα για οποιον αγχωνεται.αποδειξη ,οπως ειπα στο προηγουμενο ποστ,οτι εχω την εκτυπωση του ιστορικου για οτι εχει γινει εδω και 14 χρονια στο αμαξι μου.ετσι βρηκα και την ανακληση-προγραμματισμο που συζηταμε εδω .να πω επισης επειδη το εθιξα το θεμα στον γνωστο μου με την πιεση λαδιου και την ανακληση και την αντικατασταση ,οτι ισως και να πηρε ο αναφερομενος την τελευταια καινουρια μηχανη,δεν εχει βρεθει αλλη προς το παρον γιατι ψαχνει και αυτος για αλλον πελατη.

KSRXaris
04-11-25, 13:20
Εμένα σε επικοινωνία που είχαμε την Παρασκευή, μου είπαν ότι ήρθε η μηχανή και αυτή την εβδομάδα θα είναι έτοιμο.

dreamer
13-11-25, 04:56
τελικα τι εγινε ? μπηκε η μηχανη? το δοκιμασες καθολου να μας πεις εντυπωσεις? δωσε μας εαν θελεις πληροφοριες με την ολη διαδικασια.

KSRXaris
14-11-25, 09:40
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Λοιπόν, πριν από δέκα λεπτά παρέλαβα το αμάξι. Όλα κομπλέ εκτός από ένα λαμπάκι χειρόφρενο μου που μένει αναμμένο που μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγή τακάκια πίσω. Το διαγνωστικό βγάζει σφάλμα CC ID-71 και κάτι το οποίο περίμενα και θέλω τα φώτα σας, δεν δουλεύει το start stop.

GiannisRob
14-11-25, 09:57
και κάτι το οποίο περίμενα και θέλω τα φώτα σας, δεν δουλεύει το start stop.

Πριν την αντικατάσταση κινητήρα το start stop δούλευε;

Αν ναι, θα έλεγα να πας το αυτοκίνητο πίσω στην αντιπροσωπεία. Δε γίνεται τα συνεργεία να χαλάνε τα αυτοκίνητα αντί να τα φτιάχνουν!

KSRXaris
14-11-25, 10:07
Ναι δούλευε. Το καλό ειναι ότι επιστρέφω λαμια και το κατάλαβα σε σταση

KSRXaris
14-11-25, 10:44
Μίλησα τώρα με την αντιπροσωπεία και μου είπαν πως πιθανότατα είναι λόγο μπαταρίας. Τους είπα ότι είχε γίνει αλλαγή μπαταρίας κ μου είπαν ότι ήταν εκτός κ πιθανόν θέλει φόρτιση. Άι να δούμε σήμερα. Τους ρώτησα εάν σχετίζετε με το αναμμένο λαμπάκι χειρόφρενο κ είπαν μπορεί. Έλεος ρε παιδιά.

KSRXaris
14-11-25, 20:45
Αλάνια καλησπέρα σας,

Λοιπόν, μετα απο μια ημέρα με το αυτοκίνητο, παρατήρησα το εξης όσον αφορά το ρεύμα. Στο secret menu, στην επιλογη 6 εαν θυμάμαι καλά μου έβγαζε αυτό
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2025/11/3abcc741f6cc46fcb83be1c5799a32bf-1.jpg (https://ibb.co/r2nb1T2J)
Η τάση είναι εκεί στα 13,5 - 13,6 ,7 ,8
Κάποια στιγμή με 2α, αφήνοντας το γκάζι μου έδειξε και 14,4 στις 1500 - 1100 σαλ.
Υπάρχει περίπτωση να είναι η τάση της μπαταρίας και δεν δουλεύει το start - stop;

KSRXaris
15-11-25, 09:50
Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.
Λοιπον, σήμερα αφού ήπια το καφεδάκι μου είπα να πάω για ψώνια. Ρίχνοντας μια μάτια πάλι στην τάση του αυτοκινήτου, διαπίστωσα πως πλέον είναι στα 14.1 volt και βουαλα το start stop δουλεύει. Όσον αφορά το σφάλμα, υποθέτω ότι ήταν για το service? γιατί το έσβησα και δεν ξανά άναψε. Εννοείτε πως βδομάδα πάμε για αλλαγή τακάκια.

dreamer
15-11-25, 21:31
αν δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα, τι σε χαλαει που δεν δουλευει? εδω εμεις προσπαθουμε να το κανουμε να μην δουλευει μονιμα και δεν μπορουμε..:original:

KSRXaris
15-11-25, 22:40
:th_Laie_67-1: Βασικά και εγώ πάντα το κλείνω, ίσως λόγο ψυχαναγκασμού;! :original:
Αυτό που θέλω να δώ απο βδομάδα είναι η τάση της μπαταρίας εαν είναι οκ βασικά. Κατα τα άλλα κανένα πρόβλημα.

dreamer
16-11-25, 10:51
οκ,πλακα κανουμε ,το ξερω γιαυτο το ειπα.
ο κινητηρας τελικα καινουριος ειναι η΄ μεταχειρα? δεν ξερω φιλε μου φαινεται απιστευτο οτι σε ενα αμαξι μεταχειρισμενο με τοσα πολλα χιλιομετρα , η μαμα εταιρεια του εκανε μια ανακληση 10 χρονων πισω και του εδωσε νεο κινητηρα.

KSRXaris
16-11-25, 11:04
Για να πω την μαυρη αλήθεια δεν μου έδωσαν κάποιο χαρτί που να αναγράφει τα χιλιόμετρα. Σκέφτομαι να τους ζητήσω να μου τα στείλουν. Σε ένα χαρτί πάντως διέκρινα το ποσό της μηχανής, 11.948€. Έγινε εισαγωγή από Γερμανία.
Πάντως το αμάξι παιδιά είναι η μέρα με την νύχτα. Καμία σχέση με πριν.

KSRXaris
16-11-25, 11:12
Θα σας στείλω ένα χαρτί σε φωτό που μου έδωσαν. Ο κινητήρας πάντως μου είπαν είναι καινούργιος και είμαι πολύ τυχερός γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα αυτός που είχα. Όντως είχε κάποια ρεταρισματα σχεδόν συνέχεια και check.

KSRXaris
16-11-25, 12:03
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2025/11/33db7188c85e45e2bf92a150e085df23-1.jpg (https://ibb.co/4ntvxvL5)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2025/11/b8157c48d35149c3aefc313768dcd1f3-1.jpg (https://ibb.co/7dGq3vWG)

nikos valvetronic
16-11-25, 15:49
Τι να πω και έμενα απίστευτο μου φαίνεται ειδικά από την Bmw που έχει ταλαιπωρήσει τόσο κόσμο με αστοχίες που δεν ανακαλούσε.
Μπράβο φίλε τυχερός, να το χαρείς το αμαξάκι σου!

dreamer
17-11-25, 10:09
καταρχην να το χαιρεσαι,εισαι πολυ τυχερος!

5-6000 εμενα μου ειχαν πει κανει ενας καινουριος.τα 12 χιλιαδες σχεδον ειναι μεγαλη διαφορα.αν ξερει καποιο απο τα παιδια να μας πει ποσο κοστιζουν τα εργατικα και καποια σχετικα παρελκομενα ανταλλακτικα και βγαινει τοσο το τελικο ποσο.εξω συνηθως ζητανε 1000-2000 για να βαλουν μηχανη αποτι ρωτησα.

KSRXaris
17-11-25, 11:19
Μίλησα σήμερα μαζί τους για να μου στείλουν αναλυτικά τι έκαναν και μου έστειλαν πάλι τα ίδια χαρτιά που σας έστειλα, χαχαχαχαχαχα
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2025/11/IMG1406-1.png (https://ibb.co/5x5FjCFN)

KSRXaris
17-11-25, 12:35
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το στρώσιμο του κινητηρα.
Χρειάζεται; Οδήγηση; Αλλαγή λάδια και φίλτρο πότε;

dreamer
18-11-25, 08:50
οδηγιες οτι σου πουν απο αντιπροσωπεια.
στην αρχη για καποια χιλ χαλαρα και αλλαγες σε χαμηλες στροφες , μην τις τεντωνεις.

για πρωτη αλλαγη λαδιων οι αποψεις μοιραζονται.αλλοι λενε κανε την πρωτη μετα τα 1000χμ ,αλλοι λενε μετα απο 1 χρονο,οτι σου πουν απο αντιπροσωπεια.

μετα αλλαγη λαδιων
1) εαν κανεις μισα μεσα στην πολη ,μισα σε αυτοκινητοδρομο ,καθε 7-8000 χιλ./1 χρονο
2) εαν κανεις παραπανω μεσα στην πολη κανε αλλαγη στα μισα ,κοντα στα 4- 5000χιλ το πολυ/ 6 μηνες
3) εαν κανεις περισοτερο αυτοκινητοδρομο πας μεχρι και 10.000 χιλ . χρονο το πολυ./1 χρονο

αυτα ειναι τα δικα μου στανταρ για αυτον τον πολυπαθη κινητηρα.
λαδια,επιλεγεις απο 0-30 εως 5-40
αλλαγες θα κανεις εξω σε συνεργειο δικο σου και να εισαι απο πανω του να βλεπεις.εαν σου δινουν εγγυηση και πρεπει να πας πρωτα για μια αλλαγη υποχρεωτικα
στην αντιπροσωπεια για να ισχυει η εγγυηση ,πανε για μια αλλαγη,ρωτα το ομως

bmw 5-30 μπουκαλι ,εαν το βρεις καλη τιμη απο εξω γιατι το τσιμπανε
motul 5-30 8100 xclean+
fuchs titan 5-30
mobil esp 5-30
shell helix plus 5-40
motul xcess 5-40

KSRXaris
18-11-25, 10:19
Καλημέρα. Θα ρωτήσω για την εγγύηση. Εδώ λαμια έχει κλείσει η αντιπροσωπεία κ υπάρχει μόνο το συνεργείο. Βέβαια υπάρχουν δυο τρία συνεργεία για bmw, ένα εκ των οποίων πηγαίνω εγώ και η πλειοψηφία κατόχων bmw.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου είπαν στην αντιπροσωπεία ποτέ να αλλάξω. Εγώ σκεφτόμουν εκεί στα 1000+ να πάω για να αλλάξω και τακάκια και φίλτρα γενικά.

dreamer
19-11-25, 08:35
καλημερα.μπορεις να ρωτησεις τηλεφωνικα,δεν χρειαζεται να πας απο εκει.κανε πρωτα ενα τηλεφωνο και στην μαμα στην αθηνα,αν και πιθανοτατα θα σε περαπεμψουν σαυτους.εφοσον ομως σε εξυπηρετησαν καλο ειναι να εχεις μια επαφη μαζι τους.οκ,μετα δεν θα πηγαινεις εκει για μικρο σερβις , αλλα διατηρησε μια επαφη μαζι τους,η αντιπροσωπεια βλεπεις οτι χρειαζεται καποιες φορες.ρωτα και τα συνεργεια τι θα σου πουν,αλλα ξεκαθαρισε το θεμα εγγυηση,να εισαι οκ με αντιπροσωπεια.αν και νομιζω οτι ειναι κινητηρας και οχι αυτοκινητο για να εχει εγγυηση.εγω θα ξεκινουσα με ενα τηλεφωνο με την μαμα εταιρεια στην αθηνα,το αφτερ σε-ιλς

KSRXaris
24-11-25, 16:51
Καλησπέρα αλάνια μου, εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Για να μην ξεχνιόμαστε, Hey, old buddy, old friend, old pal o' mine :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2025/11/8878160ce73d4ddcb7435307ffffac15-1.jpg (https://ibb.co/Mk1y0R5Z)

dreamer
25-11-25, 07:37
και τωρα θα σου πουν καινουριο νοξ,κανα 600αρι....

βαλε μια 100αρα βενζινη και πηγαινε εθνικη και ανοιξε το για 1 ωρα

αν στο ξαναβγαλει η΄τον φτιαχνεις η΄τον καταργεις.πριν τον αλλαξεις κανε αυτο το τεστ σε μηχανικο σου.

I would do three tests: A smoke test of the intake system, a backpressure test of the exhaust, and a crankcase vacuum test . You want to see no smoke, less than 2 psi backpressure at 2500-3000 rpm, and 3-6 inches of water for your vacuum reading. Any other results would indicate a problem. Find a good BMW shop that has a smoke machine, a pressure tester that screws into the primary 02 ports, and a slack-tube manometer.

KSRXaris
30-11-25, 08:12
Καλημέρα και Καλή Κυριακή σε όλους.
Έσβησα το check με ένα OBD Diagnostic Scanner, φούλαρα με 100άρα και μέχρι στιγμής όλα καλά.

dreamer
30-11-25, 09:06
ε ναι μετα απο 2 αλλαγες μπεκ,εχω καταλαβει οτι αμεσως μετα αναβει ο νοξ γιατι θελει προσαρμογη..εκει πεφτεις στην παγια που στηνουν για να τα οικονομησουν οι αντιπροσωποι και σου λενε αλλαγη νοξ.γνωστο κολπο.
μια χαρα θα ειναι,απλα μην ξεχνας τον πιο βασικο κανονα με αυτον κινητηρα.θελει καθε εβδομαδα ανοιγμα σε εθνικη για ενα μισαωρο με ψηλες στροφες να σπασει οτι καβουρνιλα πιανει μεσα στην πολη.ειναι ταξιδιαρικο αυτοκινητο,οχι πολης
παροτι 1600.

KSRXaris
01-12-25, 17:10
Μετά την αλλαγή λαδιών και φίλτρου εννοείτε! Ακόμη δεν το πολύ ζορίζω.

KSRXaris
03-12-25, 11:23
Καλημέρα στην παρέα. Λοιπόν, εχθές έκανα την αξιολόγηση που μου έστειλε η BMW και σήμερα με πήραν τηλέφωνο. Μου είπαν ότι στα 1500 με 2000 χιλιόμετρα να τους πάρω να κλείσω ραντεβού για να πάω να μου κάνουν αλλαγή ώστε να έχω τα δυο χρόνια εγγύηση.

eliasj
03-12-25, 16:31
Καλημέρα στην παρέα. Λοιπόν, εχθές έκανα την αξιολόγηση που μου έστειλε η BMW και σήμερα με πήραν τηλέφωνο. Μου είπαν ότι στα 1500 με 2000 χιλιόμετρα να τους πάρω να κλείσω ραντεβού για να πάω να μου κάνουν αλλαγή ώστε να έχω τα δυο χρόνια εγγύηση.

:thumbsup: Μηπως σας ενημερωσαν και για νεα ανακληση ξανα για το θεμα του αεροσακου? Με ενημέρωσε ο Σπανος σημερα οτι περιμενουν και νεα ανακληση για το ιδιο θεμα. Πριν απο ενα μηνα το πηγα για την πρωτη ανακληση! Ζητησα επισης πληρες ιστορικο service μεσω του κλειδιου και μου ειπαν οτι απλα δείχνει ημερομηνια service και οχι τις εργασιες. Απο την μια τους πιστευω απο την αλλη διαβαζω εδω οτι εχετε παρει μερικοί πληρες ιστορικο μεσω του κλειδιού. Το λεω αυτο γιατι ο προηγουμενος ιδιοκτήτης μου ειχε πει οτι ειχαν αλλαχτει τα μπεκ, στον Σπανο ειδαν οτι εχει αλλαχτει το 2 & 4 οχι το 1&3.

KSRXaris
03-12-25, 17:21
Ρίχνοντας τώρα μια μματιά εδώ
https://www.bmw.gr/el/topics/offers-and-services/personal-services/technical-campaign-finder.html μου έβγαλε
Δεν υπάρχει κάποια εκκρεμής τεχνική διορθωτική ενέργεια ή ανάκληση για το όχημά σας.
Εμένα μου άλλαξαν αερόσακο οδηγού μόνο. Σχετικά με το κλειδί, ναι, το έχω ακούσει και διαβάσει απο άλλους αλλά δεν γνωρίζω κάτι εγώ προσωπικά.