PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή ελαστικών run flat ή Απλά !!!

arisxios
20-08-25, 11:08
Καλημέρα σας για να μην κάνω δύο ερωτήματα για το ίδιο θέμα
Θέλω να αλλάξω ελαστικά σε ένα 116 ( του 2017 ) 205/55/16 και σε ενα Χ2 (του 2021) 225/45/19
Ο κατασκευαστής δίνει run φλατ εάν εγώ δεν βάλω run φλατ τι κερδίζω κερδίσω και τι χάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

The Ace
20-08-25, 15:39
Αν και έχει ερωτηθεί -και απαντηθεί- αρκετές φορές -και- εδώ μέσα αυτή η ερώτηση, η γρήγορη απάντηση είναι ότι με τα απλά ελαστικά κερδίζεις σε άνεση, θόρυβο (γενικά NVH) και φυσικά αριθμό επιλογών, ενώ χάνεις σε αντοχή και ασφάλεια. Το RFT θα σε φτάσει μέχρι το βενζινάδικο/βουλκανιζατέρ ότι και αν συμβεί, ενώ στο απλό θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου τρόμπα & kit επισκευής (και να ελπίζεις ότι θα μπορέσεις να το διορθώσεις). Επίσης μην ξεχνάμε και την επιλογή της ρεζέρβας (που δεν έχουν πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα), αλλά σου δίνουν την άνεση να το ζορίσεις περισσότερο και να έχεις μεγαλύτερη άνεση και peace of mind.

Εγώ ζορίζω όσο δεν πάει το Χ3 στους "δρόμους" της Τζιας, έχω ήδη 3-4 περιστατικά με μπαλώματα/μανιτάρια/μπαλόνια, αλλά και πάλι αποφάσισα να φύγω από RFT και να να πάω σε απλά ελαστικά, ακριβώς για να κερδίσω σε επιλογές, άνεση και ησυχία. Απλά έχω όλα τα απαραίτητα για επισκευή (που έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα), συν ρεζέρβα ανάγκης αν γίνει μεγάλο "κακό" (σκίσιμο)

BILL007
20-08-25, 20:19
Αν και έχει ερωτηθεί -και απαντηθεί- αρκετές φορές -και- εδώ μέσα αυτή η ερώτηση, η γρήγορη απάντηση είναι ότι με τα απλά ελαστικά κερδίζεις σε άνεση, θόρυβο (γενικά NVH) και φυσικά αριθμό επιλογών, ενώ χάνεις σε αντοχή και ασφάλεια. Το RFT θα σε φτάσει μέχρι το βενζινάδικο/βουλκανιζατέρ ότι και αν συμβεί, ενώ στο απλό θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου τρόμπα & kit επισκευής (και να ελπίζεις ότι θα μπορέσεις να το διορθώσεις). Επίσης μην ξεχνάμε και την επιλογή της ρεζέρβας (που δεν έχουν πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα), αλλά σου δίνουν την άνεση να το ζορίσεις περισσότερο και να έχεις μεγαλύτερη άνεση και peace of mind.

Εγώ ζορίζω όσο δεν πάει το Χ3 στους "δρόμους" της Τζιας, έχω ήδη 3-4 περιστατικά με μπαλώματα/μανιτάρια/μπαλόνια, αλλά και πάλι αποφάσισα να φύγω από RFT και να να πάω σε απλά ελαστικά, ακριβώς για να κερδίσω σε επιλογές, άνεση και ησυχία. Απλά έχω όλα τα απαραίτητα για επισκευή (που έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα), συν ρεζέρβα ανάγκης αν γίνει μεγάλο "κακό" (σκίσιμο)

:+1:0000000000

arisxios
22-08-25, 14:09
α επικρατέστερα που μου συστήνου σε R FLAT για την διάσταση 225/45/19 ειναι :
Bridgestone s001
Pirelli. PS4
Micheline pdp4

Κι σε Νορμάλ ελαστικά πάλι τις ίδιες εταιρείες

Τι θα μου προτείνατε από όλα αυτά;
Η χρήση τους άσφαλτο αν ποτέ βρεθεί χώμα για λίγο, ίσως ,μπορεί!!!

arisxios
22-08-25, 14:30
Μία διόρθωση τα Michelin είναι τα 5 όχι τα 4

The Ace
22-08-25, 15:54
Τι φοράει τώρα το Χ2 ? Λογικά φοράει PZero RFT, δεν είναι όμως ένα από αυτά που λες. Αν σου κάνουν, ξαναβάλε τα ίδια.
Και τα τρία που λες είναι tier-1, άρα όποιο και να βάλεις, καλό λάστιχο θα είναι.

arisxios
22-08-25, 17:27
Goodyear asimetrik 3 φοράει τώρα Τα οποία δεν τα έχει ανανέωση εταιρεία εδώ και χρόνια

dreamer
23-08-25, 00:19
Καλημέρα σας για να μην κάνω δύο ερωτήματα για το ίδιο θέμα
Θέλω να αλλάξω ελαστικά σε ένα 116 ( του 2017 ) 205/55/16 και σε ενα Χ2 (του 2021) 225/45/19
Ο κατασκευαστής δίνει run φλατ εάν εγώ δεν βάλω run φλατ τι κερδίζω κερδίσω και τι χάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

στον ασσο βαλε michelin pilot sport ,θα γινει αλλο αμαξι οδηγικα..σε αντοχη ειναι πολυ δυνατα αν και νορμαλ..σε αποδοση ,ονειρο.

gerry
23-08-25, 08:06
περυσι τοποθετησα michelin sport5 ειναι ωραια αλλα ******

dreamer
23-08-25, 08:21
και τι θελεις,σκληρα?

arisxios
23-08-25, 11:33
Αλλά ;;;

pilot
23-08-25, 19:57
Φοβερό ελαστικό το pilot sport αλλά λίγο “overkill” για 116! Βάλε pilot primacy και θα μείνεις ευχαριστημένος.

gerry
24-08-25, 07:25
ειναι μαλακη η γομα κ φαγωνονται πιο γρηγορα αλλα ειναι πολυ καλα,στο προηγουμενο post λογω τονισμου εβγαλε αστερακια

dreamer
24-08-25, 07:58
pilot sport 205/55/16 τα εχω πανω 4 χρονια ακριβως με 50.000 χιλ ...σε λιγο παω για αλλαγη.αντοχη,κρατημα πληροφορηση,μαλακά ,γρηγορο ζεσταμα ,το καλυτερο ελαστικο που εχω βαλει.ακομα και τωρα με τοσα χιλ...και εχουν ακομα ... κανω και ζωηρη οδηγηση
το εχω ξαναγραψει στο παρελθον ,ειναι απο τις καλυτερες αλλαγες που εκανα .

φιλος μου εχει τον καινουριο ασσο,τον προηγουμενο και εβαλε τα primacy,πιο σκληρα λιγο ,λιγοτερη πληροφορηση ,αντοχη δεν ξερει ειναι καινουρια,καλο κρατημα.

pilot primacy δεν νομιζω οτι υπαρχει,michalin primacy .

οποιο και να βαλεις απο τα 2 εισαι μια χαρα,ταιριαζουν πολυ στον ασσο με πισω κινηση.
τιμη σχεδον ιδια.

dreamer
24-08-25, 07:59
ειναι μαλακη η γομα κ φαγωνονται πιο γρηγορα αλλα ειναι πολυ καλα,στο προηγουμενο post λογω τονισμου εβγαλε αστερακια

να βαζεις τονισμο στην λεξη και θα την παρει,δες το δικο μου ποστ.

gerry
24-08-25, 09:06
λογω πρεσβυωπιας τα εκανα .......

pilot
24-08-25, 12:01
pilot sport 205/55/16 τα εχω πανω 4 χρονια ακριβως με 50.000 χιλ ...σε λιγο παω για αλλαγη.αντοχη,κρατημα πληροφορηση,μαλακά ,γρηγορο ζεσταμα ,το καλυτερο ελαστικο που εχω βαλει.ακομα και τωρα με τοσα χιλ...και εχουν ακομα ... κανω και ζωηρη οδηγηση
το εχω ξαναγραψει στο παρελθον ,ειναι απο τις καλυτερες αλλαγες που εκανα .

φιλος μου εχει τον καινουριο ασσο,τον προηγουμενο και εβαλε τα primacy,πιο σκληρα λιγο ,λιγοτερη πληροφορηση ,αντοχη δεν ξερει ειναι καινουρια,καλο κρατημα.

pilot primacy δεν νομιζω οτι υπαρχει,michalin primacy .

οποιο και να βαλεις απο τα 2 εισαι μια χαρα,ταιριαζουν πολυ στον ασσο με πισω κινηση.
τιμη σχεδον ιδια.

Αν έχουν ίδια τιμή φυσικά επιλεγεις pilot sport. Πάντως και τα primacy μια χαρά είναι, δεν γνωρίζω τι είδους ζωηρή οδήγηση κάνεις αλλά τα έχω δοκιμάσει σε Χολωμοντα και Σέρρες και δεν είχαμε κανένα θέμα. Αλλά και πάλι αν τα βρει ίδια τιμή εννοείται παίρνει το pilot sport.

dreamer
24-08-25, 12:22
στις γωνιες μπαινω χωρις πολυ φρενο και βγαινω με επιταχυνση,δεν παταω πολυ φρενο,τα ζοριζω στα πλαινα,σε ευθειες επιταχυνω νευρικα και παταω δυνατα τα φρενα.και γενικα οι δρομοι μου εχουν αρκετες στροφες.

καλα θα ειναι και τα primacy ,σε εναν μεσο οδηγο απλα θα ειναι ελαχιστα πιο σκληρα αλλα δεν θα καταλαβει και πολλα.ο φιλος μου που οδηγει χαλαρα μια χαρα τα βρισκει.αυτος φοβηθηκε τον ηχο στην ταμπελλα που εχει τις μετρησεις και δεν πηρε τα πιλοτ.
παρολο που του ειπα οτι ειναι σχεδον αθορυβα ακομα και με τοσα χιλιομετρα.

τα goodyear που ειχα εκαναν αρκετο θορυβο και καινουρια ,κατηγοριας primacy , αλλα οταν παλιωναν αν και ειχαν καλο κρατημα ακομα,γινοντουσαν ξερα και ακουγονταν παρα πολυ.

σαν την γομα της μισελιν στα καλα της ελαστικα δεν εχει.

pilot
24-08-25, 12:47
Εννοείται τα pilot sport είναι κορυφαία, καλά για θόρυβο οκ, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί, αυτά που φοράω τώρα κάνουν τόσο θόρυβο που νομίζεις πως χάλασε ρουλεμάν τροχού! Όσο για τα primary σε καμία περίπτωση δεν θα προβληματίσουν έναν νορμάλ οδηγό, τα έχω πιέσει στα όρια Σέρρες σε νορμάλ αυτοκίνητο.

The Ace
25-08-25, 08:45
Το Primacy είναι all-around, δεν είναι τόσο λάστιχο για γρήγορη οδήγηση. Από την άλλη, αν είσαι τέτοιος οδηγός, τότε Pilot είναι εγγύηση εδώ και χρόνια, όπως λέμε you cant go wrong με δαύτα. Eίναι η μοναδική σειρά που έχει διαβαθμίσεις μέχρι και για hypercars, track cars και επίτευξη ρεκόρ ;)

pilot
25-08-25, 17:28
Ρε παιδιά, 1600ρι έχει ο άνθρωπος και απ’ότι κατάλαβα νορμαλ οδηγάει, μια χαρά είναι και τα primacy και τα eco contact κλπ κλπ..

arisxios
26-08-25, 18:17
Στο 116 οπωσδήποτε θα μπουν run flat αλλά ποια ? Εχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από τους καταλόγους
Για το x2 το βλέπω για νορμαλ pilot

dreamer
26-08-25, 23:10
Στο 116 οπωσδήποτε θα μπουν run flat αλλά ποια ? Εχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από τους καταλόγους
Για το x2 το βλέπω για νορμαλ pilot

γιατι οπωσδήποτε ρανφλατ? δεν σου λεει τιποτα οτι εχουν αρχισει να εξαφανιζονται? αλλο αμαξι θα εχεις ενα βαλεις νορμαλ στον ασσο

arisxios
27-08-25, 16:20
Το οδηγάει το κορίτσι και δεν θέλω να έχει πολλά πολλά με αλλαγή ελαστικών τροχών και μπαλώματα !!!