PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή μοτερ βεντιλατερ καλοριφερ Blower motor replace DIY Ε61

KiNG
11-09-22, 08:51
Αυτό το DIY ηταν καθαρά απο ανάγκη εγω βιάζομαι θελώ να πάω ταξίδι με καύσωνα έξω και το κλιματιστικό δεν λειτουργεί.

Η αντιπροσωπία πουλάει το μοτερ 280 ευρώ, αναμονή 10+ ημέρες για τοποθέτηση γιατι ο ηλεκτρολόγος δεν εχει ραντεβού και διάφορες τετοιες ανοησίες ισως και να μην ήθελαν να ασχοληθούν.

Οπότε δεν είχα άλλη επιλογή.

Το μόνο μοτέρ που βρήκα διαθέσιμο για άμεση αγορά ήταν ενα Valeo 70 ευρώ και μου πήρε αρκετές ώρες να το αλλάξω γιατι χρειάζεται πολύ λύσιμο για να φτάσεις στο μοτέρ...

Δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες θα βάλω μια ενδεικτικά γιατι το Youtube ειναι γεμάτο με DIY οδηγούς και εγω ενα τέτοιο ακολούθησα. Ειναι ο ποιο αναλυτικός που υπάρχει.

https://www.youtube.com/watch?v=lgtgm9RtjoE

Εκεί στο βάθος πίσω απο το μαυρο πλαστικό βρισκεται το μοτερ...

45837

KiNG
11-09-22, 09:13
Εσείς που πάτε για επισκευές Αθήνα?
Ειναι κάποιες στιγμές που δεν ξέρω που να πάω...
Η αντιπροσωπία πανάκριβη.. Τα συνεργεία αγοράζουν ενα ανταλλακτικό 50 ευρώ και στο πουλάνε 150.
Σε αυτη την περίπτωση εναλλακτικά δεν ήξερα που να πάω...
Ενας ηλεκτρολόγος εδω στη γειτονιά μου ειπε εχω πολύ δουλειά δεν μπορώ και αν τον περιμένω 200 ευρω εργατικά

iliasb
11-09-22, 18:19
Άστα, είναι πονεμένη ιστορία τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ, και θέλουν βγάλσιμο ταμπλό 250€ μου ζητάνε, και την ησυχία τους χωρίς να τους βιάζω!!! Το ερώτημα είναι, θα τρίζουν μετά τα πάντα? Θα δουλεύουν κανονικά τα πάντα?
Κανένας δεν μπορεί να δώσει απάντηση, σε αυτές τις ερωτήσεις!!!

BILL007
12-09-22, 21:34
Άστα, είναι πονεμένη ιστορία τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ, και θέλουν βγάλσιμο ταμπλό 250€ μου ζητάνε, και την ησυχία τους χωρίς να τους βιάζω!!! Το ερώτημα είναι, θα τρίζουν μετά τα πάντα? Θα δουλεύουν κανονικά τα πάντα?
Κανένας δεν μπορεί να δώσει απάντηση, σε αυτές τις ερωτήσεις!!!

Την απάντηση την ξέρεις νομίζω... Ναι θα δουλεύουν τα πάντα και ΝΑΙ θα τρίζουν τα πάντα.
Σε αυτοκίνητα +10ετίας δε υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις, εκτός και αν δεν τα βλέπει το φως του ήλιου και έχουν 10.000 χιλιόμετρα :)