PDA

Επιστροφή στο Forum : Midlife crisis management…

Stamatis
05-08-22, 19:25
Για να δουμε λοιπον…
Τι καναμε μεχρι τωρα…
Στα 25 πηρα Ε21 κουπε.
Στα 35 πηρα Ε36 κουπε
Στα 40 πηρα Ε46 σενταν
Στα 45 πηρα Ε88 καμπριο
Στα πενηντα μπερμπαντεψα και πηρα SLK 350 (δεν θα το ξανακανω)
Τωρα πανω στο ανθος της μεσης ηλικιας, ατενιζοντας τα 55 με τρομο, προσπαθησα να ξεπερασω το γκριζαρισμα με ενα Mini Cooper, ενα F40 και αρχισα τα βαρια ναρκωτικα ψαχνοντας το ιδανικο 750.
Ενδιαμεσα σκεφτηκα να βρω γκομενα (βαριεμαι και που το σκεφτομαι) και να αρχισω πιλατες ή γιογκα.
Εκει που ημουν λοιπον στη σταση «ανθος του λωτου» και αρχισαν να πονανε γαμπες, μεση, αυχενας και μπρατσα, σκεφτηκα και λεω… ρε δεν παιρνεις και ενα Ζ3 να σπασουνε τα αλατα;
Ε…. Συσκευθηκα με τον εαυτο μου, τα βρηκαμε και να… σε λιγες μερες θα σας μοστραρω ενα ΖιταΤριο με μπΙλοκε, Εμ Πακ, πιτσιλιστηρια στα φαναρια και πανω απο ολα «bbs, λευκα φλας και χαμηλωμα».
Αντε… το καναμε και αυτο…
Ελπιζω στα 60 να εχω ακομα διαθεση και να το τερματισω με εκεινο το γ@μημενο το 750 που θα ειναι και «συλλεκτικο» (ντεμεκ) τοτε…

Βαστατε τοιχο, θα ζμπρωξω γερα….

Καλες διακοπες σε ολους.

GiannisRob
05-08-22, 20:19
Ε…. Συσκευθηκα με τον εαυτο μου, τα βρηκαμε και να…

Για αρχή, πρέπει να σου πω να συσκεύθεσαι με τον εαυτό σου με μέτρο, γιατί η πολλή σύσκεψη τυφλώνει.

Δεύτερον, καλορίζικο και καλοτάξιδο να ευχηθώ.

Τρίτον, θύμισε μου σε ένα εξάμηνο να σε ρωτήσω πόσες φορές το κόστος απόκτησης έχεις ήδη δαπανήσει σε δαύτο.

Stamatis
05-08-22, 20:30
Για αρχή, πρέπει να σου πω να συσκεύθεσαι με τον εαυτό σου με μέτρο, γιατί η πολλή σύσκεψη τυφλώνει.

Δεύτερον, καλορίζικο και καλοτάξιδο να ευχηθώ.

Τρίτον, θύμισε μου σε ένα εξάμηνο να σε ρωτήσω πόσες φορές το κόστος απόκτησης έχεις ήδη δαπανήσει σε δαύτο.
Ευχομαι να μην ξεπερασω το κοστος αποκτησης καθως παιρνω ενα απο τα πιο ακριβα που κυκλοφορουν και κυριως το πιο καλο που βρηκα.
Προσθηκες δεν σκεφτομαι να κανω εκτος απο ενα χαρντοπ και ισως (πολυ ισως) ενα blaupunkt απο αυτα που δειχνουν σαν παλια αλλα ειναι μοντερνα με πλουντουφ βιτζιεη και αυτα τα εξαποδω που το συνδεουν με κινητο κτλ.
Δεν θα το πειραξω παραπανω.

(Ελπιζω).

GiannisRob
05-08-22, 20:42
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323756021-bmw-z3

Αυτό πήρες;

Stamatis
05-08-22, 20:55
Μμμμμμμμμμ

PetrosD
05-08-22, 23:30
Για να δουμε λοιπον…
ενα F40

Άει σιχτίρ, 2 εγκεφαλικά έπαθα μέχρι να καταλάβω ότι πρόκειται για BMW...
:th_Laie_67-1:

Stamatis
06-08-22, 08:36
Καλη φαση.
Τι εχεις για καθημερινο αμαξι?
Εεε τιποτα μωρε. Ενα f40…..

BILL007
06-08-22, 12:16
Καλη φαση.
Τι εχεις για καθημερινο αμαξι?
Εεε τιποτα μωρε. Ενα f40…..

Το μονο F40 που ξέρω εγώ είναι αυτό

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2022/08/Ferrari20F4020icon14-1.jpg

Οι κωδικοί της BMW είναι ακυροι! :th_Laie_67-1:

Ζ3!!! Αλλη ιστορία αυτή για γέλια και για κλάματα στην Ελλάδα.

Τωρα απο 750 σε Ζ3 ειναι λίγο κάπως, αλλά μεγειές!! ΒΓΑΖΕ ΓΟΥΣΤΑ! :D :D

Stamatis
06-08-22, 13:06
Η ιστορια 750 στην Ελλαδα Βασιλη, ειναι μονο για κλαμματα, οποτε ας παμε σε κατι που εχει και λιγο γελιο.

BILL007
06-08-22, 13:15
Η ιστορια 750 στην Ελλαδα Βασιλη, ειναι μονο για κλαμματα, οποτε ας παμε σε κατι που εχει και λιγο γελιο.

Φαντάζομαι... Οτι θα υπάρχει προς πώληση θα ειναι μόνο για "ΓΝΩΣΤΑΙΣ" και τύπους που "ΞΑΙΡΟ ΤΗ ΠΟΥΛΑΟ"...

Have fun με τη Ζέτα! Oτι πρέπει για καλοκαίρι και Ελλάδα!

Stamatis
06-08-22, 13:42
Για «σειλαικταις» και βαλε…
(Το τι τσιμεντοκολα και ταϊραπ ειδα δεν φανταζεσαι).

BILL007
07-08-22, 01:23
Για «σειλαικταις» και βαλε…
(Το τι τσιμεντοκολα και ταϊραπ ειδα δεν φανταζεσαι).

:no::crying::crying::doh:

VanVIC
07-08-22, 19:06
...
Δεν θα το πειραξω παραπανω.

(Ελπιζω).

Πρόεδρε καλώς ήρθες στο club, καλές βόλτες !
Οσο για τις δηλώσεις περί "μη πειράγματος" ... μην ορκίζεσαι.
:whistle:

ΥΓ: Ελπίζω να φοράει M52 / Μ54 series

Stamatis
07-08-22, 21:35
Οσο για τις δηλώσεις περί "μη πειράγματος" ... μην ορκίζεσαι.
:whistle:
Thanks!
Πειραγμα θα πεσει σε Ε30 αποκλειστικα.
Ειναι στο σχεδιο.
Αλλα πιο μετα.

Χρίστος
08-08-22, 01:42
Σταματη καλη πομαδα για τα μαλλια να παρεις (ζελε δε προτεινω θα φανει γρηγοροτερα το σκαλπ με δαυτα).

Αυτα τα ζετρια δε κρατανε καθολου αερα εκτος καμπινας και θα χρειαστεις τη φρατζα στη θεση της για τις βινταζολαγνες γκομενες.

Stamatis
08-08-22, 07:56
Χαχαχαχ, θα φοραω καπελακι «γκανγκστα» λοξα, εχω παραγγειλει και χρυσες αλυσιδες για το λαιμο.
Για σκεψου τωρα τι θα βαλουμε στο CD43 για να συνδεθει με πλουντουφ με το iphone.
Dension? Τι προτεινεις;

VanVIC
08-08-22, 12:43

Για σκεψου τωρα τι θα βαλουμε στο CD43 για να συνδεθει με πλουντουφ με το iphone.
Dension? Τι προτεινεις;

Αν υπάρχει είσοδος ήχου «καρφί» και usb για ρεύμα, TUNAI Firefly, θα εκπλαγείς !
Dension έχω συνδεδεμένο στο Becker στο Ζ3 αλλά όταν το ξανακυκλοφορήσω, θα το ξηλώσω και θα βάλω το ανωτέρω, μαζί μ´ένα TUNAI Button.
Πολύ πιο οικονομική υλοποίηση και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Stamatis
08-08-22, 14:10
Δεν εχει τετοια πραγματα το blaupunkt.
Μονο εξοδο για σιντιερα.
Θα δουμε… κατι θα βρεθει.

GiannisRob
08-08-22, 16:16
Εγώ στο Ε39 έβαλα έναν αντάπτορα για aux/usb από την incarconnections και είμαι απίστευτα ευχαριστημένος. Το ίδιο μπλιμπλίκι είχα βάλει πριν μερικά χρόνια στο S60 και δουλεύει μια χαρά. Δες εδώ:

https://www.incarconnections.co.uk/bmw-aux-input-adapters-aux-cable.html

Stamatis
08-08-22, 17:29
Θα το δω και αυτο.

Και παμε στην επομενη ερωτηση.
Αυτα εχουν μια υποδοχη obd εμπρος με 21 πιν και μια μεσα με 19
Ο ανταπτορας μου διαβαζει την 19ρα και μπορω να διαβασω και την 21 με το καλωδιο που κανει τα 21-19
Μηπως με ενα βυσμα 21 ομως «βλεπει» περισσοτερα πραγματα στ αμαξι;
Ψαχνω αλλα δεν βρισκω πολλες πληροφοριες.

BILL007
08-08-22, 20:22
Θα το δω και αυτο.

Και παμε στην επομενη ερωτηση.
Αυτα εχουν μια υποδοχη obd εμπρος με 21 πιν και μια μεσα με 19
Ο ανταπτορας μου διαβαζει την 19ρα και μπορω να διαβασω και την 21 με το καλωδιο που κανει τα 21-19
Μηπως με ενα βυσμα 21 ομως «βλεπει» περισσοτερα πραγματα στ αμαξι;
Ψαχνω αλλα δεν βρισκω πολλες πληροφοριες.

Δε παρακολουθείς το φόρουμ και θα σου βάλω απουσίες! :th_Laie_67-1:

Διάβασε εδώ μερικά posts να δεις τα υπέρτατα ηλεκτρικά του Z3! Yπέροχες ιστορίες :p

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2024&page=6

nikos valvetronic
08-08-22, 21:36
Τώρα μας τα χάλασες...Απο την μια μας τιμά που μοιράζεσαι την κρίση ηλικίας που περνάς αναζητώντας στήριξη (άλοθι το λέμε κανονικά) για τις επιλογές σου
και μια που στρώσαμε το Jaguar του Nik θα ακολουθούσε ένα θέμα που θα ζέσταινε τις κρύες νύχτες του χειμώνα με διπλά ντιστριπιτέρ και διπλά MAF και τώρα μας
πετάς το Ζ3 (Μ43 κιόλας) και μας χαλάς το όνειρο.Νταξ..τι να πω?

BILL007
08-08-22, 23:04
και μας χαλάς το όνειρο.Νταξ..τι να πω?

ΕΝΝΝΝΟΟΟΧΟΟΟΣΣΣ!!!! :th_Laie_67-1:

Stamatis
08-08-22, 23:25
Το Δεκεμβριο που θα εχε κρυωσει ο καιρος θα αναψω τζακι και θα σας καλεσω να μελετησουμε το προτζεκτ Ε30 Μ3 look με M50B25.

Stamatis
08-08-22, 23:31
Οσο για το obd, η λυση ειναι μια…

Stamatis
27-08-22, 12:50
Και επισημα πλεον, πουροτεκνος.

dark knight
27-08-22, 12:58
Καλοριζικο και καλοταξιδο. Τετοιο ομορφο, δυναμικο και σπορ σχεδιο σε αυτοκινητο δεν θα ξαναδουμε. Αξιο bond car! Ειδικα με τα καινουροα ηλεκτρικα που μοιαζουν με ακατο απο το star trek enterprise

S8N
27-08-22, 13:44
Μεγειά, καλοτάξιδο να είναι και να σου προσφέρει αμέτρητες στιγμές οδηγικής απόλαυσης!

Ασχετο, το χαλί πίσω το πουλάς; Ζίγκλερ είναι;

Stamatis
27-08-22, 16:09
Το χαλι μου το εφερε η Δεσποινα για να το στρωνω το χειμωνα να παρκαρει το Ζητα.
Το εχουν υφανει Περσιδες παρθενες μαδωντας το εφηβαιο τους και τα κροσια ειναι απο μουστακι Τουρκαλας της Αγκυρας.

GiannisRob
27-08-22, 17:18
Το χαλι μου το εφερε η Δεσποινα για να το στρωνω το χειμωνα να παρκαρει το Ζητα.
Το εχουν υφανει Περσιδες παρθενες μαδωντας το εφηβαιο τους και τα κροσια ειναι απο μουστακι Τουρκαλας της Αγκυρας.

Κρίμα που θα λερωθεί με λάδι από τις μύριες όσες διαρροές που έχει ή/και θα αποκτήσει το Ζήτα.

Καλορίζικο το αμάξι, και λυπάμαι για το χαλί.

S8N
27-08-22, 17:29
Πιο εύκολα θα καθαρίσει το χαλί από τα λάδια παρά οι πλάκες Καρύστου που έχει στο δάπεδο.

GiannisRob
27-08-22, 17:50
Δάπεδο γκαράζ από πλάκες Καρύστου και BMW δεκαετίας του '90 δεν είναι συμβατά Άρη. Λίγο ακόμα και θα το παρκάρει πάνω στο λευκό του καναπέ.

Αν και, ως άνθρωπος που χρησιμοποιεί ως γενικό καθαριστικό στο σπίτι το καθαριστικό φρένων, θεωρώ ότι όλα καθαρίζουν με κάτι.

Kostas_1
27-08-22, 18:26
Αντε καλοτάξιδο!
Ωραιο φαινεται.

Stamatis
27-08-22, 18:45
Δάπεδο γκαράζ από πλάκες Καρύστου και BMW δεκαετίας του '90 δεν είναι συμβατά Άρη. Λίγο ακόμα και θα το παρκάρει πάνω στο λευκό του καναπέ.

Αν και, ως άνθρωπος που χρησιμοποιεί ως γενικό καθαριστικό στο σπίτι το καθαριστικό φρένων, θεωρώ ότι όλα καθαρίζουν με κάτι.

Αφου δεν ερχεστε να κανετε μια μελετη να ξεμπαζωσω τις γαμωπλακες.
Να βαλουμε ενα ωραιο πλακακι να το πλενω κιολας.

S8N
27-08-22, 19:03
Τι μελέτη χρειάζεται δηλαδή να βγάλεις τις πλάκες; Κομπρεσέρ χρειαζεται, έναν κάδο και μετά τσιμεντοκονία.

Σιγά μην κάνουμε και Γεωτεχνική μελέτη.

Stamatis
28-08-22, 00:08
Την τελευταια φορα που δοκιμασα αν θυμασαι, εψσχνα ηλεκτρολογο, υδραυλικο και χτιστη. Περναει απο κατω ολη η υδραυλικη του σπιτιου.
(Στους 5 ποντους).
Σηκωμα θελω οχι κατεβασμα.

dreamer
28-08-22, 08:03
:hystericalbs1::hystericalbs1::popcorn:

ειστε για δεσιμο και οι τρεις!!!

S8N
28-08-22, 12:36
Καλά, δεν έχεις και ενδοδαπεδια θέρμανση ρε μπρο. Κάνα φρεάτιο αποχέτευσης θα έχεις, άντε και καμιά παροχή.

Τώρα που θα στάζει λάδι, βαλβολινες, παραφλου και υγρό υδραυλικού τιμονιού η Ζετούλα, θα μας θυμηθείς.

Stamatis
28-08-22, 13:45
Και μετα γκρινιαζεις πως υπαρχει αναδουλεια.
Εδω σε παρακαλαμε να ερθεις να αρμεξεις πενηνταρικα και εσυ αρνεισαι
Τσκ τσκ.

PetrosD
28-08-22, 14:28
Μόνο το δικό μου δε στάζει λάδι; :thumbsup:

gnx
28-08-22, 18:49
Σταμάτη, πήγαινε το χαλί στο Ρέλλα να σου φτιαξει πατάκια να βυθιζεται μεσα η φτέρνα.

GiannisRob
28-08-22, 18:50
Μόνο το δικό μου δε στάζει λάδι; :thumbsup:

Γιατί; Δεν έχει μείνει καθόλου μέσα;

PetrosD
28-08-22, 19:06

:th_Laie_67-1:

Όταν έρθεις Αθήνα, θα τιμωρηθείς με τον τρόπο που σου αξίζει! :hystericalbs1:

S8N
28-08-22, 20:06
Αποκλείεται να έχω γκρινιάξει για αναδουλειά. Για το αντίθετο μαλλον!

S8N
28-08-22, 20:10

Μέσα έπεσες. Δύο φορές έχει κολλήσει το κάρτερ.

PetrosD
28-08-22, 20:25
Και μία το άλλαξα.

Stamatis
28-08-22, 20:30
Αποκλείεται να έχω γκρινιάξει για αναδουλειά. Για το αντίθετο μαλλον!
Εδω εχεις ενα δικιο. Οντως.
Αλλα ας μεινουμε στο θεμα μας.
Θελω να φτιαξουμε τη ραμπα και το δαπεδο.
Χρονια τωρα.

S8N
28-08-22, 20:52
Καμία φωτογραφία από τη Ζέτα θα βάλεις;

Είπες στον κόσμο πως ειναι μια σπάνια SE με σπορ καθίσματα και εργοστασιακό Torsen? Και πολύ φορτωμένη;

Stamatis
28-08-22, 21:08
«fool» extra που λενε και στις αγγελιες.
Να μια τωρα που μολις γυρισα απο φιλικο πατηματακι με τον Μπαμπη τον Μπιστολα με το GLX κιταρισμενο στα 72 και εξατμιση hlubas racing.
Μου εριξε δυο καροτσες το παπι. Αυριο παω για νιτρα στον Σαλια.

PetrosD
28-08-22, 22:59
Πρόσεχε με τα παπιά. Φήμες λένε ότι Ε30 έχει σπάσει σασμάν σε κόντρα με στρογγυλοφάναρο.

jannisa
29-08-22, 12:06
Καλοταξιδο Σταμ, πολλαν μπιουτιφουλ.
Και δειχνεις ηδη 25 χρονια νεοτερος, εβγε.

vagmag
29-08-22, 19:01
Καλοτάξιδο !
Καλές βόλτες

VanVIC
29-08-22, 20:06
Πρόεδρε καλορίζικο, καλοτάξιδο !
Με τις ζάντες αυτές μπορείς να φτιάξεις ακόμα πιο ωραία εμφάνιση προφίλ.
Τις νικελ λεπτομέρειες πιστευω ΔΕΝ τις θές...
Υποθέτω πως θα θές ήχο straight-six M54, φοριέται στο δικό σου που έχει τα "πιο φρέσκα" ηλεκτρικά των Ζ3.
Τζαστ σεϊνγκ :whistle:

Stamatis
29-08-22, 20:24
Δεν με τρελαίνουν τα νικελ, αλλα ετσι βγηκε, οποτε θα τα κρατησω.
Το μοτερ θα σκεφτω, ακομα ειμαι στα πρωτα μελια Βαγγελη.
Ευχαριστω δια τας ευχας!

VanVIC
29-08-22, 21:19
Να ξέρεις, υπάρχει μάστορας που μπορεί να σου φτιάξει το τιμόνι με μεγαλύτερο πάχος, άψογα !
Μιλάμε για απ'ευθείας επαφή με τον άνθρωπο που θα το φτιάξει.

dreamer
31-08-22, 08:26
καλοταξιδο φιλε και αστους να λενε ..επειδη ειμαστε κοντα στην ηλικια (εγω βεβαια την crisis την ειχα απο παντα σε καθε ηλικια) ηθελα ενα τετοιο απο τοτε που βγηκε,αν εισαι πραγματικος λατρης αυτοκινητου πρεπει στην ζωη σου να αποκτησεις ενα ροστερ! αυτο η' το z4 Ε89..το χρωματακι ειναι το σωστο! καλες κοντρες και πολλες κατακτησεις στις παραλιες:hystericalbs1:

Stamatis
30-10-22, 12:26
Ηρθε και το hardtop.
Απο Αγγλια παρακαλω.
Οτι υπαρχει εδω για πουλημα ειτε ειναι ταλαιπωρημενο ειτε σε εξωπραγματικη τιμη.
Μαζι ηρθαν οι βασεις για την εγκατασταση και η καλωδιωση με τον διακοπτη για την αντισταση στο τζαμι.
Για να μπει επανω ειναι πακετο αν δεν εχει προετοιμασια ηδη το αυτοκινητο. Ξηλωνεις σχεδον το μισο πισω μερος της καμπινας.
Προς το παρον απλα τη φορεσα. Ρυθμισεις για τελεια εφαρμογη, ηλεκτρικα και διακοσμητικα το επομενο σουκου. Δεν εχω αλλο κουραγιο.
Απλα αναρωτιεμαι, την αφηνω μαυρη η τη βαφω ασημι και αυτη…
Δεν εχω αποφασισει.

Stamatis
30-10-22, 12:41
Επιπλεον, εγινε και ενα καλο καθαρισμα στο εσωτερικο, πλυσιμο, γαλακτωμα, αλοιφη συντηρησης…
Γενικα πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα αυτη. Ειναι σε αριστη κατασταση.
Τα επομενα βηματα ειναι
Εγινε παραγγελια ενος ακομα κλειδιου (εχει δυο απο τα παλια, θα παρω ενα ακομα στυλ ρομβος)
Ερχονται ηδη τα «βιβλια» του με το ντοσιεδακι τους
Δυο χαλακια γνησια στις ζελατινες που βρηκα oem στη Λιθουανια (μεγαλη μπεμβεδομανα η Λιθουανια)
Ενα καλυμα της πανινης κουκουλας για οταν ειναι κλειστη (το βρηκα στην Ιταλια) και εφαγα καλη δαγκωνια απο τον πωλητη
Και επειδη το γουσταρω τρελλα οπως ειναι, αναρωτιεμαι αν θα αντεξω το χειμωνα χωρις προτζεκτ και δεν παρω και κανα Ε30 να του βγαλω τα ματια.

nikos valvetronic
30-10-22, 15:10
ΤζιτζιΛοΝΝι είναι
Εγώ θα το άφηνα μαύρο το top.
Μπορείς κάλλιστα να ασχοληθείς με χειρηστήρια στο τιμόνι που φαίνεται ολίγον ορφανό.
Δέχεται τον πιλότο ατο τιμόνι ή θέλει το λεβιεδάκι το Ζ Σταμάτη ?

Stamatis
30-10-22, 17:13
Ολα μπαινουν. Και πιλοτος και χειριστήρια. Δεν εχω αποφασισει ακομα οκως τι τιμονι θα ηθελα. Και αυτο μου αρεσει… και το M5E39 με τις τρεις ακτινες… δεν ξερω ακομα.

GiannisRob
30-10-22, 19:11
^ Αυτό το τιμόνι, είναι λες και το πέρασες αμμοβολή. Αν θες να βάλεις αυτό, να βρεις ένα καλύτερο.

Πάντως το 3άκτινο από Ε39 νομίζω ταιριάζει καλύτερα!

Stamatis
31-10-22, 07:37
Οχι ρε. Σαν αυτο. Οχι αυτο.

PetrosD
31-10-22, 15:53
Κι εγώ συμφωνώ να την αφήσεις μαύρη. Είναι ωραία η διχρωμία.

Stamatis
31-10-22, 18:53
Κι εγώ συμφωνώ να την αφήσεις μαύρη. Είναι ωραία η διχρωμία.
Και θα μου ερθει και φτηνοτερα….

GiannisRob
31-10-22, 18:58
Και θα μου ερθει και φτηνοτερα….

Το σάβανο δεν έχει τσέπες....

Stamatis
31-10-22, 20:18
Κανω οικονομια, θελω να παρω και ενα εψιλο τριαντο να το κανω τριο εικοσιπεντο. Το Ζ λυπαμαι να το πειραξω. Θα ξεχαρμανιασω στο τριανταρι.

GiannisRob
31-10-22, 21:53
Κανω οικονομια, θελω να παρω και ενα εψιλο τριαντο να το κανω τριο εικοσιπεντο. Το Ζ λυπαμαι να το πειραξω. Θα ξεχαρμανιασω στο τριανταρι.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω αυτό, αλλά αυτό είναι η πιο ώριμη προσέγγιση.

Πρόσφατα είπα το ίδιο στη σύντροφο, ότι πρέπει να πάρω ένα Ε30 για να παίζω, γιατί το Ε39 έχει αναβαθμιστεί σε εργαλείο δουλειά (ταυτόχρονα το S60 υποβαθμίστηκε σε έπιπλο που μαζεύει σκόνη στην αποθήκη). Μου απάντησε ότι πρώτα πρέπει να πάμε σε μεγαλύτερο σπίτι, να παντρευτούμε, να κάνουμε παιδιά, να τακτοποιήσουμε τα πεθερικά, να τους φάμε την κληρονομιά και μετά, αν μπορώ ακόμα να σταθώ στα πόδια μου χωρίς πι, τότε θα μου επιτρέψει να πάρω Ε30. Επίσης μου είπε ότι αν σκοπεύω να σκοτωθώ, μπορώ να το κάνω χωρίς να αδειάσω τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς πρώτα.

Αν υπάρχει τρόπος να παρακάμψει κανείς τα παραπάνω, παρακαλώ ενημέρωσε με.

nik200
01-11-22, 06:59
ΜΗ ΒΙΑΖΕΤΕ ΔΥΣΜΟΙΡΑ Ε30...τώρα που έχουν και αξία να δω τι θα χαλάσετε...

Υγ..σοφός ο Νικόλας από το 2011...

PetrosD
01-11-22, 19:56
Δεν είναι σκοτώστρες τα Ε30 πες της.

nik200
01-11-22, 20:29

Για τον μέσο οδηγό το ε30 είναι σχεδόν δολοφονικό όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα...το εννοώ :th_Laie_67-1::whistle::whistle:

The Ace
01-11-22, 20:33
Για τον μέσο οδηγό το ε30 είναι σχεδόν δολοφονικό όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα...το εννοώ :th_Laie_67-1::whistle::whistle:

Αντίστοιχα με RX7 (FC και FD) ? Mηδέν ηλεκτρονικά και 200-240+ άλογα στους πίσω τροχούς, ευτυχώς που ήταν πολύ ωραία ζυγισμένα (ειδικά το FD), κρίμα που δεν κράτησα κανένα τους thumb

nik200
01-11-22, 20:54
Αντίστοιχα με RX7 (FC και FD) ? Mηδέν ηλεκτρονικά και 200-240+ άλογα στους πίσω τροχούς, ευτυχώς που ήταν πολύ ωραία ζυγισμένα (ειδικά το FD), κρίμα που δεν κράτησα κανένα τους thumb

Πολύ ανώτερα αμάξια από ένα απλό ε30..το ε30 μαμά είναι επιεικώς χάλια..και πολύ πιο επικίνδυνο από τα παραπανω θεωρώ.. το fc σαν όρια θα το έθετα σαν ε36 και το fd πραγματικα αρκετά παραπάνω...αδικούνται both από τα μοτέρ τους...άνετα σήκωναν πολύ παραπάνω δυναμη σε αντίθεση με το ε30 που τερματίζει στα 250-300ps...

nik200
01-11-22, 20:59
Σημείωση...για να μη νομίζετε ότι αδικώ τη μάρκα μας..απλά να υπενθυμίσω ότι τα rx είναι αμιγώς sport αμάξια και όχι σεντάν και κουπέ που παριστάνουν τα sport αμαξια...όπως καταλαβαίνετε το προφανές είναι το sport αμάξι να είναι καλύτερο.. το θαύμα είναι ένα απλό αμάξι όπως μια 3αρα να ακολουθεί τετοιες κατασκευές που θυσιάζουν άνεση χώρο και πολλά πολλά αλλα για να είναι sport!!!

The Ace
01-11-22, 21:02
Μια χαρά ήταν τα 13B και σήκωναν αρκετά αλογάκια, απλά τα έσπαγαν είτε άσχετοι (τύποι του στυλ "τι, θέλει και λάδι ?") είτε πειράζοντάς τα χωρίς να ξέρουν τι κάνουν (ειδικά τα FD)

Το FC το είχα φτάσει κοντά 250 (200+ τροχό) με DIY mods (εξάτμιση, cold-box, intake elbow και manual controller), κανένα πρόβλημα με μοτέρ, ο συμπλέκτης την είχε ακούσει γερά όμως :D
Το FD ήταν 280+ αλλά στα τελευταία του από συμπίεση (5,5 τις καλές μέρες) οπότε δεν μπορούσε να προβληματίσει παρά μόνο στις ευθείες

Stamatis
01-11-22, 21:07
Ειχα Ε21. Εχω παρει αρκετες κρυαδες απο εκεινο. Και ημουν και νεος και αμυαλος.
Αν φτιαξω το 30αρι που σκεφτομαι, σαφως και θα ειναι show car και οχι για να μου αποδειξω ποσο ευκολα μπορω να πεθανω.
Πανε οι εποχες που ετρεχα.
Ιδανικα, θα ηθελα ενα πρασινο κυπαρισσι κουπε με καφε δερμα, καφε ουρανο και χρυσες bbs με ασημι στεφανι.
Ολο mpack μεσα εξω και μια φθινοπωρινη Ναυπακτια να με περιμενει…

GiannisRob
01-11-22, 22:51

Ο αδελφός της έχει βγάλει ολική τουλάχιστον δύο. Έπρεπε να τα ρωτήσω αυτά στο πρώτο ραντεβού θα μου πεις, και θα έχεις και δίκιο, αλλά πρωταρχικός στόχος εκείνη τη μέρα ήταν ξεκάθαρα άλλος. Επίσης έπρεπε να ρωτήσω αν ξέρει τάβλι. Μερικές μέρες αργότερα, έφαγα τον μεγαλύτερο εξευτελισμό της ζωής μου σε μια παρτίδα στριπ τάβλι, όπου έχω μείνει με το σώβρακο και εκείνη ήταν ακόμα με το μπουφάν.

PetrosD
01-11-22, 23:09
Αχαχαχαχαχαχα!!!!

dark knight
02-11-22, 14:38
Ειχα Ε21. Εχω παρει αρκετες κρυαδες απο εκεινο. Και ημουν και νεος και αμυαλος.
Αν φτιαξω το 30αρι που σκεφτομαι, σαφως και θα ειναι show car και οχι για να μου αποδειξω ποσο ευκολα μπορω να πεθανω.
Πανε οι εποχες που ετρεχα.
Ιδανικα, θα ηθελα ενα πρασινο κυπαρισσι κουπε με καφε δερμα, καφε ουρανο και χρυσες bbs με ασημι στεφανι.
Ολο mpack μεσα εξω και μια φθινοπωρινη Ναυπακτια να με περιμενει…

ιδανικα ενα body kit Μ3, ρεπλικα καλης ποιοτητας και δεν θα ξεκολλας απο αυτο. πριν ενα μηνα ειδα ενα λευκο στην Αθηνα!!!

Stamatis
02-11-22, 16:26
ιδανικα ενα body kit Μ3, ρεπλικα καλης ποιοτητας και δεν θα ξεκολλας απο αυτο. πριν ενα μηνα ειδα ενα λευκο στην Αθηνα!!!

Και αυτο στα υποψιν αλλα το μπατζετ παει περιπατο μετα.

dark knight
02-11-22, 16:47
Ζω την καθημερινοτητα με ε30 οποτε το γνωριζω απο πρωτο χερι, οτι το budget παει περιπατο απλα για να το διατηρω σε μια σχετικα αξιοπρεπη μηχανικα καλη κατασταση. Δεν φταιει το αυτοκινητο ειναι πλεον 33 χρονων, συνεπως οτι υπαρχει πανω του απλα καταρρεει και χρειαζεται ανακατασκευη και αντικατασταση. Και αυτο ακριβως πληρωνεται οταν καποιος αγοραζει σε πολυ καλη κατασταση ενα παλαιο αυτοκινητο

nik200
03-11-22, 10:45
Μια χαρά ήταν τα 13B και σήκωναν αρκετά αλογάκια, απλά τα έσπαγαν είτε άσχετοι (τύποι του στυλ "τι, θέλει και λάδι ?") είτε πειράζοντάς τα χωρίς να ξέρουν τι κάνουν (ειδικά τα FD)

Το FC το είχα φτάσει κοντά 250 (200+ τροχό) με DIY mods (εξάτμιση, cold-box, intake elbow και manual controller), κανένα πρόβλημα με μοτέρ, ο συμπλέκτης την είχε ακούσει γερά όμως :D
Το FD ήταν 280+ αλλά στα τελευταία του από συμπίεση (5,5 τις καλές μέρες) οπότε δεν μπορούσε να προβληματίσει παρά μόνο στις ευθείες

δεν με καταλαβες..τα πλαισια τους αντεχαν παραπανω αλογα..τα μοτερ μια χαρα πηγαιναν..και ας εκαιγαν κατιτις παραπανω!!

PetrosD
03-11-22, 19:09

45896

Stamatis
03-11-22, 20:30
Ειναι δικαιο? Να γινει πραξη?
:popcorn:

gnx
04-11-22, 19:44
ΜΠΑΞΕ πρόεδρε!

dark knight
05-11-22, 13:44
Σταματη πριν μπαξεις, δες το ανοιχτο. Διοτι ανοιχτο μοιαζει με βομβαρδισμενο αγροτοσπιτο που του λειπει η οροφη. Η εκδοση μπαουερ εχει απλα κομμενη την οροφη, με το μεταλλικο πλαισο των εμπρος και πισω παραθυρων πρακτικα αμεταβλητο.

Stamatis
05-11-22, 14:03
Εχω προβληματιστει αρκετα. Ουτε εμενα μου αρεσει τοσο.
Αλλα Ε30 σε καλη κατασταση ειναι πλεον σπανιο πραγμα.
Εχω βρει ενα πρωτης σειρας με τα στενα φαναρια πισω, ενα καμπριο σε πόυ καλη κατασταση και ενα εντελως ρημαδι με χαρτια 316 και μοτερ πιθανον διλιτρο.
Ευχαριστοι προνληματισμοι, σκεφτομαι σοβαρα να παρω το ρημαδι και να το κανω να μοιαζει με Μ3.
Θα διαφερει βεβαια στα ακρα, αλλα θα βρεθει κατι νομιζω.
Θα δειξει. Προς το παρον μαζευω συμβουλες.

nikos valvetronic
05-11-22, 18:03
Κι εμένα δεν μ'αρεσει το cabrio, μου μοιάζει λίγο αλλόκοτο. Υπομονή να βρεθεί ένα αξιοπρεπές κουπεδακι, γνώμη μου.

PetrosD
05-11-22, 18:16
Έχεις σκεφτεί 318is;

Stamatis
05-11-22, 18:41
Έχεις σκεφτεί 318is;

Ειναι πολυ καλα τα is για να τα κανιβαλισω.
Οσα εχω δει ειναι σε τιμια χρηματα για την κατασταση τους, αλλα δεν θελω ενα ακομα που δεν θα μου κανει καρδια να το πειραξω.
Ενα 30αρι ιδανικα πρωτη σειρα και μετα οτι μου κατεβει στην γκλαβα θα ηταν το καλυτερο.
Θα δειξει. Κατι θα βρεθει. Εκτος αν κατσει παλι καμμια περιπτωση σαν το Ζ3, οποτε θα το παρω και αυτο και μετα θα ψαχνω για αλλο προτζεκτ.

Χρίστος
06-11-22, 12:37
Σταματη τελειωσες τη συλογη με τα υπερατου μεσα στη καραντινα και τωρα μαζευεις σιδερα για να γεμισεις σιλο???

Stamatis
06-11-22, 13:45
Ειμαι σε φαση που παιζω με τα νευρα της γυναικας μου. Να δω ποσα αμαξια θα αντεξει μεχρι να ουρλιαξει…

VanVIC
06-11-22, 20:43
... μετα θα ψαχνω για αλλο προτζεκτ.

Νά'ναι individual το project παρακαλώ thumb

Stamatis
13-11-22, 11:23
https://youtu.be/AXqyFy1SLnA

Σημερα ειχαμε μπουγαδα….

GiannisRob
13-11-22, 21:10
Τι είναι αυτό ρε Σταμάτη? Τι ξενέρωτο βίντεο? Που είναι οι ημίγυμνες καλλονές που βρέχονται με τα σφουγγάρια και καθαρίζουν το παρπρίζ με τα σιλικονούχα στήθη τους? Άμα το επίπεδο του φόρουμ είναι αυτό, να ανεβάσω και 'γω ένα βίντεο που θα φαίνομαι εγώ, με σώβρακο, φανέλα και φραπέ να καθαρίζω φασολάκια ακούγοντας δεύτερο πρόγραμμα.

Stamatis
13-11-22, 22:04
Ειναι αργα να κανω καριερα στο γιουτιουμπ.
Εσυ ομως με τα φασολακια, προλαβαινεις το onlyfans νομιζω.

S8N
14-11-22, 11:27
Προσωπικά το βρήκα mesmerising το video.
Έκανα like και subscribe.

Stamatis
14-11-22, 15:55
Χωρις να εχει βγαλει σφαλμα και χωρις ουσιαστικο λογο, εψαξα το μοτερ να δω οτι ειναι «πενα» και ο δευτερος κυλινδρος βγαζει χαμηλες μεν, αλλα διαφορετικες τιμες απο τις υπολοιπες.
Οποτε θα το ψαξω. Γιατι; Επειδη μπορω.
Ξεκιναω με σωληνακια μηπως και καποιο εχει φθορα και τραβαει αερα, θα αυνεχισω με τεστ συμπιεσης (δεν νομιζω πως τοσο χαμηλες τιμες θα δειξουν κατι στραβο) παω μετα σε μπουζι και μπεκ (αλλαγη και καθαρισμα) που ετσι και αλλοιως τα θελει, καλωδια και τελος πολλαπλασιαστη.
Με την ευκαιρια θα κανω και μια προληπτικη συντηρηση σε οτι δω και δεν μου αρεσει.

Stamatis
14-11-22, 19:14
Ετσι οπως γυρναγα σπιτι εφαγα φλασια.
Σταματησα σε ενα φιλο παλιατζη στο Χαλανδρι και δανειστηκα εναν πολλαπλασιαστη (ειναι μονομπλοκ 4αρης στο Μ43)
Τον περασα πανω και ιδου οι μετρησεις.
Καταληγω λοιπον πως φταιει αυτος μιας και οι ενδειξεις στον κυλινδρο 2 με τον δανεικο ειναι κατω απο τις προηγουμενες.

Αρα, θα παρω και εναν φρεκο μαζι με ολα τα αλλα και το Σαββατο θα του κανω μια συντηρηση.
Με την ευκαιρια μετρησα και τους θερμοστατες και ειναι κομπλε. Ανοιγουν κανονικα και δειχνουν σωστα νουμερα.
Οπως και τα μειγματα.

Ομορφα….

Stamatis
14-11-22, 19:16
Ποσο χαιρομαι να σκαλιζω διαφορα και να ηρεμω στο γκαραζ το βραδακι.
Να ειχα και τον Γιαννη να με βλεπει και να καθαριζει φασολακια, θα ηταν πραδεισος.

GiannisRob
14-11-22, 19:22
Ποσο χαιρομαι να σκαλιζω διαφορα και να ηρεμω στο γκαραζ το βραδακι.
Να ειχα και τον Γιαννη να με βλεπει και να καθαριζει φασολακια, θα ηταν πραδεισος.

Άμα είναι να κάνω 200 χιλιόμετρα δρόμο με τη βενζίνη στα 2,15 για να έρθω να σε δω να σκαλίζεις παλιά πενβέ το βραδάκι στο γκαράζ σου, ξέχνα τα φασολάκια. Θα μου πάρεις σουβλάκια.

GiannisRob
14-11-22, 19:23
Έτσι για την ιστορία, γιατί στην προτελευταία φωτό η θερμοκρασία ψυκτικού είναι 94.22C ενώ στην τελευταία 104.53C? Ο θερμοστάτης που ανοίγει?

Stamatis
14-11-22, 19:24
Νομιζω μια γκαραζαδα με Αρη, ειναι επιβεβλημενη.
Το τριο βλαμενο σε απαρτια.

Stamatis
14-11-22, 19:26
Έτσι για την ιστορία, γιατί στην προτελευταία φωτό η θερμοκρασία ψυκτικού είναι 94.22C ενώ στην τελευταία 104.53C? Ο θερμοστάτης που ανοίγει?
106.5 καθε φορα και την κατεβαζει μεχρι το 88 οπου το κυκλωμα κλεινει παλι.

Η βελονα ειναι παντα σταθερα στη μεση.

GiannisRob
14-11-22, 19:36
Νομιζω μια γκαραζαδα με Αρη, ειναι επιβεβλημενη.
Το τριο βλαμενο σε απαρτια.

Να ξέρεις ότι έχω κάνει πολλές μ@λακίες τον τελευταίο καιρό, οπότε όπου να 'ναι θα σκάσουν, και θα αναγκαστώ να ανεβάσω το έταιρον ήμισυ στην πρωτεύουσα για ψώνια, για να συνεχίσει να είναι έτερον ήμισυ, και να μην μετατραπεί σε γλυκόπικρη ανάμνηση.

Θα φροντίσω να μου μείνουν 10€ για τα σουβλάκια μου, τα οποία θα έρθω να φάω (και κατά συνέπεια να λερώσω) στο γκαράζ σου. Εσύ φάει φασολάκια, δε με νοιάζει.

Stamatis
14-11-22, 19:55
Στο γκαραζ μου και θα πληρωσεις ρε φιλε;
Ελεος.

GiannisRob
14-11-22, 20:22
Στο γκαραζ μου και θα πληρωσεις ρε φιλε;
Ελεος.

Τρώω πολύ, να ξέρεις.

Stamatis
14-11-22, 20:28
Εχω ταϊσει τον Αρη. Δεν με φοβιζει τιποτα.

GiannisRob
14-11-22, 21:13
Με κάλυψες. Για γλυκό τι θα έχεις?

Stamatis
14-11-22, 23:08
Οτι φερει ο Αρης…. :-)

Stamatis
17-11-22, 08:15
Ιδου η αιτια του κακου.
Το εβγαλα ολο και θα αλλαξω και τα καλωδια με την ευκαιρια.
Πρεπει να αντιμετωπιζουμε τις δυσκολες με αισιοδοξια παντως.
Ο Γιαννης θα ελεγε το κερατο μου καταραμενος πολλαπλασιαστης, ρημαδι πεμβε, ατιμη κενωνια κτλ
Εγω το βλεπω θετικα, λεω να μια ωραια ευκαιρια να ριξω λεφτα σε κατι δημιουργικα ωφελιμο και να περασω λιγο ακομα χρονο στο γκαραζ μου.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και μετα λεω το κερατο μου καταραμενος πολλαπλασιαστης, ρημαδι πεμβε, ατιμη κενωνια κτλ

GiannisRob
17-11-22, 09:06
Όλοι στα λόγια μου έρχεστε...

Stamatis
17-11-22, 21:48
Δεν ανοιγω νεο θρεντ.

Project Impulse

Τι εχει:
Σκοτεινο ιστορικο. Μαλλον εισαγωγη απο τη Γερμανια
Πινακιδες… κουλο, αλλα εχει.
Ταμπλω απο 320 παρολο που ειναι 315
75 μουλαρια (ουτε καν)
Αρωμα απο Paul Bracq

Το δεν εχει:
Σχεδια για το μελλον
Σκουρια. (Καθολου)
Σινεμπλοκ (ειναι σαν να εχει αλλα δεν εχει)

Ειναι απο τις φασεις που λες, δε γμιεται… και το παιρνεις.

Ολη η φαση εγινε στη Νεα Ιωνια διπλα στη δουλεια μου. Το κοιταγα καιρο στο πεζοδρομιο, σημερα πετυχα τον ιδιοκτητη που την ειχε βαλει μπρος και τη δουλευε ρελαντι (προφανως σε μια προσπαθεια να δει ποσο αντεχει η φλατζα) και κουβεντα στην κουβεντα, δεν ξερω πως, βρεθηκα να του συζηταω μεταβιβαση.
Ειπε θα το σκεφτει, του εδωσα το τηλεφωνο μου και εφυγα. Σχεδον το ειχα ξεχασει μεχρι το μεσημερι που με πηρε δυο φορες γιατι την πρωτη δεν το ειδα καν οτι χτυπησε και μου ειπε μια τιμη που δεν σκεφτηκα καν.
Η μεταβιβαση εγινε ηλεκτρονικα παρακαλω σε συννεοηση με την κορη του που εχει και τους κωδικους του, η οποια σχεδον με ευχαριστησε που πηρα το αμαξι…

Τι θα το κανω… δεν εχω ιδεα. Προς το παρον ειναι στο γκαραζ μου στη δουλεια.

Και μαλλον εκει θα μεινει μεχρι να αποφασισω.

Και ναι σαφως και δεν της εχω πει κουβεντα…
Μονη μαλκια πως τωρα στη δουλεια πρεπει να ψαχνω παρκινγκ για να βαλω το αμαξι καιως και στο σπιτι και στο γραφειο τις θεσεις καταλαμβανουν οι γριες….

Αντε, με τις υγειες μου…

Καλα πηγε και αυτο… 323 παντως δεν θα γινει…. Με πομονα με βλεπω μαλλον….

GiannisRob
17-11-22, 22:09
Και ναι σαφως και δεν της εχω πει κουβεντα…

Όπως και στη φυλακή, η πρώτη νύχτα είναι η πιο δύσκολη. Παρ' ότι είναι 200 χλμ μακριά, ο καναπές μου είναι στη διάθεση σου.

Με γεια!

dreamer
18-11-22, 08:52
δεν εχει γουστο ο ερωτας αν δεν παιζεις με τα ορια της συντροφου σου! και περα απο αυτα στην περιπτωση σας! καλοο κομματι ,αναμενουμε εξελιξεις !

Kostas_1
19-11-22, 06:43
Σοβαρα τωρα? Αυτο ξεπερναει τα ορια του management για midlife crisis (ζήλεψα.... πολύ....)

nikos valvetronic
19-11-22, 08:06
Μεγεια το μαυσωλείο Σταμάτη. Αντε θα βγει καλά αυτός ο χειμώνας :original: Αυτής της εποχής τα πενβε με την ανάποδη μούρη like καρχαρία έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ της φίρμας του σπορ του αλητικου του μπγουταλιτατ αλλά και κΕρελε. Εγώ πάντως όταν βλέπω Ε21 Ε28 E24 κτλ παθαίνω ένα τζιτζιρομάλλιασμα. Ρίξε ένα μάτι κι εδώ Σταμάτη

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=23696

dark knight
20-11-22, 10:07
Καλοριζικο Σταματη! Τετοια σχεδιαση απλα δεν υπαρχει. Δεν θελω να σου βαζω ιδεες αλλα στο συνεργειο που πηγαινω, εχει φτιαξει ενα ε21 με M54B30 .

Stamatis
20-11-22, 11:32
Ευχαριστω. Ολα παιζουν, αλλα προσανατολιζομαι σε κατι ομορφο και αδυναμο, κυριως επειδη θελω να το κυκλοφορω νομιμα και ηδη με σκιζουν τα τελη κυκλοφοριας με πεντε οχηματα. Ιδανικα ενας is θα ηταν ταμαμ για δαυτο, πιο συγχρονος και ταυτοχρονα ευκολος στη συντηρηση. Η και ενας σκετος Μ43 με 120 αλογα παλι καλος θα ηταν.

GiannisRob
20-11-22, 15:36
Εγώ θα σου πρότεινα να γίνεις ένας έλληναςο Σρέτεν του Χαλανδρίου και να το αποκαταστήσεις στην αρχική, αναιμική του κατάσταση. Να γίνει μια garage queen που θα μπορούσες να βάλεις και στο σαλόνι σου. Ένα αμάξι άκρως εργοστασιακό, άντε με μερικά period correct mods, το οποίο θα αποκτήσει αξία σε μερικές δεκαετίες, δηλαδή σε επόμενη ζωή.

Άλλωστε, ο μόνος άνθρωπος που έβγαλε λεφτά πουλώντας και αγοράζοντας BMW, στο επώνυμο λέγεται Quandt.

Για την ιστορία, πάντως, το Clio με τα 78 εργοστασιακά του άλογα, ταξιδεύει σχεδόν μια χαρά με 120 και έχει την πλάκα του.

dark knight
20-11-22, 16:19
Θα προτεινα να χωσεις ενα μοτερ με κυβικα. Να κανεις οτι ψαχνεις κασετα με επιτυχιες του Αντυπα στο φαναρι( να συμβαδιζει και με το ρετρο αερα του ε21)Και μετα να φευγεις σαν πυραυλος οπως κανει και ο Nik200 με το ε30!!!!

Stamatis
20-11-22, 16:37
Εγώ θα σου πρότεινα να γίνεις ένας έλληναςο Σρέτεν του Χαλανδρίου και να το αποκαταστήσεις στην αρχική, αναιμική του κατάσταση. Να γίνει μια garage queen που θα μπορούσες να βάλεις και στο σαλόνι σου. Ένα αμάξι άκρως εργοστασιακό, άντε με μερικά period correct mods, το οποίο θα αποκτήσει αξία σε μερικές δεκαετίες, δηλαδή σε επόμενη ζωή.

Άλλωστε, ο μόνος άνθρωπος που έβγαλε λεφτά πουλώντας και αγοράζοντας BMW, στο επώνυμο λέγεται Quandt.

Για την ιστορία, πάντως, το Clio με τα 78 εργοστασιακά του άλογα, ταξιδεύει σχεδόν μια χαρά με 120 και έχει την πλάκα του.

Ποτε ομως. Αυτο θα γινει «οτι ναναι». Αυτος ειναι ο σκοπος του.
Garage queens εχω αλλες τεσσερις. No more.

Stamatis
20-11-22, 16:41
Θα προτεινα να χωσεις ενα μοτερ με κυβικα. Να κανεις οτι ψαχνεις κασετα με επιτυχιες του Αντυπα στο φαναρι( να συμβαδιζει και με το ρετρο αερα του ε21)Και μετα να φευγεις σαν πυραυλος οπως κανει και ο Nik200 με το ε30!!!!
Ε21 με πανω απο 100 αλογα ειναι για βαρβατους αντρες.
Ποσο μαλλον με κανα τριλιτρο.
Εγω το αντριλικι το εχω αφησει για τη γυναικα μου.
Σιγουλια-σιγουλια, μαλακωσια παω.

Stamatis
21-11-22, 12:30
σήμερα κατέληξα σε ένα μοτιφ (που λένε και στο χωριό μου στο Μονπελιέ της Γαλλίας).

Πράσινο μεταλλικό Pustagrün. αλήθεια. Pustagrün. υπάρχει. και θα του βάλω και έξτρα πέρλες να το λέω Pustaragrün. Ετσι γιατί είμαι αλήτης.
Ronal LS – 15×7.5 ET25 με ασημί στεφάνι και χρυσαφί ιστό η BBS RZ 15 bmw 15Χ7 et24 styling 5 (4 Χ100 είναι όλες, ότι και στο Ε30, τα offset αλλάζουνε αλλά οκ μικρό κακό).
Auto Style Retro Fabric Reclining Seat (αντίγραφα των Recaro) στο 1/3 των χρημάτων τους. (είπαμε Ε21 είναι δεν θα βάλουμε και Chesterfield στον ματρακά).
Διπλή εξάτμιση στο πίσω μέρος ανεξάρτητα απο το μοτέρ που θα φορέσει.
Μονά φανάρια μπροστά (γιατί όλα έχουν διπλά) και γιατί σιγά μην κυκλοφορήσω βράδυ με δαύτο
Ταμπλώ φοράει απο 320, μια χαρά είναι και έτσι.
Μόνωση, ταπετσαρίες και τέλος το οπτικό.
για τα άλλα βλέπουμε.

προς το παρόν κινείται με τα δικά του ποδάρια. καίει κανα 20 λιτρο μέχρι να στρώσει ρελαντί αλλά οκ, ζμπουτζαμ.

αυτά.

ψάχνω να βρώ μπογιατζή, οταν φιξάρω θα το ξεκινήσω.

GiannisRob
22-11-22, 00:16
Λοιπόν, σε έκανα εικόνα.

Πράσινο Ε21 με μπεζ σαλόνι με καρό λεπτομέρειες, στο κασετόφωνο (ή μήπως αυτά έβγαιναν με γραμμόφωνο;) να παίζει Λευτέρης Ζαγοραίος, φοράς τουίντ σακάκι, λευκό πουκάμισο με φουλάρι και μπερέ, έχεις αρωματιστεί με WD40 fragrance for men, και κατεβαίνεις από το εργαλείο κρατώντας ένα βιβλίο με ποιήματα του Άρη παραμάσχαλα. Οι γυναίκες γύρω ζαλίζονται και λιποθυμούν, αλλά εσένα δε σε νοιάζει. Τις αγνοείς επιδεικτικά γιατί είσαι το απόλυτο αρσενικό, που κυκλοφοράει με καθαρόαιμο βαυαρικό κουπέ.

Πας στο περίπτερο να αγοράσεις ένα πακέτο Γκαλουά, αναστοχαζόμενος αν το καταραμένο γαμήδι θα πάρει πάλι μπροστά. Και ναι, το άτιμο αρπάζει με τη μία, το ρελαντί ασταθές και η εξάτμιση σκάει. Ότι θυληκό έχει μείνει όρθιο σε ακτίνα 100 μέτρων πέφτει κάτω και αυτό. Αισθάνεσαι king of the road, και αυτό φαίνεται. Πας να ξεκινήσεις με παντηλίκι για να φύγεις με στυλ, αμολάς άτσαλα το συμπλέκτη και σου σβήνει. Δεν πειράζει. Τα λάθη για τους ανθρώπους είναι.

Φτάνεις στο σπίτι, κάθεσε στον τσέστερφιλντ δίπλα στο τζάκι σου, βάζεις κονιάκ και πας να ανάψεις το Γκαλουά. Συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να πάρεις τσακμάκι, και είσαι ήδη με τις πιτζάμες και τις χνουδωτές σου παντόφλες. Πρέπει να ξαναπάς περίπτερο. Αλλά αυτή τη φορά θα πάρεις το Corsa γιατί είναι Νοέμβρης, κάνει κρύο και το καλοριφέρ στο Ε21 δουλεύει μόνο με ανάδρομο Ερμή.

Ζεις το όνειρο.

The Ace
22-11-22, 08:11
Δεν ξέρω, ειδικά εκεί στη πέρλα εγώ έφτιαξα διαφορετική εικόνα, ένα μείγμα μεταξύ Χάρρυ Κλυνν με το γουναρικό στο θρόνο και ένα λίγο πιο αντρουά Τόνυ Σφήνο να κάνει entrance στη Barbarella...

dreamer
22-11-22, 09:31
ε λοιπον οταν ειδα οτι το πηρες ,εριξα μια ματια στον γουγλη να δω ποιο σου ταιριαζει σαν χρωμα και κοιτα να δεις ..συμφωνα με την φωτο που εχεις στο αβατας ,αυτο το χρωμα ειπα οτι θα σου ταιριαζε! προχωρα το αυτο ειναι..

GiannisRob
22-11-22, 09:31
ε λοιπον οταν ειδα οτι το πηρες ,εριξα μια ματια στον γουγλη να δω ποιο σου ταιριαζει σαν χρωμα και κοιτα να δεις ..συμφωνα με την φωτο που εχεις στο αβατας ,αυτο το χρωμα ειπα οτι θα σου ταιριαζε! προχωρα το αυτο ειναι..

Στη φωτογραφία του άβαταρ είναι 5 χρόνια νεότερος!

Stamatis
22-11-22, 09:38
Εγώ με βλέπω με κασετόφωνο Becker και 90αρα χρωμίου, να ακούω BoneyM το Rasputin και να γουστάρω.
Θα αλλάξω και το όνομα σε Τάκης για να είμαι ο Τάκης με τη μπέμπα.
Βγαίνουν ακόμα τα Ντάνχιλ? πρέπει να αλλάξω και μάρκα στα τσιγάρα.. η Ντάνχιλ η Κεντ.

Stamatis
27-11-22, 10:29
Με εχει πιασει τωρα μανια να βαψω τις ζαντες…
Ταλαντευομαι…

Stamatis
27-11-22, 10:41
Η μηπως….

GiannisRob
27-11-22, 11:18
Να κάτσεις στα αυγά σου.

S8N
27-11-22, 11:37
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα

Stamatis
27-11-22, 18:27
Που εις τον πεοντα θα βρουμε 4 σωληνες με κωδικο 13531438216 εν Ελλαδι;
Στην εξωτικη και παγωμενη Λιθουανια υπαρχουσιν, πλην ομως τα ταχυδρομικα ειναι ενα σετ ακομα και επιπλεον εστιμεητεντ παραδοση του αγιου πουτσικλεοντα.

Autodoc κτλ ουτε καν τον κωδικο δεν εχει…

(Το Νο7 της φωτο).

Anyone? Bueller? Anyone?

GiannisRob
27-11-22, 18:41
Τα θες σε εργοστασιακά ή βολεύεσαι και με aftermarket?

Stamatis
27-11-22, 18:54
Και αφτερμαρκετ μια χαρα ειμαι. Αρκει να κανουν για βενζινη. Μην γινω λαμπαδα χρονιαρες μερες.

S8N
27-11-22, 19:11
Αγόρασέ τα από τον Leebmann με PayPal.

https://www.leebmann24.de/schlauchkrummer-3er-5er-z3-13531438216.html

Έρχονται γρήγορα.

S8N
27-11-22, 19:12
Άκυρο, βρήκα.

https://www.strparts.gr/index.php?category_id=0&search=13531438216&submit_search=&route=product%2Fsearch

Έχει ο Στρατουδακης.

Stamatis
27-11-22, 19:44
Άκυρο, βρήκα.

https://www.strparts.gr/index.php?category_id=0&search=13531438216&submit_search=&route=product%2Fsearch

Έχει ο Στρατουδακης.
Σουπερ. Σε αγαπω. Θες να τα φτιαξουμε;
Θα μαστορευουμε παρεα, οι συζητησεις μας θα ειναι για μπεκ και μαφ, θα τρωμε μονο μπεργκερ και θα ενωσουμε τις περιουσιες μας (αυτες που εχουμε δωσει για εργαλεια) σε μια υπερδυναμη.
Αμα θες σεξ, εχω μια εσωτερικη Λετονη. Δε λεει πολλα, μεστωμενη ειναι αλλα κανει καλο πιροσκι.
Δεν νομιζω να τη χαλασει να σου καθεται μια στο τοσο.
Εγω το εχω κοψει, μονο με σχεδιαγραμματα απο το realoem φτιαχνομαι πλεον.

Stamatis
27-11-22, 19:47
Μπορουμε να υιοθετήσουμε και τον Γιαννη, καποιο επιδομα θα δικαιουται η παθηση του, ισως βγαζει τα εξοδα του μονος του.

GiannisRob
27-11-22, 20:03
Καινούριε μπαμπα, θα μου δίνεις βόλτα το αμάξι σου?

S8N
27-11-22, 20:36
Κι εγώ το έχω κόψει το σεξ χρόνια τώρα. Είναι υπερεκτιμημένο. Κάποιοι λένε ότι είμαι μ@λ@κας αλλά προτιμώ τον όρο 'ατομικός εραστής'.

Γι' αυτό έχω και πενβέ, άλλωστε.

Εμείς με τα πενβέ έχουμε τα μεγαλύτερα ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν είναι λοιπόν θέμα midlife crisis management, που είναι περισσότερο κοινωνικό φαινόμενο, αλλά θέμα γενικότερου νοσηρού ψυχισμού.

GiannisRob
27-11-22, 20:39
Δεν είναι μ@λακια Άρη μου. Σεξ με κάποιον που αγαπάς, είναι.

Stamatis
27-11-22, 20:40
Καινούριε μπαμπα, θα μου δίνεις βόλτα το αμάξι σου?
Δεν ξερω. Πρεπει να συμφωνησει και ο αλλος μπαμπας σου ο S8n.
Ισως…

GiannisRob
27-11-22, 21:00
Βπα, μάστορα, δύο μπαμπάδες θα εχω; μαμά δε θα εχω;

S8N
27-11-22, 21:21
Γονέας 1 και Γονέας 2 είναι οι μοντέρνοι όροι, τσογλάνι.

Και πρόσεξε ποιον θα μας φέρεις γαμπρό.

GiannisRob
27-11-22, 21:36
Αν φέρω γαμπρό με Audi, θα έχουμε πρόβλημα?

S8N
27-11-22, 22:03
Όχι, γιατί θα είναι ο παθητικός.

Stamatis
27-11-22, 22:34
Δεν είναι μ@λακια Άρη μου. Σεξ με κάποιον που αγαπάς, είναι.

Και όμως, σε κάποιες περιπτώσεις, η γυναίκα μπορεί να είναι ένα εύχρηστο υποκατάστατο του αυνανισμού.
Να τα λέμε και αυτά.

Τέλος πάντων, τον Γιάννη δεν θα τον υιοθετήσω, γουστάρει βαγκίτες, είναι ανώμαλος.

GiannisRob
27-11-22, 22:41
Κοίτα πρώην πατέρα μου, μετά από τόσα χρόνια που πάω με γυναίκες και σε συνεργεία, καταλήγω στο ότι σαν τη δουλειά που κάνεις μόνος σου, δεν υπάρχει. Βέβαια, σαν τα συνεργεία, συχνά δεν έχεις χρόνο, εξοπλισμό ή διάθεση να κάνεις κάτι, οπότε πας να στο κάνουν. Και στα δύσκολα ίσως το κάνουν καλύτερα από σένα.

Πολύ στεναχωρήθηκα που δε θα με υιοθετήσεις τελικά. Αν δεν έχει χαλάσει τις τελευταίες 2 ώρες, θα πάρω το πενβέ βόλτα να πνίξω τον πόνο μου στις αναθυμιάσεις λαδιού.

Stamatis
27-11-22, 23:21
Ελα να βαλεις ενα χερακι στις σωληνες το Σαββατο και θα το ξανασκεφτω. Ισως το ξανασκεφτεις και εσυ. Ποιος μουρλος θελει 5 bmw κληρονομια? Σιγουρα μας θες μπαμπάδες σου?

GiannisRob
27-11-22, 23:31
Το Σάββατο είναι εργάσιμη μέρα γιατί πήρα πεμβέ και όχι Toyota. Εργάσιμη είναι επίσης η Κυριακή, του Πάσχα και όλες οι υπόλοιπες, η Πρωτοχρονιά, η Τσαγκαροδευτέρα, η Τσαγκαροτετάρτη και του Αγιαννιού, που δεν είναι κάθε μέρα.

Πάντως αν ο Στρατουδάκης δεν έχει όσα σωληνάκια θες σε στοκ, σου βρήκα και εδώ Πάτρα, σε ένα καταγώγι μυστικό, σαν speakeasy για πενβέ. Αν χρειαστείς, στα στέλνω με ΚΤΕΛ, μαζί με κρασί και πίτα από την πρώην μαμά, ή με ταχυμεταφορά μαζί με ένα schοκολατάκι. Λυγμένο.

Θα με υιοθετήσεις, θες, δε θες. Το είπες. Ήδη έχω κάνει λίστα δώρων για τα Χριστούγεννα, από τη σελίδα με τα ανταλλακτικά του car.gr

PetrosD
28-11-22, 07:59
16 ευρώ το ένα έχουν αυτά; Γιατί απλά δεν έχουν μπεκ όπως όλα τα αυτοκίνητα, με την είσοδο του καυσίμου από πάνω;

Stamatis
28-11-22, 09:38
Τι να σου εξηγω τωρα…
Γιατι στην BMW μαζευονται οι μηχανικοι σε ενα τραπεζι, βαζουν στη μεση δεκα χιλιαρικα και λενε:
Οποιος σκεφτει τη μεγαλυτερη παπατζα που θα χαλασει σε 40.000 χλμ θα κερδισει.
Ειμαστε τυχεροι που ειναι προτεσταντες και οχι ταλιμπαν, αλλοιως τα μοτερ μετα το δευτερο σερβις θα παθαιναν αυταναφλεξη.
Καθαρα απο ανθρωπιστικούς λογους ειμαστε ακομα ζωντανοι.

Stamatis
28-11-22, 11:38
Το Σάββατο είναι εργάσιμη μέρα γιατί πήρα πεμβέ και όχι Toyota. Εργάσιμη είναι επίσης η Κυριακή, του Πάσχα και όλες οι υπόλοιπες, η Πρωτοχρονιά, η Τσαγκαροδευτέρα, η Τσαγκαροτετάρτη και του Αγιαννιού, που δεν είναι κάθε μέρα.

Πάντως αν ο Στρατουδάκης δεν έχει όσα σωληνάκια θες σε στοκ, σου βρήκα και εδώ Πάτρα, σε ένα καταγώγι μυστικό, σαν speakeasy για πενβέ. Αν χρειαστείς, στα στέλνω με ΚΤΕΛ, μαζί με κρασί και πίτα από την πρώην μαμά, ή με ταχυμεταφορά μαζί με ένα schοκολατάκι. Λυγμένο.

Θα με υιοθετήσεις, θες, δε θες. Το είπες. Ήδη έχω κάνει λίστα δώρων για τα Χριστούγεννα, από τη σελίδα με τα ανταλλακτικά του car.gr

Καθάρισε ο γονέας 2 σου. Στρατουδάκης, κομπλέ. Στέλνει αύριο.
Με την ευκαιρία επειδή έπαθα κατανάλωση, πήρα και ένα σετ καστάνιες και καρυδάκια, για να δεις τι προίκα σου ετοιμάζω....

dreamer
29-11-22, 08:49
ειστε απιστευτοι ρε,τετοιο γελιο ουτε στην καλυτερη κωμωδια..εσεις πρεπει να δωσετε στο φορουμ λογαριασμους να σας χορηγουν για τις βλαβες τα μελη ,με τετοιο γελιο που ριχνουμε.

Stamatis
29-11-22, 12:19
Στρατουδακης εγγυηση, χθες τηλεφωνησα σημερα παρελαβα.
Ντας μπεστεν.

Stamatis
29-11-22, 12:22
Οριστε. Τεσσερα καβλιτζεκια, εβδομηντα ευρω.
Τα μπενβε ειναι για τις αρχοντοι, οχι για τις λινατσες.
Να βγαινει η βλαβη να τρεχεις για υποθηκη.

Στανταρακι τα Ε30 στα μπουζουκια πρεπει να παρκαρουν φιλετο διπλα στην πορτα.
εχουν επανω τους ενα διαμερισμα σε ανταλλακτικα.

S8N
29-11-22, 21:10
Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα.

Ain't seen nothing yet.
B-b-b-baby, you just ain't seen n-n-nothin' yet.
Here's something, here's something your never gonna forget, baby.
You know, you know, you know you just ain't seen nothin' yet.

330Ci
29-11-22, 21:17
Εξτρα λάικ για την αναφορά στους ΒΤΟ :)

Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα.

Ain't seen nothing yet.
B-b-b-baby, you just ain't seen n-n-nothin' yet.
Here's something, here's something your never gonna forget, baby.
You know, you know, you know you just ain't seen nothin' yet.

dreamer
30-11-22, 07:30
που το θυμηθηκες αυτο το τραγουδι!!! δεν τρελαινομαι αλλα ειχε πλακα ο ρυθμος του και το επαιαζαν σορυδον τα ραδια,τα ψαγμενα!

Stamatis
03-12-22, 14:35
https://youtu.be/CdiLAwJt52I

Αυτος που σχεδιασε τη ρεζερβα ειναι για σφαλιαρες.
Πρωτο, για να βγει πρεπει να εχεις μαστερ βουλκανιζατερας, δευτερον η ροδα που εχει κλαταρει δεν χωραει εκει κατω, τριτον δεν χωραει ουτε στο πορτ μπαγκαζ.

Ντας αμπσολουτ μαη ας.

Stamatis
03-12-22, 15:47
Και αλλαζουμε σωληνακια στα μπεκ ετσι για την αλητεια.

GiannisRob
03-12-22, 17:22
https://youtu.be/CdiLAwJt52I

Αυτος που σχεδιασε τη ρεζερβα ειναι για σφαλιαρες.
Πρωτο, για να βγει πρεπει να εχεις μαστερ βουλκανιζατερας, δευτερον η ροδα που εχει κλαταρει δεν χωραει εκει κατω, τριτον δεν χωραει ουτε στο πορτ μπαγκαζ.

Ντας αμπσολουτ μαη ας.

1. Το σενάριο είναι φτωχό. Πρέπει να το δουλέψεις λίγο παραπάνω.

2. Για να τη βγάλεις θέλεις διδακτορικό, όχι απλό μάστερ. Εγώ το είδα 3 φορές μέχρι να καταλάβω.

3. Η μπαλαντέζα για τον αέρα είναι έξυπνη πατέντα.

4. Μπράβο Σταμάτη!

Stamatis
03-12-22, 18:47
Και που να δεις τι θελει για να αλλαξεις τα σωληνακια των μπεκ.
Δεν το εκανα βιντεο, η μαλλον το ξεκινησα, αλλα τα καντηλια ηταν απανωτα.
Αν δεν ειχα το tis για μπουσουλα ακομα στο γκαραζ θα ημουνα.
Ευτυχως, οτι προληπτική συντηρηση ηταν να γινει, εγινε.
Τωρα εχουμε στο επομενο επεισοδιο βγαλσιμο ζαντες και καθαρισμα εσωτερικα, θολους και τελος ενα καλο πλυσιμο μοτερ και απο κατω.
Κλεισαμε.

Να παιρνει σειρα το Ε21. Εκει θα γλεντησουμε.

The Ace
04-12-22, 10:52
- Για να είμαστε τυπικά σωστοί, σε κανένα αυτοκίνητο με space saver ρεζέρβα δεν χωράει το κλαταρισμένο ζαντολάστιχο, άρα δεν φταίει γι'αυτό ο σχεδιαστής.
- Για το ότι δεν χωράει ούτε στο πορτμπαγκάζ, φταίει το σχήμα και μέγεθος του οχήματος (και αυτοί που το αγοράζουν περιμένοντας να χωράει :tease:)
- Για το πως βγαίνει και μπαίνει η ρεζέρβα, έχετε δει παλιό γαλλικό και που βάζανε τις ρεζέρβες τους ? :hyper:

Εντάξει, είπαμε ότι έφαγαν würstchen στο Μουντιάλ αλλά das absolut auto είναι uber alles, πως να το κρύψομεν άλλωστε ?

GiannisRob
04-12-22, 13:15
- Για το πως βγαίνει και μπαίνει η ρεζέρβα, έχετε δει παλιό γαλλικό και που βάζανε τις ρεζέρβες τους ? :hyper:

Καθότι κάτοχος Κλιο πρώτης γενιας το οποίο έπαθε και λάστιχο την προηγούμενη βδομάδα, η ρεζέρβα είναι σε ένα δίσκο κάτω από το πορτ μπαγκαζ, ο οποίος χαμηλώνει με ένα κοχλια μέσα στο πορτ μπαγκαζ, η οποία γυρνάει με την άλλη μεριά από το μπουλονοκλειδο. Το μέγεθος είναι κανονικό, και όχι space saver, γιατί αυτό δεν είχε εφευρεθεί τότε.

Αρκετά καλό σύστημα θα έλεγα.

PetrosD
04-12-22, 14:48
Εμείς είχαμε Renault 5 και η ρεζέρβα ήταν στο ίδιο σημείο με το Z3, αλλά εκτεθειμένη σε όλη τη βρωμιά.

nikos valvetronic
04-12-22, 14:51
Αυτή η προέκταση για την βαλβίδα είναι must. Σίγουρα κάπου μπορούμε να βγάλουμε ένα μακρύ μαρκουτσάκι μες το πορτ μπαγκαζ.
Υπάρχει λύση για την ρεζέρβα. Ταιριάζει 125/80-16 μάλιστα έχει διάμετρρο 607mm αντί 612 που έχει η μαμά. Είναι ένα πόντο πιο φαρδύ το
πέλμα βέβαια αλλά νομίζω δεν είναι πρόβλημα στην τοποθέτηση γιατί όπως βλέπω στο βίντεο δεν εφάπτεται το λάστιχο στην καρότσα
του αυτοκινήτου. Έχει περιθώριο. Ασε που αυτό είναι και ανάλογο της κατασκεύης του ελαστικού.

https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou-125-80-16-97-M/

Stamatis
07-12-22, 20:11
Ηρθε λοιπον ο χοντρος γερος με τα γενια (ο Αη Βασιλης, οχι ο S8N) και εφερε:
Ροποκλειδο
Τριποδα
Γρυλο υδραυλικο
Γερανακι
Νεο πολυμετρο
Και νεο παγκο εργασιας.
Ξεκιναει το προτζεκτ Ε21.

GiannisRob
07-12-22, 21:23
Πες μας για το ξωτικό που είπε τα νέα στη γυναίκα σου.

Stamatis
07-12-22, 21:29
Μπα. Ακομα δεν ξερει τιποτα.
Στο γκαραζ μου δεν μπαινει καν.
Δεν θα καταλαβει διαφορα.

The Ace
08-12-22, 07:26
Καθότι κάτοχος Κλιο πρώτης γενιας το οποίο έπαθε και λάστιχο την προηγούμενη βδομάδα, η ρεζέρβα είναι σε ένα δίσκο κάτω από το πορτ μπαγκαζ, ο οποίος χαμηλώνει με ένα κοχλια μέσα στο πορτ μπαγκαζ, η οποία γυρνάει με την άλλη μεριά από το μπουλονοκλειδο. Το μέγεθος είναι κανονικό, και όχι space saver, γιατί αυτό δεν είχε εφευρεθεί τότε.

Αρκετά καλό σύστημα θα έλεγα.

Στο R19 που είχα εγώ το 1992 καθώς και στα δύο Clio της αδελφής μου ήταν στο ίδιο σημείο που λες (δεν θυμάμαι στο ΖΧ που ήταν η ρεζέρβα). Αν έχεις βγάλει-βάλει ρεζέρβα σε αυτά τα αυτοκίνητα σε λάσπη, χιόνια, νερά, βροχή κλπ, το μοναδικό που δεν θα έλεγες είναι ότι ήταν καλό σύστημα :hyper:
Προσωπικά θα διάλεγα άλλα πολύ πιο "πολύχρωμα" επίθετα για να το χαρακτηρίσω, αλλά είμεθα σοβαρό forum και δεν πρέπει να βωμολοχούμε :innocent:
Τεςπα, μικρή σημασία έχει, οι ίδιοι οι Γάλλοι το παράτησαν...

Stamatis
24-12-22, 15:58
Σπιτι σημερα, καθαρισμος μπεκ, αλλαγη μπουζι, φιλτρο βενζινης, καθαρισμα πεταλουδας νεος πολλαπλασιαστης, καλα πηγε.
Νομιζω με αυτο τελειωσαμε.

dreamer
24-12-22, 22:09
τσιγαρακι,εσπρεσακι,ιταλικ ο κρασακι..μαστορας χυμα και μερακλης αλλα με φινετσα δογη:original:

καλα χριστουγεννα παιδια!

Stamatis
25-12-22, 00:33
τσιγαρακι,εσπρεσακι,ιταλικ ο κρασακι..μαστορας χυμα και μερακλης αλλα με φινετσα δογη:original:

καλα χριστουγεννα παιδια!
Με υγεια και προκοπη σε σενα και τους δικους σου.

iliasb
26-12-22, 14:01
Σταμάτη είσαι ''σπεσιαλίστας''!!!!!!!!!!!!

Ptboul
27-12-22, 00:18
Σταμάτη είσαι ''σπεσιαλίστας''!!!!!!!!!!!!

Μη σου πω φάση Statham στον μηχανικό με το e type που κουβαλάει το εκκεντροφόρο κι ετς.
:laughing:

iliasb
27-12-22, 18:31
Σταμάτη, όταν βγάζουμε την τάπα λαδιού, και το μοτεράκι ρετάρει μέχρι σβησίματος, ξέρεις κάτι? Όταν την ξαναβάζουμε όλα κανονικά! μάλλον είναι οι σωλήνες που μου είπες, γιατί την ICV την άλλαξα!

Stamatis
27-12-22, 18:52
Σωστα. Οι σωληνες.

Stamatis
28-12-22, 14:39
Ασχετο αλλα μιας και ειχα βαρεμαρα ειπα να πλυνω τον Ασσο.
20% Magma, 20% Shampoo Autoglym, 1.5 λιτρο νερο, βρεξτε, ψεκαστε, ξεπλυντε, τελειωσατε.
Καταπληκτικη αυνταγη! Θελει πιεστικο βεβαια, αλλα δουλευει σουπερυπερτελεια.

https://youtu.be/l51Am1dNK0s

Stamatis
29-12-22, 08:44
Σταμάτη, όταν βγάζουμε την τάπα λαδιού, και το μοτεράκι ρετάρει μέχρι σβησίματος, ξέρεις κάτι? Όταν την ξαναβάζουμε όλα κανονικά! μάλλον είναι οι σωλήνες που μου είπες, γιατί την ICV την άλλαξα!

Ξαναλεω παντως πως μονο με «καπνισμα» θα βρεις πραγματικα τι φταιει.
Εδω ενα παραδειγμα που ειχαμε αλλαξει τα παντα και τελικα ηταν το σωληνακι της disa.
Αν υπαρχει τοσο μαγκας μηχανικος που το βρισκει αυτο χωρις καπνισμα, μπραβο του.

dreamer
29-12-22, 09:06
σταματη στο πλυσιμο μετα ,δεν σκουπισες? δεν αφησε στιγματα απο το νερο,αλατα ?

και ποιο πιεστικο εχεις ? με μεταλλικη αντλια ειναι? και ποιον αφροποιητη?

σορρυ για το οφτοπικ.

Stamatis
29-12-22, 10:59
σταματη στο πλυσιμο μετα ,δεν σκουπισες? δεν αφησε στιγματα απο το νερο,αλατα ?

και ποιο πιεστικο εχεις ? με μεταλλικη αντλια ειναι? και ποιον αφροποιητη?

σορρυ για το οφτοπικ.
Τι οφ τοπικ, σωβρακο το εχουμε κανει το θρεντ.
Εχω της καρχερ ενα δεν θυμαμαι μοντελο με μεταλλικη αντλια, αφροποιητης νομιζω wevora.
Μολις στεγνωσω με πανι μετα το περναω με τη φυσουνα που εχω για τον κηπο (αυτο που φυσαει τα φυλλα). Και δεν αφηνει τιποτα.
Αλατα δεν εχω εχει ταμπλετα το πιεστικο κανει αφαλατωση. (Και καλα).

dreamer
29-12-22, 11:15
μαρεσε ο αφρος ξυρισματος :original: παχυς και στεκεται..ρε φιλε εισαι πολυ οργανωμενος,εχεις μεγαλη λοξα με τα αξεσουαρ παντος τυπου..

https://oil-stores.gr/ΑΦΡΟΠΟΙΗΤΗΣ-ΟΙΚΙΑΚΟ-ΠΙΕΣΤΙΚΟ-ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. καλος ο αφροποιητης και καλη τιμη βλεπω..

να παρεις και αυτο https://autoglym.gr/product/rapid-aqua-wax/ επειδη ειναι και στεγνωτικο μαλλον επειδη το κερι κυλαει και δρα αμεσως ,μετα μονο με την φυσουνα χωρις πετσετα πιστευω δεν θα εχεις λεκεδες,μπορει να γλυτωσεις το πανι..εγω δεν εχω φυσουνα αλλα το βγαζω αμεσως για βολτα και τρεχω..μενουν κατι λιγα που σκουπιζω με λιγο απο το ιδιο προιον μετα.

GiannisRob
29-12-22, 12:45
Εγώ το δικό μου δεν το πλένω. Δε θέλω να το κακομαθαίνω και να συνηθίζει τα λούσα. Άσε που έχω παρατηρήσει ότι όταν είναι καθαρό χαλάει πιο συχνά. Επίσης, σύμφωνα με το ημερολόγιο βλαβ(/κ)ών, οι πιο επικίνδυνες μέρες για εμφάνιση βλαβών είναι η Δευτέρα, η Τρίτη και η Πέμπτη. Αντίθετα, η καλύτερες μέρες για διάγνωση είναι το Σάββατο και η Κυριακή, όπου σύμφωνα με τους νόμους του Μέρφυ, είναι κλειστά τα ανταλλακτικάδικα.

iliasb
03-01-23, 18:09
Δώσε ένα τηλέφωνο μηχανικού που έχει το μηχάνημα, γιατί οι δικοί μου ούτε το έχουν ακούσει!

Stamatis
03-01-23, 18:15
+302108042609 Κωνσταντινος. Πες του απο εμενα.

Stamatis
13-03-23, 07:21
Επομενο βημα ειναι η τοποθετηση μιας νεας εισαγωγης στο μοτερ.
Δεν εχω ψευδαισθησεις οτι θα δωσει τιποτα, αλλα με τα χρονια εχει καταστραφει η σωληνα που περναει πανω απο το ψυγειο και καταληγει στην μετωπη, οποτε σκεφτομαι πως αντι να δωσω τα 180 ευρω που ζηταει η bmw για ενα γελοιο ανταλλακτικο
1 να το αλλαξω με σωληνα σιλικονης της samco
2 να βαλω το κουτι εισαγωγης του Μ54 που ειναι ουσιαστικα το ιδιο αλλα τραβαει αερα κατευθειαν απο μπροστα χωρις διακλαδωσεις
3 να βαλω την εισαγωγη του DBilas που σιγουρα θα κανει θορυβο.

Γενικα δεν μου αρεσει το βρουμ βρουμ, εχουν περασει τα χρονια και προτιμω να ρολαρω ηρεμα παρα να κανω βαβουρα χωρις νοημα (αν εδινε κανα αλογο ισως το κουβεντιαζα) οποτε μαλλον παω για σιλικονη εκτος αν βρω το κουτι απο το Μ54 για δοκιμη και κατσει.

Κατα τα αλλα, εχω μια διαρροη απο τη φλατζα του καρτερ και με εκνευριζει αλλα δεν εχω και διαθεση να λυσω υποπλαισιο, τιμονι και ακρα για να την αλλαξω. Ξερω οτι αλλαζει με λιγο κοπο και απλα ριχνοντας το υποπλαισιο, αλλα αν χωθω στη διαδικασια θα του κανω προληπτικα και σινεμπλοκ οποτε καλο Πασχα.

Αυτα τα λιγα προς το παρον.

Stamatis
10-04-23, 12:46
Και το κιτακι επισκευης της disa (αυτο που δεν υπαρχει κτλ κτλ).
Συντομα (οποτε ξε-βαρεθω) θα ανεβασω και οδηγιες επιδιόρθωσης.

Stamatis
10-04-23, 20:46
Και μια προληπτικη συντηρηση σε σημεια που δεν μου αρεσαν.
Ισως αργοτερα πριν το καλοκαιρι κανω και μια τρομπα νερου.
Αν και ειναι νωρις, το κυκλωμα ειναι σε καλη κατασταση και τα χιλιομετρα λιγα.
Αλλα νταξει… θα δουμε…

Stamatis
10-04-23, 20:50
Και η επιβεβαιωση του οτι προκειται για την sport edition απο τα σημεια που πρεπει…

nikos valvetronic
11-04-23, 17:39
Αυτό το //Μ στο ψαλίδι είναι? Σιδερένια είναι τα ψαλίδια του Ζ ?

Stamatis
11-04-23, 19:41
Αυτό το //Μ στο ψαλίδι είναι? Σιδερένια είναι τα ψαλίδια του Ζ ?

Στο διαφορικο ειναι. Τα ψαλιδια ειναι αλουμινιον.

Stamatis
20-07-23, 13:59
Και μερικα μαζεματακια μιας και ο καιρος ειναι ζεστος και η μπογια στεγνωνει γρηγορα.
Μενουν να καθαριστουν τα ακραξονια (η να αλλαχτουν αναλογα τα κεφια και την κατασταση) να ξεγανωθουν μερικες βιδες και τελος το απο κατω.

BILL007
20-07-23, 17:53
:thumbsup: ΤΣΙλικο!!! :popcorn:

GiannisRob
20-07-23, 18:19
Εγώ ξέρω ότι ο αντίστοιχος Stamatis από την Αγγλία που μαστορεύει το Ζ3 του στο shed της πίσω αυλής του, ενώ η γυναίκα του φτιάχνει shepherd's pie και την αφήνει στο παράθυρο να κρυώσει, όταν βαριέται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ξηλώνει το μίΖ3ρο Μ43 του και καρφώνει πάνω ένα αντρικό 6κύλινδρο, για να κάνει παντηλίκια όλη μέρα γύρω από τα ΚΑΠΗ.

Αλλά και αυτό που έκανες καλό είναι. Μπράβο!

PetrosD
20-07-23, 23:19
Καλέ!

46237

Stamatis
21-07-23, 07:23
Και ομως ναι….

PetrosD
21-07-23, 13:18
Στα E30 είναι έτσι, με 2 σημεία επαφής.

46239

Stamatis
21-07-23, 13:32
Ενδιαφερον, αμα ψοφησουν αυτα, θα δω αν ταιριαζουν.

PetrosD
21-07-23, 20:23
Πλάκα κάνεις που δε θα ταιριάζουν; Ίδιο αυτοκίνητο (σχεδόν) είναι.

///Maniac
21-07-23, 23:59
Γιατι οχι και μασιφ απο μ3 ε36? Και μενα το 36 τα κουφια ειχε απο τη μανα του και εβαλα του μ3, καμια σχεση!

PetrosD
22-07-23, 00:18
Κι εγώ του M3 έχω βάλει, πιο πολύ κάστερ. Και μάλιστα συμπαγή από πλαστικό.

Stamatis
02-08-23, 11:41
Ρε, δεν παμε καλα. Χιλια διακοσια τριαντα το σετ της powerflex για το Ζ3?
Ειπαμε λεφτα υπαρχουν, μαλακες να τα δωσουν δεν υπαρχουν.
Ειναι δυνατον;
Το χειμωνα και αν το αποφασισω. Μια χαρα ειναι και ετσι.
Ακου να δεις ρε που φτασανε οι τιμες.

Stamatis
02-08-23, 11:49
Και αντε και πες το πηρα. (Που θα το παρω δηλαδη).
Οταν θα παω στον μηχανικο να το περασει που θα του φαει μια μερα αυτη η δουλεια, να εχω προετοιμαστει με 5/40 η να βαλω βαλβολινη κατευθειαν στον πισινο μου και να μπω με την οπισθεν;

Ασχετο, αλλα κατι καγκουρια που βλεπω στην παραλιακη με Σιβικ που απο κατω ειναι τιγκα στο powerflex και τα ανοδιωμενα αλουμινια, ντραγκντηλερς η εμποροι σαρκας ειναι και εχουν τοσα φραγκα να χωσουν στα ρημαδια τους;

PetrosD
02-08-23, 14:04
Δεν υπάρχουν μόνο Powerflex χρωματιστά, υπάρχουν και πιο φτηνά ανταλλακτικά.

46262
46263

Stamatis
02-08-23, 15:20
Δωσε ντε την επαφη σου, ποιος που κτλ.
Το εχω βαλει στο προγραμμα για τον Σεπτεμβριο με τις δροσιες.

PetrosD
02-08-23, 18:33
https://www.strongflex.eu/en/

GiannisMRE
03-08-23, 14:55
Εγώ είχα πάρει απο streetware στο skroutz τα της γέφυρας.

Μετά βρήκα το kb-store.gr που τα έχει σε καλύτερες τιμές.

Αλλά ακόμη δεν έχω κάνει τοποθέτηση, περιμένω κι εγώ να μπούν όλα μαζί μη πληρώνω πολλές φορές εργατικά.

Stamatis
03-08-23, 15:20
Περιμενουμε εντυπωσεις.

PetrosD
04-08-23, 14:51
Εμένα μου τα ψώνισε ο μάστορας που κατέβασε τη γέφυρα, δεν ξέρω από που. Προφανώς από Ελλάδα, γιατί τα είχε άμεσα. Η πρώτη εντύπωση ήταν η εξάλειψη του τζόγου από τη γέφυρα στην εκκίνηση, λόγω τον φθαρμένων σινεμπλόκ.

Stamatis
04-08-23, 15:16
Θα δουμε. Εμενα δεν εχουν φθορες, ειναι ελαχιστα τα χιλιομετρα, αλλα ετσι για την αλητεια θα τα αλλαξω τον Σεπτεμβριο.
Ελπιζω να μην χαλασει η αισθηση του αυτοκινητου και γινει πετρα.

GiannisMRE
04-08-23, 15:57
Εμένα έχει βάλει τα κίτρινα strongflex στη γέφυρα μαζί με ενίσχυση γιατί είχε κοπεί εντελώς και στεκόταν στον αέρα η μια βάση.
Γενικότερα η αίσθηση είναι ότι πλέον το αμάξι έχει κώλο :D πριν δεν καταλάβαινα που πατούσε.
Τα σινεμπλόκ ήταν καλά απλά μιας και έλυσε γέφυρα είπα να τα αλλάξει και αυτά.
Φέρνουν λίγες δονήσεις όταν πατάω απότομα γκάζι αλλά υποφερτές πλέον το συνήθισα και ούτε που το καταλαβαίνω.

(Τα κόκκινα είναι πιο μαλακά 70%, τα κίτρινα 90%)

Stamatis
04-08-23, 17:56
Αρα τα κοκκινα θα μου ταιριαζουν καλυτερα. Ευχαριστω Γιαννη.
By the way, τα μπεκ κελαηδανε! Τα καθαρισα, τα μετρησα και ειναι μια χαρα.

PetrosD
05-08-23, 01:06
Τα καθάρισες μόνος ή τα πήγες;

Stamatis
05-08-23, 08:37
Τα πηγα και εμεινα εκει για να τα δω, στην αρχη ψεκαζανε λιγο ευθεια, μετα τους υπερηχους και το πρεσαρισμα αναποδα, ριχνουνε ωραια ομπρελα και γεμιζουν τους σωληνες κανονικα ολα.

dreamer
05-08-23, 12:09
τα πηγες εκει που εχει αυτο το νεο μηχανημα που μου προτεινες? εχεις παρει φωτος απο διαδικασια? κοστος?

Stamatis
05-08-23, 12:35
Τα πηγα σε εναν που κανει καθαρισμο με αυτο το μηχανημα. Δεν εβγαλα φωτογραφιες γιατι ειχα απορροφηθει απο τη διαδικασια.
Μετρησε παλμο, ανοιγμα και κλεισιμο σε συγκριση μεταξυ τους, τα πρεσαρισε, μετα τα μετρησε στις σωληνες, τα καθαρισε, αλλαξε φιλτρα και oring και τα ξαναμετρησε.
Του πηρε περιπου μια ωρα και χρεωσε 80 ευρω με αποδειξη.
Ακριβος η φτηνος δεν ξερω να συγκρινω, αλλα στην κουβεντα μας ελεγε πραγματα που ισχυουν και ηταν ξεκαθαρος στο τι μπορει να κανει και τι οχι.

nikos valvetronic
10-08-23, 00:04
Σε σχέση με τα σινεμπλοκ Σταμάτη νομίζω ότι όλο το σετ είναι υπερβολή. Δεν το δικαιλογεί το ύφος και η χρήση που προορίζεται
κατά την ταπεινή μου γνώμη. Κι εσύ δεν νομίζω ότι μόλις το καβαλάς παίρνεις σβάρνα τις πλατείες και το καις. Θεωρώ ότι θα χαλάσει
την ηρεμία του cruising. Λίγο χτύπημα εδώ λίγο τρίξιμο εκεί. Δεν ξέρω, λέω...

Stamatis
10-08-23, 00:32
Σωστο αυτο που λες. Το προβλημα ειναι πως δεν εχω ιδεα του ποσο διαφορετικο θα γινει με τα σκληροτερα και μονο με δοκιμη θα ξερω (και ισως το μετανοιωσω).
Και στην πραγματικοτητα δεν ειμαι σιγουρος αν για μια δυο βολτες που βγαινει το μηνα εχει και νοημα.
Αλλα σκοπευω το φθινοπωρο να κανω μια διαδρομη μεχρι τιε Πρεσπες και ισως εκει παρω την τελικη αποφαση.
Την Αλφα Ρομεο που την ειχα κανει πετρα, δεν το μετανοιωσα, αλλα εκεινη ειχε 200 αλογα στους μπροστινους και ηταν δραματικη απο τη μανα της.
Φυσικα με τις αναρτησεις και ολο το σεταπ, οταν εφευγε, απλα αφηνες το τιμονι και διαλεγες αγιο να κανεις ταμα για να ζησεις, αλλα το κακομοιρο το Ζ δεν προκειται να με φερει σε τετοια αναγκη υποθετω.

dreamer
10-08-23, 07:44
Τα πηγα σε εναν που κανει καθαρισμο με αυτο το μηχανημα. Δεν εβγαλα φωτογραφιες γιατι ειχα απορροφηθει απο τη διαδικασια.
Μετρησε παλμο, ανοιγμα και κλεισιμο σε συγκριση μεταξυ τους, τα πρεσαρισε, μετα τα μετρησε στις σωληνες, τα καθαρισε, αλλαξε φιλτρα και oring και τα ξαναμετρησε.
Του πηρε περιπου μια ωρα και χρεωσε 80 ευρω με αποδειξη.
Ακριβος η φτηνος δεν ξερω να συγκρινω, αλλα στην κουβεντα μας ελεγε πραγματα που ισχυουν και ηταν ξεκαθαρος στο τι μπορει να κανει και τι οχι.

αυτος που βρηκα εδω να καθαριζει με το ιδιο μηχανημα κατω απο 120 δεν παιρνει ,οποτε φθηνος ειναι ο δικος σου. αν θες ανακοινωσε ποιος ειναι..

PetrosD
10-08-23, 14:20
Τί μηχάνημα είναι αυτό; Πείτε και σε εμάς. Άντε μη μου τη δώσει και τα βγάλω και τα καθαρίσω μόνος μου.

Stamatis
10-08-23, 15:11
Ενα απο το χωριο, δεν το ξερεις…

Πλακα κανω. Στην Ηρακλειτου ειναι στο Χαλανδρι.