Επιστροφή στο Forum : E60 Multimedia.......
Καλησπέρα στην παρέα,
θέλω να ρωτήσω κατόχους Ε60 και γνώστες, την άποψή τους για οθόνη.
Το αυτοκίνητο είναι Ε60 του 2007. LCI και έχει M-Ask II χωρίς navi, χωρίς USB, χωρίς τίποτα. Μόνο την AUX έχει ενεργοποιημένη.
Καταλαβαίνω ότι 14 χρονών τεχνολογία τη λες και ξεπερασμένη οπότε με ΟΕΜ αναβάθμιση δεν θα πολυασχολιόμουν και είναι και πανάκριβα. Οπότε σε Aftermarket τι προτείνετε παιδιά;
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις την μεγάλη Μαμα οθόνη με τα παρελκόμενα .
Εννοείς από αντιπροσωπεία? Μπαίνει το cix ας πούμε με όλα τα παρελκόμενα? Γιατί κάποια καταστήματα ήχου πουλάνε καποια bizzar ως εργοστασιακά? Και μετά έχουμε τα dynavin. Όλα κινέζικα δεν είναι? Κάποιο αξιόπιστο κατάστημα που το εμπιστευόμαστε ως φόρουμ έχουμε να πάω ρωτήσω?
Στάλθηκε από το M2002J9G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπάρχουν πολύ ωραίες λύσεις πλέον αν θες να πας σε Android aftermarket :original:
π.χ.
https://www.amazon.co.uk/Android-Navigation-2005-2012-Multimedia-Headunit/dp/B07TPHSMNR
https://m.media-amazon.com/images/I/61D8uJwu3vL._AC_SL1000_.jpg
Το θέμα με όλες αυτές τις aftermarket ειναι η θέση που τοποθετούνται σε περίπτωση που δεν υποστηρίζονται τα χειριστήρια του idrive.
Αυτό γιατί η φωλιά που μπαίνει το ΟΕΜ σύστημα ειναι πολύ μέσα (Ειδικά στα Ε6Χ) και έτσι για να γίνει σωστή δουλειά και να έχεις ένα 100% λειτουργικό σύστημα πρέπει να παίξει και λίγο πατέντα ;)
https://forum.bmw5.co.uk/topic/137412-the-e60-android-head-unit-as-it-should-have-been/
https://www.bmwfans.gr/forum/
bonus https://hifimaxnavi.com/blogs/news/android-bmw-e60-navigation-installation-bmw-3-5-series-gps-upgrade
Οπότε εσύ Μπίλη υποστηρίζεις και κινεζο-οθονη? Να ρωτήσω λοιπόν τώρα... Ότι οι λειτουργίες συγκριτικά με το m ask2 που έχω τώρα είναι έτη φωτός μπροστά οκ δε το συζητάμε, έχουν όμως αυτές οι κινεζιες ποιότητα ήχου? Η θα ψάχνονται μετά με ενισχυτές και σχετικά. (Δεν μιλαω για extreme πράγματα. Αλλά στο ίδιο επίπεδο έντασης είναι το ίδιο αποτέλεσμα???)
Αν δεν έχεις απαιτήσεις καλές είναι!
Οι ενισχυτές σε αυτές τις οθόνες είναι σχεδόν πανομοιότυποι σε όλους τους κατασκευαστές και μοντέλα, αφού η "καρδιά" αυτών των συστημάτων δεν αλλάζει δραματικά, μόνο το "καβούκι" αλλάζει για να ταιριάζει στο εκάστοτε μοντέλο. Οπότε θεώρησε ότι είναι απλά ανεκτά, θα έλεγα ελαφρώς καλύτερα από τα βασικά εργοστασιακά συστήματα, αλλά στην τελική τη μεγάλη διαφορά θα τη δεις από τα ηχεία.
Αν λοιπόν δεν θες κάτι δραματικά καλό, μια χαρά θα είναι αυτές οι οθόνες, καθώς μάλιστα συνήθως βγάζουν και pre-amp για να κάνεις δουλίτσα, αν αργότερα θες να αναβαθμίσεις.
Αν δεν έχεις απαιτήσεις καλές είναι!Τι απαταισεις.... Ξέρω ότι θα είναι κινεζικό. Οπότε μιλάμε να μην είναι χειρότερο από το εργοστασιακό στον ήχο και όσο αφορά τις λειτουργίες του να κάνει τίμια τη δουλειά του. Έχουν κατακλείσει την αγορά οι Κινέζοι, και εγώ έχω ένα λάπτοπ lenovo των 300κατι μοντέλο 2016 και είναι πολύ τίμιο.
Αν πάμε σε λύση 2din και κατέβει η οθόνη κάτω από τα χειριστήρια a/c (όπου πιστεύω ότι το touch δεν θα βολεύει καθόλου.... , διορθώσετε αν κάνω λάθος) και ψάξω για τπτ σε alpine - pioneer ; Αξίζει μια τέτοια κίνηση η όνομα πληρώνουμε και κάνουμε ίδια δουλειά με τον Κινέζο.
Όπως είπε και ο ace είναι ελαφρώς καλύτερες από τις εργοστασιακές πηγές! αυτό το διαπιστώσα και εγώ στο 46αρι μου!
Αν πάμε σε λύση 2din και κατέβει η οθόνη κάτω από τα χειριστήρια a/c (όπου πιστεύω ότι το touch δεν θα βολεύει καθόλου.... , διορθώσετε αν κάνω λάθος) και ψάξω για τπτ σε alpine - pioneer ; Αξίζει μια τέτοια κίνηση η όνομα πληρώνουμε και κάνουμε ίδια δουλειά με τον Κινέζο.
Σε αυτές τις λύσεις -που έχω δοκιμάσει και εγώ- έχεις τα εξής βασικά στοιχεία: θα πληρώσεις πολλά παραπάνω για το brand name και θα έχεις καλύτερη ποιότητα, θα χάσεις σε features, δυνατότητες, επιλογές κλπ, καθώς ο κινέζος δίνει τα πάντα όλα, συν ότι δεν θα μοιάζει εργοστασιακό.
Μην το σκέφτεσαι καν αυτό, ειδικά άμα έχεις την ΟΕΜ θέση ήδη στο ταμπλο σου :original: Αμα δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις στον ήχο, απο τις επώνυμες οθόνες δε θα πάρεις κάτι παραπάνω (μη πω ούτε κοντά στο functionality των κινεζιών).
Και εγώ στο ταμπλό θα την έβαζα!μου φαίνεται πιο ωραία εκεί και πάει εύκολα το μάτι στην οδήγηση!Με ενα καλό σετ ηχείων θα βελτιωθεί και άλλο!
Ευχαριστώ ρε παιδιά. Και εγώ προς τον κινέζο με βλέπω. Νκάνω άλλη μια ερώτηση χωρίς να με βρίσετε....χαχαχα γνώμες ψάχνω. Εκτός από την 8,8'' οθόνη που πιστεύω ότι η αφή θα είναι λιγάκι δύσκολη κατα την οδήγηση μιας και κουμπώνει αρκετά μέσα... κοιτάω και την 12,3'' αν δεν κάνω λάθος που έρχετε αρκετά μπροστά σχεδόν στα χειριστήρια clima. Εσείς τι λέτε? Ποιά η γνώμη σας? Φίλε ACE μιας και το έχεις ψάξει αρκετά τι λες?
Προφανώς η μεγαλύτερη οθόνη, αν μάλιστα συνδυάζεται και με καλύτερη ανάλυση (συνήθως οι μικρές είναι 800x600, οι μεγαλύτερες είναι 1024 ή 1200), είναι καλύτερη σε όλα, καθώς επίσης συνδυάζεται με καλύτερο SoC και περισσότερη μνήμη. Αλλά, άκου τώρα εδώ λεπτομέρεια, ακριβώς επειδή δεν είναι πιο μέσα όπως η μικρή και δεν υπάρχει η σκίαση από το πάνω καπάκι, δεν φαίνεται καλά στην αντηλιά και γενικά αν πέσει φως απευθείας πάνω στο ταμπλώ.
Ότι μέγεθος και να διαλέξεις, πάρε κάτι με τουλάχιστον 4GB μνήμη καθώς οτιδήποτε πιο κάτω απλά θα σου σπάσει τα νεύρα...
Προφανώς η μεγαλύτερη οθόνη, αν μάλιστα συνδυάζεται και με καλύτερη ανάλυση (συνήθως οι μικρές είναι 800x600, οι μεγαλύτερες είναι 1024 ή 1200), είναι καλύτερη σε όλα, καθώς επίσης συνδυάζεται με καλύτερο SoC και περισσότερη μνήμη. Αλλά, άκου τώρα εδώ λεπτομέρεια, ακριβώς επειδή δεν είναι πιο μέσα όπως η μικρή και δεν υπάρχει η σκίαση από το πάνω καπάκι, δεν φαίνεται καλά στην αντηλιά και γενικά αν πέσει φως απευθείας πάνω στο ταμπλώ.
Ότι μέγεθος και να διαλέξεις, πάρε κάτι με τουλάχιστον 4GB μνήμη καθώς οτιδήποτε πιο κάτω απλά θα σου σπάσει τα νεύρα...€ 402,75 28%OFF | 12.3''Blu-ray anti-glare Qualcomm Snapdragon 662 Android 11 DSP Carplay 256G For BMW 5 Series E60 E61 E63 E64 E90 E91 E92 iDrive
Κάτι τέτοιο πώς το βλέπεις?
Δεν έβαλες το link, αλλά αν είναι αυτό εδώ 12.3'' Blu-Ray Anti-Glare Qualcomm Snapdragon 662 Android 11 DSP Carplay 256G For BMW 5 Series E60 E61 E63 E64 E90 E91 E92 IDrive (https://www.aliexpress.com/item/1005003243772190.html) τότε μια χαρά το βλέπω, καλό SoC, 8GB RAM, FHD για το 20x9 λόγω εύρους, μόνο το θεματάκι με την αντηλιά (αν και λέει ότι είναι antiglare) και τσέκαρε αυτό που λέει για AUX, γιατί αλλιώς με transmitter ο ήχος θα είναι ψιλομάπα...
Δεν έβαλες το link, αλλά αν είναι αυτό εδώ 12.3'' Blu-Ray Anti-Glare Qualcomm Snapdragon 662 Android 11 DSP Carplay 256G For BMW 5 Series E60 E61 E63 E64 E90 E91 E92 IDrive (https://www.aliexpress.com/item/1005003243772190.html) τότε μια χαρά το βλέπω, καλό SoC, 8GB RAM, FHD για το 20x9 λόγω εύρους, μόνο το θεματάκι με την αντηλιά (αν και λέει ότι είναι antiglare) και τσέκαρε αυτό που λέει για AUX, γιατί αλλιώς με transmitter ο ήχος θα είναι ψιλομάπα...Ωπ!!!!! Για βοήθησε με λιγάκι με το aux. Τι πρέπει να τσεκαρουμε δλδ?
Πάντως ναι αυτό χαζευα. Το έχει και με 8,8" οθόνη.
Αυτό που λέει στην περιγραφή του (με τα τυπικά κινεζοαγγλικά τους), δηλαδή αν έχεις AUX στο αυτοκίνητο, αλλιώς θες transmitter και η ποιότητα του ήχου θα πέσει πολύ
Please Note :
1:Please confirm that your car is CIC system or NBT system.
2:Please confirm that the original car system has AUDIO AUX options
3: If your original car have't AUX IN, you need to purchase a $10 transmitter. The original car audio can make sound,
Είμαι με aux. Ενεργοποιημένο. Βάζω καμιά φορά το κινητό για μουσική. Πάντως με μπερδεύει λίγο που λέει με τα κινεζοαγγλικα όπως λες ότι αναφέρει για cic σύστημα αλλά λέει για 10pin φίσα. Θα στείλω μου φαίνεται ένα μέιλ να δω τι ισχύει.