Επιστροφή στο Forum : Σε αναζήτηση Ε39 520
GiannisRob
07-06-21, 12:07
Παλιοί και νέοι φίλοι καλημέρα
Πάνε πολλά χρόνια, από τότε που ήμου ενεργός εδώ. Η απουσία μου οφείλεται σε πολλούς λόγους, αν και δεν τους θυμάμαι.
Όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν πολλά. Άλλαξα γυναίκα, σπίτι, πάλι γυναίκα, κούρεμα (για να μη με αναγνωρίζει η προηγούμενη γυναίκα), αλλά δεν άλλαξα αυτοκίνητο. Κυκλοφορώ ακόμα με τη μηχανολογική μετενσάρκωση της σουηδικής αδιαφορίας προς το οτιδήποτε, δηλαδή ένα Volvo S60 2.0T πρώτης γενιάς. Και μπέζ. Μέσα - έξω.
Μια περίοδο είχα και ένα Daihatsu Cuore του 2007, σκάρτα 1000 κυβικά, βασική έκδοση. Η βασική έκδοση στο μοντέλο αυτό δεν περιλαμβάνει κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, αντιστρεπτική μπροστά και αυτοσεβασμό.
Τέλος πάντων, αποφάσισα ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο χρειάζομαι μια αλλαγή, οπότε κοιτάω σε κάτι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που έχω ήδη, λίγο παλαιότερο και λίγο πιο αργό. Η λογική των επιλογών μου εξηγείται επιστημονικά από το γεγονός ότι είμαι υδροχόος.
Για να μην πολυλογώ και να μην κουράζω (εσάς, εμένα και το πληκτρολόγιο), αναζητώ ένα Ε39 520, με τον M54B22 και χειροκίνητο κιβώτιο, σε οποιοδήποτε χρώμα εκτός από ασημί. Παρακολουθώ εδώ και κανά δυό μήνες το car.gr από την άνεση του καναπέ μου, χωρίς να εντοπίσω κάτι ερωτεύσιμο. Μιας, όμως, και από τον άλλο μήνα θα αρχίσω να τα παίρνω με τη σειρά, και τα 2.2 είναι και πολύ λίγα, θα ήθελα να ρωτήσω τι προσέχουμε, τι ψάχνουμε, τι αποφεύγουμε και αν ξέρουμε κανένα καλό που πουλιέται εκτός car.gr
Σας ευχαριστώ, και χαίρομαι που σας ξαναβρήκα!
Γιάννης
Καλωσήρθες πίσω και με το καλό να βρεις το 5άρι που θες. Γενικά τα Ε39 έχουν λιγοστέψει και οσα ειναι της προκοπής ακόμα και με πολλά χιλιόμετρα τα ζητανε δυσανάλογα :(
GiannisRob
08-06-21, 00:05
Ευχαριστώ! Μια ακόμα απορία, που την ξέχασα το πρωί. Ο Μ54 αντικατέστησε τον Μ52TU στο facelift, αν δεν κάνω λάθος. Ωστόσο βρίσκω πολλά τεμάχια του 2001 και 2002 με το δίλιτρο αντί για το 2.2
Επομένως, ο Μ54 άργησε περισσότερο, ή οι αγγελίες είναι λάθος;
Ίσως μετά το καλοκαίρι, όσο πλησιάζει ο καιρός της πληρωμής των τελών να εμφανιστούν περισσότερα. Ίσως πάλι, είναι πιο πιθανό να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, παρά να βρεις το τέλειο Ε39. Ίσως πρέπει να πάω για ύπνο...
Μην πεις τίποτα. Σε κατάλαβα από τη φωΝή. Είμαστε γεΝΝημένοι ο ένας για τον άλλο.
Πριν από τρία χρόνια έκανα το ίδιο απονενοημένο διάβημα. Είχα ένα Clio και έπρεπε να αποφασίσω μεταξύ αντικατάστασής του με κάποιο ανδρικό αυτοκίνητο ή προσθετικής πέους. Τελικά αγόρασα ένα μπερκέτι Ε39 530 από τριτοτέταρτο χέρι και με άγνωστο πραγματικό αριθμό χιλιομέτρων. Παρ' όλα αυτά, καμαρώνω ακόμα σα γύφτικο σκεπάρνι.
Ο Μ54 ήρθε το 2001. Τότε είχαμε Πασοκάρα αλλά υφίσταντο φόροι, τεκμήρια, τα σκαμπω μου και τα τέτοια μου. Το 2004 καταργήθηκαν και το όνειρο του Έλληνα για καλό αυτοκίνητο κάτω από το ελενίτ στο χωριό έγινε πραγματικότητα. Το δικό μου εισήχθη το 2004, πάνω στον παροξυσμό των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία και όταν πηγαίναμε στο χωριό του Ρεχάγκελ και καναπέ ώπα τη μάνα του στον αέρα.
Συνεπώς, επειδή το 2.2 ήταν δυσπεπτο όταν πρωτοβγήκε ενώ στην πορεία έγιναν προσιτά τα 2.5 ή και το 3.0, μην περιμένεις να βρεις πολλά.
Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση σήμερα, θα έλεγα να σκεφτείς μήπως πας σε μεγαλύτερο κυβισμό. Τι 630 τέλη, τι 840. Πως μας πετσόκοψαν έτσι ρε Γιάννη, ε; Πως μας μάμησαν έτσι;
Το τι πρέπει να κοιτάξεις θα στο γράψω το απόγευμα. Αντιλαμβάνεσαι πως 20 ετών αυτοκίνητο χρειάζεται πολύ μάζεμα. Το αν αξίζει τον κόπο εξαρτάται από το πόσο βλαμμένος είναι ο καθένας. Εγώ έχω κάνει limit up, οπότε δεν είμαι αντικειμενικός.
GiannisRob
08-06-21, 12:21
Μην πεις τίποτα. Σε κατάλαβα από τη φωΝή. Είμαστε γεΝΝημένοι ο ένας για τον άλλο.
Αχ, Άρη μου, τα λόγια σου είναι βάλσαμο. Πλέον οι συζητήσεις της καθημερινότητας με τη σύντροφο, αν εξαιρέσεις τα κλασσικά (λίστα σουπερμάρκετ, πόσο πάχυνε, πόσο πάχυνα, πόσο γουρούνι είμαι, θα με χωρίσει και θα βρει ένα πιπίνι, σε αυτή την ηλικία καλό θα ήταν να ετοιμάζεται για σύνταξη, είμαι τελείως μ*λ*κας, για μεσημέρι να φάω τα λυσακά μου, ναι καλησπέρα δύο πίτες με γύρο χοιρινό απ' όλα) με ρωτάει πρωί, μεσημέρι και βράδυ, σαν αντιβίωση αν μου πέρασε η ηλίθια ιδέα και καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρω ένα MX-5. Περνάω δύσκολα...
Πριν από τρία χρόνια έκανα το ίδιο απονενοημένο διάβημα. Είχα ένα Clio και έπρεπε να αποφασίσω μεταξύ αντικατάστασής του με κάποιο ανδρικό αυτοκίνητο ή προσθετικής πέους. Τελικά αγόρασα ένα μπερκέτι Ε39 530 από τριτοτέταρτο χέρι και με άγνωστο πραγματικό αριθμό χιλιομέτρων. Παρ' όλα αυτά, καμαρώνω ακόμα σα γύφτικο σκεπάρνι.
Εγώ ευτυχώς στο κρεβάτι τα πάω καλά. Για πόσο ακόμα, δεν ξέρω, οπότε το Ε39 είναι απαραίτητο.
Ο Μ54 ήρθε το 2001. Τότε είχαμε Πασοκάρα αλλά υφίσταντο φόροι, τεκμήρια, τα σκαμπω μου και τα τέτοια μου. Το 2004 καταργήθηκαν και το όνειρο του Έλληνα για καλό αυτοκίνητο κάτω από το ελενίτ στο χωριό έγινε πραγματικότητα. Το δικό μου εισήχθη το 2004, πάνω στον παροξυσμό των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία και όταν πηγαίναμε στο χωριό του Ρεχάγκελ και καναπέ ώπα τη μάνα του στον αέρα.
Συνεπώς, επειδή το 2.2 ήταν δυσπεπτο όταν πρωτοβγήκε ενώ στην πορεία έγιναν προσιτά τα 2.5 ή και το 3.0, μην περιμένεις να βρεις πολλά.
Άρα ότι είναι μετά το 2001, θα έπρεπε να είναι 2.2, σωστά;
Δηλαδή τα εξής δύο τεμάχια:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34861423-bmw-520
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34912951-bmw-520
Θα έπρεπε να είναι 2.2 με 170 γαϊδούρια ή καταλαβαίνω λάθος;
Καλά, και 525 υπάρχει ένα και 530 νομίζω δύο; Πιο πολλά @@δια έχει η γυναίκα μου, παρά 525 η ελληνική αγορά μεταχειρισμένου...
Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση σήμερα, θα έλεγα να σκεφτείς μήπως πας σε μεγαλύτερο κυβισμό. Τι 630 τέλη, τι 840. Πως μας πετσόκοψαν έτσι ρε Γιάννη, ε; Πως μας μάμησαν έτσι;
Το σκέφτομαι, αλλά δεν είναι η καλύτερη μου. Υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για προσθήκη ενός σοβαρού SUV στη scuderia giannisrob πολύ σύντομα, από την πλευρά της νύφης, είτε σε Χ5 πρώτης γενιάς 3λιτρο είτε σε XC90 πρώτης γενιάς 2.5λιτρο, και τα κυβικά μαζεύονται! Νταξει, δε λέω, @@μας κύριε; Να πληρώσεις! Και πληρώνω. Αλλά πόσα πχια;
Αντιλαμβάνεσαι πως 20 ετών αυτοκίνητο χρειάζεται πολύ μάζεμα. Το αν αξίζει τον κόπο εξαρτάται από το πόσο βλαμμένος είναι ο καθένας. Εγώ έχω κάνει limit up, οπότε δεν είμαι αντικειμενικός.
Άρη, μιλάς σε έναν άνθρωπο που μεταξύ άλλων έχει ένα Clio του 1990, με 450.000 χλμ και φέτος αγόρασε άλλα δύο για ανταλλακτικά (έχω φτιάξει έναν τρομερό γαλλικό φρανκενστάιν!), ανακατασκεύασε τη μηχανή του, έχει χαλάσει του κόσμου τα λεφτά για να το διατηρεί και να το φροντίζει, απλά και μόνο επειδή το έχει από φοιτητής και εκεί μέσα του έκατσε πρώτη φορά γκόμενα. Ξέρω τι σημαίνει κάτι να χρειάζεται μάζεμα, είναι προφανές ότι δεν αξίζει τον κόπο, αλλά αν λειτουργούσα με τη λογική, τώρα θα έγραφα στα φόρουμ της Toyota ποια είναι η αγαπημένη μου μάρκα απορρυπαντικού ρούχων.
GiannisRob
08-06-21, 12:28
Βασικά, το μόνο ενδιαφέρον που έχω εντοπίσει στο car.gr αυτή τη στιγμή είναι τούτο:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312761741-bmw-520
Το οποίο όμως λέει 2λιτρο ενώ θα έπρεπε να είναι 2.2, σωστά?
Προφυρακτήρες από M-pack, έχω ήδη εντοπίσει εδώ στην Πάτρα, καθώς και μια ωραία ζαντούλα (για αρχή 16", καθότι τα 205/55/16 Pilot Sport 4 που έβαλα πρόσφατα στο Volvo χαραμίζονται...)
Γιαννη welcome back!
To 520 της αγγελιας που εβαλες, εχει το VIN στις φωτογραφίες, οποτε ευκολακι....
Δες εδω: http://bmwfans.info/vin/decoder?vin=WBADM11010GP24598
εδω: https://bimmer.work/vin/geca727526fb00ed717e3decdeb5f5d7f/
ή σε οποιον αλλον VIN decoder επιθυμεις.
(2λιτρο ειναι Μ52...)
Εκτος κι αν το βιβλιαρακι ειναι "δανεικό" από άλλο αμαξι...:)
Γιάννη, όλα αυτά είναι δίλιτρα Μ52. Το τελευταίο είναι ένα υβρίδιο facelift με Μ52, το καταλαβαίνεις από τα φανάρια μπρος-πίσω (μπροστά angel eyes και πίσω hella celis) καθώς και από το γεγονός πως έχει DSC και όχι το απλό ASC+T.
Προσπάθησε να βρεις ένα με όσο το δυνατόν πιο πλούσιο εξοπλισμό. Τα Μ Packet ήταν γενικά φτωχά σε εξοπλισμό. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις Μ Packet εξωτερικά παρά να κάνεις retrofit σε ηλεκτρονικά καλούδια, καθώς πέρα από την καλωδίωση θα χρειαστείς και ένα σωρό εγκεφάλους. Επίσης, να είσαι βέβαιος πως αργά ή γρήγορα οι επενδύσεις στις κολώνες ή και την οροφή θα κρεμάσουν, οπότε τα ντύνεις με μαύρο ύφασμα ή alcantara.
Προσπάθησε τουλάχιστον να βρεις ένα με μεγάλη οθόνη στο καντράν (ήτοι τρίφυσο), αναδιπλούμενους καθρέπτες και αισθητήρα βροχής/φώτων. Αν πετύχεις και θερμαινόμενα καθίσματα, τότε στο μέλλον θα είναι πιο απλό το να τα αναβαθμίσεις σε ηλεκτρικά με μνήμες (ή και comfort). Bluetooth δεν έχει νόημα να κοιτάζεις, εμένα είχε ένα τρίτης γενιάς το οποίο ουδέποτε συνεργάστηκε με οποιοδήποτε smartphone και αν προσπάθησα. Το αναβάθμισα σε 7ης και κολλούσε, μετά σε 9ης και δεν αναγνωρίζει τον κατάλογο ή καν ελληνικά, οπότε είπα να φύγει και να πάει να να να να. Ακόμα και οι φωνητικές εντολές είναι πρωτόγονες, πρέπει να έχεις την προφορά του Πρίγκηπα Χάρυ για να καταλάβει μια από τις 20 φράσεις που του έχουν προγραμματίσει. Μόνο καλό η ηχογράφηση που διαθέτει, για να καταγράφεις σημειώσεις ή επικούς καβγάδες με τη σύζυγο.
Από την εμπειρία μου θα σου πω τι να περιμένεις πάνω κάτω:
1. Αμάξωμα και εσωτερικό
- πολυμερισμένα και πολυκαιρισμένα πλαστικά στον χώρο της μηχανής και πέριξ αυτού (νεροχύτης παρμπρίζ κλπ) και λάστιχα γύρω από όλα τα κρύσταλλα ανεξαιρέτως.
- γρύλοι παραθύρων που μένουν σέκοι.
- πολυμερισμένα πλαστικά στο εσωτερικό (κονσόλα), σπασμένοι αεραγωγοί, σπασμένο πλαίσιο καντράν, ποτηροθήκες γτπκ, ξεβαμμένη εταζέρα
- Σπασμένες χοάνες φίλτρων καμπίνας
Γενικά αν έχει ψηθεί πολύ στον ήλιο, ό,τι αγγίζεις θα γίνεται dust in the wind.
2. Ηλεκτρικά
- Δυναμό με ημερομηνία λήξης. Χαλάει ο αυτόματος συνήθως. Κάποια είχαν 90Α, τέτοια θα βρεις στην αγορά. Εμένα είχε 120άρι οπότε ποuτσες μπλε καραμελέ...
- Αν έχει xenon, ρίξε μια ματιά μήπως έχουν άλλη απόχρωση μεταξύ τους γιατί πας για ballast.
- Οι ρυθμιστές ύψους μέσα στα φανάρια σπάνε συχνά.
- Κόβονται τα καλώδια που πηγαίνουν από το πορτ μπαγκάζ στο αμάξωμα λόγω συχνού άνοιξε-κλείσε.
- ένα γαμημένo ανεμιστηράκι στην οθόνη κλιματισμού γαμiέται συνεχώς στον θόρυβο. Την ανοίγεις, αφαιρείς τρία κιλά τρίχες με μαλλί και σκόνη και μετά γαμiέται λιγότερο.
- καμμένα pixels στην οθόνη.
- To BM54 (ραδιοενισχυτής) τα φτύνει και ακούς ήχο από μερικά μόνο ηχεία. Στη χειρότερη περίπτωση ρίχνει εκτός όλο το infotainment μαζί με navi/τηλέφωνο/τηλεόραση.
- Τα τηλέφωνα είναι γτπκ και παίρνουν μόνο κάρτες SIM μεγέθους πιστωτικής και μάλιστα μόνο Vodafone.
- Σε ορισμένα αυτοκίνητα (συνήθως pre fl) τα LCM (light control modules) καιγόντουσαν.
- Σε ορισμένα αυτοκίνητα (συνήθως pre fl) το GMIII τα έπαιζε και έμενες χωρίς κεντρικό κλείδωμα.
- Τα actuators στις ασφάλειες των πορτών είναι λίγο ευαίσθητα.
Να γνωρίζεις επίσης πως το βασικό ηχοσύστημα είναι εντελώς της πλάκας. Η σιντιέρα δεν αναγνωρίζει MP3, μόνο τα τελευταία BM54 είχαν AUX έξοδο και τα περισσότερα μοντέλα δεν είχαν ενισχυτή. Το οποίο ίσως είναι καλό, γιατί αν σου κάτσει βλάβη στον ενισχυτή (και μάλιστα στον DSP όπως εμένα) απλώς θα γίνεις ρακοσυλλέκτης του διαδικτύου μέχρι να πετύχεις ΚΑΙ καλό ΚΑΙ συμβατό.
Κάτι ακόμα: Το αυτοκίνητο έχει 6-7 ασφαλειοθήκες, μια στο ντουλαπάκι, μια πίσω στη μπαταρία, κάτω από τα καθίσματα (και τις μοκέτες), στον εγκέφαλο, στου διαόλου τη μάνα. Αν έχει μπει νερό από τις επενδύσεις των πορτών (σύνηθες αν έχουν ξηλωθεί ποτέ), ίσως εκείνες κάτω από τα καθίσματα να έχουν κολυμπήσει.
3. Μηχανικά
- Πολλαπλασιαστές γτπκ.
- Υδραργυρική φάνα γτπκ
- Θερμοστάτης γτπκ
- Αντλία νερού γτπκ
- Δοχείο διαστολής γτπκ
- Σωληνώσεις ψύξης γτπκ
- Γενικά όλο το κύκλωμα ψύξης γτπκ
- Υποπιέσεις και σωληνάκια σπασμένα, ξεραμένα, μαμημένα.
- Φλάντζα ψευτοκάπακου γτπκ
- Secondary O2 pump γτπκ
- Κατανάλωση λαδιού εγγυημένη και μάλιστα εγγυημένα υψηλή. Live with it.
- Quibo 100% ξεραμένο, το ίδιο και η μεσαία τριβή
- Σινεμπλόκ ανάρτησης, top mounts κλπ όλα πεθαμένα.
- Έλεγχος στα μπροστινά αλουμινένια ψαλίδια
- Μπαράκια και σινεμπλόκ αντιστρεπτικής
- Κρεμαγιέρα ZF διαρροή λαδιού
- Τζόγος στα ημιαξόνια
Επίσης καλό θα ήταν να έκανες μια συντήρηση στο vanos. Το βασικό παραμένει να μην έχει υπερθερμανθεί ποτέ το μοτέρ. Έχει αλουμινένιο μπλοκ και συνήθως όταν φλαντζάρει φεύγουν οι βόλτες από τα μπουζόνια που δένουν την κυλινδροκεφαλή. Κάνε οπωσδήποτεε έλεγχο συμπίεσης.
Ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα.
Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα πενβέ που κυκλοφόρησαν ποτέ.
Ακόμα και σήμερα ακούω θετικά σχόλια γι' αυτό (κυρίως αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες, ρομά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου με βαλκανική προέλευση).
Απλώς να γνωρίζεις πως το αγόρασα 7.500 και έχει φτάσει τα 18Κ με μπαξίματα και μαζέματα. Και τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα, πανάκριβα και σπανίως σε καλή κατάσταση αν μιλάμε για μεταχειρισμένα.
Στα μηχανικά να προσθέσεις επίσης MAF, βαλβίδα αναθυμιάσεων PCV και DISA valve. Και τα τρία είναι αναλώσιμα.
Και ένα τέταρτο: Αισθητήρας στροφάλου.
Και ένα πέμπτο: Αντλία βενζίνης. Στη δική μου χάλασε ξαφνικά η μηχανική πλήρωση που γεμίζει το δεξί τμήμα του ρεζερβουάρ από το αριστερό (το κόβει στη μέση ο άξονας), οπότε τον ήπια μπούζι ένα βράδυ που 'βρεχε, που 'βρεχε μονότονα.
Αλλά όλα αυτά είναι ωραίες αναμνήσεις που τις διηγείσαι με φίλους, ειδικά τώρα που απαγορεύεται και η μουσική. Όπως είπες, σκέψου τι ανία επικρατεί στο toyotafans.gr
GiannisRob
08-06-21, 19:15
Χωρίς διάθεση ειρωνίας ή πλάκας, βασικά χωρίς καμία διάθεση γιατί είμαι από το πρωί στο γραφείο και τσακώνομαι με ένα πέτρινο διατηρητέο, δεν βρίσκω κάποιο καλό λόγο να μπλέξει κανείς με ένα μεταχειρισμένο Ε39, και γι' αυτό λέω να το κάνω. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αυτή την αγορά για καθαρά συναισθηματικούς λόγους.
Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε εξοπλισμό, πέραν του ότι θα ήθελα οπωσδήποτε το cruise control (πλέον ταξιδεύω αρκετά για επαγγελματικούς λόγους). Αν έχει και ένα εργοστασιακό δερμάτινο σαλόνι σε καλή κατάσταση θα είμαι χαρούμενος. Ψείρας είμαι μόνο στην κατάσταση του εσωτερικού.
Α, απορία. Τι εστί συντήρηση στο vanos? Ξέρω μόνο τη συντήρηση στην μπυροκοιλιά μου, την οποία τηρώ κατά γράμμα με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Α, και μια τελευταία. Μόνιμα αναμένο λαμπάκι ABS? Δύο που έχω εντοπίσει (τηλεφωνικά) μου είπαν ότι έχουν αυτό το θεματάκι. Φεύγουμε τρέχοντας ή με πιο αργά βήματα?
Πιθανότατα μονάδα ABS. Ακριβή βλάβη, αν και κάποιοι τις επισκευάζουν.
Η μονάδα ABS είναι της Bosch και όχι της TEVES όπως στο 46, οπότε δεν είναι interchangeable. Κάθεται πάνω από την πολλαπλή εξαγωγής και τρώει όλη τη ζέστη, ειδικά στα Μ54 που έχουν δυο 600άρηδες καταλύτες εκεί.
Ή ρίξε αρκετά την τιμή (500+ ευρώ) ή κοίτα αλλού.
Γιάννη, όλα αυτά είναι δίλιτρα Μ52. Το τελευταίο είναι ένα υβρίδιο facelift με Μ52, το καταλαβαίνεις από τα φανάρια μπρος-πίσω (μπροστά angel eyes και πίσω hella celis) καθώς και από το γεγονός πως έχει DSC και όχι το απλό ASC+T.
Προσπάθησε να βρεις ένα με όσο το δυνατόν πιο πλούσιο εξοπλισμό. Τα Μ Packet ήταν γενικά φτωχά σε εξοπλισμό. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις Μ Packet εξωτερικά παρά να κάνεις retrofit σε ηλεκτρονικά καλούδια, καθώς πέρα από την καλωδίωση θα χρειαστείς και ένα σωρό εγκεφάλους. Επίσης, να είσαι βέβαιος πως αργά ή γρήγορα οι επενδύσεις στις κολώνες ή και την οροφή θα κρεμάσουν, οπότε τα ντύνεις με μαύρο ύφασμα ή alcantara.
Προσπάθησε τουλάχιστον να βρεις ένα με μεγάλη οθόνη στο καντράν (ήτοι τρίφυσο), αναδιπλούμενους καθρέπτες και αισθητήρα βροχής/φώτων. Αν πετύχεις και θερμαινόμενα καθίσματα, τότε στο μέλλον θα είναι πιο απλό το να τα αναβαθμίσεις σε ηλεκτρικά με μνήμες (ή και comfort). Bluetooth δεν έχει νόημα να κοιτάζεις, εμένα είχε ένα τρίτης γενιάς το οποίο ουδέποτε συνεργάστηκε με οποιοδήποτε smartphone και αν προσπάθησα. Το αναβάθμισα σε 7ης και κολλούσε, μετά σε 9ης και δεν αναγνωρίζει τον κατάλογο ή καν ελληνικά, οπότε είπα να φύγει και να πάει να να να να. Ακόμα και οι φωνητικές εντολές είναι πρωτόγονες, πρέπει να έχεις την προφορά του Πρίγκηπα Χάρυ για να καταλάβει μια από τις 20 φράσεις που του έχουν προγραμματίσει. Μόνο καλό η ηχογράφηση που διαθέτει, για να καταγράφεις σημειώσεις ή επικούς καβγάδες με τη σύζυγο.
1. Αμάξωμα και εσωτερικό
- πολυμερισμένα και πολυκαιρισμένα πλαστικά στον χώρο της μηχανής και πέριξ αυτού (νεροχύτης παρμπρίζ κλπ) και λάστιχα γύρω από όλα τα κρύσταλλα ανεξαιρέτως.
- πολυμερισμένα πλαστικά στο εσωτερικό (κονσόλα), σπασμένοι αεραγωγοί, σπασμένο πλαίσιο καντράν, ποτηροθήκες γτπκ, ξεβαμμένη εταζέρα
2. Ηλεκτρικά
- Δυναμό με ημερομηνία λήξης. Χαλάει ο αυτόματος συνήθως. Κάποια είχαν 90Α, τέτοια θα βρεις στην αγορά. Εμένα είχε 120άρι οπότε ποuτσες μπλε καραμελέ...
- Αν έχει xenon, ρίξε μια ματιά μήπως έχουν άλλη απόχρωση μεταξύ τους γιατί πας για ballast.
- Κόβονται τα καλώδια που πηγαίνουν από το πορτ μπαγκάζ στο αμάξωμα λόγω συχνού άνοιξε-κλείσε.
- ένα γαμημένo ανεμιστηράκι στην οθόνη κλιματισμού γαμiέται συνεχώς στον θόρυβο. Την ανοίγεις, αφαιρείς τρία κιλά τρίχες με μαλλί και σκόνη και μετά γαμiέται λιγότερο.
- To BM54 (ραδιοενισχυτής) τα φτύνει και ακούς ήχο από μερικά μόνο ηχεία. Στη χειρότερη περίπτωση ρίχνει εκτός όλο το infotainment μαζί με navi/τηλέφωνο/τηλεόραση.
- Τα τηλέφωνα είναι γτπκ και παίρνουν μόνο κάρτες SIM μεγέθους πιστωτικής και μάλιστα μόνο Vodafone.
- Σε ορισμένα αυτοκίνητα (συνήθως pre fl) τα LCM (light control modules) καιγόντουσαν.
- Σε ορισμένα αυτοκίνητα (συνήθως pre fl) το GMIII τα έπαιζε και έμενες χωρίς κεντρικό κλείδωμα.
Να γνωρίζεις επίσης πως το βασικό ηχοσύστημα είναι εντελώς της πλάκας. Η σιντιέρα δεν αναγνωρίζει MP3, μόνο τα τελευταία BM54 είχαν AUX έξοδο και τα περισσότερα μοντέλα δεν είχαν ενισχυτή. Το οποίο ίσως είναι καλό, γιατί αν σου κάτσει βλάβη στον ενισχυτή (και μάλιστα στον DSP όπως εμένα) απλώς θα γίνεις ρακοσυλλέκτης του διαδικτύου μέχρι να πετύχεις ΚΑΙ καλό ΚΑΙ συμβατό.
Κάτι ακόμα: Το αυτοκίνητο έχει 6-7 ασφαλειοθήκες, μια στο ντουλαπάκι, μια πίσω στη μπαταρία, κάτω από τα καθίσματα (και τις μοκέτες), στον εγκέφαλο, στου διαόλου τη μάνα. Αν έχει μπει νερό από τις επενδύσεις των πορτών (σύνηθες αν έχουν ξηλωθεί ποτέ), ίσως εκείνες κάτω από τα καθίσματα να έχουν κολυμπήσει.
3. Μηχανικά
- Πολλαπλασιαστές γτπκ.
- Υδραργυρική φάνα γτπκ
- Θερμοστάτης γτπκ
- Αντλία νερού γτπκ
- Δοχείο διαστολής γτπκ
- Σωληνώσεις ψύξης γτπκ
- Secondary O2 pump γτπκ
- Τζόγος στα ημιαξόνια
Επίσης καλό θα ήταν να έκανες μια συντήρηση στο vanos. Το βασικό παραμένει να μην έχει υπερθερμανθεί ποτέ το μοτέρ. Έχει αλουμινένιο μπλοκ και συνήθως όταν φλαντζάρει φεύγουν οι βόλτες από τα μπουζόνια που δένουν την κυλινδροκεφαλή. Κάνε οπωσδήποτεε έλεγχο συμπίεσης.
Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα πενβέ που κυκλοφόρησαν ποτέ.
Ακόμα και σήμερα ακούω θετικά σχόλια γι' αυτό (κυρίως αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες, ρομά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου με βαλκανική προέλευση).
Απλώς να γνωρίζεις πως το αγόρασα 7.500 και έχει φτάσει τα 18Κ με μπαξίματα και μαζέματα. Και τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα, πανάκριβα και σπανίως σε καλή κατάσταση αν μιλάμε για μεταχειρισμένα.
Του τα είπες όλα μαζεμένα! Θα έχει εφιάλτες!!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Η ζωή είναι ένα τριαντάφυλλο του οποίου κάθε ροδοπέταλο είναι μια ψευδαίσθηση και κάθε αγκάθι είναι μια πραγματικότητα. (Αλφρέ Ντε Μυσσέ)
Τα ροδοπέταλα τα βλέπει ο Γιάννης, εμείς του δείχνουμε και τα αγκάθια!
GiannisRob
08-06-21, 23:04
Η ζωή είναι ωραία, αλλά τα 'χει μ' άλλον. (Τριημιτόνιο)
Ο έρωτας είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν ερωτεύεσαι τον άλλο, ερωτεύεσαι την εικόνα σου δίπλα στον άλλο. (Νίτσε)
Τέτοια ξέρω και γω. Αμάξι είναι το θέμα να πάρουμε.
GiannisRob
08-06-21, 23:13
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πάντως, έχω το Volvo από το 2004. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει 240.000χλμ και έχει ζητήσει μόνο κάτι σινεμπλοκ (αν θες ποιότητα κύλισης, αλλάζεις συνεμπλόκ...) και το μεταβλητό χρονισμό (όλα τα Β52 στα 200.000 χλμ. ΟΛΑ). Απολύτως τίποτα άλλο! Και δεν ήμουν πάντα καλός μαζί του. Έχει τύχει να το σηκώσω στον αέρα, κυνηγώντας τον m-power_01 (πριν πολλά χρόνια) σε κάτι στροφές, να σκάσει κάτω και να μαζεύουμε κομμάτια, αλλά μετά την επανασυναρμολόγηση όλα τέλεια. Έχει φάει βραδινά ταξίδια με 235 σταθερά (τελική) και κόψιμο μόνο για να διόδια (αυτό) και για προφανείς λόγους (εγώ). Όλα αυτά τα χρόνια όταν συναντάω λακούβα δεν κόβω ταχύτητα από άποψη, δεν μπορώ να τις αφήσω να βγουν από πάνω. Και δεν έχει ζητήσει τίποτα!
Αυτά που γράφετε για τα Ε39 είναι εφιάλτης. Επομένως είναι θέμα timing, αν θα ξυπνήσω πριν το πάρω, η μετά.
Το Ε39 ψηφίστηκε από τους συντάκτες του CAR ως το καλύτερο αυτοκίνητο που είχαν δοκιμάσει ποτέ. Το 2002 αυτό.
Επίσης, είναι το μόνο αυτοκίνητο που δεν κατάφερε να σκοτώσει ο Clarkson στο γνωστό challenge στην Αφρική.
Όσον αφορά το δικό μου, είμαι ο τέταρτος ιδιοκτήτης. Το 2018 που το αγόρασα έγραφε 135Κ κμ. Βρήκα πως τα είχαν γυρίσει 50Κ πίσω, αλλά το γουσταρα και το πήρα. Έκτοτε έχω κάνει 75Κ κμ που σημαίνει πως το αμάξι έχει 260Κ. Και αντέχει. Στο λέω γιατί αν είχε χέρια θα με μουτζωνε.
https://www.bmwblog.com/2016/04/26/best-top-gear-car-e39-bmw-5-series/
https://www.topgear.com/car-news/big-reads/driving-every-generation-bmw-5-series
1. Αμάξωμα και εσωτερικό
2. Ηλεκτρικά
3. Μηχανικά
- Πολλαπλασιαστές γτπκ.
- Υδραργυρική φάνα γτπκ
- Θερμοστάτης γτπκ
- Αντλία νερού γτπκ
- Δοχείο διαστολής γτπκ
- Σωληνώσεις ψύξης γτπκ
- Secondary O2 pump γτπκ
- Τζόγος στα ημιαξόνια
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2021/06/LFOFLr-1.gif (/gif/to-mikro-psari-pws-toys-gamhses-etsi-petropoylos-LFOFLr)
nikos valvetronic
09-06-21, 22:16
Νομίζω ότι δεν υπάρχει μπεμβεδάκιας που να μην γουστάρισε αυτήν την καρότσα. Κι εγώ όταν ήρθε το τρίτο παιδί έψαχνα να αλλάξω
το 46 με 39. Βρήκα ένα πολύ καλό στην Κομοτηνή touring M-pack χρώμα topaz στα 6.500 αρχή κρίσης μιλάμε για 2010-11 κλασσικά
η αγγελία 2000cc 200 ps. Τον παίρνω τηλ ρωτάω κυβικά και μου λέει δεν έχω ιδέα το πήρα με δουλεία γιατί δεν είχε να πληρώσει
(τι περάσαμε όλοι γμτ...). Το μόνο που ξέρω μου λέει είναι ότι πιάνει 250. Δεν το πήρα, επικράτησε η λογική τελικά (η γυναίκα μου).
Αυτό το ασημί πάντως αν και λίγο ακριβό φαίνεται πολύ καλό.
E60_Arkadia
10-06-21, 19:30
Μηπως πρεπει να πας σε επιπλο?(Ε60). Πλεον τα πολυ καλα ειναι ειδος υπο εξαφανιση και δυστυχως τα περισσοτερα που κυκλοφορουν,περνανε αυτα που περασαν τα ερμα τα Ε36.
GiannisRob
10-06-21, 22:07
Σε έπιπλο δύσκολα. Και λόγω budget, και λόγω εμφάνισης (δεν το συμπάθησα ποτέ).
Τόσο το Ε39 όσο και το Ε60 είναι υπέροχα αυτοκίνητα, αλλά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Τόσο διαφορετικά που πραγματικά θεωρώ πως απευθύνονται σε διαφορετικούς οδηγούς, εκτός αν μιλάμε για αγοραστές βασικών εκδόσεων χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες που πιθανόν σήμερα να οδηγούν κάτι εντελώς διαφορετικό.
Το Ε60 κατάπινε τα χιλιόμετρα σε τέτοιο βαθμό που μόλις έφτανες στον προορισμό σου ευχόσουν να είχε άλλο τόσο δρόμο. Λάτρευα το δικό μου κι ας ήταν λειψοκύλινδρο, γιατί μου χάρισε τα πιο άνετα ταξίδια που έχω κάνει ποτέ. Δυστυχώς το Ε60 είναι έτσι φτιαγμένο που δεν με ενέπνεε για αταξίες στο δρόμο. Ήταν ογκώδες, αποστειρωμενο, κυριλέ... Έκανε μπουγιο με την εμφάνιση γιατί στα καφριλικια ήταν έξω από τα νερά του και δεν έφταιγε μόνο ο βασικός κινητήρας του.
Το Ε39 ξεκίνησε να σχεδιάζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80 κι αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνεις με το που θα μπεις μέσα. Έχει αυτή τη στιβαρότητα των αυτοκινήτων της δεκαετίας του 90 που δε συνεπάγεται πάντα ασφάλεια, αλλά η απτή ποιότητα είναι πανταχού παρούσα: από τον βαρύ γδούπο της πόρτας που κλείνει μέχρι την αίσθηση των πλήκτρων και των διακοπτών. Μιλάμε για περισσότερους κραδασμούς, περισσότερους θορύβους κύλισης και τη γνωστή μυρωδιά κερομπογιας από τα μονωτικά. Αλλά μιλάμε και για υλικά πιο ποιοτικά και με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, για καταιγισμό πληροφοριών κατά την οδήγηση, για παιχνιδιάρικη συμπεριφορά και ίσως για την τελευταία 5αρα που έπεφτε σε λακκούβα και ένιωθες πως η ανάρτηση είναι ένα κομμάτι.
Η στιγμή πάντως είναι καλή για Ε60, το οποίο σήμερα δείχνει απίστευτα όμορφο και σύγχρονο παρότι παρουσιάστηκε προ 18 ετών.
GiannisRob
11-06-21, 10:06
Το ταξιδιάρικο αυτοκίνητο είναι ωραίο πράγμα, αλλά άλλο πράγμα. Τέτοιο, καλώς ή κακώς, είναι το Volvo που έχω. Μπαίνεις μέσα στις 5 το πρωί, στις 9.30 είσαι στη Φλώρινα ατσαλάκωτος, κάνεις τη δουλειά σου, σταματάς για λουκάνικα στο Μέτσοβο, στο γυρισμό, και αν δεν έχεις μετανιώσει που πήρες τη σύντροφο μαζί, πίνεις και κανα τσίπουρο και οδηγεί αυτή στο υπόλοιπο του γυρισμού. Φτάνει η ώρα 10 το βράδυ όταν μπαίνεις σπίτι, και είσαι πιο ξεκούραστος από το να πέρναγες μια μέρα στο γραφείο.
Αλλά έχει ένα turbo lag πιο αργό και από το Internet στην Ελλάδα. Μια δευτέρα πιο μακριά από τον φιρφιρίκο μου. Μια δευτέρα που τερματίζει στα 125 km/h σκοτώνει οποιοδήποτε όνειρο, οποιαδήποτε επιθυμία για καφριλίκι. Δε λέω, έχει πλάκα στριφτερή διαδρομή σε βουνό χωρίς να αλλάξεις ταχύτητα, και ας το πήρες χειροκίνητο, αλλά δεν είναι η καλή "πλάκα".
Όταν θες να διεκπαιρεώσεις χιλιόμετρα, είναι τρομερό αμάξι. Όταν, όμως, σε γαργαλάει ο κώλος σου, κουράζει. Κουράζει γιατί δεν είναι φτιαγμένο γι' αυτό το σκοπό. Δε λέω, με τιμονιά διπλώνει, αλλά γελάνε και οι πέτρες. Αν σε δει κανείς, ξέρεις ότι σκέφτεται "πάει ο παππούς, σκοτώθηκε".
Το Ε60, που έχω οδηγήσει μερικές φορές πριν λίγα χρόνια, θυμίζει περισσότερο S60 παρά 46άρι. Γι' αυτό και δεν το σκέφτομαι. Επίσης δεν φτάνουν τα λ7 για Ε60, αλλά ποιος νοιάζεται για λεπτομέρειες...
Το Ε39, όταν βγήκε, ήταν αφίσα στο παιδικό μου δωμάτιο. Το Ε60, όταν βγήκε, δεν κόσμησε καμιά κατακόρυφη επιφάνεια στο σπίτι μου. Το F10 το είχα βρει σε κάλυμμα τουαλέτας στο alibaba.com αλλά το θεώρησα υπερβολή. Το κλασσικό λευκό αναδεικνύει τα είδη υγιεινής, συμβολίζει την καθαρότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη. Ενίοτε, φέρνει και έμπνευση.
Αν και μετά το Ε39, θα ήθελα και ένα F10...
GiannisRob
11-06-21, 23:45
Η απόφαση ελήφθη, η σύντροφος το απεδέχθη, η μάνα το ευλόγισε, ο πατέρας χέστηκε, και έτσι σύντομα, εκτός απροόπτου, η scuderia giannisrob θα καλοσορίσει το νέο της μέλος και η φορολογική μου δήλωση το νέο της πηγάδι.
Λεπτομέρειες σύντομα.
Μπρος στα καλη τι είναι ο πόνος!!!
GiannisRob
23-12-21, 13:50
Λεπτομέρειες σύντομα.
Ελπίζω να μην άργησα να ενημερώσω, αλλά τώρα πριν λίγο με ξεκόλλησαν από το αυτοκίνητο.
Η σύντομη εκδοχή είναι ότι στις 20 του φετινού Ιούνη πήρα ένα Orientblau 520i μοντέλο 11/2001, δηλαδή facelift με τον Μ54Β22. Εσωτερικό αυτό το γκρι του πάγου (για τη σύντροφο, λερωμένο άσπρο για μένα) με τα απλά καθίσματα.
Η εργοστασιακή ανάρτηση αλλάχτηκε με συνοπτικές και πανάκριβες διαδικασίες με εργοστασιακή m-pack, μαζί με silent blocks, top mounts, bump stops, μπαλάκια, σκατάκια, φατάκια, ψαλίδια και γενικά ότι μπορούσε να αλλαχτεί.
Το πήρα με 132000 χλμ. και τώρα έχω 139000 χλμ. και μπορώ να πω ότι από θέμα αξιοπιστίας έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί. Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες και τις 7000 χλμ έχουν χαλάσει πράγματα που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν. Είναι τρομερό πόσα πράγματα έχω μάθει με αυτό το αυτοκίνητο. Μπρος στη γνώση τι είναι το χρήμα...
Καίει? Ναι. Πόσο? Όλο. Καταναλώνει καύσιμο με εντυπωσιακούς ρυθμούς και μια απίστευτη ευχαρίστηση, σαν το τσιγάρο μετά το σεξ. Οι ποσότητες απλής αμόλυβδης που χρειάζομαι το μήνα συντηρούν τουλάχιστον τρεις οικογένειες. Δύο εδώ και μια στο Κατάρ. Αυτοί στο Κατάρ είναι σεϊχηδες...
Στο δρόμο? Μετά το M-pack φοβερό. Απ' όταν το πήρα, κάθε ΣΚ ασχολούμαι μόνο μαζί του. Κανα μαστόρεμα, κανα καθάρισμα, καμια βόλτα. Η σύντροφος ζηλεύει και για να μου μπει στο μάτι, σταμάτησε να μου κάθεται. Από τότε που μπήκε η ανάρτηση, σταμάτησε να με νοιάζει.
Α, έκανα και καινούριους φίλους. Ναι, γνώρισα τον τύπο που έχει το εξειδικευμένο συνεργείο BMW εδώ στην Πάτρα και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Μου λέει τον πόνο του και του λέω και γω τον δικό μου. Του λέω ότι η λύση στα προβλήματα του είναι το αλκοόλ, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια, και μου λέει "Yaris έπρεπε να πάρεις και να ξεχάσεις τα συνεργεία. Αλλά και 'μεις, κλέφτες θα γίνουμε;"
Το μόνο που μετάνιωσα είναι που δεν πήγα σε μεγαλύτερο μοτέρ. Ίσως ένα 530 να ήταν ιδανικό, αλλά και ένα 525 θα ήταν πολύ καλύτερο. Αλλά ήθελα να κρατήσω το Volvo και πριν λίγο πλήρωσα 2x630€ τέλη και δεν είμαι χαρούμενος.
Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ζευγάρι προφυλακτήρες από m-pack, μια τετράδα style 32 και αργότερα ένα m-sport σαλόνι. Κάθε βοήθεια δεκτή.
Φωτογραφίες σε κανά 6μηνο πάλι...
Θα τις έχεις δει λογικά https://www.car.gr/parts/view/317834832-bmw-style-32-18ares
για m pack και ό,τι χρειαστείς δοκίμασε εδώ (https://tsiftsakis.car.gr/contact/).
Δεν θα με θυμάται πλέον (για να του έλεγες από εμένα κι έτς) αλλά δεν έχει σημασία, είναι αξιόπιστος και εξυπηρετικός.
Με το καλό! Είναι υπέροχο αμάξι.
:grin: https://www.car.gr/parts/view/315328795-bmw-kinitiras-z8m5-e39-v8-s62-4500km
GiannisRob
23-12-21, 16:47
Θα τις έχεις δει λογικά https://www.car.gr/parts/view/317834832-bmw-style-32-18ares
Ευχαριστώ!
Δυστυχώς ψάχνω style 32 σε 17άρες, διότι έχω και μια 4τράδα καίνουρια Michelin PS4...
Καλώς όρισες στον κόσμο των 39άρηδων: Παθιασμένοι αλλά όχι εξαρτημένοι, καvlωμένοι αλλά όχι σαλιάρηδες, σκληροί αλλά όχι μονόπλευροι. Είσαι ακόμα στο πρώτο στάδιο της μετάλλαξης. Οσονούπω θα κυκλοφορείς στους δρόμους και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα σου μοιάζουν μπύρα χωρίς αλκοόλ. Δρόμοι της παρακμής με καθημερινό αυτοκινητιστικό φεστιβάλ εμετού, ηλεκτροκίνητοι τζιτζιφιόγκοι με καταπιεσμένα φροϋδικά σύνδρομα, συμπαθείς μετανάστες που χαζεύουν μέσα από αυτοκίνητα-ναυάγια τις ζάντες σου με βλέμμα ερωτικής στέρησης, ζαρωμένες κωλόγριες βουτηγμένες στα μπότοξ καβάλα σε θηριώδη τετρακίνητα εκτρώματα προσπαθούν να αντισταθμίσουν την ερημιά της προσωπικής τους ζωής, διψασμένα τρικύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα απόβλητα οδηγούμενα από πρεζοκαθυστερημένους κοντράκηδες με προεφηβικό μουστακοχνούδι, μητρομανείς κούγκαρς με παρηκμασμένα ρόουντστερς δηλώνουν μοντέλα-ινφλουένσερς και στριμάρουν εν κινήσει προς τέρψιν της αποχαυνωμένης αυνανίζουσας μάζας που τις ακολουθεί, μυώδεις κλασομπανιέρες με τατουάζ νεκροκεφαλές και γλιτσοσαγιονάρες στα πόδια δακρύζουν κρυφά στους ήχους σπανιόλικης κιθάρας μεσα στα individual βαμμένα υπερ-μίνι τους, δυσφορία, κενά μνήμης, μάσκες παντού, άγχος, μισανθρωπισμός, Xanax, ψυχοτροπικά, αναγούλα, αποσύνθεση, μουνόσκuλα αυξάνουν τις τιμές στις ΚΝ95, κιτρινισμένα φανάρια με λάμπες xenon και αυτοσχέδιες λεντοταινίες σε σακαράκες, όμικρον στα λύματα, ψέυτικες απολήξεις, κυλόττες βουλώνουν στόματα, ταπωμένοι αεραγωγοί, νέος δίσκος Χριστίνα Μαραγκόζη, Τεσλα φορτίζουν στη σειρά στο Mall σαν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, καθαρτικές βραδυνές βόλτες με παλιά μπεμβέ, αυτοεκτίμηση και αυτοπραγμάτωση στην πυραμίδα του Μάσλοου, κωλομπαράδες πολιτικοί υπερφορολογούν τα παλιά μας αυτοκίνητα με πρόφαση την κλιματική αλλαγή, σακκούλες με σκατά, επιδειξιομανείς τηλεπερσόνες παρκάρουν σε ράμπες ΑΜΕΑ και μετά ανεβάζουν ερωτικά βίντεο με τις πατσοκοιλιές τους, παιδάκια έρμαια ανώμαλων σε ορφανοτροφεία, σάπια κοινωνία και σάπια αυτοκίνητα στους χιλιομπαλωμένους κωλόδρομους 200 χρόνια από την Επανάσταση. Σου αρέσει ο εαυτός σου? Έχεις βγει βόλτα χαράματα να ακούσεις τον εξακύλινδρο να κάνει σαματά? Έχεις ιδρώσει προσπαθώντας να στρίψεις το τιμόνι πάνω σε ντριφτ? Εισπράττεις ενθουσιώδη επιφωνήματα από βενζινοπώλες και ντελιβεράδες? Σε κράζει η γυναίκα? Μόνο χυμοί και γάλα βγαίνουν σε 1,5 λίτρο. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
GiannisRob
24-12-21, 13:15
Σήμερα ο λογογράφος που γράφει τα posts μου λείπει με άδεια, και θα αναγκαστώ να αυτοσχεδιάσω:
Οι επιλογές μιας ολόκληρης ζωής είναι αυτές που μας οδήγησαν στο τώρα. Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου, αν πριν χρόνια είχες κάνει κάτι διαφορετικά? Αν πίσω στο 2009 δεν είχες απορρίψει μια καλή θέση εργασίας στην Ιταλία γιατί η γκόμενα σου είχε τέλεια βυζιά, αν σπούδαζες τελικά γιατρός και όχι μηχανικός, αν δεν είχες πατήσει εκείνη τη γιαγιά με το αυτοκίνητο, αν έτρωγες περισσότερο ψάρι και καρότο μικρός και τώρα δεν είχες 4 βαθμούς μυωπία, αν, αν, αν...
Λένε πως ο χρόνος, ο χρόνος ο πανδαμάτωρ, γιατρεύει τα πάντα, γιατί μαλακώνουν τα συναισθήματα και ξεχνάς. Και ξεχνάς; Αλήθεια, ξεχνάς; Ξεχνάς τα ατέλειωτα απογεύματα που πέρναγες μικρός, με τη μούρη κολημμένη στη μπαλκονόπορτα και τα σάλια σου να λερώνουν το τζάμι, ξεχνάς πως κοίταζες το Ε30 του γείτονα, και φανταζόσουν πως το οδηγείς, χωρίς να ξέρεις καν τι σημαίνει ή πως είναι η οδήγηση; Ξεχνάς τον παππού σου, κάθε σαββατοκύριακο, να έχει την Αλφα 33 του σηκωμένη στα τρίποδα και κάτι να μαστορεύει, σιχτιρίζοντας που δεν πήρε Ε30 σαν το γείτονα; Ξεχνάς πως όταν μεγάλωνες και οι συμμαθητές σου άρχισαν να κοιτάνε κώλους στο δρόμο, εσύ κοίταγες αυτοκίνητα; Ξεχνάς;
Φαντάσου πως θα ήταν η ζωή σου απέναντι απ' το σπίτι σου δεν έμενε κανείς, αν ο παππους σου είχε Toyota, αν μεγάλωνες φυσιολογικά. Αν, αν, αν...
Λένε να μη γνωρίσεις ποτέ τους ήρωες σου, λένε ότι η λογική νικάει πάντα, λένε Vorsprung durch Technik, λένε φόρτισμα, ξεφόρτισμα, αυτονομία, κιλοβατώρες, λέξεις νέες, παλιές, δύσκολες, έννοιες θολές, μπλεγμένες, απόμακρες. Ξέρεις όμως τι δε λένε; Δεν λένε που κρύβεται το νόημα της ζωής, αυτές οι μικρές στιγμές ευχαρίστησης που βρίσκονται διάσπαρτες στην καθημερινότητα, που ξεχωρίζουν με έναν τρόπο όμορφο, που μας βοηθούν να συνεχίσουμε.
Ευτυχία... Έννοια περίεργη, με διαφορετική ερμηνεία για τον καθένα. Για άλλον ευτυχία είναι η καπνιστή λακέρδα δίπλα στη φασολάδα του, για άλλον ο έρωτας χωρίς προφυλάξεις, για άλλον το τέλειο ντριφτ, για άλλον 8 ώρες στο Playstation χωρίς να του πρήζει τα συκώτια η γυναίκα του, για άλλον μια μερίδα συκώτια τηγανιτά και ένα κιλό κόκκινο κρασί. Ευτυχία... Τη συναντάς στις πιο περίεργες στιγμές. Όταν επιτέλους επισκευάσεις αυτή τη γ@μημένη διαρροή από τη φλάντζα του ψευτοκάπακου και σταματήσει να φτύνει λάδια πάνω στον καταλύτη, οπότε και μπαίνουν στην καμπίνα από όλους τους αεραγωγούς με βέλτιστη βέβαια κατανομή και θερμοκρασία, καθώς το έχεις στο auto. Όταν ακούς τη μελωδία του 6κύλινδρου στα τούνελ της Παναγοπούλας. Όταν το κλειδώσεις το βράδυ κάτω από το σπίτι σου, και γυρίσεις να το κοιτάξεις, ενώ περπατάς προς την είσοδο, και νοιώθεις σαν σε σκηνικό παλιάς καλής γουντιαλλενικής ταινίας, πριν αρχίσει να τη βρίσκει με τη θετή κόρη του. Όταν οι φίλοι σου σε κοροϊδεύουν που πήρες ένα αμάξι 3600€ και πριν περάσουν 6 μήνες έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 χιλιάρικα σε κόστος, αλλά από μέσα σου γελάς, γιατί αυτοί οδηγούν Skoda, KIA και Nissan.
Δεν πιστεύω στη μοίρα, στο γραφτό, στο πεπρωμένο, στα ζώδια. Πιστεύω ότι εμείς και μόνο εμείς καθορίζουμε τη ζωή μας, με τις επιλογές μας φυσικά, κινούμενοι σε έναν ατέλειωτο λαβύρινθο τυχηματικών και μη γεγονότων, σε μια διαρκή αλληλεπίδραση με της ζωές των άλλων, das Leben der Anderen. Αυτό που ετεροκαθορίζεται, μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, είναι μόνο οι συνοριακές συνθήκες των χωροχρονικών συναρτήσεων του μικρόκοσμου μας. Και μέσα στο μικρόκοσμο μας αναζητούμε (?), εν τέλει, την ευτυχία.
Τι θα γινόταν αν...
Τότε που σχεδιαζόταν το Ε39 και ο Joji Nagashima είπε στον Chris Bangle: "Χρηστάρα, θα κάνω τη γρίλια από το 5αρι σαν τον π@υτσο μου και άμα σ' αρέσει", τι θα γινόταν αν ο Joji δεν ήταν Γιαπωνέζος?
Ήταν νύχτα. Τα μάτια της έλαμπαν στο σκοτάδι. Ναι, είχα αφήσει επίτηδες τα φώτα θέσης ανοιχτά, και κάρφωνα αυτά τα 4 πανέμορφα αγγελικά μάτια, καθώς έκανα ένα τελευταίο τσιγάρο στο μπαλκόνι, πριν αποσυρθώ στην αγκαλιά του Μορφέα (ή της συντρόφου μου, ανάλογα με το ποιος και πόσο ροχαλίζει). Κάνοντας την τελευταία τζούρα, και αναλογιζόμενος αν το ρημάδι θα μείνει απο μπαταρία σε περίπτωση που δεν κατέβω να κλείσω τα φώτα, πήρα την απόφαση. Οι συνθήκες ήταν πλέον ώριμες. Την έβγαλα βραδινή βόλτα στο βουνό. Εγώ και το αμάξι, σε στριφτερή ορεινή διαδρομή με παρέα το ψιλόβροχο. Εκεί κατάλαβα ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Και για αρκετή ώρα ένιωσα ευτυχισμένος.
Φυσικά την επόμενη μέρα το μπ@υρδέλο έκαψε δύο πολλαπλασιαστές γιατί μπορούσε. Αλλά εγώ ένιωθα ακόμα ευτυχισμένος. 150€ φτωχότερος, αλλά ευτυχισμένος.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας, σε περίπτωση που με διαβάσατε. Καλά χριστούγεννα σε όλους!
Σήμερα ο λογογράφος που γράφει τα posts μου λείπει με άδεια, και θα αναγκαστώ να αυτοσχεδιάσω:
Οι επιλογές μιας ολόκληρης ζωής είναι αυτές που μας οδήγησαν στο τώρα. Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου, αν πριν χρόνια είχες κάνει κάτι διαφορετικά? Αν πίσω στο 2009 δεν είχες απορρίψει μια καλή θέση εργασίας στην Ιταλία γιατί η γκόμενα σου είχε τέλεια βυζιά, αν σπούδαζες τελικά….
Ευχαριστώ για την υπομονή σας, σε περίπτωση που με διαβάσατε. Καλά χριστούγεννα σε όλους!
Νομιζω πως τελειωσα μεσα στο παντελονι μου.
Καλα Χριστουγεννα.
Πολύ ωραία λόγια και από τους 2 σας, ιδιοκτήτες E39.
Αλλά αυτό που σε ένα θέμα με E39 αναφέρεται το E30, με ξεπερνάει. thumb
Φυσικά την επόμενη μέρα το μπ@υρδέλο έκαψε δύο πολλαπλασιαστές γιατί μπορούσε. Αλλά εγώ ένιωθα ακόμα ευτυχισμένος. 150€ φτωχότερος, αλλά ευτυχισμένος.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Δεν πειράζει η αίσθηση μετράει συνολικά :original:
Καλές γιορτές με υγεία! :original:
Θα μπορούσαμε να έχουμε μια φωτογραφία της κοπέλας σου από το καλοκαίρι του 2009 με λευκό μπικίνι να βγαίνει από τη θάλασσα;
Θα μπορούσαμε να έχουμε μια φωτογραφία της κοπέλας σου από το καλοκαίρι του 2009 με λευκό μπικίνι να βγαίνει από τη θάλασσα;
Ανωμαλος εισαι και φτιαχνεσαι με γυναικες;
Το 39να βαλει ο ανθρωπος να φτιαχτουμε.
GiannisRob
24-12-21, 22:22
Τότε είχα μαλλιά. Θες μια δική μου;
Αν μέσα στο ΣΚ ξαναπάω βουνό, υπόσχομαι να τραβήξω μερικές (φωτογραφίες)
Γιατί συγκεκριμένα το 2009; Τότε είναι που πήρα το δικό μου.
GiannisRob
11-01-22, 11:57
45475
45476
45477
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από το περασμένο τετραήμερο που αποφάσισα να κάνω δώρο στον εαυτό μου 2 ντενεκέδες καύσιμο και να πάω με το ρημάδι μια μονοήμερη, μόνος μου, στα βουνά (Τζουμέρκα). Καθότι Γιάννης, η σύντροφος αποφάσισε να μου κάνει δώρο ένα 4 ήμερο στα Γιάννενα τα δυό μας, το οποίο θα πληρώσω εγώ. Ε, επειδή δεν μπορείς να αρνείσαι δώρα και να προσβάλεις τον κόσμο, το δέχτηκα. Άλλωστε τι είναι ένας βασικός μισθός, μπροστά σε 96 ώρες με το έτερον ήμισυ οι οποίες ξοδεύονται σε περπάτημα, μαγαζιά και βόλτες με το αυτοκίνητο με ταχύτητες στο ήμισυ του νόμιμου ορίου.
Σε ένα τηλέφωνο την Παρασκευή, φίλος ρώτησε τα κλασικά (που είσαι, τι κάνεις, πόσο τον έχεις, κλπ) και απάντησα ότι πήγα τη γηραιά κυρία στα βουνά. Δυστυχώς με άκουσε η σύντροφος, οπότε από εκείνη τη στιγμή, γηραιά κυρία είναι το παρατσούκλι του αυτοκινήτου.
Ευτυχώς, πολλαπλασιαστή αυτή τη βδομάδα δεν κάψαμε. Αλλά μην προτρέχουμε.
Η σουηδικη αδιαφορία πρωταγωνιστή παγκοσμια ομως το να εχης 1 τετιο VOLVO τη σήμερον ημερα δεν ειναι λιγο δε Ξερω Εγω αν ειχα 1 τετιο VOLVO δε χρειαζομουν τιποτε.....
Παιδεια γεια σας πως κανω νεο θεμα ειμαι καινουριος;
Παιδεια γεια σας πως κανω νεο θεμα ειμαι καινουριος;
Καλωσήρθες! Χρησιμοποίησε αυτό το link https://www.bmwfans.gr/forum/newthread.php?do=newthread&f=4
Το μετανοιωσες η οχι ακομα;
Βρηκα ενα 540 και μου αρεσε.
Μπηκα σε πειρασμο.
GiannisRob
25-03-22, 21:28
Το μετανοιωσες η οχι ακομα;
Βρηκα ενα 540 και μου αρεσε.
Μπηκα σε πειρασμο.
Για όσο διατηρούμαι κάτω από το (καθαρά ψυχολογικό) όριο των 3.000€/έτος σε κόστος αποκατάστασης βλαβών, όχι δεν το μετανιώνω.
Το μόνο που μετανιώνω είναι το μοτέρ. Χρειάζομαι μεγαλύτερο.
Εδω δεν θα προχωρησω τελικα.
Το οδηγησα και δεν ειναι οτι περιμενα. Ωραιος ηχος, αρκετη δυναμη, αλλα απεχει απο οτι εχω ιδεα εχω πλεον σχηματισει για ενα gt sedan.
Τα χρονια που περνανε αφηνουν σημαδια πανω τους και μαλλον αλλαζω και εγω.
Αυτο που θυμαμαι σαν «εξαιρετική ποιοτητα και συμπεριφορα» απο την πενταρα, το 2022 εχει πλεον αλλαξει σαν ορισμος.
GiannisRob
26-03-22, 11:30
Δεν ξέρω τι περίμενες να βιώσεις πρόεδρε. Ο Άρης (S8N) που έχει χαλάσει στο Ε39 του περισσότερα λεφτά από εμένα, το ονομάζει αναλογικό. Εγώ θα το πω απλά παλιό. Πρέπει να είσαι λίγο παλαιολάγνος για να τη βρίσκεις με τέτοια πράγματα.
Ουτε εγω ξερω τι περιμενα.
Ισως ειχα μια ελπιδα πως θα νοιωσω ευχαρίστηση απο το πως κουμπωνει ο λεβιες, απο τον βαρυ ηχο του μοτερ, το «γρανιτενιο» πλαισιο που λεγαμε πως εχει και το κοφτερο τιμονι.
Αναλογικο ηταν, αλλα τα βαρια τζαμια ετριζαν στις κασες τους, μετα τα 140 ο αερας ηταν αισθητος, και το ταμπλω του αρκετα ταλαιπωρημενο.
Ισως αν εριχνα και εγω τα λεφτα του Σοχτων να γινοταν αξιοπρεπες, αλλα ουτε τα κραταω τοσο για να δικαιολογησουν τα εξοδα, ουτε εχω καποιο «δισκοποτηρο» που ψαχνω για παντα.
GiannisRob
26-03-22, 21:04
Δεκτόν.
Ο κύριος λόγος που πήρα αυτό που πήρα ήταν η κατάσταση του εσωτερικού. Χωρίς φθορές, τριξίματα και ψεγάδια, πέρα από κανά δυό πταίσματα τα οποία και αποκαταστάθηκαν άμεσα. Έχω ήδη δύο που τρίζουν. Δεν ήθελα και τρίτο.
Το πλαίσιο ήταν στιβαρό για τη δεκαετία του '90, που το μέσο αυτοκίνητο είχε τη στρεπτική ακαμψία βρεγμένης χαρτοπετσέτας.
Ούτε στο E30 δεν ακούγεται ο αέρας μετά τα 140. Μετά τα 190 ναι.
Εδω δεν θα προχωρησω τελικα.
Το οδηγησα και δεν ειναι οτι περιμενα. Ωραιος ηχος, αρκετη δυναμη, αλλα απεχει απο οτι εχω ιδεα εχω πλεον σχηματισει για ενα gt sedan.
Τα χρονια που περνανε αφηνουν σημαδια πανω τους και μαλλον αλλαζω και εγω.
Αυτο που θυμαμαι σαν «εξαιρετική ποιοτητα και συμπεριφορα» απο την πενταρα, το 2022 εχει πλεον αλλαξει σαν ορισμος.
Τα ευρω που το ζηταγε,ειχαν σχεση με την κατασταση που βρισκοταν η 5αρααρα
Εμένα μου άρεσε πάντα αυτή η 5αρα. Το σχήμα της, το εσωτερικό της, το ότι έχει πάτημα. Η Ε60 ήταν σαφώς πιο άνετη και πιο ξεκούραστη, αλλά η Ε39 ήταν το απωθημένο μου. Κουμπάκια και διακόπτες, dot matrix οθόνες, σταχτοδοχεία σε κάθε πόρτα, μόνιτορ με άθλια γραφικά και από πίσω κασετόφωνο, σιντιέρα να πηδάει σε κάθε λακκούβα, πρωτόγονο Bluetooth, ψηφιακός ισοσταθμιστης και DSP με εφέ 80s, δέρμα παντού αντί για πλαστικό, μέταλλο και ξύλο, πολλά όργανα με μεγάλες κόκκινες βελόνες και βλαμμένα λαμπάκια αντί για λεντ, παχιές μοκέτες, χοντρά κρύσταλλα, κίτρινα φώτα, βαρύ τιμόνι, βαρύς λεβιές, σκληρά πεντάλ. Τα γράφω και ερεθιζομαι.
Ναι, έχω ρίξει πολλά χρήματα και μπορώ να πω πως μηχανικά είναι άψογη. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι σκατα κι αποσκατα. 20 ετών αυτοκίνητα δεν μαζεύονται. Είναι και καθημερινό αυτοκίνητο, οπότε καταλαβαίνετε. Αλλά σκοπός μου δεν ήταν να έχω ένα μπιμπελό 39. Δεν είναι κάποιο σπανιο American muscle car με hemi κινητήρα. Τα Βαλκάνια είναι γεμάτα 39αρια, πολλά μάλιστα καγκουρεμενα.
Εγώ θέλω να φτιάξω ένα sleeper. Θέλω οσμή ακαυτης, λαδιού και παραφλου ανακατεμενων. Θέλω μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχα μ' αγαπας. Θέλω θόρυβο πολλών κυβικών και πολλών κυλίνδρων και μπάσο μαζί με ρασπαρισμα. Θέλω να πίνει βενζίνη και να φτύνει φωτιά. Θέλω ο οικολόγος με το Τέσλα να ρίχνει Χριστοπαναγιες. Hell's Angel ή Son of Anarchy σε τέσσερις τροχούς.
Για μένα το 39 ήταν μια καλή βάση για το project μου. Αυτό.
45635
Φίλε αμα αυτό δεν ειναι μπιμπελό, τότε ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?!?!!?!:thumbsup:
Εμένα μου άρεσε πάντα αυτή η 5αρα. Το σχήμα της, το εσωτερικό της, το ότι έχει πάτημα. Η Ε60 ήταν σαφώς πιο άνετη και πιο ξεκούραστη, αλλά η Ε39 ήταν το απωθημένο μου. Κουμπάκια και διακόπτες, dot matrix οθόνες, σταχτοδοχεία σε κάθε πόρτα, μόνιτορ με άθλια γραφικά και από πίσω κασετόφωνο, σιντιέρα να πηδάει σε κάθε λακκούβα, πρωτόγονο Bluetooth, ψηφιακός ισοσταθμιστης και DSP με εφέ 80s, δέρμα παντού αντί για πλαστικό, μέταλλο και ξύλο, πολλά όργανα με μεγάλες κόκκινες βελόνες και βλαμμένα λαμπάκια αντί για λεντ, παχιές μοκέτες, χοντρά κρύσταλλα, κίτρινα φώτα, βαρύ τιμόνι, βαρύς λεβιές, σκληρά πεντάλ. Τα γράφω και ερεθιζομαι.
Ναι, έχω ρίξει πολλά χρήματα και μπορώ να πω πως μηχανικά είναι άψογη. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι σκατα κι αποσκατα. 20 ετών αυτοκίνητα δεν μαζεύονται. Είναι και καθημερινό αυτοκίνητο, οπότε καταλαβαίνετε. Αλλά σκοπός μου δεν ήταν να έχω ένα μπιμπελό 39. Δεν είναι κάποιο σπανιο American muscle car με hemi κινητήρα. Τα Βαλκάνια είναι γεμάτα 39αρια, πολλά μάλιστα καγκουρεμενα.
Εγώ θέλω να φτιάξω ένα sleeper. Θέλω οσμή ακαυτης, λαδιού και παραφλου ανακατεμενων. Θέλω μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχα μ' αγαπας. Θέλω θόρυβο πολλών κυβικών και πολλών κυλίνδρων και μπάσο μαζί με ρασπαρισμα. Θέλω να πίνει βενζίνη και να φτύνει φωτιά. Θέλω ο οικολόγος με το Τέσλα να ρίχνει Χριστοπαναγιες. Hell's Angel ή Son of Anarchy σε τέσσερις τροχούς.
Για μένα το 39 ήταν μια καλή βάση για το project μου. Αυτό.
ΕΠΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
GiannisRob
24-06-22, 11:12
Τις προάλλες, καθώς η τιμή της αμόλυβδης χάιδευε τα 2,45€/λτ με ερωτική διάθεση, είχα απαγάγει το Yaris της συντρόφου και κυκλοφορούσα στο κέντρο, κοροϊδεύοντας αυτούς με τα θηριώδη 4x4 και τα παλιά πενβέ. Η σύντροφος, καθώς την άφησα χωρίς αμάξι, απαλλοτρίωσε το Ε39 για κάποιες αναγκαίες μετακινήσεις, οπότε ζήσαμε το εξής σκηνικό:
Σημειωτέον, η σύντροφος είναι ένα και εξήντα, 50 κιλά, fashion icon (κατά τη γνώμη της), σούργελο (κατά τη γνώμη μου) και ακούει Μαζωνάκη. Ναι, είμαστε τόσο ταιριαστοί, όσο ένα ψάρι με ένα ποδήλατο.
Σταματάει η σύντροφος σε φανάρι, και δίπλα σκάει VW Polo, καγκουρεμένο, με τραπ στη διαπασών. Τα δύο 19χρονα που είναι μέσα κοιτάνε το 39, κοιτάζονται μεταξύ τους, βλέπουν ένα τσουλούφι της Αθανασίας που οριακά ξεχωρίζει πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου, ξανακοιτάζονται μεταξύ τους και λέει ο ένας στον άλλο: "ρε μλκ, γκόμενα το 'χει". Ακολούθως, μαρσάρουν εριστικά το ξεκάθαρα φτιαγμένο για οικονομία 3κύλινδρο 1.0ΤΦΣΙ τους, ώσπου ανάβει πράσινο, και η σύντροφος ξεκινά με μπερν άουτ, για να το γυρίσει σε παντιλίκι, στρίβοντας στον πρώτο κάθετο μετά από 20 μέτρα. Οι τύποι έμειναν παγωτό. Εγώ πάλι, το βράδυ παρηγορούσα ότι έμεινε από τα Michelin, ενώ ορκιζόμουν εκδίκηση στο Yaris.
Μπορώ να πω ότι μετά από αυτό, ένιωσα ικανοποίηση για την αγορά του Ε39. Για την επιλογή της συντρόφου, δε, ψάχνω να δω αν μπορώ να την επιστρέψω στη μάνα της στα πλαίσια της εγγύησης.
....και η σύντροφος ξεκινά με μπερν άουτ, για να το γυρίσει σε παντιλίκι, στρίβοντας στον πρώτο κάθετο μετά από 20 μέτρα...
For real ?!?!? Αν ναι, τότε βρήκες τη μία από τις 90 ? 100 ? γυναίκες στον πλανήτη Γη που μπορούν να το κάνουν, και δεύτερον, μην την επιστρέψεις, κράτα την για τον συγκεκριμένο σκοπό (μπερνίδια και ντονατίνια :drive:), και βρες άλλη για τα υπόλοιπα (Μαζώ δηλαδή ρε φίλε....:whistle:)
Τις
Σημειωτέον, η σύντροφος είναι ένα και εξήντα, 50 κιλα και ακούει Μαζωνάκη.
ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ.
Salute the Legends god dammit.
ΕΥΓΕ ΝΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.
(ενα δακρυ συγκίνησης μολις κυλισε στο μαγουλο μου, αφηνω πισω μου Αξιο διαδοχο).
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: