Επιστροφή στο Forum : ΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ
tigrisalex
17-05-21, 15:44
Εχω την 320 Ε90 2006 και σκεφτομαι να βαλω οθονη πανω στο ταμπλο. Υπαρχει κανεις που να την εχει βαλει? μου ζητανε 780ευρω με εγκατασταση. Αξιζει ?
Οταν εννοείς στο ταμπλό λές πάνω με τη φωλιά ή κάτω εκεί που ειναι τα χειριστήρια του κλιματισμού?
4520145202
αυτα ενοειτε?
Το αριστερό είναι aftermarket το δεξί γνήσιο. Στα 780 λογικά μιλάμε για aftermarket.
Ένα φεγγάρι που ήθελα να το αλλάξω και εγώ (πριν χρόνια - για τώρα δεν ξέρω αν έχουν πέσει οι τιμές) το κόστος ήταν ~ 3 χιλιάρικα (για να αλλαχθούν τα πάντα και να γίνει όπως πρέπει).
tigrisalex
18-05-21, 14:20
δεν αξιζει λες?
Εσένα είναι να σου αρέσει/θέλεις.
Αν μπορούσα θα τα έσκαγα και για γνήσιο ταμπλό/καρούμπαλο και για xenon - που τα λιγουρεύομαι χρόνια. Μετά λέω δε βαριέσαι και έτσι πέρασαν τα χρόνια και δεν έκανα τίποτα.
Απλά να τσεκάρεις την αγορά και τις τιμές σε ό,τι και αν επιλέξεις.
Καταρχάς πρέπει να αποφασίσεις το budget σου.
Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:
1) Γνήσιο CIC που όμως χρειάζεται αλλαγή ταμπλό και αν δεν βάλεις και combox δεν έχει ούτε την μισή λειτουργικότητα ενος aftermarket με android
2) Γνησιο NBT με κόστος τουλάχιστον 1 φοράπάνω απο ότι δώσεις για CIC, αλλα πολύ ποιο φρέσκο αρα θα εχεις υποστήριξη για καποια χρόνια ακόμα
3) Aftermarket οθόνη που κρατάς το ηχοσύστημα σου και "σφαζεις" το ταμπλό για να εγκατασταθεί.
4) Aftermarket οθόνη που αφαιρείς το εργοστασιακο rcd και μετακομίζεις λίγο ποιο κάτω τους διακόπτες του clima.
Απο τα χρήματα που αναφέρες, εικάζω ότι μιλάς για κάποια aftermarket οθόνη.
Οι επιλογές των aftermarket android πολλές και με κόστος αγοράς απο Ευρωπαική αποθήκη που ξεκινούν απο 250€,
φυσικά εγκατασταση είτε σε καποιο μαγαζί με αναλογο κόστος είτε με καποιον φίλο που πιανουν λίγο τα χέρια του (δεν ειναι εξαιρετικά δυσκολο).
το αν θα "σφαξεις" ταμπλό καθαρά δική σου επιλογή.
Μάρκα δεν θα σου προτείνω, όμως η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις την δεδομένη στιγμή,
και σύμφωνα με ότι γνωρίζω είναι να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
*Android: >=10
*CPU: Snapdragon ή PX
(αν βρεις με px απέφυγε τον px30 καθώς αν και ποιο δυνατός απο px5 πχ, σηκώνει αισθητα μεγαλύτερες θερμοκρασίες)
*RAM: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 4GB
*Αν δεν αγοράσεις απο Ελλάδα τοτε προσοχή να είναι απο Ευρωπαϊκη Αποθήκη [Αγγλία=Τελωνείο πλέον] και
Πληρωμή μέσω Paypal με ενεργοποιημένη την ασφάλεια κάλυψης μεταφορικών
( https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/refunded-returns).
*Έλεγξε ΠΡΙΝ την παραγγελία αν έχεις ηχοσύστημα Business ή Professional
(στα Professional υπάρχει Οπτική Ίνα, όποτε θα χρειαστείς DAC Digital to Analogue Converter)
ΌΛΕΣ οι οθόνες φτιαχνονται στην Κίνα,
η διαφορά τους είναι στο πόσο ποιοτικά υλικά χρησμοποιούν και πόσο καλογραμένο είναι το Software που "τρέχουν".
Κατα κύριο λόγο φτιαχνονται σε μια χουφτα εργοστασια και καταλήγουν απλά με διαφορετικό λογότυπο.
Αυτά τα λίγα και ότι αλλο χρειαστείς ρωτάς.
Καταρχάς πρέπει να αποφασίσεις το budget σου.
Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:[...]
:gun_bandana::notworthy:
tigrisalex
20-05-21, 00:39
45203
tigrisalex
20-05-21, 00:49
IQ-AN X8954_GPS (CCC)
799,00€
MULTIMEDIA OEM BMW S.3 E90-91-92 ( CCC system ) – 10.25΄΄– ANDROID 10 Q – CPU : QUALCOMM SNAPDRAGON MSM8953 – 8core 1.8Ghz – RAM DDR3 : 4GB – NAND FLASH : 64GB 45204
Η οθονη ειναι αυτη.Εχω βρει και μια ακριβως ιδια με ραμ 2gb 100ευρω πιο φθηνη.Η ραμ σε τι παιζει ρολο?
Θελω οθονη η οποια να μπαινει πανω στο ταμλπο οπως αυτη που τρυπιεται το ταμπλο.Δεν θελω να χαλασω το κασετοφωνο.Επισης εχω βρει αλλη μια τετοια με 1000 ευρω η οποια μου λενε οτι ειναι αυτη που βαζουν στην αντιπροσωπια και εχει καλυτερη ποιοτητα.Αξιζει καλυετρα αυτη?
tigrisalex
20-05-21, 00:52
Εσένα είναι να σου αρέσει/θέλεις.
Αν μπορούσα θα τα έσκαγα και για γνήσιο ταμπλό/καρούμπαλο και για xenon - που τα λιγουρεύομαι χρόνια. Μετά λέω δε βαριέσαι και έτσι πέρασαν τα χρόνια και δεν έκανα τίποτα.
Απλά να τσεκάρεις την αγορά και τις τιμές σε ό,τι και αν επιλέξεις.
εσυ την ε90 εχεις ? τι extra της εχεις βαλει?
εσυ την ε90 εχεις ? τι extra της εχεις βαλει?
Ναι, τίποτα, όλα μαμά.
H μνήμη Ram,
ειναι αυτή που καθορίζει πόσες εφραμογές μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα και ποσο "γρηγορα" αν θέλεις.
Εμπειρικά σου λέω πώς τα 2GB ΔΕΝ φτανουν.
Θα θέλεις πχ να ανοιξεις την πλοήγηση και απο τν στιγμή που θα πατας το πλήκτρο θα δίνει οδηγίες μετα απο κανένα δίλεπτο.
Στο κινητό σου πόσο χρόνο χρειάζεται η αντίστοιχη λειτουργία;;;
Ο Snap 625 δεν είναι κακκός, τον είχα το 2018 σε Redmi Note 5 :D :D, αν εισαι οκ με το κόστος προχώρα το.
Αναφορικά με αυτην που "Βάζουν στην Αντιπροσωπία"
Εξ όσων γνωρίζων η αντiπροσωπία δεν προσφέρει το CIC σαν Retrofit (μπορεί να κάνω και λάθος)
Το CIC είναι προϊόν της Harman/Βecker και τρέχει QNX OS που ειναι ενα Unix based os για την αρχιτεκτονική πυρήνων ARM.
Ξανα-αναφέρω όμως,
ότι θα πρέπει αφενώςνα αντικαταστήσεις το ταμπλό ωστε να έχει το καρούμπαλο (αν το κάνεις πάρε ταμπλό με ποτηροθήκες),
και θα πρέπει να βάλεις και combox αν θέλεις να έχεις internet,ΒΤ κτλπ.
Πάντως είμαι περίεργος,
να δώ τι σου πρότειναν σαν εργοστασαικό, αν έχεις κάποιο link ευπρόσδεκτο, εστω και με pm.
Edit,
Αν καταλήξεις σε CIC, πάρε και εναν SSD να κανεις clone τον HDD που φοράει, θα δεις διαφορά :-)
Ptboul
Πάνο δεν αφήνεις τις οθόνες να μπάξεις τίποτα στο Members Only,
να ανοίξει το μάτι μας πρωινίατικα? :whistle::whistle::whistle:
tigrisalex
21-05-21, 00:49
https://www.korbos.gr/product/bmw-3-series-e90-android-9-0-navigation-multimedia-10-25/
Αυτη ειναι η οθονη που μου προτειναν ως εργοστασιακη.
Δεν καταλαβα ομως γιατι να αντικαταστησω το ταμπλο?Για αυτη την οθονη τρυπανε το ταμπλο...
michaelp900
21-05-21, 01:11
https://www.korbos.gr/product/bmw-3-series-e90-android-9-0-navigation-multimedia-10-25/
Αυτη ειναι η οθονη που μου προτειναν ως εργοστασιακη.
Δεν καταλαβα ομως γιατι να αντικαταστησω το ταμπλο?Για αυτη την οθονη τρυπανε το ταμπλο...
Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι εργοστασιακό. Γράψε στο google BMW e90 CIC να καταλάβεις τι θα πει εργοστασιακή οθόνη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι εργοστασιακό. Γράψε στο google BMW e90 CIC να καταλάβεις τι θα πει εργοστασιακή οθόνη.
Μάλλον θέλουν να πουν για αυτή που φέρει η σειρά F κ μετά https://www.ebay.co.uk/itm/202643341107
και εννοούν αυτή ως γνήσια.
Στις σειρές Ε όμως οι οθόνες φώλιαζαν μέσα στο ταμπλό.
tigrisalex
24-05-21, 01:04
τι να σου πω ρε φιλε μου ειπαν οτι αυτη βαζουν ο σπανος και σφαγιανακης
michaelp900
24-05-21, 01:34
τι να σου πω ρε φιλε μου ειπαν οτι αυτη βαζουν ο σπανος και σφαγιανακης
Για να πουλήσουν ότι θέλουν μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις ότι ζεις και σε άλλον πλανήτη.
Leonidas33
24-10-21, 07:52
Υποψη για ολες τις οθονες ,δεν δουλευουν έτσι απλά .Ειναι ολοκληρο συστημα να μπει εσωτερικα του αυτοκινητου .Αρκετό ξήλωμα . Και στην σειρά Ε9x αφορά και το ταμπλώ οργάνων.
Όλες αυτές οι οθόνες που είναι φτιαγμένες για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένα μοντέλα και ταμπλώ όντως χαρακτηρίζονται -εσφαλμένα- ως "εργοστασιακές", εννοώντας ότι ταιριάζουν με τις υφιστάμενες υποδοχές, τρύπες, βάσεις κλπ, κουμπώνουν πάνω τους τα τριγύρω (χειριστήρια, αεραγωγοί κ.α.) και γενικά φαίνονται σαν να ήταν option από το εργοστάσιο, δεν είναι απλά μια οθόνη με ένα πλαίσιο. Φυσικά δεν είναι πραγματικά εργοστασιακές, αυτές μπορείτε να τις δείτε ψάχνοντας σε sites (όπως eBay) για τα εργοστασιακά συστήματα.
Το σημαντικότερο εδώ είναι το "Χρειάζεται κόψιμο ταμπλό" άρα δεν μπαίνει ακριβώς plug-n-play, θέλει δουλίτσα και ίσως μετά δεν θα μπορεί να γυρίσει σε πραγματικά εργοστασιακή κατάσταση....
αδεφρε δες την ΕΟΕΟΝ νομιζω εχει κατι τετοιο που ψαχνεις
michaelp900
15-11-21, 03:50
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2021/11/4d7ad3474da538d79fc0c66682114386-1.jpg
Εγώ έβαλα ένα iPad mini 6 wifi and cellular και καθάρισα. Μια χαρά ήχο έχει, πλοήγηση έχω, Ίντερνετ 5G έχω και ποιότητα οθόνης καμία σχέση με αυτές που κόβουν το ταμπλό ούτε πρόκειται να έκοβα το ταμπλό και 30 ετών να γίνει το αμαξι.https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2021/11/453a7646f822f600087bf926a5b58a44-1.jpg
γεια σου μιχαλη..πρωτον πως καθεται εκει? αν και δεν μαρεσει πρακτικα το προτιμω απο το να χαλασεις ταμπλο και δευτερον εμεινα πισω.. ιδιο τιμονι με το Ε90 αλλα ψηφιακο κοντερ βλεπω και κοκκινη γραμμη στο ταμπλω,αλλαξες αμαξι ,κοντερ σε ψηφιακο η' προσθεσες κιαλλο αμαξι στην συλλογη?
michaelp900
20-02-22, 18:40
γεια σου μιχαλη..πρωτον πως καθεται εκει? αν και δεν μαρεσει πρακτικα το προτιμω απο το να χαλασεις ταμπλο και δευτερον εμεινα πισω.. ιδιο τιμονι με το Ε90 αλλα ψηφιακο κοντερ βλεπω και κοκκινη γραμμη στο ταμπλω,αλλαξες αμαξι ,κοντερ σε ψηφιακο η' προσθεσες κιαλλο αμαξι στην συλλογη?
Καλησπέρα!
Η οθόνη είναι από https://id4motion.shop/products/bmw-3-series-e9x-digital-cluster
Το ambient lighting από https://individualiseyourcar.com/en/3er-e90-e91-e92-el-ambience-light-complete-set.html
Βάση tablet από https://www.rushcustoms.com/products/e9x-tablet-mount
Υπάρχει κάποιος Ηλεκτρολόγος για εγκατάσταση ambient light στην Αθήνα ?
έχω την F36 και μου άρεσε που το είδα !
Vassilis ///M
05-11-22, 14:10
Το ambient lighting από https://individualiseyourcar.com/en/3er-e90-e91-e92-el-ambience-light-complete-set.html
Για το ambient lighting από που παίρνεις ρεύμα σε κάθε πόρτα ??
Είναι σε κομμάτια ξεχωριστά σύμφωνα με το μήκος της κάθε ταπετσαρίας σε Ε90 ??
michaelp900
06-11-22, 15:09
Καλησπερα Βασιλη! Το ambient lighting σου το στελνουν ξεχωριστα σε κομματια. Ειναι 4 για πορτες και ενα μεγαλο για το ταμπλο. Εγω πηγα σε δικο μου ηλεκτρολογο και το εκανα. Ρευμα πηρε ο ηλεκτρολογος απο τους διακοπτες παραθυρων και αν θες να δεις παραπανω φωτος μπορεις να μπεις στην σελιδα που εχω στο ινσταγκραμ για το αυτοκινητο και εχω ονομα skg_bmw_e90.
καλημερα μιχαλη, το χρωμα που εβαλες ειναι το κοκκινο η' το bmw orange?
να υποθεσω οτι σε καποια απροσδοκητη ανωμαλια δρομου το ταμπλετ στεκοταν επαξια σταθερα στην θεση του και δεν ειχες τιποτα ευτραπελα ετσι?
michaelp900
08-11-22, 03:04
καλημερα μιχαλη, το χρωμα που εβαλες ειναι το κοκκινο η' το bmw orange?
Το bmw orange
michaelp900
08-11-22, 03:05
να υποθεσω οτι σε καποια απροσδοκητη ανωμαλια δρομου το ταμπλετ στεκοταν επαξια σταθερα στην θεση του και δεν ειχες τιποτα ευτραπελα ετσι?
Όχι μέχρι στιγμής δεν είχα θέμα φτάνει να βάλεις τον μαγνήτη που θα κολλήσει στο ταμπλετ κάπου στο κέντρο για να μην έχει το βάρος ψηλά.