PDA

Επιστροφή στο Forum : Πειράκια σε E46 318i valvetronic

Spyros1979
31-10-20, 00:33
Καλησπέρα Σε όλο το fans,
Έχω στην κατοχή μου ένα BMW 318i valvetronic και μου βαράει πιρακια.

Όταν κάνω αλλαγές από 2σε3 η από 1 σε 2 ακούω τα πιρακια, βάζω 100 συνέχεια μπας αλλά τίποτα. Πάω στην BMW στο διαγνωστικό δεν βγάζει τίποτα.
Κάνω Αλλαγή λαδιών και μπουζι πάλι τίποτα.
Το κάνει από 1600 στροφές έως 2500, μετά δεν ακούγεται.
Τι μπορεί να φταίει? Τι άλλο μπορώ να κάνω?
Ο μάστορας μου λέει θέλει γκάζια το έκανα και αυτό. Τίποτα.

Τα φώτα σας plz??

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/10/y9AtmdTuAqLxQgZ67L5Gcs961WbwS8fu8gVBMIVW-1.jpg

DIMITr|S
31-10-20, 10:40
εγω θα αλλαζα τον knock sensor αν δν ειναι ακριβος

Georgebm
31-10-20, 13:04
Καλως ήρθες για αρχή!Συνήθως με 100άρα και ένα καλό άνοιγμα μετα στρώνει! Δοκιμασε σε διαφορετικό πρατήριο αν βζεις συνέχεια στο ιδιο,γιατι έχει τύχει σε φιλο να ΠΙΣΤΕΎΕΙ ότι εβαζε 100άρα αλλά ήταν νοθεία σκέτη!

tasos.kamv
31-10-20, 17:16
Ο Ν42 "βαράει" πολύ δύσκολα πυράκια.. είναι αναγγελία για κάποια άλλη βλάβη.. Ο Ν42 λόγω του μεταβλητού χρονισμού σου δίνει τη δυνατότητα να οδηγείς και σαν "ταρίφας" χωρίς κανένα πρόβλημα..
Ψάξε πολύ προσεκτικά για "air leaks". 99.9% από κάπου ρουφάς αέρα (σκισμένο κολάρο, σωληνάκι κτλ)..

dreamer
31-10-20, 19:36
μια που το εφερε η κουβεντα, ο Ν43 ,ο δικος μου πως τα παει με τα πειρακια? εχει κανεις γνωση?

Spyros1979
01-11-20, 00:07
Παιδιά ευχαριστώ και θα καθήσω να το ψάξω γιατί δεν παλεύεται άλλο. Σήμερα έβαλα και όργανο να δω μήπως φταίει το αβανς αλλά όλα οκ. Άλλαξε μπουζι οκ. Και πάλι το κάνει. Θα ψάξω για κανένα σκισμένο κολάρο. Πια κολάρα όμως να κοιτάξω? Και σωληνάκια να κοιτάξω. Σόρρυ αλλά δεν τα ξέρω όλα?????

Spyros1979
01-11-20, 00:07
Σήμερα έβαλα και όργανο να δω μήπως φταίει το αβανς αλλά όλα οκ. Άλλαξε μπουζι οκ. Και πάλι το κάνει. Θα ψάξω για κανένα σκισμένο κολάρο. Πια κολάρα όμως να κοιτάξω? Και σωληνάκια να κοιτάξω. Σόρρυ αλλά δεν τα ξέρω όλα?????

tasos.kamv
01-11-20, 18:50
Ξεκίνα από τα εύκολα,
1) δες αν είναι κουμπωμένος ο σωλήνας εξαερισμού του ρεζερβουάρ #3 (https://www.realoem.com/bmw/el/showparts?id=BV71-EUR-01-2002-E46-BMW-318Ci&diagId=13_0950) , είναι ένα σωληνάκι που κουμπώνει πίσω απ την πεταλούδα και έρχεται χαμηλά κάθετα απ το δρόμο
2) Εύκαμπτος σωλήνας υποπίεσης καυσίμου #5 (https://www.realoem.com/bmw/el/showparts?id=BV71-EUR-01-2002-E46-BMW-318Ci&diagId=13_0946), κουμπώνει πάνω στο φιλτροκούτι, κοίταξε κοντά στην πρίζα του maf
3) κοίταξε εάν έχει πατήσει καλά το λάστιχο #3 (https://www.realoem.com/bmw/el/showparts?id=BV71-EUR-01-2002-E46-BMW-318Ci&diagId=13_0949) πάνω στο maf
4) Το πιο πιθανό (δες αυτό πρώτα) ο σιγαστήρας πάνω στον εύκαμπτο σύνδεσμο #5, στο κάτω μέρος περνάει σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση απ' την τροχαλία. Αν κάποια φορά δεν έχεις κουμπώσει καλά τον εύκαμπτο σύνδεσμο, θα σου έχει ακουμπήσει στην τροχαλία που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και θα σου έχει κάνει τρύπα.. Στο σημείο που δείχνει το τόξο πιο κάτω είναι το σημείο που περνάει σε πολύ κοντινή απόσταση η τροχαλία

44994

nikos valvetronic
01-11-20, 19:40
Μπράβο ρε Τάσο, διατριβή στον Ν42 χαχα
Το 4ο πρόβλημα το έχω πάθει αλλά δεν βαρούσε πιράκια, το μόνο που παρουσίαζε ήταν ότι στο ρολάρισμα
με νεκρά έσβηνε. Όντως δεν έχω ξανακούσει για πιράκια σε τέτοιο μοτέρ. Μετά τα βήματα που προτείνει
ο Τάσος κοίτα για τον knock sensor...

nikos valvetronic
01-11-20, 20:04
Βλέπω πάντως σε βιντεάκια ότι θέλει δουλειά για να φτάσεις στους knock, θέλει βγάλσιμο η εισαγωγή. Βρήκα και αυτό
το χρήσιμο βίντεο

https://youtu.be/YaT8VffHGPc

Πάντως δεν είναι ακριβός, αν τελικά φταίει αυτός, μόνο που θα έχει κάμποσα εργατικά.

https://www.car.gr/parts/view/6113164-aisthitiras-kroysis-bmw-e46-316-6pg009108301-hella

///Maniac
02-11-20, 14:50
Οι knock sensors φαινονται στο διαγνωστικο...εμενα σε m42 δε μου βαραγε πυρακια αλλα εκοβε τερμα το αβανς και το αμαξι πηγαινε σαν 316 ωρες ωρες...

Spyros1979
05-11-20, 23:24
Τον άλλαξα και δυστυχώς τίποτα

stavros116
01-12-20, 11:32
Τον άλλαξα και δυστυχώς τίποτα

Μηπως βρηκες τελικα τι ηταν? Αν ναι, πεστο και σε μας να ξερουμε!

Spyros1979
01-12-20, 11:38
Μηπως βρηκες τελικα τι ηταν? Αν ναι, πεστο και σε μας να ξερουμε!
Όχι, δυστυχώς ακόμα το ψάχνω.

Έχω βάλει καθαριστικό μπεκ και τιποτα.

τωρα θα βαλω και ενισχυτικό στην βενζίνη και θα δω.

dreamer
02-12-20, 06:57
μια που το εφερε η κουβεντα, ο Ν43 ,ο δικος μου πως τα παει με τα πειρακια? εχει κανεις γνωση?

π λογος που ρωτησα ειναι γιατι εχω το ιδιο θεμα και εγω. εμενα μου ειπαν οτι μπορει να ειναι η καστανια του δυναμο. δυστυχως στο δικο μου,οπως ειπαν ο δυναμος με την καστανια ειναι ενιαιο κοματι και το ρουλεμαν μονο του δεν αλλαζει για να δοκιμασουμε εαν ειναι αυτο.επισης μου ειπαν οτι μπορει να χτυπαει πειρακια και μου ειπαν και εμενα να βαζω 100αρα ,που κακως δεν εβαζα εως τωρα σαν υψηλης συμπιεσης κινητηρα που εχω.να βαλω και καθαριστικο,που δεν το εκανα.νομιζω οτι αυτα πιανουν μονο για βρωμιες που καθονται απο καυσιμα και αγκομαχουν τον κινητηρα.στα πειρακια δεν νομιζω.μετρησε τα μπεκ ,ειπε και οτι εχω μειωση,αλλα αυτο ασχετο με το θεμα.και εκει ειμαι δυσπιστος γιατι αποτι ειδα μετρησε τις επιστροφες καυσιμων με ζεστο κινητηρα ενω στην αντιπροσωπεια το κανουν με κρυο,που ειναι το σωστο. ολα αυτα σε μηχανικο εξω. στην αντιπροσωπεια αν και συμφωνησαν για το θεμα μου οτι μπορει να ειναι καστανια,θελουν να πληρωσω εργατικα βρουν δεν βρουν το προβλημα και δεν δεχθηκα.ηθελαν να τα ξηλωσουν ολα σε μια μερα και να πληρωσω την μερα.εχω πληρωσει ηδη που το εβαλα μεσα 25 ευρω χωρις διαγνωση.η πληρωμη αφορουσε το διαγνωστικο και μονο. αυτα...μηπως και βοηθηθει και ο φιλος. παντως ακομα εχω τον θορυβο και δενε χω διαγνωση.ετσι που ειναι η κατασταση φοβαμαι και λιγο να παω καπου και αποφασισα να περιμενω λιγο.δεν ξερω τι εχω και δεν ξερω αν ειναι κατι που μπορει να ειναι σοβαρο γιατι το αυτοκινητο το κινω μονο για ψωνια οταν βγω εξω.

nikos valvetronic
02-12-20, 18:38
Η καστάνια του δυναμό σε μένα ακουγόταν έντονα σε απότομο ξεκίνημα με λίγα γκάζια και γενικά
με απότομη βαθιά γκαζιά. Με μπέρδεψε μέχρι να το βρω αλλά τελικα όλα καλά.
Αυτό με το ενιαίο δυναμό-τροχαλία στο Ν43 δεν το ήξερα.