Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη τεντοτηρα καδενας e46 316ti N42
Καλησπερα
εχω ενα compact 316ti Ν42.
το αμαξι εχει τον παλιο τεντωτηρα που εχει ανακληθει.
εχω ενα μεγαλο κενο στην καδενα και σκεφτομαι να αλλαξω μονο τον τεντοτηρα με τον καινουργιο που ειναι ποιο μακρις και οχι ολη την καδενα με τις γλυστρες γιατι το κοστος στα εργατικα εδω στο βελγιο ειναι μεγαλο.
υπαρχει καποιος που να εχει αλαξει μονο τον τεντωτηρα στο foroum?δεν υπαρχει προβλημα με τον κινητηρα σβηστο να χαλασει ο χρονισμος.
το μονο που φοβαμαι ειναι με το να αλλαξω μονο τον τεντωτηρα μην σπασουνε οι γλυστρες.
σε αυτο εδω το βιντεο προτεινουν οτι αλαζωντας τον τεντωτηρα περιοριζεται το ρισκο να σπασει η καδενα και πρεπει να γινεται μετα απο 120-130 χιλιαδες χιλιομετρα.
https://www.youtube.com/watch?v=Hgn5CCq1bKE
αν μπορει καποιος που ειναι μηχανικος να μας κατευθινει η αν παιζει κανα τηλεφωνο να παρουμε
nikos valvetronic
15-07-20, 22:12
Εγώ έχω αλλάξει μόνο τεντωτηρα στα 280.000 χλμ
Δεν είχα κάποιο προβλήματα ούτε πριν ούτε μετά.
Τον άλλαξα γιατί μου είπαν κι εμένα για την αλλαγή κωδικού.
και εγω αλλαξα προληπτικα μετα τα 100.000 παροτι δεν ειχα θεμα ,για προληπτικους λογους για να μην εχω στο μελλον.αφου εκαναν ερευνα στο ιντερνετ εντος και εκτος ελλαδας κατεληξα στο συμπερασμα οτι καλο θα ηταν να το κανω.σαυτο επαιξε ρολο και η απαντηση που πηρα απο την αντιπροσωπεια οτι δεν προκειται να εχω προβλημα με τον τεντωτηρα εκτος αν καταλαβω ,ακουσω εγω κατι.αυτη η απαντηση ,επειδη τους εμπιστευομαι πολυυυυ,σφραγισε την αποψη μου οτι επρεπε να αλλαξω γρηγορα τον τεντωτηρα με τον νεο.
παντως αν πιανουν τα χερια σου και εχεις εργαλεια δεν ειναι τιποτε δυσκολο,10' υποθεση ...πιο γρηγορα απο πολ/στες,μπουζι.εχει βιντεο να δεις..
καλησπερα
μιλησα με τον καζακο και μου ειπε οτι καλο θα ειναι να μην αλαξω τον τεντοτηρα γιατι ισως σπασουνε οι γλυστρες,το αμαξι εχει 177000 κμ,ακουω αποποψεις,απο οτι ειδα ο νικος το αλαξε μετα απο πολλα χιλιομετρα και δεν ειχε προβλημα.
το σωστο ειναι να αλλαζονται ολα μαζι,τεντωτηρας,γλυστρες,.κ αδένα, αλλα το κοστος ανεβαινει στα 300-350 ευρω.και εμενα μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια οτι με την ιδια γλυστρα και καδενα ,ο νεος τεντωτηρας θα κανει ΑΛΛΑ τεντωματα και ειναι λογικο γιατι ειναι πιο σκληρος.
στο τελος της ημερας εχεις 2 επιλογες: η' τον αφηνεις και ρισκαρεις και αν σπασουν ολα,που υπαρχουν μπολικα περιστατικα,πας για κινητηρα η' βαζεις τον νεο και ρισκαρεις παλι,οπου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.παλιοτερα πριν το 2010 υπηρχε και μια επιλεκτικη ,αναλογα το πλαισιο ,ανακληση για τεντωτηρα.υπηρξαν περιστατικα που εδινε προειδοποιητικους ηχους και αλλα που επαιρνες κατευθειαν κινητηρα στο χερι.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
Αυτό σκέφτομαι και εγώ
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μου ζητάνε 1200 ευρώ για να τα αλλάξω,σε πολλά βίντεο πάντως λέει ότι καλό θα είναι να αλλάξει ο τεντοτηρας
το σωστο ειναι να αλλαζονται ολα μαζι,τεντωτηρας,γλυστρες, καδένα αλλα το κοστος ανεβαινει στα 300-350 ευρω.και εμενα μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια οτι με την ιδια γλυστρα και καδενα ,ο νεος τεντωτηρας θα κανει ΑΛΛΑ τεντωματα και ειναι λογικο γιατι ειναι πιο σκληρος.
στο τελος της ημερας εχεις 2 επιλογες: η' τον αφηνεις και ρισκαρεις και αν σπασουν ολα,που υπαρχουν μπολικα περιστατικα,πας για κινητηρα η' βαζεις τον νεο και ρισκαρεις παλι,οπου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.παλιοτερα πριν το 2010 υπηρχε και μια επιλεκτικη ,αναλογα το πλαισιο ,ανακληση για τεντωτηρα.υπηρξαν περιστατικα που εδινε προειδοποιητικους ηχους και αλλα που επαιρνες κατευθειαν κινητηρα στο χερι.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
:+1:000000
Powered by vBulletin® Version 4.2.3 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.