PDA

Επιστροφή στο Forum : CHAOS by panopoulos....

nik200
06-03-20, 00:18
Τις μερες που μας περασε ο βελτιωτης του ταχυτερου evo στον κοσμο παρουσιασε εν μερει και το δικο του δημιουργημα...τσεκαρετε

https://www.youtube.com/watch?v=tPkGxHNod2M

Λοιπον πως να το ξεκινησω???Θα κλεψω τα λογια του μεγαλου jeremy (clarcson) που καποτε ειπε κατι πολυ ωραιο....ειπε οτι γιατι καποιος να παει να παρει ενα αμαξι περιορισμενης παραγωγης με αμφιβολη αξιοπιστια χωρις κανενα heritage και brandname και να δωσει ταυτοχρονα και καποια εκατομμυρια...ακομα και να δουλεψει αυτο το πραγμα σιγουρα δε θα ειναι καλυτερο απο το establisment βλεπε ferrari lamborgini mclaren κτλ κτλ...
να υπενθυμισω οτι οι μονοι που καταφεραν κατι τετοιο ειναι ο τρελλος αργεντινος pagani με εμπειρια στο carbon γυρω στα 30+ χρονια απο τοτε που δουλευε μεσα στην lamborgini και συνεχεια του το απερριπτε αυτο το υλικο...και ο μεγιστανας koennisegg που απλα δεν θελουμε να ξερουμε ποσα εχει δαπανησει...ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ...δεν καταφερε να φτασει κοντα......και παμε λοιπον και στο θεμα μας....

ΝΑΙ ο κοντρακιας κυριος πανοπουλος, που καταφερε και δεν ανατιναξε μια δυο φορες το μοτερ του evo του σε 8 seconds....θελει να φτιαξει και μοτερ απο λευκο χαρτι, και αεροδυναμικη hypercar-παντα σε εξομοιωση- και να χρησιμοποιησει υλικα που κανεις δεν εχει δουλεψει μεχρι σημερα (πλην της ΝASA!!!!)....ειμαστε σοβαροι??????τα λογια του ειναι παρα πολυ χοντρα και ουσιαστικα δειχνει να μη σεβεται κανεναν που να υπενθυμισω κανουν αυτη τη δουλεια εδω και 100 χρονια πχ..ferrari, ολοκληρη vag δεν τολμησε πανω απο 1500 αλογα με το chiron μετα απο χρονια δοκιμων, τετρακινηση w16 μοτερ και 12 ψυγεια....α και εναν πακτωλο χρηματων...και ο δικος μας ο λεβεντης με μια ομαδα 9 ατομων θα το περασει σαν σταματημενο....συγνωμη αλλα ολα αυτα εμενα μ ακουγονται γελοια...

Ανοιξα το θεμα για να ακουσω αποψεις...εμενα η ταπεινη και προσωπικη μ αποψη φαινεται απανω...τι πιστευετε εσεις?

stefm5
06-03-20, 09:04
πες τα ρε νικ γιατί έχει καταντήσει αηδία το θέμα.
βιντεάκια περισσότερο εθνικής ανάτασης/υπερηφάνειας myass παρά με σοβαρό τεχνικό υπόβαθρο.
ένας κοντράκιας βελτιωτής evo ξαφνικά γίνεται κατασκευαστής υπεραυτοκινήτου, λες και είναι ζήτημα απλώς επιθυμίας να το κάνεις.
αλλά ας αφήσουμε το υπεραυτοκίνητο και ας πάμε στις μπιέλες από ανθρακόνημα. ένα πραγματικό τεστ αναρτήθηκε ποτέ; κάποιο τεστ από ανεξάρτητο φορέα; ένα μοτέρ δούλεψε με αυτές τις μπιέλες;
γιατί αν είναι τόσο απλό, να εκτυπώσω κι εγώ μερικές...ας μη δουλέψουν ποτέ, έτσι για το εφέ στο διαδίκτυο.

ORPHEUS
06-03-20, 10:06
εγώ φίλοι μου δεν έχω την επάρκεια των γνώσεων να κρίνω αν πουλάει φούμαρα η όχι , το μόνο που δεν μου άρεσε είναι το ισοπεδωτικό - απαξιωτικό ύφος για τους υφιστάμενους κατασκευαστές του στυλ , οι άλλοι κοροϊδεύουν εγώ κατέχω την απόλυτη αλήθεια από την άλλη βέβαια ο κόσμος πάει μπροστά με τους " τρελούς " ένας στους χίλιους ίσως , αλλά άλλο ένας άλλο μηδέν μεγάλη διαφορά.
δεν ξέρω ίδωμεν ..........

Harisp
06-03-20, 10:32
Θυμάμαι πριν 15 χρόνια έναν φίλο που είχε κάνει rebuild ένα 200sx στην Extreme και έσπασε στο στρώσιμο μπροστά μου. Φυσικά δεν αναγνώριζαν το λάθος τους και προσπαθούσαν να το ρίξουν στο κακό στρώσιμο. Μάλιστα στην πιάτσα είχαν το παρατσούκλι Extreme Boomers.

Όπως πολλοί στην Ελλάδα, έμαθαν και τα παιδιά πάνω σε πελάτες και φαίνεται ότι έχουν μαζέψει αρκετό χρήμα ώστε να επενδύουν σε μηχανήματα, τεχνολογίες κτλπ κτλπ.
Ότι καλό γίνεται στην Ελλάδα πρέπει να το αναγνωρίζουμε, απλά να μην ξεχνάμε από που ξεκίνησε ο καθένας.

stefm5
06-03-20, 10:59
υπήρχε αρκετό χρήμα εξ αρχής, από το μπαμπά. δεν το κατηγορώ φυσικά, μακάρι να είχαν όλοι οι μπαμπάδες να σπρώξουν χρήμα για τα παιδιά τους.
προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με την πρόοδο και την εξέλιξη, όταν αποδεικνύεται όμως και δεν εξαντλείται στο youtube με συνεντεύξεις παρωδία.
όταν επιθυμείς να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται και λίγη σοβαρότητα με πολλή επιστήμη μέσα.

friendgr
06-03-20, 11:50
Ας δούμε το ρεαλιστικό κομμάτι.

Βλέπουμε ένα βίντεο. Στην ουσία τι είδαμε; Μια ωραία διαφήμιση βασισμένη σε προβλέψεις και προσδοκίες. Σωστά;

Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι είναι μια στημένη παρουσίαση με διακαή πόθο να ενδιαφερθεί κάνα Venture Capital ;

nik200
06-03-20, 11:54
Ας δούμε το ρεαλιστικό κομμάτι.

Βλέπουμε ένα βίντεο. Στην ουσία τι είδαμε; Μια ωραία διαφήμιση βασισμένη σε προβλέψεις και προσδοκίες. Σωστά;

Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι είναι μια στημένη παρουσίαση με διακαή πόθο να ενδιαφερθεί κάνα Venture Capital ;

οπως το πες....

Kostas Maras
06-03-20, 19:25
Είδα κι εγω την διαφήμιση και εχω να πω οτι το υφάκι, το στυλακι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και αν ξεκινάς έτσι, το σίγουρο είναι οτι δεν πας μπροστά. Extreme πέρασα κι εγω κάποτε απο εκεί κι απλά προσπέρασα.....ευτυχώς.

friendgr
06-03-20, 20:16
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο , αλλά όντως βγάζει ένα στυλ : θα γ@@@ τους πάντες και τα πάντα.

Σαν να βγει ένας ΙΔΙΩΤΗΣ αρχιτέκτονας εδώ και να πει σιγά το χρέπι το Burj Khalifa στο Dubai.
Θα φτιάξω ψηλότερο στην ελλάδα....

Με τέτοιο attitude δύο είναι οι περιπτώσεις. Ή αποκτάς τρελό respect παγκοσμίως από day one ή καταλήγεις Σώρρας ......χαχαχαχα

nik200
07-03-20, 04:50
* προσεξτε ομως....

Αν πατε στα σχολια απο κατω απο το video στο youtube θα περιμενατε να τον εχουν παρει με τις πετρες....αμ δε...ενα πολυ μεγαλο ποσοστο δειχνει τουλαχιστον ενθουσιασμένο...

Μια τετοια απηχηση...σιγουρα θα φερει και σπονσορες, ειτε απο ελλαδα ειτε απο εξω, και μη το ειδατε τον παναη μετα...θα τσεπωσει το χρημα και αντε γεια...

Υγ...στο κατω κατω...πως απεκτησε mclaren ο συγκεκριμένος??φημες λενε οτι διαφοροι απο το abu Dhabi...πληρωσαν αδρα για να κανουν κοντρες με τους φιλους τους...και να τους περνανε!!!!

friendgr
07-03-20, 07:23
Σε μια άλλη συνέντευξη εδώ λέει ότι έχει κάνει επαφές με το υπουργείο για χρηματοδότηση.....

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/apokalypsi-ola-osa-thelete-na-mathete-gia-elliniko-hypercar-ton-3000-ippon

Α καλά εντάξει. Αν ελπίζει στην στήριξη του κράτους για τέτοιο πράγμα, είναι από τώρα default.
Εδώ έχουν κλείσει και κλείνουν ολόκληρα εργοστάσια δεκαετιών με παραγωγή τροφίμων καθημερινών πραγμάτων που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο.

Εκτός αν έχει χοντρά πολιτικά κονέ.

Χοντρά όμως.

Πάντως όπως λένε στο τέλος στο χειροκρότημα θα φανεί.

Μακάρι να πετύχει. Αν είναι όντως τόσο καλός μπράβο του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινάει από το μείον λόγω χώρας. Ελπίζω να το γνωρίζει καλά αυτό και να μην πετάει στα σύννεφα. Σε αλλες σοβαρές χώρες θα ξεκίναγε τουλάχιστον από το μηδέν .

nik200
07-03-20, 13:04
Μακάρι να πετύχει. Αν είναι όντως τόσο καλός μπράβο του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινάει από το μείον λόγω χώρας. Ελπίζω να το γνωρίζει καλά αυτό και να μην πετάει στα σύννεφα. Σε αλλες σοβαρές χώρες θα ξεκίναγε τουλάχιστον από το μηδέν .

πραγματικα και εγω απο καρδιας θα ηθελα να πετυχει....να διαφημισει και την χωρα αλλα και το ελληνικο μυαλο...αλλα δεν ξεκιναει καλα το πραγμα...

καθολου καλα για την ακριβεια...ουτε η παρουσιαση φαινεται σοβαρη...ουτε αυτα που λεει αποδεικνυονται εμπρακτα με βαση το παγκοσμιο αυτοκινητιστικο στερεωμα...και αυτος ειναι και ο λογος που ειμαι αιχμηρος στα λεγομενα μου..και πιστευω οτι αποτελουν προιοντα μιας ωραιας φαντασιας...καθως ναι μεν γινονται ως ενα βαθμο...αλλα δεν διαρκουν..οπως μας εχουν αποδειξει τα dragster τοσα χρονια...

panos320
07-03-20, 15:06
Φίλοι μου,ο χρόνος θα αποδείξει εάν πρόκειται για λόγια του αέρα ή εάν υπάρχει η τεχνογνωσία για να παρουσιαστεί ένα αξιοπρεπές ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ το οποίο θα διαψεύσει όλους τους αμφισβητίες και θα πείσει τους εν δυνάμει επενδυτές.Εάν δεν παρουσιαστεί αυτό το πρωτότυπο,δεν πρόκειται κανένας σοβαρός επενδυτής ή fund να διαθέσει τα ωραία του φραγκακια όσο petrolhead και να είναι όσοι το απαρτίζουν σε κατι το οποίο δεν πρόκειται να αποφέρει σίγουρο κέρδος.

A8hnaios
07-03-20, 15:13
Κάπως έτσι δε ξεκίνησε και ο Μουρίνιο..

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μεταφραστής του Άγγλου προπονητή Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Πόρτο και στη Μπαρτσελόνα.
Είχε το σας γ@μαου όλους κτλ κτλ.. Εγωισμό Έβερεστ, αλλά του βγηκε..
Οδικός μας εδώ....
Άφησε να πλανάται το μυστήριο και δε το ξεσκέπασε..!

S8N
07-03-20, 16:38
Θερμική μηχανή 3000 ίππων εν έτει 2020 με την ηλεκτροκίνηση προ των πυλών;

Ο δε Σαρημπαλιδης κοιτάζει τις μπιέλες σα χάνος και λέει κάτι για δυνάμεις (ό,τι θυμάται από το Λύκειο). Οι μπιέλες όμως πρέπει να έχουν και υδροδυναμικό σχεδιασμό, και αντοχή σε θερμική καταπόνηση, και χαμηλές τριβές. Εδώ βλέπουμε μια μπιέλα φτιαγμένη σαν από ακτίνες ζάντας της Jaguar και ο δημοσιογράφος κάνει λες και κοίταζε το φάρμακο για τη φαλάκρα.

Εν τω μεταξύ, αναρωτιέμαι τι μέλλον θα έχει ένα υπεραυτοκίνητο μιας άγνωστης εταιρείας βελτίωσης κόντρα στα μοντέλα εταιρειών με τεχνογνωσία όπως η Lamborghini, η Porsche και η McLaren. Το παραμικρό εξάρτημα πάνω σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σχεδιάζεται προσεκτικά και με λεπτομέρεια. Υπάρχουν εγκρίσεις τύπου, δείκτες NVH, crash tests.

Στο Μόντε Κάρλο λοιπόν δύσκολα θα το δούμε. Σαν αγωνιστικό ίσως κάνει χρόνους σε πίστες. Πόσοι όμως ασχολούνται με υπεραυτοκίνητο;

Προσωπικά θεωρώ πως η προσπάθεια του Κορρέ ήταν σε πολύ ανώτερο επίπεδο, και ως σύλληψη και ως κατασκευή. Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να καίνε τον αγλέουρα, να είναι ικανά για ιλιγγιώδεις ταχύτητες και να μη μπορούν να περάσουν κάθετα έναν δρόμο γιατί θα βρει στο χαντάκι.

Όσο για τα σχόλια στο βίντεο, είναι λογικό για οποιονδήποτε petrolhead να αντιδρά έτσι. Μπαίνει και λίγο ο πατριωτικός ενθουσιασμός στη μέση, ο οποίος καλος ειναι όσο δε θολώνει την κρίση.

friendgr
07-03-20, 16:50
Το ότι δεν το ξεσκεπάζει ακόμα ίσως παίζει ότι δεν έχει κατωχυρωσει το σχέδιο.

Μέγα λάθος να το ξεσκεπάσει χωρίς να είναι εξασφαλισμένος.

Nikos!
07-03-20, 17:41
Nik, ένα πράγμα μόνο -300 βαθμοί κελσίου που...προφανώς δεν υπάρχει τέτοια κλίμακα.

Γιατί οι μπιελες που φαίνονται βαμμένες με σπρέι και ο Σαριμπαλ έχει πάθει τρέλα.

Ο,τι κι αν πεις είναι λίγο. Προφανώς θέλει να μαζέψει σπόνσορες.

Sent from my Xperia 1 using Tapatalk

nik200
08-03-20, 23:56
Το ότι δεν το ξεσκεπάζει ακόμα ίσως παίζει ότι δεν έχει κατωχυρωσει το σχέδιο.

Μέγα λάθος να το ξεσκεπάσει χωρίς να είναι εξασφαλισμένος.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ...ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΑΡΧΗ (ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ)....ΤΟ ΧΤΙΣΕ :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::drive::ranting2:

nik200
09-03-20, 08:04
Θερμική μηχανή 3000 ίππων εν έτει 2020 με την ηλεκτροκίνηση προ των πυλών;

Ο δε Σαρημπαλιδης κοιτάζει τις μπιέλες σα χάνος και λέει κάτι για δυνάμεις (ό,τι θυμάται από το Λύκειο). Οι μπιέλες όμως πρέπει να έχουν και υδροδυναμικό σχεδιασμό, και αντοχή σε θερμική καταπόνηση, και χαμηλές τριβές. Εδώ βλέπουμε μια μπιέλα φτιαγμένη σαν από ακτίνες ζάντας της Jaguar και ο δημοσιογράφος κάνει λες και κοίταζε το φάρμακο για τη φαλάκρα.

Εν τω μεταξύ, αναρωτιέμαι τι μέλλον θα έχει ένα υπεραυτοκίνητο μιας άγνωστης εταιρείας βελτίωσης κόντρα στα μοντέλα εταιρειών με τεχνογνωσία όπως η Lamborghini, η Porsche και η McLaren. Το παραμικρό εξάρτημα πάνω σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σχεδιάζεται προσεκτικά και με λεπτομέρεια. Υπάρχουν εγκρίσεις τύπου, δείκτες NVH, crash tests.

Στο Μόντε Κάρλο λοιπόν δύσκολα θα το δούμε. Σαν αγωνιστικό ίσως κάνει χρόνους σε πίστες. Πόσοι όμως ασχολούνται με υπεραυτοκίνητο;

Προσωπικά θεωρώ πως η προσπάθεια του Κορρέ ήταν σε πολύ ανώτερο επίπεδο, και ως σύλληψη και ως κατασκευή. Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να καίνε τον αγλέουρα, να είναι ικανά για ιλιγγιώδεις ταχύτητες και να μη μπορούν να περάσουν κάθετα έναν δρόμο γιατί θα βρει στο χαντάκι.

Όσο για τα σχόλια στο βίντεο, είναι λογικό για οποιονδήποτε petrolhead να αντιδρά έτσι. Μπαίνει και λίγο ο πατριωτικός ενθουσιασμός στη μέση, ο οποίος καλος ειναι όσο δε θολώνει την κρίση.

Κατσε τωρα μαθαμε την θερμικη μηχανη...ενα ενα..τι κι αν παταγε επι χρονια πανω στις ανοχες των mitsubishi??τωρα και μοτεριστας!!!

Σαρημπαλιδης ειναι ο τυπος νεοελληνα, που εχει σπουδασει οικονομικα, πρεπει να χει δυο-τρια ενοικια απο πατερα -πασοκικα παντα- και πρεπει να δουλεψε σε κανα περιοδικό με αμαξια κανα 6αρι μηνες..οσο και αν δε συμπαθω αυτο το μαιντανο θα παραδεχτω ενα ψευτοταλεντακι στην παρουσιαση..καθως ειναι καλος youtuber στο ελαντα!

Ποιο NVH? Στη κοντρα...το πε και ο dom...winning is winning by an inch or a mile (πολυ fast n furious ο πανοπουλος!!!)...εχει κατι φιλους να σου φτιαξει πλακα σασμαν (απο scania), που θα ταιριαξει λουκουμι στο μοτορι..ξερει αυτος...

Η υποθεση κορρε δουλεψε..οτι και να λεμε...και οι προσφορες απο εξω επεσαν βροχη...οσαναφορα την πρωτοποριακή αναρτηση...θα μπορουσε να πουλησει την πατεντα...και να μην ξαναδουλεψει ποτε στη ζωη του...απο τα εκατομμύρια που του εδωσαν...!!!κακιστα δεν το εκανε..γιατι με τα λεφτα αυτα...θα μπορουσε να το εξελιξει κι αλλο!μη παρεξηγηθω, ειμαι ελληνας ως το κοκκαλο..αλλα καποιες φορες προκειμενου να κανεις τη δουλεια σου αναγκαστικα δεν υπαρχει μονο ο ορθοδοξος τροπος....κριμα κριμα κριμα...

Τελος το κοινο απο κατω απο το video, ειναι επαρμενο απο εθνικοφροσυνη...αλλα δυστυχως η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια...και μακαρι να τον βοηθησουν ωστε να παρει λεφτα...εστω και με αυτον τον παραδοξο τροπο..να βγει κατι...να φοβαστε μη γινει καμια αρπαχτη...και μετα αντε γεια...τα λεμε απο νησια γκαλαπαγκος....

Straight six
09-03-20, 11:43
Κατσε τωρα μαθαμε την θερμικη μηχανη...ενα ενα..τι κι αν παταγε επι χρονια πανω στις ανοχες των mitsubishi??τωρα και μοτεριστας!!!

Σαρημπαλιδης ειναι ο τυπος νεοελληνα, που εχει σπουδασει οικονομικα, πρεπει να χει δυο-τρια ενοικια απο πατερα -πασοκικα παντα- και πρεπει να δουλεψε σε κανα περιοδικό με αμαξια κανα 6αρι μηνες..οσο και αν δε συμπαθω αυτο το μαιντανο θα παραδεχτω ενα ψευτοταλεντακι στην παρουσιαση..καθως ειναι καλος youtuber στο ελαντα!

Ποιο NVH? Στη κοντρα...το πε και ο dom...winning is winning by an inch or a mile (πολυ fast n furious ο πανοπουλος!!!)...εχει κατι φιλους να σου φτιαξει πλακα σασμαν (απο scania), που θα ταιριαξει λουκουμι στο μοτορι..ξερει αυτος...

Η υποθεση κορρε δουλεψε..οτι και να λεμε...και οι προσφορες απο εξω επεσαν βροχη...οσαναφορα την πρωτοποριακή αναρτηση...θα μπορουσε να πουλησει την πατεντα...και να μην ξαναδουλεψει ποτε στη ζωη του...απο τα εκατομμύρια που του εδωσαν...!!!κακιστα δεν το εκανε..γιατι με τα λεφτα αυτα...θα μπορουσε να το εξελιξει κι αλλο!μη παρεξηγηθω, ειμαι ελληνας ως το κοκκαλο..αλλα καποιες φορες προκειμενου να κανεις τη δουλεια σου αναγκαστικα δεν υπαρχει μονο ο ορθοδοξος τροπος....κριμα κριμα κριμα...

Τελος το κοινο απο κατω απο το video, ειναι επαρμενο απο εθνικοφροσυνη...αλλα δυστυχως η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια...και μακαρι να τον βοηθησουν ωστε να παρει λεφτα...εστω και με αυτον τον παραδοξο τροπο..να βγει κατι...να φοβαστε μη γινει καμια αρπαχτη...και μετα αντε γεια...τα λεμε απο νησια γκαλαπαγκος....

εδω εβγαλε το κλεμμενο M4 του Κεχαγια, συλλεκτικο....

Nikos!
09-03-20, 19:16
εδω εβγαλε το κλεμμενο M4 του Κεχαγια, συλλεκτικο....
Και όταν του είπα γιατί το σκίζει κρύο μου έλεγε ότι δε βλέπω καλά χαχα

friendgr
09-03-20, 20:39
Είναι δυνατόν να πάρει πιστοποίηση από ευρωπαϊκή ένωση για μαζική παραγωγή 4000 κυβικά με 2000/3000 άλογα;

Αυτό θα βγάζει ρύπους όσο μια νταλίκα....εδώ τα έχουν βρει σκούρα όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και ψάχνουν συνεχεια τρόπους να μειώσουν τους ρυπους.

Μάλλον θα είναι μόνο για πίστα. Αν γίνει αυτό το θεωρώ αποτυχία. Αμαλαχει το Pagani, και το Chiron το βγάζεις για βόλτα στους δρόμους.

nik200
10-03-20, 08:24
Δεν με πειραζει η καλοστημενη διαφημιση, πολλοι αλλωστε το καναν ανα τα χρονια, με πειραζουν τα παχυλα λογια και η ελλειψη σεβασμου σε ολους τους υπολοιπους....οταν το χουν κανει και αλλοι πριν απο σενα, και πετυχημενα, οφειλεις σεβασμο..το να ξαναγραφεις τους κανονες δεν ειναι αστειο...οποιοσδηποτε επιστημονας θα το πει αυτο...δεν ψαρωνουμε λοιπον απο οθονουλες και προσωμειωσεις κυριε πανοπουλε...στο δια ταυτα.....και ασε τα πολλα λογια...ειναι φτωχεια οπως σοφα λεει ο λαος μας..

S8N
13-03-20, 10:38
Εσύ ήσουν αυτος; Χαχαχα! Καλά του είπες του μλκ. Ντιπ γίδι.

mark e92
13-03-20, 21:29
https://automobili-pininfarina.com/battista-anniversario/

Μήπως μοιάζει λίγο με το chaos?

nik200
14-03-20, 09:20
https://automobili-pininfarina.com/battista-anniversario/

Μήπως μοιάζει λίγο με το chaos?

Μηπως το καος μοιαζει λιγο με αυτο???

mark e92
14-03-20, 09:26
Μηπως το καος μοιαζει λιγο με αυτο???
Πολύ φοβάμαι ότι μας δουλεύει

friendgr
14-03-20, 19:12
Από την άλλη δεν νομιζω να είναι τόσο αφελής για να ρισκάρει την εταιρεία του.
Αν αποδειχθεί μεγάλο παπατζιλίκι θα τιναξει στον αέρα και την υφιστάμενη εταιρεία του.
Απ' ότι έχω καταλάβει έχει στήσει καλή μπίζνα στον χώρο με μπόλικα και πιστά πελατάκια.

Nikos!
14-03-20, 21:11
Εσύ ήσουν αυτος; Χαχαχα! Καλά του είπες του μλκ. Ντιπ γίδι.
Συζήτηση επιπέδου με Σαριμπαλ

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/03/a6b6b0eae99cdcc1ce8566d7d5aeb6e8-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/03/6797dcb1b268e10f62cff0f2a68c97cc-1.jpg

Και το λινκ

https://ibb.co/C8VJz9W

pilot
14-03-20, 22:35
Χαχαχα χαχαχα

nik200
15-03-20, 10:27
Συζήτηση επιπέδου με Σαριμπαλ

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/03/a6b6b0eae99cdcc1ce8566d7d5aeb6e8-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/03/6797dcb1b268e10f62cff0f2a68c97cc-1.jpg

Και το λινκ

https://ibb.co/C8VJz9W

Οταν λεμε οτι ο τυπος ειναι νουμερο το εννοουμε....για λιγα views ακομα θα δειχνε και τον κ@λο του...ενας ακομα κακος νεοελληνας...

steliose36
01-11-21, 12:57
Σε 6 ωρες λοιπόν θα δουμε το πολυσυζητημενο αμαξι...

The Ace
02-11-21, 08:00
Τα concept cars στο GranTurismo είναι χιλιόμετρα πιο κοντά στην πραγματικότητα..... :th_Laie_67-1:

Thomelef
02-11-21, 10:46
ο de lorean του 2020?

εντάξει...από την αρχή δεν εξέφρασα ποτέ σχόλιο για αυτό που κάνουν οι άνθρωποι, παρόλο το κακό όνομα που έχουν αποκτήσει στα διάφορα φόρα του εξωτερικού πχ: https://www.lancerregister.com/threads/extreme-tuners-and-their-knock-offs.442186/post-4811215 αλλά οκ λες, τα φόρα είναι φόρα και γενικότερα χώρος ξεκατινιάσματος, όπου ακόμα και ένας τσομπάνος θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει τον μεγαλύτερο επιστήμονα μέσα από 2-3 ανορθόγραφες αράδες.

ομολογώ πως μετά το χθεσινό, πέρασα και εγώ στην πλευρά που πλέον αμφισβητεί την όλη φάση και μάλιστα, θεωρώ, πως είναι πολύ too much of a fail το γεγονός πως για επίσημη παρουσίαση αυτοκινήτου που περίμενε όλος ο αυτοκινητόκοσμος, να παρουσιαστεί τελικά η ιστοσελίδα της εταιρείας με περιεχόμενο κάποια render.

δεν ξέρω, μου φαίνονται πλέον too much και αστεία όλα αυτά...προσωπικά θεωρούσα πως χθες θα ξεκαθάριζαν κάποια πράγματα και όντως έτσι έγινε. οι τύποι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επαληθεύσουν όλους αυτούς που τους κατηγορούν πως πουλάνε παραμύθια. αυτό που με ξενερώνει αφάνταστα από την αρχή, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε για παγκόσμια αγορά και την ίδια στιγμή διαχωρίζουν τον εαυτό τους από αυτήν με όλες αυτές τις εύφημες μνείες περί των Ελλήνων και του made in hellas και ένας Έλληνας = 1000 ξένοι και όλες αυτές τις @@ες τέλος πάντων. δεν δείχνουν σοβαρότητα τέλος πάντων. ίσα ίσα, όλα αυτά υποδηλώνουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

λυπάμαι, αλλά από χθες είναι και για μένα thumbs down η φάση. ελπίζω απλώς να παίζουν κρυφτό μέχρι εσχάτων και κάποια στιγμή, εκεί που μέχρι και ο τελευταίος υπέρμαχος τους πιστέψει πως είναι μούφα η όλη φάση, να βγούνε με to πραγματικό αυτοκίνητο και να δείξουν σε όλους το middle finger.

The Ace
02-11-21, 11:01
Εγώ δεν έχω εκφράσει ποτέ άποψη για το συγκεκριμένο "αυτοκίνητο", ούτε τον ίδιο ξέρω, ούτε τον δημοσιογράφο που τον "προμοτάρει" ξέρω ή έχω ασχοληθεί. Αλλά πέρα από κάποια χοντρά πράγματα που βγάζουν μάτι ("μεταβλητής μάζας" !?!?!? :shok: ) και τα πολύ περίεργα specs (από αποδόσεις και επιδόσεις, μέχρι την κοστολόγηση), το γεγονός ότι στην "επίσημη παρουσίαση" έβγαλε μερικά renders καθιστούν την όλη προσπάθεια αστεία. Παρουσίαση είναι αυτή που έκανε ο Κορρές, για να μιλήσουμε για Έλληνα που κατασκεύασε πραγματικό αυτοκίνητο, όλη αυτή η ιστορία με το συγκεκριμένο "όχημα" είναι περίεργη -για να το πω κομψά.

Αν βέβαια το πιάσουμε και επί πραγματικών δεδομένων (υλικά, κατασκευή, αποδόσεις, επιδόσεις, ανθρώπινο δυναμικό, γραμμή παραγωγής, διαδικασίες κλπ), το πράγμα όχι απλά μπάζει από παντού, φαίνεται σαν vapormobile (κατά το παλιό vaporware, όσοι ασχολείστε με ΙΤ)....

Stamatis
03-11-21, 08:48
Ολα τα λεφτα ειναι ο τυπος.
Με πηρε τηλεφωνο φιλος απο τον Τσακιρη με τα πατατακια και μου ειπε οτι κλεισανε μαζι του παραγγελια.
Επειδη θελει να ειναι 100% Ελληνικο το αμαξι, τα chip για οθονη, ecu, και σαζμαν θα ειναι by Tsakiris.
Αυτο που ελεγχει την αναρτηση θα ειναι με ριγανη.

Αμφισβητω καθε λεξη που ειπε στη συνεντευξη και εχω στειλει mail σε McLaren, Red Bull, Top Gear και Κυβερνηση, οπου ρωταω αν τον ξερουν και αν γνωριζουν πως τους αναφερει σαν σπονσορες και συνεργατες.

Ενας απο τους παραληπτες, (δεν λεω ποιος) μου ζητησε περισσοτερα στοιχεια και με ευχαριστησε για το heads up.
Οποτε… μπορουμε να καταλαβουμε ποση σχεση εχει μαζι του.

BILL007
03-11-21, 12:28
τα chip για οθονη, ecu, και σαζμαν θα ειναι by Tsakiris.
Αυτο που ελεγχει την αναρτηση θα ειναι με ριγανη.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

nik200
04-11-21, 11:46
παιδια το θεμα εχει ξεφυγει....

ο τυπος οχι απλα μας ξεφτυλιζει παγκοσμια...
αλλα κοιταχτε που υπαρχουν και ανθρωποι που οχι απλα στηριζουν, ειναι και πορωμενοι πλεον...
μιλαμε για την απεραντη βλακεια του κοσμου..

και γιατι γινονται ολα??για το ρημαδι το χρημα...λεγεται οτι ηδη εχει παρει επιδοτηση..και θα παρει και αλλη..

Χρίστος
04-11-21, 12:14
Αφου ολοι εχουν απο μια.... Ας πω και γω τη γνωμη μου.

Εχω μιλησει προσωπικα μερικες φορες με τον Π. Εχω μικρη εμπειρια οντας μηχανικος μας σε παλιο οχημα
και εχω δει πως δουλευει αλλα το κυριοτερο εχω δει το πελατολογιο του...
Ξεκαθαρα λοιπον ειναι ενας μηχανικος που στοχευε και συνεχιζει και στοχευει σε μεγαλα πορτοφολια,
ακριβα προτζεκτ ατομων που ποτε δε φαινονται να εχουν αναγκη να ξοδεψουν 5ψηφια ποσα
αρκετες φορες φτιαχνοντας/βελτιωνοντας/επανακαταστκευαζοντας αμαξια 6 κ 7 ψηφιων....

Αφου λοιπον τελειωσαμε με τα παραπανω.
Κρινω πολυ ευκολο να καταφερε να πηρε καποιο παχουλο fund (και μου παει και καπου το μυαλο)
απο μια ομαδα εκλεκτων "φιλων" για να ξεκινησει κατι...

Στο τι ειναι αληθινο τωρα και τι οχι.
Το αν θα εμφανιστει τελικα αμαξι/αμαξια (3στον αριθμο βαση δηλωσεων)
και ποσο μαλλον αν αυτο/αυτα θα ειναι εστω κοντα στα χαρακτηριστηκα και επιδωσεις που δηλωνει, δε το ξερω...

Οντας μερικα χρονια στη 3d printing κοινοτητα και γνωριζοντας 5 πραγματα θα πω πως
εργαλεια, μηχανηματα και εκτυπωμενα τελικα προιοντα που ειδα και απο κοντα ειναι περα για περα αληθινα.
Εδω να πουμε πως ενα αρκετα καλο μηχανημα εκτυπωσης ριτηνης κοστιζει μερικες χιλιαδες ευρω.
Ο ιδιος εκτυπωτης που θα βγαλει τιτανιο, ατσαλι, κεραμικα σε διαστασεις κοντα στο κυβικο (1χ1χ1) κοστιζει οσο 3-4 σπιτια.
Τετοια λοιπον (οχι 1) τα εχει ηδη στη κατοχη του.

Προσωπικα λοιπον τι πιστευω?
Πιστευω οτι σιγουρα καποιοι τον ταισαν αρκετα για να εξοπλιστει με τρομερα μηχανηματα, εργαλεια, εκτυπωτες.
Αμαξι/α μακαρι να βγαλει, δε με νοιαζει κιολας.
Αυτο που πιστευω ειναι οτι σιγουρα περαν ολων μετα απο ολο αυτο το hype,
θα καταληξει να μπορει να βγαζει και να εμπορευεται custom ανταλακτικα σε ολο το πελατολογιο του
ανεβαζοντας αρκετα το ψωμακι που βαζει σπιτι του.

Kostas Maras
11-11-21, 20:01
Βρε παιδιά όσο ασχολούμαστε με δαυτον.......του δίνουμε αξία!!!!!!

DIM27
14-11-21, 05:50
Βρε παιδιά όσο ασχολούμαστε με δαυτον.......του δίνουμε αξία!!!!!!

Ελα μου ντε.Τσουρεκια μας τα κανανε.

Stamatis
03-01-23, 13:43
αφήνω αυτό εδώ...

https://www.techjuice.pk/first-ever-afghanistan-made-supercar-mada-9-goes-viral-on-social-media/

(ρε μέχρι και οι Ταλιμπάν βγάλανε σούπερκαρ λέμε)...

Ptboul
03-01-23, 13:47

:laughing:

https://www.youtube.com/watch?v=grhsdw58Vx0

GiannisRob
03-01-23, 15:37
αφήνω αυτό εδώ...

https://www.techjuice.pk/first-ever-afghanistan-made-supercar-mada-9-goes-viral-on-social-media/

Σε σασί από Hilux του '93;

PetrosD
03-01-23, 15:43
Σε σασί από Hilux του '93;

Γερό ρε! Δεν έχεις δει στο TOP GEAR; :laughing:

The Ace
08-01-23, 09:47
Τι να μας πουν οι ταλιμπάνοι, δεν έχει ούτε 3.000 αλόγατα, ούτε μεταβλητή μάζα, ούτε καν αψηφά τη βαρύτητα....

Είπαμε, τώρα στρώνει το μοτέρ του Mitsu ο Σπύρος, πάει να τσιμπήσει το ρεκόρ εκ νέου, και μετά θα σας δείξει αυτός, θα δείτε τι θα πάθετε

Stamatis
08-01-23, 09:54
Τι να μας κλασει, εδω εμεις ειχαμε τετραδιαισθηση απο το 09

BILL007
12-01-23, 19:52
Τι να μας κλασει, εδω εμεις ειχαμε τετραδιαισθηση απο το 09

:worthy::worthy:

Χρίστος
17-01-23, 12:40
:laughing:

https://www.youtube.com/watch?v=grhsdw58Vx0
Εγω παλι ειδα μικροτερα φρενα κ απο 320.....
Ειδικα πισω ειναι ποιο στενα απο κουλουρι θεσσαλονικης

Stamatis
17-01-23, 13:52
Μεταβλουνε τη μαζα τους αναλογα με την ταχυτητα.
Το κομπιουτερ υπολογιζει την τετραγωνικη ριζα του αυγου του Κολομβου και τα μεγαλωνει η τα μικραινει.
Μην ασχολεισαι με πραγματα που δεν καταλαβαινεις.
Εδω το θρεντ ειναι για Εγνωστες.

nikos valvetronic
18-01-23, 22:12
Εγω παλι ειδα μικροτερα φρενα κ απο 320.....
Ειδικα πισω ειναι ποιο στενα απο κουλουρι θεσσαλονικης

Ε αυτά φοράνε τα Corolla Χρίστο. Χρησιμοποίησαν ντόπια προϊόντα.

Χρίστος
19-01-23, 20:33
Μεταβλουνε τη μαζα τους αναλογα με την ταχυτητα.
Το κομπιουτερ υπολογιζει την τετραγωνικη ριζα του αυγου του Κολομβου και τα μεγαλωνει η τα μικραινει.
Μην ασχολεισαι με πραγματα που δεν καταλαβαινεις.
Εδω το θρεντ ειναι για Εγνωστες.
Καμια μαζα δε μεταβλουνε ρε, μη λες τετοια.
Απλα ανοιγει το πατωμα και κατεβαζουν ποδι με διχαλο σα τους φλινστοουνς....
Γιαμπα νταμπα ντου !!!

The Ace
10-04-25, 14:06
Μετά από περίπου 5 χρόνια που "το είχε έτοιμο για την Γενεύη" :D, πλέον βγήκε να παρουσιάσει και το λάστιχο που δεν μπορεί να φτιάξει ούτε η Pirelli ούτε η Michelin, και το έφτιαξε λέει με τα χεράκια του στην Ελλάδα, γιατί "όλο θα είναι κατασκευασμένο από Έλληνες".....

Στο μεταξύ έχουν παρουσιάσει πραγματικό -όχι παπατζίδικο σαν αυτό- supercar οι Τούρκοι, οι Ινδοί, ακόμα και το Πακιστάν νομίζω παρουσίασε πραγματικό αυτοκίνητο, εμείς εδώ συζητάμε ακόμα για την χάραξη του "ελληνικού ελαστικού" που έφτιαξε ο τύπος (στο Photoshop ή όπου αλλού κάνει τα renders). Και μάλιστα βγήκε -ξανά- ελληνικό "περιοδικό" για να πει ότι το είδαν μέσα στο "αληθινό garage" του Σπύρου :whistle:

Δηλαδή μέχρι πόσα :facepalm: μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος....

pilot
10-04-25, 15:43
Ακόμα με τον φιδεμπορα ασχολούμαστε??

Χρίστος
12-05-25, 16:52
https://www.youtube.com/watch?v=YZa7Dmr9seU

DIM27
13-05-25, 05:53
Τωρα μαλιστα,τρεμουν οι γειτονες.Ελπιζω να μην εβαλε χερι σε δημοσιο χρημα.