Επιστροφή στο Forum : Καταργηση ΝΟΧ
DrunkKiddo
22-01-20, 17:31
Καλησπέρα παιδιά, επειδή πλέον το κίτρινο λαμπάκι μηχανής εχε γίνει μόνιμος κάτοικος στο καντράν της e92 320i, 650χλμ και δεν εχε σβήσει , αποφάσισα να αλλάξω τον αισθητήρα νοχ με έναν μεταχειρισμένο που είχα βρει. Τελικά μετά την αλλαγή έκανα ολοκληρα 5 χιλιόμετρα μεχρι να ξανααναψει. Επίσης παρατήρησα ότι όταν μηδένισα την μέση κατανάλωση μετά από γέμισμα, σταματημένος περιμένοντας σε φανάρι 200 μέτρα μετά το βενζινάδικο , αυτή ανέβαινε κατά 0,1 συνεχώς, είχε φτάσει 33λτρ/100. Μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν θυμάμαι να το έχει ξανακάνει. 165χιλ χλμ έχει και επειδή βαρέθηκα να ψάχνω συνεργεία σκέφτομαι να τον «ακυρώσω» μια και καλή. Αν γνωρίζει κάποιος κανέναν προγραμματιστή να επικοινωνήσω εντός Αττικης θα με βοηθούσε πολύ !
σε μια προχειρη εραυνα που εκανα στο φορουμ απο παλια βρηκα αυτον να αναφερει ενα μελος.....Δημητριάδη( ace motorsport )..
δες και εδω στο σχολιο #28 https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=28264&page=3
michaelp900
23-01-20, 04:35
Καλησπέρα παιδιά, επειδή πλέον το κίτρινο λαμπάκι μηχανής εχε γίνει μόνιμος κάτοικος στο καντράν της e92 320i, 650χλμ και δεν εχε σβήσει , αποφάσισα να αλλάξω τον αισθητήρα νοχ με έναν μεταχειρισμένο που είχα βρει. Τελικά μετά την αλλαγή έκανα ολοκληρα 5 χιλιόμετρα μεχρι να ξανααναψει. Επίσης παρατήρησα ότι όταν μηδένισα την μέση κατανάλωση μετά από γέμισμα, σταματημένος περιμένοντας σε φανάρι 200 μέτρα μετά το βενζινάδικο , αυτή ανέβαινε κατά 0,1 συνεχώς, είχε φτάσει 33λτρ/100. Μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν θυμάμαι να το έχει ξανακάνει. 165χιλ χλμ έχει και επειδή βαρέθηκα να ψάχνω συνεργεία σκέφτομαι να τον «ακυρώσω» μια και καλή. Αν γνωρίζει κάποιος κανέναν προγραμματιστή να επικοινωνήσω εντός Αττικης θα με βοηθούσε πολύ !
Ποσα χλμ έχεις; Εγώ τον άλλαξα στα 65.000χλμ δίνοντας 300€ και τώρα στις 102.000 που χάλασε έκανα αίτηση στην bmw Hellas και πλήρωσα μόνο 60€ για τοποθέτηση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
DrunkKiddo
23-01-20, 06:09
Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις-
Έχω 165χιλιαδες χλμ τώρα , το αγόρασα πριν 7 μήνες με 5
152.000. Από υην αρχή άρχισε να ανάβει αραιά και που. Βέβαια στην αρχή κυκλοφορούσε συνέχεια επαρχία. Τώρα είναι σχεδόν πάντα πόλη. Συην αντιπροσωπεία που πήγα για έλεγχο μου είπαν μην μπεις συην διαδικασία να τον αλλάξεις . Αστον έτσι θα έχεις λίγο παραπάνω κατανάλωση αλλά δε θα πάθει κάτι. Δεν άντεχα βέβαια να βλέπω το Τσεκ μόνιμα αναμμένο, και αφού με υην αλλαγή δεν έγινε τιποτα, σκέφτομαι να τον καταργήσω μια και καλή να ηεμπερδευω .
ΥΓ. Μετά την αλλαγή στο συνεργείο, δεν κάνανε κανένα προγραμματισμό απ ότι κατάλαβα , αυτό το reset adaptions, που διαβάζω παντού . Λέτε να παίζει ρόλο ;
DrunkKiddo
23-01-20, 09:16
Update: Επικοινώνησα με έναν προγραμματιστή γνωστ συον Πειραιά (δεν ξέρω αν μπορώ να πω ονόματα) και μου είπε 150-300 ευρώ ανάλογος ποσά σφάλματα είναι. Θα περάσω το μεσημέρι μετά τη δουλειά να τω κοιτάξουμε πιο αναλυτικά.
DrunkKiddo
23-01-20, 15:07
Update 2: Πήγα να το μπριζώσω και μου έβγαλε τα παρακάτω σφάλματα
2AF0 nitric oxide sensor, heating
2AF2 nitric oxide sensor, Lambda linear
2AF4 NOx sensor, electrical
2AF6 nitric oxide sensor, Lambda binary
2A99 Crank shaft - outlet camshaft, correlation
Τα σβήσαμε, έκανα μια βόλτα 20χλμ δεν ξανα άναψε τίποτα. Ο προγραμματιστής μου είπε θα κοιτάξει αν μπορεί να τα σβήσει και θα με ενημερώσει.
Αυτό το 2Α99 βέβαια, απ ότι διαβάζω είναι συνήθως απ το VANOS.
Μέσα στη μέρα θα τα βγάλω να τα καθαρίσω και τα 2.
Ευκαιρία να του κάνω και ένα ευχέλαιο
ΥΓ. Σόρρυ για τα 3 ποστ στη σειρά, δεν μπορούσα να βρώ αν μπορώ να κάνω επεξεργασία τα προηγούμενα
michaelp900
23-01-20, 16:32
Update: Επικοινώνησα με έναν προγραμματιστή γνωστ συον Πειραιά (δεν ξέρω αν μπορώ να πω ονόματα) και μου είπε 150-300 ευρώ ανάλογος ποσά σφάλματα είναι. Θα περάσω το μεσημέρι μετά τη δουλειά να τω κοιτάξουμε πιο αναλυτικά.
Είναι πολλά 300€ για κατάργηση. Άμα είναι έτσι δώσε και 450€ να τον πάρεις γνησιο από εξωτερικό. 150€ μου είχαν πει θεσσαλονίκη σε γνωστό προγραμματιστή αλλά αποβτην στιγμή που μου έβαλαν καινούριο δωρεάν του κουτιού δεν ασχολήθηκα. Μπορεί να το έσβησε αλλά θα ανάψει ξανά να το ξέρεις.
DrunkKiddo
23-01-20, 16:45
Εννοείτε οτι θα ξανα ανάψει, αυτό το ξέρω. Απλά είναι ένα θετικό βήμα το οτι κατάφερα να κάνω 20 χλμ χωρίς να ανάψει :thumbsup:
Την τελική τιμή θα την ξέρω λογικά αύριο. Μου ζήτησε να του δώσω τους κωδικούς απο τα σφάλματα του ΝΟΧ για να σιγουρευτεί οτι μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό και πόσο ακριβώς θα κοστίσει
Είναι πολλά 300€ για κατάργηση. Άμα είναι έτσι δώσε και 450€ να τον πάρεις γνησιο από εξωτερικό. 150€ μου είχαν πει θεσσαλονίκη σε γνωστό προγραμματιστή αλλά αποβτην στιγμή που μου έβαλαν καινούριο δωρεάν του κουτιού δεν ασχολήθηκα. Μπορεί να το έσβησε αλλά θα ανάψει ξανά να το ξέρεις.
michaelp900 ο σαλονικιος ειναι αυτος που συζητουσαμε στο αλλο τοπικ? θα ηθελα και εγω το τηλεφωνο του σε παρακαλω,ειτε ανοιχτα,δεν ειναι διαφημιση ,ειτε σε π.μ αν υπαρχει λογος απο τον ιδιο τον τεχνικο.ευχαριστω
michaelp900
23-01-20, 20:27
michaelp900 ο σαλονικιος ειναι αυτος που συζητουσαμε στο αλλο τοπικ? θα ηθελα και εγω το τηλεφωνο του σε παρακαλω,ειτε ανοιχτα,δεν ειναι διαφημιση ,ειτε σε π.μ αν υπαρχει λογος απο τον ιδιο τον τεχνικο.ευχαριστω
Ναι αυτός είναι αλλά όπως κατάλαβες δεν πήγα αφού δικαιώθηκα αποβτην bmw Hellas. Ο SP tunes είναι. Ο Δημήτρης Πατακος.
michaelp900
23-01-20, 20:28
Εννοείτε οτι θα ξανα ανάψει, αυτό το ξέρω. Απλά είναι ένα θετικό βήμα το οτι κατάφερα να κάνω 20 χλμ χωρίς να ανάψει :thumbsup:
Την τελική τιμή θα την ξέρω λογικά αύριο. Μου ζήτησε να του δώσω τους κωδικούς απο τα σφάλματα του ΝΟΧ για να σιγουρευτεί οτι μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό και πόσο ακριβώς θα κοστίσει
Προσπάθησες να κανεις καμία προσπάθεια με bmw Hellas για αντικατάσταση δωρεάν λόγο γνωστού προβλήματος παγκοσμίως;
DrunkKiddo
23-01-20, 21:47
Όχι, δεν ασχολήθηκα καθόλου με την αντιπροσωπεία. Την πρώτη φορά πήγα, μου είπαν 600€ και να μην το αλλάξω. Με την BMW Hellas δεν έχω επικοινωνήσει. 11 χρονών αυτοκίνητο, 165Κ χλμ, 2ο χέρι δεν νομίζω οτι έχει καμία τύχη.
michaelp900
24-01-20, 01:07
Όχι, δεν ασχολήθηκα καθόλου με την αντιπροσωπεία. Την πρώτη φορά πήγα, μου είπαν 600€ και να μην το αλλάξω. Με την BMW Hellas δεν έχω επικοινωνήσει. 11 χρονών αυτοκίνητο, 165Κ χλμ, 2ο χέρι δεν νομίζω οτι έχει καμία τύχη.
Κανε ένα κόπο αν και όπως σου είπα τον άλλαξα το 2011 στις 65.000 με βαρβάτη έκπτωση από bmw Hellas και τώρα εν έτη 2020 με 102.000 πλήρωσα μόνο εργατικά και ήμουν μπροστά στην αλλαγή. Ήρθε καινούριος κλειστός Nox.
DrunkKiddo
24-01-20, 12:30
Καλώς τότε, θα κάνω μια προσπάθεια, δεν έχω κάτι να χάσω, και στη συνέχεια βλέπουμε. Αν δεν γίνει κάτι πάει για κατάργηση.
DrunkKiddo
24-01-20, 15:10
Τελικά έκλεισα για την Δευτέρα σε έναν προγραμματιστή στο Μοσχάτο, 100€ , 2 ώρες δουλειά μου είπε.
Τελικά έκλεισα για την Δευτέρα σε έναν προγραμματιστή στο Μοσχάτο, 100€ , 2 ώρες δουλειά μου είπε.
thumb Στείλε μου ενα pm τα στοιχεία του pls :thnx:
Προσπάθησες να κανεις καμία προσπάθεια με bmw Hellas για αντικατάσταση δωρεάν λόγο γνωστού προβλήματος παγκοσμίως;
thumb Στείλε μου ενα pm τα στοιχεία του pls :thnx:
δυσκολο με τοσα χρονια και δευτερο χερι να βρεις δικιο στην αντιπροσωπεια,ειναι διαφορετικη περιπτωση.του μιχαλη ηταν κανουριο...
mod και εσυ με pm??? αφου ειναι ευχαριστημενος και δεν θεωρειται διαφημιση γιατι να μην το πει ανοιχτα να επωφεληθουμε ολοι?
michaelp900
24-01-20, 18:57
δυσκολο με τοσα χρονια και δευτερο χερι να βρεις δικιο στην αντιπροσωπεια,ειναι διαφορετικη περιπτωση.του μιχαλη ηταν κανουριο...
mod και εσυ με pm??? αφου ειναι ευχαριστημενος και δεν θεωρειται διαφημιση γιατι να μην το πει ανοιχτα να επωφεληθουμε ολοι?
Σωστό και αυτό και έχω λίγα χλμ για τα χρόνια του
DrunkKiddo
25-01-20, 11:33
Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο, άσχετα που μέχρι να υο πάρω ειχε όλα τα σέρβις σε αντιπρωσοπεια με όλα τα χαρτιά του και τις ανακλήσεις. Βέβαια δεν ξέρω κατα ποσό συμφέρει και τζάμπα να τον αλλάξουν. Με τόσα χιλιόμετρα που έχει το μηχανάκι δεν του δίνω και πολλούς μήνες ζωής του αισθητήρα . Πήρα τηλ εχθες από περιεργια σε μια αντιπροσωπεία και μου λένε να το πάω για ποιο εκτενή έλεγχο μήπως φταίει κανένα μπεκ, πολλ/στης. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία βέβαια . Αν υπήρχε θέμα εκεί θα φαινόταν. 1100 χλμ σε μια μέρα και δεν έκανε κιχ το αμάξι. Ούτε ένα κόψιμο ούτε τίποτα. Μόνο μια τροχαλία δυναμό ια του αλλάξω μέσα συη βδομάδα , συν τον προγραμματισμό
Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο, άσχετα που μέχρι να υο πάρω ειχε όλα τα σέρβις σε αντιπρωσοπεια με όλα τα χαρτιά του και τις ανακλήσεις. Βέβαια δεν ξέρω κατα ποσό συμφέρει και τζάμπα να τον αλλάξουν. Με τόσα χιλιόμετρα που έχει το μηχανάκι δεν του δίνω και πολλούς μήνες ζωής του αισθητήρα . Πήρα τηλ εχθες από περιεργια σε μια αντιπροσωπεία και μου λένε να το πάω για ποιο εκτενή έλεγχο μήπως φταίει κανένα μπεκ, πολλ/στης. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία βέβαια . Αν υπήρχε θέμα εκεί θα φαινόταν. 1100 χλμ σε μια μέρα και δεν έκανε κιχ το αμάξι. Ούτε ένα κόψιμο ούτε τίποτα. Μόνο μια τροχαλία δυναμό ια του αλλάξω μέσα συη βδομάδα , συν τον προγραμματισμό
εχει παντως σχεη και το ενα επηρεαζει το αλλο. οταν ειχα θεμα μπεκ κατεγραψε λαθος ο νοξ.αυτοι ηθελαν να αλλξουν και νοξ με τα μιασα χρηματα γιατι ειχα ηδη αλλαξει εναν μεσα στην εγγυηση δωρεαν.και τους ειπα να κανω βολτα με τα νεα μπεκ και να δουμε αν θα σβησει το λαθος.ως δια μαγειας ξαφνικα ερχεται απο το συνεργειο μετα απο λιγο και ειπε οτι εσβησε το λαθος.:whistle:
Κανε ένα κόπο αν και όπως σου είπα τον άλλαξα το 2011 στις 65.000 με βαρβάτη έκπτωση από bmw Hellas και τώρα εν έτη 2020 με 102.000 πλήρωσα μόνο εργατικά και ήμουν μπροστά στην αλλαγή. Ήρθε καινούριος κλειστός Nox.
μιχαλη στην αντιπροσωπεια ησουν μπροστα στην αλλαγη? επιτρεπεται? αποτι ξερω οχι,εκτος αν το ζητησεις για λιγο.
DrunkKiddo
25-01-20, 12:15
Απ ότι έχω καταλάβει, όταν ο ΝΟΧ βγάζει σφάλμα, η μηχανή γυρνάει σε «πλούσιο» μείγμα , για ξα μην έχει παραγωγή οξειδίων αζώτου. Τουλάχιστον κάτι τετοιο κατάλαβα με το ψάξιμο που έχω κάνει στο Ίντερνετ. Επομένως δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να διαβάζει αυξημένη παραγωγή νοξ ενώ δεν θα έπρεπε να έχει. Να μην έχει μπει σε αυτή τη λειτουργία; Δύσκολο. Να έχουν πρόβλημα τα μπεκ και ξα μην ψεκάζουν σωστά; Να κατουράνε; Λιγότερη ποσότητα συο ψέκασμα; Έτσι ναι φαντάζομαι μπορεί να επηρεάσει. Αλλά με 10χιλ χλμ προβληματικό νοξ, ένα πυρακι, ένα κόψιμο, κάτι misfire, κατι θα έκανε. Άβυσσος η ψυχή της μπέμπας..
michaelp900
25-01-20, 15:51
μιχαλη στην αντιπροσωπεια ησουν μπροστα στην αλλαγη? επιτρεπεται? αποτι ξερω οχι,εκτος αν το ζητησεις για λιγο.
Ναι γιατί το είχαν ακριβώς στην άκρη και ξέρω τους δυο μηχανικούς άρα είδα όλη την διαδικασία. Πάντως πετάει τώρα [emoji41]
Ναι γιατί το είχαν ακριβώς στην άκρη και ξέρω τους δυο μηχανικούς άρα είδα όλη την διαδικασία. Πάντως πετάει τώρα [emoji41]
α ναι, το ιδιο προσπαθω να κανω και εγω ακομα και αν ειναι στο βαθος το αμαξι.καθομαι πισω απο τα τζαμια και κοιταω.τωρα βεβαια μετεφεραν εκει τα γραφεια υποδοχης απο εξω και εχει κοσμο συνεχεια ,αλλα δεν μας πειραζει.
Είπε κανείς τίποτα ή να μην το ποστάρει? :think: Αν το κάνει και μείνει ευχαριστημένος φυσικά και να το γράψει δημόσια.
Είπε κανείς τίποτα ή να μην το ποστάρει? :think: Αν το κάνει και μείνει ευχαριστημένος φυσικά και να το γράψει δημόσια.
αφου δεν ειπε κανεις τιποτα και μπορει να το ποσταρει γιατι με πμ? :think: και αφου θα παει ο φιλος σημαινει οτι το εχει ψαξει. καμμια φορα ειμαιστε υπερβολικοι λιγο με το πμ.αυτος που μπαινει για να κανει διαφημιση φαινεται.αυτος που θελει να μοιραστει πληροφορια επισης φαινεται.αν ο φιλος ηθελε να κανει διαφημιση δεν θα εκρυβε ποιος ειναι.μαυτη την λογικη ειπα οτι θα σκεφτες και θα του ζητησεις ανοιχτα να το πει.
αφου δεν ειπε κανεις τιποτα και μπορει να το ποσταρει γιατι με πμ? :think:
Για προσωπικούς λόγους που δεν θέλω να αναφέρω δημόσια :original:
DrunkKiddo
27-01-20, 15:23
Λοιπόν, μόλις γύρισα, 4 βλάβες σβήστηκαν, έκανα 50χλμ βόλτα, δεν άναψε τίποτα . 100€ κόστισε.
Διαφορά στο γκάζι δεν παρατήρησα, βέβαια δεν μπορούσα ν το ανοίξω και κάπου. Ήχος και ρελαντί είναι όπως και πριν. Όποτε θέλω να πιστεύω τελείωσα με το θέμα αυτό. Σειρά έχει να τσεκάρω τις βαλβίδες του βανος και να αλλάξω την τροχαλία δυναμό.
Δημητσάνας 6 στο μοσχάτο είναι. Microchips-Tuning
σευχαριστω φιλε μου για την κοινοποιηση του τεχνιτη.τον εχω ακουστα και εγω παροτι ειμαι απο σαλονικη.σχετικα καλη τιμη,συμφερει.να δουμε πως θα σου παει τωρα.αν εχεις καποιο θεμα ξανα σε παρακαλω ενημερωσε μας.
DrunkKiddo
28-01-20, 08:30
Εννοείται, το ΣΚ που θα πάει εκδρομή Αράχοβα θα φανούν όλα. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι σφάλμα ΝΟχ δεν θα ξαναδώ. Θα σας ενημερώσω ξανά για το πως πάει το θέμα πάντως.
michaelp900
28-01-20, 23:42
Εννοείται, το ΣΚ που θα πάει εκδρομή Αράχοβα θα φανούν όλα. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι σφάλμα ΝΟχ δεν θα ξαναδώ. Θα σας ενημερώσω ξανά για το πως πάει το θέμα πάντως.
Για να να καταλάβω απλά σου έσβησε σφάλματα η στο προγραμμάτισε και κατήργησε nox?
DrunkKiddo
29-01-20, 00:29
Προγραμμάτισε τον εγκέφαλο ώστε να μην βγάζει τις 4 βλάβες ΝΟχ σαν σφάλμα. Δηλαδή και να το μπριζωσω δεν ια εχει σφάλμα. Σαν να διάβαζε ουι λειτουργεί ο αισθητήρας, ότι στέλνει σήμα ότι είναι όλα οκ
Αρα το προβλημα κουκουλωθηκε.. δεν λυθηκε....μπορει απλα να φταιει ο καταλυτης σου
DrunkKiddo
29-01-20, 02:43
Ναι το πρόβλημα δεν λύθηκε σαν πρόβλημα. Απλά πλέον δρν ανάβει το λαμπάκι κινητήρα
Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχεις χάσει τη λειτουργία σε φτωχό μίγμα.
DrunkKiddo
02-02-20, 09:44
Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Αν μπορούσα κάπως να το δω θα απαντούσα σίγουρα. Βέβαια αν ο εγκέφαλος διαβάζει πως π αισθητήρας είναι οκ, γιατί να μην δουλεύει σε όλες τις λειτουργίες; Προς το πάρων έχω κάνει 500 χλμ, 50-50 εθνική, επαρχιακοί δρόμοι, με αρκετά στροφιλίκια ανηφόρες και πατήματα. Κατανάλωση 7.2 έχω. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως σε έναν δρόμο που χρησιμοποιώ παρά πολλές φορές, στα 90χλμ/ω πρώτη φορά μπυ είχε 3λ/100 κατανάλωση στιγμιαία.
Βέβαια αν ο εγκέφαλος διαβάζει πως π αισθητήρας είναι οκ, γιατί να μην δουλεύει σε όλες τις λειτουργίες;
Το λέω επειδή παραπάνω έγραψες
Προγραμμάτισε τον εγκέφαλο ώστε να μην βγάζει τις 4 βλάβες ΝΟχ σαν σφάλμα
το οποίο είναι εύκολο να γίνει (και δε σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει βλάβη, απλά δεν τη δείχνει).
Το δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) είναι να νομίζει ο εγκέφαλος ότι ο NOx είναι εντάξει.
DrunkKiddo
06-02-20, 15:11
Μπορεί να είναι και έτσι, δεν γνωρίζω. Διαφορά πάντως συην κατανάλωση με την περίοδο που δεν υπήρχε σφάλμα συον εγκέφαλο (όποτε θεωρητικά λειτουργούσε σε όλες τις φάσεις) δεν υπάρχει καθόλου. Ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη πάντα έπαιζε από 6.9 με 7.2. Εκεί παίζει και τώρα. Μέσα συην πόλη όπως και πριν στα 8,5 λίτρα. Ελαφρύ ποδι δεν έχω, τα κόκκινα τα βλέπει που και που. Από εκεί και πέρα δεν θα κάτσω να χαλάσω μια περιουσία για να κερδίσω μικρότερη κατανάλωση. Οσο προχωράει μια χαρά χωρίς να κάνει κιχ είμαστε καλα. Όταν και άμα χαλάσει βλέπουμε.
Μωρέ και αισθητήρα να αλλάξεις, μπορεί να σου βγάλει σφάλμα καταλύτη NOx, άμα έχεις πολλά χλμ.
Απλά παρατήρησέ το και για τυχόν δυσλειτουργίες (τρέμουλο στο ρελαντί)