Επιστροφή στο Forum : bmw new 2019 1 series
Δοκιμή: Νέα BMW 118i Auto
https://www.msn.com/el-gr/autos/news/δοκιμή-νέα-bmw-118i-auto/ar-AAJNRbe?li=AAIv1aw
Δοκιμή: Νέα BMW 118i Auto
https://www.msn.com/el-gr/autos/news/δοκιμή-νέα-bmw-118i-auto/ar-AAJNRbe?li=AAIv1aw
Τέρμποουυυυ :thumbsup:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/11/AAJNT9A-1.img
© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.
παντως επειδη μπηκα σε φιλου φρεσκο,απο ηχο ο τρικιλυνδρος μαπα..τα 8,5 πολυ αμφιβαλλω αν τα παινει,ειναι βαρυ και περιπου κινειται σαν το δικο μου σε επιδοσεις παρολα τα περισοτερα αλογακια.παντως οσο και να το επαινει στο στησιμο ,δεν εχει καμμια σχεση με το πισωκινητο στην οδηγικη συμπεριφορα .τελειως διαφορετικο αλλα πολυ καλο επισης.ισως το σωζει η τεχνολογια αυτη απο το ι3 και δεν χανει πολυ.γενικα ενα πολυ καλο αυτοκινητο ,φοβερα ποιοτικο και σε καλη τιμη.στην σπορ εκδοση ο φιλος μου το πηρε 28.000 αν φανταστεις οτι σε σχεση με τον ανταγωνισμο εχει πολλαπλων συνδεσμων,την τεχνολογια απο το ι3 ,πολυ ομορφο εσωτερικο με ακομα πιο προσανατολισμενο τον πινακα και την κονσολα στον οδηγο,στην εκδοση αυτη εχει και φωτισμο μεσα και στις πορτες,λεντ,και 18αρες ζαντες.το τιμονι φοβερο σε αισθηση οπως παντα.εχει ομως ογκο περισοτερο απο τα παλια και σφηνοειδη μορφη κατι που με χαλαει εξωτερικα.επειδη το εχει σε ασπρο να πω οτι αυτη η χαλια τεραστια μασκα-γριλλια δεν πολυφαινεται χαλια.και παροτι πιο κοντομουτσουνο και σφηνοειδες απο το εσωτερικο νιωθεις να εχεις αρκετη κλασικη μουρη να φαινεται μεσα απο το παμπριζ.
νομιζω οτι μεχρις στιγμης αν εξαιρεσω την εξωτερικη σχεδιαση που ειναι υποκειμενικη,στην κατηγορια του σαν ποιοτητα ειναι το καλυτερο value for money.δεν μιλαω σαν κινητηρας και επιδοσεις αλλα σαν ολοτητα και σχεση τιμης ποιοτητας.
γενικα οσους βλεπω να το αγοραζουν στο μονο που ειναι λιγο απαγοητευμενοι ειναι η εξωτερικη σχεδιαση που αλλαξε και εγινε σφηνοειδες σαν του ανταγωνισμου και με αυτην την τεραστια γριλλια εμπρος.η πισω κινηση αν και ειναι εμφανης η απωλεια της σε πολλα σημεια του δρομου δεν ειναι ακτι που το αναπολουν οσο την σχεδιαση.
The real deal
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/11/faed59d25c81147b52895caa7ed3b662-1.jpg
Overall στο μέσο όρο. Not a driver’s car
Sent from my iPhone using Tapatalk
Συμπαθητικό μου φαίνεται αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο οπτικα!
Συμπαθητικό μου φαίνεται αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο οπτικα!
me too! :+1:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/11/4c26b35b2403584a00ee2ebbc9fc5df7-1.jpg
Η ομορφιά είναι υποκειμενική και θεωρώ ότι το πέτυχαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Το αυτοκίνητο είναι αρκετά ποιοτικό με πολύ καλή κύλιση.
Μοτέρ ζωηρό αν και δεν θα τολμούσα να το χαρακτηρίσω σβέλτο.
Το αυτόματο κιβώτιο ακριβές χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
Οδηγική συμπεριφορά δεν το έχω ακόμα πιέσει αλλά δεν είδα κάτι το τρομερό.
Ηλεκτρονικά παντού που επεμβαίνουν με το καλημέρα.
Τιμόνι ασαφές και με μέτρια πληροφόρηση.
Φώτα LED καταπληκτικά κάνουν τη νύχτα μέρα.
Πολύ multimedia και στα μεγάλα πλην ότι το Navi είναι extra, η υποστήριξη CarPlay extra πάλι και το Android auto δεν παίζει.
Χώροι πάνω από το μέσο όρο.
Sent from my iPad using Tapatalk
ετσι οπως το βλεπω τωρα στην φωτο μοιαζει πολυ με Χ2,Χ1 μικρο στο προφιλ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/11/4c26b35b2403584a00ee2ebbc9fc5df7-1.jpg
Η ομορφιά είναι υποκειμενική και θεωρώ ότι το πέτυχαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Το αυτοκίνητο είναι αρκετά ποιοτικό με πολύ καλή κύλιση.
Μοτέρ ζωηρό αν και δεν θα τολμούσα να το χαρακτηρίσω σβέλτο.
Το αυτόματο κιβώτιο ακριβές χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
Οδηγική συμπεριφορά δεν το έχω ακόμα πιέσει αλλά δεν είδα κάτι το τρομερό.
Ηλεκτρονικά παντού που επεμβαίνουν με το καλημέρα.
Τιμόνι ασαφές και με μέτρια πληροφόρηση.
Φώτα LED καταπληκτικά κάνουν τη νύχτα μέρα.
Πολύ multimedia και στα μεγάλα πλην ότι το Navi είναι extra, η υποστήριξη CarPlay extra πάλι και το Android auto δεν παίζει.
Χώροι πάνω από το μέσο όρο.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Αυτό είναι με τα 140 σωστά;
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Αυτό είναι με τα 140 σωστά;
Correct. Αργό γαρ
Correct. Αργό γαρ
Υπομονή κάποιο πρόγραμμα θα βγει
Υπομονή κάποιο πρόγραμμα θα βγει
Θα παραμείνει αργό :-)
μες την αισιοδοξια εισαι για το νεο σου αυτοκινητο βλεπω..και ο φιλος μου ενδιαφερεται φυσικα για προγραμμα.εχει το ιδιο αυτοκινητο-κινητηρα.ξερει κανεις καποιον στην θεσσαλονικη?
μες την αισιοδοξια εισαι για το νεο σου αυτοκινητο βλεπω..και ο φιλος μου ενδιαφερεται φυσικα για προγραμμα.εχει το ιδιο αυτοκινητο-κινητηρα.ξερει κανεις καποιον στην θεσσαλονικη?
Ας είμαστε αντικειμενικοί. Το αμάξι είναι αρκετά μέτριο σε πολλούς τομείς. Παραμένει ένα ποιοτικό μεσαίο αυτοκίνητο που πληρώνεις ακριβά το σηματάκι
το μοτερ που φοραει ειναι ο γνωστος 1.5 που φορανε ηδη τα x1,x2,2,3,4
αποδοτικα κινειται στον μεσο ορο της κατηγοριας
ταβανι τα 170 ειτε με remap ειτε με παραλληλο
δεν τα λες λιγα
δεν τα λες πολλα
στην 4 gran coupe εχει 240 κιλα παραπανω να τραβηξει
πιο γρηγορο απο την a180(136) ιδιας τιμης
λιγο πιο αργο απο την ακριβοτερη a200 με τα 163 και το A3 με τα 150
rip n13
το μοτερ που φοραει ειναι ο γνωστος 1.5 που φορανε ηδη τα x1,x2,2,3,4
αποδοτικα κινειται στον μεσο ορο της κατηγοριας
ταβανι τα 170 ειτε με remap ειτε με παραλληλο
δεν τα λες λιγα
δεν τα λες πολλα
στην 4 gran coupe εχει 240 κιλα παραπανω να τραβηξει
πιο γρηγορο απο την a180(136) ιδιας τιμης
λιγο πιο αργο απο την ακριβοτερη a200 με τα 163 και το A3 με τα 150
rip n13
Επειδή οδηγησα τα πάντα της κατηγορίας και η τελική επιλογή δεν ήταν ακριβώς δίκη μου (σύζυγος γαρ) το αμάξι είναι λίγο πιο γρήγορο από το Α180 και εμφανώς πιο αργό από το Α3.
Είναι σχεδόν 1400 κιλά όποτε ναι τα θεωρώ αρκετά λίγα.
Επίσης δεν είναι οικονομικό το μοτέρ. Δεν είναι όμως κανένας από τους 2 παραπάνω ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε.
Επειδή οδηγησα τα πάντα της κατηγορίας και η τελική επιλογή δεν ήταν ακριβώς δίκη μου (σύζυγος γαρ) το αμάξι είναι λίγο πιο γρήγορο από το Α180 και εμφανώς πιο αργό από το Α3.
Είναι σχεδόν 1400 κιλά όποτε ναι τα θεωρώ αρκετά λίγα.
Επίσης δεν είναι οικονομικό το μοτέρ. Δεν είναι όμως κανένας από τους 2 παραπάνω ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε.
Το 1.5 3κυλινδρο Β38 μπορει να γινει οικονομικο αν ξερεις πως να το οδηγησεις. Πρεπει να πατας ελαχιστα το γκαζι. Αν το οδηγας σαν ατμοσφαιρικο 1600 θα καιει πολλα. Με μικρο φορτιο στο γκαζι θα ειναι οικονομικο οσο ενα 1100 παλια αλλα με ροπες και γκαζια 2.3 λτρων αν θελεις δυναμη που και που χωρις να χαλαει η καταναλωση.
Το 1.5 3κυλινδρο Β38 μπορει να γινει οικονομικο αν ξερεις πως να το οδηγησεις. Πρεπει να πατας ελαχιστα το γκαζι. Αν το οδηγας σαν ατμοσφαιρικο 1600 θα καιει πολλα. Με μικρο φορτιο στο γκαζι θα ειναι οικονομικο οσο ενα 1100 παλια αλλα με ροπες και γκαζια 2.3 λτρων αν θελεις δυναμη που και που χωρις να χαλαει η καταναλωση.
Στρώνω και είναι στα 11lt/100 στην πόλη. Και τον περισσότερο καιρό το οδηγεί η γυναίκα μου. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τι θα γίνει αν το πατήσω. Οικονομικό δυστυχώς δεν είναι. Όπως είπα και πριν βέβαια δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
στην αρχη ηταν οικονομικο γιατι σαν ψαρακας ειχα πρωτη φορα ενδειξη αλλαγης ταχυτητας και την ακολουθουσα πιστα.εκαιγα 7.5- 8.00.
το ατμοσφαιρικο μου 1600 εχει 9.00 μεσα στην πολη και ειμαι και γρηγορος.οχι οτι θελω να πηγαινω ετσι ,μου βγαινει,δεν μπορω αυτο το τιμονι και το φοβερα ισοροπημενο αμαξωμα να το οδηγησω χαλαρα οπως τα προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα....ποτε δεν επιασα την εργοστασιακη 6.5. εκτος οταν ειμαι σε εθνικη-μεγαλο δρομο οπου πεφτω ακομα και σε 5.00.
αρα το 11.00 ειναι πολυ θα ελεγα.εχει δικιο ο φιλος.
Στρώνω και είναι στα 11lt/100 στην πόλη. Και τον περισσότερο καιρό το οδηγεί η γυναίκα μου. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τι θα γίνει αν το πατήσω. Οικονομικό δυστυχώς δεν είναι. Όπως είπα και πριν βέβαια δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Δεν ειναι οπως ειπα γιατι δεν το οδηγεις ετσι οπως ειναι φτιαγμενο να οδηγειται. Πρεπει να πατας ελαχιστα το γκαζι, να αποφευγεις συχνες στασεις (αρα αποφευγεις κεντρο σε μερες με κινηση), μολις ζεσταθει και πεφτεις σε μακρυ φαναρι κοκκινο να βαζεις το σταρτ/στοπ κλπ Θα επρεπε να εισαι στο 8.5 λτ/100 μεσα στην πολη.
Παίδες, αν είναι να αποφεύγουμε την κίνηση για να πιάσουμε τα νούμερα του κατασκευαστή, τότε να κυκλοφορούμε το αυτοκίνητο μόνο κάθε δεκαπενταύγουστο χαράματα.
Επίσης, το start-stop είναι καλό για την οικονομία και το περιβάλλον, απλώς όταν θα χρειαστείτε πρόωρα μέταλλα στροφάλου στείλτε τον λογαριασμό στη Γκρέτα.
Δεν ειναι οπως ειπα γιατι δεν το οδηγεις ετσι οπως ειναι φτιαγμενο να οδηγειται. Πρεπει να πατας ελαχιστα το γκαζι, να αποφευγεις συχνες στασεις (αρα αποφευγεις κεντρο σε μερες με κινηση), μολις ζεσταθει και πεφτεις σε μακρυ φαναρι κοκκινο να βαζεις το σταρτ/στοπ κλπ Θα επρεπε να εισαι στο 8.5 λτ/100 μεσα στην πολη.
Πιο γλυκά από τη γυναίκα μου δεν γίνεται. Το αμάξι οδηγείται κανονικότατα με start stop. Αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι όνειρα θερινής νυκτος.
Επίσης, το start-stop είναι καλό για την οικονομία και το περιβάλλον, απλώς όταν θα χρειαστείτε πρόωρα μέταλλα στροφάλου στείλτε τον λογαριασμό στη Γκρέτα.
αν και εχω και εγω την ιδια αποψη για το start-stop,οτι κατι βρωμαει,δεν γινεται να ειναι τοσο ασφαλης η χρηση του και οτι καπου μακροχρονια κανει ζημια ,ειναι αποδεδειγμενο αυτο που λες για την ζημια που κανει? στην σχεδον 14 χρονια εφαρμογης του εχουν βγει διεγνωσμενα προβληματα απο την χρηση του?
οι μετρησεις γινονται σε ιδανικες συνθηκες πιστας,δεν γινονται σε πραγματικες συνθηκες .εκει δεν προκειται ποτε να πιασει τα νουμερα που αναφερεις,ειναι εκτος πραγματικοτητας και ειναι απλα διαφημιστικα τρικ που λενε την αληθεια ετσι οπως γινονται οι δοκιμες απο αυτους και ειναι κατοχυρωμενοι.στην πραγματικοτητα οταν πας να αγορασεις αυτοκινητο με βενζινη πρεπει να υπολογιζεις +2 στην καταναλωση απο αυτο που γραφει σαν ελαχιστο.
Θεωρητικά, η υπερβάλλουσα καταπόνηση έχει υπολογιστει. Ως εκ τούτου, η μπαταρία, η μίζα και τα μέταλλα στροφαλου είναι αναβαθμισμένα:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.mahle-aftermarket.com/files/media-global-%26-europe/products-and-services/engine_components/bearings/gleitlager_start-stopp_en.pdf&ved=2ahUKEwj67v7s5JHmAhVMY1AKHdpMBQkQFjAaegQIBRAB&usg=AOvVaw1MgAXRX_WqFvfdgW9tilOM&cshid=1575111997136
Θεωρητικά, και οι καινούργιοι κινητήρες δεν απαιτούν αλλαγές λαδιών πριν τις 25 χιλιάδες χιλιομέτρων.
Θεωρητικά, και τα //Μ έχουν αναβαθμισμένα μέταλλα στους S κινητήρες.
Πρακτικά όμως δεν ξέρουμε.αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε.
Πιο γλυκά από τη γυναίκα μου δεν γίνεται. Το αμάξι οδηγείται κανονικότατα με start stop. Αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι όνειρα θερινής νυκτος.
Exω το 118 με τον 1.5 4 χρονια τωρα. Το σταρτ στοπ το βαζω ελαχιστα ισως 1-2 φορες την εβδομαδα. Ειμαι 7.4 συνολικα στην καταναλωση. Στην πολη ειναι στο 7.5-8.5 αν εισαι προσεκτικος και αποφευγεις τις πολυ μικρες διαδρομες.
Ταξιδια κανω με 5.7 καταναλωσεις που ειναι απιστευτες για τετοιο αμαξι και βενζινης. Οποτε τα νουμερα σε ενα βαθμο ειναι δυνατον να πιαστουν. Και με ταχυτητες πολυ ποιο γρηγορα απο υβριδικα Πριους (που μπαινω που και που και πανε πολυ αργα σε σχεση με το 118 βεβαια εχουν στην πολη 2-3 λτ κατω καταναλωση)
Exω το 118 με τον 1.5 4 χρονια τωρα. Το σταρτ στοπ το βαζω ελαχιστα ισως 1-2 φορες την εβδομαδα. Ειμαι 7.4 συνολικα στην καταναλωση. Στην πολη ειναι στο 7.5-8.5 αν εισαι προσεκτικος και αποφευγεις τις πολυ μικρες διαδρομες.
Ταξιδια κανω με 5.7 καταναλωσεις που ειναι απιστευτες για τετοιο αμαξι και βενζινης. Οποτε τα νουμερα σε ενα βαθμο ειναι δυνατον να πιαστουν. Και με ταχυτητες πολυ ποιο γρηγορα απο υβριδικα Πριους (που μπαινω που και που και πανε πολυ αργα σε σχεση με το 118 βεβαια εχουν στην πολη 2-3 λτ κατω καταναλωση)
Το μοτέρ δεν είναι ακριβώς το ίδιο και το αμάξωμα διαφορετικό και πιο βαρύ. Επίσης το αυτοκίνητο είναι αυτόματο.
Οδηγούμε κανονικά και φυσικά δεν προσέχουμε το 0.1lt κατανάλωσης. Για μένα απλά απαράδεκτες καταναλώσεις.
Τελικά δεν ήταν μόνο η ιδέα μου:
https://youtu.be/WAjUbSYzFAE
Not good
omorfo alla prosthiokinito ara den tha to agoraza pote ,
m_power_lunatic
11-12-19, 08:59
Καλοριζικο και απο εμενα,να φανταστω οτι δεν ητανε η πρωτη επιλογη σου αλλα επαιξε ρολο και η συζυγος στην τελικη επιλογη???Ειχες κατι αλλο κατα νου???????
Τελικά δεν ήταν μόνο η ιδέα μου:
Not good
:δεν στριβει
omorfo alla prosthiokinito ara den tha to agoraza pote ,
Το ότι είναι πρόσθιο κινητό δεν έχει να κάνει. Υπάρχουν αυτοκίνητα με την κίνηση στους εμπρός τροχούς που αφήνουν ιστορία.
Το ότι είναι πρόσθιο κινητό δεν έχει να κάνει. Υπάρχουν αυτοκίνητα με την κίνηση στους εμπρός τροχούς που αφήνουν ιστορία.
file gousta einai ayta , odigw piswkouna 26 xronia twra kai epeidi m aresoun ta polla aloga protimw na ta exw pisw
Το μοτέρ δεν είναι ακριβώς το ίδιο και το αμάξωμα διαφορετικό και πιο βαρύ. Επίσης το αυτοκίνητο είναι αυτόματο.
Οδηγούμε κανονικά και φυσικά δεν προσέχουμε το 0.1lt κατανάλωσης. Για μένα απλά απαράδεκτες καταναλώσεις.
To μπροστοκινητο 118 είναι λιγο ελαφρυτερο από το πισωκινητο και φυσικα εχει λιγοτερες απώλειες και το αυτοματο διπλου συμπλεκτη δεν εχει απώλειες (ισως όμως να αντισταθμιζει το κερδος στο βαρος γιατι το δικο μου είναι χειροκινητο). Ο κινητήρας ιδιος είναι ελαχιστη διαφορα στην χαρτογραφηση εχει.
Όπως ειπα αν το οδηγας όπως παλαιοτερα αυτοκίνητα θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση γιατι ετσι δουλευει το τούρμπο που εχει. Οποτε θελει διαφορετικο στυλ οδηγησης.
To μπροστοκινητο 118 είναι λιγο ελαφρυτερο από το πισωκινητο και φυσικα εχει λιγοτερες απώλειες και το αυτοματο διπλου συμπλεκτη δεν εχει απώλειες (ισως όμως να αντισταθμιζει το κερδος στο βαρος γιατι το δικο μου είναι χειροκινητο). Ο κινητήρας ιδιος είναι ελαχιστη διαφορα στην χαρτογραφηση εχει.
Όπως ειπα αν το οδηγας όπως παλαιοτερα αυτοκίνητα θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση γιατι ετσι δουλευει το τούρμπο που εχει. Οποτε θελει διαφορετικο στυλ οδηγησης.
Αναμασάμε τα ίδια. Οδηγώ αυτοκίνητα καινούργια σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το αμάξι αυτό μέσα στην πόλη είναι απλά απαράδεκτο σε κατανάλωση. Και πίστεψε με ξέρω να οδηγώ αρκετά καλά.
Δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα για να είμαι σίγουρος (400) αλλά δεν έχω δει κάποια τρελή διαφορά με αλλά μοντέλα της κατηγορίας στην κατανάλωση. Μόνο η α 180 είχε μια διαφορά 1 λίτρου περίπου. Σε σχέση με την δίλιτρη που είχα 320 είναι 2-3 λίτρα κάτω σταθερά. Μιλαω πάντα για φορτωμένες διαδρομές μέσα στο κέντρο με πολύ κίνηση κ σταματά ξεκινα. Οι μετρήσεις με eco pro
.
εαν το οδηγας ετσι και εχεις μειωμενη καταναλωση θα το πληρωσεις σε κινητηρα γιατι:
[QUOTE]Μπορεί οι εκπομπές CO2 να είναι μειωμένες, όμως αυτές του μονοξειδίου αζώτου (NOx) και των μικροσωματιδίων αυξάνονται. Αυτό οφείλεται στην φύση του άμεσου ψεκασμού. Η απευθείας έγχυση στον κύλινδρο με αυξημένη πίεση επιτρέπει ακριβέστερο έλεγχο στο αβάνς και του χάρτες ανάφλεξης, όμως μικρές ποσότητες καυσίμου περνάνε από τα τοιχώματα και καταλήγουν στον στροφαλοφόρο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο διυλίζεται το καύσιμο με το λάδι, αλλά κυρίως δημιουργούνται άτακτες εστίες θέρμανσης στον κύλινδρο – κοινώς «πειράκια».
Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι οι επικαθήσεις στις βαλβίδες. Πολλά από τα προαναφερθέντα μόρια λαδιού-καυσίμου ξεφεύγουν από το δοχείο αναθυμιάσεων και καταλήγουν στην κυλινδροκεφαλή, μέσω του κυκλώματος λίπανσης. Από εκεί στρογγυλοκάθονται στις βαλβίδες, δημιουργώντας την χαρακτηριστική μαυρίλα που παρατηρούμε όταν ανοίξει η κεφαλή. Κατάσταση που επιδεινώνεται όταν οδηγούμε για σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρή ταχύτητα, καθώς το μείγμα είναι πιο πλούσιο και δημιουργεί ακόμα περισσότερες επικαθήσεις./QUOTE]
http://www.autogreeknews.gr/nea/tehnologies-autokinitwn/poia-einai-i-megali-adynamia-toy-amesoy-psekasmoy-video
εστω και αν ξεχασουμε το θεμα οικονομιας και δωσουμε σημασια στην σωστη λειτουργια,τα συγχρονα κινητηρακια πρεπει να τα οδηγεις σβελτα,οχι βιαστικα ,νορμαλ γρηγορα ,να μην αλλαζεις ταχυτητα συμφωνα με το μπι-σι και την ενδειξη.ποσο μαλλον τωρα εσυ αν πηρες τωρα bmw και δεν το οδηγεις σβελτα,τοτε τι το πηρες? δεν το ευχαριστιεσαι !
Tωρα τι να σου πω. Πως ειναι δυνατον να ξερεις πως οδηγω? Μια χαρα το ευχαριστιεμαι. Τα περισσοτερα χμ τα εχω κανει με 80-160 ταχυτητα στο Αθηνα Τριπολη Καλαματα, Αθηνα σπανια να το βγαλω και να πεσω σε κινηση. 1 φορα στους 6 μηνες πρπ να φαω καποιο αγριο μποτιλιαρισμα.
Επικαθησεις με 28 χιλ χμ (τα περισσοτερα σε ανοιχτους δρομους) απιθανο να εχει. Θα πρεπει να κανεις διαδρομες στην πολη καθημερινα για 40-60 χιλ χμ τουλαχιστον για να δεις κατι και παιζει (επηδη αυτο ηταν προβλημα το 2006-2009) να τα εχουν διορθωσει τωρα και να εχει ελαχιστες. Ασε που δεν ειναι δυσκολο να καθαριστει.
Tωρα τι να σου πω. Πως ειναι δυνατον να ξερεις πως οδηγω? Μια χαρα το ευχαριστιεμαι. Τα περισσοτερα χμ τα εχω κανει με 80-160 ταχυτητα στο Αθηνα Τριπολη Καλαματα, Αθηνα σπανια να το βγαλω και να πεσω σε κινηση. 1 φορα στους 6 μηνες πρπ να φαω καποιο αγριο μποτιλιαρισμα.
Επικαθησεις με 28 χιλ χμ (τα περισσοτερα σε ανοιχτους δρομους) απιθανο να εχει. Θα πρεπει να κανεις διαδρομες στην πολη καθημερινα για 40-60 χιλ χμ τουλαχιστον για να δεις κατι και παιζει (επηδη αυτο ηταν προβλημα το 2006-2009) να τα εχουν διορθωσει τωρα και να εχει ελαχιστες. Ασε που δεν ειναι δυσκολο να καθαριστει.
.φιλοσοφικα για την τεκμηριωση των επιχειρηματων κανω κουβεντα και οχι τιποτα προσωπικο. θλεω να σου δειξω οτι αυτο που λες δεν εχει σχεση με αυτο του φιλου και εμας που μιλαμε μαζι σου και διαφωνουμε.
εσυ μας ειπες πως οδηγεις.δεν πας στο κεντρο ,δεν κανεις μικρες διαδρομες ..και τωρα μας λες οτι τα περισοτερα χιλ. τα κανεις εθνικη.ετσι εγω θα πιασω μικροτερη καταναλωση απο εσενα.αρα δεν μπορεις να κρινεις ολους εμας και τον φιλο που αγορασε ενα νεο ,με το δικο σου αυτοκινητο και στυλ οδηγησης γιατι δεν κανεις τις ιδιες διαδρομες.η συγκριση θα γινοταν σωστη και θα μπορουσες να τον συμβουλεψεις αν κανατε τις ιδιες διαδρομες.τοτε να ισχυριζοσουν οτι δεν το οδηγει σωστα.δεν μπορεις ομως σε καποιον λες οτι οδηγεις σωστα εσυ και εκεινος οχι για να πιασει την καταναλωση που λες απο την στιγμη που οδηγειτε διαφορετικες διαδρομες.
δλδ. τι να κανει? να μην πηγαινει εκει που θελει αλλα εκει που πας εσυ για ειναι σωστο το κριτηριο σου οτι οδηγει σωστα το ιδιο αυτοκινητο?
το αυτοκινητο ειναι καθημερινο μεσο μεταφορας γιαυτονπου σημαινει οτι κανει και κοντινες διαδρομες και παει και κεντρο και εθνικη και οπου θελει και οχι οπου πρεπει για να λεει οτι κανει την καταναλωσεις του κατασκευαστη, ενω για εσενα μαλλον μεσο μεταφορας μακρινων αποστασεων.οποτε τι του λες? να μην πηγαινει κεντρο,να μην κανει μικρες διαδρομες ,να κανει μακρινα ταξιδια για να πιασει τις καταναλωσεις?
καταλαβαινεις οτι δεν γινεται.εκει παει αυτο που λεμε και οι υπολοιποι οτι οδηγησε οπου και οπως σου γουσταρει και οχι οπου και οπως πρεπει για να πιανεις καταναλωσεις.αυτο δεν ειναι bmw. τωρα αν εσυ λες οτι δεν οδηγεις ετσι επιτηδες αλλα επειδη ειναι οι διαδρομες αυτες και ετσι πιανεις αυτην την καταναλωση τοτε ειναι ακυρη η συγκριση και η συμβουλη σου.
τελος θα ηθελα να μαθω ποσο ευκολα φευγουν οι επικαθισεις χωρις δυσκολια και κινδυνο να γινει ζημια.γιατι οπου και αν πηγα κανεις δεν δινει εγγυηση οτι θα γινουν καινουρια.και η αντιπροσωπεια δεν πιανει καν αυτην την εργασια.
.φιλοσοφικα για την τεκμηριωση των επιχειρηματων κανω κουβεντα και οχι τιποτα προσωπικο. θλεω να σου δειξω οτι αυτο που λες δεν εχει σχεση με αυτο του φιλου και εμας που μιλαμε μαζι σου και διαφωνουμε.
εσυ μας ειπες πως οδηγεις.δεν πας στο κεντρο ,δεν κανεις μικρες διαδρομες ..και τωρα μας λες οτι τα περισοτερα χιλ. τα κανεις εθνικη.ετσι εγω θα πιασω μικροτερη καταναλωση απο εσενα.αρα δεν μπορεις να κρινεις ολους εμας και τον φιλο που αγορασε ενα νεο ,με το δικο σου αυτοκινητο και στυλ οδηγησης γιατι δεν κανεις τις ιδιες διαδρομες.η συγκριση θα γινοταν σωστη και θα μπορουσες να τον συμβουλεψεις αν κανατε τις ιδιες διαδρομες.τοτε να ισχυριζοσουν οτι δεν το οδηγει σωστα.δεν μπορεις ομως σε καποιον λες οτι οδηγεις σωστα εσυ και εκεινος οχι για να πιασει την καταναλωση που λες απο την στιγμη που οδηγειτε διαφορετικες διαδρομες.
δλδ. τι να κανει? να μην πηγαινει εκει που θελει αλλα εκει που πας εσυ για ειναι σωστο το κριτηριο σου οτι οδηγει σωστα το ιδιο αυτοκινητο?
το αυτοκινητο ειναι καθημερινο μεσο μεταφορας γιαυτονπου σημαινει οτι κανει και κοντινες διαδρομες και παει και κεντρο και εθνικη και οπου θελει και οχι οπου πρεπει για να λεει οτι κανει την καταναλωσεις του κατασκευαστη, ενω για εσενα μαλλον μεσο μεταφορας μακρινων αποστασεων.οποτε τι του λες? να μην πηγαινει κεντρο,να μην κανει μικρες διαδρομες ,να κανει μακρινα ταξιδια για να πιασει τις καταναλωσεις?
καταλαβαινεις οτι δεν γινεται.εκει παει αυτο που λεμε και οι υπολοιποι οτι οδηγησε οπου και οπως σου γουσταρει και οχι οπου και οπως πρεπει για να πιανεις καταναλωσεις.αυτο δεν ειναι bmw. τωρα αν εσυ λες οτι δεν οδηγεις ετσι επιτηδες αλλα επειδη ειναι οι διαδρομες αυτες και ετσι πιανεις αυτην την καταναλωση τοτε ειναι ακυρη η συγκριση και η συμβουλη σου.
τελος θα ηθελα να μαθω ποσο ευκολα φευγουν οι επικαθισεις χωρις δυσκολια και κινδυνο να γινει ζημια.γιατι οπου και αν πηγα κανεις δεν δινει εγγυηση οτι θα γινουν καινουρια.και η αντιπροσωπεια δεν πιανει καν αυτην την εργασια.
Κοιτα, τι αυτοκινητο εχεις?
Εχω το 118 με 1.5 Β38 εδώ και 4 χρονια και 2 μηνες. Στην αρχη το πηγαινα μικρες διαδρομες στα βορεια προάστεια, περνουσα από κεντρο και πηγαινα νοτια κλπ. Ειδα ότι η καταναλωση είναι μεγαλη σε διαδρομες σταματα-ξεκινα, πολλα φαναρια, κινηση, σπιτι-σουπερμάρκετ κλπ. Και μετα σταματησα να το χρησιμοποιω σε μικρες διαδρομες και η μεση καταναλωση επεσε πολύ.
Ο καθενας ας οδηγει όπως θελει το αμαξι του. Συμφωνω.
Αυτό που λεω είναι το αμαξι αυτό δεν κανει για κινηση στην Αθηνα εκτος από Κυριακες και γιορτες που εχει λιγη κινηση. Γιατι καιει πολλα στο ξεκίνημα, και ο μονος τροπος να περιορισεις την καταναλωση είναι το Εκο Προ (που δινει χαμηλη πιεση στο τούρμπο και αρα χαμηλωτερη καταναλωση). Στο κανονικο του πρόγραμμα σε κάθε γκαζια εισαι στα 20+λτ/100 στιγμιαια (γιατι σχεδιαστικα γεμιζει τον θαλαμο καυσης με βενζινη για να αποφυγει προαναφλεξη). Ο ντηζελ Β37 μου ειπε καποιος που δουλευει στην BMW δεν καιει στο ξεκίνημα και αρα θα εχει χαμηλότερες καταναλώσεις στην Αθηνα.
Για τις επικαθησεις κοιτα βιντεο στο youtube, πχ ο Τατουρης εχει ένα που τα εξηγει ωραια.
α, τωρα το πας αλλου.αυτα ειναι διαφορετικα απο αυτα που ελεγες.εσυ μιλουσες και εκανες ''παρατηρηση'' οτι δεν οδηγει σωστα το οχημα του.οτι θελει διαφορετικο στυλ οδηγησης.αυτο ειναι τελειως διαφορετικο απο.. ''το σταματησα να το οδηγω στην κινηση και το εχω μονο για μεγαλες αποστασεις'....αυτο δεν ειναι διαφορετικο στυλ .ειναι διαφορετικη χρηση,δεν αναφερεται στο στυλ και το πως αλλαζει ταχυτητες.ετσι ξερουμε και εμεις να εχουμε εργοστασιακες καταναλωσεις.ειδες που ειχαμε δικιο?
Door to door Αθήνα Βόλος με 120-130-140 και μικρά ανοίγματα για προσπεράσεις έγραψε 7.1. Νομίζω αρκετά καλή κατανάλωση. Στο τέλος του ταξιδιού λόγω κίνησης ήμασταν περίπου με 100 ειδάλλως θεωρώ ότι θα έπαιζε γύρω στο 7.5 (ίσως και παραπάνω ανάλογα τις ορέξεις του οδηγού)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/01/9a48a8404dbb65d00d015a14122211f6-1.jpg
Door to door Αθήνα Βόλος με 120-130-140 και μικρά ανοίγματα για προσπεράσεις έγραψε 7.1. Νομίζω αρκετά καλή κατανάλωση. Στο τέλος του ταξιδιού λόγω κίνησης ήμασταν περίπου με 100 ειδάλλως θεωρώ ότι θα έπαιζε γύρω στο 7.5 (ίσως και παραπάνω ανάλογα τις ορέξεις του οδηγού)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/01/9a48a8404dbb65d00d015a14122211f6-1.jpg
Bαλε και την μεση ταχυτητα και τα χμ του ταξιδια που βγηκε το 7.1. Γενικα στα ταξιδια εχει χαμηλη καταναλωση αλλα και το 2λτ ιδια νουμερα γραφει.
Πολυ διαφορετικος για BMW αυτος ο νεος πινακας οργανων.
καλημέρα! να κάνω και εγώ ενα update στο θέμα κατανάλωσης. Στο κέντρο με συνεχόμενα σταμάτα ξεκίνα , η κατανάλωση είναι 8,8 - 9, με Eco pro και χωρίς το start stop. Εκτός πόλης με ταχύτητες 110 - 130, μικρά ανοίγματα, και πρόγραμμα D, παίζει στο 6. η μέση που εμφανίζει για τα 1200 χλμ είναι 7,1. Ίσως μετά το στρώσιμο βελτιωθεί λίγο.
Bαλε και την μεση ταχυτητα και τα χμ του ταξιδια που βγηκε το 7.1. Γενικα στα ταξιδια εχει χαμηλη καταναλωση αλλα και το 2λτ ιδια νουμερα γραφει.
Πολυ διαφορετικος για BMW αυτος ο νεος πινακας οργανων.
Έχουν διαγραφεί αυτά αλλά περίπου 120 φαντάζομαι μέση ταχύτητα περίπου 360 χλμ διένυσα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το δίλιτρο σύνολο έχει ίδια κατανάλωση θα το δοκιμάσω
καλημέρα! να κάνω και εγώ ενα update στο θέμα κατανάλωσης. Στο κέντρο με συνεχόμενα σταμάτα ξεκίνα , η κατανάλωση είναι 8,8 - 9, με Eco pro και χωρίς το start stop. Εκτός πόλης με ταχύτητες 110 - 130, μικρά ανοίγματα, και πρόγραμμα D, παίζει στο 6. η μέση που εμφανίζει για τα 1200 χλμ είναι 7,1. Ίσως μετά το στρώσιμο βελτιωθεί λίγο.
Εγώ παίζω στα 10.8 - 11 στην πόλη. Με comfort.
Όσο για 6 εκτός πόλης μάλλον είσαι με μέση ταχύτητα 100.
Μόνο στο sport κάπως φτιάχνει το αμάξι αλλά παραμένει θανατηφόρα αργό για τα γούστα μου
Εγώ παίζω στα 10.8 - 11 στην πόλη. Με comfort.
Όσο για 6 εκτός πόλης μάλλον είσαι με μέση ταχύτητα 100.
Μόνο στο sport κάπως φτιάχνει το αμάξι αλλά παραμένει θανατηφόρα αργό για τα γούστα μου
Ναι μέση ταχύτητα στα 100 περίπου έπαιζε. Στην πόλη πάντως με πολύ το eco pro έχει διαφορά. Σου κόβει τις απότομες επιταχύνσεις και μαζεύει αρκετά την κατανάλωση. Βέβαια είναι τάφος το αμάξι αλλα οκ, στο κέντρο το συνηθίζω. Στο sport όντως αλλάζει το αμάξι και είναι σχετικά γρήγορο. Για τα δικά μου γούστα και σε σύγκριση με το 320 που είχα, είναι αρκετά πιο γρήγορο παντού.
Ναι μέση ταχύτητα στα 100 περίπου έπαιζε. Στην πόλη πάντως με πολύ το eco pro έχει διαφορά. Σου κόβει τις απότομες επιταχύνσεις και μαζεύει αρκετά την κατανάλωση. Βέβαια είναι τάφος το αμάξι αλλα οκ, στο κέντρο το συνηθίζω. Στο sport όντως αλλάζει το αμάξι και είναι σχετικά γρήγορο. Για τα δικά μου γούστα και σε σύγκριση με το 320 που είχα, είναι αρκετά πιο γρήγορο παντού.
Τις λίγες φορές που το οδηγώ θέλω να πηγαίνω ανθρώπινα και όχι σαν ταξιτζής. Eco pro είναι τραγικό απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Απόκριση γκαζιού επιτάχυνση τιμόνι όλα χάλια.
Τις λίγες φορές που το οδηγώ θέλω να πηγαίνω ανθρώπινα και όχι σαν ταξιτζής. Eco pro είναι τραγικό απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Απόκριση γκαζιού επιτάχυνση τιμόνι όλα χάλια.
Aυτο εννοουσα στα παραπανω ποστς για τον τροπο οδηγησης. Το ιδιο κανω και εγω με αυτο που κανει ο Βαγγος, μονο Εκο Προ στην πολη ετσι και αλλοιως εχει κινηση οποτε και να κανεις καποιο ανοιγμα θα πεσεις στα φρενα μετα. Γενικα το αμαξι ειναι αργο και δεν γινεται και τιποτα για αυτο γιατι ο 1.5 ειναι αδυνατος κινητηρας και στο σπορ να το βαλεις παλι αργο ειναι ειδικα αν πεσεις σε μια ανηφορικη εκει καταλαβαινεις ποσο ροπη θελει το αμαξωμα αυτο.
Το δικο μου δεν εχει σερβοτρονικ οποτε εχω πολυ καλο τιμονι σε βαρυτητα για τα δεδομενα του αμαξιου.
Αν συμβιβαστεις να πηγαινεις σε γενικες αργες αργα και μονο μερικα ανοιγματα παντως εχεις χαμηλη καταναλωση και εν τελη υψηλη ωριαια ταχυτητα.
Καλησπερα παιδιά
Να παρω ενα 116d αυτοματο η να δω τιποτα αλλο ? (πχ ford focus)
Καλησπερα παιδιά
Να παρω ενα 116d αυτοματο η να δω τιποτα αλλο ? (πχ ford focus)
Οδήγησε τα.
Προφανώς, αλλά έχει κανείς άποψη;
Πχ συγκριτικά με τον προηγούμενο άσσο (όπου έχω πλήρη άποψη)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Προφανώς, αλλά έχει κανείς άποψη;
Πχ συγκριτικά με τον προηγούμενο άσσο (όπου έχω πλήρη άποψη)
Οδήγησα τα πιο πολλά της κατηγορίας σε βενζίνη πάντα δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση καθώς κάνω λίγα χλμ.κυρίως εντός πόλης.
Πριν προχωρήσεις σε αγορά αναρωτήσου πολύ απλά αν αξίζει να δώσεις 30k για diesel τρικύλινδρο όσο premium κι αν είναι. Ναι έχει τα καλύτερα υλικά και ποιότητα κύλισης στην κατηγορία. Σε πολλά αλλά χωλαίνει όμως.
Με ενδιαφέρει μόνο πετρέλαιο και αυτόματο, οδήγησα μόνο το (παγερά αδιάφορο) A class
27800 πάει το 116d, 25500 το focus (μιας και το ανέφερα παραπάνω.
Εν πάση περιπτώσει, το παρήγγειλα χτες, και όπως λέγαμε κάποτε εδώ, έκανα και το πρώτο μπαξιμο ήδη [emoji28]
Ας κανω ενα follow up, και να πω πως την εκανα :-)
(6 μηνες πριν)
Αλλα επειδή συμφωνούμε :facepalm: ...
Μεσα στους τελευταιους 6 μηνες επεσε μπάξιμο
Εγω θα τα ελεγα καραμπαξιματα.
Πραγματικά αλλαξε look...
Μεγειες!!!!!
Ερώτηση.....το κουστουμάκι είναι της maxton?
Και δεν έπαιρνες το Μ απευθείας ; Μεγειες
original bmw, απο Μ135i :-)
Ντίνο, ωραίο, είσαι μερακλής!
(Ακόμη θυμάμαι εκείνο το κατσίκι που είχε ψηθεί μέσα στο σκάμα)
Καλησπέρα φίλε....θ ήθελες να μου πεις πόσο σου στοίχισε η εξωτερική μετατροπή σε m look?
original bmw, απο Μ135i :-)
Φοβερο το εκανες. Που βρηκες τα ανταλλακτικα και ποσο πηγε; εκανες και ριμπα;
Super έγινε!! Να το χαίρεσαι!!! :rockz:
Φοβερο το εκανες. Που βρηκες τα ανταλλακτικα και ποσο πηγε; εκανες και ριμπα;
Ευχαριστω.
τα του μ-πακ απο Πολωνια (allepro.pl) ~1450 ευρα, συν βαψιματα και τοποθετηση
(Δεν ξερω τι ειναι το ριμπα)
Καλησπέρα φίλε....θ ήθελες να μου πεις πόσο σου στοίχισε η εξωτερική μετατροπή σε m look?
περιπου 1450 (χωρια βαψιμο και τοποθετηση) για μπρος, πισω, πλαινα, και σποιλερ (αεροτομη)
Συν τις μπρονζε γριλλιες και καπακια καθρεπτων που τα βρηκα (ουτε του παπά) 130 ευρω.
Ευχαριστω.
τα του μ-πακ απο Πολωνια (allepro.pl) ~1450 ευρα, συν βαψιματα και τοποθετηση
(Δεν ξερω τι ειναι το ριμπα)
Ριμαπ ηθελα να γραψω. εβαλες προγραμμα;
οχι (ακομα). Το εχω κατα νου ομως
Δεν εχω ασχοληθει, δεν ξερω αν εχει βγει καποιο που να ειναι 1000% αξιοπιστο.
οχι (ακομα). Το εχω κατα νου ομως
Δεν εχω ασχοληθει, δεν ξερω αν εχει βγει καποιο που να ειναι 1000% αξιοπιστο.
Υπάρχει εδώ και καιρό το μοτέρ είναι το ίδιο με του Mini
Υπάρχει εδώ και καιρό το μοτέρ είναι το ίδιο με του Mini
Διαβαζα καπου οτι δεν υπαρχει καποιο μου να μην μπορεις να το "εξαφανισεις" (για θέματα με εγγυηση)
Διαβαζα καπου οτι δεν υπαρχει καποιο μου να μην μπορεις να το "εξαφανισεις" (για θέματα με εγγυηση)
Αν βάλεις πρόγραμμα είσαι αυτόματα εκτός εγγύησης.
Μπορω να αντεξω και χωρις τοτε :-)
Καλησπερα, ειμαι κατοχος μιας BMW 118i sportline σε mineral white. Επειδη με ενδιαφερει να κανω και εγω μια αναλογη αλλαγη προφυλακτηρων σε m pack θα μπορουσατε να με βοηθησετε?
Καλημερα, σου απαντησα ;-)
takisspanos
19-10-20, 16:22
Καλησπέρα νέος στο site, αγόρασα και εγώ ένα 118 i και περιμένω μέσα στην βδομάδα να το παραλάβω. Προσπαθώ να δω τις φωτογραφίες του Ντίνου, γιατί θα ήθελα να του βάλω side skirt extension, άλλα δεν μου ανοίγουν οι φωτογραφίες,
takisspanos
19-10-20, 20:55
Καλησπέρα καινούργιος στο site, παράγγειλα το 118i sport line και περιμένω να το παραλάβω μάλλον την Παρασκευή. Θα ήθελα να βάλω μόνο τα Side Skirt δοκίμασα το site που έβαλε ο Ντίνος allepro.pl άλλα δεν μπόρεσα να βρω τίποτα από αυτό που θέλω .Κάποια βοήθεια.
takisspanos
19-10-20, 22:24
Το βρήκα https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=pl&sp=nmt4&tl=en&u=https://allegro.pl/oferta/bmw-1-m1-f40-m-pakiet-zderzak-przod-tyl-progi-19-9084690280&usg=ALkJrhj-rzL7owGzfpJW046yf4LBUIqbCg
άλλα δίνει όλα πακέτο. Εγώ ήθελα μόνο τα Side Skirt δεν ξέρω μήπως πρέπει να τους στείλω mail και να ρωτήσω.
Το βρήκα https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=pl&sp=nmt4&tl=en&u=https://allegro.pl/oferta/bmw-1-m1-f40-m-pakiet-zderzak-przod-tyl-progi-19-9084690280&usg=ALkJrhj-rzL7owGzfpJW046yf4LBUIqbCg
άλλα δίνει όλα πακέτο. Εγώ ήθελα μόνο τα Side Skirt δεν ξέρω μήπως πρέπει να τους στείλω mail και να ρωτήσω.
https://allegro.pl/kategoria/czesci-karoserii-progi-254520?string=bmw%20f40&bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-aut-1-4-0717
Δεν ειναι extention σε αυτα που εχεις, αλλα ολοκληρα (διαφορετικα)
takisspanos
22-10-20, 13:08
Δεν ειναι extention σε αυτα που εχεις, αλλα ολοκληρα (διαφορετικα)
Ευχαριστώ πολύ.
Δηλαδή πρέπει να ξηλώσω το κομμάτι που υπάρχει ( με τροχό ) και να κολλήσω το καινούργιου. Οχι εγώ ο φαναρτζής. Αν είναι έτσι μάλλον δεν θα το βάλω. Εγώ νόμιζα πως μπαίνει σαν extension άπλα με βίδες.
Ναι, πρεπει να βγαλεις αυτα που εχει και να βαλεις τα αλλα.
Η διαφορα με αυτα που εχεις ειναι οτι κανουν ενα "ανοιγμα" προς τα "εξω", το οποιο στην πραξη δεν ειναι πολυ ... "φιλικα", μπορει να τα πατησεις / ξυλωσεις κατα την αποβιβαση...
(γραφεις σαν takispanos στο avclub μηπως ?)
Ευχαριστώ πολύ.
Δηλαδή πρέπει να ξηλώσω το κομμάτι που υπάρχει ( με τροχό ) και να κολλήσω το καινούργιου. Οχι εγώ ο φαναρτζής. Αν είναι έτσι μάλλον δεν θα το βάλω. Εγώ νόμιζα πως μπαίνει σαν extension άπλα με βίδες.
Απλα ξεβιδωνεις / ξεκουμπωνεις τα παλια, και κουμπωνεις / βιδωνεις τα κανουργια. Δεν ειναι φασαρια
takisspanos
22-10-20, 13:23
Αν είναι τόσο άπλα μάλλον θα τα βάλω. Και αν είναι αυτά που βλέπω είναι πολύ φτηνά.
Άπλα θέλουν βάψιμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα ένα είναι πιο ακριβά.
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=pl&sp=nmt4&tl=en&u=https://allegro.pl/oferta/bmw-1-f40-m-pakiet-listwa-progowa-nakladka-9512904323&usg=ALkJrhiSSb_u6-dB2sz0j1Bk1C_CqZCm4w
takisspanos
22-10-20, 13:42
Τώρα κατάλαβα αυτό το site είναι μια πλατφόρμα και πουλάει από διάφορα μαγαζιά γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές τιμές.
takisspanos
28-10-20, 08:42
Καλήμερα θα ήθελα να σε ρωτήσω Ντίνο από navigation τι κάνεις, γιατί μάλλον δεν έχει το αυτοκίνητο και το Android auto δεν ξέρω αν δουλεύει . Μάλλον παραλαμβάνω την Παρασκευή.
takisspanos
31-10-20, 09:25
Καλήμερα χθες βράδυ το παρέλαβα , δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένο το informtaiment system υπάρχει πρόβλημα στον server της BMW. Μου είπαν πως σε λίγες μέρες όταν είναι εντάξει θα με πάρουν τηλέφωνο να πάω να κάνω πλήρη ενεργοποίηση.
Καλήμερα χθες βράδυ το παρέλαβα , δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένο το informtaiment system υπάρχει πρόβλημα στον server της BMW. Μου είπαν πως σε λίγες μέρες όταν είναι εντάξει θα με πάρουν τηλέφωνο να πάω να κάνω πλήρη ενεργοποίηση.
Καλοτάξιδο φίλε. Ποια έκδοση πήρες;
takisspanos
02-11-20, 10:03
Καλήμερα, πήρα την 118i sport Line. Στην ουσία την πήρα στην γυναικά μου εγώ παίζω με το καινούργιο παιγνιδάκι.
Καλήμερα, πήρα την 118i sport Line. Στην ουσία την πήρα στην γυναικά μου εγώ παίζω με το καινούργιο παιγνιδάκι.
Εντυπώσεις; Ποσό πήγε;
takisspanos
02-11-20, 17:15
Πολύ καλή, premium κατασκευή, κοίταξα αρκετά, νομίζω πως ήταν η καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά- 28.000 Ευρώ -.
Η sport Line είναι αρκετά πλούσια και με μεταλλικό χρώμα σε αυτά τα χρήματα είναι καλά. Bέβαια είναι προσφορά αυτή η τιμή, αν μπεις στον configurator της BMW δεν θα πλησιάσεις τα καταστήματα της BMW κοντά στα 37.000 την βγάζει.
Πολύ καλή, premium κατασκευή, κοίταξα αρκετά, νομίζω πως ήταν η καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά- 28.000 Ευρώ -.
Η sport Line είναι αρκετά πλούσια και με μεταλλικό χρώμα σε αυτά τα χρήματα είναι καλά. Bέβαια είναι προσφορά αυτή η τιμή, αν μπεις στον configurator της BMW δεν θα πλησιάσεις τα καταστήματα της BMW κοντά στα 37.000 την βγάζει.
Λογικά πρέπει να πήρες την ανανεωμένη έκδοση με το live cockpit plus. Είναι για παραγωγής μετά τον Ιούλιο. Και εγώ συμφωνώ ότι σε αυτά τα λεφτά είναι τίμια πρόταση. Σε λίγο κλείνω χρόνο εγώ...
takisspanos
02-11-20, 20:21
Δεν ξέρω ποιο είναι το Live cockpit plus, πάντως το αυτοκίνητο δεν έχει navigation και ούτε κάνει mirroring με android μόνο με iPhone δουλεύει ( απαράδεκτο ). Υπάρχει το android auto το οποίο όμως από ότι βλέπω δεν θα δουλεύει Ελλάδα. Αυτό που βλέπω στις παρουσιάσεις στο You Tube για να τα βάλεις στο αυτοκίνητο η τιμή θα φτάσει στο θεό και εκτός αυτού πρέπει να γίνει παραγγελία το αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω ποιο είναι το Live cockpit plus, πάντως το αυτοκίνητο δεν έχει navigation και ούτε κάνει mirroring με android μόνο με iPhone δουλεύει ( απαράδεκτο ). Υπάρχει το android auto το οποίο όμως από ότι βλέπω δεν θα δουλεύει Ελλάδα. Αυτό που βλέπω στις παρουσιάσεις στο You Tube για να τα βάλεις στο αυτοκίνητο η τιμή θα φτάσει στο θεό και εκτός αυτού πρέπει να γίνει παραγγελία το αυτοκίνητο.
Δουλεύει το CarPlay? Η απλά τα apps παίζουν ;
Νομίζω είναι αυτό που έχει κ apple car play κ πλέον το idrive 7.
takisspanos
02-11-20, 20:48
Δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το infotainment system έχουν πρόβλημα στην BMW.
Πιστεύω αυτήν την βδομάδα θα μου το φτιάξουν. Το apple car play είναι σίγουρο πως δουλεύει στο i drive 7 .
Το πρόβλημα είναι πως εγώ apple δεν θέλω να βλέπω και τα android μου έχουν πρόβλημα.
Δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το infotainment system έχουν πρόβλημα στην BMW.
Πιστεύω αυτήν την βδομάδα θα μου το φτιάξουν. Το apple car play είναι σίγουρο πως δουλεύει στο i drive 7 .
Το πρόβλημα είναι πως εγώ apple δεν θέλω να βλέπω και τα android μου έχουν πρόβλημα.
Εχω την εντυπωση πως αν εχεις apple car play θα μπει και το android.Γιατι λες δε θα δουλευει Ελλαδα??
takisspanos
03-11-20, 11:57
Το apple car play είναι για τα τηλέφωνα Apple, για τα Android υπάρχει το android auto. Διαβάζοντας σε διάφορα site κατάλαβα πως το android auto δεν θα υποστηρίζετε στη Ελλάδα.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/747876-android-auto-γνωρίζει-κανείς/
Το apple car play είναι για τα τηλέφωνα Apple, για τα Android υπάρχει το android auto. Διαβάζοντας σε διάφορα site κατάλαβα πως το android auto δεν θα υποστηρίζετε στη Ελλάδα.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/747876-android-auto-γνωρίζει-κανείς/
Δεν θα υποστηρίζεται από την BMW ; Πάντως στο δικό μου 118i Sportline δεν λειτουργεί ούτε το CarPlay ούτε το Android auto.
Παιδια νομιζω οτι android auto και apple play εχουν μονο οι εκδοσεις με τις οθονες.Η Bmw ανεβασε ενα βιντεο στο youtube που το προμονταρει.
takisspanos
03-11-20, 12:40
Τα καινούργια μοντέλα έχουν όλα οθόνες άλλα δεν είναι όλες οι δυνατοτητες (προγράμματα) ξεκλείδωτες, πρέπει να πληρώσεις πολλά χρήματα για να μπορείς να κάνεις χρήση όλων των δυνατοτήτων του οχήματος.
Τα καινούργια μοντέλα έχουν όλα οθόνες άλλα δεν είναι όλες οι δυνατοτητες (προγράμματα) ξεκλείδωτες, πρέπει να πληρώσεις πολλά χρήματα για να μπορείς να κάνεις χρήση όλων των δυνατοτήτων του οχήματος.
Οταν λες καινουρια απο ποτε εννοεις γιατι εγω παρηγγειλα 8/9 και εβαλα παραγγελια το πακετο με τις οθονες και το πληρωσα κιολας
takisspanos
03-11-20, 18:05
Εγώ αγόρασα ετοιμοπαράδοτο BMW series 1 sport line όπως θα το δεις στον configurator της BMW μόνο που έχει εξτρά και το τιμόνι της Μ . Το έχουν προσφορά 28.000€ με μεταλλικό χρώμα . Αν πας να το κάνεις παραγγελία τα πράγματα αλλάζουν κάθετα .
Αν κατάλαβα καλά εσύ το παράγγειλες τον Σεπτέμβριο και θα το παραλάβεις μετά από τέσσερεις μήνες και το έχτισες όπως το ήθελες, άλλα και η τιμή πρέπει να ξέφυγε.
Στην παραγγελία μπορείς να βάλεις οθόνη αντί για όργανα και επίσης την κεντρική οθόνη μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη, επίσης μπορείς να του προσθέσεις πολλές ακόμα λειτουργίες. Αυτά που λέει στον configurator πακέτα.
Αυτό έκανα πέρυσι εγώ στο δικό μου, ένα Mercedes και άλλαξε κάθετα η τιμή του.
Εγώ αγόρασα ετοιμοπαράδοτο BMW series 1 sport line όπως θα το δεις στον configurator της BMW μόνο που έχει εξτρά και το τιμόνι της Μ . Το έχουν προσφορά 28.000€ με μεταλλικό χρώμα . Αν πας να το κάνεις παραγγελία τα πράγματα αλλάζουν κάθετα .
Αν κατάλαβα καλά εσύ το παράγγειλες τον Σεπτέμβριο και θα το παραλάβεις μετά από τέσσερεις μήνες και το έχτισες όπως το ήθελες, άλλα και η τιμή πρέπει να ξέφυγε.
Στην παραγγελία μπορείς να βάλεις οθόνη αντί για όργανα και επίσης την κεντρική οθόνη μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη, επίσης μπορείς να του προσθέσεις πολλές ακόμα λειτουργίες. Αυτά που λέει στον configurator πακέτα.
Αυτό έκανα πέρυσι εγώ στο δικό μου, ένα Mercedes και άλλαξε κάθετα η τιμή του.
Παρήγγειλα sportline και προσθεσα το πακετο με τις οθονες.Την οθονη στο πινακα οργανων και τη μεγαλυτερη στο κεντρο.Ειπες οτι ολα τα καινουρια εχουν οθονες αλλα νομιζω κανεις λαθος.Επανερχομαι λοιπον στην αρχικη κουβεντα οτι andoid auto και apple car play εχουν μονο τα αυτοκινητα που εχουν το πακετο με τις οθονες gps κ.λ.π . Νομιζω το απλο sportline δεν εχει
takisspanos
03-11-20, 18:24
Αν έχεις το πακέτο με το navigation δεν σου χρειάζεται το android auto. Σου προσφέρει όλες τις δυνατότητες το πακέτο αυτό. Το android auto το χρειαζόσαστε αν δεν έχει το πακέτο.
Αν επιτρέπετε πόσο σου πήγε τελική τιμή.
Παρήγγειλα sportline και προσθεσα το πακετο με τις οθονες.Την οθονη στο πινακα οργανων και τη μεγαλυτερη στο κεντρο.Ειπες οτι ολα τα καινουρια εχουν οθονες αλλα νομιζω κανεις λαθος.Επανερχομαι λοιπον στην αρχικη κουβεντα οτι andoid auto και apple car play εχουν μονο τα αυτοκινητα που εχουν το πακετο με τις οθονες gps κ.λ.π . Νομιζω το απλο sportline δεν εχει
Δίκιο έχεις στο sportline που πήρα πέρυσι οι οθόνες ήταν optional. CarPlay κι Android auto δεν παίζουν, Navigation δεν έχει μόνο κάποια apps λειτουργούν. Κοντά στα 30κ μάλλον είναι λίγα
Λογικά λοιπόν έχεις και την optional οθόνη.
takisspanos
03-11-20, 18:35
Αυτό που είναι σίγουρο πως αυτό που αγόρασα το apple car play δουλεύει κανονικά. Δηλαδή με apple κινητό.
Αυτό που είναι σίγουρο πως αυτό που αγόρασα το apple car play δουλεύει κανονικά. Δηλαδή με apple κινητό.
Λογικά έχεις την optional μεγαλύτερη οθόνη. Αν όχι δεν πρέπει να παίζει
Λογικά έχεις την optional μεγαλύτερη οθόνη. Αν όχι δεν πρέπει να παίζει
Φιλε μου αν παιζει το apple car play μαλλον θα παιζει και το android auto.Μηπως δεν ειναι apple car play αυτο που βλεπεις?
takisspanos
03-11-20, 21:09
Εγω δεν ειδα τιποτα μου το ειπαν στον Κορφιατη που το αγορασα. Και οπως εγραψα ακομη δεν ειναι πληρως ενεργοποιημενο για να κανω δοκιμες.
Παίδες Android auto νομίζω δεν υποστηρίζει η BMW. Μόνο carplay.
Ίσως έρθει στο μέλλον σε νεότερα αυτοκίνητα.
Γενικά το αμαξι λανσαρίστηκε με τρία πακέτα για το εσωτερικό. Το live cockpit, το live cockpit plus και το live cockpit professional. Τα δυο πρώτα είχαν id6 και το τρίτο id7. Η διαφορά ανακάλεσα στα δυο πρώτα ήταν κυρίως η ύπαρξη apple car play και κάποιων επιπλέον ψηφιακών επιλογών. Όλα τα αλλά ίδια ( οθόνες , όργανα κλπ) το professional είχε ψηφιακό καντράν και μεγάλη οθόνη. Από την παραγωγή του Ιουλίου, νομίζω ότι οι εκδόσεις έγιναν δυο. Το live cockpit plus όπου πλέον τρέχει id7 και το professional. Όποτε οποίους παραλάβει από τότε κ μετά , θα έχει σιγουρα apple car play. Νομίζω το Android θα παίζει μόνο στο professional αλλά δεν είμαι κ σίγουρος
takisspanos
04-11-20, 14:23
Η Ελλάδα δεν είναι στις χώρες που λειτουργεί ακόμη το android auto, για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει στο play store και αν το κατεβάσεις από άλλου αρνείται να εγκατασταθεί.
Το έψαξα πολύ, ακόμη και αν πας να το κοροϊδέψεις πως είσαι σε άλλη χώρα , υπάρχει τρόπος, και πάλι δεν το βλέπεις στο play store. Σε αυτο που παρελαβα πριν 5 ημερες μου ειπαν πως δουλευει το apple car play. Apple μια φορα πηρα και δεν προκειται να παρω ξανα ΠΟΤΕ.
Εσύ εννοείς αν μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή.
Πράγματι δεν υποστηριζεται στην Ελλάδα αλλά μπορείς να ψάξεις να βρεις το apk και να το κατεβάσεις. Μετά θα το βλέπει κανονικά. Έτσι το χρησιμοποιουσα στο kodiaq μέχρι να πάρω το iPhone.
Θα πρέπει όμως να το υποστηρίζει και η BMW και απ'οσο ξέρω δεν το υποστηρίζει ακόμα.
Λεπτομέρειες εδώ
https://www.androidauthority.com/bmw-android-auto-available-1142358/
https://www.youtube.com/watch?v=UvDpJAIw6pY
takisspanos
06-11-20, 13:30
Φίλε ferb το πρόβλημα είναι πως η Google δεν έχει ενεργοποίηση το android auto στην Ελλάδα. Δοκίμασα με διάφορους τρόπους να κοροϊδέψω το σύστημα πως είμαι σε άλλο κράτος, παρ όλα αυτά δεν υπάρχει στο play store το android auto.
Αν το κατεβάσω στο κομπιούτερ και πάω να το περάσω στο τηλέφωνο δεν με αφήνει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την Google.
Υπάρχουν πολλοί Ελληνες που έχουν κάνει ερώτηση στο site της android “πότε θα ενεργοποιηθεί το app στην Ελλάδα” άλλα αυτοί δεν απαντούν. Πιστεύω να έγιναν κατανοητά αυτά που έγραψα.
Στο αυτοκινητο σου δλδ δουλευει απλα δεν μπορεις να το συνδεσεις με το τηλεφωνο επειδή δεν εχεις την εφαρμογη?
takisspanos
07-11-20, 07:43
Καλήμερα, εφόσον μου είπαν πως το apple car play λειτουργεί όταν θα ενεργοποιηθεί και το android auto θα λειτουργήσει και αυτό.
Φίλε ferb το πρόβλημα είναι πως η Google δεν έχει ενεργοποίηση το android auto στην Ελλάδα. Δοκίμασα με διάφορους τρόπους να κοροϊδέψω το σύστημα πως είμαι σε άλλο κράτος, παρ όλα αυτά δεν υπάρχει στο play store το android auto.
Αν το κατεβάσω στο κομπιούτερ και πάω να το περάσω στο τηλέφωνο δεν με αφήνει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την Google.
Υπάρχουν πολλοί Ελληνες που έχουν κάνει ερώτηση στο site της android “πότε θα ενεργοποιηθεί το app στην Ελλάδα” άλλα αυτοί δεν απαντούν. Πιστεύω να έγιναν κατανοητά αυτά που έγραψα.
Από εδώ δοκίμασες να το κατεβάσεις?
https://android-auto.en.uptodown.com/android
Όχι από το pc σου. Από το Android κινητό σου.
takisspanos
07-11-20, 21:30
Μάλλον δεν διαβάζετε ότι σας γράφω, και δεν καταλαβαίνετε πόση γνώση έχω από κομπιούτερ και κινητά, έκανα τα πάντα και δεν επιτρέπει το android την εγκατάσταση.
Ενημερωτικά, το Android Auto δουλεύει κανονικά σε VW του 2018, στην Ελλάδα, και συνδέεται με κινητό Xiaomi (στο δικό μου).
VW Tiguan Allspace 2.0 TDI Biturbo 240HP DSG7 R-Line 7seater
Μάλλον δεν διαβάζετε ότι σας γράφω, και δεν καταλαβαίνετε πόση γνώση έχω από κομπιούτερ και κινητά, έκανα τα πάντα και δεν επιτρέπει το android την εγκατάσταση.
Έχεις καμία φωτό της οθόνης του αυτοκινήτου πρόχειρη?
Επειδή καταλαβαίνω γιαυτό σου λέω να εγκαταστήσεις το apk.
Αν το αυτοκίνητο το υποστηρίζει (που όπως ανέφερα η BMW δεν υποστηρίζει ακόμα) τότε θα παίξει.
Το ότι δεν υπάρχει στο ελληνικό playstore δε σημαίνει ότι δε μπορείς να κατεβάσεις το apk και να το εγκαταστήσεις.
Στο kodiaq δουλεύει κανονικά το Android auto φτάνει να εγκαταστήσεις το apk στο τηλέφωνο σου (από το λινκ παραπάνω). Όμως το Android auto το υποστηρίζει η skoda στο kodiaq.
Σε συναδέλφους όμως με Χ1 και νέα 1 δεν δουλεύει γιατί δεν το υποστηρίζει η BMW.
Μήπως το τηλέφωνο σου είναι εταιρικό και έχει εταιρικό προφίλ που δεν επιτρέπει εγκατάσταση apks?
takisspanos
08-11-20, 13:21
Μου αρέσει που όλοι που δίνεται συμβουλές έχετε Phone, έχω τρία τηλεφωνά από αυτά που λένε ναυαρχίδες, έχω κάνει όλα αυτά που λέτε και πολύ περισσότερα και οι γνώσεις μου στο hacking είναι μεγάλες, λέτε να μην έχω κάνει αυτά τα άπλα πράγματα που μου προτείνεται. Έχω γράψει πιο πάνω αν έχετε διαβάσει αυτά που γράφω.
takisspanos
08-11-20, 13:28
Και φίλε Νίκο δεν υπάρχει Ελληνικό Play store, άσε που το κομπιούτερ και τα τηλεφωνά μου έχουν Αγγλικη γλωσσα στο λειτουργικο. Αν αυτο ενοεις.
Μου αρέσει που όλοι που δίνεται συμβουλές έχετε Phone, έχω τρία τηλεφωνά από αυτά που λένε ναυαρχίδες, έχω κάνει όλα αυτά που λέτε και πολύ περισσότερα και οι γνώσεις μου στο hacking είναι μεγάλες, λέτε να μην έχω κάνει αυτά τα άπλα πράγματα που μου προτείνεται. Έχω γράψει πιο πάνω αν έχετε διαβάσει αυτά που γράφω.
Μα αγαπητέ είχα Android πριν λίγους μήνες και το χρησιμοποιουσα χωρίς κανένα πρόβλημα στο kodiaq.
Το είχα όμως εγκαταστήσει με apk κατευθείαν στη συσκευή. Επειδή είχα work profile που δεν επιτρέπει εγκατάσταση apk το έβγαλα, έβαλα το apk και ξανά έβαλα το work profile.
Έχεις intune ή work profile στη συσκευή σου?
Νικο που ξερεις οτι δεν υποστηριζει android auto στην Ελλαδα?Το εχεις βρει καπου?
Κάτι άσχετο με το θέμα που συζητάμε, αλλά στο site της Bmw έχει αλλάξει η ιπποδύναμη του b38 από τα 140 στα 136 άλογα, με σχετική αλλαγή κ στις επιδόσεις... τι άλλαξαν άραγε κ γιατί;
Νικο που ξερεις οτι δεν υποστηριζει android auto στην Ελλαδα?Το εχεις βρει καπου?
Αν έχεις Android συσκευή, πας στον Chrome και γράψεις στο Google Android Auto playstore και ανοίξεις το λινκ σου λέει this app is not available in your country (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο 9μηνο που έχω iOS συσκευή).
Επίσης δεν υπάρχει στο playstore αν μπεις και το κάνεις search.
Τα τελευταία 6 χρόνια έχω Android και τα τελευταία δύο χρόνια που έχω το kodiaq μόνο με apk το είχα εγκαταστήσει.
Όταν η συσκευή όμως είναι εταιρική δεν σε επιτρέπει να εγκαταστήσεις εφαρμογή μέσω apks οπότε η μόνη λύση είναι να βγάλεις το work profile και να το ξαναβάλεις όταν έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή.
Αν έχεις Android συσκευή, πας στον Chrome και γράψεις στο Google Android Auto playstore και ανοίξεις το λινκ σου λέει this app is not available in your country (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο 9μηνο που έχω iOS συσκευή).
Επίσης δεν υπάρχει στο playstore αν μπεις και το κάνεις search.
Τα τελευταία 6 χρόνια έχω Android και τα τελευταία δύο χρόνια που έχω το kodiaq μόνο με apk το είχα εγκαταστήσει.
Όταν η συσκευή όμως είναι εταιρική δεν σε επιτρέπει να εγκαταστήσεις εφαρμογή μέσω apks οπότε η μόνη λύση είναι να βγάλεις το work profile και να το ξαναβάλεις όταν έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή.
Εννοουσα που ξερεις οτι δεν το υποστιριζει η bmw ;Συγγνώμη δεν το γραψα.
Εννοουσα που ξερεις οτι δεν το υποστιριζει η bmw ;Συγγνώμη δεν το γραψα.
Ναι. Σε νέα 3αρα συναδέλφου παίζει μόνο το iPhone του και όχι Android.
Στο μέλλον δε ξέρω τι θα αλλάξει και αν θα αλλάξει κάτι .
Άλλωστε και στο configurator αν μπεις ως smartphone integration δίνει μόνο το Apple Carplay:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/11/4ea02e5474178317b959d991ae31b96a-1.jpg
Εχει κανει κανενας αλλος παραγγελια?Μετα απο ποσο καιρο παραλαβατε?Τα εργοστασια λειτουργούν τωρα με τα λοκνταουν?
Εχει κανει κανενας αλλος παραγγελια?Μετα απο ποσο καιρο παραλαβατε?Τα εργοστασια λειτουργούν τωρα με τα λοκνταουν?
Νομίζω ήταν ετοιμοπαραδοτη.
Συνάδελφος με 330e σε παραγγελία από τον Φεβρουάριο ακόμα περιμένει και του λένε για τέλος του χρόνου
Φεβρουαριο???Ποσο καιρο του ειχανε πει απο την αρχη?
Φεβρουαριο???Ποσο καιρο του ειχανε πει απο την αρχη?
Στην αρχή του είχαν πει Μάιο. Ο Μάιος έγινε Σεπτέμβριος και ο Σεπτέμβριος έχει γίνει Δεκέμβριος και βλέπουμε.
Εν τω μεταξύ φτάνει και μένα η ώρα μου και κοιτάω την Χ1 25e ως αντικαταστατη του kodiaq άλλα αν είναι να περιμένω ένα χρόνο, κάνω δεύτερες σκέψεις.
Στην αρχή του είχαν πει Μάιο. Ο Μάιος έγινε Σεπτέμβριος και ο Σεπτέμβριος έχει γίνει Δεκέμβριος και βλέπουμε.
Εν τω μεταξύ φτάνει και μένα η ώρα μου και κοιτάω την Χ1 25e ως αντικαταστατη του kodiaq άλλα αν είναι να περιμένω ένα χρόνο, κάνω δεύτερες σκέψεις.
Κοιτα εγω εχω παραγγειλει 10 Σεπτεμβρη θα σου πω ποτε θα παραλαβω.Μου ειχαν πει 3 μηνες
Καλησπέρα σε όλους με υγεία και χαρά!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας ως φίλοι της BMW. Είμαι έτοιμος να παραγγείλω την 118 αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς. Το αυτοκίνητο το θέλω για χρήση εντός Αττικής, δεύτερο οικογενειακό και υπολογίζω 12-12 χιλιάδες χλμ ανά έτος. Θα το οδηγάω εγώ κυρίως σε καθημερινή βάση και χωρίς να κάνω ταξίδια με αυτό.
Έκανα τεστ οδήγησης και μου άρεσε. Για την ακρίβεια ψιλόκάψουρεύτηκα την οδηγική συμπεριφορά το σηματάκι που ποτέ δεν είχα και την ποιότητα εσωτερικά. Εξωτερικά μου αρέσει αρκετά. Το πακέτο sport είναι πλούσιο και από α3 και α180 πιο οικονομικό 28000 και αρκετά πλήρες. Αυτό που λείπει κυρίως είναι η σύνδεση του τηλεφώνου όπου απαιτεί αναβάθμιση του συστήματος media και έχει apple car και δίκη του πλοήγηση αλλά η τιμή είναι απαράδεκτη 2000 και μετά -που δε το συζητάω καν- η αναβάθμιση και με ηλεκτρονικό καντράν το οποίο πακέτο πάει στα συν 4000!
Πιστεύετε ότι χρειάζεται η συνδεσιμότητα; Εκτός από χάρτες που άλλου είναι πραγματικά χρήσιμο;
Επίσης οδηγικά βλέπω τους θαυμαστές μοιρασμένους. Οι μισοί λένε ότι χωρίς πίσω κίνηση δεν είναι BMW και οι άλλοι μισοί ότι έχει στηθεί σωστά και είναι ευχάριστο στην οδήγηση, κάπως fun to drive (ο βασικός λόγος για λέω να την αγοράσω κιόλας-πάντα έχω μπροστινόκινητα αυτοκινητα αλλά ελπίζω μια ημέρα να αποκτήσω ένα γρήγορα πισωκουνα). Μπορείτε όσοι την έχετε να πείτε εντυπώσεις να βοηθήσετε; Αξίζει συνολικά; Θα μπορώ να το κρατήσω με χαρά 10 και πλέον έτη; Από ελαττώματα έχετε συναντήσει κάτι;
Η κατανάλωση είναι μόνιμα 9-10 ή θα μπορώ σε μια λογική χρήση να καίω πέριξ των 7.5;
Αυτό που με ενόχλησε σίγουρα είναι ότι έχει εγγύηση 2 έτη και κατουσιαν σε υποχρεώνει να πληρώσεις συν 500€ για 2 επιπλέον έτη. Όταν είσαι BMW το θεωρώ απαράδεκτο. Όλοι πια έχουν από 4 έτη και πάνω εγγύηση.
Η εναλλακτική όπως το βλέπω είναι το α3 αλλά είναι πιο ακριβό (πιο πλήρες όμως) αλλά οδήγησα το 1.0 χειροκίνητο και δεν μπόρεσα να τα συγκρίνω ενώ το γκολφ με τον 1.5 etsi που οδήγησα δεν μου φάνηκε σβέλτο. Σίγουρα κανένα από αυτά δεν είναι τόσο αλλά μετά για κάτι γρήγορο θες 2.0 και πάνω από 35000. Άλλη μια επιλογή μετά ώστε να ξεχάσω την σπορ οδήγηση αλλά να κερδίσω σε ηρεμία και οικονομία που σκέφτομαι είναι το νέο Corolla το οποίο θα ζητήσω να το δοκιμάσω.
Ευχαριστώ και ελπίζω να έχω την πολύτιμη βοήθεια σας.
Αυτό που λείπει κυρίως είναι η σύνδεση του τηλεφώνου όπου απαιτεί αναβάθμιση του συστήματος media και έχει apple car και δίκη του πλοήγηση αλλά η τιμή είναι απαράδεκτη 2000 και μετά -που δε το συζητάω καν- η αναβάθμιση και με ηλεκτρονικό καντράν το οποίο πακέτο πάει στα συν 4000!
Καλημέρα και καλωσήρθες στην παρέα μας! :viannen_01: Δυστυχώς τα extra στην BMW (και κάποια απαράδεκτα να χαρακτηρίζονται ως extra) ειναι πολύ ακριβά. Φαντάσου οτι για αλλαγή απο κασετόφωνο σε CD BMW κάποτε κόστιζε 600 ευρώ, όταν Merc και Audi έβγαιναν με CD στον εργοστασιακό εξοπλισμό.
Ωστόσο με την εμπειρία κάποιων ετών θα σε συμβουλέψω να το πάρεις το αυτοκίνητο σου όσο πιο ολοκληρωμένο μπορείς κατα την αρχική του αγορά. Το να κάνεις retrofit είναι άθλημα που κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα και να είσαι βέβαιος ότι θα καταλήξεις να πεις - "Μακάρι να το είχα βάλει όταν το είχα πάρει". Άλλο να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο και να θέλεις να άλλαξεις/βάλεις πράγματα και άλλο να έχεις την ευχέρεια να το παραγγείλεις καινούργιο.
Τώρα για τα υπόλοιπα θα βοηθήσουν και τα παιδιά που τα έχουν δει καλύτερα. Καλά ποσταρίσματα!
Καλημέρα!
Καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ για την αποδοχή!
Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο ακριβή..και εγώ την ίδια λογική έχω ότι μπορείς να το βάλεις από την μαμά ώστε να είναι πονεμένο και ραμμένο στις ανάγκες και τα γούστα σου είναι το καλύτερο.
Θα χαρώ να ακούσω και από τους άλλους χρήστες όπως λες ως προς τα συγκεκριμένα θέματα.
Καλή συνέχεια με χαρά :)
Θα ήθελα τη βοήθεια σας ως φίλοι της BMW. Είμαι έτοιμος να παραγγείλω την 118 αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς. Το αυτοκίνητο το θέλω για χρήση εντός Αττικής, δεύτερο οικογενειακό και υπολογίζω 12-12 χιλιάδες χλμ ανά έτος. Θα το οδηγάω εγώ κυρίως σε καθημερινή βάση και χωρίς να κάνω ταξίδια με αυτό.
Έκανα τεστ οδήγησης και μου άρεσε. Για την ακρίβεια ψιλόκάψουρεύτηκα την οδηγική συμπεριφορά το σηματάκι που ποτέ δεν είχα και την ποιότητα εσωτερικά. Εξωτερικά μου αρέσει αρκετά. Το πακέτο sport είναι πλούσιο και από α3 και α180 πιο οικονομικό 28000 και αρκετά πλήρες. Αυτό που λείπει κυρίως είναι η σύνδεση του τηλεφώνου όπου απαιτεί αναβάθμιση του συστήματος media και έχει apple car και δίκη του πλοήγηση αλλά η τιμή είναι απαράδεκτη 2000 και μετά -που δε το συζητάω καν- η αναβάθμιση και με ηλεκτρονικό καντράν το οποίο πακέτο πάει στα συν 4000!
Πιστεύετε ότι χρειάζεται η συνδεσιμότητα; Εκτός από χάρτες που άλλου είναι πραγματικά χρήσιμο;
Επίσης οδηγικά βλέπω τους θαυμαστές μοιρασμένους. Οι μισοί λένε ότι χωρίς πίσω κίνηση δεν είναι BMW και οι άλλοι μισοί ότι έχει στηθεί σωστά και είναι ευχάριστο στην οδήγηση, κάπως fun to drive (ο βασικός λόγος για λέω να την αγοράσω κιόλας-πάντα έχω μπροστινόκινητα αυτοκινητα αλλά ελπίζω μια ημέρα να αποκτήσω ένα γρήγορα πισωκουνα). Μπορείτε όσοι την έχετε να πείτε εντυπώσεις να βοηθήσετε; Αξίζει συνολικά; Θα μπορώ να το κρατήσω με χαρά 10 και πλέον έτη; Από ελαττώματα έχετε συναντήσει κάτι;
Η κατανάλωση είναι μόνιμα 9-10 ή θα μπορώ σε μια λογική χρήση να καίω πέριξ των 7.5;
Αυτό που με ενόχλησε σίγουρα είναι ότι έχει εγγύηση 2 έτη και κατουσιαν σε υποχρεώνει να πληρώσεις συν 500€ για 2 επιπλέον έτη. Όταν είσαι BMW το θεωρώ απαράδεκτο. Όλοι πια έχουν από 4 έτη και πάνω εγγύηση.
Η εναλλακτική όπως το βλέπω είναι το α3 αλλά είναι πιο ακριβό (πιο πλήρες όμως) αλλά οδήγησα το 1.0 χειροκίνητο και δεν μπόρεσα να τα συγκρίνω ενώ το γκολφ με τον 1.5 etsi που οδήγησα δεν μου φάνηκε σβέλτο. Σίγουρα κανένα από αυτά δεν είναι τόσο αλλά μετά για κάτι γρήγορο θες 2.0 και πάνω από 35000. Άλλη μια επιλογή μετά ώστε να ξεχάσω την σπορ οδήγηση αλλά να κερδίσω σε ηρεμία και οικονομία που σκέφτομαι είναι το νέο Corolla το οποίο θα ζητήσω να το δοκιμάσω.
Ευχαριστώ και ελπίζω να έχω την πολύτιμη βοήθεια σας.
Δεν θα το αγοραζα γιατι δεν εχει την συνδειημοτητα την οποια το 2021 την θεωρα απαραιτητη και επισης ο κινητηρας αυτος καιει πολυ μεσα στην Αθηνα. Για ταξιδια ειναι αντιθετα πολυ οικονομικος. Κατα τα αλλα σιγουρα ειναι καλο πακετο και καλο ποιοτικα με σπορ καθισματα και καλο εξοπλισμο, ανεξαρτητη πισω αναρτηση κλπ. Οποτε ειναι θεμα προτεραιοτητων. Οπως ειπα εγω δεν θα το αγοραζα, μην σου πω θα περιμενα μεχρι να βαλουν στο πακετο την συνδεσιμοτητα. Χωρις πισωκινηση χανει το ξεχωριστο που ειχε αλλα δεν παυει να ειναι καλο αυτοκινητο. Για Αττικη σιγουρα θα αγοραζα Κορολλα υβριδικη.
Καλή και σωστή σκέψη, ευχαριστώ. Ειδικά στο ότι είναι καλό αυτοκίνητο..η καρδιά (νεφρά) μιλάει..ας καίει λίγο παραπάνω..είδωμεν
Κάτι άσχετο με το θέμα που συζητάμε, αλλά στο site της Bmw έχει αλλάξει η ιπποδύναμη του b38 από τα 140 στα 136 άλογα, με σχετική αλλαγή κ στις επιδόσεις... τι άλλαξαν άραγε κ γιατί;
Έλα ντε και εγώ το έχω παρατηρήσει αλλά είσαι ο μόνος που το έχει σχολιάσει. Θα ρωτήσω και θα επανέλθω.
Έλα ντε και εγώ το έχω παρατηρήσει αλλά είσαι ο μόνος που το έχει σχολιάσει. Θα ρωτήσω και θα επανέλθω.
φιλτρο σωματιδιων, νεοι κανονισμοι ρυπων γιαυτο επεσε η ισχυς.
Κοιτα εγω εχω παραγγειλει 10 Σεπτεμβρη θα σου πω ποτε θα παραλαβω.Μου ειχαν πει 3 μηνες
Καλησπέρα φίλε,
Παρελαβες το αμάξι σου; Τι έχεις παραγγείλει; Εγώ έβαλα παραγγελία 118i και μου λένε για αρχές Ιουνίου.
Καλησπέρα φίλε,
Παρελαβες το αμάξι σου; Τι έχεις παραγγείλει; Εγώ έβαλα παραγγελία 118i και μου λένε για αρχές Ιουνίου.
Το αυτοκινητο ηταν στην αντιπροσωπεια στους 3 μηνες που μου ειχαν πει.Εγω περιμενα να αλλαξει η χρονια.118i με καποια εξτραδακια
Και εγώ το είχα κάνει αυτό παλιά..περίμενα 20 ημέρες να μπει καινούργιο έτος. Πως πάει, το ευχαριστιέσαι; Και εγώ το 118i Σε αυτόματο έχω παραγγείλει. Από καύσιμα τι λέει θα μου φάει το πορτοφόλι;