Επιστροφή στο Forum : περιεργος ηχος κινητηρα Μ54Β30
https://www.youtube.com/watch?v=EspD6lOnjjs
Καλησπερα σε ολους.
Ακουω αυτον τον ηχο-κροταλισμα μονο οταν ο κινητηρας ειναι κρυος και η εξωτερικη θερμοκρασια χαμηλη.
Οταν ζεσταθει το μοτερ ο ηχος εξασφανιζεται.
Παιδια εχει τυχει σε καποιον?
Τα φωτα σας!
Ευχαριστω!
Δεν έχω καλό σήμα για να δω το βίντεο.
Τα δύο πράγματα που μου έρχονται όμως στο μυαλό είναι η disa και τα ωστήρια ( τι ιξώδες λάδι χρησιμοποιείς?)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Αυτά που είπε ο Ηλίας ή post #11
https://forums.overclockers.co.uk/threads/bmw-m54b30-rattle-when-cold-e46-330i.18705250/
Mαλιστα,,,
πριν λιγο καιρο αλλαξα λαδια.. φιλτρα.. ιμαντες.. τεντοτηρες..βαλβιδα αναθυμιασεων ccv valve.. καθαρισα την πεταλουδα και την βαλβιδα ρελαντι ICV.
θα ξαναδω την ICV.
Ευχαριστω παιδια!!!
Ενδέχεται να είναι και το διάσημο vanos rattle.
Το δικό μου δεν το κάνει, εντούτοις αγόρασα το κιτ της beisan για πλήρη ανακατασκευή.
Ενδέχεται να είναι και το διάσημο vanos rattle.
Το δικό μου δεν το κάνει, εντούτοις αγόρασα το κιτ της beisan για πλήρη ανακατασκευή.
:+1: και το vanos παίζει!
Τώρα που το ακούω με ησυχία, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι το βανος.
αν ειναι το βανος δεν θα επρεπε να ακουγεται και με ζεστο κινητηρα.?
Όχι απαραίτητα, γιατί λειτουργεί με την πίεση του λαδιού και το λάδι σε υψηλές θερμοκρασίες έχει διαφορετικό ιξώδες.
Κάθομαι στο κωλοχωρι της γυναίκας μου, βραδυατικα, βλέποντας κάτι περίεργες φάτσες να μασουλανε στη μοναδική ταβέρνα που υπάρχει. Στρίβουν τα μουστάκια τους, κρατάνε γκλιτσες και μιλάνε μια γλώσσα που μοιάζει με γερμανικά γιατί τρώνε όλα τα φωνηεντα.
Ένας λοιπόν μιλούσε για λάδι και τότε τρώω φλας: Μπαίνω στο φόρουμ και γράφω αυτό εδώ το μήνυμα.
Έχεις σκεφτεί μήπως έχει χαλαρώσει η καδένα της αντλίας λαδιού;
Κάθομαι στο κωλοχωρι της γυναίκας μου, βραδυατικα, βλέποντας κάτι περίεργες φάτσες να μασουλανε στη μοναδική ταβέρνα που υπάρχει. Στρίβουν τα μουστάκια τους, κρατάνε γκλιτσες και μιλάνε μια γλώσσα που μοιάζει με γερμανικά γιατί τρώνε όλα τα φωνηεντα.
Ένας λοιπόν μιλούσε για λάδι και τότε τρώω φλας: Μπαίνω στο φόρουμ και γράφω αυτό εδώ το μήνυμα.
Έχεις σκεφτεί μήπως έχει χαλαρώσει η καδένα της αντλίας λαδιού;Το παξιμάδι του θανάτου [emoji51][emoji51][emoji51]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Έχεις σκεφτεί μήπως έχει χαλαρώσει η καδένα της αντλίας λαδιού;
πολύ καλή έμπνευση!!! thumb
παιδια ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι τα ωστηρια!
αλλαξα λαδια κ απο τοτε δεν εχει ακουστει ο θορυβος, βεβαια δεν κανει κ πολυ κρυο ακομη.
Θα δειξει!
Όχι απαραίτητα, γιατί λειτουργεί με την πίεση του λαδιού και το λάδι σε υψηλές θερμοκρασίες έχει διαφορετικό ιξώδες.
Θα συμφωνήσω και εγω σε αυτό!