Επιστροφή στο Forum : Αναβάθμιση εργοστασιακού TV tuner Ε38/Ε39/Ε46/Ε53
Ξεκινώ αυτό το νήμα μπας και γλυτώσω κανέναν από το να πετάξει τα χρήματά του.
Εδώ και καιρό αναζητούσα λύσεις ώστε να αναβαθμιστεί το εργοστασιακό tv tuner του Ε39 σε MPEG4.
Η εργοστασιακή λύση αντικατάστασης του tuner είναι στο 1000ρικο. Με τόσα χρήματα πηγαίνετε στο Media Markt και φεύγετε με καλή 4K Smart TV στις 55 ιντσες με HDR+ και με χυστα μέσα.
Έπεσα σε μια αγγελία στο car, όπου κάποιος διαφημίζει αναβάθμιση χωρίς να αναφέρει τιμή. Πήρα τηλέφωνο και ο τύπος μου παρουσίασε τη λύση του ως μοναδικη πατέντα, αποτελεσμα Θείας επιφοίτησης, ιδιοφυούς εκτέλεσης και επίπονης αναζήτησης των επιμέρους εξαρτημάτων. Είχε ένα τελευταίο Κιτ και το έδινε 650 τοποθετημένο. ΕΦΚΕΡΟΙΑ. ΔΟΙΑΔΟΣΤΑΙ.
Όταν του εξήγησα ότι θέλω mpeg4 tuner και όχι το φάρμακο για τη φαλάκρα ούτε τη μυστική συνταγή της καβουροπατυ, μου είπε ότι εκείνος 150 γιουρια χρέωνε την κωδικοποίηση για να μη σβήνει η οθόνη εν κινήσει να ουμε κι εν συνεχεία μου έκλεισε στα μούτρα το πλατινένιο του iphone 10 XS max με τα volume and power buttons από τιτανιο.
Έλα όμως που ο αδερφός μου είχε παρακολουθήσει το θέμα για να κάνει το ίδιο στο Μιτριολι, είχε κρατήσει ένα λινκ από κάποιον Ρώσο και... Voilà:
https://s.click.aliexpress.com/e/buB5JW1K
Δείτε ποιόν από τους 3 τύπους έχετε, διαλέξτε εαν επιθυμειτε DVB-T ή DVB-T2 που θα έρθει από το 2020, εάν θέλετε AC3 Dolby decoding, ξεκλειδωμα ταχύτητας, τηλεκοντρόλ, έξτρα κεραία για κάμπριο κλπ.
Μπόνους το USB port για να παίζετε από MP3 μέχρι MkV.
Ευχαριστώ πολύ τον αδερφό μου τον Νικο! Καλά μπαξιματα!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/01/DVBTBMWE38E39E46X5E53-1.jpg
Leonidas_E39
06-01-19, 23:49
Η πετας ενα κινεζικο πανω με 3 κατοσταρικα και τελειωσες.
Στάλθηκε από το Redmi S2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
πρόσεξτε καλά τις πατέντες στα tuner γιατί κάποιες οδηγούν σε απώλεια ΟΕΜ λειτουργειών, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με το ραδιόφωνο.
https://www.youtube.com/watch?v=gCdkXn0aT_o
Σωστός ο Βασίλης, η συγκεκριμένη όμως δεν έχει τέτοια θέματα. Αντικαθιστά απλώς το tv tuner ενώ έχει και καλώδιο για το ibus.
Καλησπέρα σε όλους μετά από αρκετό καιρό. Ότι αφορά το παραπάνω θα πρέπει να παίξει κολλητήρι η δεν χρειάζεται; με μπερδεύει λίγο..
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Κολλητηρι μόνο αν έχεις τον 2ο ή τον 3ο τύπο. Το άλλο είναι plug and play.
Το 39 μου είναι 2001 και έχει τον πρώτο, νομίζω πως από το επόμενο έτος πήγαν στον 2ο τύπο. Τον 3ο τύπο τον έχουν τα παλιότερα με 4:3 οθόνη.
να ριξω και γω το δικο μου λογο να αγχωθειτε.....
Διαβασα οτι οπως αλλαξε η τηλεοραση σε ψηφιακη, σε λιγο θα αλλαξει και το ραδιο.
Εκτος των αλλων θετικων αλλαγων που θα εχει (να πιανεις και μεσα σε λαγουμι βουνου κλπ)
Θα αναγκαστουν ολα τα αυτοκινητα Ή να εχουν ραδιοφωνα που παιζουν το "καινουριο" σημα Ή να βαλουν δεκτες....
Προσφατα λοιπον, επειδη πηρα πηγες οθονες καμερες και λοιπα για το αμαξι, ειδα και τις τιμες των δεκτων ΑΝ ΔΕΝ παρω πηγη που να το εχει....
Οποιος εχει ορεξη ας κανει λοιπον αναζητηση εντος Ελλαδας και εκτος για δεκτες DAB+, ραδιοφωνακια με DAB+, πηγες αυτοκινητων με DAB+
Κολλητηρι μόνο αν έχεις τον 2ο ή τον 3ο τύπο. Το άλλο είναι plug and play.
Το 39 μου είναι 2001 και έχει τον πρώτο, νομίζω πως από το επόμενο έτος πήγαν στον 2ο τύπο. Τον 3ο τύπο τον έχουν τα παλιότερα με 4:3 οθόνη.
Επειδή και του πατέρα μου τον ίδιο τύπο έχει tv tuner έχει και για του λόγου το αληθές το έκανα βίδες για να δω τι παίζει..
1) Είσαι μέσα για group buy αν του πούμε να πάρουμε 2.
2) Το δεύτερο που με κολλάει λίγο δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια στην εγκατάσταση του δέκτη με τα tuner του 1ου τύπου.
Αυτά.
Ευχαριστώ πολύ
Επειδή και του πατέρα μου τον ίδιο τύπο έχει tv tuner έχει και για του λόγου το αληθές το έκανα βίδες για να δω τι παίζει..
1) Είσαι μέσα για group buy αν του πούμε να πάρουμε 2.
2) Το δεύτερο που με κολλάει λίγο δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια στην εγκατάσταση του δέκτη με τα tuner του 1ου τύπου.
Αυτά.
Ευχαριστώ πολύ
Edit είχε παρακάτω τις οδηγίες τελικά όντως είναι πολύ εύκολο.
Μάλλον πάμε για μπαξ!
Παιδιά χωρίς να θέλω να σας αγχώσω.
Απλά αν ήμουν στην θέση σας θα ήταν μια παράμετρος που θα ήθελα να την ξέρω πριν προβώ σε ένα έξοδο.
Το αγκάθι εδώ είναι ότι "υποτίθεται" τον Ιούνιο 2020 θα ξεκινήσει η μετατροπή των συχνοτήτων στο πρότυπο dvbt2 (παράλληλα με το υπάρχον dvbt) ενώ αργότερα θα πάμε σε dvbt2/hevc.
Πηγή:
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1258191/digea-anapofeukti-i-metabasi-sti-nea-texnologia-dvb-t2
Συνεπώς αν για πρώτη φορά γίνει κάτι όπως έχει προαναγγελθεί, σε 2χρονια πάλι θα είναι άχρηστοι αυτοί οι δέκτες.
(Μαζί με αυτούς στα σπίτια μας).
Πρακτικά λοιπόν, καλείστε να δώσετε:
200€ το tuner και τα παραφερνάλια
50€ ΦΠΑ
20€ Τέλος εκτελωνισμού
-------------------------------------------
270€ Κόστος υλικών
50€ Εργασία ηλεκτρολόγου/ηλεκτρονικού/εγκσταστάτη (στην καλύτερη περίπτωση)
My2c
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Χρήστο,
Όλοι οι κατασκευαστές σχεδόν δίνουν κουτιά Dab+ που συνδέονται στο οποιο εργοστασιακό ηχοσύστημα.
(Μέχρι τώρα κυρίως προοριζόταν για την Αμερικανική αγορά)
Φυσικά υπάρχει OEM BMW (πανάκριβο βέβαια) δινει όμως και η Eonon που μας ενδιαφέρει στα 65€.
Φυσικά υπάρχει και η λύση των Κινέζων με 20€.
Το θέμα είναι ότι δεν θα αντέξουμε με άλλο ένα τηλεκοντρόλ και κάτι που δεν είναι OEM.
To καλό της υπόθεσης είναι ότι προς το παρόν μόνο η ΕΡΑ νομίζω εκπέμπει σε Dab+
Snoo
Το έχω ήδη παραγγείλει και... αναμενω!
@Ηλιας
Σου δίνει τη δυνατότητα να το παραγγείλεις με DVB-T2 δεκτή βρε συ. Αυτό παρήγγειλα κι εγώ.
Η όλη πατέντα ήταν ενός Ρώσου, ο οποίος εξαφανίστηκε αλλά είχε μείνει η παραπομπή στον Κινέζο φίλο μας για κάποια εξαρτήματα. ο Κινέζος αποφάσισε να αρχισει να πουλάει όλο το Κιτ, όπως έκανε παλιά ο Ρώσος.
Snoo
Το έχω ήδη παραγγείλει και... αναμενω!
@Ηλιας
Σου δίνει τη δυνατότητα να το παραγγείλεις με DVB-T2 δεκτή βρε συ. Αυτό παρήγγειλα κι εγώ.
Η όλη πατέντα ήταν ενός Ρώσου, ο οποίος εξαφανίστηκε αλλά είχε μείνει η παραπομπή στον Κινέζο φίλο μας για κάποια εξαρτήματα. ο Κινέζος αποφάσισε να αρχισει να πουλάει όλο το Κιτ, όπως έκανε παλιά ο Ρώσος.
Άρη αν είναι backward compatible δεν το συζητάμε, είσαι άρχοντας...
Btw
Ποιος είναι ο Ρώσος?
Εγώ τον Αυστραλό που είχε βγάλει το pibus θυμάμαι
Ηλία, η αλήθεια είναι πως δεν ρώτησα αν είναι compatible με DVB-T.
Λες να φάω καμία φόλα;
Θα στείλω αύριο ερώτημα.
Θα σου πω και για τον Ρώσο μόλις το δω στον υπολογιστή του γραφείου. Ο αδερφός μου τα θυμάται καλύτερα.
Καλησπέρα επειδή με ενδιαφέρει και εμένα και μάλιστα για άμεση αγορά. Μόλις λάβεις απάντηση πες μας σε παρακαλώ.
Ευχαριστώ.
Ήρθε απάντηση το πρωί μέσω email και επιβεβαίωσε πως το DVB-T2 είναι συμβατό με DVB-T!
Για την ιστορία, οι τιμές είναι οι κάτωθι:
- DVB-T2 decoder with UHF and Dolby AC3 (no tv channels working in VHF) + adaptor for original tv antenna for Type 1 tv tuner box: 199.50 USD
- IR remote control kit: 10.00 USD
- TV in motion kit: 53.99 USD
- AV input/out and rear camera kit: 43.18 USD
Σύνολο 306.67 ντάλλαρς ή 267 γιούρια χωρίς μεταφορικά και τελωνείο.
Περιμένω να μου πει πόσο θα κοστίσουν τα μεταφορικά.
Πέτυχα αυτό το λινκ σήμερα! https://pibus.info/tv/
Πέτυχα αυτό το λινκ σήμερα! https://pibus.info/tv/Βασιλη αυτό ήξερα και εγώ, πατέντα ενός Αυστραλού.
Δεν το δίνει πλέον αλλά όπως ειπε και ο Άρης πουλιεται σαν πακέτο στο Ali.
Φυσικά έχει εξελιχθεί πολύ από τότε
καθώς κατάφεραν να τρέξουν Android Auto...
Δες στις τελευταίες σελίδες
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=940693#/topics/940693?page=1
Με την εργοστασιακή οθόνη, βέβαια, είναι σαν να παίζεις minecraft σε Amiga 500.
Τρομερή δουλειά έχει κάνει ο άλλος που πάντρεψε touch οθόνη!
Με την εργοστασιακή οθόνη, βέβαια, είναι σαν να παίζεις minecraft σε Amiga 500.
Τρομερή δουλειά έχει κάνει ο άλλος που πάντρεψε touch οθόνη!Τι ελληνικό δαιμόνιο μάλλον...
είναι σαν να παίζεις minecraft σε Amiga 500.
:th_Laie_67-1::thumbsup:
Ήρθε;;
Εγκαταστηθηκε;;
Εντυπώσεις;
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχει εγκατασταθει εισετι.
Έχω μια αποθήκη ανταλλακτικά για μπάξιμο και δεν έχω χρόνο ούτε να πάω τουαλέτα.
Από Σεπτέμβριο θα μπουν όλα σε προγραμμα!.
Δεν έχετε κάνα άλλο αυτοκίνητο, μικρό, diesel, Renault κάτι, να κινείσαι μέχρι να μπάξεις στο 39άρι;
Δεν έχετε κάνα άλλο αυτοκίνητο, μικρό, diesel, Renault κάτι, να κινείσαι μέχρι να μπάξεις στο 39άρι;
Έχω το cactus της κουνιάδας αλλά είπα τώρα που μουκόπηκε η περίοδος μετά την πώληση του Κλιό να μη ζορίζω την τύχη μου.
Μετά από 3,5 χρόνια οφείλω μια απάντηση...
Τελικά βρήκα χρόνο και το εγκατέστησα τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Όλα είναι οκ, η λήψη με τις εργοστασιακές κεραίες άψογη, οι ρυθμίσεις αμέτρητες και ανάμεσα τους η κατάργηση της μαύρης οθόνης όταν κινείσαι.
Έκανα και μια πατέντα που βρήκα σε ένα site και μετέτρεψα τον ήχο σε στερεοφωνικό, δεσμεύοντας όμως τη θέση AUX στο BM54.
Κι επειδή στο AUX είναι που θα έβαζα ένα MP3 player, βρήκα ένα εργοστασιακό CD changer για i-bus από Χ3 του 2009 που παίζει MP3 κι αναγνωρίζει και ID3 tags.
Θα μου πείτε, πάλι πρέπει να καίω δισκάκια. Σωστό κι αυτό.
Οι μόνες ενστάσεις που έχω είναι οι εξής:
1. Τα γράμματα του υπομενού είναι πολύ μικρά και σου βγαίνουν τα μάτια
2. Όταν παίζει MP3 από τη θύρα USB της πλακέτας, ο ήχος είναι μέτριος. Αυτό συμβαίνει μόνο στα MP3, ο ήχος της τηλεόρασης είναι πάρα πολύ καλός. Go figure.
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: