PDA

Επιστροφή στο Forum : DVD navigation σε Ε39

mark e92
10-12-18, 15:15
Καλησπέρα σε όλους
Φίλος μου έχει ένα εξαιρετικό Ε39 και θέλει να βάλει dvd με πλοήγηση κλπ κλπ, μήπως έχει τοποθετήσει κανεις aftermarket για μου προτείνει κάτι καλό;
Σας ευχαριστώ.
Καλές γιορτές

wheelman
10-12-18, 15:23
Τα ποιο γνωστά είναι Dynavin και Eonon.
Dynavin είχα με wince και δεν είχα παράπονο, Eonon έχουν βάλει κάποιοι γνωστοί και δουλεύουν καλά, ΑΛΛΑ πρόσφατα κάποιος είχε θέμα με το digitizer μετά από ένα χρόνο λειτουργίας και δεν έχουν ανταλλακτικό να τον καλύψουν
(Τραγικό κατά την γνώμη μου).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

mark e92
10-12-18, 17:04
Το Dynavin συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι;

wheelman
10-12-18, 17:07
Το Dynavin συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι;Ναι κανονικά,
υπάρχουν μετατροπεις ακόμα και για τα φασον Navi.
Απλά εκεί πρέπει να ξέρεις πως ακριβώς κωδικοποιει το σήμα η εταιρεία για να παραγγείλεις το σωστό.

mark e92
10-12-18, 17:20
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
Οπότε πάμε για αυτό

https://www.ebay.com/itm/DYNAVIN-DVN-E39A-N6-Navigationssystem-DVD-Bluetooth-BMW-5er-X5-RANGE-ROVER/223237059201?hash=item33f9f73281:g:i2UAAOSw8cFb8bt P

alexm
10-12-18, 20:43
Μάρκο δεν ξέρω εάν τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε καλύπτουν (Ηλία λεγε...) και εάν σου αρέσει εμφανισιακά;
Σε περίπτωση στραβής σίγουρο σέρβις 1000%, εάν είναι οκ και μας κάνει, θα μιλήσω εγώ...thumb

https://www.kiokasnet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=knflypage.tpl&product_id=6297&category_id=74&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

wheelman
10-12-18, 21:19
Μάρκο δεν ξέρω εάν τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε καλύπτουν (Ηλία λεγε...) και εάν σου αρέσει εμφανισιακά;
Σε περίπτωση στραβής σίγουρο σέρβις 1000%, εάν είναι οκ και μας κάνει, θα μιλήσω εγώ...thumb

https://www.kiokasnet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=knflypage.tpl&product_id=6297&category_id=74&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

alexm (https://www.bmwfans.gr/forum/member.php?u=113)
Μια χαρά είναι τα χαρακτηριστικά της θείο

@ToAll
Όλα αυτά πάσχουν σε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος
(Δεν θα δείτε δλδ όπως τα κινητά μας να παίρνουν αναβαθμίσεις), που συνεπάγεται ότι σε μερικα χρόνια μπορεί να μην δουλεύει η εφαρμογή για το Navi πχ (κάποιες εφαρμογες, ειδικά αν συνδεθούν σε δυκτιο αντιλαμβάνονται ότι είναι outdated και κάνουν force close)& στο after sales.

Από την στιγμή που κάποιος λύσει το θέμα του after sales κ του service τότε θα έλεγα προχωρήστε, προσωπικά τουλάχιστον, αυτό θα έκανα.

Bmw46
10-12-18, 22:04
@ToAll
Όλα αυτά πάσχουν σε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος
(Δεν θα δείτε δλδ όπως τα κινητά μας να παίρνουν αναβαθμίσεις), που συνεπάγεται ότι σε μερικα χρόνια μπορεί να μην δουλεύει η εφαρμογή για το Navi πχ (κάποιες εφαρμογες, ειδικά αν συνδεθούν σε δυκτιο αντιλαμβάνονται ότι είναι outdated και κάνουν force close)& στο after sales.

Από την στιγμή που κάποιος λύσει το θέμα του after sales κ του service τότε θα έλεγα προχωρήστε, προσωπικά τουλάχιστον, αυτό θα έκανα.

Εχεις δικιο, ειδικα στην eonon καπου ειχα διαβασει οτι δεν παιρνει ενημερωσεις.για αυτο να προσεξετε οταν βγαινει καινουργιο μοντελο το προηγουμενο το δινουν πολυ ποιο φθηνα.

wheelman
11-12-18, 11:03
Εχεις δικιο, ειδικα στην eonon καπου ειχα διαβασει οτι δεν παιρνει ενημερωσεις.για αυτο να προσεξετε οταν βγαινει καινουργιο μοντελο το προηγουμενο το δινουν πολυ ποιο φθηνα.Εξ όσων γνωρίζω καμια εταιρεία δεν βγάζει ενημερώσεις

Bmw46
11-12-18, 19:07
και τοτε τι κανεις μετα απο καιρο οταν οι εφαρμογες σταματησουν να δουλευουν?ΟεΟ!

BILL007
11-12-18, 19:16
και τοτε τι κανεις μετα απο καιρο οταν οι εφαρμογες σταματησουν να δουλευουν?ΟεΟ!

ή δεν αναβαθμίζεις, ή έχεις πουλήσει το αμάξι ως τότε και δεν σε ενδιαφέρει :D

πάντως απο πλευράς λειτουργειών (navi,apps) το χειρότερο απο αυτά είναι 100 φορές καλύτερο απο το ΟΕΜ που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε 20+ χρόνια πριν.

mark e92
11-12-18, 22:05
ή δεν αναβαθμίζεις, ή έχεις πουλήσει το αμάξι ως τότε και δεν σε ενδιαφέρει :D

πάντως απο πλευράς λειτουργειών (navi,apps) το χειρότερο απο αυτά είναι 100 φορές καλύτερο απο το ΟΕΜ που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε 20+ χρόνια πριν.

+1000000000!!!!!!!

mark e92
11-12-18, 22:12

Ευχαριστώ πολύ Αλεξ θα το στείλω στον φίλο μου και αν του αρέσει προχωράει.

S8N
12-12-18, 20:51
Με όλο το θάρρος, θεωρώ πως όλες αυτές οι κινεζικες πηγές υποβαθμίζουν ένα αυτοκίνητο σαν το 39.

Σύμφωνοι, χρηστικά είναι καλυτερες. Σύμφωνοι, οι δυνατότητες που έχουν είναι περισσότερες.

Αλλά...

Την ποιότητα της εργοστασιακής -made in Japan- Alpine 16:9 με τον ενισχυτή dsp της Phillips ή ακόμα και τον απλό της Becker δεν την φτάνουν ούτε στα πιο τρελά τους ονειρα.

Εάν το συγκεκριμένο έχει το απλό ραδιοκασετοφωνο, τότε ίσως και να έβαζα μια aftermarket android συσκευη, απλούστατα διότι το εργοστασιακό αποτελείται από ένα σωρό επιμέρους μονάδες διασκορπισμένες στο πορτ-μπαγκαζ, στα c-pillars κλπ.

Αλλά μόνο τότε. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα βολευομουν με το κινητό. Προσωπικά με καλυπτει μια χαρά και το Mk IV.

wheelman
12-12-18, 21:14
Με όλο το θάρρος, θεωρώ πως όλες αυτές οι κινεζικες πηγές υποβαθμίζουν ένα αυτοκίνητο σαν το 39.

Σύμφωνοι, χρηστικά είναι καλυτερες. Σύμφωνοι, οι δυνατότητες που έχουν είναι περισσότερες.

Αλλά...

Την ποιότητα της εργοστασιακής -made in Japan- Alpine 16:9 με τον ενισχυτή dsp της Phillips ή ακόμα και τον απλό της Becker δεν την φτάνουν ούτε στα πιο τρελά τους ονειρα.

Εάν το συγκεκριμένο έχει το απλό ραδιοκασετοφωνο, τότε ίσως και να έβαζα μια aftermarket android συσκευη, απλούστατα διότι το εργοστασιακό αποτελείται από ένα σωρό επιμέρους μονάδες διασκορπισμένες στο πορτ-μπαγκαζ, στα c-pillars κλπ.

Αλλά μόνο τότε. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα βολευομουν με το κινητό. Προσωπικά με καλυπτει μια χαρά και το Mk IV.Μεταξύ μας,
μας ο ήχος του bm54 δεν είναι κάτι το σπουδαίο.
Αν φοράει Harman εκεί αλλάζει το θέμα...

Παρόλα αυτά, αν κάποιος έχει Navi με ΜΚ4 νομίζω πως υπάρχουν λύσεις για αναβάθμιση και σχετικά φτηνές μάλιστα (βλέπε raspberry).

Όρεξη να έχει κάποιος, και χρόνο να θέλει ασχοληθεί [emoji4]

S8N
12-12-18, 21:38
Harman νομίζω πως μπήκε μόνο στο 46. Στο 39 είχε ένα Professional HiFi με DSP και μετα το M-sound.

Το BM54 δεν είναι καθόλου κακό για βασικό ηχοσυστημα, αλλά έχει τα προβληματά του με τις καμμενες εξόδους και την ανυπαρξία AUX IN.

Πάντως το 39αρι θέλει ψάξιμο στον ήχο, όχι όμως τοσο λόγω πηγής αλλά λόγω ιδιαιτερότητας στις καλωδιώσεις και τα ηχεία (τα μπροστινά βρίσκονται σε ξεχωριστά κουτια μέσα στις πορτες ενώ για να βγάλεις εκείνα της εταζερας πρέπει να ξηλωσεις πολύ πραγμα).

Τα νεότερα 39αρια έφτασαν αισίως τα 16 χρόνια, τα παλαιότερα μετρούν 22+. Οι εργοστασιακές πηγές προσθέτουν στην ομορφιά και την αυθεντικοτητά τους. Είναι σαν τις παλαιές mercedes με τα Becker. Πιστεύω πως οι σύγχρονες συσκευές τα φθηναινουν, ενώ φαίνονται παραταιρες σε σχέση με το υπόλοιπο εσωτερικό.

dark knight
15-12-18, 17:37
Ηλια αν μπορεις δωσε ινφο για το τι αναβαθμισεις μπορουμε να κανουμε στο παμπαλαιο εργοστασιακο

wheelman
15-12-18, 18:09
Ηλια αν μπορεις δωσε ινφο για το τι αναβαθμισεις μπορουμε να κανουμε στο παμπαλαιο εργοστασιακοΔες εδώ Γιάννο, ένα παράδειγμα

https://www.bmwraspcontrol.de/

S8N
15-12-18, 18:47
Γιάννη, κάνουμε group buy κασετοθηκη στην κονσόλα; Τα λεφτά θα τα ρίξουμε σε μοτερ.

dark knight
15-12-18, 19:14
Adolf σε τετοιες επενδυσεις προσανατολιζομαιΤωρα τελευταια εχω αντικαταστησει τον ηχο, με τον ηχο της σουπερσπριντ. Μονο το ναβι για καμια διευθυνση ενεργοποιω

PetrosD
15-12-18, 20:01
Γιάννη, κάνουμε group buy κασετοθηκη στην κονσόλα; Τα λεφτά θα τα ρίξουμε σε μοτερ.

Χαχα, έχω τέτοια. Πόσο άχρηστη είναι πια... Θα προτιμούσα ποτηροθήκες στη θέση της.

Leonidas_E39
15-12-18, 20:53
Γλυκοκοιταω τελευταια αυτην εδω για το επιπλο μου.

https://www.aliexpress.com/item/Eunavi-1-Din-Octa-Core-Android-8-0-Radio-GPS-Stereo-System-For-BMW-E39-X5/32947238876.html?spm=2114.search0604.3.68.75ca37b8 99AAhg&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_319_317_10696_10084_453_454_10083_10618_10304_ 10307_10820_10821_538_537_10302_536_10059_10884_10 887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwi tch_0&algo_expid=4188eda3-041c-45d5-ba71-cdb2229b31e8-12&algo_pvid=4188eda3-041c-45d5-ba71-cdb2229b31e8

dark knight
16-12-18, 12:00
Ψηνομαι για group buy κασετοθηκης Αντολφ. Μου εχουν ξεμεινει κατι κασσετες με ΛΕ.ΠΑ, μαργαριτη, τερλεγκα, γιοκαρινη, μπιγαληκτλ.αν δεν εχεις το συλλεκτικο αυτο υλικο να σου γραψω κοπιες!!!

S8N
16-12-18, 13:26
Λεωνίδα, η συγκεκριμένη έχει χάλια ανάλυση βρε συ. 1024*600 σε 10''. Θα βγάλεις τα μάτια σου.

gant
17-12-18, 22:36
Δεν είναι portable, οπότε δεν χρειάζεται να είναι στιβαρό. Το 2010 που πρωτομπήκε μου λέγαν είναι κινεζιά τον άλλο μήνα θα τα παίξει και και και,,,,. Λαλεί και παίζει από τότε απροβλημάτιστο, εχω 4 προγράμματα navi, αναβαθμίζοντας τους χάρτες τους κάθε χρόνο, ipad και usb stick για mp3 και mp4. Δεν έχω τον πονοκέφαλο των dvd, αν είναι mk2, mk4 και βάλε.To μόνο αδύναμο στοιχείο του η ευαισθησία του δέκτη σε σχέση με την oem πηγή σε ορεινές διαδρομές μακρυα από αστικά κέντρα. Τώρα στα τελευταία μοντέλα με android, (το δικό μου έχει λειτουργικό wince4), έχουν αναβαθμίσει και τον δέκτη που είναι διπλός. Εχουν αλλάξει και τα κεντρικά κουμπία σε κώνικα και φέρνει ακόμη περισσότερο σε oem.

43608

stefm5
25-12-18, 22:15
έχω βάλει x-trons 8πύρηνο android εξωτερικά πανομοιότυπο με το εργοστασιακό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.dynavin.
συμβουλή μου μην πάει κάποιος σε eonon ή dynavin.

wheelman
25-12-18, 22:56
έχω βάλει x-trons 8πύρηνο android εξωτερικά πανομοιότυπο με το εργοστασιακό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.dynavin.
συμβουλή μου μην πάει κάποιος σε eonon ή dynavin.Καλές γιορτές!

Στέφανε τι λέει αυτό, το έχεις καιρό?

Διαβαζα πολλα προβλήματα με τον can bus decoder στις αρχές που φαίνεται να έχουν λυθεί(στο 39 έχει περιορισμένο integration) αλλά πέραν αυτού φαίνονται καλές συσκευές και με αρκετό support.

Έχεις κάνει map πλήκτρο για φωνητικές εντολές με Google?

stefm5
25-12-18, 23:03
Καλές γιορτές!

Στέφανε τι λέει αυτό, το έχεις καιρό?

Διαβαζα πολλα προβλήματα με τον can bus decoder στις αρχές που φαίνεται να έχουν λυθεί(στο 39 έχει περιορισμένο integration) αλλά πέραν αυτού φαίνονται καλές συσκευές και με αρκετό support.

Έχεις κάνει map πλήκτρο για φωνητικές εντολές με Google?

χρόνια πολλά!
1,5 χρόνο το έχω. κανένα πρόβλημα, γρήγορο, με δυνατότητες για full board computer και diagnostics.
android 6 και διαβάζω αναβαθμίζεται σε android 8 πλέον.
απλά δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ εις βάθος.

wheelman
29-12-18, 13:39
Η απάντηση της xtron για το αν στέλνουν Ελλάδα από Αγγλία...
[emoji15][emoji2959]
Dear,

We are sorry to inform you that we can't ship the unit to Greece.

Please do not hesitate to contact us should you have any further questions.

Kind regards,

Abby

XTRONS Customer Service Team

PetrosD
29-12-18, 14:03
Κάνε κι εσύ μια further question:
Why can't you ship the unit to Greece?

S8N
29-12-18, 14:05
Have a nice Brexit, Abby.

BILL007
29-12-18, 15:35
Have a nice Brexit, Abby.

Οχι απίθανο!!! Εδώ πρόσφατα ήρθε βιβλίο και το δέμα συνοδευόταν απο έγγραφο customs declaration. :shok: Το βιβλιοπωλείο είναι στο UK!

wheelman
29-12-18, 16:04
Κάνε κι εσύ μια further question:
Why can't you ship the unit to Greece?Δεν έχει νόημα, μπορώ αν θέλω να το πάρω από reseller,
Τους απάντησα ομως χαχαχαχαχα

Hi,
Thank you for prompt response.

It's a pity, I guess I will have to turn to Eonon then...

stefm5
31-12-18, 17:50
εγώ είχα ψωνίσει από ebay γερμανίας

wheelman
31-12-18, 17:54
εγώ είχα ψωνίσει από ebay γερμανίαςΒρε ναι, και εγώ το βρίσκω αλλού.
Αλλά γιατί να μπω στην διαδικασία να αγοράσω από αυτούς από την στιγμή που στέλνουν σε όλη την Ευρώπη εκτός από Ελλάδα.
Ας πάρει τα χρήματα μου κάποιος που τα θέλει περισσότερο...

Άσε που ακόμα αμφιταλαντευομαι
CIC ή Android?

stefm5
31-12-18, 18:00
Βρε ναι, και εγώ το βρίσκω αλλού.
Αλλά γιατί να μπω στην διαδικασία να αγοράσω από αυτούς από την στιγμή που στέλνουν σε όλη την Ευρώπη εκτός από Ελλάδα.
Ας πάρει τα χρήματα μου κάποιος που τα θέλει περισσότερο...

Άσε που ακόμα αμφιταλαντευομαι
CIC ή Android?

υποθέτω πως έχουν συμφωνία με κάποιον αντιπρόσωπο εδώ και δεν στέλνουν.

wheelman
31-12-18, 18:06
υποθέτω πως έχουν συμφωνία με κάποιον αντιπρόσωπο εδώ και δεν στέλνουν.Δεν έχουν...
Αν είχαν, θα ήταν αυτονόητο. για εμένα τουλάχιστον.

Τες πα, their loss