PDA

Επιστροφή στο Forum : Επαναφορα στη ζωη Ε39

Tsambu
02-12-18, 20:48
Αποφασισα να το επαναφερω στην κυκλοφορια.
Ε39 2200 του 2002 f/l 140.000χιλ
Το αυτοκινητο ηταν σε ακινησια.
Σκεφτομαι μπαταρια,ελαστικα,αμορτισε ρ...
Τί αλλο να δω? (Αντλια βενζινης?)
Σημ. ΔΕΝ το κινουσα τοσο καιρο λογω απουσιας.
Βασικα δεν αποφασισα ακομη πού να το παω να τον ελεγχο, Θεσσαλονικη μερια...καμμια προταση?
Παιδες αν ειχε κανενας αλλος εμπειρια αναλογη ας μου πει γιατι για κανα χρονο ακινησιας ξεκινησαμε και φτασαμε αισιως τις 4 σαιζον....
Το αυτοκινητο δεν θα το δωσω,θεωρω οτι δεν αξιζει.Οπότε ακουω, κι ευχαριστω.

A8hnaios
02-12-18, 22:22
Με το καλό να ξαναβγείς στους δρόμους....
Αν είσαι Θεσσαλονίκη υπάρχει ο Καζάκος.
Καλό παιδί είναι και μέλος εδώ στο Fans..
Οι φίλοι απο Θεσ/νίκη θα σου πουν που ακριβώς είναι...

michaelp900
03-12-18, 04:17
Συμφωνώ και εγώ. Έφυγες για Καζακο όπως είσαι!

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikolaou60
03-12-18, 18:37
λαστιχα, μπαταρια,μπουζι,υγρα αντιψυκτικου,φρενων,λαδια, ιλτρα λαδιου και βενζινης,και μετα γυρνας μιζα.αν δεν μπορεις να τα κανεις μονος σου,φορτωσε το και πηγαινε το,και δωσε οδηγια να μην γυρισουν διακοπτη αν δεν αλλαχτει το βενζινης αλλα και τα λαδια.αν δεν το εχεις μιζαρει καθολου στην τετραετια,καλο ειναι να ψεκαστει λιγο wd40 σε καθε κυλινδρο,αν και με νικαζιλ δυσκολο να εχει σφιξει.

BILL007
03-12-18, 19:19
Το αυτοκινητο ηταν σε ακινησια.

Κάνε μια αλλαγή και λάδια κιβωτίου και διαφορικού με την ευκαιρία thumb

υ.γ. βάλε και καμία φωτό αν θέλεις να το δούμε στη σκόνη :D

:rockz::worthlesswithoutpic

Leonidas_E39
04-12-18, 14:05
Πηγαινε Καζακο και οτι σου πει ειναι νομος εκει παω το 39αρι μου μεχρι και για αερα στα λαστιχα.

Στάλθηκε από το Redmi S2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tsambu
05-12-18, 09:02
Ευχαριστω όλους, καλες γιορτες.

S8N
07-12-18, 16:22
+1000 για Καζάκο.

Ρίξτε μια ματιά σε PCV για διαρροές, οι Μ54 υποφέρουν με το πολύπλοκο σύστημα αναθυμιάσεων λαδιού.

Ελέγξτε για διαρροές τη φλάντζα ψευτοκάπακου καθώς και για σκισμένα σωληνάκια υποπιέσεων γύρω από την εισαγωγή. Υπάρχουν και κάποιες λαστιχένιες τάπες στο πίσω μέρος προς τον καθρέπτη, σε μένα ήταν σκισμένες και είχα χάλια μίγματα. Μετά από πολύχρονη ακινησία ξεραίνονται όλα αυτά και διαλύονται στα χέρια σου.

Έλεγχος και στη DISA valve, αφενός γιατί το O-ring χαλαρώνει και αρχίζουν διαρροές κι αφετέρου διότι αν φύγει το pin του κλαπέτου θα καταλήξει στο μοτέρ.

Τέλος, ψηλαφίστε τη σωλήνα της εισαγωγής για σκισίματα στις διακλαδώσεις. Γενικά τα τμήματα από λάστιχο και πλαστικό δεν είναι και ό,τι ανθεκτικότερο σε αυτής της χρονολογίας τα αυτοκίνητα.

Καλές γιορτές.